Casius logo
Offerte aanvragen Aanmelden als vakman
Hangtoilet

Toilet verbouwen

Is je toilet aan een renovatie toe? Kijk snel verder voor de mogelijkheden en ontvang tot 3 gratis en vrijblijvende offertes van vakmannen uit jouw regio!

Zijn de tegels in je toilet niet meer wat je wil? Of heb je een staand toilet en wil je een hangtoilet plaatsen? Wat je reden ook is, eens in de zoveel tijd moet het toilet verbouwd worden. Je kan kleine aanpassingen laten doen, of het hele toilet verbouwen. De badkamerspecialisten via Casius staan voor je klaar, voor zowel grote als kleine klussen. 

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn van een wc renovatie en wat de kosten van de badkamerspecialist zijn. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je je toilet wil laten verbouwen? Wil je graag dat een specialist bij je langskomt om alle vakkundige normen van de wc renovatie te bespreken? Vul dan het offerte formulier in!

Vind een badkamerspecialist in jouw buurt

Kosten toilet verbouwen

Je bent erover uit: je wil je toilet verbouwen. Maar wat zijn nou de kosten van een toiletrenovatie? 
De wc renovatie bestaat uit een aantal onderdelen: het afbreken- en het opbouwen van je nieuwe toiletruimte. Gemiddeld zit de prijs van een wc renovatie tussen de €1.850 en de €2.650. De gemiddelde kosten van het verbouwen van een toilet van 4 m³ is €2.250. 
De minimale kosten bedragen gemiddeld €1.000, de maximale kosten €3.500.

Hieronder in de tabel zie je een overzicht van de gemiddelde kosten van de verschillende onderdelen van de toilet verbouwing. Bekijk voor jezelf welke onderdelen voor jouw situatie van toepassing zijn.

Let op: de badkamerspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Activiteit Gem. materiaal- kosten incl. btw Gem. arbeidskosten incl. btw
Sloopwerkzaamheden (zie hieronder ↓)
Verwijderen wand- en vloertegels (7 m²) € 10 € 150 - € 300
Verwijderen toilet € 5 € 40 - € 80
Verwijderen fontein € 5 € 10 - € 30
Leidingen en afvoer (zie hieronder ↓)
Sleuven slijpen - € 20 - € 40
Aanbrengen waterleiding € 20 - € 30 € 20 - € 30
Aanbrengen riool tbv fontein € 20 - € 30 € 20 - € 30
Tegelwerk (zie hieronder ↓)
Uitvlakken plafond en wanden (10 m²) € 30 - € 60 € 150 - € 200
Wandtegels zetten (5 m²) € 100 - € 500 € 125 - € 200
Vloer egaliseren (2 m²) € 10 - € 25 € 40 - € 70
Vloertegels leggen (2 m²) € 50 - € 250 € 50 - € 100
Stucwerk boven tegels (5 m²) € 20 - € 35 € 40 - € 120
Monteren sanitair (zie hieronder ↓)
Volledig toilet € 100 - € 500 € 100 - € 200
Toiletrolhouder € 10 - € 50 € 10
Fontein en kraan € 80 - € 200 € 50 - € 100

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Toilet met badmeubel

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Prijsvoorbeelden toilet verbouwen

Om een goed beeld te krijgen van de gemiddelde totale kosten voor de wc verbouwing, beschrijven we 3 prijsvoorbeelden van een toiletruimte van 2 m² voor je.
Let op: de badkamerspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van jouw wc renovatie afwijken van de prijzen in de voorbeelden hieronder.

De goedkoopste wc renovatie

Bij de goedkoopste mogelijkheid om het toilet te laten verbouwen worden de oude tegels, het toilet en fontein verwijderd. De tegels zijn een goedkopere variant van keramische tegels voor de vloer en de wanden. Het toilet is een redelijk goedkoop, maar stijlvol staand toilet en een fontein.
De gemiddelde kosten van de goedkoopste toilet verbouwing bedragen €1.000. 

De meest voorkomende wc renovatie

Alle werkzaamheden die bij de goedkoopste wc renovatie staan, zijn ook van toepassing bij de meest voorkomende wc renovatie. Alleen kies je hier voor fraaie tegels van ongeveer €50 per m². Het sanitair (hangend toilet en een fontein) zijn van goede kwaliteit, maar tegen een scherpe prijs. 
De gemiddelde kosten van de meest voorkomende toilet verbouwing bedragen €2.250. 

De luxe wc renovatie

Bij een luxe wc renovatie, kies je voor mooie natuursteen tegels, wat een grote invloed heeft op de uiteindelijke totale kosten. Daarnaast kies je voor luxe sanitair met een hangend toilet. 
De gemiddelde kosten van een luxe toilet verbouwing bedragen €3.500.

Welke tegels passen bij mijn toilet?

Dit is afhankelijk van welke sfeer en look je wil creëren in je toilet. Wil je een modern toilet? Een landelijk toilet? Industrieel? Of wil je meerdere stijlen combineren? Wil je dat je toilet groter lijkt? Wil je een bepaalde wand accentueren? 

Als we alleen naar de tegels kijken, raden we aan om in een klein toilet grote tegels te gebruiken. Dit zorgt ervoor dat je toilet groter lijkt. Daarnaast heb je minder voeg nodig en zijn grote tegels makkelijker in onderhoud. 

Bij het kiezen van de juiste tegels heb je natuurlijk een aantal wensen. Je wil dat de wc tegels makkelijk schoon te maken zijn en geen vuil aantrekken. Keramische tegels zijn makkelijk schoon te maken met gewone "huis, tuin en keuken" schoonmaakmiddelen. Vaak wordt er daarom voor keramische tegels voor op de wc gekozen.

Je kan ook kiezen voor natuurstenen tegels. Deze geven een luxe uitstraling. Als je keuze valt op natuurstenen tegels, raden we wel aan om de tegels te impregneren. Daardoor krijgen de tegels een beschermlaag, waardoor vuil er veel minder makkelijk tot helemaal niet in trekt. Je wil immers je dure tegels mooi houden! 

Soorten tegels

Wanneer je hebt besloten of je voor vloertegels of wandtegels gaat, of voor beide, dan ben je er nog niet. Het volgende dat je moet kiezen is: ga ik voor natuursteen of keramische tegels? Beide tegels zijn in verschillende vormen en maten voor. De prijzen verschillen, de tegels hebben een andere uitstraling en de mate van onderhoud verschilt. Hieronder hebben wij kort beschreven wat de kenmerken zijn van de verschillende tegels.  

Keramische tegels 

Tegenwoordig kiezen veel mensen voor keramische tegels. Deze tegels zijn in vele soorten en maten te krijgen, zijn watervast en dus zeer geschikt voor vochtige ruimtes zoals het toilet. Daarnaast zijn de tegels makkelijk schoon te maken en duurzaam. Kortom: met keramische tegels geniet je heel wat jaren van je toiletruimte. 

Visgraattegels

Visgraattegels voor in het toilet zijn keramische tegels in een rechthoekige vorm. Ze worden schuin geplaats, waardoor een visgraatpatroon ontstaat. Visgraattegels geven een speels, modern en trendy uitstraling aan je toilet.

Natuurstenen tegels

De naam zegt het eigenlijk al: natuursteen tegels komen uit de natuur. Wil je een unieke en luxe uitstraling in je woning? Kies dan voor natuurstenen tegels. Iedere tegel is namelijk anders en met goed onderhoud gaat de tegel je leven lang mee.

Doordat iedere tegel van natuursteen anders is, maakt dit de tegel duurder dan keramische tegels, zowel de tegelprijs als de legprijs. Wij raden daarom ook aan om natuurstenen tegels door een gespecialiseerde tegelzetter te laten zetten. Zij kunnen door hun vakmanschap je wanden en/of vloer vakkundig betegelen.

Natuursteen vloertegels

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hangtoilet badkamer

Interesse?

Benieuwd naar wat Casius voor jou kan betekenen? Vraag geheel gratis en vrijblijvend offertes op en ontdek hoe onze vakmannen jou kunnen helpen!

Offertes aanvragen

Vind een badkamerspecialist in jouw buurt

Recente toiletverbouwing aanvragen

zaterdag 23 september 2023

Offerte van een Hang toilet plaatsen of mijn toilet verhogen

Hang toilet en tegel van de muur afhalen, nieuwe hangtoilet plaatsen


Badkamer en toilet Amsterdam
vrijdag 22 september 2023

Badkamer plaatsen of vervangen

Complete badkamer renovatie met deur en kozijn Ben je eigenaar van het pand?: Ja, ik ben eigenaar Wat is ongeveer de oppervlakte (m²) van je badkamer? (optioneel): 4 Welk type sanitair moet geplaatst worden?: Kranen, Toilet, Wastafel, Douche Welke werkzaamheden wil je laten uitvoeren? (meerdere opties mogelijk): Complete badkamerrenovatie / nieuwe badkamer plaatsen, Sanitair plaatsen (toilet, kranen, ...), Vloer / wanden / plafond plaatsen, Leidingen aanpassen / verleggen, Tegelwerken, Badkamermeubel plaatsen


Badkamer en toilet Brunssum
vrijdag 22 september 2023

Verbouwen en verplaatsen 2 badkamers en losse toilet

In onze jaren 40 woning willen wij de losse toilet op de begane grond verbouwen, de badkamer op de eerste etage verplaatsen en de badkamer op de tweede etage verbouwen. Bij het toilet en de badkamer op de tweede etage zal al het leidingwerk etc op dezelfde plek blijven. Bij het verplaatsen van de badkamer op de eerste etage zal ook het leiding/afvoerwerk verplaatst moeten worden. Omdat ook een nieuwe vloer door de gehele woning geplaatst word en de keuken begin december geplaatst wordt, willen we zo snel mogelijk starten waar mogelijk. Ik heb foto's bijgevoegd van de huidige situatie.


Badkamer en toilet Den Haag
donderdag 21 september 2023

Badkamer plaatsen of vervangen

Badkamer en ernaast gelegen toilet renovatie Leidingen blijven hetzelfde. Allemateriaal al op locatie aanwezig. Dringend! Ben je eigenaar van het pand?: Ja, ik ben eigenaar Wat is ongeveer de oppervlakte (m²) van je badkamer? (optioneel): 9 Welk type sanitair moet geplaatst worden?: Kranen, Toilet, Wastafel, Douche Welke werkzaamheden wil je laten uitvoeren? (meerdere opties mogelijk): Complete badkamerrenovatie / nieuwe badkamer plaatsen, Sanitair plaatsen (toilet, kranen, ...), Vloer / wanden / plafond plaatsen, Tegelwerken, Badkamermeubel plaatsen


Badkamer en toilet Eindhoven
woensdag 20 september 2023

Vervangen van een toiletpot

Oude toiletpot verwijderen en een nieuw toilet pot installeren. Het liefst geen hangtoilet.


Badkamer en toilet Hoofddorp
dinsdag 19 september 2023

Nieuw badkamer (compleet) en 2de toilet op de begane grond

Ik wil graag voor mijn nieuwbouw woning een badkamer laten ontwerpen. Het huis wordt casco opgeleverd zonder badkamer. De badkamer is ongeveer 6 meter groot. Ik wil graag de beide ruimtes compleet betegelen, montage sanitaire en installeren, voor de badkamer 3x inbouwvnissen, voor de toilet op de begane grond 1 inbouwnis, plafond badkamer met spotjes, inbouw douche en kranen. Er is een standaard leidingwerk.


Badkamer en toilet Utrecht
Offertes aanvragen