Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Hangtoilet

Toilet verbouwen

Is je toilet aan een renovatie toe? Kijk snel verder voor de mogelijkheden en ontvang tot 3 gratis en vrijblijvende offertes van vakmannen uit jouw regio!

Zijn de tegels in je toilet niet meer wat je wil? Of heb je een staand toilet en wil je een hangtoilet plaatsen? Wat je reden ook is, eens in de zoveel tijd moet het toilet verbouwd worden. Je kan kleine aanpassingen laten doen, of het hele toilet verbouwen. De badkamerspecialisten via Casius staan voor je klaar, voor zowel grote als kleine klussen. 

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn van een wc renovatie en wat de kosten van de badkamerspecialist zijn. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je je toilet wil laten verbouwen? Wil je graag dat een specialist bij je langskomt om alle vakkundige normen van de wc renovatie te bespreken? Vul dan het offerte formulier in!

Vind een badkamerspecialist in jouw buurt

Kosten toilet verbouwen

Je bent erover uit: je wil je toilet verbouwen. Maar wat zijn nou de kosten van een toiletrenovatie? 
De wc renovatie bestaat uit een aantal onderdelen: het afbreken- en het opbouwen van je nieuwe toiletruimte. Gemiddeld zit de prijs van een wc renovatie tussen de €1.850 en de €2.650. De gemiddelde kosten van het verbouwen van een toilet van 4 m³ is €2.250. 
De minimale kosten bedragen gemiddeld €1.000, de maximale kosten €3.500.

Hieronder in de tabel zie je een overzicht van de gemiddelde kosten van de verschillende onderdelen van de toilet verbouwing. Bekijk voor jezelf welke onderdelen voor jouw situatie van toepassing zijn.

Let op: de badkamerspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Activiteit Gem. materiaal- kosten incl. btw Gem. arbeidskosten incl. btw
Sloopwerkzaamheden (zie hieronder ↓)
Verwijderen wand- en vloertegels (7 m²) € 10 € 150 - € 300
Verwijderen toilet € 5 € 40 - € 80
Verwijderen fontein € 5 € 10 - € 30
Leidingen en afvoer (zie hieronder ↓)
Sleuven slijpen - € 20 - € 40
Aanbrengen waterleiding € 20 - € 30 € 20 - € 30
Aanbrengen riool tbv fontein € 20 - € 30 € 20 - € 30
Tegelwerk (zie hieronder ↓)
Uitvlakken plafond en wanden (10 m²) € 30 - € 60 € 150 - € 200
Wandtegels zetten (5 m²) € 100 - € 500 € 125 - € 200
Vloer egaliseren (2 m²) € 10 - € 25 € 40 - € 70
Vloertegels leggen (2 m²) € 50 - € 250 € 50 - € 100
Stucwerk boven tegels (5 m²) € 20 - € 35 € 40 - € 120
Monteren sanitair (zie hieronder ↓)
Volledig toilet € 100 - € 500 € 100 - € 200
Toiletrolhouder € 10 - € 50 € 10
Fontein en kraan € 80 - € 200 € 50 - € 100

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Toilet met badmeubel

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Prijsvoorbeelden toilet verbouwen

Om een goed beeld te krijgen van de gemiddelde totale kosten voor de wc verbouwing, beschrijven we 3 prijsvoorbeelden van een toiletruimte van 2 m² voor je.
Let op: de badkamerspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van jouw wc renovatie afwijken van de prijzen in de voorbeelden hieronder.

De goedkoopste wc renovatie

Bij de goedkoopste mogelijkheid om het toilet te laten verbouwen worden de oude tegels, het toilet en fontein verwijderd. De tegels zijn een goedkopere variant van keramische tegels voor de vloer en de wanden. Het toilet is een redelijk goedkoop, maar stijlvol staand toilet en een fontein.
De gemiddelde kosten van de goedkoopste toilet verbouwing bedragen €1.000. 

De meest voorkomende wc renovatie

Alle werkzaamheden die bij de goedkoopste wc renovatie staan, zijn ook van toepassing bij de meest voorkomende wc renovatie. Alleen kies je hier voor fraaie tegels van ongeveer €50 per m². Het sanitair (hangend toilet en een fontein) zijn van goede kwaliteit, maar tegen een scherpe prijs. 
De gemiddelde kosten van de meest voorkomende toilet verbouwing bedragen €2.250. 

De luxe wc renovatie

Bij een luxe wc renovatie, kies je voor mooie natuursteen tegels, wat een grote invloed heeft op de uiteindelijke totale kosten. Daarnaast kies je voor luxe sanitair met een hangend toilet. 
De gemiddelde kosten van een luxe toilet verbouwing bedragen €3.500.

Welke tegels passen bij mijn toilet?

Dit is afhankelijk van welke sfeer en look je wil creëren in je toilet. Wil je een modern toilet? Een landelijk toilet? Industrieel? Of wil je meerdere stijlen combineren? Wil je dat je toilet groter lijkt? Wil je een bepaalde wand accentueren? 

Als we alleen naar de tegels kijken, raden we aan om in een klein toilet grote tegels te gebruiken. Dit zorgt ervoor dat je toilet groter lijkt. Daarnaast heb je minder voeg nodig en zijn grote tegels makkelijker in onderhoud. 

Bij het kiezen van de juiste tegels heb je natuurlijk een aantal wensen. Je wil dat de wc tegels makkelijk schoon te maken zijn en geen vuil aantrekken. Keramische tegels zijn makkelijk schoon te maken met gewone "huis, tuin en keuken" schoonmaakmiddelen. Vaak wordt er daarom voor keramische tegels voor op de wc gekozen.

Je kan ook kiezen voor natuurstenen tegels. Deze geven een luxe uitstraling. Als je keuze valt op natuurstenen tegels, raden we wel aan om de tegels te impregneren. Daardoor krijgen de tegels een beschermlaag, waardoor vuil er veel minder makkelijk tot helemaal niet in trekt. Je wil immers je dure tegels mooi houden! 

Soorten tegels

Wanneer je hebt besloten of je voor vloertegels of wandtegels gaat, of voor beide, dan ben je er nog niet. Het volgende dat je moet kiezen is: ga ik voor natuursteen of keramische tegels? Beide tegels zijn in verschillende vormen en maten voor. De prijzen verschillen, de tegels hebben een andere uitstraling en de mate van onderhoud verschilt. Hieronder hebben wij kort beschreven wat de kenmerken zijn van de verschillende tegels.  

Keramische tegels 

Tegenwoordig kiezen veel mensen voor keramische tegels. Deze tegels zijn in vele soorten en maten te krijgen, zijn watervast en dus zeer geschikt voor vochtige ruimtes zoals het toilet. Daarnaast zijn de tegels makkelijk schoon te maken en duurzaam. Kortom: met keramische tegels geniet je heel wat jaren van je toiletruimte. 

Visgraattegels

Visgraattegels voor in het toilet zijn keramische tegels in een rechthoekige vorm. Ze worden schuin geplaats, waardoor een visgraatpatroon ontstaat. Visgraattegels geven een speels, modern en trendy uitstraling aan je toilet.

Natuurstenen tegels

De naam zegt het eigenlijk al: natuursteen tegels komen uit de natuur. Wil je een unieke en luxe uitstraling in je woning? Kies dan voor natuurstenen tegels. Iedere tegel is namelijk anders en met goed onderhoud gaat de tegel je leven lang mee.

Doordat iedere tegel van natuursteen anders is, maakt dit de tegel duurder dan keramische tegels, zowel de tegelprijs als de legprijs. Wij raden daarom ook aan om natuurstenen tegels door een gespecialiseerde tegelzetter te laten zetten. Zij kunnen door hun vakmanschap je wanden en/of vloer vakkundig betegelen.

Natuursteen vloertegels

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hangtoilet badkamer

Interesse?

Benieuwd naar wat Casius voor jou kan betekenen? Vraag geheel gratis en vrijblijvend offertes op en ontdek hoe onze vakmannen jou kunnen helpen!

Offertes aanvragen

Vind een badkamerspecialist in jouw buurt

Recente toiletverbouwing aanvragen

donderdag 08 december 2022

Plaatsen hangtoilet en tegels

Hangtoilet plaatsen in de badkamer. Water en afvoer (groot) aanwezig in de kolom van de naastgelegen wasbak. Verder moet het afgewerkt worden met tegels. Aanschaf meubel en tegels in overleg.


Badkamer en toilet Amersfoort
woensdag 07 december 2022

Wc renovatie

I want to renovate my 2 existing toilet rooms (1 ground floor - 3.4m3, 1 first floor 2.6m3) from "A to Z" immediately after this winter. I want to have everything removed and re-tiled and furniture installed. Purchase of furniture and tiles by arrangement. No piping needs to be changed. // Ik wil direct na deze winter mijn 2 bestaande toiletruimtes (1 begane grond - 3,4m3, 1 eerste verdieping 2,6m3) van "A tot Z" renoveren. Ik wil alles laten verwijderen en opnieuw laten betegelen en meubels laten plaatsen. Aanschaf meubels en betegels in overleg. Er moet geen leidingwerk worden omgelegd.


Badkamer en toilet Eindhoven
woensdag 07 december 2022

Volledige badkamer en toilet renovatie

Ik zoek iemand die in januari/februari beschikbaar is om de badkamer en het toilet te renoveren. De badkamer heeft een oppervlakte van 4,25 m2 en het toilet 1,7 m2. Wat er moet gebeuren: - slopen badkamer en toilet - grote vierkante vloertegels plaatsen en rechthoekige wandtegels tot het plafond (2,54 meter hoog) - installeren inbouwtoilet, fontein, inloopdouche met inbouw regendouche, badkamermeubel, kolomkast, spiegel met verlichting en verwarming, cv handdoekradiator Meubels en tegels schaf ik zelf aan. Er moet leidingwerk worden omgelegd voor de douche.


Badkamer en toilet Eindhoven
zaterdag 03 december 2022

Hangtoilet plaatsen + tegelwerk

Een hang toilet moet weer opgebouwd worden nadat een lekkage is hersteld. Een ruime badkamer moet hierdoor ook weer betegeld worden. Hiervoor zoek ik een vakman die mij een offerte kan bieden.


Badkamer en toilet Eindhoven
vrijdag 02 december 2022

Badkamer renovatie

Onze huidige badkamer moet worden gesloopt en een nieuwe moet worden geinstalleerd. Installatie betreft tegelwerk vloer en wanden, zwevend toilet, wastafel, douche cabine en vervangen radiator. Afmeting badkamer is 3,2m x 1,89m. Hoogte badkamer is 2,41m. Tegels en meubels aanschaffen in overleg.


Badkamer en toilet Tiel
donderdag 01 december 2022

Badkamer en aparte toilet renoveren

Ik ben opzoek naar een aannemer die na/op 16 feb 2023 een badkamer en een toilet kan renoveren. Badkamer is 208x218cm en toilet is 84x202cm. De werkzaamheden van de badkamer bestaan uit onderstaande werkzaamheden. Ik heb waarschijnlijk niet alles beschreven, u kunt het aanvullen. Ik ontvang graag een offerte van u van alle werkzaamheden.  Badkamer/toilet: - Compleet badkamer slopen incl. afvoeren van puin (container huur ik zelf) - Badkamerwanden egaliseren voor het tegelen - Montage en installatie douchedrain - Badkamer elektrapunten  - 2 x Montage en installatie inbouw-wc - Sauzen badkamerplafond - Kimbanden alle naden en vloer natte ruimte om 100% waterdicht te maken - Badkamer compleet tegelen en voegen (incl. primeren van de wanden en vloer) - Montage en installatie compleet sanitair - Badkamer kitten - Verplaatsen leidingen badkamer - Radiator plaatsen - 1 muur bouwen (zie rode lijn op tekening) - Nis maken en betegelen - Toilet compleet tegelen en voegen (incl. primeren van de wanden en vloer) - Toilet kitten - Montage en installatie fontein (toilet)


Badkamer en toilet Vlaardingen
Offertes aanvragen