Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Gietvloer

Gietvloer

Op zoek naar een onderhoudsvrije vloer met karakter? Een gietvloer is dé vloer die je zoekt! Informatie, prijzen en de beste vakmannen uit de buurt vind je op deze pagina.

Is je oude vloer aan vervanging toe? Of heb je een nieuwe vloer nodig voor in je nieuwbouw woning? Wil je een gietvloer laten leggen? Misschien wel met betonlook? De vloerspecialisten via Casius staan voor je klaar voor zowel kleine als grote klussen. 

Zo leggen zij niet alleen de nieuwe gietvloer aan, maar helpen zij je ook met het egaliseren van de ondervloer. Heb je een kamer waar je nieuwe laminaat in wil laten leggen? Of wil je de badkamer betegelen? Ook dat is geen enkel probleem voor onze vloerspecialisten. 

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van nuttige informatie: van handige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Wat is een gietvloer?

Een gietvloer is een veelzijdige vloer die geschikt is voor bijna elk interieur. Steeds meer mensen kiezen tegenwoordig voor een gietvloer. Dit komt omdat de gietvloer veel voordelen biedt: het is relatief snel te plaatsen en relatief goedkoop. Bovendien is het naadloos te leggen en is het in diverse kleuren verkrijgbaar. 

Gietvloeren kan je voor in je huis gebruiken, zoals een gietvloer in de badkamer, de woonkamer of het terras. Maar ook is een gietvloer geschikt voor bedrijven. 

Bang dat je koude voeten krijgt? Geen zorgen, een gietvloer is goed te combineren met vloerverwarming.

Gietvloer kosten

De kosten van een gietvloer hangen onder andere af van de oppervlakte, de bereikbaarheid van de vloer en de ondergrond. Hieronder geven wij een overzicht van de kosten van de verschillende soorten gietvloeren. De kosten van de gietvloeren zijn per m2 en exclusief btw. 

Let op: de gietvloerspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Type gietvloer Laagdikte Prijs per m², excl. btw Toepassing Vloerverwarming mogelijk? Betonlook mogelijk?
PU gietvloer 2-3 mm €60 - €80 Design Ja Ja
Epoxy gietvloer 2-3 mm €45 - €72 Industrieel Ja Nee
Woonbeton 5-6 mm €73 - €97 Design Ja Ja
Vloercoating 0.5 mm €24 - €41 Industrieel Ja Nee
ESD gietvloer 2-3 mm €60 - €80 Industrieel Ja Nee

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

107 Gietvloer

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Wat de bepaalt de prijs van een gietvloer?

Wat bepaalt de prijs van je gietvloer? Er zijn verschillende zaken die invloed hebben op de prijs van je gietvloer. Omdat onze gietvloerspecialisten maatwerk leveren, moeten ze per vloer naar de onderstaande zaken kijken. 

Voorbereidingswerkzaamheden

De voorbereidingswerkzaamheden zijn vaak afhankelijk van het type ondergrond dat je hebt.
Het is het beste als de vloer helemaal vlak is. Zo krijg je namelijk het mooiste resultaat. Helemaal vlak houdt in: geen gaten of scheuren. Ook niet onbelangrijk is dat de ondergrond niet zuigend moet zijn, omdat anders meer materiaal gebruikt moet worden tot de vloer egaal is. 

Laat je een gietvloer in een nieuwbouwwoning plaatsen? Dan is er tegenwoordig dezelfde type ondergrond. Gaat het om bestaande bouw? Dan moet er vaak meer worden gedaan. Zeker wanneer je een bestaande tegel- of houten vloer hebt. 

Wil je je gietvloer in één of meerdere kleuren?

Een gietvloer kan je in één of meerdere kleuren laten maken. Wil je een strak resultaat? Kies dan voor een effen kleur. Wil je een betonlook vloer? Dan mengen de gietvloerspecialisten een lichte en een donkere kleur door elkaar. Een vloer hoeft dus niet van beton te zijn om een betonlook te hebben. Wil je twee kleuren? Dan worden de kleuren gevlinderd op de locatie. Dit vergt vakwerk, waardoor één kleur voordeliger is. 

Persoonlijke wensen, zoals vloerverwarming

Bij een gietvloer kan je kiezen om extra opties toe te laten voegen. Wat veel gekozen wordt is de combinatie gietvloer en vloerverwarming. Wil je je huis duurzamer maken en je ecologische voetafdruk verkleinen? Dan is vloerverwarming een slimme investering. 

Andere extra opties die je kan toevoegen bij gietvloeren zijn: kleurvlokken, belijning of het aan laten brengen van een geluiddempende laag. 

Grootte van het oppervlak

De gietvloer kosten zijn naast de bovengenoemde zaken afhankelijk van het aantal m2 dat je wil laten leggen. De prijs is niet vast en wordt voordeliger naarmate je meer vierkante meters laat leggen. Als je in meer ruimtes de vloer laat gieten, zorgt dat voor meer materiaalkosten, maar in mindere maten voor extra arbeidskosten. Daarom is het aan te raden om een complete verdieping te laten leggen. 

Arbeidsuren voor het leggen van de gietvloer

Over het algemeen geldt: hoe minder voorbereiding nodig is, hoe minder de arbeidsuren zijn en dus hoe lager de kosten uitpakken. Afhankelijk van het soort ruimte en het soort type ondervloer zijn de gietvloerspecialisten korter of langer bezig met het maken van de gietvloer. 

Materiaalkeuze

Er zijn verschillende soorten gietvloeren. Ieder soort heeft zijn eigen voor- en nadelen. Sommige gietvloeren zijn meer geschikt voor in de industrie, andere gietvloeren zijn beter voor in woningen. Zo is bijvoorbeeld PU gietvloer geschikter in woningen en een epoxy vloer meer geschikt voor in de industrie. Het soort gietvloer dat je wil hebben speelt mee in de uiteindelijke kosten voor de gietvloer. 

Wil je graag advies speciaal gericht op jouw situatie en een offerte op maat? Vraag dan hier een offerte aan.

Verschillen tussen betonvloeren en gietvloeren

Een betonvloer en een gietvloer worden vaak door elkaar gehaald. Vreemd is het niet, beide vloeren lijken namelijk qua uiterlijk op elkaar. Toch zijn er verschillen tussen de twee soorten vloeren. 

Betonvloer

Een betonvloer wordt in je woning gestort en gevlinderd, en niet gegoten zoals bij een gietvloer wel het geval is. Daarna krijgt de betonvloer een toplaag. Je kan zelf kiezen welke kleur of structuur je wil dat de vloer krijgt. 

Een betonvloer wordt gemaakt van een hard en sterk materiaal. Daarom moet er voorzichtig mee om worden gegaan. Daarnaast kan een betonvloer niet goed tegen temperatuurwisselingen, een betonvloer kan zelfs gaan scheuren. Het is dus niet aan te raden om een betonvloer te combineren met een vloerverwarming.

Een kleine troost: mocht de betonvloer scheuren gaan vertonen, kan dit makkelijk verholpen worden met een reparatiebeurt. Meer over betonvloeren vind je op de pagina betonvloer

Gietvloer

Een gietvloer is dunner dan een betonnen vloer en bestaat uit meerdere lagen. In tegenstelling tot betonvloeren zijn gietvloeren flexibel, waardoor de vloer comfortabeler aanvoelt. Daarnaast zijn gietvloeren vochtwerend en kunnen daarom in iedere ruimte van het huis geplaatst worden. Nog een verschil is dat een gietvloer goed gecombineerd kan worden met vloerverwarming, doordat deze vloer zo dun is. Wil je meer weten over gietvloeren? Bekijk deze blog: Polyurethaan of epoxy gietvloeren?

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor een gietvloer

vrijdag 07 oktober 2022

Gietvloer aanbrengen

We willen graag een gietvloer op de beneden verdieping, er ligt nu een tegelvloer met vloerverwarming eronder. Dit moet de uitstraling van een betonvloer hebben. Over één of 2 jaar willen we een stukje uitbouwen en het zou fijn zijn als dan dezelfde vloer nog verkrijgbaar is Oppervlakte niet bekend.


Vloer leggen en vloeronderhoud Joure
donderdag 06 oktober 2022

Mortex gietvloer aanbrengen 150m²

Ik wil graag een mortex gietvloer. Het gaat om ongeveer 150m2 in totaal. Begaande grond over anhydriet vloer, 1e verdieping over fermacell met egeline en een stuk buiten. Ik neem aan dat dit goed mogelijk is met Mortex? Zo ja, dan ontvang ik graag een ruwe m2 prijs. alvast bedankt!


Vloer leggen en vloeronderhoud Hilversum
woensdag 05 oktober 2022

Gietvloer aanbrengen 20m2

Ik wil graag een gietvloer laten aanbrengen. Wij hebben een overkapping van 20m2 en daar zitten nu tegels in, hier willen we een andere oplossing voor.


Vloer leggen en vloeronderhoud Oeffelt
woensdag 05 oktober 2022

Gietvloer plaatsen

Ik wil graag een gietvloer laten plaatsen in mijn woning, het gaat om 35m2. Ik wil een polyurethaan gietvloer. De huidige ondergrond is een cement-dek.


Vloer leggen en vloeronderhoud Wamel
dinsdag 04 oktober 2022

Vloer egaliseren en gietvloer storten 51m2.

In mijn huis zal een vloerverwarming worden aangebracht. Ik wil graag een offerte ontvangen voor het aanbrengen van een egalisatie laag en een gietvloer. Het betreft de begane grond (woonkamer, keuken, wc en gang) 51m2


Vloer leggen en vloeronderhoud Hengelo
maandag 03 oktober 2022

afwerken gietvloer

Wij hebben momenteel een gietvloer op de slaapverdieping van Schonox. Deze moet nog worden afgewerkt. De impregneer en epoxy laag moet er nog overheen. Graag zouden wij door de epoxy laag pigment willen toevoegen. Wij willen dit graag door vakmensen laten doen.


Vloer leggen en vloeronderhoud Leusden
zaterdag 01 oktober 2022

Gietvloer aanbrengen (55m2)

Gietvloer bovenop vloerverwarming. Op welke ondergrond moet de gietvloer geplaatst worden?: vaste, stabiele ondergrond op het juiste niveau (dekvloer, tegels, beton,...) Om welke toepassing gaat het?: woonruimte Wat wil je bekleden?: vloeren Hoeveel vierkante meter moet er geplaatst worden?: 55m2 Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Vloer leggen en vloeronderhoud Amsterdam
vrijdag 30 september 2022

Gietvloer aanbrengen (7m2)

Ik wil een nieuwe vloer laten leggen in de badkamer incl. douchevloer over de bestaande tegelvloer met vloerverwarming. Opp: ~7m2.


Vloer leggen en vloeronderhoud Renkum
vrijdag 30 september 2022

Gietvloer aanbrengen (71 m2)

Zoek een vakman voor het aanbrengen van een gietvloer. Gaat ongeveer 71 m2


Vloer leggen en vloeronderhoud Amsterdam
donderdag 29 september 2022

Gietvloer aanbrengen (80m2)

Wij willen graag buiten een gietvloer aan laten leggen. De oppervlakte is +/- 80 m2. Adres in de aanvraag is niet het adres van de nieuwe woning. Ze wist de postcode niet en kon het op dat moment niet opzoeken.


Vloer leggen en vloeronderhoud Hallum
zaterdag 24 september 2022

Gietvloer herstellen (~60m2)

Er ligt nu een beschadigde gietvloer van +/- 60m2. Daar willen we een harde laag (coating) overheen hebben die idealiter niet beschadigd en waar je geen vlekken op ziet. Uitvoering begin maart 2023.


Vloer leggen en vloeronderhoud Woerden
dinsdag 20 september 2022

Epoxy gietvloer laten leggen 89m2

Het gaat om een oppervlakte van 89 vierkante meter


Vloer leggen en vloeronderhoud Driebergen-Rijsenburg
dinsdag 20 september 2022

Gietvloer aanbrengen

De ondergrond zijn gladde tegels van 60x60. De liggen onder een bestaande overkapping waarvan een afsluitbare sere gemaakt gaat worden. Gaat om 15 m2. Op welke ondergrond moet de gietvloer geplaatst worden?: vaste, stabiele ondergrond op het juiste niveau (dekvloer, tegels, beton,...)


Vloer leggen en vloeronderhoud Tolbert
dinsdag 13 september 2022

Gietvloer leggen 50m2

Ik wil een gietvloer hebben. Het gaat om een oppervlakte van ongeveer 50m2


Vloer leggen en vloeronderhoud Almere
maandag 12 september 2022

Gietvloer plaatsen in de garage (49 m2)

Wij willen graag een gietvloer leggen in onze garage. Op dit moment ligt hier een (oude) betonvloer, de woning is van 1910. Het gaat om een ruimte van 49m2. De woning is gelegen in Dordrecht. Onze voorkeur gaat uit naar een PU gietvloer, daarnaast willen we het leggen graag uitbesteden.


Vloer leggen en vloeronderhoud Dordrecht
maandag 05 september 2022

Betonlook gietvloer aanbrengen

We willen in een nieuwbouwwoning met vloerverwarming een betonlook gietvloer laten leggen. Het gaat om 160 m2


Vloer leggen en vloeronderhoud Rijswijk
maandag 05 september 2022

Steentapijt plaatsen in de binnenplaats(13,5m2)

Binnenplaats aanleggen met steentapijt, er ligt nu een gietvloer. De binnenplaats is 13,5m2.


Vloer leggen en vloeronderhoud Goor
zondag 04 september 2022

100 m2 gietvloer laten plaatsen

Ik wil graag op 100 m2 cement een gietvloer laten plaatsen.


Vloer leggen en vloeronderhoud Den Helder
woensdag 24 augustus 2022

Gietvloer aanbrengen (~50m2)

Ik heb een nieuwbouw woning met bouwbeton. Hier willen wij een gietvloer laten aanbrengen om kurk laminaat op te leggen 50m2 ongeveer 60mm dik. Met ingebouwde water en afvoer.


Vloer leggen en vloeronderhoud Tienhoven
vrijdag 19 augustus 2022

Gietvloer leggen 7-10m2

Ivm de doorbraak van de keuken naar de woonkamer, willen we de bestaande tegelvloer (met vloerverwarming) in de keuken laten voorzien van een gietvloer. Mogelijk dat er ook een halve centimeter niveau verschil overbrugt moet worden. Het zou dan ongeveer 7-10m2.


Vloer leggen en vloeronderhoud Harderwijk
maandag 08 augustus 2022

Betonvloer polijsten 8m2

Onze dekvloer in de hal is kapot geslagen door de tegels die daarop lagen (jaren 70 woning) te verwijderen. Deze is opnieuw gestort met ruw beton en is niet helemaal mooi egaal. Het verschil is op het hoogste punt 3 centimeter. Voor het infrezen van de vloerverwarming, maar met name de gietvloer moet dit iets rechter zijn. We willen de vloer daarom wat af laten schuren, zodat hij egaal wordt. Het gaat om ongeveer 8m2.


Vloer leggen en vloeronderhoud Zoetermeer
vrijdag 05 augustus 2022

Terrazzo gietvloer voor een kleine badkamer maken

Wij willen graag een terrazzo gietvloer voor een kleine badkamer van 0,80m x 1,80m


Vloer leggen en vloeronderhoud Boskoop
donderdag 04 augustus 2022

Betonlokvloer met elektrische vloerverwarming 65m2

Ik wil een robuuste betonlook gietvloer met elektrische vloerverwarming over bestaande tegels/plavuizen van 60-65 m2


Vloer leggen en vloeronderhoud Waalwijk
dinsdag 02 augustus 2022

Vloerverwarming en gietvloer aanbrengen in appartement van 70m2

Graag zouden we prijs en levertijd willen weten voor vloerverwarming met een gietvloer als afwerking. Het is een bestaand appartement van ca. 70m2, op de begane grond, in Amsterdam. Ondervloer is beton, met een zandcement laag. Daaronder bevindt zich een kruipruimte. Wat kost infrezen en/of droogbouw van de vloerverwarming en egalisering bij jullie? En een gietvloer als afwerking? Ook ben ik benieuwd naar de levertijd. Alvast bedankt. Met vriendelijke groeten,


Vloer leggen en vloeronderhoud Amsterdam
maandag 01 augustus 2022

Gietvloer aanbrengen (1000 m2)

Zoek een vloerenlegger, gaat om ongeveer 1000M2 winkelvloer, weet niet wat de beste optie is. En is het ook mogelijk in vlinderstuctuur? Hebben echt de voorkeur voor een betonlook.


Vloer leggen en vloeronderhoud Naaldwijk
vrijdag 29 juli 2022

Vloerverwarming met gietvloer aanleggen (40m2)

Wij willen vloerverwarming laten leggen als hoofdverwarming op 2cm tackerplaten en daarop een gietvloer. De ondervloer moet een lichtgewicht betonsoort zijn. De oppervlakte is ongeveer 36 tot 40 meter.


Vloer leggen en vloeronderhoud IJmuiden
dinsdag 19 juli 2022

Gietvloer plaatsen ~20m2

Er ligt nu linoleum dat we er zelf zullen uithalen. Waarschijnlijk moet de vloer dan wel. Uitgevlakt worden, vanwege lijmresten. Ik heb niet zo’n goed idee van welk soort vloer. Mat, gevlinderd, zandkleurig. Eventueel (afhankelijk van kosten) willen we eerst vloerverwarming laten aanleggen. Het gaat om ~20m2.


Vloer leggen en vloeronderhoud Amsterdam
dinsdag 19 juli 2022

Gietvloer storten

Beste , ik zou graag wat meer uitleg willen krijgen over de verschillende mogelijkheden als ook advies wat het beste bij mijn huis past . Kan u me contacten om dan even juiste keuzes te maken ? gepolierde beton gietvloer zo tussen de 100m2 en 200m2.


Vloer leggen en vloeronderhoud Sas van Gent
donderdag 14 juli 2022

PU gietvloer plaatsen (100 m2)

Ik ben me aan het oriënteren op een PU gietvloer voor onze nieuwbouw woning. Ik wil graag weten hoeveel het zou kosten om dit door de gehele woning laten leggen. De woonoppervlakte is 109 vierkante meter. Daar gaan natuurlijk nog wel de vierkante meters voor de badkamer en het toilet vanaf. We willen een betonlook vloer, maakt het dan nog uit welke kleur deze is?


Vloer leggen en vloeronderhoud Someren
donderdag 14 juli 2022

PVC-vloer en plinten laten leggen op ongeveer 50 m2

ik zoek iemand die een PVC-vloer en plinten kan leggen op de begane grond. Het gaat om ongeveer 50 m2. Het leggen van een ondervloer is niet nodig. De huidige vloer (een effen gietvloer) zal erin blijven liggen. De PVC-vloer komt hier dus bovenop.


Vloer leggen en vloeronderhoud Oud Beijerland
Offertes aanvragen