Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Gietvloer

Gietvloer

Op zoek naar een onderhoudsvrije vloer met karakter? Een gietvloer is dé vloer die je zoekt! Informatie, prijzen en de beste vakmannen uit de buurt vind je op deze pagina.

Is je oude vloer aan vervanging toe? Of heb je een nieuwe vloer nodig voor in je nieuwbouw woning? Wil je een gietvloer laten leggen? Misschien wel met betonlook? De vloerspecialisten via Casius staan voor je klaar voor zowel kleine als grote klussen. 

Zo leggen zij niet alleen de nieuwe gietvloer aan, maar helpen zij je ook met het egaliseren van de ondervloer. Heb je een kamer waar je nieuwe laminaat in wil laten leggen? Of wil je de badkamer betegelen? Ook dat is geen enkel probleem voor onze vloerspecialisten. 

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van nuttige informatie: van handige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Wat is een gietvloer?

Een gietvloer is een veelzijdige vloer die geschikt is voor bijna elk interieur. Steeds meer mensen kiezen tegenwoordig voor een gietvloer. Dit komt omdat de gietvloer veel voordelen biedt: het is relatief snel te plaatsen en relatief goedkoop. Bovendien is het naadloos te leggen en is het in diverse kleuren verkrijgbaar. 

Gietvloeren kan je voor in je huis gebruiken, zoals een gietvloer in de badkamer, de woonkamer of het terras. Maar ook is een gietvloer geschikt voor bedrijven. 

Bang dat je koude voeten krijgt? Geen zorgen, een gietvloer is goed te combineren met vloerverwarming.

Gietvloer kosten

De kosten van een gietvloer hangen onder andere af van de oppervlakte, de bereikbaarheid van de vloer en de ondergrond. Hieronder geven wij een overzicht van de kosten van de verschillende soorten gietvloeren. De kosten van de gietvloeren zijn per m2 en exclusief btw. 

Let op: de gietvloerspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Type gietvloer Laagdikte Prijs per m², excl. btw Toepassing Vloerverwarming mogelijk? Betonlook mogelijk?
PU gietvloer 2-3 mm €60 - €80 Design Ja Ja
Epoxy gietvloer 2-3 mm €45 - €72 Industrieel Ja Nee
Woonbeton 5-6 mm €73 - €97 Design Ja Ja
Vloercoating 0.5 mm €24 - €41 Industrieel Ja Nee
ESD gietvloer 2-3 mm €60 - €80 Industrieel Ja Nee

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

107 Gietvloer

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Wat de bepaalt de prijs van een gietvloer?

Wat bepaalt de prijs van je gietvloer? Er zijn verschillende zaken die invloed hebben op de prijs van je gietvloer. Omdat onze gietvloerspecialisten maatwerk leveren, moeten ze per vloer naar de onderstaande zaken kijken. 

Voorbereidingswerkzaamheden

De voorbereidingswerkzaamheden zijn vaak afhankelijk van het type ondergrond dat je hebt.
Het is het beste als de vloer helemaal vlak is. Zo krijg je namelijk het mooiste resultaat. Helemaal vlak houdt in: geen gaten of scheuren. Ook niet onbelangrijk is dat de ondergrond niet zuigend moet zijn, omdat anders meer materiaal gebruikt moet worden tot de vloer egaal is. 

Laat je een gietvloer in een nieuwbouwwoning plaatsen? Dan is er tegenwoordig dezelfde type ondergrond. Gaat het om bestaande bouw? Dan moet er vaak meer worden gedaan. Zeker wanneer je een bestaande tegel- of houten vloer hebt. 

Wil je je gietvloer in één of meerdere kleuren?

Een gietvloer kan je in één of meerdere kleuren laten maken. Wil je een strak resultaat? Kies dan voor een effen kleur. Wil je een betonlook vloer? Dan mengen de gietvloerspecialisten een lichte en een donkere kleur door elkaar. Een vloer hoeft dus niet van beton te zijn om een betonlook te hebben. Wil je twee kleuren? Dan worden de kleuren gevlinderd op de locatie. Dit vergt vakwerk, waardoor één kleur voordeliger is. 

Persoonlijke wensen, zoals vloerverwarming

Bij een gietvloer kan je kiezen om extra opties toe te laten voegen. Wat veel gekozen wordt is de combinatie gietvloer en vloerverwarming. Wil je je huis duurzamer maken en je ecologische voetafdruk verkleinen? Dan is vloerverwarming een slimme investering. 

Andere extra opties die je kan toevoegen bij gietvloeren zijn: kleurvlokken, belijning of het aan laten brengen van een geluiddempende laag. 

Grootte van het oppervlak

De gietvloer kosten zijn naast de bovengenoemde zaken afhankelijk van het aantal m2 dat je wil laten leggen. De prijs is niet vast en wordt voordeliger naarmate je meer vierkante meters laat leggen. Als je in meer ruimtes de vloer laat gieten, zorgt dat voor meer materiaalkosten, maar in mindere maten voor extra arbeidskosten. Daarom is het aan te raden om een complete verdieping te laten leggen. 

Arbeidsuren voor het leggen van de gietvloer

Over het algemeen geldt: hoe minder voorbereiding nodig is, hoe minder de arbeidsuren zijn en dus hoe lager de kosten uitpakken. Afhankelijk van het soort ruimte en het soort type ondervloer zijn de gietvloerspecialisten korter of langer bezig met het maken van de gietvloer. 

Materiaalkeuze

Er zijn verschillende soorten gietvloeren. Ieder soort heeft zijn eigen voor- en nadelen. Sommige gietvloeren zijn meer geschikt voor in de industrie, andere gietvloeren zijn beter voor in woningen. Zo is bijvoorbeeld PU gietvloer geschikter in woningen en een epoxy vloer meer geschikt voor in de industrie. Het soort gietvloer dat je wil hebben speelt mee in de uiteindelijke kosten voor de gietvloer. 

Wil je graag advies speciaal gericht op jouw situatie en een offerte op maat? Vraag dan hier een offerte aan.

Verschillen tussen betonvloeren en gietvloeren

Een betonvloer en een gietvloer worden vaak door elkaar gehaald. Vreemd is het niet, beide vloeren lijken namelijk qua uiterlijk op elkaar. Toch zijn er verschillen tussen de twee soorten vloeren. 

Betonvloer

Een betonvloer wordt in je woning gestort en gevlinderd, en niet gegoten zoals bij een gietvloer wel het geval is. Daarna krijgt de betonvloer een toplaag. Je kan zelf kiezen welke kleur of structuur je wil dat de vloer krijgt. 

Een betonvloer wordt gemaakt van een hard en sterk materiaal. Daarom moet er voorzichtig mee om worden gegaan. Daarnaast kan een betonvloer niet goed tegen temperatuurwisselingen, een betonvloer kan zelfs gaan scheuren. Het is dus niet aan te raden om een betonvloer te combineren met een vloerverwarming.

Een kleine troost: mocht de betonvloer scheuren gaan vertonen, kan dit makkelijk verholpen worden met een reparatiebeurt. Meer over betonvloeren vind je op de pagina betonvloer

Gietvloer

Een gietvloer is dunner dan een betonnen vloer en bestaat uit meerdere lagen. In tegenstelling tot betonvloeren zijn gietvloeren flexibel, waardoor de vloer comfortabeler aanvoelt. Daarnaast zijn gietvloeren vochtwerend en kunnen daarom in iedere ruimte van het huis geplaatst worden. Nog een verschil is dat een gietvloer goed gecombineerd kan worden met vloerverwarming, doordat deze vloer zo dun is. Wil je meer weten over gietvloeren? Bekijk deze blog: Polyurethaan of epoxy gietvloeren?

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor een gietvloer

maandag 23 januari 2023

Terrazzo plaatsen 20m2

Het leggen van een terrazzo vloer in de open leefkeuken. Het gaat om circa 20 m2 Op welke ondergrond moet de gietvloer geplaatst worden?: vaste, stabiele ondergrond op het juiste niveau (dekvloer, tegels, beton,...) Om welke toepassing gaat het?: woonruimte Hoeveel vierkante meter moet er geplaatst worden?: tussen 10 en 50 m² Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Vloer leggen en vloeronderhoud Nijmegen
maandag 23 januari 2023

Terrazzo plaatsen 6m2

We gaan een woning verbouwen. In de hal en toilet willen we graag een terrazzo/granito vloer aanleggen met een bredere zwarte rand en een kleine blokjes zwart/wit rand. Totale oppervlakte circa 6m2. Onder de vloer komt vloerverwarming. Op welke ondergrond moet de gietvloer geplaatst worden?: vaste, stabiele ondergrond op het juiste niveau (dekvloer, tegels, beton,...) Om welke toepassing gaat het?: woonruimte Hoeveel vierkante meter moet er geplaatst worden?: minder dan 10 m² Ben je eigenaar?: Nee, ik word binnen de 3 maanden eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Vloer leggen en vloeronderhoud Zeist
maandag 23 januari 2023

Gietvloer aanbrengen in bijkeuken

het gaat om een bijkeuken van 7,7m2


Vloer leggen en vloeronderhoud Nieuw Lekkerland
zaterdag 21 januari 2023

Gietvloer garage 22m2

Gietvloer garage 22 vierkante meter


Vloer leggen en vloeronderhoud Heteren
dinsdag 17 januari 2023

Vloer egaliseren

Wij zoeken een bedrijf of persoon die gespecialiseerd is in het egaliseren van vloeren. Het gaat om de woonkamer met open keuken. Totaal 48m2. We hebben vloerverwarming laten aanleggen in de bestaande zand-cementvloer en de sleuven zelf dicht gesmeerd met Bouwmaat poeder tegellijm. Het huis gaat hierna in de verkoop en de volgende bewoners moeten zelf een vloerafwerking kunnen kiezen zoals PVC, tegels, hout of bijvoorbeeld een gietvloer. Dus graag een egalisatie mortel die daar voor geschikt is. Verder zal over de geëgaliseerde vloer gelopen worden tijdens de verkoop door makelaar en kopers en sommige weekende door ons gezin. ) Is het daar voldoende hard voor ? Planning. Bedoeling is dat huis half februari in verkoop gat dus uitvoering graag voor die tijd.


Vloer leggen en vloeronderhoud Enschede
maandag 16 januari 2023

Gietvloer aanbrengen (24m2)

Ik wil graag een vloer laten leggen in mijn garage. Het gaat om een vloer van 24 m2 en we willen een vlokkenvloer. Op dit moment ligt er een dekvloer, die is nog aan het drogen. Het moment dat de vloer droog is, kan de vloer gelegd worden. De vloer moet sterk genoeg zijn om motors op te zetten.


Vloer leggen en vloeronderhoud Odijk
maandag 16 januari 2023

Gietvloer aanbrengen (40m2)

Ik wil graag een gietvloer laten leggen in de keuken en de bijkeuken. Het gaat om een vloer van ongeveer 40 m2. Ik wil graag dat het een beetje een industiële look heeft, dus daar wil ik graag opties voor weten. Op dit moment ligt er een betonvloer met egaline.


Vloer leggen en vloeronderhoud Rotterdam
maandag 09 januari 2023

Gietvloer aanbrengen (45 m2)

Ik wil een gietvloer aan laten brengen. Het gaat om ongeveer 45 m2. De huidige vloer is een cement dekvloer, er zitten hier en daar wat gaten en oneffenheden erin. Misschien moet hij eerst geëgaliseerd worden.


Vloer leggen en vloeronderhoud Waalwijk
maandag 09 januari 2023

Gietvloer aanbrengen (15m2)

Ik wil graag een gietvloer aanleggen in mijn kelder. Ik wil een vloer die ervoor zorgt dat er geen water meer omhoog komt. Het gaat om ongeveer 15 m2.


Vloer leggen en vloeronderhoud Huissen
zaterdag 07 januari 2023

Gietvloer laten leggen 90m2

Graag ontvang ik een offerte voor een betonlook gietvloer. Het gaat om 90m2. Het is een nieuwbouwwoning waar ook vloerverwarming in gelegd zal worden.


Vloer leggen en vloeronderhoud Culemborg
dinsdag 03 januari 2023

Gietvloer aanbrengen (25m2)

Ik wil een gietvloer laten aanbrengen in mijn garage. De vloer moet geschikt zijn voor een auto om op te staan. Het gaat om ongeveer 25 m2. Ik wil even overleggen wanneer het het handigste is om de vloer te leggen, aangezien hij ook nog moet drogen.


Vloer leggen en vloeronderhoud Zevenaar
maandag 02 januari 2023

Gietvloer aanbrengen (270m2)

Ik wil graag een gietvloer aanbrengen in mijn nieuwe woning. De vloer is 270m2. Ik wil graag dat het zo snel mogelijk na oplevering van het huis wordt gerealiseerd, dus dan gaat het om begin maart.


Vloer leggen en vloeronderhoud Zevenhuizen
vrijdag 30 december 2022

Gietvloer aanbrengen (50m2)

Ik zou graag met jullie in contact komen voor een offerte voor een nieuwe vloer. Het gaat om ±35m2 betonvloer als afwerkvloer en ±15m2 dekvloer, daar moet pvc over gelegd worden. De 35m2 dient voorzien te worden van vorstrand voor de nieuwe aanbouw van de woning, welke ongeveer 7m breed is. Daarnaast willen we onder de gehele vloer vloerverwarming.


Vloer leggen en vloeronderhoud Tilburg
vrijdag 30 december 2022

Gietvloer aanbrengen (~24m2)

Ik zoek een vakman die voor mij een gietvloer kan aanbrengen. Het betreft de schuur achter mijn huis, met een oppervlakte van ongeveer 24m2. Graag zie ik hiervoor een offerte tegemoet.


Vloer leggen en vloeronderhoud Zoetermeer
maandag 19 december 2022

Gietvloer laten aanbrengen op tegels (48 m2)

Wij willen een gietvloer laten aanleggen. Het gaat om 48 m2. De ondervloer is tegels. Het gaat om een gang (14 m2), een slaapkamer 22 m2, een slaapkamertje 8.5 m2, en een badkamer 2,5 m2.


Vloer leggen en vloeronderhoud Ammerstol
maandag 19 december 2022

Gietvloer aanbrengen (~80m2)

Ik zoek een vakman die voor mij een gietvloer kan aanbrengen over de bestaande tegelvloer met vloerverwarming. Dit voor een oppervlakte van ongeveer 80m2. Graag zie ik hiervoor een offerte tegemoet.


Vloer leggen en vloeronderhoud Zundert
maandag 19 december 2022

Gietvloer aanbrengen (~35m2)

Ik zoek een vakman die voor mij een gietvloer kan aanbrengen. Er is maar 2 cm ruimte tussen de betonvloer en de dorpel dus ons idee is een gietvloer, maar ik weet niet zeker of dit wel de juiste keuze is. Graag hoor ik meer informatie en advies van de vakman. Het gaat overigens om een oppervlakte van ongeveer 35m2.


Vloer leggen en vloeronderhoud Hoornaar
dinsdag 13 december 2022

Gietvloer aanbrengen (~140m2)

Ik zoek een partij die voor mij een cementgebonden gietvloer over het bestaande tegelwerk heen kan aanbrengen. De oppervlakte bedraagt ongeveer 140m2. Graag zie ik een offerte tegemoet.


Vloer leggen en vloeronderhoud Hengelo
maandag 12 december 2022

Gietvloer aanbrengen in berging (~24m2)

Ik ben op zoek naar een (giet)vloer voor mijn berging, welke voorzien is van vloerverwarming. Deze is ongeveer 6 bij 4 en zal worden gebruikt voor opbergen van spullen, we willen er een aantal kasten/planken zetten. Daarnaast opbergen van fietsen, tuinspullen, etc. En ook als bijkeuken, bijv. een frituurpan, etc. We gaan het dus niet gebruiken voor het parkeren van de auto. Er is ook een van de kruipruimte die toegankelijk dient te blijven. Daar zou ik dan een deurmat of iets dergelijks willen zetten.


Vloer leggen en vloeronderhoud Den Haag
maandag 05 december 2022

Gietvloer aanbrengen in de badkamer

Als onderdeel van onze badkamervervanging zijn wij op zoek naar een gietvloer. De badkamer is 2,42 x 3,12 en onderdeel ervan is een douche die goed moet afwateren.


Vloer leggen en vloeronderhoud Rotterdam
maandag 05 december 2022

Acrylaat gietvloer aanbrengen in 4 badkamer (tot. ~24m2)

We zijn opzoek naar een stevige onderhoudsvriendelijke duurzame waterdichte vloer voor 4 badkamers. Het gaat om een woonhuis welke verhuurt gaat worden daarom willen we de vloeren zo stevig mogelijk, duurzaam, goed hygienisch te onderhouden en die als een soort plint een aantal cm de wand opgesmeerd kan worden zodat je geen kit of naden krijgt. Betreft ongeveer 6m2 per badkamer. Ik heb nu gekeken naar een acrylaat gietvloer, maar mocht er ander advies zijn hoor ik het graag.


Vloer leggen en vloeronderhoud Leiden
dinsdag 22 november 2022

Cementgebonden gietvloer aanbrengen (48m2 of 128m2)

Graag ontvang ik een prijsopgave voor een gietvloer (cementgebonden), zowel voor 48m2 als 128m2. In beide gevallen is de ondervloer anhydriet. De 48m2 (benedenverdieping) is voorzien van vloerverwarming, overige vierkante meters niet. Verwachte werkzaamheden eind februari/begin maart 2023.


Vloer leggen en vloeronderhoud Arnhem
dinsdag 22 november 2022

Gietvloer aanbrengen (100m2)

Ik wil een gietvloer leggen in mijn feestcafe. Het moet een stevige vloer zijn, want de vloer wordt intensief gebruikt. de oppervlakte van de vloer is ongeveer 100m2.


Vloer leggen en vloeronderhoud Enkhuizen
dinsdag 22 november 2022

Gietvloer aanbrengen (100m2)

Ik wil een gietvloer met een betonlook aanbrengen. de vloer is 100 m2. Eerst moet de coatinglaag, die losgelaten heeft, eraf gehaald worden. Daarna kan de vloer gegoten worden. Ik wil graag dat het in de tweede helft van januari gebeurd.


Vloer leggen en vloeronderhoud Bergen op Zoom
maandag 21 november 2022

Gietvloer aanbrengen (~68m2)

Het betreft een toekomstige aanbouw en bestaande woning beneden, tussenwoning. In de aanbouw komt onze keuken. We willen een warme creme tint in het beton. Niet egaal effen, mag wel een kleine kleurverschillen in zitten zodat het wat 'ruwer' kijkt ipv egaal en helemaal effen. Dit voor een oppervlakte van ongeveer 68m2.


Vloer leggen en vloeronderhoud Boekel
zondag 20 november 2022

PVC click vloer leggen (~29m2)

Ik zoek een vloerlegger die voor mij een PVC en ondervloer kan leggen in ons souterrain. Graag in visgraat, ongeveer 29m2 met witte plinten. Er ligt nu een gietvloer, hier kan het op gelegd worden.


Vloer leggen en vloeronderhoud Voorburg
donderdag 17 november 2022

Gietvloer aanbrengen op zandcement dekvloer (~42m2)

Ik zoek een vakman die voor mij een gietvloer kan storten op de huidige zandcement dekvloer. Het is voor een oppervlakte van ongeveer 42m2.


Vloer leggen en vloeronderhoud Haarlem
woensdag 16 november 2022

Gietvloer aanbrengen (~40m2)

Ik zoek een vakman die voor mij een gietvloer kan aanbrengen. Dit voor een oppervlakte van 40 vierkante meter.


Vloer leggen en vloeronderhoud Apeldoorn
woensdag 16 november 2022

Gietvloer storten

Voor onze nieuwe woning die we volledig aan het renoveren zijn, zoeken we een nieuwe vloer bedekking. We zijn van plan om op de ondervloeren magnesiet te storten Wij zaten te denken aan gietvloer. Evt. Fermacell zou nog een optie zijn. Op alle verdiepingen komt vloerverwarming.


Vloer leggen en vloeronderhoud Haarlem
dinsdag 15 november 2022

Gietvloer aanbrengen (60m2)

Ik wil graag een gietvloer leggen op de begane grond van mijn woning. De huidige ondergrond is een cementvloer. De vloer is in totaal 60 m2. Ik wil graag dat de vloer in de tweede week van december wordt gelegd


Vloer leggen en vloeronderhoud Kats
Offertes aanvragen