Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Gietvloer

Gietvloer

Op zoek naar een onderhoudsvrije vloer met karakter? Een gietvloer is dé vloer die je zoekt! Informatie, prijzen en de beste vakmannen uit de buurt vind je op deze pagina.

Is je oude vloer aan vervanging toe? Of heb je een nieuwe vloer nodig voor in je nieuwbouw woning? Wil je een gietvloer laten leggen? Misschien wel met betonlook? De vloerspecialisten via Casius staan voor je klaar voor zowel kleine als grote klussen. 

Zo leggen zij niet alleen de nieuwe gietvloer aan, maar helpen zij je ook met het egaliseren van de ondervloer. Heb je een kamer waar je nieuwe laminaat in wil laten leggen? Of wil je de badkamer betegelen? Ook dat is geen enkel probleem voor onze vloerspecialisten. 

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van nuttige informatie: van handige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Wat is een gietvloer?

Een gietvloer is een veelzijdige vloer die geschikt is voor bijna elk interieur. Steeds meer mensen kiezen tegenwoordig voor een gietvloer. Dit komt omdat de gietvloer veel voordelen biedt: het is relatief snel te plaatsen en relatief goedkoop. Bovendien is het naadloos te leggen en is het in diverse kleuren verkrijgbaar. 

Gietvloeren kan je voor in je huis gebruiken, zoals een gietvloer in de badkamer, de woonkamer of het terras. Maar ook is een gietvloer geschikt voor bedrijven. 

Bang dat je koude voeten krijgt? Geen zorgen, een gietvloer is goed te combineren met vloerverwarming.

Gietvloer kosten

De kosten van een gietvloer hangen onder andere af van de oppervlakte, de bereikbaarheid van de vloer en de ondergrond. Hieronder geven wij een overzicht van de kosten van de verschillende soorten gietvloeren. De kosten van de gietvloeren zijn per m2 en exclusief btw. 

Let op: de gietvloerspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Type gietvloer Laagdikte Prijs per m², excl. btw Toepassing Vloerverwarming mogelijk? Betonlook mogelijk?
PU gietvloer 2-3 mm €60 - €80 Design Ja Ja
Epoxy gietvloer 2-3 mm €45 - €72 Industrieel Ja Nee
Woonbeton 5-6 mm €73 - €97 Design Ja Ja
Vloercoating 0.5 mm €24 - €41 Industrieel Ja Nee
ESD gietvloer 2-3 mm €60 - €80 Industrieel Ja Nee

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

107 Gietvloer

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Wat de bepaalt de prijs van een gietvloer?

Wat bepaalt de prijs van je gietvloer? Er zijn verschillende zaken die invloed hebben op de prijs van je gietvloer. Omdat onze gietvloerspecialisten maatwerk leveren, moeten ze per vloer naar de onderstaande zaken kijken. 

Voorbereidingswerkzaamheden

De voorbereidingswerkzaamheden zijn vaak afhankelijk van het type ondergrond dat je hebt.
Het is het beste als de vloer helemaal vlak is. Zo krijg je namelijk het mooiste resultaat. Helemaal vlak houdt in: geen gaten of scheuren. Ook niet onbelangrijk is dat de ondergrond niet zuigend moet zijn, omdat anders meer materiaal gebruikt moet worden tot de vloer egaal is. 

Laat je een gietvloer in een nieuwbouwwoning plaatsen? Dan is er tegenwoordig dezelfde type ondergrond. Gaat het om bestaande bouw? Dan moet er vaak meer worden gedaan. Zeker wanneer je een bestaande tegel- of houten vloer hebt. 

Wil je je gietvloer in één of meerdere kleuren?

Een gietvloer kan je in één of meerdere kleuren laten maken. Wil je een strak resultaat? Kies dan voor een effen kleur. Wil je een betonlook vloer? Dan mengen de gietvloerspecialisten een lichte en een donkere kleur door elkaar. Een vloer hoeft dus niet van beton te zijn om een betonlook te hebben. Wil je twee kleuren? Dan worden de kleuren gevlinderd op de locatie. Dit vergt vakwerk, waardoor één kleur voordeliger is. 

Persoonlijke wensen, zoals vloerverwarming

Bij een gietvloer kan je kiezen om extra opties toe te laten voegen. Wat veel gekozen wordt is de combinatie gietvloer en vloerverwarming. Wil je je huis duurzamer maken en je ecologische voetafdruk verkleinen? Dan is vloerverwarming een slimme investering. 

Andere extra opties die je kan toevoegen bij gietvloeren zijn: kleurvlokken, belijning of het aan laten brengen van een geluiddempende laag. 

Grootte van het oppervlak

De gietvloer kosten zijn naast de bovengenoemde zaken afhankelijk van het aantal m2 dat je wil laten leggen. De prijs is niet vast en wordt voordeliger naarmate je meer vierkante meters laat leggen. Als je in meer ruimtes de vloer laat gieten, zorgt dat voor meer materiaalkosten, maar in mindere maten voor extra arbeidskosten. Daarom is het aan te raden om een complete verdieping te laten leggen. 

Arbeidsuren voor het leggen van de gietvloer

Over het algemeen geldt: hoe minder voorbereiding nodig is, hoe minder de arbeidsuren zijn en dus hoe lager de kosten uitpakken. Afhankelijk van het soort ruimte en het soort type ondervloer zijn de gietvloerspecialisten korter of langer bezig met het maken van de gietvloer. 

Materiaalkeuze

Er zijn verschillende soorten gietvloeren. Ieder soort heeft zijn eigen voor- en nadelen. Sommige gietvloeren zijn meer geschikt voor in de industrie, andere gietvloeren zijn beter voor in woningen. Zo is bijvoorbeeld PU gietvloer geschikter in woningen en een epoxy vloer meer geschikt voor in de industrie. Het soort gietvloer dat je wil hebben speelt mee in de uiteindelijke kosten voor de gietvloer. 

Wil je graag advies speciaal gericht op jouw situatie en een offerte op maat? Vraag dan hier een offerte aan.

Verschillen tussen betonvloeren en gietvloeren

Een betonvloer en een gietvloer worden vaak door elkaar gehaald. Vreemd is het niet, beide vloeren lijken namelijk qua uiterlijk op elkaar. Toch zijn er verschillen tussen de twee soorten vloeren. 

Betonvloer

Een betonvloer wordt in je woning gestort en gevlinderd, en niet gegoten zoals bij een gietvloer wel het geval is. Daarna krijgt de betonvloer een toplaag. Je kan zelf kiezen welke kleur of structuur je wil dat de vloer krijgt. 

Een betonvloer wordt gemaakt van een hard en sterk materiaal. Daarom moet er voorzichtig mee om worden gegaan. Daarnaast kan een betonvloer niet goed tegen temperatuurwisselingen, een betonvloer kan zelfs gaan scheuren. Het is dus niet aan te raden om een betonvloer te combineren met een vloerverwarming.

Een kleine troost: mocht de betonvloer scheuren gaan vertonen, kan dit makkelijk verholpen worden met een reparatiebeurt. Meer over betonvloeren vind je op de pagina betonvloer

Gietvloer

Een gietvloer is dunner dan een betonnen vloer en bestaat uit meerdere lagen. In tegenstelling tot betonvloeren zijn gietvloeren flexibel, waardoor de vloer comfortabeler aanvoelt. Daarnaast zijn gietvloeren vochtwerend en kunnen daarom in iedere ruimte van het huis geplaatst worden. Nog een verschil is dat een gietvloer goed gecombineerd kan worden met vloerverwarming, doordat deze vloer zo dun is. Wil je meer weten over gietvloeren? Bekijk deze blog: Polyurethaan of epoxy gietvloeren?

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor een gietvloer

donderdag 12 mei 2022

Leggen van een gietvloer ~100m2

Ik zoek een vakman voor het leggen van 100m2 aan een matte gietvloer. Er hoeft niks meer verwijdert te worden door de vakman.


Vloer leggen en vloeronderhoud Zwijndrecht
woensdag 11 mei 2022

PU gietvloer aanbrengen (~250m2)

Ik ben erg benieuwd naar de kosten van een PU gietvloer. Dit voor een oppervlakte van ongeveer 250m2. Als alles naar wens is wil ik dit natuurlijk ook laten gieten.


Vloer leggen en vloeronderhoud Den Bosch
donderdag 05 mei 2022

Gehele benedenverdieping egaliserem

Egaliseren van een benedenverdiepingvloer (80m2, over 4 ruimtes). Hierop heeft een leistenen vloer gelegen welke professioneel zal worden verwijderd. Vloer moet daarna geschikt worden voor leggen keramische tegels of een gietvloer. Werkzaamheden te verichten ca dec 2022.


Vloer leggen en vloeronderhoud Nootdorp
maandag 02 mei 2022

45 m² tegelzetten

Ik wil tegels laten leggen. Tegels schaf ik zelf aan. Betreft ongeveer 45 m². Nu ligt er een gietvloer.


Vloer leggen en vloeronderhoud Etten-Leur
woensdag 20 april 2022

Gietvloer plaatsen 241,8m2

Wij willen in alle vertrekken een gietvloer laten plaatsen met uitzondering van de badkamer. Wij willen graag een slijtvaste vloer waarbij er geen verkleuring optreed en kans op schade ook beperkt is. Het is een nieuwbouwwoning waarbij wij verwachten dat de woning iets gaat zetten. Het gaat om 241,8m2. Betreft nieuw op te leveren woning (nieuwbouw). Een fijne korrel heeft onze voorkeur. Op welke ondergrond moet de gietvloer geplaatst worden?: vaste, stabiele ondergrond op het juiste niveau (dekvloer, tegels, beton,...) Om welke toepassing gaat het?: woonruimte Welke vlakken wil je bekleden met steentapijt?: vloeren Hoeveel vierkante meter moet er geplaatst worden?: meer dan 100 m² Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Vloer leggen en vloeronderhoud Amersfoort
woensdag 20 april 2022

Epoxy gietvloer aanbrengen (30m2)

Ik wil graag een epoxy gietvloer in een recent gebouwde werkplaats van 30m2. Ondergrond is zandcement. Ruimte wordt niet zwaar belast. De getoonde foto geeft een indicatie van de ruimte.


Vloer leggen en vloeronderhoud Burgh Haamstede
donderdag 14 april 2022

Pu gietvloer leggen 44m2

Het leggen van een Pu gietvloer in de gehele benedenverdieping excl. wc. Het gaat om totaal 44m2.


Vloer leggen en vloeronderhoud Grave
donderdag 14 april 2022

Gietvloer storten op vloerverwarming (~300m2)

We willen een gietvloer storten van 300m2 op een reeds aangelegde vloerverwarming. (dit moet een betonlook voor een kantoor worden, dus evt. behandelingen hierbij graag ook meenemen).


Vloer leggen en vloeronderhoud Bruinisse
dinsdag 05 april 2022

Printbeton aanbrengen ~90m2

Printbeton aanbrengen op bestaande betonvloer licht nu natuursteen op wat door ons verwijderd wordt. Het gaat om ongeveer 90m2. Op welke ondergrond moet de gietvloer geplaatst worden?: vaste, stabiele ondergrond op het juiste niveau (dekvloer, tegels, beton,...) Om welke toepassing gaat het?: terras Hoeveel vierkante meter moet er geplaatst worden?: tussen 50 en 100 m² Welke vlakken wil je laten bekleden?: vloeren Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Vloer leggen en vloeronderhoud Emst
vrijdag 01 april 2022

Gietvloer aanbrengen (~65m2)

Ik zoek een vakman die voor mij een gietvloer kan aanbrengen. Het gaat om de woonkamer, eetkamer en open keuken bij elkaar ongeveer 65m2.


Vloer leggen en vloeronderhoud Oosterhout
donderdag 31 maart 2022

Gietvloer smeren in de badkamer

Zoek een vakman voor het smeren van een gietvloer in mijn badkamer. Gaat maximaal om 6 m2, kan over de huidige tegelvloer.


Vloer leggen en vloeronderhoud Broek op Langedijk
maandag 28 maart 2022

Cement dekvloer storten

Beste via deze weg wil ik u om een vrijblijvende offerte vragen, Het gaat om het afwerken van de vloerverwarming waarna hierop de gietvloer wordt aangebracht, het gaat ongeveer om de 70/75m2 waarbij 35m2 van de vloer op netten wordt aangebracht en een dikte van ongeveer 4,5 cm bedraagt. Het andere gedeelte 40m2wordt ingefreesd en dient maar zo minimaal mogelijk afgewerkt te worden, wel rekening houdend dat op de cement dekvloer een gietvloer wordt geplaatst


Vloer leggen en vloeronderhoud Aarle Rixtel
zondag 20 maart 2022

Plaklaminaat leggen op een polyureraan gietvloer ( 50 m2)

Zoek een vakman voor het leggen van 50 vierkante meter recht toe recht aan pvc plak laminaat. Ondervloer is een volledig vlakke polyuretaan gietvloer. Voorkeur voor iemand met ervaring met direct plakken op (niet absoerberende) polyuretaan gietvloer (zonder vooraf te egaliseren). Plaatsen van plinten is niet nodig.


Vloer leggen en vloeronderhoud Eindhoven
vrijdag 11 maart 2022

PVC vloer leggen

Nieuwbouw appartement. Er moet 45.5 m2 gelegd worden. Gaat om PVC met gietvloer look. Oplevering is rond juni geloof ik.


Vloer leggen en vloeronderhoud Krommenie
zondag 06 maart 2022

Vernieuwen dekvloer

In verband met de aanleg van vloerverwarming in onze keuken / woonkamer, zijn wij op zoek naar iemand die ons kan helpen met de sloop van de huidige dekvloer en de aanleg van een nieuwe dekvloer. Op de dekvloer zal een gietvloer komen. Oppervlakte bedraagt ca 45 m2. Uitvoering van de sloopwerkzaamheden is vooralsnog gepland in de laatste week van april, aanleg zal 1e / 2e week mei zijn.


Vloer leggen en vloeronderhoud Zutphen
vrijdag 04 maart 2022

Gietvloer Epoxy leggen (16m2)

Wij willen graag een Epoxy gietvloer (grijs) laten leggen. Het oppervlakte is +/- 16 m2. We willen graag de kosten weten voor het laten leggen van de vloer en de materiaal kosten. Als toegevoegde foto heb ik een impressie toegevoegd.


Vloer leggen en vloeronderhoud Amsterdam
zaterdag 26 februari 2022

Gietvloer over de hele verdieping aanbrengen (45m2)

gietvloer over gehele oppervlakte van 45m2 in een bestaand woonhuis


Vloer leggen en vloeronderhoud Linschoten
zondag 20 februari 2022

Egalisatie aanbrengen op een cementdekvloer (37m2)

37m2 microtopping aan te brengen op een cementdekvloer. Op welke ondergrond moet de gietvloer geplaatst worden?: vaste, stabiele ondergrond op het juiste niveau (chape, tegels, beton,...)


Vloer leggen en vloeronderhoud Sittard
maandag 14 februari 2022

Een gietvloer in het tuinhuis storten

Een gietvloer in het tuinhuis storten ongeveer 13m2. Dikte bespreek ik graag wat nodig is.


Vloer leggen en vloeronderhoud Nijmegen
zondag 13 februari 2022

Vloer egaliseren

Wij willen een gietvloer over een leistenen vloer. Die erg slecht gelegd is, o.a. lucht onder de tegels en daardoor loszittende voegen. In hoeverre kan goede egalisatie dit ondervangen?? 115 m2.


Vloer leggen en vloeronderhoud Amsterdam
zaterdag 05 februari 2022

Parket op gietvloer

Wij hebben onlangs een appartement gekocht dat momenteel een gietvloer met vloerverwarming heeft. De gietvloer is op een paar plaatsen beschadigd en wij zouden hem graag vervangen door een houten vloer (de vloerverwarming willen wij natuurlijk wel behouden). Wij zouden graag verschillende opties evalueren: 1. De gietvloer verwijderen en met de houten vloer bedekken. 2. De gietvloer direct met de houten vloer bedekken. Het appartement is 110m2 verdeeld over twee verdiepingen. Wij hebben de houten vloer al (kliksysteem), dus die hoeft alleen nog maar gelegd te worden.


Vloer leggen en vloeronderhoud Amsterdam
zondag 30 januari 2022

Gietvloer aanbrengen

wij zijn informatief opzoek naar het aanbrengen \van een giet vloer van +/- 90 m vierkante meter


Vloer leggen en vloeronderhoud Vessem
dinsdag 25 januari 2022

Grindvloer leggen + afwerklaag (~94m2)

Wij willen een grindvloer laten leggen 94 M2 met een afwerklaag. De huidige vloer hoeft hierbij niet verwijderd te worden, dat doe ik zelf. Graag ook een offerte van een PU gietvloer.


Vloer leggen en vloeronderhoud Urk
zaterdag 22 januari 2022

Vloer egaliseren (103m2)

Ik heb een gietvloer met een oppervlak van 103m2 en dit wil laten egaliseren. De vloer hoogte verschil is gemeten met een speciale laser en bedraagt 29mm. Wat zou de prijs zijn voor deze vloer?


Vloer leggen en vloeronderhoud Schiedam
vrijdag 21 januari 2022

Gietvloer 90m2 storten

PU gietvloer van 90m2 laten storten.


Vloer leggen en vloeronderhoud Andijk
donderdag 20 januari 2022

Gietvloer aanbrengen

Zoek een vakman voor het aanbrengen van 77 m2 aan gietvloer. Momenteel ligt er een betonnen vloer met een verfcoating op.


Vloer leggen en vloeronderhoud Laren
maandag 17 januari 2022

Dekvloer leggen ~95m²

Nadat de elektrische vloerverwarming geplaatst is willen we graag een nieuwe cement dekvloer daaroverheen laten leggen en eventueel een gietvloer daar weer overheen. Het gaat om ongeveer 95m²


Vloer leggen en vloeronderhoud Amsterdam
donderdag 13 januari 2022

Gietvloer aanbrengen (~6m2)

Toiletruimte, over bestaande tegels heen. De afmetingen zijn 120*90cm. Badkamer, over bestaande tegels heen. De afmetingen zijn 270*190cm.


Vloer leggen en vloeronderhoud Arnhem
donderdag 13 januari 2022

granito/terazzo vloer in badkamer aanleggen

Wij willen in onze badkamer een granito vloer laten storten over een bestaande gietvloer heen, liefst met een tegen de muur oplopende halfronde rand.. Gaat om ongeveer 8m2


Vloer leggen en vloeronderhoud Amsterdam
woensdag 12 januari 2022

Gietvloer aanbrengen

Zoek een vakman voor het plaatsen van 35m2 aan gietvloer. Huidige vloer is nu kaal, hoeft niks verwijderd te worden.


Vloer leggen en vloeronderhoud Zwolle
Offertes aanvragen