Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Kunststof Kozijn

Kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen

Wil je de kozijnen vervangen door kunststof kozijnen en wil je weten wat het kost? Lees dan verder voor meer informatie en vraag tot wel 3 gratis en vrijblijvende offertes aan.

Zijn je huidige kozijnen aan vervanging toe en wil je liever geen onderhoud meer? Kunststof kozijnen kunnen dan wat voor je zijn. 

De timmermannen via Casius staan voor je klaar om je te helpen bij het plaatsen van kunststof kozijnen. Ze helpen je naast het plaatsen van kozijnen ook graag met het plaatsen van een trap of het plaatsen van een schuifpui

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn voor kunststof kozijnen plaatsen en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je kunststof kozijnen wil hebben? Wil je graag dat een timmerman bij je langskomt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in!

Kunststof kozijnen prijzen

Wat kosten kunststof kozijnen? De kosten voor kunststof kozijnen beginnen bij €850. Dit is dan inclusief HR++ glas. Door het formaat wat je kiest, het type glas en het aantal ramen en/of deuren, kan de prijs verschillen.
In het onderstaande tabel staan de meest voorkomende kunststof ramen. De prijs is inclusief plaatsing. 

Let op: de timmermannen via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Project Gemiddelde prijs Voordelen kunststof kozijn
Vast raam €600 - €1.200 Weinig onderhoudskosten
Draai-kiepraam €800 - €1.400 Goede isolatie
Openslaande deuren €2.000 - €3.500 Past in veel designs

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Kunststof Kozijn (1)

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Welke keuzes bepalen de prijs?

De onderstaande keuzes bepalen voor een groot deel de uiteindelijke prijs voor de kunststof kozijnen. 

Soort raam

Wil je een vast raam, een valraam of liever een draai-kiepraam?  

  • Vast raam: Een vast raam zit vast en kan je niet openen. Dit type zie je vaak op de begane grond waar je inbraakgevoelige ruimtes hebt. Maar je kunt zo’n raam ook goed combineren met een valraam of een draai-kiepraam.
    Het nadeel van een vast raam is dat je de ruimte niet kan luchten en voor je gezondheid is dit belangrijk. Een optie is om dan een ventilatierooster boven het raam te plaatsen.
    Een voordeel is dat de kosten voor dit raam een stuk lager zijn dan voor de andere types. 
  • Valraam: Een valraam “valt” als het ware open. Deze ramen zie je veel op hoge plekken, bijvoorbeeld in de badkamer. Deze ramen worden vaak vanwege privacy redenen geplaatst. 
  • Draai-kiepraam: Dit type raam zie je veel. Je kunt een draai-kiepraam zowel horizontaal als verticaal openen. Dit is ideaal wanneer je het raam soms half wilt openen of een andere keer helemaal om zo goed te luchten. 

Naast deze soorten zijn er ook nog andere, bijvoorbeeld een dakraam voor op zolder.

Welk soort glas kies je?

In de meeste gevallen wil je dat de vakman het kozijn inclusief glas levert. Je hebt keuze uit verschillende soorten glas, elk met een eigen isolatiewaarde. Hoe beter deze isolatie is, hoe meer je bespaart op de energierekening. De specialisten via Casius adviseren je graag welk soort glas het beste bij je situatie past.

Let op: dit zijn richtprijzen die in de praktijk kunnen afwijken.

Soort glas Isolatie Gemiddelde prijs per m²
Standaard dubbel Matig €65 - €80
HR Voldoende €75 - €90
HR++ Goed €85 - €100
HR+++ Uitstekend €100 - €130

Extra opties 

Er zijn extra opties waarvoor je kan kiezen, maar deze zijn niet noodzakelijk. Wel geven ze een goede toevoeging, zoals een ventilatierooster of een hor.

Let op: dit zijn richtprijzen die in de praktijk kunnen afwijken.

Extra optie Gemiddelde prijs Voordeel
Ventilatieroosters Klein: €15, Groot: €60 Droge lucht in huis, vermindert kans op schimmels en rot
Hor (60x60 cm) €65 - €90 Houdt ongewenste insecten buiten

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor kunststof kozijnen

zondag 16 januari 2022

2 ramen en kozijnen vervangen door kunststof

We zitten eraan te denken om 2 kozijnen te vervangen (van hout naar kunststof), incl glas. Zoals op de foto te zien dient er een ventilatie rooster in te zitten. Ook willen we graag een hor aan de buitenzijde, dus het raam moet naar binnen opengaan. Tot slot zouden we een raming willen voor rolluiken. De afmetingen van beide ramen zijn: Volledige gat: 97cm breed en 132cm hoog Raam zelf: 86x123 We zouden graag een complete kostenraming ontvangen.


Kozijnen, deuren en dakramen De Meern
zondag 16 januari 2022

Kozijnen vervangen van dubbel openslaande deuren

Graag zou ik een offerte ontvangen voor het laten plaatsen van kunststof kozijnen met HR++ glas voor mijn appartement op de 2e verdieping. Graag uitgaan van de voordeligste optie i.v.m. verkoop van appartement later dit jaar. Specificaties: 1 draaibaldeur (100x200) incl. hor en 1 vast zijlicht (100x200) Boven de deur en zijlicht 2x een vast bovenlicht (100x40) waarvan 1 met rooster Zie foto voor huidige situatie.


Kozijnen, deuren en dakramen Oegstgeest
maandag 10 januari 2022

Dakraam plaatsen

klein dakraam plaatsen, circa 60 x 70 of 80 x 90 plaatsen. betreft een jaren 60 twee onder één kap woning. Plaats kleine overloop zolderverdieping. Bedoeld als 'doortocht' raam het moet van kunststof zijn.


Kozijnen, deuren en dakramen Uithoorn
maandag 10 januari 2022

Binnendeur met kozijn vervangen

We willen graag het kozijn en de deur (30m brandwerend) van de woonkamer volledig vervangen omdat het is versleten. De nieuwe materialen mogen van kunststof. Daarnaast overwegen we om onderaan de zoldertrap een kozijn en deur te plaatsen, daar is nu niets aanwezig.


Kozijnen, deuren en dakramen Wijchen
zaterdag 08 januari 2022

Kozijnen vervangen

Wij willen graag al onze kozijnen vervangen voor kunststof kozijnen. Hebben nu hardhout, gaat ongeveer om 8 stuks.


Kozijnen, deuren en dakramen Vinkeveen
vrijdag 07 januari 2022

Raam plaatsen

Wij zijn op zoek naar een vakman die voor ons een raam kan plaatsen in onze gevel. Hiervan willen we het kozijn van kunststof hebben. Het raampje zal ongeveer 1,5 bij 1,5m worden.


Kozijnen, deuren en dakramen Beets
donderdag 06 januari 2022

Kunststof schuifpui plaatsen

Ik heb momenteel een vrij groot raam en dit wil ik laten vervangen voor een schuifpui. Deze mag van kunststof of aluminium, ik laat mij graag informeren over de prijzen en mogelijkheden.


Kozijnen, deuren en dakramen Zaandam
woensdag 05 januari 2022

Vervangen van kozijnen erkers en ramen

Namens onze VVE zoek ik een aannemer, die 6 erkers en 3 ramen in het trappenhuis vervangt. Of van hout, of liever nog van kunststof met houtlook. Wij wonen op de Rijnsburgstraat 32 in Amsterdam en het gaat om een pand uit 1929


Kozijnen, deuren en dakramen Amsterdam
woensdag 05 januari 2022

7 nieuwe kunststof kozijnen

Ik wil graag 7 nw. Kozijnen. Het moeten kozijnen van kunststof zijn. De maten zijn: 2x120x180 1x120x180+40x180 in 1 hoek 90 graden 1x220x150 1x 50x150+200x150+50x150 in 2 hoeken 90 graden


Kozijnen, deuren en dakramen Foxhol
Offertes aanvragen