Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Kunststof Kozijn

Kunststof kozijnen

Wil je de kozijnen vervangen door kunststof kozijnen en wil je weten wat het kost? Lees dan verder voor meer informatie en vraag tot wel 3 gratis en vrijblijvende offertes aan.

Zijn je huidige kozijnen aan vervanging toe en wil je liever geen onderhoud meer? Kunststof kozijnen kunnen dan wat voor je zijn. 

De timmermannen via Casius staan voor je klaar om je te helpen bij het plaatsen van kunststof kozijnen. Ze helpen je naast het plaatsen van kozijnen ook graag met het plaatsen van een trap of het plaatsen van een schuifpui

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn voor kunststof kozijnen plaatsen en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je kunststof kozijnen wil hebben? Wil je graag dat een timmerman bij je langskomt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in!

Kunststof kozijnen prijzen

Wat kosten kunststof kozijnen? De kosten voor kunststof kozijnen beginnen bij €850. Dit is dan inclusief HR++ glas. Door het formaat wat je kiest, het type glas en het aantal ramen en/of deuren, kan de prijs verschillen.
In het onderstaande tabel staan de meest voorkomende kunststof ramen. De prijs is inclusief plaatsing. 

Let op: de timmermannen via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Project Gemiddelde prijs Voordelen kunststof kozijn
Vast raam €600 - €1.200 Weinig onderhoudskosten
Draai-kiepraam €800 - €1.400 Goede isolatie
Openslaande deuren €2.000 - €3.500 Past in veel designs

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Kunststof Kozijn (1)

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Welke keuzes bepalen de prijs?

De onderstaande keuzes bepalen voor een groot deel de uiteindelijke prijs voor de kunststof kozijnen. 

Soort raam

Wil je een vast raam, een valraam of liever een draai-kiepraam?  

  • Vast raam: Een vast raam zit vast en kan je niet openen. Dit type zie je vaak op de begane grond waar je inbraakgevoelige ruimtes hebt. Maar je kunt zo’n raam ook goed combineren met een valraam of een draai-kiepraam.
    Het nadeel van een vast raam is dat je de ruimte niet kan luchten en voor je gezondheid is dit belangrijk. Een optie is om dan een ventilatierooster boven het raam te plaatsen.
    Een voordeel is dat de kosten voor dit raam een stuk lager zijn dan voor de andere types. 
  • Valraam: Een valraam “valt” als het ware open. Deze ramen zie je veel op hoge plekken, bijvoorbeeld in de badkamer. Deze ramen worden vaak vanwege privacy redenen geplaatst. 
  • Draai-kiepraam: Dit type raam zie je veel. Je kunt een draai-kiepraam zowel horizontaal als verticaal openen. Dit is ideaal wanneer je het raam soms half wilt openen of een andere keer helemaal om zo goed te luchten. 

Naast deze soorten zijn er ook nog andere, bijvoorbeeld een dakraam voor op zolder.

Welk soort glas kies je?

In de meeste gevallen wil je dat de vakman het kozijn inclusief glas levert. Je hebt keuze uit verschillende soorten glas, elk met een eigen isolatiewaarde. Hoe beter deze isolatie is, hoe meer je bespaart op de energierekening. De specialisten via Casius adviseren je graag welk soort glas het beste bij je situatie past.

Let op: dit zijn richtprijzen die in de praktijk kunnen afwijken.

Soort glas Isolatie Gemiddelde prijs per m²
Standaard dubbel Matig €65 - €80
HR Voldoende €75 - €90
HR++ Goed €85 - €100
HR+++ Uitstekend €100 - €130

Extra opties 

Er zijn extra opties waarvoor je kan kiezen, maar deze zijn niet noodzakelijk. Wel geven ze een goede toevoeging, zoals een ventilatierooster of een hor.

Let op: dit zijn richtprijzen die in de praktijk kunnen afwijken.

Extra optie Gemiddelde prijs Voordeel
Ventilatieroosters Klein: €15, Groot: €60 Droge lucht in huis, vermindert kans op schimmels en rot
Hor (60x60 cm) €65 - €90 Houdt ongewenste insecten buiten

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor kunststof kozijnen

woensdag 05 oktober 2022

Raam 1ste verdieping vervangen

Zoek een vakman een hout kozijn kan vervangen, de huidige is deels rot. Het vaste raam is 1,21m B x 1,22m H. Qua materiaal bij het nieuwe raam willen wij hout of kunststof.


Kozijnen, deuren en dakramen Dordrecht
woensdag 05 oktober 2022

1 Raamkozijn plaatsen + velux dakraam vervangen

Zoek een vakman die een 1 raam in de buitenmuur(zijgevel) kan plaatsen, qua materiaal van het kozijn willen wij kunststof of hout. Er is een een velux dakraam dat wij willen laten vervangen.


Kozijnen, deuren en dakramen Spijkenisse
woensdag 05 oktober 2022

8 houten kozijnen vervangen

Ik heb ongeveer 8 kozijnen die ik wil laten vervangen. Het hout is nogal verouderd, ik wil het vervangen door hout of kunststof. Graag hoor ik het prijsverschil.


Kozijnen, deuren en dakramen Den Haag
dinsdag 04 oktober 2022

Neuwe kunststof pui plaatsen

Wij zijn benieuwd naar de mogelijkheden die u ons te bieden heeft voor een nieuwe pui. De afmetingen van de huidige pui zijn 2450 cm hoogte x 3470 cm breedte. Wij willen graag: - Kunststof zwart. - Tuindeuren (van buitenaf kijkend links + midden deuren en rechts een zijlicht). Zie de foto als voorbeeld. De horizontale verdelingen hoeven niet. Graag zou ik een offerte ontvangen van de tuindeur. Eind deze maand krijgen we de sleutel


Kozijnen, deuren en dakramen Boxmeer
dinsdag 04 oktober 2022

Kozijnen vervangen door kunststof met HR++ (8 raampartijen)

Graag aan de voor- en achterzijde alle kozijnen vervangen door kunststof. Dit gaat om ongeveer 8 raampartijen. Het ene raampartij heeft wat meer kozijnen dan de ander. Het grote raam aan de achterzijde mag van mijn 1 groot raam worden. Overigens mag ook het glas vervangen worden door HR++ glas.


Kozijnen, deuren en dakramen Dordrecht
dinsdag 04 oktober 2022

Vervangen dakraam zolder door groter dakraam

Huidig dakraam is niet geheel dicht. Waarschijnlijk gat vergroten en groter dakraam plaatsen, kunststof aub.


Kozijnen, deuren en dakramen Urmond
dinsdag 04 oktober 2022

Voordeur met kozijn en glas vervangen

Wij willen graag een nieuwe voordeur met kozijn en een raam ernaast. De materialen van hout of kunststof, graag ontvang ik een offerte voor beide. Nu is het enkel glas en dat moet naar HR++ glas.


Kozijnen, deuren en dakramen Hoeven
maandag 03 oktober 2022

Dakraam plaatsen in schuin dak

Ik zoek een vakman voor het plaatsen van een klein dakraam in het schuine dak in het trappengat. Bij voorkeur een kunststofraam.


Kozijnen, deuren en dakramen Ridderkerk
maandag 03 oktober 2022

Ramen en kozijnen vervangen

Zoek een vakman voor het vervangen van 8 kozijnen en ramen van hout en kunststof. Wil volledig kunststof met triple glas.


Kozijnen, deuren en dakramen Kerkrade
Offertes aanvragen