Casius logo
Offerte aanvragen Aanmelden als vakman
Kunststof Kozijn

Kunststof kozijnen

Wil je de kozijnen vervangen door kunststof kozijnen en wil je weten wat het kost? Lees dan verder voor meer informatie en vraag tot wel 3 gratis en vrijblijvende offertes aan.

Zijn je huidige kozijnen aan vervanging toe en wil je liever geen onderhoud meer? Kunststof kozijnen kunnen dan wat voor je zijn. 

De timmermannen via Casius staan voor je klaar om je te helpen bij het plaatsen van kunststof kozijnen. Ze helpen je naast het plaatsen van kozijnen ook graag met het plaatsen van een trap of het plaatsen van een schuifpui

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn voor kunststof kozijnen plaatsen en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je kunststof kozijnen wil hebben? Wil je graag dat een timmerman bij je langskomt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in!

Kunststof kozijnen prijzen

Wat kosten kunststof kozijnen? De kosten voor kunststof kozijnen beginnen bij €850. Dit is dan inclusief HR++ glas. Door het formaat wat je kiest, het type glas en het aantal ramen en/of deuren, kan de prijs verschillen.
In het onderstaande tabel staan de meest voorkomende kunststof ramen. De prijs is inclusief plaatsing. 

Let op: de timmermannen via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Project Gemiddelde prijs Voordelen kunststof kozijn
Vast raam €600 - €1.200 Weinig onderhoudskosten
Draai-kiepraam €800 - €1.400 Goede isolatie
Openslaande deuren €2.000 - €3.500 Past in veel designs

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Kunststof Kozijn (1)

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Welke keuzes bepalen de prijs?

De onderstaande keuzes bepalen voor een groot deel de uiteindelijke prijs voor de kunststof kozijnen. 

Soort raam

Wil je een vast raam, een valraam of liever een draai-kiepraam?  

  • Vast raam: Een vast raam zit vast en kan je niet openen. Dit type zie je vaak op de begane grond waar je inbraakgevoelige ruimtes hebt. Maar je kunt zo’n raam ook goed combineren met een valraam of een draai-kiepraam.
    Het nadeel van een vast raam is dat je de ruimte niet kan luchten en voor je gezondheid is dit belangrijk. Een optie is om dan een ventilatierooster boven het raam te plaatsen.
    Een voordeel is dat de kosten voor dit raam een stuk lager zijn dan voor de andere types. 
  • Valraam: Een valraam “valt” als het ware open. Deze ramen zie je veel op hoge plekken, bijvoorbeeld in de badkamer. Deze ramen worden vaak vanwege privacy redenen geplaatst. 
  • Draai-kiepraam: Dit type raam zie je veel. Je kunt een draai-kiepraam zowel horizontaal als verticaal openen. Dit is ideaal wanneer je het raam soms half wilt openen of een andere keer helemaal om zo goed te luchten. 

Naast deze soorten zijn er ook nog andere, bijvoorbeeld een dakraam voor op zolder.

Welk soort glas kies je?

In de meeste gevallen wil je dat de vakman het kozijn inclusief glas levert. Je hebt keuze uit verschillende soorten glas, elk met een eigen isolatiewaarde. Hoe beter deze isolatie is, hoe meer je bespaart op de energierekening. De specialisten via Casius adviseren je graag welk soort glas het beste bij je situatie past.

Let op: dit zijn richtprijzen die in de praktijk kunnen afwijken.

Soort glas Isolatie Gemiddelde prijs per m²
Standaard dubbel Matig €65 - €80
HR Voldoende €75 - €90
HR++ Goed €85 - €100
HR+++ Uitstekend €100 - €130

Extra opties 

Er zijn extra opties waarvoor je kan kiezen, maar deze zijn niet noodzakelijk. Wel geven ze een goede toevoeging, zoals een ventilatierooster of een hor.

Let op: dit zijn richtprijzen die in de praktijk kunnen afwijken.

Extra optie Gemiddelde prijs Voordeel
Ventilatieroosters Klein: €15, Groot: €60 Droge lucht in huis, vermindert kans op schimmels en rot
Hor (60x60 cm) €65 - €90 Houdt ongewenste insecten buiten

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor kunststof kozijnen

woensdag 20 september 2023

Houten schuifpui plaatsen of vervangen

In welk materiaal schuifpui ben je geïnteresseerd?: Kunststof (aanbevolen), Hout Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Kozijnen, deuren en dakramen Assendelft
woensdag 20 september 2023

Houten schuifpui plaatsen of vervangen

In welk materiaal schuifpui ben je geïnteresseerd?: Kunststof (aanbevolen), Hout, Aluminium Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Kozijnen, deuren en dakramen Haarlem
dinsdag 19 september 2023

Plaatsen van een houten dak raam

Graag wil ik mijn huidige dakraam op zolder (2de verdieping) van ongeveer 40 x 55 cm vervangen voor een groter raam, bijvoorbeeld 66 x 98 cm. Ik wil deze dan graag laten plaatsen, zonder aftimmering binnen. Ik twijfel nog over de afmetingen en hout of kunststof.


Kozijnen, deuren en dakramen Den Bosch
zondag 17 september 2023

kozijnen met houtrot vervangen door kunststof inclusief 3 deuren

vervangen van houten raamkozijn met houtrot door kunststof kozijnen met achterdeur, voordeur en schuurdeur


Kozijnen, deuren en dakramen Maarssen
zaterdag 16 september 2023

Houten schuifpui plaatsen of vervangen

Schuifdeuren wand van 5.30 In welk materiaal schuifpui ben je geïnteresseerd?: Kunststof (aanbevolen), Hout, Aluminium Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Kozijnen, deuren en dakramen Laren
donderdag 31 augustus 2023

Realiseren van een dakopbouw

Ik zou graag een houten dakopbouw van 20 m² willen laten realiseren. De binnenzijde moet casco opgeleverd worden en de kozijnen graag van kunststof. Ik ben nog niet in het bezit van een vergunning.


Kozijnen, deuren en dakramen Rijswijk
dinsdag 29 augustus 2023

Houten schuifpui plaatsen of vervangen

Schuifpui in achtergevel breed 260cm hoog 240cm. 1 vaste kant In welk materiaal schuifpui ben je geïnteresseerd?: Kunststof (aanbevolen), Hout Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Kozijnen, deuren en dakramen Rheden
maandag 28 augustus 2023

Houten kozijnen plaatsen of vervangen

Raam 1: 108cmx214cm inclusief ventilatie rooster Raam 2: 280cmx214cm Raam 3: 130cmx214cm inclusief ventilatie rooster Raam 3 bestaat uit 2 delen, waarbij het bovenste deel van 50cm een kiepraam is In welke materiaalsoort kozijnen en/of deuren ben je geïnteresseerd?: Kunststof, Hout Hoeveel kozijnen en/of deuren wil je laten plaatsen?: 3 of meer Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Kozijnen, deuren en dakramen Hilvarenbeek
donderdag 24 augustus 2023

Houten schuifpui plaatsen of vervangen

tuindeur vervangen door schuifpui en klein raampje in trappen huis (nu enkel glas) door draai kiep raam In welk materiaal schuifpui ben je geïnteresseerd?: Kunststof (aanbevolen), Hout Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Kozijnen, deuren en dakramen Landgraaf
Offertes aanvragen