Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Kunststof Kozijn

Kunststof kozijnen

Wil je de kozijnen vervangen door kunststof kozijnen en wil je weten wat het kost? Lees dan verder voor meer informatie en vraag tot wel 3 gratis en vrijblijvende offertes aan.

Zijn je huidige kozijnen aan vervanging toe en wil je liever geen onderhoud meer? Kunststof kozijnen kunnen dan wat voor je zijn. 

De timmermannen via Casius staan voor je klaar om je te helpen bij het plaatsen van kunststof kozijnen. Ze helpen je naast het plaatsen van kozijnen ook graag met het plaatsen van een trap of het plaatsen van een schuifpui

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn voor kunststof kozijnen plaatsen en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je kunststof kozijnen wil hebben? Wil je graag dat een timmerman bij je langskomt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in!

Kunststof kozijnen prijzen

Wat kosten kunststof kozijnen? De kosten voor kunststof kozijnen beginnen bij €850. Dit is dan inclusief HR++ glas. Door het formaat wat je kiest, het type glas en het aantal ramen en/of deuren, kan de prijs verschillen.
In het onderstaande tabel staan de meest voorkomende kunststof ramen. De prijs is inclusief plaatsing. 

Let op: de timmermannen via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Project Gemiddelde prijs Voordelen kunststof kozijn
Vast raam €600 - €1.200 Weinig onderhoudskosten
Draai-kiepraam €800 - €1.400 Goede isolatie
Openslaande deuren €2.000 - €3.500 Past in veel designs

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Kunststof Kozijn (1)

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Welke keuzes bepalen de prijs?

De onderstaande keuzes bepalen voor een groot deel de uiteindelijke prijs voor de kunststof kozijnen. 

Soort raam

Wil je een vast raam, een valraam of liever een draai-kiepraam?  

  • Vast raam: Een vast raam zit vast en kan je niet openen. Dit type zie je vaak op de begane grond waar je inbraakgevoelige ruimtes hebt. Maar je kunt zo’n raam ook goed combineren met een valraam of een draai-kiepraam.
    Het nadeel van een vast raam is dat je de ruimte niet kan luchten en voor je gezondheid is dit belangrijk. Een optie is om dan een ventilatierooster boven het raam te plaatsen.
    Een voordeel is dat de kosten voor dit raam een stuk lager zijn dan voor de andere types. 
  • Valraam: Een valraam “valt” als het ware open. Deze ramen zie je veel op hoge plekken, bijvoorbeeld in de badkamer. Deze ramen worden vaak vanwege privacy redenen geplaatst. 
  • Draai-kiepraam: Dit type raam zie je veel. Je kunt een draai-kiepraam zowel horizontaal als verticaal openen. Dit is ideaal wanneer je het raam soms half wilt openen of een andere keer helemaal om zo goed te luchten. 

Naast deze soorten zijn er ook nog andere, bijvoorbeeld een dakraam voor op zolder.

Welk soort glas kies je?

In de meeste gevallen wil je dat de vakman het kozijn inclusief glas levert. Je hebt keuze uit verschillende soorten glas, elk met een eigen isolatiewaarde. Hoe beter deze isolatie is, hoe meer je bespaart op de energierekening. De specialisten via Casius adviseren je graag welk soort glas het beste bij je situatie past.

Let op: dit zijn richtprijzen die in de praktijk kunnen afwijken.

Soort glas Isolatie Gemiddelde prijs per m²
Standaard dubbel Matig €65 - €80
HR Voldoende €75 - €90
HR++ Goed €85 - €100
HR+++ Uitstekend €100 - €130

Extra opties 

Er zijn extra opties waarvoor je kan kiezen, maar deze zijn niet noodzakelijk. Wel geven ze een goede toevoeging, zoals een ventilatierooster of een hor.

Let op: dit zijn richtprijzen die in de praktijk kunnen afwijken.

Extra optie Gemiddelde prijs Voordeel
Ventilatieroosters Klein: €15, Groot: €60 Droge lucht in huis, vermindert kans op schimmels en rot
Hor (60x60 cm) €65 - €90 Houdt ongewenste insecten buiten

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor kunststof kozijnen

dinsdag 24 januari 2023

Kunststof (houtlook) kozijnen + triple glas plaatsen

Wij willen alle kozijnen en deuren op de begane grond en 1e verdieping van onze tussenwoning uit 1947 laten vervangen door houtlook kunststof kozijnen met triple glas


Kozijnen, deuren en dakramen Ede
zondag 22 januari 2023

Glas vervangen en misschien kunststof kozijnen plaatsen

Voor een erker aan de voorkant van mijn huis wil ik in ieder geval nieuwe beglazing en ik wil informatie over eventueel kunststof kozijnen, Ca 12 m2. Verder wil ik informatie over subsidie. Wat voor glas wil je laten zetten?: Dubbel glas


Kozijnen, deuren en dakramen Raalte
zaterdag 21 januari 2023

Houten kozijn vervangen naar kunststof

Vervangen van het huidige houtenkozijn voor kunststof wit houtlook kozijn incl isolatie glas Afm B 255 x H175cm


Kozijnen, deuren en dakramen Breda
vrijdag 20 januari 2023

Houten kozijn vervangen naar kunststof - 2,25m²

Zoek een erkende vakman voor het vervangen van de kozijnen. Kozijn is nu van hout en ik wil dit vervangen naar kunststof, daarmee wil ik ook een hr+++glas in hebben. Gaat om 2,25m²


Kozijnen, deuren en dakramen Oude Wetering
donderdag 19 januari 2023

2 x kunststof dakraam plaatsen

Ik heb op zolder twee hele oude lekke dakramen, Die wil ik vervangen door 2 kunststof dakramen *goedkoopste versie) . plaatsing tussen de balken. Hoogte 98 cmbreedte. Breedte minimaal 75cm (1,5m2 lichtinval nodig om oppervlakte zolder mee te mogen laten tellen bij verkoop


Kozijnen, deuren en dakramen Leiden
woensdag 18 januari 2023

Dakraam plaatsen (4x)

Ik wil een aantal dakramen plaatsen. Het gaat om 4 dakramen. Ik wil dat ze van kunststof zijn gemaakt.


Kozijnen, deuren en dakramen Rotterdam
maandag 16 januari 2023

Dakraam velux GGL8 vervangen door kunststof

Wij willen ons velux ggl8 dakraam laten vervangen door een kunstof nieuwe, zo spoedig mogelijk.


Kozijnen, deuren en dakramen Purmerend
maandag 16 januari 2023

Kunststof schuifpui plaatsen

Ben opzoek naar een erkende vakman die voor mij een schuifpui kan plaatsen van kunststof. Ik heb nog geen idee hoe breed ik dit wil hebben, graag wil ik daarom ook de mogelijkheden bespreken met de vakman. Ook ontvang ik graag een offerte voor de klus. De klus mag worden uitgevoerd zodra het wat warmer is.


Kozijnen, deuren en dakramen Zundert
maandag 16 januari 2023

Kunststof schuifpui plaatsen aan achterzijde (3,5m breed)

Ik wil aan de achterkant van ons huis de kozijnen door een schuifpui met openslaande deuren. Het zijn houten kozijnen nu, we willen graag een schuifpui van kunststof. We denken dat het standaard afmetingen zijn, de breedte is 3,50m ongeveer.


Kozijnen, deuren en dakramen Goedereede
Offertes aanvragen