Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Parketvloer schuren leggen

Parket

Wist je dat je parket met vloerverwarming kunt combineren? En dat je het in de zomer als koeling kan gebruiken? Ideaal voor ieder jaargetijde dus! Interesse in parket? Hier vind je informatie, prijzen en offertes op maat.

Moet je oude houten vloer vervangen worden? Of heb je een nieuwe parketvloer nodig voor in je nieuwbouw woning? De vloerspecialisten via Casius staan voor je klaar voor zowel kleine als grote klussen. Zo leggen zij niet alleen je nieuwe parketvloer aan, maar helpen zij je ook met het egaliseren van de ondervloer.

Heb je naast het laten leggen van de nieuwe houten vloer een kamer waar je nieuwe laminaat in wil laten leggen? Of wil je de badkamer betegelen? Ook dat is geen enkel probleem voor onze vloerspecialisten. 

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van nuttige informatie: van handige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Parketvloer: de ondervloer

Wil je parket laten leggen? Dan is het – net als bij het leggen van een laminaatvloer – belangrijk dat de ondergrond egaal is. Soms is het voldoende voor parket dat je huidige vloer als ondervloer gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan tegels of een oude parketvloer. Maar in sommige gevallen moet de bestaande vloer (en cementdekvloer) uitgegraven worden.

Wanneer je een mooie parketvloer hebt aangeschaft, wil je deze uiteraard professioneel laten leggen. Of heb je nog geen parketvloer aangeschaft en zou je dit graag door een professional laten doen? Voor beide mogelijkheden vraag je bij ons een offerte aan.

Wat kost een parketvloer?

De prijs voor het laten leggen van parket hangt af van het soort parket dat je wil. Je hebt goedkopere en prijzigere parketsoorten. Dit wordt voornamelijk bepaald door het hout waarvan het parket is gemaakt. 

Hieronder geven wij een kostenoverzicht van de prijs per vierkante meter, voor het laten leggen van een parketvloer.

Let op: de vloerspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Werkzaamheid Prijs per m²
Massief eiken parket zonder plaatsing en afwerking €25 - €30
Massief eiken parket geschuurd en zonder plaatsing, dikte 10 mm €30 - €35
Massief eiken parket geschuurd en zonder plaatsing, dikte 20 mm €40 - €45
Fineerparket met houten toplaag €45 - €50
Multiplank lamelparket (2-laags) €40 - €120
Lamelparket (3-laags) €30 - €60
Parket laten leggen exclusief materiaal €30
Ondervloer laten plaatsen €6
Plinten plaatsen €3,50 - €9

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Vloer leggen parket tegels

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Waar hangt de prijs van een parketvloer van af?

  • De grootte van de ruimte waar de parketvloer gelegd moet worden. Hoe groter de ruimte, hoe hoger de prijs;
  • Of er schuine wanden, veel hoekjes of kantjes, of verwarmingselementen zijn waar de vakman rekening mee moet houden en het parket moet aan aanpassen. Hoe meer van deze genoemde punten aanwezig zijn, hoe hoger de prijs zal zijn;
  • Het soort parketvloer dat gelegd moet worden. Ingewikkelde motieven vragen meer werkuren, zoals een houten visgraat vloer. Ook geldt: hoe breder, dikker en langer de planken van het parket, hoe duurder het materiaal;
  • De ondergrond van de parketvloer. Deze moet sterk, waterpas en droog zijn om te voorkomen dat de planken na een tijd niet gaan buigen. Is je oude tegel- of parketvloer geschikt als ondergrond, dan scheelt dat in de kosten.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor een parketvloer

vrijdag 17 juni 2022

Visgraat parket leggen (50 m2)

Zoek een vakman voor het leggen van een visgraat parketvloer in mijn woning. Gaat ongeveer om 50 m2.


Vloer leggen en vloeronderhoud Den Haag
donderdag 16 juni 2022

40 m2 parketvloer leggen

De volgende vloer (40m2) moet gelegd worden: Eiken rustiek AB multiplank 12+4 x 120 x 600 mm Visgraat - gerookt - Narvik geolied + langere planken voor de band. De vloer wordt op de cementvloer gelegd (vloerverwarming aanwezig, opstookprotocol van tevoren uitgevoerd). Naar verwachting zal een lijmlaag van circa 3 mm nodig zijn om aan te sluiten op de natuursteen tegels.


Vloer leggen en vloeronderhoud Elst
dinsdag 07 juni 2022

Egaliseren vloer 30m2

Wij hebben zelf de plavuizenvloer in de hal en keuken verwijder en waren voornemens ook zelf te egaliseren. Bij nader inzien willen we dit toch niet zelf doen. Betreft een betonnen ondervloer, geen vloerverwarming of iets dergelijks . Het is ter voorbereiding van een houten parketvloer en gaat om ongeveer 30m2.


Vloer leggen en vloeronderhoud Baarn
vrijdag 03 juni 2022

Schuren/lakken parketvloer

Graag offerte en advies of de vloer geschuurd en of gelakt moet worden.


Vloer leggen en vloeronderhoud Nieuw Beijerland
donderdag 02 juni 2022

Egaliseren parketvloer om andere vloer te leggen

Egaliseren parketvloer ca 65 m2 t.b.v. Vinyl - of pvcvloer


Vloer leggen en vloeronderhoud Huissen
woensdag 01 juni 2022

Parket vloer laten leggen

Wij willen parket vloer laten leggen op de voorzolder van +/- 9m2. De huidige parketvloer moet eruit. De prijs die we voor het parket voor ogen hebben is +/- 18€ per m2. Graag prijs voor leggen, ondervloer, parket en latten


Vloer leggen en vloeronderhoud Zeewolde
dinsdag 31 mei 2022

Vloer egaliseren 61m2

Onze bestaande parketvloer heeft waterschade en wordt verwijderd. Vervolgens wordt er vloerverwarming ingefreesd en gelegd. De parket met ondervloer is 21 mm dik, dus zal er ca. 15 mm opgehoogd moeten worden voordat de troffelvloer van 6 mm dik gelegd kan worden. Parket verwijderen, vloerverwarming en ophogen/egaliseren wordt door derden gedaan. Het totale oppervlak is 61 m2 begane grond


Vloer leggen en vloeronderhoud Sittard
woensdag 11 mei 2022

Isolerende ondervloer aanbrengen, onder lamelparket (85m2)

Het betreft een reeds gelegde vloer van lamelparket, oppervlakte van 85m2. Er ligt echter een niet geïsoleerde parketvloer onder, die verwijderd moet worden (parket dat is verlijmd is spaanplaat). Daarvoor in de plaats moet een isolerende ondervloer aangebracht worden en moet het lamelparket, dat dus al op maat is gemaakt, opnieuw gelegd worden.


Vloer leggen en vloeronderhoud Rotterdam
dinsdag 03 mei 2022

15m2 parket leggen in slaapkamer

Ik zoek parketteur die parketvloer in slaapkamer wil leggen


Vloer leggen en vloeronderhoud Stevensweert
vrijdag 29 april 2022

Vloeren in woning vervangen met terrazovloer

Hallo, In ons herenhuis willen wij graag de bestaande vloer in de keuken, gang en hal vervangen. Het hele huis is gebouwd in 1902 en is voorzien van houten ondervloeren. In de hal ligt nu een kapotte marmerenplaat van circa 2,5 m2 op een niet goed afgevlakte betonnen laag op de houten ondervloer De gang is nu voorzien van een parketvloer op de houten ondervloer en is ongeveer 10 m2. De keuken is nu voorzien van een stenen vloer die op een betonnen laag op de houten ondervloer is aangebracht de keuken is ongeveer 7,5m2. Er hoeft geen vloerverwarming aangelegd te worden. Wij zouden graag weten of u ons kunt helpen met het realiseren van dit project. Met vriendelijke groet, Hein van Oord en Martine Pieters


Vloer leggen en vloeronderhoud Rotterdam
maandag 18 april 2022

Parketvloer laten leggen (70 m2)

Wij willen een parketvloer laten leggen. Oppervlakte 70m2 Verder graag wat advies en info.


Vloer leggen en vloeronderhoud Kerkrade
woensdag 13 april 2022

Granitovloer leggen ~16m2

Graag een offerte voor het aanbrengen van granito in de hal, de keuken en in de wc. Het betreft ongeveer 16 m2. Er ligt nu een parketvloer, maar deze halen wij zelf eruit.


Vloer leggen en vloeronderhoud Haarlem
donderdag 07 april 2022

Parketvloer renoveren

Graag willen wij weten wat het kost om onze 2 trappen incl balustrade en plafonds Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Vloer leggen en vloeronderhoud Bosschenhoofd
donderdag 07 april 2022

PVC vloer leggen (23m2)

Ik heb nog geen beeld bij kleur, patroon oid. Het gaat om de woonkamer, waar nog wat gaat wijzigen, qua wandmeubel. Denk dat PVC een goede keus is maar ik laat me graag ook adviseren. De oppervlakte bedraagt ongeveer 23m2. Er ligt nu een parketvloer en ik weet niet of dit weggehaald moet worden of dat er overheen geplaatst kan worden.


Vloer leggen en vloeronderhoud Bussum
dinsdag 05 april 2022

Parketvloer waxen en/oliën ( 25 m2)

Zoek een vakman om mijn vloer te schuren en af te werken. Gaat om parket en parketplinten, wax/olie combinatie bv Bona. Is in totaal 25 m2.


Vloer leggen en vloeronderhoud Driebergen-Rijsenburg
donderdag 10 maart 2022

Parket vloer leggen.

Wij willen graag een parketvloer laten leggen in Hongaarse Punt. De oppervlakte bedraagt 55m2.


Vloer leggen en vloeronderhoud Amsterdam
dinsdag 22 februari 2022

Laminaat laten leggen in hele appartement (489m2)

We gaan binnenkort verhuizen naar een nieuwbouw woning en moeten hier een ondervloer en parketvloer in laten leggen. Het gaat om ongeveer 489 m2. Materialen kunnen we zelf aanleveren.


Vloer leggen en vloeronderhoud Amsterdam
donderdag 17 februari 2022

45 m2 ondervloer en parket leggen + plinten plaatsen

Ik zoek een vakman die op korte termijn (over 2/3 weken) mijn onder- en parketvloer kan leggen, plus de plinten kan plaatsen.


Vloer leggen en vloeronderhoud Utrecht
dinsdag 15 februari 2022

Tapijt en parket verwijderen 100m2

Goedenavond, Ik heb een woning gekocht in Twist (Duitsland) 1 kilometer over de grens bij Nieuw Schoonebeek (Drenthe). Vrijdag 20 mei krijg de sleutel. Ik heb zaterdag 21 mei t/m maandag 23 mei tijd om het tapijt / parketvloer beneden (gelegen op cement) en het tapijt op de eerste verdieping (gelegen op een houten vloer) te verwijderen. Dinsdag 24 mei t/m vrijdag 27 mei wordt dan eventueel een nieuwe PVC vloer gelegd. Het houd uiteraard op als u niet in Twist werkzaam bent. Mocht dit wel het geval zijn, de oppervlakte beneden bedraagt ongeveer 103 m2. voor de vloerbedekking en 43 m2. voor gelijmd parket. Dit zou geheel verwijderd moeten worden.


Vloer leggen en vloeronderhoud Lelystad
donderdag 10 februari 2022

Egaliseren en parket vloer leggen

Ik zou graag een offerte ontvangen voor het laten egaliseren en leggen van parketvloer. Het gaat om ong. 50m²


Vloer leggen en vloeronderhoud Tiel
maandag 31 januari 2022

Bamboe parket vloer laten leggen (~40m²)

Er word voerverwarming gelegd, en hier overheen wil ik graag een parketvloer laten leggen van 40m². De vloer heb ik al in huis.


Vloer leggen en vloeronderhoud Assendelft
zaterdag 29 januari 2022

18,14m3 parket plaatsen

Ik zoek iemand die parketvloer , 18,14 m2 kan leggen


Vloer leggen en vloeronderhoud Den Haag
woensdag 26 januari 2022

Parketvloer laten leggen egaliseren

Wij willen een parketvloer laten leggen. Hiervoor dient de vloer cement dekvloer geegaliseerd te worden. Betreft 125m2. Is een nieuwbouw huis gereed in de maand juni.


Vloer leggen en vloeronderhoud Alphen aan den Rijn
donderdag 06 januari 2022

Parket in visgraat leggen en lakken (~10m2)

Ik ben op zoek naar een vakman die voor mij een parketvloer kan leggen in visgraat en in het lak kan zetten. Het gaat om ongeveer 10m2.


Vloer leggen en vloeronderhoud Amsterdam
donderdag 23 december 2021

Houten vloer leggen of vervangen

Ik wil graag een bamboeparketvloer laten aanleggen. De vloer heeft een oppervlakte van 75m2 en moet geschikt zijn voor vloerverwarming. De huidige ondervloer is van beton en hoeft niet verwijderd te worden.


Vloer leggen en vloeronderhoud 's-Gravendeel
dinsdag 14 december 2021

Egaliseren en leggen parketvloer

Egaliseren en leggen parket vloer van 65m2.


Vloer leggen en vloeronderhoud Zuidwolde
maandag 13 december 2021

50m2 parket leggen

Ik zou graag een offerte willen voor het verlijmen en leggen van een parketvloer (op een vloer met vloerverwarming€. Graag hoor ik daarbij ook het prijsverschil tussen leggen van rechte plank en visgraat/Hongaarse punt. Het gaat om 50m2.


Vloer leggen en vloeronderhoud Hoofddorp
maandag 06 december 2021

Parketvloeren schuren en bewerken (180m2)

We gaan verhuizen en voordat we de woning gaan betrekken willen we graag de parketvloeren laten schuren en bewerken. Het gaat om een oppervlakte van ongeveer 180m2.


Vloer leggen en vloeronderhoud Leiden
zaterdag 04 december 2021

Parket schuren en lakken

onze parketvloer van beuken heeft een schuur en lakbeurt nodig. ook moet er een kleine reperatie uitgevoerd worden. Het hout hiervoor hebben we nog.Het is 66 vierkante meter. graag een indicatie van de kosten.


Vloer leggen en vloeronderhoud Apeldoorn
donderdag 02 december 2021

Vloer storten, vloer isoleren, vloerverwarming plaatsen en parketvloer leggen

Oude houten vloer verwijderen. Dit is een zwevende vloer ongeveer 48 m2. Vervolgens beton vloer storten, plaatsen van isolatie materiaal. Daarna vloerverwarming plaatsen, 3 radiatoren verwijderen en parket vloer leggen


Vloer leggen en vloeronderhoud Rhenen
Offertes aanvragen