Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Parketvloer schuren leggen

Parket

Parket

Wist je dat je parket met vloerverwarming kunt combineren? En dat je het in de zomer als koeling kan gebruiken? Ideaal voor ieder jaargetijde dus! Interesse in parket? Hier vind je informatie, prijzen en offertes op maat.

Moet je oude houten vloer vervangen worden? Of heb je een nieuwe parketvloer nodig voor in je nieuwbouw woning? De vloerspecialisten via Casius staan voor je klaar voor zowel kleine als grote klussen. Zo leggen zij niet alleen je nieuwe parketvloer aan, maar helpen zij je ook met het egaliseren van de ondervloer.

Heb je naast het laten leggen van de nieuwe houten vloer een kamer waar je nieuwe laminaat in wil laten leggen? Of wil je de badkamer betegelen? Ook dat is geen enkel probleem voor onze vloerspecialisten. 

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van nuttige informatie: van handige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Parketvloer: de ondervloer

Wil je parket laten leggen? Dan is het – net als bij het leggen van een laminaatvloer – belangrijk dat de ondergrond egaal is. Soms is het voldoende voor parket dat je huidige vloer als ondervloer gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan tegels of een oude parketvloer. Maar in sommige gevallen moet de bestaande vloer (en cementdekvloer) uitgegraven worden.

Wanneer je een mooie parketvloer hebt aangeschaft, wil je deze uiteraard professioneel laten leggen. Of heb je nog geen parketvloer aangeschaft en zou je dit graag door een professional laten doen? Voor beide mogelijkheden vraag je bij ons een offerte aan.

Wat kost een parketvloer?

De prijs voor het laten leggen van parket hangt af van het soort parket dat je wil. Je hebt goedkopere en prijzigere parketsoorten. Dit wordt voornamelijk bepaald door het hout waarvan het parket is gemaakt. 

Hieronder geven wij een kostenoverzicht van de prijs per vierkante meter, voor het laten leggen van een parketvloer.

Let op: de vloerspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Werkzaamheid Prijs per m²
Massief eiken parket zonder plaatsing en afwerking €25 - €30
Massief eiken parket geschuurd en zonder plaatsing, dikte 10 mm €30 - €35
Massief eiken parket geschuurd en zonder plaatsing, dikte 20 mm €40 - €45
Fineerparket met houten toplaag €45 - €50
Multiplank lamelparket (2-laags) €40 - €120
Lamelparket (3-laags) €30 - €60
Parket laten leggen exclusief materiaal €30
Ondervloer laten plaatsen €6
Plinten plaatsen €3,50 - €9

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Vloer leggen parket tegels

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Waar hangt de prijs van een parketvloer van af?

  • De grootte van de ruimte waar de parketvloer gelegd moet worden. Hoe groter de ruimte, hoe hoger de prijs;
  • Of er schuine wanden, veel hoekjes of kantjes, of verwarmingselementen zijn waar de vakman rekening mee moet houden en het parket moet aan aanpassen. Hoe meer van deze genoemde punten aanwezig zijn, hoe hoger de prijs zal zijn;
  • Het soort parketvloer dat gelegd moet worden. Ingewikkelde motieven vragen meer werkuren, zoals een houten visgraat vloer. Ook geldt: hoe breder, dikker en langer de planken van het parket, hoe duurder het materiaal;
  • De ondergrond van de parketvloer. Deze moet sterk, waterpas en droog zijn om te voorkomen dat de planken na een tijd niet gaan buigen. Is je oude tegel- of parketvloer geschikt als ondergrond, dan scheelt dat in de kosten.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor een parketvloer

donderdag 06 januari 2022

Parket in visgraat leggen en lakken (~10m2)

Ik ben op zoek naar een vakman die voor mij een parketvloer kan leggen in visgraat en in het lak kan zetten. Het gaat om ongeveer 10m2.


Vloer leggen en vloeronderhoud Amsterdam
donderdag 23 december 2021

Houten vloer leggen of vervangen

Ik wil graag een bamboeparketvloer laten aanleggen. De vloer heeft een oppervlakte van 75m2 en moet geschikt zijn voor vloerverwarming. De huidige ondervloer is van beton en hoeft niet verwijderd te worden.


Vloer leggen en vloeronderhoud 's-Gravendeel
dinsdag 14 december 2021

Egaliseren en leggen parketvloer

Egaliseren en leggen parket vloer van 65m2.


Vloer leggen en vloeronderhoud Zuidwolde
maandag 13 december 2021

50m2 parket leggen

Ik zou graag een offerte willen voor het verlijmen en leggen van een parketvloer (op een vloer met vloerverwarming€. Graag hoor ik daarbij ook het prijsverschil tussen leggen van rechte plank en visgraat/Hongaarse punt. Het gaat om 50m2.


Vloer leggen en vloeronderhoud Hoofddorp
maandag 06 december 2021

Parketvloeren schuren en bewerken (180m2)

We gaan verhuizen en voordat we de woning gaan betrekken willen we graag de parketvloeren laten schuren en bewerken. Het gaat om een oppervlakte van ongeveer 180m2.


Vloer leggen en vloeronderhoud Leiden
zaterdag 04 december 2021

Parket schuren en lakken

onze parketvloer van beuken heeft een schuur en lakbeurt nodig. ook moet er een kleine reperatie uitgevoerd worden. Het hout hiervoor hebben we nog.Het is 66 vierkante meter. graag een indicatie van de kosten.


Vloer leggen en vloeronderhoud Apeldoorn
donderdag 02 december 2021

Vloer storten, vloer isoleren, vloerverwarming plaatsen en parketvloer leggen

Oude houten vloer verwijderen. Dit is een zwevende vloer ongeveer 48 m2. Vervolgens beton vloer storten, plaatsen van isolatie materiaal. Daarna vloerverwarming plaatsen, 3 radiatoren verwijderen en parket vloer leggen


Vloer leggen en vloeronderhoud Rhenen
maandag 29 november 2021

Parketvloer reparatie

bij het plaatsen van de wasmachine is in de keuken het parket op bepaalde laten losgelaten en/of beschadigd, eeb in mijn ogen een relatief kleine klus. de eigenaar wil het pand verkopen dus moet het hersteld worden


Vloer leggen en vloeronderhoud Zwolle
dinsdag 23 november 2021

Cement dekvloer egaliseren

Hallo, ik heb m’n oude tegelvloer eruit gehaald en zal nu neem ik aan de lijmresten moeten verwijderen alvorens opnieuw te egaliseren. Oppervlakte is 50-60 m2. Zal een parketvloer worden verlijmd direct op de vloer.


Vloer leggen en vloeronderhoud Vleuten
zaterdag 13 november 2021

Luik maken in parketvloer

Onder ons parket in de woonkamer ligt een luik naar de kruipruimte. Destijds is de parketvloer over het luik heen gelegd maar de contouren van het luik zijn zichtbaar gemaakt in de parketvloer. Wij willen nu de kruipruimte isoleren. Daarom moet alsnog rondom het luik een zaagsnede in het parket worden gemaakt. We willen dit graag op een nette, zo min mogelijk zichtbare, manier laten doen. Graag uw visie. Is een indicatie van de kosten mogelijk?


Vloer leggen en vloeronderhoud Den Haag
vrijdag 12 november 2021

Visgraat vloer leveren, leggen icm een maatwerk (kleding)kast

Modernisering van de bovenverdieping ter grootte van ong. 25m2 Werkzaamheden: 1. Huidige parketvloer vervangen voor een visgraatvloer liefst met behoud van de ondervloer en isolatie. Vloer moet nog besteld worden dus indien goede prijs icm met leggen mag alles in een offerte aangeboden worden. 2. Inmeten en leveren nieuwe maatwerk kast ter vervanging van de huidige kast 3. evt. meerwerk in de vorm van levering/plaatsing modern ‘stalen’ kozijn en plaatsen muurtje ‘roomdevider’… nader te bepalen. Graag contact opnemen om een en ander in te meten, voor te stellen en te offreren. Ons budget is gemiddeld en we zoeken daar een passende oplossing en vakman / bedrijf voor die ons op korte termijn kan blij kan maken! Uiterlijke datum realisatie = 22 december of in overleg laatste week 2021 / 1ste week 2022 ...


Vloer leggen en vloeronderhoud Nieuwegein
donderdag 28 oktober 2021

Reparatie parketvloer (waterschade)

Ik heb waterschade aan de muur en de vloer door lekkage bij de buren. Ik zou graag willen dat dit verholpen wordt, als dat mogelijk is.


Vloer leggen en vloeronderhoud Zwijndrecht
maandag 25 oktober 2021

Krakend lamel parket schuren en lakken

Mijn merbau lamelparketvloer met groef, kraakt op sommige plekken. Ik denk dat de vloer geegaliseerd moet worden. Wat zou het kosten om 70m2 parket te verwijderen, vloer te egaliseren en parket weer terug te plaatsen. En wat zou het kosten om de vloer alleen te schuren en lakken?


Vloer leggen en vloeronderhoud Amsterdam
zaterdag 23 oktober 2021

Parketvloer schuren en lakken

35 m² parketvloer schuren en lakken


Vloer leggen en vloeronderhoud Venray
woensdag 13 oktober 2021

Vloer laten egaliseren

Egaliseren na verwijderen van gelijmde parketvloer Opp ca 70m2


Vloer leggen en vloeronderhoud Huizen
vrijdag 01 oktober 2021

Schuren van 57m2 parket en verwijderen en leggen van laminaat 15m2

Ik zoek iemand die 57m2 aan parketvloer kan schuren. En iemand die 15m2 aan laminaat kan verwijderen en opnieuw kan leggen.


Vloer leggen en vloeronderhoud Heelsum
zaterdag 18 september 2021

Natuurstenen vloer (33m2) en parketvloer (27m2) aanbrengen

Ik wil op de begane grond vloer deels een parketvloer aanbrengen op ca. 27 m2 in woonkamer en in hal, toilet en keuken/woonkamer een natuurstenen vloer leggen van ca. 33 m2.


Vloer leggen en vloeronderhoud Nieuw Vossemeer
vrijdag 17 september 2021

Parketvloer reparatie

Parketvloer reparatie. Door lekkage moeten 2 tot 3 planken worden vervangen, ondervloer. gespijkerd. De planken zijn aanwezig.


Vloer leggen en vloeronderhoud Ootmarsum
woensdag 15 september 2021

Schuren lakken aanvullen visgraatvloer

Wij hebben in onze woning in Schiedam een klassieke eiken visgraat parketvloer liggen. De vernis is her en der aan het schilferen en de kiertjes staan op veel plekken open. Nu willen wij deze graag laten schuren, opvullen en weer opnieuw laten lakken/vernissen. Het gaat om een bestaande vloer van +/- 34m2 en een stukje van 2 m2 wat aangevuld dient te worden. Dit stukje willen wij graag in visgraatmotief bij de bestaande vloer aangesloten hebben. En ook de zwarte band/bies weer opnieuw langs dat stukje langs de plint.


Vloer leggen en vloeronderhoud Schiedam
zondag 12 september 2021

Parketvloer zandstralen en lakken 85m2

Ik heb thuis een parketvloer liggen, dit moet gezandstraald en gelakt worden. Het gaat om ongeveer 85m2. Graag een prijs per m2.


Vloer leggen en vloeronderhoud Den Haag
zaterdag 11 september 2021

Gietvloer Leggen

Ik zoek een vakman die voor mij Gietvloer in de hal en de toilet kan leggen op een bestaande parketvloer. Oppervlakte circa 15 m2.


Vloer leggen en vloeronderhoud Nieuwegein
zaterdag 04 september 2021

Click visgraat parket vloer leggen 40m2

Mijn dochter in Zutphen wil een visgraat click parketvloer laten leggen. Het gaat om ongeveer 40 m2. Alle materialen heb ik zelf aan aangeschaft.


Vloer leggen en vloeronderhoud Zutphen
maandag 30 augustus 2021

Egaliseren betonvloer 40m2

Ik heb een parketvloer besteld maar denk dat mijn ondervloer (beton) niet vlak genoeg is. Het is ongeveer 40m2 voor de beneden verdieping. Kunt u mij aangeven aan wat voor prijs ik moet denken en wanneer dit eventueel zou plaats kunnen vinden? Mijn vloer wordt week 41 gelegd. Ik ben in afwachting van uw reactie.


Vloer leggen en vloeronderhoud Amsterdam
zaterdag 21 augustus 2021

54 m2 lamelparketvloer schuren en lakken

Ik zoek een bedrijf dat onze lamelparketvloer kan schuren en lakken. Het is de benedenverdieping. Circa 54 m2. bijvoorkeur op maandag 18 oktober


Vloer leggen en vloeronderhoud Leiden
zaterdag 14 augustus 2021

Parketvloer laten leggen

Wij willen graag een parketvloer laten leggen van ongeveer 90m2. De vloer graag via de vakman. In de kleur berlin oak 2968.


Vloer leggen en vloeronderhoud Hellevoetsluis
zaterdag 07 augustus 2021

41m2 parket vloer schuren en lakken

Wat kost het om de parketvloer die er nu 3 jaar in ligt te schuren en lakken?


Vloer leggen en vloeronderhoud Boskoop
zaterdag 31 juli 2021

Betonnen ondervloer egaliseren

Oude parketvloer verwijderd wat een heel oneffen betonvloer heeft opgeleverd. Als basis voor nieuwe vloer moet de vloer geëgaliseerd worden.


Vloer leggen en vloeronderhoud Vlaardingen
dinsdag 27 juli 2021

Parketvloer repareren 2m2

Ik zoek iemand die mijn beschadigde houten parketvloer kan repareren. Hier is met gereedschapskisten over heen gegaan waardoor diepe krassen zijn ontstaan.


Vloer leggen en vloeronderhoud Rotterdam
dinsdag 27 juli 2021

Parketvloer laten leggen 130m2

Wij willen graag een parketvloer laten leggen van ±130 m2. Vloer is klaar om te leggen en nadenlijm is al aanwezig.


Vloer leggen en vloeronderhoud Renkum
donderdag 22 juli 2021

Parket laten schuren

Op 16 augustus krijgen we de sleutel van ons appartement in Arnhem waar wij begin september in willen trekken. We zouden graag onze parketvloer in de tweede helft van augustus willen laten schuren. In ieder geval de woonkamer, indien noodzakelijk ook de slaapkamers. De totale oppervlakte van het appartement is ongeveer 200 m2. Als het echt niet lukt voor september kan het eventueel ook na de verhuizing.


Vloer leggen en vloeronderhoud Arnhem
Offertes aanvragen