Casius logo
Offerte aanvragen Aanmelden als vakman
Parketvloer schuren leggen

Parket

Wist je dat je parket met vloerverwarming kunt combineren? En dat je het in de zomer als koeling kan gebruiken? Ideaal voor ieder jaargetijde dus! Interesse in parket? Hier vind je informatie, prijzen en offertes op maat.

Moet je oude houten vloer vervangen worden? Of heb je een nieuwe parketvloer nodig voor in je nieuwbouw woning? De vloerspecialisten via Casius staan voor je klaar voor zowel kleine als grote klussen. Zo leggen zij niet alleen je nieuwe parketvloer aan, maar helpen zij je ook met het egaliseren van de ondervloer.

Heb je naast het laten leggen van de nieuwe houten vloer een kamer waar je nieuwe laminaat in wil laten leggen? Of wil je de badkamer betegelen? Ook dat is geen enkel probleem voor onze vloerspecialisten. 

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van nuttige informatie: van handige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Parketvloer: de ondervloer

Wil je parket laten leggen? Dan is het – net als bij het leggen van een laminaatvloer – belangrijk dat de ondergrond egaal is. Soms is het voldoende voor parket dat je huidige vloer als ondervloer gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan tegels of een oude parketvloer. Maar in sommige gevallen moet de bestaande vloer (en cementdekvloer) uitgegraven worden.

Wanneer je een mooie parketvloer hebt aangeschaft, wil je deze uiteraard professioneel laten leggen. Of heb je nog geen parketvloer aangeschaft en zou je dit graag door een professional laten doen? Voor beide mogelijkheden vraag je bij ons een offerte aan.

Wat kost een parketvloer?

De prijs voor het laten leggen van parket hangt af van het soort parket dat je wil. Je hebt goedkopere en prijzigere parketsoorten. Dit wordt voornamelijk bepaald door het hout waarvan het parket is gemaakt. 

Hieronder geven wij een kostenoverzicht van de prijs per vierkante meter, voor het laten leggen van een parketvloer.

Let op: de vloerspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Werkzaamheid Prijs per m²
Massief eiken parket zonder plaatsing en afwerking €25 - €30
Massief eiken parket geschuurd en zonder plaatsing, dikte 10 mm €30 - €35
Massief eiken parket geschuurd en zonder plaatsing, dikte 20 mm €40 - €45
Fineerparket met houten toplaag €45 - €50
Multiplank lamelparket (2-laags) €40 - €120
Lamelparket (3-laags) €30 - €60
Parket laten leggen exclusief materiaal €30
Ondervloer laten plaatsen €6
Plinten plaatsen €3,50 - €9

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Vloer leggen parket tegels

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Waar hangt de prijs van een parketvloer van af?

  • De grootte van de ruimte waar de parketvloer gelegd moet worden. Hoe groter de ruimte, hoe hoger de prijs;
  • Of er schuine wanden, veel hoekjes of kantjes, of verwarmingselementen zijn waar de vakman rekening mee moet houden en het parket moet aan aanpassen. Hoe meer van deze genoemde punten aanwezig zijn, hoe hoger de prijs zal zijn;
  • Het soort parketvloer dat gelegd moet worden. Ingewikkelde motieven vragen meer werkuren, zoals een houten visgraat vloer. Ook geldt: hoe breder, dikker en langer de planken van het parket, hoe duurder het materiaal;
  • De ondergrond van de parketvloer. Deze moet sterk, waterpas en droog zijn om te voorkomen dat de planken na een tijd niet gaan buigen. Is je oude tegel- of parketvloer geschikt als ondergrond, dan scheelt dat in de kosten.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor een parketvloer

vrijdag 22 september 2023

Parketvloer herstellen

Ik heb 40m2 parketvloer, huis-eetkamer en gang. 30m2 zit vloerbedekking op gelijmd. Ik wil het geschuurd en behandeld hebben. De vloer zelf is onbeschadigd, maar er zit dus lijm op dat eraf geschuurd moet worden.


Vloer leggen en vloeronderhoud Den Haag
maandag 11 september 2023

Parketvloer renoveren

Het zandstralen van donker houten lambrisering en trapleuning. Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Vloer leggen en vloeronderhoud Laren
woensdag 02 augustus 2023

Parketvloer laten leggen 55m2

Wij willen een parketvloer laten leggen. Het gaat om totaal 55 m2. Een kamer, een kleine ruimte en de gangen.


Vloer leggen en vloeronderhoud Amsterdam
donderdag 27 juli 2023

Parket vloer laten leggen 45m2

Hi! Wij hebben een nieuwe vloer gekocht die wij graag willen laten leggen. De parketvloer van 14 mm dik x 16,6 breed (multiplank met berken multiplex achterzijde, tand en groef verbinding) moet worden gelegd over een bestaande (goed vastliggende) plavuizenvloer met vloerverwarming. Dit in een souterrain in Amsterdam in De Pijp. Het betreffen 2 slaapkamers en een hal van in totaal ongeveer 45 m2. Ik hoor het graag! Gr. Lennard


Vloer leggen en vloeronderhoud Amsterdam
woensdag 26 juli 2023

Parket vloer laten leggen

Wij willen graag in twee kamers (6 en 11 vierkantemeters) eikenhouten parketvloer laten leggen op woensdag/donderdag 2/3 augustus.


Vloer leggen en vloeronderhoud Amsterdam
donderdag 01 juni 2023

parket vloer ( eiken delen)

Nieuwe parketvloer plus ondervloer. Relatief kleine oppervlakte van 2 m2


Vloer leggen en vloeronderhoud Amsterdam
donderdag 25 mei 2023

Parketvloer renoveren

Het betreft een houten plafond 13m2 begane grond Spiltrap Dressoirkast 5 zolderbalken 3 kozijnen ( het betreft een oud arbeidershuisje) Ik zou daar graag de verf verwijderd zien. En mijn vraag is of van te voren alles afgedekt wordt ivm stof. Graag prijsindicatie luchtgommen en richtlijn aantal uren werk. Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Vloer leggen en vloeronderhoud Gouda
maandag 22 mei 2023

Leggen van een parketvloer

Ik wil mijn oude vloer demonteren en af laten voeren. Mijn oude vloer moet vervangen worden door parketvloer. Het gaat om in totaal 25m².


Vloer leggen en vloeronderhoud Doorn
dinsdag 21 maart 2023

Betonnen (broodjes)vloer leggen

Wij willen graag de vloer in de woonkamer laten vervangen ivm houtrot in de constructievloer. Het gaat dus om het verwijderen van de parketvloer + de houten draagvloer daaronder. Daarna het leggen van een nieuwe betonnen vloer (broodjesvloer) en vervolgens een nieuwe parket vloer leggen. Zou gaan om ongeveer 38 m2.


Vloer leggen en vloeronderhoud Utrecht
zondag 19 maart 2023

PVC vloer leggen

PVC vloer over bestaande parketvloer, 1 trap naar 1e verdieping Wat wil je bekleden?: vloeren Wat is de te bekleden oppervlakte?: tussen 30 en 100 m² Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Vloer leggen en vloeronderhoud Zoetermeer
zaterdag 18 maart 2023

Parketvloer laten leggen

Wij willen een parketvloer laten leggen van 55m2.


Vloer leggen en vloeronderhoud Zeewolde
dinsdag 21 februari 2023

Parketvloer + vloerverwarming leggen (70m2)

Ik wil een vloer met vloerverwarming leggen. Het gaat om een vloer van 70 m2. De huidige vloer is beton en ik wil er een elektrische vloerverwarming op hebben. Over de vloerverwarming moet dan een parketvloer gelegd worden. Ik wil dat het halverwege juni gelegd wordt.


Vloer leggen en vloeronderhoud Sittard
dinsdag 21 februari 2023

PVC vloer leggen 44m2

Ik wil graag PVC in visgraat laten leggen over mijn bestaande parketvloer. Het gaat om ongeveer 44m2.


Vloer leggen en vloeronderhoud Haarlem
zondag 15 januari 2023

Parketvloer renoveren

Het gaat om een parketvloer die gerenoveerd moet worden. De vloer is qua afmetingen tussen 50 en 100 m².


Vloer leggen en vloeronderhoud Middelburg
maandag 02 januari 2023

Parketvloer laten leggen (44m2)

Ik wil graag een nieuwe ondervloer en vloer laten leggen. Ik wil dat de vakman de vloer aanschaft. Het gaat om 44 m2. Ik wil dat het voor het einde van januari gerealiseerd wordt.


Vloer leggen en vloeronderhoud Gouda
maandag 02 januari 2023

Parketvloer laten leggen (75m2)

Ik wil graag een parketvloer laten leggen van 75 m2. Er moet ook een ondervloer en plinten gelegd worden. Ik wil graag dat het voor het einde van januari gebeurd.


Vloer leggen en vloeronderhoud Amsterdam
dinsdag 13 december 2022

Laminaat in slaapkamer

Laminaat incl. ondervloer leggen in slaapkamer 2,10 x 3,60. Slaapkamer van een appartement, waarschijnlijk ondervloer van groene platen. Aanbrengen op een betonnen ondervloer. Aansluiten op parketvloer van de hal, dmv plint of drempel oid. Ik schaf in principe het materiaal zelf aan


Vloer leggen en vloeronderhoud Hoogeveen
donderdag 01 december 2022

Zwevend parket leggen, met plinten (4m2)

Ik heb een overloop waar een zwevend parketvloer gelegd moet worden, met plinten. De materialen hiervoor heb ik al in bezit. De huidige vloer is er al uit. De oppervlakte bedraagt ongeveer 4m2.


Vloer leggen en vloeronderhoud Zwanenburg
zondag 27 november 2022

Parket vloer leggen (~102m2)

Wij willen graag een parketvloer laten leggen. Dit voor een oppervlakte van ongeveer 102m2. De nieuwe vloer zal ik zelf aanschaffen en de oude vloer hoeft niet door de vakman verwijderd te worden.


Vloer leggen en vloeronderhoud Huizen
vrijdag 25 november 2022

Parket vloer laten leggen

Hallo lezer, wij willen een parketvloer laten leggen. Het gaat om 65m2 Daarnaast een ruimte van 9m2 met kliklaminaat. Kan ik een offerte krijgen voor vloer, ondervloer, plinten en laten leggen? Alvast dank!


Vloer leggen en vloeronderhoud Amsterdam
dinsdag 22 november 2022

Houten visgraat parketvloer leggen ~121m2

Het gaat om het plaatsen van een eikenhouten visgraat parketvloer in onze nieuwbouw woning. De gehele woning bevat vloerverwarming. De totale oppervlakte voor deze vloer is 121 m2. De aankoop van de vloer zelf is al gedaan. Wel moeten er nog extra benodigdheden aangeschaft worden zoals een ondervloer (?), lijm (?) en plinten. Het zou fijn zijn als dit wordt meegenomen in de offerte.


Vloer leggen en vloeronderhoud Oegstgeest
woensdag 16 november 2022

Multiplank parketvloer aanleggen (97m2)

Ik zou graag een offerte op willen vragen voor het leggen van een vloer. Dit voor een oppervlakte van ongeveer 97m2. Dit moet een multiplank parket vloer worden, die wel overigens zelf aanschaffen.


Vloer leggen en vloeronderhoud Amsterdam
zaterdag 08 oktober 2022

31 m2 parketvloer schuren + witte hoge overzetplinten plaatsen

Mijn parketvloer wil ik laten schuren en behandelen. Ook wil ik overzetplinten laten plaatsen. De ruimte heeft een oppervlakte van ongeveer 31 m2.


Vloer leggen en vloeronderhoud Heemstede
dinsdag 27 september 2022

Schuren parketvloer

Onze vloer eiken gerookt witte waxolie willen we opgeschuurd hebben en ook wat gladder (minder kieren). Het gaat om 100 m2


Vloer leggen en vloeronderhoud Nijmegen
donderdag 01 september 2022

Parketvloer+ondervloer vervangen

Parketvloer+ondervloer vervangen na waterschade. Het gaat om 12m2


Vloer leggen en vloeronderhoud Haarlem
woensdag 31 augustus 2022

Parketvloer renoveren

Verwijderen van een 50 jaar oude laklaag op grenen zolderbalken en zolderplanken in 3 verschillende leefruimten en een 4e afhankelijk van het risico voor het pleisterwerk op de muren, gemiddeld rond 2,70 m hoog, resp. ca. 14, 20 en 17 m2. Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Vloer leggen en vloeronderhoud Wijngaarden
vrijdag 19 augustus 2022

Parket verwijderen en laminaatvloer laten leggen (35m2)

Oude parketvloer en plinten verwijderen en afvoeren. Nieuwe laminaatvloer met ondervloer en hoge plinten plaatsen Totaal 35m2


Vloer leggen en vloeronderhoud Den Haag
woensdag 10 augustus 2022

Parketvloer laten leggen (90 m2)

We willen graag een vloer laten beleggen met parketplanken. Het gaat om samengestelde planken die verlijmd moeten worden (messing en groef). Bijgaand treft u een foto aan. Het totale oppervlak bedraagt ongeveer 90 vierkante meter.


Vloer leggen en vloeronderhoud Amsterdam
maandag 08 augustus 2022

Parketvloer schuren (40 m2)

Zoek een vakman om 2 kamers van elk 20m2 aan parketvloer te schuren . Graag wat advies en info.


Vloer leggen en vloeronderhoud Ridderkerk
dinsdag 02 augustus 2022

Parket vloer laten leggen (47 m2)

Wij willen graag een parketvloer laten leggen van 47m2 op 17 of 18 augustus. De vloer hebben we al in ons bezit.


Vloer leggen en vloeronderhoud Amsterdam
Offertes aanvragen