Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Parketvloer schuren leggen

Parket

Parket

Wist je dat je parket met vloerverwarming kunt combineren? En dat je het in de zomer als koeling kan gebruiken? Ideaal voor ieder jaargetijde dus! Interesse in parket? Hier vind je informatie, prijzen en offertes op maat.

Moet je oude houten vloer vervangen worden? Of heb je een nieuwe parketvloer nodig voor in je nieuwbouw woning? De vloerspecialisten via Casius staan voor je klaar voor zowel kleine als grote klussen. 
Zo leggen zij niet alleen je nieuwe parketvloer aan, maar helpen zij je ook met het egaliseren van de ondervloer.
Heb je naast het laten leggen van de nieuwe houten vloer een kamer waar je nieuwe laminaat in wil laten leggen? Of wil je de badkamer betegelen? Ook dat is geen enkel probleem voor onze vloerspecialisten. 

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van nuttige informatie: van handige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Parket vloer ondervloer

Wil je parket laten leggen? Dan is het – net als bij het leggen van een laminaatvloer – belangrijk dat de ondergrond egaal is. Soms is het voldoende voor parket dat je huidige vloer als ondervloer gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan tegels of een oude parketvloer. Maar in sommige gevallen moet de bestaande vloer (en cementdekvloer) uitgegraven worden.

Wanneer je een mooie parketvloer hebt aangeschaft, wil je deze uiteraard professioneel laten leggen. Of heb je nog geen parketvloer aangeschaft en zou je dit graag door een professional laten doen? Voor beide mogelijkheden vraag je bij ons een offerte aan.

Wat kost een parketvloer?

De prijs voor het laten leggen van parket hangt af van het soort parket dat je wil. Je hebt goedkopere en prijzigere parketsoorten. Dit wordt voornamelijk bepaald door het hout waarvan het parket is gemaakt. 

Hieronder geven wij een kostenoverzicht van de prijs per vierkante meter, voor het laten leggen van een parketvloer.

Let op: de vloerspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Werkzaamheid Prijs per m²
Massief eiken parket zonder plaatsing en afwerking €25 – €30
Massief eiken parket geschuurd en zonder plaatsing, dikte 10 mm €30 – €35
Massief eiken parket geschuurd en zonder plaatsing, dikte 20 mm €40 – €45
Fineerparket met houten toplaag €45 – €50
Multiplank lamelparket (2-laags) € 40 - 120
Lamelparket (3-laags) € 30 - 60
Parket laten leggen exclusief materiaal €30
Ondervloer laten plaatsen €6
Plinten plaatsen €3,50 - €9

Wil je graag advies speciaal gericht op jouw situatie en een offerte op maat? Vraag dan hier een offerte aan.

Waar hangt de prijs van parket vanaf?

  • De grootte van de ruimte waar de parketvloer gelegd moet worden. Hoe groter de ruimte, hoe hoger de prijs;
  • Of er schuine wanden, veel hoekjes of kantjes, of verwarmingselementen zijn waar de vakman rekening mee moet houden en het parket moet aan aanpassen. Hoe meer van deze genoemde punten aanwezig zijn, hoe hoger de prijs zal zijn;
  • Het soort parketvloer dat gelegd moet worden. Ingewikkelde motieven vragen meer werkuren, zoals een houten visgraat vloer. Ook geldt: hoe breder, dikker en langer de planken van het parket, hoe duurder het materiaal;
  • De ondergrond van de parketvloer. Deze moet sterk, waterpas en droog zijn om te voorkomen dat de planken na een tijd niet gaan buigen. Is je oude tegel- of parketvloer geschikt als ondergrond, dan scheelt dat in de kosten.

Vraag een offerte aan

Offertes aanvragen