Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Parketvloer schuren leggen

Parket

Parket

Wist je dat je parket met vloerverwarming kunt combineren? En dat je het in de zomer als koeling kan gebruiken? Ideaal voor ieder jaargetijde dus! Interesse in parket? Hier vind je informatie, prijzen en offertes op maat.

Net als bij het leggen van een laminaatvloer, is het belangrijk dat de ondergrond egaal is. Soms is het mogelijk dat je huidige vloer als ondervloer voor parket voldoet, denk bijvoorbeeld aan tegels of een oude parketvloer. Maar in sommige gevallen moet de bestaande vloer (en cementdekvloer) uitgegraven worden.

Wanneer je een mooie parketvloer hebt aangeschaft, wil je deze uiteraard professioneel laten leggen. Of heb je nog geen parketvloer aangeschaft en zou je dit graag door een professional laten doen? Voor beide mogelijkheden is het mogelijk om bij ons een offerte aan te vragen.

Wat kost een parketvloer?

Hieronder zie je in de tabel een kostenoverzicht van de prijs per vierkante meter, voor het laten leggen van een parketvloer.

Werkzaamheid Prijs per m²
Massief eiken parket zonder plaatsing en afwerking €25 – €30
Massief eiken parket geschuurd en zonder plaatsing, dikte 10 mm €30 – €35
Massief eiken parket geschuurd en zonder plaatsing, dikte 20 mm €40 – €45
Fineerparket met houten toplaag €45 – €50
Parket laten leggen exclusief materiaal €30
Ondervloer laten plaatsen €6
Plinten plaatsen €3,50 - €9

Wil je graag advies speciaal gericht op jouw situatie en een offerte op maat? Vraag dan hier een offerte aan.

Waar hangt de prijs van af?

  • De grootte van de ruimte waar de parketvloer gelegd moet worden. Hoe groter de ruimte, hoe hoger de prijs;
  • Of er schuine wanden, veel hoekjes of kantjes, of verwarmingselementen zijn waar de vakman rekening mee moet houden en het parket moet aan aanpassen. Hoe meer van deze genoemde punten aanwezig zijn, hoe hoger de prijs zal zijn;
  • Het soort parketvloer dat gelegd moet worden. Ingewikkelde motieven vragen meer werkuren. Hoe breder, dikker en langer de planken van het parket, hoe duurder het materiaal;
  • De ondergrond van de parketvloer. Deze moet sterk, waterpas en droog zijn om te voorkomen dat de planken na een tijd niet gaan buigen. Is je oude tegel- of parketvloer geschikt als ondergrond, dan scheelt dat in de kosten.

Vraag een offerte aan

Offertes aanvragen