Casius logo
Offerte aanvragen Aanmelden als vakman
Buitenschilder

Schilder gezocht

Een goede schilder gezocht is niet eenvoudig. Onze schilderbedrijven voldoen stuk voor stuk aan het keurmerk Erkend Vakwerk. Ook vind je hier prijsinformatie en en vraag je gratis offertes aan. Wij brengen je vervolgens in contact met erkende schilders in jouw regio.

Wat kost een schilder?

Een schilder kost gemiddeld tussen de €35,- en €50,- per uur. Per m2 ligt de prijs tussen de €25,- en €30,-. Een goedkopere optie is om je schilderwerk te laten spuiten. In dit geval ligt de prijs rond de €7,- per m². Voor sauswerk rekenen schilders rond €9,- per m².

Bij het bepalen van de prijs van de schilderklus is het belangrijk om te weten dat er een verschil is in het uurtarief van de schilder. Een buitenschilder hanteert vaak hogere prijzen dan een binnenschilder, omdat buitenschilderwerk complexer is en daardoor duurder. Daarnaast kunnen we zeggen dat de kosten van de schilder per uur verschillen door het soort klus en het uurtarief dat de vakman hanteert.

Het is goed mogelijk om het uurloon van een schilder op meerdere manieren te omschrijven. Schildersbedrijven rekenen dit in een uurprijs schilder en in kosten per m².

Schilder nodig?

Uurtarief schilder 2022

Voor het binnenschilderwerk rekent de schilder gemiddeld per uur tussen de €30,- en €35,-. Voor het buitenschilderwerk ligt de prijs gemiddeld tussen de €35,- en €50,-.

Schilder uurloon
Het schilder uurloon of wel de uurprijs van een schilder kan dus verschillen, afhankelijk van de werkzaamheden die moeten gebeuren. Vooraf inschatten hoeveel uur de vakman nodig heeft voor de schilderklus, is lastig. Daarom is het uitdagend om vooraf in te schatten wat de exacte kosten zullen zijn voor de klus. Daarnaast heeft het materiaal een grote invloed op de kosten.

Prijs schilder per m² schilder klus

Soort schilderwerk Prijs per m²
Spuitwerk €5,- en €10,-
Sauswerk €7,- en €13,-
Kozijnen schilderen €30,- en €35,-
Buiten schilderwerk €35,- en €40,- per m²

Een andere manier om het uurloon van de schilder te berekenen is om dit per m² te doen. Dit maakt het een stuk eenvoudiger om de totale kosten uit te rekenen. 

Hoe bereken je de m² prijs van een schilder klus? Dit doe je door het tarief per m² maal het daadwerkelijke aantal m² te doen. De uitkomst is de totaalprijs. 

Het voordeel van het uitrekenen van de m² prijs is dat je alle materiaal- en arbeidskosten in de prijs berekent. Daardoor heb je een beter beeld van de uiteindelijke kosten. 

Bekijk in onderstaande tabel de prijs van je schilderwerk en bereken alvast wat het ongeveer gaat kosten.

Vind erkende schilder in de buurt

Wat doet een schilder?

Een schildersbedrijf onderscheidt twee soorten schilderwerkzaamheden: binnenschilderwerk en buitenschilderwerk. Binnen schilderwerk houdt in: de binnenmuren van je woonkamer of badkamer, het plafond schilderen, als deuren en kozijnen. Maar ook schilderen ze je trap. De schilder schildert natuurlijk alleen de onderdelen waarvan jij wil dat die geschilderd worden. 

Bij het buitenschilderwerk moet je denken aan het schilderen van kozijnen en deuren. Wil je de gevel schilderen? Ook dat hoort bij het buitenschilderwerk.

Prijsopbouw schilderwerk

De prijs van een binnenschilder is als volgt opgebouwd.

Prijsopbouw spackspuiten

Schilderkosten besparen

We willen je een paar tips meegeven om de schilderkosten zo laag mogelijk te houden. Dit met de simpele reden dat deze tips jou forse besparingen kunnen opleveren. De volgende drie bespaartips schilderwerken hebben we voor jou op een rij gezet:

1. Inhuren winterschilder

Schilderwerk is deels seizoensgebonden, vooral het buitenschilderwerk. Hierdoor heeft de schilder een wisselende agenda. Zo is in de zomermaanden vaak de agenda goed gevuld, maar in de winter zijn er vaak meer plekken vrij.

Het voordeel hiervan voor jou is dat de schilders vaak in de winter een korting geven, om de agenda alsnog te vullen. Voor je binnenschilderwerk is dit zeer interessant: dit kan namelijk goed in de winter gedaan worden.

Heb je dus binnenschilderwerk dat gedaan moet worden, zoals de trap of de deuren? Laat dit dan in de winter uitvoeren!

2. Neem werk zelf uithanden

Heb je een pro-actieve houding? Dan is deze gouden tip iets voor jou. Doe zelf al een aantal makkelijke voorbereidingen, die zelf zo gedaan zijn. Voor de schilder kan in deze voorbereidingen de helft van zijn tijd gaan zitten. Die tijd bespaar je dus door het zelf te doen en dit merk je natuurlijk in je portemonnee. 

De schilder kan vaak instructies geven van wat er aan voorbereidingen getroffen moeten worden en hoe deze het beste gedaan kunnen worden. Je kan zelf bepalen hoe ver je hierin wil gaan. Belangrijks is wel om dit in overleg met het schildersbedrijf te doen. Dan weten jullie beiden wat jullie van elkaar verwachten.   

3. Combineer schilderwerk

Voor een schildersbedrijf is het voordeliger om een grote klus aan te nemen, dan kleinere. Moet de schilder een klein muurtje schilderen? Dan liggen de kosten relatief gezien een stuk hoger. 

Het is daarom verstandig om goed naar je hele woning te kijken en te bepalen: wat moet er allemaal geschilderd worden? Zijn er bijvoorbeeld een aantal binnenmuren of plafonds die geschilderd moeten worden, wat gecombineerd kan worden met (een deel) buitenschilderwerk? Op deze manier valt de prijs relatief lager uit.

Schildersbedrijf inschakelen: waar op letten?

Staat het inschakelen van een schilder op jouw takenlijstje? Het is dan verstandig om te letten op de volgende zaken: 

1. Zelfstandige schilder of een schildersbedrijf?

Voor de kwaliteit van de schilderklus maakt het niet uit of je voor een zelfstandige schilder kiest, of een schildersbedrijf. Het kan wel zo zijn dat een schildersbedrijf eerder een plekje vrij heeft voor je, omdat er meestal meerdere schilders in dienst zijn.

2. Meerdere klussen uitvoeren?

Daarnaast is de kans groter dat schildersbedrijven andere klussen voor je kunnen uitvoeren, zoals herstelwerkzaamheden. Doordat ze meer vakmensen in dienst hebben, hebben ze meer expertise om uit te putten.

3. Waar is de schilder gevestigd?

Het is verstandig om bij het inschakelen van een schilder, te letten op de regio waaruit hij of zij komt. Zo hou je de voorrijkosten zo laag mogelijk.

Erkende schildersbedrijven

Ben je op zoek naar erkende schildersbedrijven? De schilders van Casius zijn in het bezit van het keurmerk Erkend Vakwerk. De kans dat je een top schilder vindt is daardoor groter! Weten wat dit inhoud? Klik dan op de afbeelding hierboven. 

Taken schilder

Het spreekt natuurlijk voor zich dat je een schilder hoofdzakelijk inzet voor schilderwerkzaamheden. Het voorbereidende werk, zoals het schuren en ontvetten van de ondergrond, wordt daarbij meegenomen. 

Maar schilders kunnen naast schilderen nog andere klussen voor je oppakken, die gerelateerd zijn aan schilderwerk. Dit zijn bijvoorbeeld klussen als het herstellen van houtrot in je kozijnen.
Hieronder zetten wij de meest voorkomende klussen van de schilders voor je op een rij. 

1. Voorbereidend werk

De kwaliteit van het schilderwerk is natuurlijk bepalend voor hoe lang jij van het schilderwerk kan genieten. Belangrijk is daarom dat de ondergrond eerst ontvet wordt en oneffenheden worden verwijderd door de vakman. Zo weet je zeker dat de verf goed hecht.

2. Sauzen van een muur

Sauzen schilder

Het sauzen van een muur mag natuurlijk niet ontbreken. De vakman doet dit met een roller en/of kwast. Sauzen is een traditionele manieren van schilderen. 

3. Spuitwerk

Latex spuiten

Heb je meerdere grote oppervlakken in een lege ruimte die geschilderd moeten worden? Waarschijnlijk kiest de vakman er dan voor om de muren te spuiten. Vooraf dekt de vakman de ruimte goed af om spatten te voorkomen.  

4. Onderhoud schilderwerk

Het schilderwerk onderhouden is nodig voor een lange levensduur van je houtwerk. Het hout is op deze manier minder gevoelig voor verschillende weersinvloeden. Bij het onderhoud maakt de schilder het hout goed schoon en check of het schilderwerk nog een jaartje mee kan. Is het houtwerk toe aan een nieuw likje verf? dan maakt de vakman een afspraak om het houtwerk opnieuw te schilderen. 

5. Schilder advies

Je kunt ook een schilder advies aanvraag bij een schildersbedrijf. Door de jarenlange ervaring, is de schilder in staat om je goede adviezen te geven. Heb je bijvoorbeeld twijfels of je houten kozijn rot is? De schilder heeft het antwoord. Hij of zij schat voor je in wat nodig is om jouw kozijnen, deuren en/of wanden weer als nieuw uit te laten zien. Op die manier kan je houtwerk weer jaren vooruit.    

6. Schilderwerk herstellen

Schilderwerk herstellen behoort natuurlijk ook tot de taken van een schilder. Blijkt het hout van je kozijnen te ver zijn doorgerot en is een nieuwe verflaag niet genoeg? In veel gevallen kan de schilder dit voor je herstellen. De beschadigingen worden opgevuld. Gaat het om een groter oppervlak? Dan plaatst de schilder zelfs een nieuw stuk hout in het kozijn. 

Bespreek met de vakman vooraf eerst goed de klus door. Zo heb je een goed beeld van wat de schilder voor je gaat uitvoeren. 

Wil je graag advies speciaal gericht op jouw situatie en een offerte op maat? Vraag dan snel een offerte aan.

Snel een schilder nodig?

Heb je weinig tijd en snel een schilder nodig? Vraag dan geheel vrijblijvend tot wel drie offertes aan en wij brengen je binnen enkele dagen in contact met erkende schilderbedrijven. 

Ik zoek een schilder

Schilder worden?

Ben jij een zelfstandige schilder die werk zoekt of wil je schilder worden? Dat kan bij Casius! Je ontvangt aanvragen, komt in contact met ervaren zelfstandige schilders en je krijgt zelfs een eigen website! Meer weten? Maak je gratis proefaccount aan bekijk wat wij je kunnen bieden!

Snel een schilder nodig?

Heb je weinig tijd en snel een schilder nodig? Vraag dan geheel vrijblijvend tot wel drie offertes aan en wij brengen je binnen enkele dagen in contact met erkende schilderbedrijven. 

Maak je gratis proefaccount aan!

Recente aanvragen schilder gezocht

vrijdag 02 september 2022

Schilderwerk, binnen (~50m2)

Schilder gezocht voor verven van woonkamer, 2 slaapkamers, gang en douche. De oppervlakte bedraagt ongeveer 50m2.


Behang- en schilderwerk Rotterdam
donderdag 28 juli 2022

Woning schilderen

Schilder gezocht die een kleine woning van binnen kan /wil schilderen, betreft de muren ( latex) en de deuren aan 2 kanten


Behang- en schilderwerk Hengelo
maandag 31 januari 2022

Goede schilder gezocht voor het schilderen van een grote silo

Het schilderen van de buitenschil van een betonnen silogebouw in 's-Hertogenbosch. Het gaat om 2500 m2 met een maximale werkhoogte van 30 meter. Er komt een vaste steiger die wij gaan regelen voor de schilder. Het gaat dus om het schilderen/coaten van de silo.


Behang- en schilderwerk Den Bosch
woensdag 10 november 2021

Nette schilder gezocht

Schadeherstel van een binnenmuur


Behang- en schilderwerk Capelle aan den IJssel
maandag 21 december 2020

Woning schilderen

Een dag hulp gezocht om het schilderen voor te bereiden en wat eerste muren samen te doen. De totale ruimte betreft 72m2, met muren van circa 2,50m hoog. Ik zal zelf aanwezig zijn met een vriend om mee te helpen. Ik hoop op 7 of 8 januari met iemand aan de slag te kunnen.


Behang- en schilderwerk Amsterdam
vrijdag 24 januari 2020

Buitenschilder gezocht

Ik wil het houtwerk aan de buitenkant van mijn huis (2 onder 1 kap) laten schilderen. Het gaat om de voor-, zij- en achterkant en er is een dakkapel aan de voor- en achterkant. Volgens mij is het hout in goede staat en hoeft het alleen licht opgeschuurd te worden. We willen de kleur veranderen van donker blauw naar donker groen zoals de buren. Alle zijden van het huis zijn goed bereikbaar en parkeren is geen probleem. Er is wel een steiger nodig voor deze klus. De woonoppervlakte van de woning is 135 m2.


Behang- en schilderwerk Hilversum
woensdag 29 mei 2019

Buitenschilder gezocht voor kozijnen, deuren en dakkapel

Ik zoek een schilder om het volgende te laten schilderen aan de buitenzijde van onze hoekwoning: - alle kozijnen Ongeveer 16 stuks (incl dakkapel) - ramen - deuren + houten tuindeur


Behang- en schilderwerk Hoofddorp
donderdag 21 maart 2019

Goede behanger / schilder gezocht voor nieuwbouwwoning begin april

Wij zoeken voor een groot deel van onze woning een bekwame partij die tegen een goede prijs de klus uit kan voeren. Het gaat om een deel van de woning. Overige deel wordt gestuct. De complete zolderverdieping, incl schuine daken, trapgat, hal als ook een deel van de 1e verdieping, te weten hal, trapgat ditzelfde geldt voor de begane grond. We willen er glasvlies/renovlies behang op hebben zonder structuur of ruitjes, liefst dikker zodat het niet snel beschadigd. Tevens hebben wij al kleuren uitgezocht welke op de muren mogen komen. zon 50% met een wat donkere tint. De zolder is afgewerkt met plafondplaten conform nieuwbouw standaard. Hier zit nog wat kit/voegwerk om het egaal te krijgen. Wanden op de overloop en het trapgat zijn behoorlijk glas opgeleverd. Uiteraard ga ik er vanuit dat het voor strijken hierin ook meegenomen wordt. De klus dienst +- 3 april uitgevoerd te worden, hier zit nog wel iets speelruimte in. Zie de foto voor de exacte afmetingen aangevuld met wat wensen. Graag op korte termijn reactie. Aangezien het nieuwbouw betreft is kijken geen optie. Ontvangen graag een marktconforme compleet prijs dan zou er over 2 weken al gestart kunnen worden.


Behang- en schilderwerk Apeldoorn
woensdag 02 augustus 2017

Glasvezelbehang plakken en plafond schilderen

Een aanteleden heb ik contact met jullie gezocht Het gaat om twee stukken gang en een trappenhal met plafon en eventueel een stukje keuken en,plafon, sinds het er niet uit ziet overweeg ik ook glasvezelbehang. Maar wil graag alsnog het plafon hebben geschilderd. Als bijlage heb ik wat foto's toegevoegd.


Behang- en schilderwerk Amsterdam
maandag 22 mei 2017

Buitengevel schilderen en anti graffiti coating aanbrengen

Graag wil ik de buitengevel van mijn hoekwoning laten schilderen. De gevel is deels met graffiti bewerkt. Ik wil daarom een laag antraciet laten aanbrengen plus een anti graffiti coating. Ik schat het oppervlak op 25 m2. Ik weet niet of er een vergunning nodig is, dit heb ik nog niet uitgezocht.


Behang- en schilderwerk Tilburg
zaterdag 25 maart 2017

Woonkamer behangen en schilderen

Spoed!! Schilder/behanger gezocht!! Beginnen binnen een week vanaf nu!


Behang- en schilderwerk Didam
woensdag 16 november 2016

Behang vernieuwen en schilderswerkzaamheden

Graag zou ik contact willen komen met iemand die het behang in onze slaapkamer wilt verwijderen en de ruimte opnieuw zou willen behangen. Hier is nog geen behang voor uitgezocht. Ook zal er wat schilder werkzaamheden uitgevoerd moeten worden en het plafond moet opnieuw worden gewit. De oppervlakte is ongeveer 20 m2. Daarnaast dient er in de woning van mijn moeder geschilderd en gesaust worden. De woonkamer is 60 m2. Het plafond moet worden gewit, de wanden gesaust en 4 deuren geschilderd. Deze woning staat in dezelfde omgeving.


Behang- en schilderwerk Rotterdam

Offerte schilder aanvragen?

Offertes aanvragen