Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Buitenschilder

Schilder gezocht in jouw regio?

Ben je op zoek naar een schilder? Vind hier prijsinformatie en meer. Vraag gratis offertes aan en Casius brengt je in contact met erkende schilders in jouw regio.

Wat doet een schilder?

Een schildersbedrijf onderscheidt twee soorten schilderwerkzaamheden: binnenschilderwerk en buitenschilderwerk. Binnen schilderwerk houdt in: de binnenmuren van je woonkamer of badkamer, het plafond schilderen, als deuren en kozijnen. Maar ook schilderen ze je trap. De schilder schildert natuurlijk alleen de onderdelen waarvan jij wil dat die geschilderd worden. 

Bij het buitenschilderwerk moet je denken aan het schilderen van kozijnen en deuren. Wil je de gevel schilderen? Ook dat hoort bij het buitenschilderwerk.

Vind een schilder in jouw buurt

Wat kost een schilder?

Iedereen zoekt natuurlijk naar een goedkope schilder, die de schilderklus voor een tientje kan klaren. Als je bij jezelf nagaat weet je dat dit de kwaliteit niet ten goede komt. Daarom werken we bij Casius alleen met erkende schildersbedrijven.

Bij het bepalen van de prijs van de schilderklus is het belangrijk om te weten dat er een verschil is in het uurtarief van de schilder. Een buitenschilder hanteert vaak hogere prijzen dan een binnenschilder, omdat buitenschilderwerk complexer is en daardoor duurder. Daarnaast kunnen we zeggen dat de kosten van de schilder per uur verschillen door het soort klus en het uurtarief dat de vakman hanteert.

Het is mogelijk om het uurloon van een schilder op meerdere manieren te omschrijven. Schilders doen dit in een uurprijs en in kosten per m².

Uurtarief schilder

Voor het binnenschilderwerk rekent de schilder gemiddeld per uur tussen de €30 en €35. Voor het buitenschilderwerk ligt de prijs gemiddeld tussen de €35 en €45.

De uurprijs van de schilder kan dus verschillen, afhankelijk van de werkzaamheden die moeten gebeuren. Vooraf inschatten hoeveel uur de vakman nodig heeft voor de schilderklus, is lastig. Daarom is het uitdagend om vooraf in te schatten wat de exacte kosten zullen zijn voor de klus. Daarnaast heeft het materiaal een grote invloed op de kosten.

Prijs schilder per m²

Een andere manier om het uurloon van de schilder te berekenen is om dit per m² te doen. Dit maakt het een stuk eenvoudiger om de totale kosten uit te rekenen. 

Hoe bereken je de m² prijs van het schilderwerk? Dit doe je door het tarief per m² maal het daadwerkelijke aantal m² te doen. De uitkomst is de totaalprijs. 

Het voordeel van het uitrekenen van de m² prijs is dat je alle materiaal- en arbeidskosten in de prijs berekent. Daardoor heb je een beter beeld van de uiteindelijke kosten. 

Bekijk in onderstaande tabel de prijs van je schilderwerk en bereken alvast wat het ongeveer gaat kosten.

Let op: de schilders via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van jouw schilderwerk afwijken van de prijzen in de tabel.

Soort schilderwerk Prijs per m²
Spuitwerk €5 - €10
Sauswerk €7 - €13
Kozijnen schilderen €30 - €35
Buiten schilderwerk €35 - €40 per m²

Wil je graag advies speciaal gericht op jouw situatie en een offerte op maat? Vraag dan snel een offerte aan.

Vind schilder in jouw buurt

Prijsopbouw schilderwerk

De prijs van een binnenschilder is als volgt opgebouwd.

Prijsopbouw schijf

Schilderkosten besparen

We willen je een paar tips meegeven om de schilderkosten zo laag mogelijk te houden. Dit met de simpele reden dat deze tips jou forse besparingen kunnen opleveren. De volgende 3 bespaartips hebben we voor jou op een rij gezet:

Inhuren winterschilder

Schilderwerk is deels seizoensgebonden, vooral het buitenschilderwerk. Hierdoor heeft de schilder een wisselende agenda. Zo is in de zomermaanden vaak de agenda goed gevuld, maar in de winter zijn er vaak meer plekken vrij.

Het voordeel hiervan voor jou is dat de schilders vaak in de winter een korting geven, om de agenda alsnog te vullen. Voor je binnenschilderwerk is dit zeer interessant: dit kan namelijk goed in de winter gedaan worden.

Heb je dus binnenschilderwerk dat gedaan moet worden, zoals de trap of de deuren? Laat dit dan in de winter uitvoeren!

Neem werk zelf uithanden

Heb je een pro-actieve houding? Dan is deze gouden tip iets voor jou. Doe zelf al een aantal makkelijke voorbereidingen, die zelf zo gedaan zijn. Voor de schilder kan in deze voorbereidingen de helft van zijn tijd gaan zitten. Die tijd bespaar je dus door het zelf te doen en dit merk je natuurlijk in je portemonnee. 

De schilder kan vaak instructies geven van wat er aan voorbereidingen getroffen moeten worden en hoe deze het beste gedaan kunnen worden. Je kan zelf bepalen hoe ver je hierin wil gaan. Belangrijks is wel om dit in overleg met het schildersbedrijf te doen. Dan weten jullie beiden wat jullie van elkaar verwachten.   

Combineer schilderwerk

Voor een schildersbedrijf is het voordeliger om een grote klus aan te nemen, dan kleinere. Moet de schilder een klein muurtje schilderen? Dan liggen de kosten relatief gezien een stuk hoger. 

Het is daarom verstandig om goed naar je hele woning te kijken en te bepalen: wat moet er allemaal geschilderd worden? Zijn er bijvoorbeeld een aantal binnenmuren of plafonds die geschilderd moeten worden, wat gecombineerd kan worden met (een deel) buitenschilderwerk? Op deze manier valt de prijs relatief lager uit.

Schildersbedrijf inschakelen: waar op letten?

Staat het inschakelen van een schilder op jouw takenlijstje? Het is dan verstandig om te letten op de volgende zaken: 

1. Zelfstandige schilder of een schildersbedrijf?

Voor de kwaliteit van de schilderklus maakt het niet uit of je voor een zelfstandige schilder kiest, of een schildersbedrijf. Het kan wel zo zijn dat een schildersbedrijf eerder een plekje vrij heeft voor je, omdat er meestal meerdere schilders in dienst zijn.

2. Meerdere klussen uitvoeren?

Daarnaast is de kans groter dat schildersbedrijven andere klussen voor je kunnen uitvoeren, zoals herstelwerkzaamheden. Doordat ze meer vakmensen in dienst hebben, hebben ze meer expertise om uit te putten.

3. Waar is de schilder gevestigd?

Het is verstandig om bij het inschakelen van een schilder, te letten op de regio waaruit hij of zij komt. Zo hou je de voorrijkosten zo laag mogelijk.

Taken schilder

Het spreekt natuurlijk voor zich dat je een schilder hoofdzakelijk inzet voor schilderwerkzaamheden. Het voorbereidende werk, zoals het schuren en ontvetten van de ondergrond, wordt daarbij meegenomen. 

Maar schilders kunnen naast schilderen nog andere klussen voor je oppakken, die gerelateerd zijn aan schilderwerk. Dit zijn bijvoorbeeld klussen als het herstellen van houtrot in je kozijnen.
Hieronder zetten wij de meest voorkomende klussen van de schilders voor je op een rij. 

1. Voorbereidend werk

De kwaliteit van het schilderwerk is natuurlijk bepalend voor hoe lang jij van het schilderwerk kan genieten. Belangrijk is daarom dat de ondergrond eerst ontvet wordt en oneffenheden worden verwijderd door de vakman. Zo weet je zeker dat de verf goed hecht.

2. Sauzen van een muur

Sauzen schilder

Het sauzen van een muur mag natuurlijk niet ontbreken. De vakman doet dit met een roller en/of kwast. Sauzen is een traditionele manieren van schilderen. 

3. Spuitwerk

Latex spuiten

Heb je meerdere grote oppervlakken in een lege ruimte die geschilderd moeten worden? Waarschijnlijk kiest de vakman er dan voor om de muren te spuiten. Vooraf dekt de vakman de ruimte goed af om spatten te voorkomen.  

4. Onderhoud schilderwerk

Het schilderwerk onderhouden is nodig voor een lange levensduur van je houtwerk. Het hout is op deze manier minder gevoelig voor verschillende weersinvloeden. Bij het onderhoud maakt de schilder het hout goed schoon en check of het schilderwerk nog een jaartje mee kan. Is het houtwerk toe aan een nieuw likje verf? dan maakt de vakman een afspraak om het houtwerk opnieuw te schilderen. 

5. Advies geven

Door de jarenlange ervaring, is de schilder in staat om je goede adviezen te geven. Heb je bijvoorbeeld twijfels of je houten kozijn rot is? De schilder heeft het antwoord. Hij of zij schat voor je in wat nodig is om jouw kozijnen, deuren en/of wanden weer als nieuw uit te laten zien. Op die manier kan je houtwerk weer jaren vooruit.    

6. Herstelwerkzaamheden

Blijkt het hout van je kozijnen te ver zijn doorgerot en is een nieuwe verflaag niet genoeg? In veel gevallen kan de schilder dit voor je herstellen. De beschadigingen worden opgevuld. Gaat het om een groter oppervlak? Dan plaatst de schilder zelfs een nieuw stuk hout in het kozijn. 

Bespreek met de vakman vooraf eerst goed de klus door. Zo heb je een goed beeld van wat de schilder voor je gaat uitvoeren. 

Wil je graag advies speciaal gericht op jouw situatie en een offerte op maat? Vraag dan snel een offerte aan.

Vind een schilder in jouw buurt

Recente aanvragen voor schilderwerk

woensdag 29 juni 2022

Het verven van alle buiten kozijnen (~8 stuks)

Ik zoek een schilder voor het schuren van de buitenkozijnen, primer/grondlak opnieuw schuren en perfect aflakken. Het gaat om ongeveer 8 stuks.


Behang- en schilderwerk Stein
woensdag 29 juni 2022

Sauswerk: wanden en plafonds (~200m2)

Ik zoek een vakman die voor mij de wanden en plafonds kan sauzen. Dit gaat om ongeveer 200m2.


Behang- en schilderwerk Waalwijk
woensdag 29 juni 2022

Buitenschilderwerk van 2 woningen

Ik zoek een vakman die voor mij wat buitenschilderwerk kan verrichten voor 2 woningen. Dit gaat om ongeveer 12 kozijnen, alle boeidelen en dergelijke. Er moet een hoogwerker bij komen.


Behang- en schilderwerk Arnhem
woensdag 29 juni 2022

Nieuwbouwwoning voorzien van renovlies behang (~71m2, grondopp.)

Wij hebben een nieuwbouw woning van 71 vierkante meter, deze wordt behang klaar opgeleverd en wij willen graag wit renovlies behang laten aanbrengen, waar wellicht ooit overheen geverfd kan worden. De badkamer en wc hoeven niet gedaan te worden.


Behang- en schilderwerk Beverwijk
woensdag 29 juni 2022

Trapgat behangen (~7m2)

Ik zoek een behanger die het trapgat naar de zolder kan en wil behangen. De trap leidt tot de kamer van mijn dochter. Het gaat alleen om het gedeelte bovenaan de trap plus 2 aangrenzende muurtjes, ongeveer 7m2. Het behang is op patroon. Een andere optie is dat iemand mij helpt op een constructie te bouwen waarop ik kan staan zodat ik zelf kan behangen. Ik weet hoe druk iedereen het heeft, vandaar in overleg. Alvast dank voor het reageren.


Behang- en schilderwerk Hilversum
woensdag 29 juni 2022

Buitenschilderwerk

Net verhuist, buitenkant huis is toe aan likje verf en controle of alles nog in goede staat is (geen rot). Ook eventueel raampje vervangen.


Behang- en schilderwerk Zutphen

Offertes aanvragen van schilders

Offertes aanvragen