Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Schilder voor binnen en buiten

Buiten schilderwerk

Buiten schilderwerk

Wist je dat het buitenschilderwerk eens in de 5 jaar bijgewerkt moet worden? Is het voor jou dus tijd om een schilder in te schakelen? Informatie, prijzen en de beste schilders uit de buurt vind je hier.

Het buitenschilderwerk is belangrijk voor de bescherming tegen de weersomstandigheden, maar ook oogt een keurig geschilderd huis netter. Het is dus aan te raden om op tijd te laten schilderen om schade te voorkomen en je woning weer fris te laten ogen. Maar met welke kosten moet je rekening houden en waar hangt het kostenplaatje vanaf? Hieronder vind je de antwoorden en een paar kostenbesparende tips.

Wat kost een buitenschilder?

Wanneer het buitenschilderwerk toe is aan vernieuwing en je opzoek bent naar een erkende buitenschilder, wil je natuurlijk hier graag de kosten van weten. Hieronder zie je een kostenoverzicht van de gemiddelde prijs per vierkante meter en per uur voor de verschillende type materialen die beschilderd moet worden.

Werkzaamheid Per m² Per uur
Hout €25 - €45 €35 - €50
Muur €15 - €25 €30 - €45
Overig €35 - €40 €40 - €50

Benieuwd naar een prijsindicatie of offerte voor jouw klus? Dan kun je tot 3 vrijblijvende gratis offertes aanvragen.

Prijsindicaties buitenschilderwerk

Weet je nog niet exact hoeveel schilderwerk nodig is? Hieronder zie je een richtprijs en een aantal prijsvoorbeelden waar je rekening mee kan houden voor verschillende onderdelen.

Werkzaamheid Prijs (inclusief ardbeid, materiaal en btw) Opmerking
Voordeur €120 Grondverf en één keer aflakken
Achterdeur €60 Grondverf en één keer aflakken
Raamkozijn €20 Grondverf en één keer aflakken
Appartement €1.000 - €2.000
Tussenwoning €1.500 - €3.000
Hoekhuis of Twee-onder-een-kapwoning €3.000 - €6.000
Vrijstaande woning €6.000 - €12.000

Waar hangt de prijs van af?

Materiaal van de schilder

Bij het buitenschilderwerk zijn de kosten voornamelijk afhankelijk van de materialen die de buitenschilder meeneemt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een steiger die geplaatst moet worden, wanneer de schilder de hoger gelegen verdiepingen moet schilderen. Als je een schildersbedrijf inhuurt die vooral kleine klussen uitvoert, bestaat er een grote kans dat de buitenschilder niet over voldoende materiaal beschikt. Voordat je een schildersbedrijf inhuurt is het om deze reden handig goed te uit te zoeken wat voor projecten de buitenschilder uitvoert en welke materialen er nodig zijn voor de uitvoering van de schilderklus.

Kosten van de verf

De kwaliteit van de verf bepaald voor een groot deel de levensduur ervan. Een kwalitatief betere verf zal ook hoger zijn qua kosten, maar gaat natuurlijk langer mee dan een verf van mindere kwaliteit.

Voor het buitenschilderwerk zijn er verschillende soorten verf, die het beschilderde oppervlak beschermt tegen de verschillende weersinvloeden. Voor buitenschilderwerk wordt vaak Alkydverf gebruikt. Deze verfsoort is op basis van olie en geeft een goede dekking.

Weet je de precieze mogelijkheden nog niet? Dan kan de schilder je advies geven over de mogelijkheden.

Hieronder zie je in de tabel voor de verschillende verfsoorten de prijzen per liter, inclusief btw.

 

Verfsoort Prijs per liter (inclusief btw)
Dekkende lakverf €10 - €40
Latex voor buiten €12 - €20
Alkydverf (muurverf) €20 - €40
Grondverf €25 - €50
Beits en lak €25 - €60
Acrylverf €30 - €50

Tips buitenschilderwerk

Hieronder een paar besparingstips van het buitenschilderwerk:

  • Het goed onderhouden van je buitenschilderwerk bespaart op de lange termijn geld. Laat dus je schilderwerk regelmatig onderhouden en houd het houtwerk schoon.

  • Als de buren ook geïnteresseerd zijn in het schilderwerk, kun je de vaste kosten, zoals voorrij- en materiaalkosten delen.

Vraag een offerte aan

Offertes aanvragen