Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Buitenschilder

Buitenschilder gezocht in jouw regio?

Ben je opzoek naar een buitenschilder? Hier vind je nuttige informatie, richtprijzen en vraag je eenvoudig offertes aan bij de beste schildersbedrijven bij jou uit de regio.

Offerte schilderwerk buiten

Schilderwerk buiten: Kostenindicatie

De kosten voor het schilderwerk buiten is afhankelijk van het soort woning dat je hebt en natuurlijk het totaal aantal vierkante meters. Gemiddeld kost een buitenschilder per vierkante meter €35 tot €40. Hieronder vind je de gemiddelde kosten per soort woning.

Soort woning Gemiddelde kosten
Tussenwoning €1.500 - €3.000
Appartement €1.000 - €2.500
2-onder-1 kap/hoekhuis €2.500 - €5.000
Vrijstaand huis €5.500 - €7.500

Wat kost een buitenschilder?

De kosten voor een buitenschilder zijn afhankelijk van de volgende factoren: 

1. Wat voor soort huis heb je en wat moet er geschilderd worden? Hoeveel kozijnen of deuren hebben een nieuw likje verf nodig? 

2. Wat is de staat van het houtwerk? 

3. Welk uurtarief hanteert de buitenschilder? 

4. Wat is de kwaliteit van de materialen? 

5. Wat is de moeilijkheidsgraad van het buiten schilderwerk? 

Elk huis is anders, maar vrijwel elk huis heeft raamkozijnen, deuren en deurkozijnen. Hoe meer kozijnen en deuren er geschilderd moeten worden, hoe hoger de prijs. 

De buitenschilder rekent meestal het liefst per uur, omdat vooraf door complexiteit van de opdracht niet altijd goed is in te schatten wat de kosten bedragen. 
De gemiddelde kosten per uur voor een buitenschilder liggen tussen de €30 en €40. Een vaste prijs of een prijs per vierkante meter is ook mogelijk. 

In het onderstaande overzicht zie je de werkzaamheden van een buitenschilder met de kosten erbij. Het gaat hier wel om een gemiddelde, elke schilder hanteert zijn eigen prijzen.

Soort schilderwerk Gemiddelde prijs Prijs afhankelijk van
Deuren laten schilderen €750 - €2.000 Het aantal deuren en deurposten (gemiddeld zijn dat 10/20 stuks, dit is inclusief deurposten)
Trap laten schilderen €250 - €800 Schoonmaken, schuren en twee keer schilderen met lak
Kozijnen laten schilderen €300 - €1.900 6 m² tot alle buitenkozijnen van je woning, excl. verf

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Buitenschilder prijs begroting

Hieronder hebben wij een overzicht gemaakt van de verschillende onderdelen van buitenschilderwerk, zodat je voor jouw situatie een beter beeld krijgt van de buitenschilder prijs.

Onderdelen Gemiddelde prijs Afhankelijk van
Voordeur €70 - €120 Complexiteit
Achterdeur €50 - €110 Complexiteit
Raamkozijn €10 per raamkozijn Grootte en hoeveel kozijnen

Het onderhouden van je buiten schilderwerk is belangrijk. Wanneer je het buitenschilderwerk opnieuw laat schilderen, is het aan te raden om voor ver van goede kwaliteit te kiezen. Het kost iets meer, maar het gaat wel een stuk langer mee. 

Niet alleen de kwaliteit van de verf is belangrijk, ook degene die het aanbrengt. Er zit namelijk een groot verschil tussen een binnenschilder en buitenschilder. Een binnenschilder heeft veel materiaalkennis voor binnen schilderwerk, maar niet voor buiten. Zo heb je bijvoorbeeld ook schilders die de gevel schilderen en dit is heel andere koek dan een binnenmuur. 

Zo heeft een buitenschilder ook ervaring met het werken tijdens verschillende weersomstandigheden. Maar wat kost het gemiddeld om je buiten schilderwerk te laten schilderen?

Prijs schilderwerk per type woning

Hieronder is een overzicht van de gemiddelde kosten per type woning.

Type woning Gemiddelde prijs Afhankelijk van
Tussenwoning €1.200 - €1.500 Grootte en staat
Appartement €900 - €1.000 Grootte en staat
2-onder-1 kap/hoekwoning €2.700 - €3.000 Grootte en staat
Vrijstaand huis €5.500 - €6.000 Grootte en staat

De bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde, per situatie en per schilder kunnen de prijzen dus nog iets verschillen. Verder is de prijs ook afhankelijk van het soort materiaal dat de schilder moet schilderen.

De gemiddelde kosten per materiaal en het materiaal waarmee het geschilderd wordt staat hieronder in de tabel.

Type materiaal Kosten per uur / liter Kosten per m²
Hout €24 - €40 €33 - €43
Beton/baksteen €14 - €24 €28 - €43
Overig €34 - €39 €38 - €48
Grondverf €20 - €40 €2,50 - €5
Beits en lak €20 - €55 €2 - €5,50
Dekkende verf €20 - €50 €2 - €15
Latex €5 - €15 €1,50 - €5

Tot nu toe hebben we het niet over een uurtarief van een buitenschilder gehad, maar mocht je dat liever willen, dan zou dat ook kunnen. Meestal gebruikt de schilder dit alleen wel bij kleinere klussen, zoals het schilderen van een buitenmuur of een enkel buiten kozijn of bij klussen waar het lastig is in te schatten wat de totale vierkante meters zijn. 

Per uur rekent de buitenschilder gemiddeld €20 tot €30. Per vierkante meter is dat €10 tot €20. Dit is inclusief materiaal, maar exclusief de btw.

Kosten schilder per project

Wat zijn de kosten voor een schilder per project? Elk project is verschillend. Gaat het om buiten schilderwerk of binnenschilderwerk? Om wat voor soort buiten- of binnenschilderwerk gaat het? 

Zowel een binnenschilder als een buitenschilder werkt met een uurprijs, prijs per vierkante meter of een totaalprijs. Welke manier van prijsberekening is afhankelijk van je eigen wensen en van het soort klus. Bijvoorbeeld: meer gecompliceerde klussen of kleinere klussen hebben de voorkeur voor een prijs per uur.

Wanneer je een offerte opvraagt bij een binnenschilder of bij een buitenschilder dan kunnen de prijzen van elkaar verschillen. Dit heeft ermee te maken dat beiden een eigen expertise hebben. Een buitenschilder is gespecialiseerd op materiaal voor buiten en heeft ervaring met verschillende weersomstandigheden. Een binnenschilder is dan juist gespecialiseerd op binnen materiaal.

Hieronder zie je twee tabellen met de gemiddelde prijzen voor beiden schilders, per type project.

Binnenschilder 

In het onderstaande tabel zie je de gemiddelde prijzen voor een binnenschilder.

Soort schilderwerk Gemiddelde kosten incl. btw Details
Ramen €250 - €500 Per raam
Deuren €300 - €2.000 Geldt voor 2 tot 20 deuren incl. deurposten
Kozijnen €500 - €1.800 Vanaf 7 m² tot en met alle buitenkozijnen van je huis

Buitenschilder 

Onderstaand zie je in het tabel de gemiddelde prijzen voor een buitenschilder.

Buitenschilderwerk Gemiddelde prijs Afhankelijk van
Voordeur €70 - €120 Complexiteit. Prijs is per deur.
Achterdeur €50 - €110 Complexiteit. Prijs is per deur.
Raamkozijn €300 - €1.900 Grootte en hoeveel kozijnen.
Tussenwoning €1.200 - €1.500 Grootte en staat
Appartement €900 - €1.000 Grootte en staat
2-onder-1 kap/hoekwoning €2.700 - €3.000 Grootte en staat
Vrijstaand huis €5.500 - €6.000 Grootte en staat

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Prijsvoorbeelden buitenschilder

Prijzen in een tabel kunnen wat abstract zijn. Daarom hebben we hieronder een aantal prijsvoorbeelden om het in context te plaatsen. 

Meest gekozen buiten schilderwerk 

Wil je de deuren en raamkozijnen laten schilderen van je tussenwoning? De verf schaft de schilder aan en hij schuurt de kozijnen en de deuren voordat hij het schildert. De gemiddelde buitenschilder kosten liggen dan rond de €300 en €600. 

Deuren laten verven

Uitgebreider project 

Wil je liever de hele buitenkant van je woning laten schilderen? De gemiddelde prijs ligt dan tussen de €1.000 en de €6.000. De definitieve prijs is afhankelijk van het soort woning dat je hebt en de aantal vierkante meters. 

Gevel schilderen

Op maat samengesteld buiten schilderwerk 

Je hebt een project waarbij je niet alles wil laten schilderen, maar liever vier raamkozijnen. Gemiddeld kost dit zo’n €800, inclusief btw.

Werkzaamheden buitenschilder

Waar kan een buitenschilder je allemaal bij helpen? Vrijwel elk gedeelte van de buitenkant van je huis kan de buitenschilder schilderen: 

Daarnaast kan de buitenschilder je natuurlijk uitgebreid advies geven.

Om de hoeveel jaar een buitenschilder inschakelen?

Wij adviseren om eens in de vijf tot tien jaar je buitenschilderwerk te vervangen om zo je woning te beschermen tegen weersinvloeden. Hierin speelt wel mee waar je woning staat. Wanneer je woning beschut staat tegen wind en zon, heb je minder last van slijtage. Om te controleren of je woning toe is aan onderhoud, kan je het beste elk jaar je huis een keer inspecteren. Kijk dan goed naar de buitenkozijnen (wanneer ze van hout zijn). Zitten er scheuren in je buitenschilder werk of bladdert de verf af? Dan is het tijd om een schilder in te schakelen. 

Tip: wil je dat je houtwerk langer meegaat? Maak het dan regelmatig schoon om zo te voorkomen dat vuil gaat hechten in de voegen. Op lange termijn scheelt je dit in kosten.

Keurmerk van buitenschilder

Bij het uitkiezen van een schilder begrijpen we dat de prijs waarschijnlijk een belangrijke rol speelt. Toch raden wij aan om ook goed te kijken of een schilder is aangesloten bij een branchevereniging en of de schilder een keurmerk heeft. 
Voor de brancheorganisatie kun je denken aan: Onderhoud NL Garantie-bedrijven. 

Bij Casius werken wij ook met een keurmerk: Erkend Vakwerk. 

Om de kwaliteit te waarborgen, moet de door Casius voorgestelde binnenschilder voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman beoordelen we bij toetreding op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een schilder, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze schilders, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Beste periode om buiten te schilderen?

Ondanks dat het gewoonweg minder aangenaam is om in de vrieskou te werken, is het ook niet altijd even optimaal voor je schilderwerk buiten. 

Het buitenschilder seizoen is rond april tot eind september. De optimale temperatuur ligt dan gemiddeld rond de 10 en 20 graden, deze maanden zijn daar dus perfect voor. Ook is de luchtvochtigheid dan erg laag. 

Vind jouw buitenschilder in je buurt

Recente aanvragen voor een buitenschilder

woensdag 04 mei 2022

Buiten kozijn schilderen

Ik ben op zoek naar een schilder die voor mij buitenschilderwerk. Het gaat hierbij om ongeveer 3 kozijnen 3 grote ramen.


Behang- en schilderwerk Amsterdam
maandag 25 april 2022

Buitenschilderwerk

Ik wil graag mijn deuren, kozijnen en dakoverstek laten schilderen door een erkende vakman.


Behang- en schilderwerk Baarle Nassau
vrijdag 22 april 2022

Buitenschilderwerk

Houtwerk buiten schilderen. Rond de 5 deuren, 9 kozijnen en eventueel de luiken, tuinhuis en daklijsten.


Behang- en schilderwerk Rijssen
donderdag 21 april 2022

Buitenschilderwerk, oplossen van vocht probleem.

Analyse vochtprobleem. Hoe op te lossen zonder dat de verf / cement er vanaf komt.


Behang- en schilderwerk Apeldoorn
maandag 11 april 2022

Buitenschilderwerk

Buiten alle kozijnen, 2 deuren en een schuurdeur (half glas).


Behang- en schilderwerk Almere
dinsdag 05 april 2022

Buitenschilderwerk (~189m2)

Ik ben op zoek naar een schilder die alle kozijnen, deuren, boeidelen en stucwerk kan schilderen, aan de buitenzijde. Dit zal gaan om ongeveer 189m2 in totaal.


Behang- en schilderwerk Zoelmond

Offertes aanvragen van buitenschilders

Offertes aanvragen