Casius logo
Offerte aanvragen Aanmelden als vakman
Buitenschilder

Buitenschilder gezocht? Vind buitenschilders

Ben je opzoek naar een buitenschilder? Hier vind je nuttige informatie, richtprijzen en vraag je eenvoudig offertes aan bij de beste schildersbedrijven bij jou uit de regio.

Offerte schilderwerk buiten

Wat kost een buitenschilder?

De gemiddelde kosten voor een buitenschilder liggen tussen de €30 en €40 per uur. Een vaste prijs of een prijs per vierkante meter is ook mogelijk. Per vierkante meter betaal je tussen de €35 en €40 voor een buitenschilder.

De kosten voor een buitenschilder zijn afhankelijk van de volgende factoren: 

1. Wat voor soort huis heb je en wat moet er geschilderd worden?
2. Wat is de staat van het houtwerk? 
3. Welk uurtarief hanteert de buitenschilder? 
4. Wat is de kwaliteit van de materialen? 
5. Wat is de moeilijkheidsgraad van het buiten schilderwerk? 

Buitenkant huis schilderen kosten

De gemiddelde kosten schilderwerk buiten voor het schilderen van de buitenkant zijn als volgt:

Type woning / onderdeel Gem. Prijzen Afhankelijk
Buitengevel schilderen (50 m2) € 2.100 – € 2.400 -
Buitenkant rijtjeswoning € 1.100 – € 2.200 Zonder dakkapel
Buitenkant rijtjeswoning € 1.400 – € 3.400 Met dakkapel
Hoekwoning schilderen € 1.600 – € 3.000 Zonder dakkapel
Hoekwoning schilderen € 1.800 – € 4.200 Met dakkapel
2-onder-1 kap schilderen € 1.600 – € 4.000 Met dakkapel
Vrijstaand huis schilderen € 5.500 - € 7.500 Aantal m2
Appartement schilderen € 1.000 - € 2.500 Aantal m2
Buitenkozijnen huis schilderen € 460 – € 1.600 7 m2 - alle buitenkozijnen
Deuren buitenkant schilderen € 120 Per deur
Boeidelen schilderen € 500 – € 900 Grootte van de dakkapel
Dakgoot schilderen kosten € 30 – € 40 Grond + afwerklaag
Buiten raamkozijnen schilderen € 12 Per meter
Buitentrap schilderen € 250 - € 800 2 x lagen

* De bovengenoemde prijzen zijn inclusief materiaal en BTW.

Buitenschilderwerk BTW

Een buitenschilder rekent meestal 9% BTW. Voor de meeste woningen is het lage btw-tarief van 9% dus mogelijk. Alleen wanneer je woning jonger dan 2 jaar is, geldt een tarief van 21% op het laten schilderen van het huis.

Buitenmuur schilderen prijs per m2

De prijs per m2 voor het laten schilderen van een buitenmuur ligt tussen de €35,- en €40,-. De kosten hangen af van de gebruikte verfsoort en aantal lagen die aangebracht moeten worden. 

Prijsverschillen buitenschilder

Het verschil in prijs tussen buitenschilders zit hem vooral in de hoeveelheid werk dat gedaan moet worden. Maar wat kost buitenschilderwerk nou uiteindelijk? Dat is lastig in 1 zin te zeggen. Elk huis is anders, maar vrijwel elk huis heeft raamkozijnen, deuren boeidelen. Bijvoorbeeld boeidelen schilder kosten hangen dus af van de hoeveelheid die gedaan moet worden. Hoe meer boeidelen of dakkapellen geschilderd moeten worden, hoe hoger de prijs. 

Uurtarief schilder buiten

Het uurtarief van een schilder voor buiten ligt tussen de €40,- en €50,- per uur. Een buiten schilder rekent meestal het liefst per uur, omdat vooraf door complexiteit van de opdracht niet altijd goed is in te schatten wat de kosten bedragen. 

 

Prijs schilderwerk per type verf

De gemiddelde kosten per type verf zijn als volgt:

Type materiaal Kosten liter Kosten per m²
Grondverf €20 - €40 €2,50 - €5
Beits en lak €20 - €55 €2 - €5,50
Dekkende verf €20 - €50 €2 - €15
Latex €5 - €15 €1,50 - €5

Tot nu toe hebben we het niet over een uurtarief van een buitenschilder gehad, maar mocht je dat liever willen, dan zou dat ook kunnen. Meestal gebruikt de schilder dit alleen wel bij kleinere klussen, zoals het schilderen van een buitenmuur of een enkel buiten kozijn of bij klussen waar het lastig is in te schatten wat de totale vierkante meters zijn. 

Per uur rekent de buitenschilder gemiddeld €20 tot €30. Per vierkante meter is dat €10 tot €20. Dit is inclusief materiaal, maar exclusief de btw.

Kosten schilderen ramen en deuren buiten

Onderstaand zie je in het tabel de gemiddelde prijzen voor het schilderen van deuren en ramen aan de buitenkant.

Buitenschilderwerk Gemiddelde prijs Afhankelijk van
Voordeur €70 - €120 Complexiteit. Prijs is per deur.
Achterdeur €50 - €110 Complexiteit. Prijs is per deur.
Raamkozijn €300 - €1.900 Grootte en hoeveel kozijnen.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Offerte schilderwerk buiten

Prijsvoorbeelden buitenschilder

Prijzen in een tabel kunnen wat abstract zijn. Daarom hebben we hieronder een aantal prijsvoorbeelden om het in context te plaatsen. 

Kosten buitenschilderwerk 2 onder 1 kap

De kosten voor het volledig laten doen van je buitenschilderwerk van een 2 onder 1 kap woning liggen tussen de €3.000 - €6.000. Factoren als soorten verf en complexiteit van de woning spelen mee. 

Kosten vrijstaand huis schilderen

De kosten voor het laten schilderen van een vrijstaand huis bedragen in de meeste gevallen tussen de €5.000 - €8.000. Ook hangt de prijs af van de hoeveelheid vierkante meters dat geschilderd moet worden. Je kunt ongeveer van een prijs uit gaan van €35 en €40 per m2. 

Gevel schilderen

Werkzaamheden buitenschilder

Waar kan een buitenschilder je allemaal bij helpen? Vrijwel elk gedeelte van de buitenkant van je huis kan de buitenschilder schilderen: 

Afgebladderde buitenmuur verven

Een afgebladderde buitenmuur verven is nou typisch een klus waar een echte vakman voor nodig is. Hierbij een aantal tips:

1. Bladders verf van de buitenmuur verwijderen
2. Maak de buitenmuur schoon
3. Schuur je buitenmuur op
4. Zet de buitenmuur in de grondverf
5. Schilder de laatste afwerklaag op de muur

Een buitenschilder kan je natuurlijk uitgebreid advies geven.

Dakgoot schilderen kosten

De kosten voor het laten schilderen van je dakgoot bedraagt tussen €30,- en €35,- per meter. Deze prijs is inclusief BTW, verf en materiaalkosten. Voor deze prijs brengt de schilder een onder-plus afwerklaag aan.

Om de hoeveel jaar buiten schilderen?

Wij adviseren om eens in de vijf tot tien jaar je buitenschilderwerk te vervangen om zo je woning te beschermen tegen weersinvloeden. Hierin speelt wel mee waar je woning staat. Wanneer je woning beschut staat tegen wind en zon, heb je minder last van slijtage. Om te controleren of je woning toe is aan onderhoud, kan je het beste elk jaar je huis een keer inspecteren. Kijk dan goed naar de buitenkozijnen (wanneer ze van hout zijn). Zitten er scheuren in je buitenschilder werk of bladdert de verf af? Dan is het tijd om een schilder in te schakelen. 

Tip: wil je dat je houtwerk langer meegaat? Maak het dan regelmatig schoon om zo te voorkomen dat vuil gaat hechten in de voegen. Op lange termijn scheelt je dit in kosten.

Om de hoeveel jaar kozijnen schilderen

Kozijnen aan de buitenzijde van uw woning moeten om de 5 jaar geschilderd worden. Ze krijgen immers meer te verduren dan kozijnen aan de binnenkant. 

Keurmerk van buitenschilder

Bij het uitkiezen van een schilder begrijpen we dat de prijs waarschijnlijk een belangrijke rol speelt. Toch raden wij aan om ook goed te kijken of een schilder is aangesloten bij een branchevereniging en of de schilder een keurmerk heeft. 
Voor de brancheorganisatie kun je denken aan: Onderhoud NL Garantie-bedrijven. 

Bij Casius werken wij ook met een keurmerk: Erkend Vakwerk. 

Om de kwaliteit te waarborgen, moet de door Casius voorgestelde buitenschilder of binnenschilder voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman beoordelen we bij toetreding op:

 • Vakbekwaamheid & ervaring;
 • Klanttevredenheid;
 • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een schilder, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze schilders, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Wanneer buiten schilderen

De beste periode om buiten te schilderen zijn de maanden tussen april en september. Dit wordt dan ook het buitenschilder seizoen genoemd. De optimale temperatuur ligt dan gemiddeld rond de 10 en 20 graden, deze maanden zijn daar dus perfect voor. Ook is de luchtvochtigheid dan erg laag.

Buiten schilderen in maart wordt dan ook afgeraden wanneer het niet de juiste temperatuur is. Ondanks dat het gewoonweg minder aangenaam is om in de vrieskou te werken, is het ook niet altijd even optimaal voor de hechting van je schilderwerk. 

Huis schilderen aan de buitenzijde

De volgende onderdelen vallen onder het huis schilderen aan de buitenzijde:

 • Gevel schilderen
 • Dakkapel schilderen
 • Dakgoten schilderen
 • Buitendeur schilderen
 • Buitenkozijnen schilderen
 • Schuur of tuinhuis verven
 • Garage verven
 • Schutting verven

 

Vind jouw buitenschilder in je buurt

Recente aanvragen voor een buitenschilder

maandag 25 september 2023

Buitenschilderwerk

6+ Kozijnen Welke werkzaamheden moet de schilder uitvoeren?: Houtwerk buiten schilderen (deuren, kozijnen, luiken, daklijsten, ...) Wat voor type buiten houtwerk moet worden geschilderd?: Kozijnen


Behang- en schilderwerk Buitenpost
maandag 25 september 2023

Buitenschilderwerk

Offerte voor schilderwerk voor de gehele woning.Het betreft een vrijstaande woning uit 2010. Het totale oppervla (incl ramen) betreft 200m2. De hoogte is circa 7m De lengte is 10m De breedte 7m


Behang- en schilderwerk Amsterdam
maandag 25 september 2023

Buitenschilderwerk

Ik wil graag de carport laten schilderen. De carport is door mij goed onderhouden, maar ik durf niet meer op de ladder te staan. Vanuit mijn raam zie ik dat er toch op een paar plekken weer wat verf loslaat en op een plek is het hout nat. Daarom moet de carport een keer goed geverfd met name de bovenkant. Welke werkzaamheden moet de schilder uitvoeren?: Houtwerk buiten schilderen (deuren, kozijnen, luiken, daklijsten, ...) Wat voor type buiten houtwerk moet worden geschilderd?: Anders


Behang- en schilderwerk Emmeloord
maandag 25 september 2023

Buitenschilderwerk

Kozijnen Welke werkzaamheden moet de schilder uitvoeren?: Houtwerk buiten schilderen (deuren, kozijnen, luiken, daklijsten, ...) Wat voor type buiten houtwerk moet worden geschilderd?: Kozijnen


Behang- en schilderwerk Haren
maandag 25 september 2023

Buitenschilderwerk

Welke werkzaamheden moeten worden uitgevoerd?: Gevel schilderen Wat is de oppervlakte van de gevel?: Tussen 50 en 100 m² Ben je eigenaar van het gebouw?: Ja, ik ben eigenaar


Behang- en schilderwerk Gouda
maandag 25 september 2023

Buitenschilderwerk

Kozijnen, Deuren, Dakkapel Welke werkzaamheden moet de schilder uitvoeren?: Houtwerk buiten schilderen (deuren, kozijnen, luiken, daklijsten, ...) Wat voor type buiten houtwerk moet worden geschilderd?: Kozijnen, Anders


Behang- en schilderwerk Veendam

Schilder voor buitenwerk vinden?

Offertes aanvragen