Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Schilder voor binnen en buiten

Buiten schilderwerk

Buiten schilderwerk

Wist je dat het buitenschilderwerk eens in de 5 jaar bijgewerkt moet worden? Is het voor jou dus tijd om een schilder in te schakelen? Informatie, prijzen en de beste schilders uit de buurt vind je hier.

Het buitenschilderwerk is belangrijk voor de bescherming tegen de weersomstandigheden, maar ook oogt een keurig geschilderd huis netter. Het is dus aan te raden om op tijd een buitenschilder in te huren om schade te voorkomen en je woning weer fris te laten ogen. 

De schildersbedrijven via Casius staan voor je klaar voor zowel grote als kleine schilderklussen. Je buitendeuren schilderen? Je kozijnen, je gevel? Ook dat is geen enkel probleem voor onze buitenschilders.  

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Wat kost een buitenschilder?

Wanneer het buitenschilderwerk toe is aan vernieuwing en je opzoek bent naar een erkende buitenschilder, wil je natuurlijk graag weten wat het jou gaat kosten.

Hieronder hebben wij een kostenoverzicht gemaakt van de gemiddelde prijs per vierkante meter en van de prijs per uur voor de verschillende type materialen die beschilderd moet worden.

Let op: de schildersbedrijven via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van jouw schilderklus afwijken van de prijzen in de tabel.

Werkzaamheid Per m² Per uur
Hout €25 - €45 €35 - €50
Muur €15 - €25 €30 - €45
Overig €35 - €40 €40 - €50

Wil je graag advies speciaal gericht op jouw situatie en een offerte op maat? Vraag dan snel een offerte aan.

Prijsindicaties buitenschilderwerk

Weet je nog niet exact hoeveel buitenschilderwerk je hebt? Wil je wel alvast een idee hebben van de kosten? Hieronder geven wij een richtprijs en een aantal prijsvoorbeelden van verschillende onderdelen van het buitenschilderwerk waar je rekening mee kan houden.

Let op: de schildersbedrijven via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van jouw schilderklus afwijken van de prijzen in de tabel.

Werkzaamheid Prijs (inclusief ardbeid, materiaal en btw) Opmerking
Voordeur €120 Grondverf en één keer aflakken
Achterdeur €60 Grondverf en één keer aflakken
Raamkozijn €20 Grondverf en één keer aflakken
Appartement €1.000 - €2.000
Tussenwoning €1.500 - €3.000
Hoekhuis of Twee-onder-een-kapwoning €3.000 - €6.000
Vrijstaande woning €6.000 - €12.000

Waar hangt de prijs van het buitenschilderwerk vanaf?

Materiaal van de schilder

Bij het buitenschilderwerk zijn de kosten voornamelijk afhankelijk van de materialen die de buitenschilder meeneemt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een steiger die geplaatst moet worden, wanneer de schilder de hoger gelegen verdiepingen moet schilderen.

Als je een schildersbedrijf inhuurt die vooral kleine klussen uitvoert, heb je een grote kans dat de buitenschilder niet voldoende materiaal heeft. Daarom is het aan te raden om voordat je een schildersbedrijf inhuurt goed te uit te zoeken wat voor projecten de buitenschilder uitvoert en welke materialen er nodig zijn voor de uitvoering van je schilderklus.

Kosten van de verf

De kwaliteit van de verf bepaalt voor een groot deel de levensduur ervan. Een kwalitatief betere verf is hoger qua prijs, maar gaat natuurlijk langer mee dan een verf van mindere kwaliteit.

Voor het buitenschilderwerk zijn er verschillende soorten verf, die het beschilderde oppervlak beschermt tegen de verschillende weersinvloeden. Voor buitenschilderwerk wordt vaak Alkydverf gebruikt. Deze verfsoort is op basis van olie en geeft een goede dekking.

Weet je de precieze mogelijkheden nog niet? Dan kan de schilder je advies geven over de mogelijkheden.

Hieronder zie je in de tabel de prijzen van verschillende verfsoorten per liter, inclusief btw. Let op: dit zijn richtprijzen. De uiteindelijke kosten van jouw schilderklus kan daarom afwijken van de prijzen uit de tabel.

Verfsoort Prijs per liter (inclusief btw)
Dekkende lakverf €10 - €40
Latex voor buiten €12 - €20
Alkydverf (muurverf) €20 - €40
Grondverf €25 - €50
Beits en lak €25 - €60
Acrylverf €30 - €50

Tip van de vakman

  • Het goed onderhouden van je buitenschilderwerk bespaart op de lange termijn geld. Laat dus je schilderwerk regelmatig onderhouden en houd het houtwerk schoon.

  • Als de buren ook geïnteresseerd zijn in het schilderwerk, kun je de vaste kosten, zoals voorrij- en materiaalkosten delen.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Vraag een offerte aan

Offertes aanvragen