Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Stucadoor Binnen

Binnen stucwerk

Zijn je muren niet meer zo egaal als dat je ze zou willen hebben? Binnenstucwerk kan veel voor je woning doen. Lees hier meer informatie en vraag gratis en vrijblijvend offertes aan.

Huis stucen

Heb je een muur die niet meer helemaal strak is? Of heb je een nieuwbouwwoning gekocht en zijn de muren toch niet zo glad als dat je gehoopt had? Je huis stuccen is dan een uitkomst.

De stukadoors via Casius staan voor je klaar om zowel binnen te stuccen als buiten. Zo zijn er specialisten in spackspuitwerk, pleisterwerk en sierpleisterwerk voor indoor stukadoors klussen, maar ook vakmannen voor buiten stucwerk in combinatie met isolatiewerk.
Wil je ook je muur verven? Geen probleem, de schilders via Casius helpen je er graag bij. 

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Wat kost een stukadoor?

De kosten verschillen per soort stucwerk, maar zijn ook afhankelijk van bijvoorbeeld de dikte van het stucwerk. Is er bijvoorbeeld een ladder of steiger nodig om het werk uit te voeren? Dan kan de prijs ook hoger liggen. Een jonge stukadoor zal een lager uurtarief hebben dan een ervaren stukadoor. Hieronder staat een overzicht van de gemiddelde kosten per soort stucwerk. Dit zijn richtprijzen.

Werkzaamheid Werkzaamheid
Spackspuiten €5 - €11
Behangklaar stucen €10 - €18
Sausklaar stucen €10 - €25
Sierpleister €12 - €23
Plafond stucen €15 - €30
Schuren €18 - €25
Rapen €18 - €30

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Binnen stucen: welke uitvoering past bij mij?

Er zijn verschillende soorten stucwerk, ieder met zijn eigen voor- en nadelen. Hieronder zie je een overzicht van de veelvoorkomende soorten.

Spackspuitwerk

Spackspuitwerk wordt met een spuitmachine op de muur aangebracht. Het is snel en vrij eenvoudig, waardoor de kosten laag blijven. Spackspuitwerk geeft de muren en/of plafond een korrelige structuur en is in verschillende kleuren uitvoerbaar.

Een nadeel is dat het nogal gevoelig is voor beschadigingen. Het repareren daarvan is niet zo gemakkelijk. Dus als je jonge kinderen hebt is dit misschien niet de beste oplossing. En oppassen met de meubels plaatsen.

Pleisterwerk

Met pleisterwerk stuct de stukadoor alle oneffenheden geheel glad. Dit is handig wanneer je de muren wilt verven of behangen, maar de ondergrond van de muren ongelijk is. Pleisterwerk is een veel gekozen optie, omdat het er heel strak uitziet in je woning.

Bij nieuwbouwwoningen wordt vaak geadviseerd om voor gladpleisterwerk te kiezen in verband met eventuele scheurvorming en dit het gemakkelijkst te herstellen is wanneer de muren glad zijn.

Sierpleisterwerk

Sierpleister op uw muren is een decoratieve afwerking. Sierpleisterwerk is tijdloos, scheur vast en bij beschadigingen blijft het dezelfde kleur behouden. Een stukadoor kan de gewenste kleur toevoegen zodat schilderen overbodig wordt. Er zijn meerdere soorten sierpleister met verschillende soorten structuur. Denk hierbij aan spachtelputz, granol, rustiekputz en krabputz.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Vraag een offerte aan

Offertes aanvragen