Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Stucadoor Binnen

Binnen stucwerk

Binnen stucwerk

Zijn je muren niet meer zo egaal als dat je ze zou willen hebben? Binnenstucwerk kan veel voor je woning doen. Lees hier meer informatie en vraag gratis en vrijblijvend offertes aan.

Huis stucen

Gestucte muren en plafond geven je woning een strak en verzorgde uiterlijk. Een gestucte kamer oogt veel rustiger dan een niet-gestucte kamer. Vooral bij oude panden waar de muren door de jaren heen niet meer helemaal recht en mooi zijn, kan stucen het geheel enorm opknappen en mooier maken. Bovendien kun je met stucen ook kleuren aanbrengen en zo de ruimte helemaal naar jouw smaak inrichten.

Er zijn verschillende soorten mogelijkheden met stucwerk. Glad pleisterwerk wordt tegenwoordig het meest gebruikt, maar je kunt ook voor een korrel profiel kiezen.

Wij begrijpen dat een muur stucen misschien makkelijk lijkt, maar helaas is dat het niet. Voor een goed resultaat adviseren wij om dit werk aan een professionele stukadoor uit te besteden. De stukadoors via Casius staan voor je klaar om je te helpen bij zowel kleine als grote en kleine klussen.

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Wat kost een stukadoor?

De kosten verschillen per soort stucwerk, maar zijn ook afhankelijk van bijvoorbeeld de dikte van het stucwerk. Is er bijvoorbeeld een ladder of steiger nodig om het werk uit te voeren, dan kan de prijs ook hoger liggen. Een jonge stukadoor zal een lager uurtarief hebben dan een ervaren stukadoor. Hieronder staat een overzicht van de gemiddelde kosten per soort stucwerk. Dit zijn richtprijzen.

Werkzaamheid Werkzaamheid
Spackspuiten €5 - €11
Behangklaar stucen €10 - €18
Sausklaar stucen €10 - €25
Sierpleister €12 - €23
Plafond stucen €15 - €30
Schuren €18 - €25
Rapen €18 - €30

Wil je graag advies welk stucwerk het beste past bij je woning of pand? Dan kun je tot 3 vrijblijvende gratis offertes aanvragen.

Binnen stucen: welke uitvoering past bij mij?

Er zijn verschillende soorten stucwerk, ieder met zijn eigen voor- en nadelen. Hieronder zie je een overzicht van de veelvoorkomende soorten.

Spackspuitwerk

Spackspuitwerk wordt met een spuitmachine op de muur aangebracht. Het is snel en vrij eenvoudig, waardoor de kosten laag blijven. Spackspuitwerk geeft de muren en/of plafond een korrelige structuur en is in verschillende kleuren uitvoerbaar.

Een nadeel is dat het nogal gevoelig is voor beschadigingen. Het repareren daarvan is niet zo gemakkelijk. Dus als je jonge kinderen hebt is dit misschien niet de beste oplossing. En oppassen met de meubels plaatsen.

Pleisterwerk

Met pleisterwerk stuuct de stukadoor alle oneffenheden geheel glad. Dit is handig wanneer je de muren wilt verven of behangen, maar de ondergrond van de muren ongelijk is. Pleisterwerk is een veel gekozen optie, omdat het er heel strak uitziet in je woning.

Bij nieuwbouwwoningen wordt vaak geadviseerd om voor gladpleisterwerk te kiezen in verband met eventuele scheurvorming en dit het gemakkelijkst te herstellen is wanneer de muren glad zijn.

Sierpleisterwerk

Sierpleister op uw muren is een decoratieve afwerking. Sierpleisterwerk is tijdloos, scheur vast en bij beschadigingen blijft het dezelfde kleur behouden. Een stukadoor kan de gewenste kleur toevoegen zodat schilderen overbodig wordt. Er zijn meerdere soorten sierpleister met verschillende soorten structuur. Denk hierbij aan spachtelputz, granol, rustiekputz en krabputz.

 

Vraag een offerte aan

Offertes aanvragen