Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Binnen stucwerk

Kosten huis stucen binnenkant

Benieuwd naar de kosten om de binnenkant van je huis te stucen? Vind hier alle prijsinformatie en kom in contact met de beste stukadoors. Vraag geheel vrijblijvend meerdere offertes aan.

Kosten heel huis stucen

De kosten voor een heel huis stucen bedragen rond de €3.549,-

Hieronder een overzicht van de kosten per ruimte binnen een woning. 

Werkzaamheid Prijs per m2 Gemiddelde m2 Totaalprijs
Hal/entree muren stucen €15 18 €270
Hal/entree plafond stucen €18 8 €144
Woonkamer muren stucen €15 55 €825
Woonkamer plafond stucen €18 40 €720
Keuken muren stucen €15 25 €375
Keuken plafond stucen €18 15 €270
Slaapkamer muren stucen €15 45 €675
Slaapkamer plafond stucen €18 15 €270
Totaalprijs plafonds €18 per m2 78 m2 €1.404
Totaalprijs muren €15 per m2 143 m2 €2.145
Totaalprijs stucen €3.549

Huis stucen kosten

De kosten voor het stucen van je huis bedraagt rond de €3.549,-. Echter is het mogelijk om je huis op verschillende manieren te stucen. Hieronder de kosten per type stucwerk:

Kosten behangklaar stucen

Voor €8,- tot €14,- per m2 kan je je muren behangklaar laten stucen. Dit is een goedkope manier om wanden af te werken. Daarna moet nog wel de wand behangen worden. Je kunt makkelijk met de m2 prijs de kosten van het huis stucen aan de binnenkant, berekenen.   

Met behangklaar stucen worden de grootste oneffenheden uit de muur gehaald, maar het is niet zo strak als bijvoorbeeld sausklaar stucen. Dit omdat het behang de laatste kleine oneffenheden in de muur bedekt. Vanwege het feit dat het afwerkingsniveau lager is, zijn per m2 de kosten lager.   

Kosten sausklaar stucen

Sausklaar stucen laat je gemiddeld voor €9,- tot €22,- per m2 doen. Een sausklare muur lijkt op een behangklare muur, maar het afwerkingsniveau is een stukje hoger. Het eindresultaat is daardoor vlakker en gladder. 

Je hoeft een sausklare gestucte muur alleen nog maar af te werken met bijvoorbeeld sauswerk, maar het kan ook met spuitwerk. Het is aan te raden om voor het sausen van de muren een schilder in te huren. Doorgaans wordt een sausklare muur met latex bespoten

Kosten sierpleister stucen

Voor een gemiddeld bedrag van €14,- tot €20,- per m2 laat je jouw muren met sierpleister stucen. Met deze pleistervorm krijgen jouw muren een structuur door granietkorrels. In de dikte van de korrel kun je kiezen, waardoor je de structuur kunt personaliseren naar eigen wens. Deze pleister soort wordt aangebracht op een gladde muur. Mocht je muur nog niet glad zijn, wordt deze dat eerst gemaakt, voordat het sierpleisterwerk aangebracht kan worden. 

Kosten pleisteren

Pleisteren, ook wel pleisterwerk genoemd, laat je voor een gemiddeld bedrag van €9,- tot €12,- per m2 aan je muren aanbrengen. Bij deze stuc vorm wordt dun stucwerk aangebracht dat de wanden strak en glad gemaakt. Het maakt je wanden schilderklaar en kan zowel als binnenstucwerk gebruikt worden als als buitenstucwerk.  

Oudere woningen hebben vaak een andere vorm stucwerk nodig, omdat de ondergrond al redelijk vlak moet zijn, wil het eindresultaat resulteren in wat jij voor ogen hebt. Een nieuwbouwhuis stucen met pleisterwerk is dan ook gebruikelijker. 

Kosten raapwerk stucen

Voor een gemiddeld bedrag van tussen de €16,- en €25,- per m2 worden jouw muren met raapwerk gestuced. Raapwerk lijkt op pleisterwerk, maar is dikker. Ook dit stucwerk is schilderklaar, maar het gaat verder dan pleisterwerk. Op sommige plekken kan het stucwerk enkele centimeters dikker aangebracht worden, mocht dat nodig zijn om een muur of plafond te egaliseren. Vaak worden daardoor beschadigde muren of plafonds met raapwerk weer glad gemaakt. 

Raapwerk kan ook buitenshuis toegepast worden. Alleen dan is er wel cementgebonden raapwerk noodzakelijk. Ook wordt raapwerk afgewerkt met sierpleister, behang of verf.  

Kosten Spackspuitwerk stucen

De kosten voor spackspuitwerk liggen gemiddeld tussen de €5,- en €10,- per m2. Het is een van de meest voordelige stucwerken. Met een spackspuitmachine wordt het aangebracht op de muren. Daarom moet de woning ook afgeplakt worden. 

Er zit een hele fijne korrel in, waarin je keuze hebt hoe dik de korrel moet zijn. Je bepaalt dus zelf het uiterlijk van het eindresultaat. 

Er wordt maar een vrij dunne laag spackspuitwerk aangebracht. Grote oneffenheden in de muur kunnen er dus niet uitgehaald worden. Daarvoor is raapwerk nodig. 

Wil je dat je muren met het pleisterwerk direct gekleurd worden? Met spackspuitwerk kan dat, zodat overschilderen, of spuiten, niet nodig is. Je huis wit stucen is dus mogelijk. Let alleen wel op dat nieuwbouwwoningen de eerste twee jaar kunnen zetten, waardoor er scheuren in het stucwerk kunnen ontstaan. Bij nieuwbouwwoningen adviseren wij daarom altijd wit spackspuitwerk. Dan vallen kleinere scheuren niet of nauwelijks op. 

Kosten watervast stucwerk

De prijs voor watervast stucwerk, ook wel tadelakt genoemd, begint vanaf €130,- per m2. Met deze soort stucwerk geef je jouw badkamer een strak uiterlijk. Daarnaast is het voor in de badkamer zeer hygiënisch. Watervast stucwerk is makkelijk schoon te maken, anders dan tegels waarbij de voegen veelal vies worden. 

Kosten leemfinish of betonlook

Leemfinish, ook wel betonlook genoemd, kan je voor een prijs vanaf €150,- per m2 laten aanbrengen. Het geeft je woning een karakteristieke look en geeft een decoratieve afwerking op wanden én vloeren. 

Daarbij is Leemfinish watervast, waardoor het in de badkamer of keuken gebruikt kan worden. Net als spackspuitwerk kan bij leemfinish een pigment toegevoegd worden. Dus op de vraag: huis wit schilderen of stucen is het antwoord: een combi van beide.

Huis stucen buitenmuur voor en na

Offerte huis stucen nodig?

Erkende vakman voor binnen stucwerk

Ben je op zoek naar een erkende vakmannen voor je binnen stucwerk? Onze aangesloten stukadoors zijn allemaal in het bezit van het keurmerk Erkend Vakwerk. 

Factoren die je huis stucen kosten bepalen

De factoren die van invloed zijn op de prijzen van stukadoors zijn het soort stucwerk dat je wil, hoeveel voorwerk gedaan moet worden, of je het plafond of de wand wil laten stucen en de grootte van het te stucen oppervlak. 

  • Het soort stucwerk dat je wilt: Er zijn verschillende soorten stucwerk, ieder met zijn eigen kenmerken en prijs. Zo is spackspuitwerk bijvoorbeeld snel aangebracht omdat dit met een spuit machine aangebracht wordt. Of behangklaar en sausklaar stucwerk wat de ondergrond netjes egaliseert, zodat met pleisterwerk de wand of het plafond netjes afgewerkt kan worden. Schilderen of sausen is dan mogelijk. Sierpleister geeft een decoratieve afwerking, wat meer tijd vergt en dus prijziger is
  • De hoeveelheid voorwerk dat gedaan moet worden: Het kan flink schelen als er weinig voorwerk nodig is. Zit er bijvoorbeeld behang op de muur? Zorg dan zelf dat dit er alvast afgehaald wordt. Haal ook bijvoorbeeld stopcontacten los en plak ze af. Breng bij een zuigende ondergrond een voorstrijk aan
  • Wand of plafond laten stucen: Er zit verschil qua prijs voor het stucen van een wand of plafond. Een plafond is prijziger, vanwege het feit dat deze lastiger te bereiken is dan een wand.
  • Grootte van het oppervlak: In de regel geldt: hoe groter het oppervlak, hoe lager de prijs is per m2. Voor de stucadoor is het namelijk efficiënter om een groter oppervlak in ene te stucen dan kleinere wanden met veel hoeken, of een trapgat.

Niet alleen de prijs is belangrijk, maar ook de kwaliteit. Beter een paar euro per m2 of per uur meer voor een stukadoor en een netjes en hoogwaardig resultaat, dan een lagere prijs en een resultaat dat niet naar wens is.

Binnen stucwerk

Offerte binnen stucwerk aanvragen

Recente aanvragen voor binnen stucwerk

woensdag 25 januari 2023

Stucwerk (binnen) 195m2

Wij hebben een woning uit 1986 gekocht. Wanden en plafond zit spuitwerk op. Op 2 maart krijgen we de sleutel. Er moet eerst een stukje verlaagd plafond gemaakt en wat stopcontacten verplaatst dan kan er gestucced worden. Opgegeven datum is een schatting wanden Vierkante meter: 110 Huidige ondergrond: Spackspuitwerk Gewenste afwerking: Glad pleisterwerk (strak) plafond Vierkante meter: 85 Huidige ondergrond: Spackspuitwerk Gewenste afwerking: Glad pleisterwerk (strak) Vloeren afplakken Vierkante meter: 85 Wil je de binnen- of buitenkant van je huis laten stuken?: Binnen


Stucwerk en spackspuiten Heerenveen
woensdag 25 januari 2023

Stucwerk (binnen) wanden en plafonds ~170m2

De wanden worden behangklaar opgeleverd. Plafond begane grond 59,40 m2 Muren Beneden 59,40 m2 1e verdieping 50,44 m2 Zolder 62,30 m2 wanden Vierkante meter: 170 Huidige ondergrond: (Nieuwbouw) behangklaar Gewenste afwerking: Glad pleisterwerk (strak) plafond Vierkante meter: 60 Huidige ondergrond: (Nieuwbouw) behangklaar Gewenste afwerking: Glad pleisterwerk (strak)


Stucwerk en spackspuiten Oosterhout
dinsdag 24 januari 2023

Stucwerk (binnen) 165m2

165m2 wanden spacken


Stucwerk en spackspuiten Zierikzee
dinsdag 24 januari 2023

Stucwerk (binnen)

wanden Vierkante meter: 5 Huidige ondergrond: Oud stucwerk Gewenste afwerking: Glad pleisterwerk (strak) plafond Vierkante meter: 5 Huidige ondergrond: Oud stucwerk Gewenste afwerking: Glad pleisterwerk (strak) Vloeren afplakken Vierkante meter: 5


Stucwerk en spackspuiten Eindhoven
maandag 23 januari 2023

Stucwerk (binnen) 30m2

Renovatie van badkamer: 30m2 tegel wand voorzien van betondstuc


Stucwerk en spackspuiten Leidschendam
zaterdag 21 januari 2023

Stucwerk (binnen)

In mijn nieuw aangekochte woning (bj 1955) ga ik op de 1e verdieping de plafonds vervangen in 3 kamers + overloop (niet boven de trap). Daarnaast komen in 2 slaapkamers in telkens 1 wand nieuwe leidingen tbv verplaatsen en uitbreiden aantal wandcontactdozen. Ik wil graag het nieuwe plafond met stucplaten afwerken en sausklaar laten stucen, en in 2 slaapkamers de muren sausklaar laten stucen. Het gaat om ca. 35m² plafond oppervlak en ca. 50m² wandoppervlak. Gewenste uitvoerdatum ligt tussen 14-02 en 01-04. Wil je de binnen- of buitenkant van je huis laten stuken?: Binnen


Stucwerk en spackspuiten Loosdrecht
donderdag 19 januari 2023

Stucwerk (binnen)

Badkamer van 2.95m x 2.15m WC van 1.20m x 0.90m Beiden 2.30m hoog Vloeren + wanden met tadelakt Wat wil je bepleisteren?: vloeren Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Stucwerk en spackspuiten Kaatsheuvel
woensdag 18 januari 2023

Stucwerk (binnen)

We hebben een woning met gespoten spackstuc en willen het strakker maken. Trappenhuizen wellicht ook, maar dat hangt van de prijs af. Opgegeven m2 zijn voor woonkamer+keuken. Als datum heb ik gewoon wat ingevuld. Eerst hele project budgetteren. Hartelijk dank voor de reactie. wanden Vierkante meter: 80 Huidige ondergrond: Spackspuitwerk Gewenste afwerking: Glad pleisterwerk (strak) Wil je de binnen- of buitenkant van je huis laten stuken?: Binnen


Stucwerk en spackspuiten Heesch
woensdag 18 januari 2023

Stucwerk (binnen)

De slaapkamer moet opnieuw gestukt worden, 2 hele wanden, 1 wand bij het raam en het plafond. wanden Vierkante meter: 20 Huidige ondergrond: Oud stucwerk Gewenste afwerking: Glad pleisterwerk (strak) plafond Vierkante meter: 10 Huidige ondergrond: Gipsplaten 60 cm Gewenste afwerking: Glad pleisterwerk (strak)


Stucwerk en spackspuiten Tilburg
dinsdag 17 januari 2023

Stucwerk (binnen)

Waterschade na daklekkage De lekkage is geleidelijk aan het licht gekomen, totdat het evident werd omdat het stuc- en schilderwerk ging doorhangen door het opgestuwde regenwater. Ik heb toen deze beginnende ‘zak’ opengemaakt en leeg laten lopen om de schade zo veel mogelijk te beperken. Het gaatje in het dak is inmiddels dicht. Omdat de lekkage nu vrij kon druppelen is de schade niet groter geworden en inmiddels droog. Graag de kosten om dit goed en onzichtbaar op te lossen. Wil je de binnen- of buitenkant van je huis laten stuken?: Binnen


Stucwerk en spackspuiten Landgraaf
dinsdag 17 januari 2023

Stucwerk (binnen) 30m2

wanden Vierkante meter: 30 Huidige ondergrond: Oud stucwerk Gewenste afwerking: Spachtelputz (korrel) Wil je de binnen- of buitenkant van je huis laten stuken?: Binnen


Stucwerk en spackspuiten Veghel
maandag 16 januari 2023

Stucwerk (binnen) ~75m2

Nieuw aangebrachte plafonds stucen ,en paar wanden recht trekken. wanden Vierkante meter: 20 Huidige ondergrond: Metselwerk Gewenste afwerking: Glad pleisterwerk (strak) plafond Vierkante meter: 55 Huidige ondergrond: Stucplaten 40 cm Gewenste afwerking: Glad pleisterwerk (strak) Wil je de binnen- of buitenkant van je huis laten stuken?: Binnen


Stucwerk en spackspuiten Apeldoorn

Vind binnen stukadoor bij jou in de buurt

Offertes aanvragen