Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Binnen stucwerk

Kosten huis stucen binnenkant

Benieuwd naar de kosten om de binnenkant van je huis te stucen? Vind hier alle prijsinformatie en kom in contact met de beste stukadoors. Vraag geheel vrijblijvend meerdere offertes aan.

Kosten heel huis stucen

De kosten voor een heel huis stucen bedragen rond de €3.549,-

Hieronder een overzicht van de kosten per ruimte binnen een woning. 

Werkzaamheid Prijs per m2 Gemiddelde m2 Totaalprijs
Hal/entree muren stucen €15 18 €270
Hal/entree plafond stucen €18 8 €144
Woonkamer muren stucen €15 55 €825
Woonkamer plafond stucen €18 40 €720
Keuken muren stucen €15 25 €375
Keuken plafond stucen €18 15 €270
Slaapkamer muren stucen €15 45 €675
Slaapkamer plafond stucen €18 15 €270
Totaalprijs plafonds €18 per m2 78 m2 €1.404
Totaalprijs muren €15 per m2 143 m2 €2.145
Totaalprijs stucen €3.549

Huis stucen kosten

De kosten voor het stucen van je huis bedraagt rond de €3.549,-. Echter is het mogelijk om je huis op verschillende manieren te stucen. Hieronder de kosten per type stucwerk:

Kosten behangklaar stucen

Voor €8,- tot €14,- per m2 kan je je muren behangklaar laten stucen. Dit is een goedkope manier om wanden af te werken. Daarna moet nog wel de wand behangen worden. Je kunt makkelijk met de m2 prijs de kosten van het huis stucen aan de binnenkant, berekenen.   

Met behangklaar stucen worden de grootste oneffenheden uit de muur gehaald, maar het is niet zo strak als bijvoorbeeld sausklaar stucen. Dit omdat het behang de laatste kleine oneffenheden in de muur bedekt. Vanwege het feit dat het afwerkingsniveau lager is, zijn per m2 de kosten lager.   

Kosten sausklaar stucen

Sausklaar stucen laat je gemiddeld voor €9,- tot €22,- per m2 doen. Een sausklare muur lijkt op een behangklare muur, maar het afwerkingsniveau is een stukje hoger. Het eindresultaat is daardoor vlakker en gladder. 

Je hoeft een sausklare gestucte muur alleen nog maar af te werken met bijvoorbeeld sauswerk, maar het kan ook met spuitwerk. Het is aan te raden om voor het sausen van de muren een schilder in te huren. Doorgaans wordt een sausklare muur met latex bespoten

Kosten sierpleister stucen

Voor een gemiddeld bedrag van €14,- tot €20,- per m2 laat je jouw muren met sierpleister stucen. Met deze pleistervorm krijgen jouw muren een structuur door granietkorrels. In de dikte van de korrel kun je kiezen, waardoor je de structuur kunt personaliseren naar eigen wens. Deze pleister soort wordt aangebracht op een gladde muur. Mocht je muur nog niet glad zijn, wordt deze dat eerst gemaakt, voordat het sierpleisterwerk aangebracht kan worden. 

Kosten pleisteren

Pleisteren, ook wel pleisterwerk genoemd, laat je voor een gemiddeld bedrag van €9,- tot €12,- per m2 aan je muren aanbrengen. Bij deze stuc vorm wordt dun stucwerk aangebracht dat de wanden strak en glad gemaakt. Het maakt je wanden schilderklaar en kan zowel als binnenstucwerk gebruikt worden als als buitenstucwerk.  

Oudere woningen hebben vaak een andere vorm stucwerk nodig, omdat de ondergrond al redelijk vlak moet zijn, wil het eindresultaat resulteren in wat jij voor ogen hebt. Een nieuwbouwhuis stucen met pleisterwerk is dan ook gebruikelijker. 

Kosten raapwerk stucen

Voor een gemiddeld bedrag van tussen de €16,- en €25,- per m2 worden jouw muren met raapwerk gestuced. Raapwerk lijkt op pleisterwerk, maar is dikker. Ook dit stucwerk is schilderklaar, maar het gaat verder dan pleisterwerk. Op sommige plekken kan het stucwerk enkele centimeters dikker aangebracht worden, mocht dat nodig zijn om een muur of plafond te egaliseren. Vaak worden daardoor beschadigde muren of plafonds met raapwerk weer glad gemaakt. 

Raapwerk kan ook buitenshuis toegepast worden. Alleen dan is er wel cementgebonden raapwerk noodzakelijk. Ook wordt raapwerk afgewerkt met sierpleister, behang of verf.  

Kosten Spackspuitwerk stucen

De kosten voor spackspuitwerk liggen gemiddeld tussen de €5,- en €10,- per m2. Het is een van de meest voordelige stucwerken. Met een spackspuitmachine wordt het aangebracht op de muren. Daarom moet de woning ook afgeplakt worden. 

Er zit een hele fijne korrel in, waarin je keuze hebt hoe dik de korrel moet zijn. Je bepaalt dus zelf het uiterlijk van het eindresultaat. 

Er wordt maar een vrij dunne laag spackspuitwerk aangebracht. Grote oneffenheden in de muur kunnen er dus niet uitgehaald worden. Daarvoor is raapwerk nodig. 

Wil je dat je muren met het pleisterwerk direct gekleurd worden? Met spackspuitwerk kan dat, zodat overschilderen, of spuiten, niet nodig is. Je huis wit stucen is dus mogelijk. Let alleen wel op dat nieuwbouwwoningen de eerste twee jaar kunnen zetten, waardoor er scheuren in het stucwerk kunnen ontstaan. Bij nieuwbouwwoningen adviseren wij daarom altijd wit spackspuitwerk. Dan vallen kleinere scheuren niet of nauwelijks op. 

Kosten watervast stucwerk

De prijs voor watervast stucwerk, ook wel tadelakt genoemd, begint vanaf €130,- per m2. Met deze soort stucwerk geef je jouw badkamer een strak uiterlijk. Daarnaast is het voor in de badkamer zeer hygiënisch. Watervast stucwerk is makkelijk schoon te maken, anders dan tegels waarbij de voegen veelal vies worden. 

Kosten leemfinish of betonlook

Leemfinish, ook wel betonlook genoemd, kan je voor een prijs vanaf €150,- per m2 laten aanbrengen. Het geeft je woning een karakteristieke look en geeft een decoratieve afwerking op wanden én vloeren. 

Daarbij is Leemfinish watervast, waardoor het in de badkamer of keuken gebruikt kan worden. Net als spackspuitwerk kan bij leemfinish een pigment toegevoegd worden. Dus op de vraag: huis wit schilderen of stucen is het antwoord: een combi van beide.

Huis stucen buitenmuur voor en na

Offerte huis stucen nodig?

Erkende vakman voor binnen stucwerk

Ben je op zoek naar een erkende vakmannen voor je binnen stucwerk? Onze aangesloten stukadoors zijn allemaal in het bezit van het keurmerk Erkend Vakwerk. 

Factoren die je huis stucen kosten bepalen

De factoren die van invloed zijn op de prijzen van stukadoors zijn het soort stucwerk dat je wil, hoeveel voorwerk gedaan moet worden, of je het plafond of de wand wil laten stucen en de grootte van het te stucen oppervlak. 

  • Het soort stucwerk dat je wilt: Er zijn verschillende soorten stucwerk, ieder met zijn eigen kenmerken en prijs. Zo is spackspuitwerk bijvoorbeeld snel aangebracht omdat dit met een spuit machine aangebracht wordt. Of behangklaar en sausklaar stucwerk wat de ondergrond netjes egaliseert, zodat met pleisterwerk de wand of het plafond netjes afgewerkt kan worden. Schilderen of sausen is dan mogelijk. Sierpleister geeft een decoratieve afwerking, wat meer tijd vergt en dus prijziger is
  • De hoeveelheid voorwerk dat gedaan moet worden: Het kan flink schelen als er weinig voorwerk nodig is. Zit er bijvoorbeeld behang op de muur? Zorg dan zelf dat dit er alvast afgehaald wordt. Haal ook bijvoorbeeld stopcontacten los en plak ze af. Breng bij een zuigende ondergrond een voorstrijk aan
  • Wand of plafond laten stucen: Er zit verschil qua prijs voor het stucen van een wand of plafond. Een plafond is prijziger, vanwege het feit dat deze lastiger te bereiken is dan een wand.
  • Grootte van het oppervlak: In de regel geldt: hoe groter het oppervlak, hoe lager de prijs is per m2. Voor de stucadoor is het namelijk efficiënter om een groter oppervlak in ene te stucen dan kleinere wanden met veel hoeken, of een trapgat.

Niet alleen de prijs is belangrijk, maar ook de kwaliteit. Beter een paar euro per m2 of per uur meer voor een stukadoor en een netjes en hoogwaardig resultaat, dan een lagere prijs en een resultaat dat niet naar wens is.

Binnen stucwerk

Offerte binnen stucwerk aanvragen

Recente aanvragen voor binnen stucwerk

zaterdag 27 mei 2023

Stucwerk (binnen)

De opdracht is het stucen van een net opgeleverde nieuwbouw woning. Het totaal oppervlak dat gestuct moet worden is 303m2. Dit is 167m2 muren en 136m2 plafond. Het gaat om de woonkamer, drie slaapkamers een hal en een overloop. Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Stucwerk en spackspuiten Hoofddorp
vrijdag 26 mei 2023

Stucwerk (binnen)

Kleine badkamer 2 wanden en 1 plafond stucen net coprox, badkamer is gedeeltelijk geregeld , daar hoeft dus niet gestuct te worden wanden Vierkante meter: 10 Huidige ondergrond: Beton Gewenste afwerking: marmerpleisters, pandomo, betonlooks, leemstuc plafond Vierkante meter: 5 Huidige ondergrond: Beton Gewenste afwerking: Glad pleisterwerk (strak) Vloeren afplakken Vierkante meter: 5 Wil je de binnen- of buitenkant van je huis laten stuken?: Binnen


Stucwerk en spackspuiten Alkmaar
vrijdag 26 mei 2023

Stucwerk (binnen)

wanden Vierkante meter: 30 Huidige ondergrond: Oud stucwerk Gewenste afwerking: Glad pleisterwerk (strak) Wil je de binnen- of buitenkant van je huis laten stuken?: Binnen


Stucwerk en spackspuiten Heumen
donderdag 25 mei 2023

Stucwerk (binnen)

wanden Vierkante meter: 30 Huidige ondergrond: Gipsplaten 60 cm Gewenste afwerking: Glad pleisterwerk (strak) plafond Vierkante meter: 20 Huidige ondergrond: Stucplaten 40 cm Gewenste afwerking: Glad pleisterwerk (strak) Wil je de binnen- of buitenkant van je huis laten stuken?: Binnen


Stucwerk en spackspuiten Hardenberg
donderdag 25 mei 2023

Stucwerk (binnen)

Dun pleisterwerk woonkamer nieuwbouw Kan alleen 14 of 15 juli. wanden Vierkante meter: 60 Huidige ondergrond: (Nieuwbouw) behangklaar Gewenste afwerking: Glad pleisterwerk (strak) Wil je de binnen- of buitenkant van je huis laten stuken?: Binnen


Stucwerk en spackspuiten Wageningen
dinsdag 23 mei 2023

Stucwerk (binnen)

Gipsplaten naden en schroefgaten en hoeken strak maken. Wand en plafond. Strak maken zo dat het geschilderd kan worden wanden Vierkante meter: 110 Huidige ondergrond: Gipsplaten 60 cm Gewenste afwerking: Glad pleisterwerk+Afspuiten latex plafond Vierkante meter: 55 Huidige ondergrond: Gipsplaten 60 cm Gewenste afwerking: Glad pleisterwerk (strak) Wil je de binnen- of buitenkant van je huis laten stuken?: Binnen


Stucwerk en spackspuiten Zuilichem
dinsdag 23 mei 2023

Stucwerk (binnen)

Muur 4 vierkante meter Wil je de binnen- of buitenkant van je huis laten stuken?: Binnen


Stucwerk en spackspuiten Haaksbergen
dinsdag 23 mei 2023

Stucwerk (binnen)

keuken 2 wanden van 3m en plafond van 3x3m woonkamer 1 wand van 4m hal 1 wand van 4m badkamer plafond van 2x2m in week 30 (wanden) en week 36 (plafonds) Wil je de binnen- of buitenkant van je huis laten stuken?: Binnen


Stucwerk en spackspuiten Grafhorst
maandag 22 mei 2023

Stucwerk (binnen)

Door lekkage moet onze trapkast opnieuw gestuct worden. wanden Vierkante meter: 10 Huidige ondergrond: Spackspuitwerk Gewenste afwerking: Glad pleisterwerk (strak) Vloeren afplakken Vierkante meter: 10 Wil je de binnen- of buitenkant van je huis laten stuken?: Binnen


Stucwerk en spackspuiten Middelharnis
maandag 22 mei 2023

Stucwerk (binnen)

wanden Vierkante meter: 200 Huidige ondergrond: (Nieuwbouw) behangklaar Gewenste afwerking: Spackspuitwerk (korrel) Wil je de binnen- of buitenkant van je huis laten stuken?: Binnen


Stucwerk en spackspuiten Den Bosch
maandag 22 mei 2023

Stucwerk (binnen)

wanden Vierkante meter: 30 Huidige ondergrond: Oud stucwerk Gewenste afwerking: Spachtelputz (korrel) Vloeren afplakken Vierkante meter: 10 Wil je de binnen- of buitenkant van je huis laten stuken?: Binnen


Stucwerk en spackspuiten Zeewolde
zondag 21 mei 2023

Stucwerk (binnen)

Sierwerk Wil je de binnen- of buitenkant van je huis laten stuken?: Binnen


Stucwerk en spackspuiten Den Haag

Vind binnen stukadoor bij jou in de buurt

Offertes aanvragen