Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Groepenkast

Elektriciteit in woning aanleggen

Voor alles met een stekker heb je elektriciteit nodig. Meer informatie over de aanleg van elektra, een kostenoverzicht en de mogelijkheden vind je hieronder.

Heb je een nieuwbouwwoning gekocht en moet je deze voorzien van elektriciteit? Of wil je de huidige elektra in jouw huis helemaal of gedeeltelijk vernieuwen? Niemand kan zonder elektriciteit. Pas als er gebreken opduiken, merk je hoe afhankelijk je bent van elektra. Het is dan ook belangrijk dat de elektriciteit goed is aangelegd, want een verkeerd geplaatst systeem zorgt voor ernstige gevolgen.

De elektriciens via Casius staan voor je klaar om je te helpen. Zo word je niet alleen geholpen bij het aanleggen van elektra maar ook bij het plaatsen van elektrische verwarming en het aansluiten van een brandalarm. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt. 

Weet je al zeker dat je de elektra wilt laten vervangen? Wil je graag dat een erkende elektricien bij je langskomt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in en ontvang tot 3 gratis en vrijblijvende offertes!

Kosten elektra aanleggen

Heb je een nieuwbouwwoning, of ga je uitbouwen of opbouwen? Elektriciteit is iets wat we altijd nodig hebben. Elektra aanleggen is niet eenvoudig. Daarom schakel je voor het beste resultaat een erkende elektricien in, maar wat zijn daarvan de kosten? De kosten van het aansluiten van elektriciteit is afhankelijk van de grootte van de woning en de wensen die je hebt. Wil je alleen stopcontacten, of ook lichtschakelaars? Heb je extra groepen nodig in de meterkast en hoeveel?

Hieronder zie je enkele prijsvoorbeelden van de gemiddelde kosten voor elektra laten aanleggen.

Let op: de elektriciens via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Werkzaamheid Prijs Eigenschappen
Compleet elektra aanleggen in een woning €2.900 Aanleg kabels, stopcontacten, vervangen meterkast en aansluiten aardlekschakelaar
Elektra aansluiting in woonkamer €460 Verlichting aanleggen, plaatsen van thermostaat en vernieuwen stopcontacten
Badkamer- of keukenaansluitingen €540 Krachtstroom of waterdichte stopcontacten aanleggen
Buitenverlichting aanleggen €800 Aansluiting op meterkast en plaatsen verlichting

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Groepenkast elektricien

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Kosten stopcontacten aanleggen

Voor het aanleggen van een stopcontact ben je gemiddeld €80 kwijt, afhankelijk van je wensen en de afstand van de meterkast. Het vervangen van een stopcontact of het verplaatsen ervan is over het algemeen goedkoper. Bekijk alle kosten omtrent nieuwe stopcontacten in het onderstaande kostenoverzicht.

Let op: de elektriciens via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Werkzaamheid Gemiddelde prijs per stopcontact Gemiddelde prijs per extra meter
Inbouwstopcontact plaatsen €60 - €115
Stopcontact vervangen €25 - €45
Stopcontact in meterkast plaatsen €45 - €60
Stopcontact verplaatsen (minder dan 2 meter in gips of cellenbeton) €50 - €75 €10
Stopcontact verplaatsen (minder dan 2 m in vast beton) €75 - €90 €15

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Recente elektra aanleg aanvragen

vrijdag 13 mei 2022

Groepenkast aanpassen + stopcontacten plaatsen

Ik zoek een vakman voor een aantal elektra werkzaamheden : - 10 Extra stopcontacten plaatsen - Meterkast voorbereiden voor zonnepanelen - 2 Aardlekschakelaars aanleggen - 5 Extra groepen plaatsen voor keuken en buiten Begin september mogen de werkzaamheden uitgevoerd worden.


Elektra en groepenkast Teteringen
dinsdag 10 mei 2022

Elektra aanleggen

Ik zoek een elektricien die op zolder 2 extra groepen en een internet aansluiting kan maken met bijbehorende stopcontacten. Het is een nieuwbouwhuis van 5 jaar oud. er zijn geen lege buizen naar de meterkast (de bestaande buizen worden gebruikt voor de wasmachine en door de zonnepanelen). op zolder dienen er twee (dubbele) stopcontacten en een internet-aansluiting te komen aan een (betonnen) wand en aan de andere zeide een enkel stopcontact (op een eigen nieuwe groep; voor de droogtrommel). de kabels van de andere zeide van de zolder kunnen bovenlangs naar de andere kant van de zolder vanwaar ze via de scheve koof in het trapgat naar beneden kunnen en dan via de kruipruimte naar de meterkast.


Elektra en groepenkast Nijkerkerveen
woensdag 04 mei 2022

Elektra aanleggen in tuin

Ik wil graag 7 stroom punten (wandcontactdozen) aan laten leggen in de tuin.


Elektra en groepenkast Oude Wetering
dinsdag 03 mei 2022

Extra groep aansluiten + elektra aansluitingen plaatsen in de keuken

Extra groep aanleggen in meterkast, en extra elektra aansluitingen in de keuken plaatsen, rond september/oktober mogen de werkzaamheden uitgevoerd worden.


Elektra en groepenkast Hellevoetsluis
donderdag 28 april 2022

Elektra aanleggen tbv nieuwe keuken

3x elektraleiding door betonnen muren fresen Totaal ,ca10meter x3


Elektra en groepenkast Den Haag
donderdag 28 april 2022

Voor een zolderverdieping die verbouwt wordt elektra aanleggen

Voor een zolderverdieping die van 2 kamers en 1 ruimte verbouwt gaat worden ( juli 2022) naar 4 kamers met dakkapellen zijn we op zoek naar een vakman die de elektra hiervoor kan aanleggen


Elektra en groepenkast Rhenen
Offertes aanvragen