Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Groepenkast

Elektriciteit in woning aanleggen

Voor alles met een stekker heb je elektriciteit nodig. Meer informatie over de aanleg van elektra, een kostenoverzicht en de mogelijkheden vind je hieronder.

Heb je een nieuwbouwwoning gekocht en moet je deze voorzien van elektriciteit? Of wil je de huidige elektra in jouw huis helemaal of gedeeltelijk vernieuwen? Niemand kan zonder elektriciteit. Pas als er gebreken opduiken, merk je hoe afhankelijk je bent van elektra. Het is dan ook belangrijk dat de elektriciteit goed is aangelegd, want een verkeerd geplaatst systeem zorgt voor ernstige gevolgen.

De elektriciens via Casius staan voor je klaar om je te helpen. Zo word je niet alleen geholpen bij het aanleggen van elektra maar ook bij het plaatsen van elektrische verwarming en het aansluiten van een brandalarm. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt. 

Weet je al zeker dat je de elektra wilt laten vervangen? Wil je graag dat een erkende elektricien bij je langskomt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in en ontvang tot 3 gratis en vrijblijvende offertes!

Kosten elektra aanleggen

Heb je een nieuwbouwwoning, of ga je uitbouwen of opbouwen? Elektriciteit is iets wat we altijd nodig hebben. Elektra aanleggen is niet eenvoudig. Daarom schakel je voor het beste resultaat een erkende elektricien in, maar wat zijn daarvan de kosten? De kosten van het aansluiten van elektriciteit is afhankelijk van de grootte van de woning en de wensen die je hebt. Wil je alleen stopcontacten, of ook lichtschakelaars? Heb je extra groepen nodig in de meterkast en hoeveel?

Hieronder zie je enkele prijsvoorbeelden van de gemiddelde kosten voor elektra laten aanleggen.

Let op: de elektriciens via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Werkzaamheid Prijs Eigenschappen
Compleet elektra aanleggen in een woning €2.900 Aanleg kabels, stopcontacten, vervangen meterkast en aansluiten aardlekschakelaar
Elektra aansluiting in woonkamer €460 Verlichting aanleggen, plaatsen van thermostaat en vernieuwen stopcontacten
Badkamer- of keukenaansluitingen €540 Krachtstroom of waterdichte stopcontacten aanleggen
Buitenverlichting aanleggen €800 Aansluiting op meterkast en plaatsen verlichting

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Groepenkast elektricien

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Kosten stopcontacten aanleggen

Voor het aanleggen van een stopcontact ben je gemiddeld €80 kwijt, afhankelijk van je wensen en de afstand van de meterkast. Het vervangen van een stopcontact of het verplaatsen ervan is over het algemeen goedkoper. Bekijk alle kosten omtrent nieuwe stopcontacten in het onderstaande kostenoverzicht.

Let op: de elektriciens via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Werkzaamheid Gemiddelde prijs per stopcontact Gemiddelde prijs per extra meter
Inbouwstopcontact plaatsen €60 - €115
Stopcontact vervangen €25 - €45
Stopcontact in meterkast plaatsen €45 - €60
Stopcontact verplaatsen (minder dan 2 meter in gips of cellenbeton) €50 - €75 €10
Stopcontact verplaatsen (minder dan 2 m in vast beton) €75 - €90 €15

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Recente elektra aanleg aanvragen

woensdag 05 oktober 2022

Elektra aanleggen in overkapping

Er zit nog geen elektra in de overkapping; deze staat 7 meter van het huis in de achtertuin. In het schuurtje moet verlichting komen en een stopcontact (2 stuks). In het zit gedeelte moet ook verlichting en een stopcontact komen. Ik kan zelf wel de kabel van het huis naar de overkapping trekken en ingraven. Het gaat dus om het aansluiten van de elektra in de overkapping.


Elektra en groepenkast Leusden
zondag 02 oktober 2022

Garage verbouwen tot nagelsalon

Momenteel een lege garage. Het gaat om een nagelsalon die erin gemaakt moet worden van ongeveer 3x4 meter. Wat zijn de kosten van twee wanden waarvan één met een loopdeur? Incl aanleg van twee elektrapunten en eventueel een plafond.


Verbouwing Beneden Leeuwen
donderdag 22 september 2022

8 m2 Uitbouw + overige klussen

Ik wil graag een uitbouw van 4x2 meter. -Uitbouw van 4x2 meter (1.80 meter extra in de woonkamer creeéren. - Kozijn en deur kunnen hergebruikt worden, - Vloerverwarming in de uitbouw, dit door bestaande te verlengen of eventueel extra groep in verdeler maken. - Buitenkraan en regengoot verlengen. (Regengoot zie foto rechts bij de buren) - Buitenlamp en schakelaar meenemen naar achteren. - 3 inbouw dozen t.b.v. elektra aan weerszijde. Elektra zal ik zelf aanleggen maar wel alvast de voorbereidingen laten treffen ervoor. - Bestaande trap begane grond, daaronder moet een trapkast gemaakt worden inclusief kozijn en deur. - Traptrede zijn momenteel open en zal dicht gemaakt moeten worden.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw De Lier
woensdag 21 september 2022

Vervangen + extra aanleggen van elektra

De hele woning voorzien van nieuwe elektra + het aanbrengen van nieuwe elektrapunten door de gehele woning. Zie elektraplan in de bijlagen.


Elektra en groepenkast Utrecht
woensdag 14 september 2022

Vervangen stoppenkast en elektra aanleggen voor inductie

Wij willen een oude stoppenkast en deze moet hoogstwaarschijnlijk worden vervangen, aangezien wij een nieuwe keuken met inductie willen. Daarnaast willen wij de kast gebruiksklaar aangezien we in de toekomst eventueel ook nog zonnepanelen willen laten plaatsen.


Elektra en groepenkast Utrecht
dinsdag 13 september 2022

Elektra aanleggen

Zoek een vakman voor het aanleggen van een extra groep, trekken kabel naar boven, evt verplaatsen 2x inbouw wcd ivm plaatsen tussenwand.


Elektra en groepenkast Vlaardingen
Offertes aanvragen