Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Groepenkast

Elektriciteit in woning aanleggen

Voor alles met een stekker heb je elektriciteit nodig. Meer informatie over de aanleg van elektra, een kostenoverzicht en de mogelijkheden vind je hieronder.

Heb je een nieuwbouwwoning gekocht en moet je deze voorzien van elektriciteit? Of wil je de huidige elektra in jouw huis helemaal of gedeeltelijk vernieuwen? Niemand kan zonder elektriciteit. Pas als er gebreken opduiken, merk je hoe afhankelijk je bent van elektra. Het is dan ook belangrijk dat de elektriciteit goed is aangelegd, want een verkeerd geplaatst systeem zorgt voor ernstige gevolgen.

De elektriciens via Casius staan voor je klaar om je te helpen. Zo word je niet alleen geholpen bij het aanleggen van elektra maar ook bij het plaatsen van elektrische verwarming en het aansluiten van een brandalarm. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt. 

Weet je al zeker dat je de elektra wilt laten vervangen? Wil je graag dat een erkende elektricien bij je langskomt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in en ontvang tot 3 gratis en vrijblijvende offertes!

Kosten elektra aanleggen

Heb je een nieuwbouwwoning, of ga je uitbouwen of opbouwen? Elektriciteit is iets wat we altijd nodig hebben. Elektra aanleggen is niet eenvoudig. Daarom schakel je voor het beste resultaat een erkende elektricien in, maar wat zijn daarvan de kosten? De kosten van het aansluiten van elektriciteit is afhankelijk van de grootte van de woning en de wensen die je hebt. Wil je alleen stopcontacten, of ook lichtschakelaars? Heb je extra groepen nodig in de meterkast en hoeveel?

Hieronder enkele prijsvoorbeelden van de gemiddelde kosten voor elektra laten aanleggen.

Let op: de elektriciens via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Werkzaamheid Prijs Eigenschappen
Compleet elektra aanleggen in een woning €2.900 Aanleg kabels, stopcontacten, vervangen meterkast en aansluiten aardlekschakelaar
Elektra aansluiting in woonkamer €460 Verlichting aanleggen, plaatsen van thermostaat en vernieuwen stopcontacten
Badkamer- of keukenaansluitingen €540 Krachtstroom of waterdichte stopcontacten aanleggen
Buitenverlichting aanleggen €800 Aansluiting op meterkast en plaatsen verlichting

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Groepenkast elektricien

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Kosten stopcontacten aanleggen

Voor het aanleggen van een stopcontact ben je gemiddeld €80 kwijt, afhankelijk van je wensen en de afstand van de meterkast. Het vervangen van een stopcontact of het verplaatsen ervan is over het algemeen goedkoper. Bekijk alle kosten omtrent nieuwe stopcontacten in het onderstaande kostenoverzicht.

Let op: de elektriciens via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Werkzaamheid Gemiddelde prijs per stopcontact Gemiddelde prijs per extra meter
Inbouwstopcontact plaatsen €60 - €115
Stopcontact vervangen €25 - €45
Stopcontact in meterkast plaatsen €45 - €60
Stopcontact verplaatsen (minder dan 2 meter in gips of cellenbeton) €50 - €75 €10
Stopcontact verplaatsen (minder dan 2 m in vast beton) €75 - €90 €15

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Recente elektra aanleg aanvragen

donderdag 18 mei 2023

Elektra aanleggen of vervangen

Ik wil mijn huidige meterkast laten vervangen. Ik wil graag 10-12 groepen. Redenen is voor toekomstig koken, boiler en zonnepanelen. Images sent by lead: http://api.solvari.nl/system/v2/lead/dc05d34a-865f-4ee5-84a7-9c41ed1141c3/assets Waar heb je de elektricien voor nodig?: Vervangen / Reparatie


Elektra en groepenkast Den Haag
woensdag 17 mei 2023

Aanleggen van elektra

Ik wil in de achtertuin elektra laten aanleggen, voor het plaatsen van een jacuzzi.


Elektra en groepenkast Zoetermeer
dinsdag 16 mei 2023

Vervangen elektra

Oude stoppenkast (draaistoppen met 4 groepen) vervangen door 8 groepen inclusief aardlek. Extra groep naar keuken aanleggen. Tevens als optie opnemen stopcontacten zonder aarde vervangen.


Elektra en groepenkast De Meern
maandag 15 mei 2023

Elektra aanleggen of vervangen

Stoppenkast vervangen offerte Waar heb je de elektricien voor nodig?: Vervangen / Reparatie


Elektra en groepenkast Utrecht
donderdag 11 mei 2023

Elektra vernieuwen

Wij hebben een jaren 30 woning met oude en nieuwe elektra door elkaar. Deze willen wij vernieuwen en wij willen graag een aantal groepen extra erbij hebben. Verder willen wij de stopcontacten en lichtschakelaar op verschillende plekken in de woning verplaatsen. Verder willen wij op verschillende punten elektra aanleggen voor bijv. de afzuiging van de badkamer.


Elektra en groepenkast Hengelo
maandag 08 mei 2023

Aanleggen van elektra

Voorbereiden meterkast voor overgang van 1 fase naar 3 fase. Leiding naar de zonnepanelen aansluiten. Vandaag aangelegd 4x6mm2 + aarde, Deze vervangt de huidige 3x2,5mm2 leiding. De 2,5mm2 leiding wordt weer zoals het was de stroomvoorziening naar de schuur/garage. Voorbereiding voor aansluiting elektrisch laadpaal. Die is er nog niet, dus alleen de verdeeldoos in de schuur naar zonnepanelen en nog te plaatsen laadpaal en de 6mm2 leiding aansluiting naar de meterkast. Meterkast voorbereiding op komst van de warmtepomp met 2de zonnepanelen set.


Elektra en groepenkast Breda
Offertes aanvragen