Casius logo
Offerte aanvragen Aanmelden als vakman
Groepenkast

Elektriciteit in woning aanleggen

Voor alles met een stekker heb je elektriciteit nodig. Meer informatie over de aanleg van elektra, een kostenoverzicht en de mogelijkheden vind je hieronder.

Heb je een nieuwbouwwoning gekocht en moet je deze voorzien van elektriciteit? Of wil je de huidige elektra in jouw huis helemaal of gedeeltelijk vernieuwen? Niemand kan zonder elektriciteit. Pas als er gebreken opduiken, merk je hoe afhankelijk je bent van elektra. Het is dan ook belangrijk dat de elektriciteit goed is aangelegd, want een verkeerd geplaatst systeem zorgt voor ernstige gevolgen.

De elektriciens via Casius staan voor je klaar om je te helpen. Zo word je niet alleen geholpen bij het aanleggen van elektra maar ook bij het plaatsen van elektrische verwarming en het aansluiten van een brandalarm. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt. 

Weet je al zeker dat je de elektra wilt laten vervangen? Wil je graag dat een erkende elektricien bij je langskomt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in en ontvang tot 3 gratis en vrijblijvende offertes!

Kosten elektra aanleggen

Heb je een nieuwbouwwoning, of ga je uitbouwen of opbouwen? Elektriciteit is iets wat we altijd nodig hebben. Elektra aanleggen is niet eenvoudig. Daarom schakel je voor het beste resultaat een erkende elektricien in, maar wat zijn daarvan de kosten? De kosten van het aansluiten van elektriciteit is afhankelijk van de grootte van de woning en de wensen die je hebt. Wil je alleen stopcontacten, of ook lichtschakelaars? Heb je extra groepen nodig in de meterkast en hoeveel?

Hieronder enkele prijsvoorbeelden van de gemiddelde kosten voor elektra laten aanleggen.

Let op: de elektriciens via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Werkzaamheid Prijs Eigenschappen
Compleet elektra aanleggen in een woning €2.900 Aanleg kabels, stopcontacten, vervangen meterkast en aansluiten aardlekschakelaar
Elektra aansluiting in woonkamer €460 Verlichting aanleggen, plaatsen van thermostaat en vernieuwen stopcontacten
Badkamer- of keukenaansluitingen €540 Krachtstroom of waterdichte stopcontacten aanleggen
Buitenverlichting aanleggen €800 Aansluiting op meterkast en plaatsen verlichting

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Groepenkast elektricien

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Kosten stopcontacten aanleggen

Voor het aanleggen van een stopcontact ben je gemiddeld €80 kwijt, afhankelijk van je wensen en de afstand van de meterkast. Het vervangen van een stopcontact of het verplaatsen ervan is over het algemeen goedkoper. Bekijk alle kosten omtrent nieuwe stopcontacten in het onderstaande kostenoverzicht.

Let op: de elektriciens via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Werkzaamheid Gemiddelde prijs per stopcontact Gemiddelde prijs per extra meter
Inbouwstopcontact plaatsen €60 - €115
Stopcontact vervangen €25 - €45
Stopcontact in meterkast plaatsen €45 - €60
Stopcontact verplaatsen (minder dan 2 meter in gips of cellenbeton) €50 - €75 €10
Stopcontact verplaatsen (minder dan 2 m in vast beton) €75 - €90 €15

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Recente elektra aanleg aanvragen

maandag 25 september 2023

Elektra aanleggen of vervangen

dit bericht kreeg ik van Liander: "Zorgt u ervoor dat er een 3 fase 4 polig (HS) hoofdschakelaar en de juiste aardlek schakelaars in uw Groepenkast is voordat wij de werkzaamheden uit komen voeren? Heeft u inmiddels een Hoofd schakelaar en de juiste aardlek schakelaars in u Groepenkast laten plaatsen of laten aanpassen door een erkend installateur? Dan kunnen wij u meters vervangen Heeft u deze nog niet in u Groepenkast schakel dan een erkend Installateur in om deze te laten plaatsen en maak dan opnieuw een afspraak als alles technisch in orde is. Graag willen wij uw oude energiemeters elektra en gas vervangen en verzwaren beide voor slimme meters. Onze monteur is ongeveer 1.30 uur mee bezig. We controleren tijdens ons bezoek meteen de hele meterkast. En vernieuwen onderdelen als dat nodig is. Zo is uw meterkast helemaal klaar voor de toekomst " De werkzaamheden zo snel mogelijk uitvoeren mvg Dhr. Aliyat


Elektra en groepenkast Amsterdam
maandag 25 september 2023

Elektra aanleggen of vervangen

Bought an apartment from 1975. Electric installation has to be checked and updated. Need it done in October/November Waar heb je de elektricien voor nodig?: Vervangen / Reparatie


Elektra en groepenkast Haarlem
maandag 25 september 2023

Elektra aanleggen of vervangen

Stop doorgeslagen in groep schuur/keuken. Zekering ligt eruit in meterkast. Waar heb je de elektricien voor nodig?: Vervangen / Reparatie


Elektra en groepenkast Rotterdam
maandag 25 september 2023

Elektra aanleggen of vervangen

Het slaan van een aardpen, aansluiten en installeren nieuwe groepenkast met groepen. In huis van 1953


Elektra en groepenkast Hoogvliet Rotterdam
maandag 25 september 2023

Elektra aanleggen of vervangen

Droger en wasmachine zitten nu op 1 groep samen met andere keukenapparaten. Dat gaat niet goed. Meterkast heeft 12 groepen. Mogelijk moeten er twee aparte groepen bij. Daarnaast ook kabels trekken onder de vloer naar de bijkeuken (gaten in de vloer al aanwezig, kruipruimte is goed bereikbaar en begaanbaar), en twee opbouw stopcontacten aanleggen in de bijkeuken. Ik zie uit naar uw offerte. Vriendelijke groet, Piet.


Elektra en groepenkast Vught
maandag 25 september 2023

Elektra aanleggen of vervangen

We need to move the location of one single stopcontact. Movement is not more then 40cm away from the current place of the stopcontact. Waar heb je de elektricien voor nodig?: Vervangen / Reparatie


Elektra en groepenkast Den Haag
Offertes aanvragen