Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Groepenkast

Elektriciteit in woning aanleggen

Elektriciteit in woning aanleggen

Voor alles met een stekker heb je elektriciteit nodig. Meer informatie over de aanleg van elektra, een kostenoverzicht en de mogelijkheden vind je hieronder.

Heb je een nieuwbouwwoning gekocht en moet je deze voorzien van elektriciteit? Of wil je de huidige elektra in jouw huis helemaal of gedeeltelijk vernieuwen? Niemand kan zonder elektriciteit. Pas als er gebreken opduiken, merk je hoe afhankelijk je bent van elektra. Het is dan ook belangrijk dat de elektriciteit goed is aangelegd, want een verkeerd geplaatst systeem zorgt voor ernstige gevolgen.

De elektriciens via Casius staan voor je klaar om je te helpen. Zo word je niet alleen geholpen bij het aanleggen van elektra maar ook bij het plaatsen van elektrische verwarming en het aansluiten van een brandalarm. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt. 

Weet je al zeker dat je de elektra wilt laten vervangen? Wil je graag dat een erkende elektricien bij je langskomt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in en ontvang tot 3 gratis en vrijblijvende offertes!

Kosten elektra aanleggen

Heb je een nieuwbouwwoning, of ga je uitbouwen of opbouwen? Elektriciteit is iets wat we altijd nodig hebben. Elektra aanleggen is niet eenvoudig. De kosten van het aansluiten van elektriciteit is afhankelijk van de grootte van de woning en de wensen die je hebt. Wil je alleen stopcontacten, of ook lichtschakelaars? Heb je extra groepen nodig in de meterkast en hoeveel?

Hieronder zie je enkele prijsvoorbeelden van de gemiddelde kosten voor elektra laten aanleggen.

Let op: de elektriciens via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Werkzaamheid Prijs Eigenschappen
Compleet elektra aanleggen in een woning €2.900 Aanleg kabels, stopcontacten, vervangen meterkast en aansluiten aardlekschakelaar
Elektra aansluiting in woonkamer €460 Verlichting aanleggen, plaatsen van thermostaat en vernieuwen stopcontacten
Badkamer- of keukenaansluitingen €540 Krachtstroom of waterdichte stopcontacten aanleggen
Buitenverlichting aanleggen €800 Aansluiting op meterkast en plaatsen verlichting

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Groepenkast elektricien

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Kosten stopcontacten aanleggen

Voor het aanleggen van een stopcontact ben je gemiddeld €80 kwijt, afhankelijk van je wensen en de afstand van de meterkast. Het vervangen van een stopcontact of het verplaatsen ervan is over het algemeen goedkoper. Bekijk alle kosten omtrent nieuwe stopcontacten in het onderstaande kostenoverzicht.

Let op: de elektriciens via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Werkzaamheid Gemiddelde prijs per stopcontact Gemiddelde prijs per extra meter
Inbouwstopcontact plaatsen €60 - €115
Stopcontact vervangen €25 - €45
Stopcontact in meterkast plaatsen €45 - €60
Stopcontact verplaatsen (minder dan 2 meter in gips of cellenbeton) €50 - €75 €10
Stopcontact verplaatsen (minder dan 2 m in vast beton) €75 - €90 €15

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente elektra aanleg aanvragen

donderdag 14 oktober 2021

Aanleg van elektra in keuken

Aanleggen/verplaatsen van 4 stopcontacten. Elektra aansluiten tbv inductiekookplaat (totaal gedeclareerd vermogen: 7,2 kw)


Elektra en groepenkast Den Bosch
zondag 10 oktober 2021

Elektrapunten aanleggen

Het gaat om een nieuwbouwhuis waarbij wij graag nog eens 17 extra elektrapunten willen plaatsen in het gehele huis. Deze punten moeten in gefreesd worden in de muur (zandkalksteen en gips) en afgetapt worden van de bestaande punten in de buurt op de muur. In de bijlage heb ik de tekeningen toegevoegd waar wij de extra punten willen hebben.


Elektra en groepenkast Rijswijk
vrijdag 08 oktober 2021

Elektra aanleggen

I am renovating my 1 bedroom into a 2 bedroom apartment and require a new fuse box with more box heads, as well as additional electrical points.//Ik ben mijn appartement met 1 slaapkamer aan het verbouwen tot een appartement met 2 slaapkamers en heb een nieuwe zekeringkast nodig met meer aansluitdozen, evenals extra elektrische punten.


Elektra en groepenkast Amsterdam
woensdag 06 oktober 2021

Aanleggen grondkabel

gaat om aanleggen grondkabel vanuit garage over een afstand van ongeveer 20 meter met het doel een buitensauna van elektra te voorzien, (mogelijk ook met aftakkingen voor verlichting in tuin)


Elektra en groepenkast Bilthoven
woensdag 06 oktober 2021

Aanleggen van extra elektrapunten

Extra elektrapunten in onze warehouse aanleggen waar vliegenvang lampen op aangesloten kunnen worden en achterin onze warehouse voor het plaatsen van een geiser. stopcontact repareren en elektra punt op wand in keuken maken.


Elektra en groepenkast Amsterdam
vrijdag 01 oktober 2021

Aanleggen nieuwe electra

Nieuw gerealiseerde opbouw voorzien van elektra, aansluiten op aparte groep in meterkast


Elektra en groepenkast Utrecht
zaterdag 25 september 2021

Aanleggen groepenkast en nieuwe electra punten

Ik zoek een elektricien die een nieuwe groepenkast kan aanleggen. Div wandcontactdozen kan verplaatsen en nieuwe elektra punten kan maken t.b.v. rrn nieuwe keuken


Elektra en groepenkast Velserbroek
zondag 19 september 2021

Inspectie/aanleggen van elektra

Onlangs hebben wij een woning gekocht aan de in Beverwijk. Omdat wij bij inspectie een aantal verschroeide wandcontactdozen hebben aangetroffen, er in de meterkast nog een oude stoppenkast (4 groepen) hangt, er een behoorlijk aantal wandcontactdozen niet zijn voorzien van aardedraad en wij meer willen vragen van het systeem (elektrisch koken en aanleggen elektrische vloerverwarming) wil ik u een offerte vragen voor het volgende: Inspectie van onze installatie, eventueel upgraden/vernieuwen van de stoppenkast en aanleggen van aardedraad naar alle wandcontactdozen in het huis (als dit tot uw diensten behoort). Het gaat op dit moment om een woning van 105 m2 met een kleine 20 wandcontactpunten verdeeld over 4 groepen.


Elektra en groepenkast Beverwijk
vrijdag 17 september 2021

Meerdere elektra werkzaamheden in appartement.

Ik zou graag een offerte aanvragen voor een aantal werkzaamheden bij mijn recent aangekochte appartement. Het betreft een appartement uit 1956 met 4 groepen (waarvan 3 in gebruik lijken te zijn). Werkzaamheden: - Groepenkast uitbreiden (momenteel zijn de meeste stopcontacten&ruimtes inclusief keuken aangesloten op 1 groep) - Aanleg 2-fase aansluitpunt in de keuken voor toekomstige inductiekookplaat - Verlagen en infrezen opbouwstopcontacten (4 stuks) - Infrezen opbouwschakelaars (6 stuks) - Bijplaatsen stopcontact (2 stuks) - Onderzoek of doortrekken elektra naar berging mogelijk is (2 verdiepingen naar beneden). Ik zou ook graag een geaard stopcontact op het balkon realiseren om in de toekomst de wasmachine daar naartoe te verplaatsen maar ik ben bang dat ik eerst de VvE om toestemming moet vragen om een gat in de buitengevel te maken.


Elektra en groepenkast Amsterdam
Offertes aanvragen