Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Groepenkast

Elektriciteit in woning aanleggen

Voor alles met een stekker heb je elektriciteit nodig. Meer informatie over de aanleg van elektra, een kostenoverzicht en de mogelijkheden vind je hieronder.

Heb je een nieuwbouwwoning gekocht en moet je deze voorzien van elektriciteit? Of wil je de huidige elektra in jouw huis helemaal of gedeeltelijk vernieuwen? Niemand kan zonder elektriciteit. Pas als er gebreken opduiken, merk je hoe afhankelijk je bent van elektra. Het is dan ook belangrijk dat de elektriciteit goed is aangelegd, want een verkeerd geplaatst systeem zorgt voor ernstige gevolgen.

De elektriciens via Casius staan voor je klaar om je te helpen. Zo word je niet alleen geholpen bij het aanleggen van elektra maar ook bij het plaatsen van elektrische verwarming en het aansluiten van een brandalarm. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt. 

Weet je al zeker dat je de elektra wilt laten vervangen? Wil je graag dat een erkende elektricien bij je langskomt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in en ontvang tot 3 gratis en vrijblijvende offertes!

Kosten elektra aanleggen

Heb je een nieuwbouwwoning, of ga je uitbouwen of opbouwen? Elektriciteit is iets wat we altijd nodig hebben. Elektra aanleggen is niet eenvoudig. Daarom schakel je voor het beste resultaat een erkende elektricien in, maar wat zijn daarvan de kosten? De kosten van het aansluiten van elektriciteit is afhankelijk van de grootte van de woning en de wensen die je hebt. Wil je alleen stopcontacten, of ook lichtschakelaars? Heb je extra groepen nodig in de meterkast en hoeveel?

Hieronder enkele prijsvoorbeelden van de gemiddelde kosten voor elektra laten aanleggen.

Let op: de elektriciens via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Werkzaamheid Prijs Eigenschappen
Compleet elektra aanleggen in een woning €2.900 Aanleg kabels, stopcontacten, vervangen meterkast en aansluiten aardlekschakelaar
Elektra aansluiting in woonkamer €460 Verlichting aanleggen, plaatsen van thermostaat en vernieuwen stopcontacten
Badkamer- of keukenaansluitingen €540 Krachtstroom of waterdichte stopcontacten aanleggen
Buitenverlichting aanleggen €800 Aansluiting op meterkast en plaatsen verlichting

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Groepenkast elektricien

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Kosten stopcontacten aanleggen

Voor het aanleggen van een stopcontact ben je gemiddeld €80 kwijt, afhankelijk van je wensen en de afstand van de meterkast. Het vervangen van een stopcontact of het verplaatsen ervan is over het algemeen goedkoper. Bekijk alle kosten omtrent nieuwe stopcontacten in het onderstaande kostenoverzicht.

Let op: de elektriciens via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Werkzaamheid Gemiddelde prijs per stopcontact Gemiddelde prijs per extra meter
Inbouwstopcontact plaatsen €60 - €115
Stopcontact vervangen €25 - €45
Stopcontact in meterkast plaatsen €45 - €60
Stopcontact verplaatsen (minder dan 2 meter in gips of cellenbeton) €50 - €75 €10
Stopcontact verplaatsen (minder dan 2 m in vast beton) €75 - €90 €15

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Recente elektra aanleg aanvragen

donderdag 26 januari 2023

Aanleggen elektra zolder

Na een verbouwing is de elektra op zolder nog niet aangelegd. Aanleggen 2/3 lamp punten en 4 stopcontacten, evt vervangen huidige elektra naar zolder. En aanleggen extra groep naar keuken voor elektrisch koken.


Elektra en groepenkast Amersfoort
woensdag 25 januari 2023

Elektra aanleggen + nieuwe meterkast plaatsen

Elektra aanleggen tbv een nieuwe keuken en het vervangen van de meterkast


Elektra en groepenkast Heerenveen
dinsdag 24 januari 2023

Voorbereiding voor keuken (elektra en leidingen)

We krijgen een nieuwe keuken ,daarom moeten de leidingen verplaatst worden(water-electra-afvoer vaatwasser) Wat wil je aan je toiletruimte laten doen?: Leidingen aanleggen


Elektra en groepenkast Oldenzaal
zaterdag 21 januari 2023

Elektra aanleggen of vervangen

1 fase naar 3 fase meterkast plus graven en rode mantel buis plaatsen


Elektra en groepenkast Meedhuizen
vrijdag 20 januari 2023

Elektra aanleggen

Ik zoek iemand die de oude stoppenkast met aardlekschakelaar in mijn nieuw gekochte woning (bj 1955) kan vervangen voor een nieuwe 3-fase groepenkast, zodat ik op termijn over kan gaan op een 3-fase aansluiting. Daarnaast moet er wat klein leidingwerk op de 1e verdieping worden uitgevoerd (verplaatsen van en plaatsen extra wandcontactdozen). Uitvoering van de werkzaamheden is gewenst tussen 14-02 en 01-04.


Elektra en groepenkast Loosdrecht
maandag 16 januari 2023

Opknappen huis

Begane grond: Keuken helemaal strippen, nieuwe keuken, meterkast omdraaien, Oude voordeur wegwerken. Binnendeur + kozijn vervangen Vloer benedenverdieping egaliseren en nieuwe vloer. 1e verdieping: deuren en kozijnen vervangen, muren en plafonds opknappen, vloer vervangen, badkamer opknappen en afdoende ventilatie aanleggen, verwarmingsbuizen isoleren en wegwerken 2e verdieping: dakisolatie, muren repareren, deuren en kozijnen vervangen, dak van dakkapel nazien, verwarmingsbuizen isoleren en wegwerken - elektra bedrading vervangen? elektrisch koken (3 fasen aanleggen?) Zonnepanelen? Dit is een indicatie van wat ik gedaan wil hebben, gaarne in overleg met iemand die er verstand van heeft. Onderdelen meenemen afhankelijk van de prijs. Ik heb flink wat overwaarde op mijn huis, maar het moet niet AL te gek worden :)


Renovatie Amsterdam
Offertes aanvragen