Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Buitenkraan

Buitenkraan aanleggen

Buitenkraan aanleggen

Wil je een buitenkraan aanleggen om de planten makkelijker water te geven? Hieronder vind je meer informatie en de gemiddelde kosten.

Ben je het beu om met gieters te slepen om je planten water te geven? Een buitenkraan laten plaatsen is dé oplossing!

De installateurs via Casius staan voor je klaar voor zowel kleine als grote klussen. Zo helpen ze je niet alleen bij het plaatsen van een buitenkraan, maar ook bij het vervangen van je cv-ketel, ventilatiesystemen, warmtepompen en meterkasten. Heb je dus meer klussen die moeten gebeuren? Geen zorgen, onze installateurs helpen graag!

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je een buitenkraan wil laten plaatsen? Wil je graag dat een installateur bij je langskomt om de klus met je door te nemen? Vul dan het offerte formulier in.

Wat kost een buitenkraan laten plaatsen?

Gemiddeld liggen de kosten voor het laten aanleggen van een buitenkraan tussen de €150 en €350. Hierbij is inbegrepen: het boren van het gat in de spouwmuur of de fundering en de isolatie van de waterleiding. De prijs voor een buitenkraan laten plaatsen verschilt per klus en per vakman. Daarom zijn deze prijzen indicatief. 

Hieronder hebben wij een schema gemaakt met de verschillende scenario’s van het laten plaatsen van een buitenkraan. 

Let op: de installateurs via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Scenario Gemiddelde all-in prijs
Buitenkraan aan buitenmuur €150 - €300
Buitenkraan +/-2 meter van buitenmuur €200 - €350
Buitenkraan +/-4 meter van buitenmuur €250 - €400

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Buitenkraan

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Wat bepaalt de prijs van de aanleg van de buitenkraan?

De uiteindelijke prijs voor het aanleggen van je buitenkraan hangt af van verschillende zaken. Het belangrijkste zijn de plek van de bestaande waterleiding en de afstand tot de buitenkraan. Dit laatste is belangrijk, omdat: hoe langer de leiding moet worden, hoe hoger de kosten worden. 

Daarnaast maakt het uit of je voor het aanleggen van de buitenkraan kiest voor een muurplaat of een gevelkom. Waarom nou een gevelkom? Een gevelkom beschermt je buitenkraan beter dan een muurplaat en over het algemeen ziet het er netter uit. Hiervoor betaal je over het algemeen alleen wel meer dan voor een muurplaat. 

Als laatste heeft het materiaal van de kraan dat gebruikt wordt ook een invloed op de prijs. Je hebt keuze uit: 

Koper

Een koperen buitenkraan wordt beschouwd als steviger en netter dan een kunststof buitenkraan. Duur hoeft het echter niet te zijn. Vaak kan je een goedkopere koperen buitenkraan vanaf €20 aanschaffen. Toch kan het lonen om een iets prijzigere kraan aan te schaffen, omdat de kwaliteit dan beter is. 

Wil je een bijzondere design kraan? Dan lopen de kosten op tot gemiddeld €200 per kraan. 

Kunststof (tyleen)

Net als bij een koperen kraan, verschillen de prijzen van een kunststof kraan. Over het algemeen is een kunststof buitenkraan goedkoper dan een koperen kraan. Soms krijg je een kunststof kraan al vanaf €5. Wil je een kwalitatief goede kraan? Dan ligt de prijs al gauw rond de €40 of de €50. 

Het voordeel van kunststof is dat het lichter van gewicht is dan koper en het is makkelijker aan te leggen.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente buitenkraan aanvragen

donderdag 23 december 2021

Uitbouw achterkant(~16m2) en/of zijkant(~26m2) realiseren

Voor onze twee-onder-een-kap hoekwoning a zijn wij op zoek naar een aannemer voor een bakstenen uitbouw van de woonkamer. We overwegen enkele opties afhankelijk van de mogelijkheden/kosten. - Optie 1: Uitbouwen naar de zijkant (~26m2) - Optie 2: Uitbouwen naar de achterkant (~16m2) - Optie 3: Uitbouwen naar zowel de zijkant als de achterkant (optie 1 + 2) In de bijlage kunt u de plattegrond vinden met in rood gemarkeerd de verschillende uitbouw opties, alsmede een foto van de binnenkant van de woonkamer en een foto van de achterzijde van het huis. Wij zijn indien nodig ook in het bezit van de originele bouwtekeningen (op papier uit 1985). Dit zijn onze aanvullende wensen: - Gevelbekleding in witte bakstenen passend bij de rest van de woning - Een lichtstraat (als dit mogelijk is) - Kunststof kozijnen ramen en zwarte dubbele deuren in het midden (waar en hoe we dit precies willen hangt beetje af van de opties/kosten). - Binnenkant afgewerkt met stucwerk (verven is niet nodig) Indien mogelijk: - vloerverwarming (deze zou dan doorgetrokken moeten worden over de hele woonkamer + keuken + kantoor + hal). - extra deur naar de tuin (afhankelijk van de optie) - buitenkraan - buitenstopcontact - isoleren kantoor - elektra naar tuinhuisje Zou het mogelijk zijn om deze opties met u door te nemen?


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Almere
maandag 29 november 2021

Uitbouwen woonkamer tussenwoning (10m2)

Uitbouw van ca. 5m breed en 2m diep. Plat dak (optie lichtstraat) . Metselwerk (rode bakstenen) als bestaand, kunststof antraciet/grijskleurig kozijn van ca. 4,5 m breed, dubbel openslaande deuren met zijlichten tot aan vloerpeil. Aanleg fundering op palen. Verleggen buitenkraan en buitenlichtpunt. Binnenwerk volledig afgewerkt. Details meerwerk in overleg. Huidige situatie, zie foto's in bijlage.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Rotterdam
woensdag 24 november 2021

Regenpijp verplaatsen

Vanwege plaatsen veranda dient de regenpijp verplaatst te worden. Oude regenpijp moet verwijderd worden. Regenpijp loop tot en met de eerste verdieping. Op de oude regenpijp aansluiting op de grond dient een afvoer geplaatst te worden voor de buitenkraan.


Dakdekken en dakreparaties Almere
donderdag 18 november 2021

Uitbouwen woonkamer 12,5m2

Wij willen een uitbouw van onze woonkamer van 2,5m diep bij 5m breed (vergunningsvrij) en 2 openslaande deuren met kunststof kozijnen, elektra aanleggen, buitenkraan en buitenlicht. De gevel zal hierbij doorbroken moeten worden. Verwarming mag aan de hand van radiatoren. De buitenzijde wil ik graag gemetseld afgewerkt en de binnenzijde mag sausklaar of woonklaar. Graag een offerte voor beide situaties.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Pijnacker
vrijdag 29 oktober 2021

Buitenkraan plaatsen

Wij zijn op zoek naar een loodgieter die een buitenkraan kan aanleggen aan de voorkant van onze woning. De afstand tussen de wateraansluiting in de meterkast naar de voorkant is ongeveer 5-7 meter. Dit moet via de kruipruimte gedaan worden die toegankelijk is via de meterkast. Omdat onze vloer geïsoleerd gaat worden hebben we er enige haast bij.


Installatie- en leidingwerk Utrecht
woensdag 27 oktober 2021

Uitbouw achterzijde

Graag ontvangen wij een offerte voor de volgende werkzaamheden. (gespecificeerd per onderdeel) Uitbouw voor een bestaande woning. Afmetingen zijn ca. 520cm breed en 250 cm diep. (uitvoering gevel steen) De bestaande plavuizenvloer blijft en zal doorgelegd worden in de aanbouw. (huidige plavuizen zijn gelegd in het beton) Het huidige zonnescherm moet weer teruggeplaats worden aan de uitbouw. Onderdelen - Schuifpui 2 of 3 driedelig (kunststof) - Vloerverwarming (water). Indien mogelijk aangesloten op de al bestaande vloerverwarming. - Buitenkraan. (Op dit moment zit er al een buitenkraan) - Stopcontact (buiten) - Stopcontacten beide zijdes 4stuks dubbel (binnen) - UTP&TV aansluiting eenzijde - In het dak van de aanbouw een daklicht over de maximale breedte - Afgetimmerd + gestuctewanden/plafond (indien mogelijk de gehele woonkamer) - 6 spotjes in de aanbouw - 2 buitenlampen Ik kijk uit naar uw reactie


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Papendrecht
zondag 03 oktober 2021

Uitbouw achterzijde woning ~12,5m2

Wij willen aan de achterkant van de woning een uitbouw van 5.28m (binnenmuur) breed bij 2,5m diep. Er moet een omgevingsvergunning worden aangevraagd, fundering op palen, binnenkant afgetimmerd met een radiator en lichtpunt/spotjes. Buiten een buitenkraan en een stopcontact. Ook willen wij een kunststof openslaande deuren met 2 vaste ramen.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Alkmaar
zaterdag 25 september 2021

Uitbouw/renovatie huiskamer

Graag offerte voor een uitbouw 6m x 2,5m' Afwerking stucwerk gespoten ral 9010 2 lichtkoepels 1m x 1,5m Plafond: lichtpunt 2x dubbele stopcontact 1x buitenkraan (verlengen van bestaande) Pui: schuif kantel kunststof en een groot raam Verwijderen oude tegelvloer, verwijderen oude keuken. Installeren vloerverwarming en plaatsen nieuwe tegelvloer De buitenzijde graag tradioneel gemetseld. De binnenzijde graag saus klaar opleveren. Een schuifpui met een raam en kunststofkozijnen.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Almere
donderdag 23 september 2021

Uitbouw achterzijde met buitenkraan

Wij willen graag een uitbouw realiseren voor onze nieuwe woning. De breedte is 600 cm en zal 250 cm diep worden. Lichte voorkeur voor een casco oplevering met een prefab of metsel constructie.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Hendrik Ido Ambacht
dinsdag 21 september 2021

Toilet ruimte beneden renoveren

We willen de toilet ruimte vernieuwen. Het betreft een ruimte van nog geen m2. Voor een zo volledig mogelijk beeld, het gaat om onderstaande punten. - Slopen bestaand inbouwtoilet, fonteintje, tegels - Verwijderen oude kozijn 40x40 - Verwijderen oude isolatie - Vernieuwen isolatie - Nieuw kunststof kozijn 40x40 plaatsen - 1 x nieuwe gipsplaten wand - Waterleiding tbv fonteintje en buitenkraan in de muur vrezen - Tegelen vloer en muur tot plafond - Smalle inbouw plaatsen, wandje daarvan naar boven trekken (achterzijde werken we af met licht, zie foto voor het idee) - Toilet plaatsen en aansluiten - Fonteintje plaatsen en aansluiten - Buitenkraan aansluiten


Klussen Hoogland
maandag 20 september 2021

Uitbouw achterzijde BG

Wij willen een uitbouw realiseren aan de achterkant van onze woning van 2.50m. Hiervoor willen wij een offerte bij u aanvragen met daarin de volgende specificaties: - Afmetingen: 2.50 x 5.20 m - Opgemetseld met rode steen - Kruipruimte onder aanbouw - Openslaande deuren naar buiten (2x, kunststof) - Lichtkoepel + zedem dak - Vloerverwarming (aansluiten op bestaand systeem, of elektrisch) - Binnenzijde met stuc afgewerkt - 2x lichtpunt + 1x stopcontact buitenzijde - 2x lichtpunt plafond + 2x stopcontact binnenzijde - Buitenkraan - Regenpijp (verleggen) Onze buren willen tegelijkertijd uitbouwen en we zijn van plan dit project gezamenlijk uit te besteden. Wij zijn benieuwd wat voor invloed dit heeft op de prijsstelling en zien dit graag (al dan niet separaat) opgenomen in de offerte. Wij staan open voor suggesties of een afspraak aan huis. Met veel belangstelling zien wij uw antwoord tegemoet.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Hilversum
donderdag 09 september 2021

Buitenkraan aanleggen

Aanleg buitenkraan vorstvrij


Installatie- en leidingwerk Hilvarenbeek
donderdag 19 augustus 2021

Buitenkraan verlengen en extra tappunt aanbrengen

Buitenkraan verlengen en extra tappunt aanbrengen. Binnenleiding vervangen, kraan badkamer vervangen + aansluiten boilertje.


Elektra en groepenkast Nieuwegein
zaterdag 14 augustus 2021

Buitenkraan door muur

Ik wil een buitenkraan door de muur naar buiten. De kruipruimte ligt bedekt met isolatiekorrels. Vanuit de kuiken is er een snelle mogelijkheid.


Installatie- en leidingwerk Almere
woensdag 11 augustus 2021

Leiding keuken in muur wegwerken

8 September wordt onze nieuwe keuken geplaatst. Op dit moment loopt de leiding voor de buitenkraan over de muur achter de vaatwasser langs naar buiten. De nieuwe vaatwasser is echter dieper, waardoor deze leiding niet over de muur mag lopen maar deels in de muur weggewerkt moet worden. Het gaat om de muur die grenst aan het huis van de buren, dus dit is een betonwand. De oude keuken inclusief vaatwasser wordt vrijdag gedemonteerd, hierna kan dit zsm weggewerkt worden, maar voor 7 september. Het gaat dus om een enkele leiding.


Installatie- en leidingwerk Amersfoort
woensdag 04 augustus 2021

Buitenkraan plaatsen

Wil graag een buitenkraan vanuit de keuken (ongeveer 1,5meter)


Installatie- en leidingwerk Meppel
dinsdag 03 augustus 2021

Buitenkraan aanleggen

buitenkraan aanleggen. Zou kunnen via het toilet. Daar zitten de buizen opgebouwd dus niet in de muur. Met inkoop van de juiste kraan, afsluiter en eventuele t-stukken svp.


Klussen Huizen
woensdag 28 juli 2021

Buitenkraan plaatsen en aanschaffen

ik wil een buitenkraan laten plaatsen wat zou dat kosten en de buitenkraan en het aanschaffen ervan ik zou hier van een offerte willen


Klussen Nijverdal
dinsdag 27 juli 2021

Buitenkraan plaatsen

Graag wil ik een buitenkraan laten plaatsen bij onze nieuwbouwwoning. Lengte waterleiding +/- 14 meter. Ik ben benieuwd naar de totale kosten incl. waterleiding / kraan etc.


Installatie- en leidingwerk Uithoorn
maandag 26 juli 2021

Een buitenkraantje aanleggen en kraan vastzetten

Een buitenkraantje aanleggen, en het kraantje onder de spoelbak keuken moet vastgezet worden. De buitenkraan kan eventueel via kruipruimte en de buitengevel.


Installatie- en leidingwerk Goudswaard
dinsdag 20 juli 2021

Buitenkraan aanleggen

Graag willen wij een buitenkraan aangelegd hebben naast onze tuindeur (achterzijde huis). De meterkast van het huis zit bij de voordeur (voorzijde huis) en de cv ketel zit in de bijkeuken (zijkant huis). Er is een kruipruimte onder de gehele woning.


Klussen Emmen
maandag 12 juli 2021

Buitenkraan monteren

Kraan vanuit de meterkast naar buiten monteren. Buitenkraan komt op de muur waar de wateraansluiting achter zit


Installatie- en leidingwerk Oss
maandag 05 juli 2021

Vervangen douchekraan en buitenkraantje plaatsen

Ik zoek een klusjesman voor het vervangen van een douchekraan met glijstang en regendouchekop. En ook voor het aanleggen van een buitenkraan, het water hiervoor zal waarschijnlijk vanuit de woning moeten komen. De kranen enzv. zijn al in huis.


Installatie- en leidingwerk Drachten
woensdag 30 juni 2021

Buitenkraan via meterkast

Buitenkraan aanleggen via de meterkast in ons woning.


Installatie- en leidingwerk Gorinchem
maandag 28 juni 2021

Aanleggen buitenkraan

Ik wil graag een buitenkraan laten aanleggen aan de achterzijde van het huid(tuinzijde). Waterleiding bevindt zich in meterkast bij de voordeur in de hal en de toegang tot de kruipruimte bevindt zich in de trapkast.


Klussen Velserbroek
woensdag 23 juni 2021

Uitbouw achtergevel, uitbouw garage, vergroten garage

Ons nieuwbouw huis word opgeleverd in Feb -Maart 2022. omdat wij als laatste ingestapt zijn hebben wij onze volledige wensen in het meerwerk niet kunnen laten uitvoeren. (2,4m uitbouw achtergevel (incl garagegevel) ipv van de nu meegenomen 1,2m uitbouw) Wij willen graag het volgende laten uitvoeren (ook aangegeven op de bijgevoegde pdf) A) Een uitbouw van 1,2m laten doen met daarbij de aangrenzende garagegevel van de berging. de uitbouw kom vanuit bouw gedaan worden en is dus naar mijn inzien uit te voeren zonder vergunning. B) daarbij willen we graag de garageopening laten vergroten van 1.8m naar 2.5m tbv een sectionale garagedeur (om makkelijk de auto in en uit te rijden. C) Wij zouden graag ook aan voor en -achtergevel een buitenkraan + Electrapunt willen laten plaatsen. en of u dit in de periode Feb-maart kunt uitvoeren.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Zoetermeer
dinsdag 22 juni 2021

Buitenkraan achtertuin aanleggen

Beste allemaal graag willen wij een buitenkraan in de achtertuin plaatsen. Zie foto. Kunnen jullie hiervoor een offerte sturen?


Installatie- en leidingwerk Diemen
donderdag 17 juni 2021

Buitenkraan laten plaatsen

Wil graag n buitenkraan laten plaatsen n de achter tuin


Installatie- en leidingwerk Almere
woensdag 16 juni 2021

Buitenkraan aanleggen

Wat kost het om een buitenkraan te zetten


Installatie- en leidingwerk Rotterdam
vrijdag 11 juni 2021

Buitenkraan aanleggen

Ik wil graag een buitenkraantje laten aanleggen. Waterleiding bevindt zich in open in goed toegankelijke kelder. Ter hoogte van de kelder wil ik de kraan ook laten maken.


Installatie- en leidingwerk Hilversum
Offertes aanvragen