Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Buitenkraan

Buitenkraan aanleggen

Buitenkraan aanleggen

Wil je een buitenkraan aanleggen om de planten makkelijker water te geven? Hieronder vind je meer informatie en de gemiddelde kosten.

Ben je het beu om met gieters te slepen om je planten water te geven? Een buitenkraan laten plaatsen is dé oplossing.

De installateurs via Casius staan voor je klaar voor zowel kleine als grote klussen. Zo helpen ze je niet alleen bij het plaatsen van een buitenkraan, maar ook bij het vervangen van je cv-ketel, ventilatiesystemen, warmtepompen en meterkasten. Ook voor een wasmachine kraan vervangen kan je terecht bij de installateurs via Casius. Heb je dus meer klussen die moeten gebeuren? Geen zorgen, onze installateurs helpen graag!

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je een buitenkraan wil laten plaatsen? Wil je graag dat een installateur bij je langskomt om de klus met je door te nemen? Vul dan het offerte formulier in.

Wat kost een buitenkraan laten plaatsen?

Gemiddeld liggen de kosten voor het laten aanleggen van een buitenkraan tussen de €150 en €350. Hierbij zijn inbegrepen: het boren van het gat in de spouwmuur of de fundering en de isolatie van de waterleiding. De prijs voor een buitenkraan laten plaatsen verschilt per klus en per vakman. Daarom zijn deze prijzen indicatief. 

Hieronder hebben wij een schema gemaakt met de verschillende scenario’s van het laten plaatsen van een buitenkraan. 

Let op: de installateurs via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Scenario Gemiddelde all-in prijs
Buitenkraan aan buitenmuur €150 - €300
Buitenkraan +/-2 meter van buitenmuur €200 - €350
Buitenkraan +/-4 meter van buitenmuur €250 - €400

Wil je graag advies speciaal gericht op jouw situatie en een offerte op maat? Vraag dan snel een offerte aan.

Wat beïnvloedt de kosten voor het aanleggen van een buitenkraan?

De uiteindelijke prijs voor het aanleggen van je buitenkraan hangt af van verschillende zaken. Het belangrijkste zijn de plek van de bestaande waterleiding en de afstand tot de buitenkraan. Dit laatste is belangrijk, omdat: hoe langer de leiding moet worden, hoe hoger de kosten worden. 

Daarnaast maakt het uit of je voor het aanleggen van de buitenkraan kiest voor een muurplaat of een gevelkom. Waarom nou een gevelkom? Een gevelkom beschermt je buitenkraan beter dan een muurplaat en over het algemeen ziet het er netter uit. Hiervoor betaal je over het algemeen alleen wel meer dan voor een muurplaat. 

Als laatste heeft het materiaal van de kraan dat gebruikt wordt ook een invloed op de prijs. Je hebt keuze uit: 

Koper

Een koperen buitenkraan wordt beschouwd als steviger en netter dan een kunststof buitenkraan. Duur hoeft het echter niet te zijn. Vaak kan je een goedkopere koperen buitenkraan vanaf €20 aanschaffen. Toch kan het lonen om een iets prijzigere kraan aan te schaffen, omdat de kwaliteit dan beter is. 

Wil je een bijzondere design kraan? Dan lopen de kosten op tot gemiddeld €200 per kraan. 

Kunststof (tyleen)

Net als bij een koperen kraan, verschillen de prijzen van een kunststof kraan. Over het algemeen is een kunststof buitenkraan goedkoper dan een koperen kraan. Soms krijg je een kunststof kraan al vanaf €5. Wil je een kwalitatief goede kraan? Dan ligt de prijs al gauw rond de €40 of de €50. 

Het voordeel van kunststof is dat het lichter van gewicht is dan koper en het is makkelijker aan te leggen.

Vraag een offerte aan

Offertes aanvragen