Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Buitenkraan

Buitenkraan aanleggen

Wil je een buitenkraan aanleggen om de planten makkelijker water te geven? Hieronder vind je meer informatie en de gemiddelde kosten.

Ben je het beu om met gieters te slepen om je planten water te geven? Een buitenkraan laten plaatsen is dé oplossing!

De installateurs via Casius staan voor je klaar voor zowel kleine als grote klussen. Zo helpen ze je niet alleen bij het plaatsen van een buitenkraan, maar ook bij het vervangen van je cv-ketel, ventilatiesystemen, warmtepompen en meterkasten. Heb je dus meer klussen die moeten gebeuren? Geen zorgen, onze installateurs helpen graag!

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je een buitenkraan wil laten plaatsen? Wil je graag dat een installateur bij je langskomt om de klus met je door te nemen? Vul dan het offerte formulier in.

Wat kost een buitenkraan laten plaatsen?

Gemiddeld liggen de kosten voor het laten aanleggen van een buitenkraan tussen de €150 en €350. Hierbij is inbegrepen: het boren van het gat in de spouwmuur of de fundering en de isolatie van de waterleiding. De prijs voor een buitenkraan laten plaatsen verschilt per klus en per vakman. Daarom zijn deze prijzen indicatief. 

Hieronder hebben wij een schema gemaakt met de verschillende scenario’s van het laten plaatsen van een buitenkraan. 

Let op: de installateurs via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Scenario Gemiddelde all-in prijs
Buitenkraan aan buitenmuur €150 - €300
Buitenkraan +/-2 meter van buitenmuur €200 - €350
Buitenkraan +/-4 meter van buitenmuur €250 - €400

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Buitenkraan

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Wat bepaalt de prijs van de aanleg van de buitenkraan?

De uiteindelijke prijs voor het aanleggen van je buitenkraan hangt af van verschillende zaken. Het belangrijkste zijn de plek van de bestaande waterleiding en de afstand tot de buitenkraan. Dit laatste is belangrijk, omdat: hoe langer de leiding moet worden, hoe hoger de kosten worden. 

Daarnaast maakt het uit of je voor het aanleggen van de buitenkraan kiest voor een muurplaat of een gevelkom. Waarom nou een gevelkom? Een gevelkom beschermt je buitenkraan beter dan een muurplaat en over het algemeen ziet het er netter uit. Hiervoor betaal je over het algemeen alleen wel meer dan voor een muurplaat. 

Als laatste heeft het materiaal van de kraan dat gebruikt wordt ook een invloed op de prijs. Je hebt keuze uit: 

Koper

Een koperen buitenkraan wordt beschouwd als steviger en netter dan een kunststof buitenkraan. Duur hoeft het echter niet te zijn. Vaak kan je een goedkopere koperen buitenkraan vanaf €20 aanschaffen. Toch kan het lonen om een iets prijzigere kraan aan te schaffen, omdat de kwaliteit dan beter is. 

Wil je een bijzondere design kraan? Dan lopen de kosten op tot gemiddeld €200 per kraan. 

Kunststof (tyleen)

Net als bij een koperen kraan, verschillen de prijzen van een kunststof kraan. Over het algemeen is een kunststof buitenkraan goedkoper dan een koperen kraan. Soms krijg je een kunststof kraan al vanaf €5. Wil je een kwalitatief goede kraan? Dan ligt de prijs al gauw rond de €40 of de €50. 

Het voordeel van kunststof is dat het lichter van gewicht is dan koper en het is makkelijker aan te leggen.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Recente buitenkraan aanvragen

donderdag 30 juni 2022

Aanleggen buitenkraan + vervangen buitenkraan

Ik wil graag een buitenkraan laten aanleggen in de achtertuin, graag ook evt het vervangen van de buitenkraan aan de voorzijde van de woning voor een vorstvrije buitenkraan.


Installatie- en leidingwerk Stadskanaal
zondag 26 juni 2022

Buitenkraan aanleggen

Ik zoek een installateur die aan de achterzijde van mijn middenwoning een buitenkraan kan plaatsen. Aansluiting kan via voorkant en kruipruimte naar de achterkant.


Installatie- en leidingwerk Hoorn
vrijdag 17 juni 2022

Buitenkraan in achtertuin aanleggen

Wij zoeken een vakman die voor ons een buitenkraan kan aanleggen in mijn achtertuin.


Installatie- en leidingwerk Arnhem
zondag 12 juni 2022

Buitenkraan aanleggen

Wij willen graag een buitenkraan.. zal via de meterkast/kruipruimte naar de achter tuin moeten


Installatie- en leidingwerk Alphen aan den Rijn
zondag 12 juni 2022

Buitenkraan aanleggen

Ik zoek iemand die een buitenkraan aan kan leggen in de tuin.


Installatie- en leidingwerk Tilburg
zondag 12 juni 2022

Buitenkraan aanleggen aan de voor en achterzijde

Ik zoek iemand die een buitenkraan kan plaatsen aan de voorzijde en achterzijde van het huis.


Installatie- en leidingwerk Gorinchem
Offertes aanvragen