Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Kruipruimte Isolatie 1

Kruipruimte isoleren

Kruipruimte isoleren

Wil je de kruipruimte isoleren? Casius brengt je in contact met Erkende isolatiespecialisten bij jou in de regio.

Heb je last van een muffe lucht of vocht in de kruipruimte en wil je daarom graag de kruipruimte laten isoleren? 

De isolatiespecialisten via Casius staan voor je klaar om je hierbij helpen. Wil je daarnaast misschien ook je vloer isoleren of je gevel? Geen probleem daar helpen ze je ook graag bij. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je de kruipruimte wil laten isoleren? Wil je graag dat een isolatiespecialist bij je langskomt om alle vakkundige normen van het plaatsen van isolatie te bespreken? Vul dan het offerte formulier in en ontvang tot 3 gratis en vrijblijvende offertes!

Kosten kruipruimte isolatie

Er bestaan meerdere soorten kruipruimte isolatie. Daarom geven wij hieronder een overzicht van de gemiddelde prijzen voor verschillende projecten. Per vierkante meter rekent de isolatiespecialist gemiddeld €20 tot €25.

Let op: de isolatiespecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken.

Soort woning Kruipruimte in m² Gemiddelde kosten
Rijtjeshuis 45 €880 - €1.230
Hoekwoning 50 €1.030 - €1.330
2-onder-1-kap 55 €1.130 - €1.430
Vrijstaand huis 70 €1.390 - €1.900

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Kosten per soort isolatiemateriaal

Voor het isoleren van je kruipruimte, kunnen verschillende soorten isolatiemateriaal gebruikt worden. Hieronder staat een overzicht van verschillende soorten materialen, met de bijbehorende prijzen. De gemiddelde prijs is voor ongeveer 55 vierkante meter berekend.
Net als bij het tabel hierboven geldt ook hier dat de isolatiespecialisten hun eigen prijzen bepalen.

Materiaal Min. hoogte in de kruipruimte Gemiddelde prijs
Polystyreen strips 30 - 35 cm €1.320
Isolatiematrassen 35 cm €1.230
Schelpen 30 - 35 cm €1.520
EPS parels 20 - 25 cm €1.230

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Kruipruimte Isolatie

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Verschil tussen kruipruimte isolatie en vloerisolatie

Kruipruimte isolatie en vloerisolatie worden vaak door elkaar gehaald. Het verschil ligt bij welk onderdeel geïsoleerd wordt. Bij kruipruimte isolatie wordt de bodem geïsoleerd van de kruipruimte, vandaar dat het ook wel bodemisolatie heet. Dit kan je doen met isolatieparels, matrassen, isolatiechips of schelpen. Bij vloerisolatie wordt de onderkant van de vloer via de kruipruimte geïsoleerd. 

Vloerisolatie voor de kruipruimte breng je voornamelijk aan om vocht te bestrijden en om te isoleren. Het houdt optrekkend vocht tegen, maar ook vorming van schimmels. Hierdoor verdwijnt de muffe lucht. Vaak worden kruipruimtes bij de bouw niet geïsoleerd, omdat bij een goede bouw van de woning dit meestal niet nodig is.

Keuzes die de prijs beïnvloeden van kruipruimte isolatie

Kruipruimte isolatie kan je een aantal voordelen opleveren, zoals het besparen op energiekosten. Maar het is ook een investering. Om een helder overzicht te maken van welke onderdelen meespelen in de prijsbepaling, staan hieronder verschillende keuzes toegelicht. 

Het soort isolatiemateriaal

Voor het isoleren van de kruipruimte kan je voor verschillende materialen kiezen. Het voordeligste materiaal is isolatiechips. Deze chips hebben een goede isolatiewaarde en kost ongeveer €710 bij een oppervlakte van 40 vierkante meter. Isolatiefolie en XPS platen zijn samen de duurste mogelijkheid. Kies je hiervoor? Dan ben je gemiddeld tussen de €1.400 en de €1.500 kwijt voor een oppervlakte van 40 vierkante meter.

Is je kruipruimte goed toegankelijk of niet?

Een deel van de kostprijs wordt bepaald door de toegankelijkheid van je kruipruimte. Zorg er in ieder geval voor dat het redelijk toegankelijk is voor de isolatiespecialist. De hoogte van de kruipruimte speelt ook mee. Bij ruimtes met een beperkte hoogte zijn bepaalde soorten isolatiemateriaal niet geschikt, waardoor vrijwel het enige materiaal isolatiechips is. 

Subsidie voor isolatie

De overheid en veel gemeentes stimuleren energiebesparing. Daarom is het soms mogelijk om subsidie te krijgen voor het isoleren van je woning. Ben je een particuliere huiseigenaar? Dan geeft de Rijksoverheid helaas geen subsidie voor isolatie. Maar sommige Verenigingen van Eigenaren kunnen wel subsidies voor isolatie aanvragen. Hierdoor kan het zijn dat je tot 20 procent van de kosten terugkrijgt.
Belangrijk is dat je de subsidie aanvraagt doet voordat je begint met isoleren. 

Verder geven sommige gemeentes subsidie aan particulieren huiseigenaren. Wat er mogelijk is en wat de voorwaarden zijn, verschilt per gemeente. Op energiesubsidiewijzer.nl kan je zien wat jouw mogelijkheden zijn.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor kruipruimte isolatie

woensdag 12 januari 2022

Onderkelderen kruipruimte

Graag zouden wij onze kruipruimte willen ombouwen naar een kelder. De totale oppervlakte is 70m2. De woning is van 2006. Bouwtekeningen zijn aanwezig Nu is de kruipruimte 70 cm hoog en moet naar minimaal 2 meter.


Isolatie Almere
dinsdag 11 januari 2022

Vloerisolatie aanbrengen (~70m2)

Ik ben op zoek naar een vakman die voor mij vloerisolatie kan aanbrengen, de oppervlakte is ongeveer 70m2. De vloer gaat er waarschijnlijk af omdat ik beton wil laten storten. Ik heb ook kruipruimte, maar weet alleen niet hoe diep die is.


Isolatie Den Helder
maandag 10 januari 2022

100 m² kruipruimte isoleren

Wij willen de kruipruimte isoleren met gespoten isolatie materiaal. Het betreft ongeveer 100 m². Ik wil isolatieschuim tegen de vloer laten spuiten.


Isolatie Oosterland
woensdag 05 januari 2022

Vloer isoleren 45m2

Heb net vloerverwarming laten in frezen alleen stookkosten zijn sterk gestegen. Dus ik moet mijn vloer isoleren denk ik. Het gaat om ongeveer 45m2. Je kunt in de kruipruimte, maar hij is niet volledig bereikbaar, dus hier moet iets voor verzonnen worden.


Isolatie Cuijk
dinsdag 28 december 2021

Isoleren kruimruimte 80m2

Ik wil graag de kruipruimte isoleren. Liefst niet op de grond maar echt tegen onderkant van de vloer / hout. Het gaat om een kruipruimte van ongeveer 80m2.


Isolatie Amsterdam
maandag 27 december 2021

kruipruimte isolatie 50m2

oppervlakte circa 50 vierkante meter plastic bodem + Pur plafond kruipruimte


Isolatie Groningen
woensdag 08 december 2021

Isoleren kruipruimte ~40m2

Ik ben op zoek naar een vakman die mijn kruipruimte kan isoleren. Het gaat om ongeveer 40m2.


Isolatie Bergen op Zoom
zondag 21 november 2021

Kruipruimte isoleren (+/- 150m2)

Ik wil graag mijn vloer/kruipruimte laten isoleren. Het gaat om ongeveer 150m2, 4 verschillende ruimtes.


Isolatie Scheemda
woensdag 17 november 2021

Thermisch isoleren vloer 50m2

Goedemorgen. Ik heb thuis een licht geisoleerde kruipruimte (+/- 60 cm hoog) en een vloer oppervlak van 50m2. Ik zou graag een offerte ontvangen voor het aanbrengen van een goede vloer isolatie. Het gaat om thermische isoleren.


Isolatie Hoorn
dinsdag 16 november 2021

Kruipruimte isoleren

Zoek een vakman voor het isoleren van de kruipruimte voor ongeveer 50 vierkante meter. Kruipruimte is naar schatting een halve meter hoog.


Isolatie Driel
maandag 15 november 2021

Kruipruimte isoleren 120m2

Ik zoek een vakman voor het isoleren van mijn kruipruimte van circa 120m2.


Isolatie Nieuw Amsterdam
maandag 15 november 2021

60m2 vloer isoleren

Ik zou graag een offerte ontvangen voor het isoleren van mijn vloer. Het gaat om ongeveer 60 m2 van een appartement op de begane grond. De kruipruimte is goed toegankelijk. Ik zou graag voor een PIR isolatie gaan, maar krijg graag advies over de verschillende mogelijkheden. Verder hoor ik ook graag welke meerprijs geldt voor het toevoegen van bodemisolatie, en of dat veel bijdraagt aan de isolatiewaarde. Graag hoor ik ook wanneer jullie op z'n vroegst kunnen starten.


Isolatie Amsterdam
vrijdag 12 november 2021

Kruipruimte isoleren

Wij zijn opzoek naar een vakman die onze kruipruimte kan isoleren. Het gaat om ongeveer 50m2


Isolatie Amstelveen
dinsdag 09 november 2021

Isoleren vloer/kruipruimte (65m2)

Ik zou graag willen weten wat de kosten zijn van het isoleren van de kruipruimte/vloer. Bijgaand de plattegrond van de woning. De overdracht is gepland op 17 januari. Ik weet niet tot waar de kruipruimte exact loopt. Ik weet wel dat de bijkeuken en garage niet geïsoleerd zijn dus het kan zijn dat hier geen kruipruimte onder zit. De vloer heeft een oppervlakte van minimaal 65m2.


Isolatie Meppel
donderdag 04 november 2021

Kruipruimte isolatie 200m2

Isoleren kruipruimte. +/- 200 vierkante meter.


Isolatie Zoeterwoude
dinsdag 26 oktober 2021

Isoleren betonnen vloer vanuit kruipruimte ~49m2

Gezien dat wij vloerverwarming willen nemen, willen wij graag de vloer vanuit de kruipruimte isoleren. Het gaat om ongeveer 49m2.


Isolatie Breda
maandag 18 oktober 2021

Isolatie en ventilatie kruipruimte

Bodemfolie plaatsen kruipruimte en extra ventilatie opening maken. De kruipruimte is 4,5 m bij 8 m.


Isolatie Purmerend
dinsdag 12 oktober 2021

Kruipruimte isoleren ca. 70m2

Ik wil mijn kruipruimte van circa 70 M2 laten isoleren.


Isolatie De Bilt
dinsdag 12 oktober 2021

54 m² kruipruimte isoleren

Ik wil 54 m² kruipruimte isoleren. Deze is ongeveer 1,5 meter hoog.


Isolatie Rotterdam
woensdag 06 oktober 2021

Kruipruimte plafond isoleren 50m2

Wij willen onze kruipruimte isoleren. Het is een kruipruimte van 50m2. Ik wil alleen het plafond hiervan laten isoleren, dit is een betonen plafond. Eventueel ook spouwmuur isolatie, hangt af van de verzekering.


Isolatie Ede
dinsdag 05 oktober 2021

Isolatie kruipruimte

We willen de kruipruimte laten isoleren van ons rijtjeshuis. Is ongeveer 4,5 bij 10 meter


Isolatie Almere
woensdag 29 september 2021

Onderzijde vloer kruipruimte isoleren

Verzoek om een vrijblijvende offerte voor de kruipruimte vloer te isoleren met gespoten PUR-schuim, zo'n ca 60 cm diep. De oppervlakte is 65m2 (6,5x10).


Isolatie Amersfoort
vrijdag 24 september 2021

Kruipruimte isoleren 57m2

Ik zoek een vakman die mijn kruipruimte kan isoleren. Het heeft een oppervlakte van ongeveer 57m2.


Isolatie Gouda
maandag 13 september 2021

Huis isoleren

Er zijn geen spouwmuren aanwezig dus ik wil van binnenuit isoleren. Verder wil ik dit ook doen voor plafonds en het dak. De kruipruimte is reeds geïsoleerd. Ik dacht zelf aan voorzetwanden. He gaat om de voor en achterkant thermische isolerende de zijwanden evt akoestisch isoleren.


Isolatie Haarlem
dinsdag 17 augustus 2021

Vloerisolatie 30m²

Om het huis beter te isoleren willen we graag de vloer via de kruipruimte isoleren, dit tevens om evt. vochtschade aan de balken te voorkomen/ verminderen. De vloer op de begane grond is ca. 30m2. Liefst voor de winter.


Isolatie Utrecht
maandag 26 juli 2021

Vloer isolatie 55m2

Recentelijk vloerverwarming aangebracht. Wil graag de onderkant van de vloer laten isoleren. Heb offerte ontvangen van andere partij, echter kan die pas half november. Werkzaamheden kunnen pas uitgevoerd worden na 9 september, ivm reparatie betonrot (Kwaaitaal vloer). 2 separate kruipruimtes, hoogte 75 tot 80 cm. Totale oppervlak ongeveer 55m2


Isolatie Zevenbergen
maandag 26 juli 2021

Woning isoleren

Uitgegraven kruipruimte/souterrain/kelder graag isoleren om er zo een woonruimte van te maken en de koude lucht buiten te houden. 45m2 muur. Hoe moet de isolatie en afwerking geplaatst worden?: Geen voorkeur, graag advies van de vakman. Totale oppervlakte is 75 m2. Wat is het doel van de muurisolatie?: thermisch isoleren Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Isolatie Rotterdam
zaterdag 24 juli 2021

Houtenvloer isoleren vanuit kruipruimte 49,3m2

Graag jullie offerte voor de isolatie (tussen de houten balken) vanuit de kruipruimte. De kruipruimte heeft als boden een betonnenbak die goed droog blijft. Afmetingen totale beneden verdieping 5,8m x 8,5m. De kruipruimte kent een goede luchtdoorstroom.


Isolatie Rotterdam
zondag 18 juli 2021

Houtenvloer isoleren vanuit kruipruimte 49,3m2

Graag jullie offerte voor de isolatie (tussen de houten balken) vanuit de kruipruimte. De kruipruimte heeft als boden een betonnenbak die goed droog blijft. Afmetingen totale beneden verdieping 5,8m x 8,5 meter. De kruipruimte kent een goede luchtdoorstroom.


Isolatie Rotterdam
donderdag 15 juli 2021

Kruipruimte of muurisolatie 50m2

Wij weten niet of wij de volledige kruipruimte kunnen isoleren graag advies en of het nodig is om de spouwmuur te isoleren. Ik wil graag advies over wat ik precies met de kleder moet doen qua isolatie. Ongeveer 50m2. Deze ruimte is opgedeeld dus graag even kijken of ze de hele kelder kunnen isoleren. Ik kan nog geen concrete uitspraken doen over de klus omdat ik er niet veel van begrijp, graag iemand die langs komt en mij hiermee helpt.


Isolatie Amsterdam
Offertes aanvragen