Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Kruipruimte Isolatie 1

Kruipruimte isoleren

Wil je de kruipruimte isoleren? Casius brengt je in contact met Erkende isolatiespecialisten bij jou in de regio.

Heb je last van een muffe lucht of vocht in de kruipruimte en wil je daarom graag de kruipruimte laten isoleren? 

De erkende isolatiespecialisten via Casius staan voor je klaar om je hierbij helpen. Wil je daarnaast misschien ook je vloer isoleren of je gevel? Geen probleem daar helpen ze je ook graag bij. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je de kruipruimte wil laten isoleren? Wil je graag dat een isolatiespecialist bij je langskomt om alle vakkundige normen van het plaatsen van isolatie te bespreken? Vul dan het offerte formulier in en ontvang tot 3 gratis en vrijblijvende offertes!

Kosten kruipruimte isolatie

Er bestaan meerdere soorten kruipruimte isolatie. Daarom geven wij hieronder een overzicht van de gemiddelde prijzen voor verschillende projecten. Per vierkante meter rekent de isolatiespecialist gemiddeld €20 tot €25. Maar onthoud dat dit een indicatie is. 

Let op: de isolatiespecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken.

Soort woning Kruipruimte in m² Gemiddelde kosten
Rijtjeshuis 45 €880 - €1.230
Hoekwoning 50 €1.030 - €1.330
2-onder-1-kap 55 €1.130 - €1.430
Vrijstaand huis 70 €1.390 - €1.900

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Kosten per soort isolatiemateriaal

Voor het isoleren van je kruipruimte, kunnen verschillende soorten isolatiemateriaal gebruikt worden. Hieronder staat een overzicht van verschillende soorten materialen, met de bijbehorende prijzen. De gemiddelde prijs is voor ongeveer 55 vierkante meter berekend.
Net als bij het tabel hierboven geldt ook hier dat de isolatiespecialisten hun eigen prijzen bepalen.

Materiaal Min. hoogte in de kruipruimte Gemiddelde prijs
Polystyreen strips 30 - 35 cm €1.320
Isolatiematrassen 35 cm €1.230
Schelpen 30 - 35 cm €1.520
EPS parels 20 - 25 cm €1.230

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Kruipruimte Isolatie

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Verschil tussen kruipruimte isolatie en vloerisolatie

Kruipruimte isolatie en vloerisolatie worden vaak door elkaar gehaald. Het verschil ligt bij welk onderdeel geïsoleerd wordt. Bij kruipruimte isolatie wordt de bodem geïsoleerd van de kruipruimte, vandaar dat het ook wel bodemisolatie heet. Dit kan je doen met isolatieparels, matrassen, isolatiechips of schelpen. Bij vloerisolatie wordt de onderkant van de vloer via de kruipruimte geïsoleerd. 

Vloerisolatie voor de kruipruimte breng je voornamelijk aan om vocht te bestrijden en om te isoleren. Het houdt optrekkend vocht tegen, maar ook vorming van schimmels. Hierdoor verdwijnt de muffe lucht. Vaak worden kruipruimtes bij de bouw niet geïsoleerd, omdat bij een goede bouw van de woning dit meestal niet nodig is.

Keuzes die de prijs beïnvloeden van kruipruimte isolatie

Kruipruimte isolatie kan je een aantal voordelen opleveren, zoals het besparen op energiekosten. Maar het is ook een investering. Om een helder overzicht te maken van welke onderdelen meespelen in de prijsbepaling, staan hieronder verschillende keuzes toegelicht. 

Het soort isolatiemateriaal

Voor het isoleren van de kruipruimte kan je voor verschillende materialen kiezen. Het voordeligste materiaal is isolatiechips. Deze chips hebben een goede isolatiewaarde en kost ongeveer €710 bij een oppervlakte van 40 vierkante meter. Isolatiefolie en XPS platen zijn samen de duurste mogelijkheid. Kies je hiervoor? Dan ben je gemiddeld tussen de €1.400 en de €1.500 kwijt voor een oppervlakte van 40 vierkante meter.

Is je kruipruimte goed toegankelijk of niet?

Een deel van de kostprijs wordt bepaald door de toegankelijkheid van je kruipruimte. Zorg er in ieder geval voor dat het redelijk toegankelijk is voor de isolatiespecialist. De hoogte van de kruipruimte speelt ook mee. Bij ruimtes met een beperkte hoogte zijn bepaalde soorten isolatiemateriaal niet geschikt, waardoor vrijwel het enige materiaal isolatiechips is. 

Subsidie voor isolatie

De overheid en veel gemeentes stimuleren energiebesparing. Daarom is het soms mogelijk om subsidie te krijgen voor het isoleren van je woning. Ben je een particuliere huiseigenaar? Dan geeft de Rijksoverheid helaas geen subsidie voor isolatie. Maar sommige Verenigingen van Eigenaren kunnen wel subsidies voor isolatie aanvragen. Hierdoor kan het zijn dat je tot 20 procent van de kosten terugkrijgt.
Belangrijk is dat je de subsidie aanvraagt doet voordat je begint met isoleren. 

Verder geven sommige gemeentes subsidie aan particulieren huiseigenaren. Wat er mogelijk is en wat de voorwaarden zijn, verschilt per gemeente. Op energiesubsidiewijzer.nl kan je zien wat jouw mogelijkheden zijn. Daarnaast is er soms ook een mogelijkheid om gebruik te maken van het lage BTW tarief, waardoor je maar 9% BTW hoeft te betalen. 

Wil je graag advies op maat en gratis offertes van erkende specialisten? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan. 

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor kruipruimte isolatie

dinsdag 21 juni 2022

Isoleren kruipruimte (40m2) en spouwmuur isolatie (~60m2)

Isoleren kruipruimte. Voor zover we kunnen zien, zit er een 'muur' in de kruipruimte, dus om de ruimte achter deze 'muur' te kunnen bereiken moeten er waarschijnlijk 'gaten' geboord worden om de 'slang' door te kunnen doen om de 'parel/isolatie' te kunnen spuiten. De oppervlakte is ong 40m2. De spouwmuur (2 muren) is ong 60m2.


Isolatie Midwoud
maandag 20 juni 2022

Kruipruimte, buitengevel en plat dak isoleren (40m2 + 65m2 + 50m2)

Ik zoek een vakman die voor mij wat isolatiewerken kan verrichten: 1. Kruipruimte isoleren ca. 40m2 vloeroppervlakte. Houten vloer, bereikbaar, hoogte bodem - vloer ca 40cm. 2. Buitenwand/zijwand isoleren over twee verdiepingen (het betreft een hoekwoning zonder ramen in zijgevel). Bij voorkeur aan binnenzijde ivm vergunningtraject. oppervlakte wand ca. 65m2. 3. Plat dak isoleren, ca. 50m2. bij voorkeur aan buitenzijde.


Isolatie Delft
vrijdag 17 juni 2022

Vloer isoleren vanuit kruipruimte (~60m2)

Isoleren van de begane grond vloer vanuit de kruipkelder met PUR schuim. Woning is op beton palen gefundeerd. Totaal oppervlak is ca. 60 m2


Isolatie Aalsmeer
dinsdag 14 juni 2022

Gehele woning isoleren

Ik zoek een vakman voor de volgende isolatiewerken: - Bodemisolatie (geen kruipruimte aanwezig), 40 m2. Uitgraven + beton storten (in overleg kan bepaald worden of ik dat zelf doe) - Gevelisolatie (buiten, geen spouwmuur) 1x26 m2, 1 klein raam en ventilatie in gevel. (2 gevels zullen aan de binnenkant worden geïsoleerd door mijzelf) - Dakisolatie 50 m2 + nieuwe dakpannen. Er zijn 2 dakkapellen die ook vervangen moeten worden. - Vervangen glas in HR++. Kozijnen voorgevel van kunststof, achter hout (wil ik graag behouden).


Isolatie Waalwijk
maandag 13 juni 2022

Woning isoleren

Zoek een isolatiespecialist voor het verduurzamen van mijn woning. Dit wil ik graag laten doen door middel van voorzetwanden of isolatie in de vloer. Graag advies en info. Kruipruimte aanwezig.


Isolatie Amsterdam
zaterdag 11 juni 2022

Kruipruimte isoleren ~48,3m2

Ik wil een kruipruimte van 48.3 m2 isoleren. Hij is circa 70 cm hoog en via een luik toegankelijk.


Isolatie Epe
woensdag 08 juni 2022

Glaswol isolatie kruipruimte 26m²

Ik ben opzoek naar een vakman voor het isoleren van de kruipruimte. Wil graag rc waarde van minimaal 4.55. Want er komt vloerverwarming op. Ik wil voor 1 juli de kruipruimte geïsoleerd hebben.


Isolatie Uden
maandag 30 mei 2022

Vloer isoleren vanuit kruipruimte (~28m2)

Wij hebben een vloer van ongeveer 28 m2 en dit willen we laten isoleren vanuit de kruipruimte met glaswol. De vloer bestaat uit houten balken met een houten vloer. De kruipruimte is ongeveer 50cm diep met zand op vloer.


Isolatie Uden
zaterdag 28 mei 2022

Vloer isoleren 70m2

Op zoek naar een vakman om de vloer te isoleren (kan in kruipruimte) voor appartement van ongeveer 70m2. Verder overwegen we om de muren langs binnen te isoleren en hadden hier graag advies over gekregen aangezien in alle gevels grote ramen zitten en we het afvragen of het dan wel veel zijn heeft. Spouw- en gevelisolatie zijn niet mogelijk.


Isolatie Rotterdam
woensdag 25 mei 2022

Pannendak, spouwmuur en eventueel vloer isolatie

Onlangs hebben wij een woning gekocht (bouwjaar 1971). Voor zover wij hebben kunnen nagaan zijn er nog geen na-isolatie maatregelen getroffen. Nu zijn wij ons aan het oriënteren m.b.t. de mogelijkheden voor in de eerste plaats spouwmuurisolatie, volgens mij is de gevel 200m² in totaal. Daarnaast willen wij ook het dak van buitenaf isoleren en wij willen eventueel de dakpannen laten vervangen. De totale oppervlakte van het dak is 200m², bestaat uit 2 dak delen. Of er ook mogelijkheden zijn voor vloerisolatie is ons nog onbekend (er is geen kruipruimte onder de woning). Volgens de vorige eigenaar is er ooit gekeken (endoscopisch) naar de spouw tussen binnenblad en buitenblad (=metselwerk). Als er mogelijkheden zijn voor vloerisolatie willen wij dit ook laten doen. V.w.b. (schuin)dakisolatie zijn wij benieuwd of na-isolatie aan de buitenkant tot de mogelijkheden behoort aangezien het overgrote deel van het dak aan de binnenzijde reeds is afgewerkt met wandbeplating. Er is volgens ons geen noemenswaardige isolatie aangebracht. En voor zover het dak zichtbaar is bijvoorbeeld achter (knie)schotten is enkel dakbeschot zichtbaar. Er is geen kruipruimte aanwezig tbv vloerisolatie. Na de zomervakantie mogen de werkzaamheden plaatsvinden.


Isolatie Son
woensdag 25 mei 2022

Isoleren kruipruimte (40m2) en spouwmuur isolatie (~60m2)

Isoleren kruipruimte. Voor zover we kunnen zien, zit er een 'muur' in de kruipruimte, dus om de ruimte achter deze 'muur' te kunnen bereiken moeten er waarschijnlijk 'gaten' geboord worden om de 'slang' door te kunnen doen om de 'parel/isolatie' te kunnen spuiten. De oppervlakte is ong 40m2. De spouwmuur (2 muren) is ong 60m2.


Isolatie Midwoud
donderdag 12 mei 2022

Vloer isoleren vanuit kruipruimte (~60m2)

Isoleren van de begane grond vloer vanuit de kruipkelder met PUR schuim. Woning is op beton palen gefundeerd. Totaal oppervlak is ca. 60 m2


Isolatie Aalsmeer
donderdag 05 mei 2022

Plafond isoleren

Gedeelte plafonds bergingen en kruipruimte van beton met spuitisolatie +- 70m2.


Isolatie Baarn
donderdag 05 mei 2022

Vloer begane grond + vloer zolder isoleren

Ik zoek een vakman die de vloer van de begane grond via de kruipruimte en de vloer op de zolder kan thermisch isoleren. Bij de vloer van de begane grond gaat het om ~160m2 en bij de vloer van de zolder ~50m2. Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ik weet het nog niet, afhankelijk van advies & informatie In welke isolatievorm(en) heb je verder interesse?: Gevelisolatie Wanneer is je woning gebouwd?: Na 1991 Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Isolatie Zuidhorn
vrijdag 22 april 2022

Vloer isoleren

Vloerisolatie vanuit kruipruimte. Ik wil graag mijn vloer laten isoleren, misschien dat dit het beste is om van uit de kruipruimte te isoleren.


Isolatie Druten
woensdag 20 april 2022

De kruipruimte isoleren

Ik ben opzoek naar isolatiespecialist voor het isoleren van mijn begane vloer. Dit moet vanuit de kruipruimte. Betreft een houten vloer à 45 m2. Kruipruimte is 60 cm diep.


Isolatie Heerhugowaard
woensdag 20 april 2022

Vloer isoleren vanuit kruipruimte (84m2)

Ik wil graag mijn vloer laten isoleren vanuit de kruipruimte. Het gaat om 84m2. De kruipruimte is in 2 delen op gedeeld. Optioneel: grondfolie aanbrengen


Isolatie Leusden
donderdag 14 april 2022

Vloer isoleren vanuit kruipruimte (~54m2)

Ik heb een tussenwoning waarvan ik de vloer vanuit de kruipruimte wil laten isoleren. De oppervlakte bedraagt ca. 54 m2. Ik heb een tekening bijgevoegd.


Isolatie Heerhugowaard
maandag 11 april 2022

Vloer isoleren vanuit de kruipruimte (~55m2)

Ik wil graag mijn vloer laten isoleren vanuit de kruipruimte. Er liggen nu isolatie parels in, die verwijderd moeten worden. De oppervlakte is ongeveer 55m2.


Isolatie Zuid-Scharwoude
zaterdag 09 april 2022

Kruipruimte isolatie

Graag zou ik mijn kruipruimte willen isoleren. Ik denk met pur. Op dit moment ligt er 4 cm piepschuim onder. Hoeveel zou t kosten om de gehele o derkant van de woning te doen? Het is een gemiddelde rijtjeshuis, een tussenwoning. Ca 45 m². Misschien kunnen we het samen doen met mijn kunststofkozijn aanvraag.


Isolatie Enschede
maandag 04 april 2022

Binnenmuren + kruipruimte isoleren

Op onze eerste verdieping is de buitenmuur van houtskeletbouw slechts 12 cm dik. De kamers zijn moeilijk warm te houden. Daarom willen wij graag een offerte ontvangen voor het isoleren van de binnenmuren(~10m2) Ook willen wij de kruipruimte isoleren. Wij hebben vloerverwarming.


Isolatie Almere
zondag 03 april 2022

Vloer laten isoleren

Vloer isoleren onder het vloer in de kruipruimte 50m2.


Isolatie Maarssen
woensdag 30 maart 2022

Vloer isoleren vanuit kruipruimte (~51m2)

Ik zoek een vakman die mijn vloer kan isoleren vanuit de kruipruimte. Het gaat om ongeveer 51m2. Ik woon op een polder, dus er liggen plassen in de kruipruimte.


Isolatie Ens
maandag 28 maart 2022

Buitengevel isoleren (60m2 en\of 120m²) + evt. vloer /kruipruimte isoleren

Het betreft een woning uit 1972 welke volledig gerenoveerd wordt vanaf mei tot en met oktober. In het kader van verwarmen met warmtepomp zou ik ook graag gevel isolatie toepassen aan de buitenzijde. Dit mede wegens koude brug onderbreking van de betonnen vloer die bloot ligt. Tevens zou ik graag een offerte krijgen voor vloer isolatie van de betonnen vloer met kruipruimte waarbij de kruipruimte toegankelijk blijft. De buren willen dit eventueel ook laten doen, dit hangt af van de prijs, graag ontvang ik 2 offertes, eentje voor 60m² isolatie en eentje voor 120m²


Isolatie Bilthoven
vrijdag 25 maart 2022

Kruipruimte isoleren met water gedragen purschuim (50 m2)

Ik wil graag plafond van mijn kruipruimte isoleren met pur oid. 50m2 Hebben de voorkeur voor waterg edragen pur schuim


Isolatie Heerhugowaard
vrijdag 25 maart 2022

Vloer isoleren ( 30 m2)

Ik zoek een vakman voor geluidsisolatie. Mijn kamer zit recht boven een cafe en hier hoor ik erg veel van af komen. Het betreft een kamer van 30 vierkante meter. Houten vloer met kleine kruipruimte eronder ook zit er een systeem plafond onder.


Isolatie Bergen op Zoom
vrijdag 18 maart 2022

Kruipruimte isoleren (~50m2)

Ik zoek een vakman die mijn vloer vanuit de kruipruimte kan isoleren. Het gaat om een oppervlakte van ongeveer 50 m2. Het is een 60/70 cm diepe kruipruimte (vochtig).


Isolatie Huizen
maandag 14 maart 2022

Gevel en kruipruimte isoleren + gevel aftimmeren met keralit

Wij willen onze geven laten isoleren en aftimmeren met keralit, de kruipruimte willen we ook graag laten isoleren. Kruipruimte 50m² Gevel 30m²


Isolatie Emmen
maandag 07 maart 2022

kruipruimte isoleren ~35m2

Wij zouden graag een offerte willen ontvangen voor het isoleren van onze kruipruimte van circa 35m2.


Isolatie Spijkenisse
vrijdag 25 februari 2022

Aanbrengen vloerisolatie kruipruimte

Mijn aanvraag betreft het aanbrengen van vloerisolatie in de kruipruimte. Het gaat om ongeveer 35/40m2.


Isolatie Almere
Offertes aanvragen