Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Kruipruimte Isolatie 1

Kruipruimte isoleren

Wil je de kruipruimte isoleren? Casius brengt je in contact met Erkende isolatiespecialisten bij jou in de regio.

Heb je last van een muffe lucht of vocht in de kruipruimte en wil je daarom graag de kruipruimte laten isoleren? 

De erkende isolatiespecialisten via Casius staan voor je klaar om je hierbij helpen. Wil je daarnaast misschien ook je vloer isoleren of je gevel? Geen probleem daar helpen ze je ook graag bij. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je de kruipruimte wil laten isoleren? Wil je graag dat een isolatiespecialist bij je langskomt om alle vakkundige normen van het plaatsen van isolatie te bespreken? Vul dan het offerte formulier in en ontvang tot 3 gratis en vrijblijvende offertes!

Kosten kruipruimte isolatie

Er bestaan meerdere soorten kruipruimte isolatie. Daarom geven wij hieronder een overzicht van de gemiddelde prijzen voor verschillende projecten. Per vierkante meter rekent de isolatiespecialist gemiddeld €20 tot €25. Maar onthoud dat dit een indicatie is. 

Let op: de isolatiespecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken.

Soort woning Kruipruimte in m² Gemiddelde kosten
Rijtjeshuis 45 €880 - €1.230
Hoekwoning 50 €1.030 - €1.330
2-onder-1-kap 55 €1.130 - €1.430
Vrijstaand huis 70 €1.390 - €1.900

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Kosten per soort isolatiemateriaal

Voor het isoleren van je kruipruimte, kunnen verschillende soorten isolatiemateriaal gebruikt worden. Hieronder staat een overzicht van verschillende soorten materialen, met de bijbehorende prijzen. De gemiddelde prijs is voor ongeveer 55 vierkante meter berekend.
Net als bij het tabel hierboven geldt ook hier dat de isolatiespecialisten hun eigen prijzen bepalen.

Materiaal Min. hoogte in de kruipruimte Gemiddelde prijs
Polystyreen strips 30 - 35 cm €1.320
Isolatiematrassen 35 cm €1.230
Schelpen 30 - 35 cm €1.520
EPS parels 20 - 25 cm €1.230

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Kruipruimte Isolatie

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Verschil tussen kruipruimte isolatie en vloerisolatie

Kruipruimte isolatie en vloerisolatie worden vaak door elkaar gehaald. Het verschil ligt bij welk onderdeel geïsoleerd wordt. Bij kruipruimte isolatie wordt de bodem geïsoleerd van de kruipruimte, vandaar dat het ook wel bodemisolatie heet. Dit kan je doen met isolatieparels, matrassen, isolatiechips of schelpen. Bij vloerisolatie wordt de onderkant van de vloer via de kruipruimte geïsoleerd. 

Vloerisolatie voor de kruipruimte breng je voornamelijk aan om vocht te bestrijden en om te isoleren. Het houdt optrekkend vocht tegen, maar ook vorming van schimmels. Hierdoor verdwijnt de muffe lucht. Vaak worden kruipruimtes bij de bouw niet geïsoleerd, omdat bij een goede bouw van de woning dit meestal niet nodig is.

Keuzes die de prijs beïnvloeden van kruipruimte isolatie

Kruipruimte isolatie kan je een aantal voordelen opleveren, zoals het besparen op energiekosten. Maar het is ook een investering. Om een helder overzicht te maken van welke onderdelen meespelen in de prijsbepaling, staan hieronder verschillende keuzes toegelicht. 

Het soort isolatiemateriaal

Voor het isoleren van de kruipruimte kan je voor verschillende materialen kiezen. Het voordeligste materiaal is isolatiechips. Deze chips hebben een goede isolatiewaarde en kost ongeveer €710 bij een oppervlakte van 40 vierkante meter. Isolatiefolie en XPS platen zijn samen de duurste mogelijkheid. Kies je hiervoor? Dan ben je gemiddeld tussen de €1.400 en de €1.500 kwijt voor een oppervlakte van 40 vierkante meter.

Is je kruipruimte goed toegankelijk of niet?

Een deel van de kostprijs wordt bepaald door de toegankelijkheid van je kruipruimte. Zorg er in ieder geval voor dat het redelijk toegankelijk is voor de isolatiespecialist. De hoogte van de kruipruimte speelt ook mee. Bij ruimtes met een beperkte hoogte zijn bepaalde soorten isolatiemateriaal niet geschikt, waardoor vrijwel het enige materiaal isolatiechips is. 

Subsidie voor isolatie

De overheid en veel gemeentes stimuleren energiebesparing. Daarom is het soms mogelijk om subsidie te krijgen voor het isoleren van je woning. Ben je een particuliere huiseigenaar? Dan geeft de Rijksoverheid helaas geen subsidie voor isolatie. Maar sommige Verenigingen van Eigenaren kunnen wel subsidies voor isolatie aanvragen. Hierdoor kan het zijn dat je tot 20 procent van de kosten terugkrijgt.
Belangrijk is dat je de subsidie aanvraagt doet voordat je begint met isoleren. 

Verder geven sommige gemeentes subsidie aan particulieren huiseigenaren. Wat er mogelijk is en wat de voorwaarden zijn, verschilt per gemeente. Op energiesubsidiewijzer.nl kan je zien wat jouw mogelijkheden zijn. Daarnaast is er soms ook een mogelijkheid om gebruik te maken van het lage BTW tarief, waardoor je maar 9% BTW hoeft te betalen. 

Wil je graag advies op maat en gratis offertes van erkende specialisten? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan. 

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor kruipruimte isolatie

vrijdag 02 december 2022

Isolatiechips in kruipruimte aanbrengen (~50m2)

Ik zoek een vakman die voor mij isolatiechips in de kruipruimte kan aanbrengen. Het gaat om ongeveer 50 m2. De kruipruimte is krap maar wel toegankelijk, ongeveer 45cm diep.


Isolatie Alkmaar
dinsdag 29 november 2022

Kruipruimte isoleren met EPS parrels (~44m2)

Ik wil mijn kruipruimte laten isoleren met EPS parrels van 25cm. De oppervlakte is ongeveer 44m2. Graag zie ik een offerte tegemoet.


Isolatie Amsterdam Zuidoost
maandag 28 november 2022

Kruipruimte isoleren (~54m2)

Ik zoek een vakman die voor mij de kruipruimte kan isoleren. De oppervlakte van de vloer is ongeveer 54m2. Graag hoor ik meer advies en informatie van een vakman, met de bijbehorende prijzen. ik weet namelijk nog niet zeker of dit rendabel genoeg zal zijn voor mij.


Isolatie Rotterdam
woensdag 23 november 2022

Kruipruimte 45 m2 laten isoleren

Ik wil graag de kruipruimte laten isoleren. Ruimte is minimaal 60 cm hoog en 45 m2. Woning is van 1967.


Isolatie Odijk
maandag 21 november 2022

Kruipruimte isoleren (~58m2)

Graag wil ik in mijn kruipruimte isoleren met Tonzon folie om zo een Rd waarde van 6+ te bereiken. Dit zou dan gaan met de vierkamer Tonzon folie. Ook zou ik graag bodemfolie willen, zodat alles er netjes uit komt te zien en goed afsluit. De kruipruimte is 1 meter diep en 58m2 in oppervlakte. De woonkamer is met een houten vloer (33m2) en de hal/keuken is met een betonnen vloer (25m2). Alles is goed bereikbaar.


Isolatie Tilburg
maandag 21 november 2022

Vloer isoleren vanuit de kruipruimte (~70m2)

Ik zoek een partij in isolatie om mijn vloer te isoleren, vanuit de kruipruimte. Deze kruipruimte is 55 cm diep en heeft een dubbele ingang, achter en voor. De oppervlakte is in totaal ongeveer 70m2. Graag zie ik een offerte tegemoet.


Isolatie Apeldoorn
maandag 21 november 2022

Vloer isoleren, vanuit de kruipruimte (~40m2)

Ik zoek een specialist die voor mij de vloer kan isoleren, vanuit de kruipruimte. Deze kruipruimte is ongeveer 65 cm diep. De oppervlakte bedraagt zo'n 40m2.


Isolatie Hoogvliet Rotterdam
woensdag 16 november 2022

Vloer isoleren vanuit kruipruimte (~60m2)

Graag ontvangen wij een offerte voor vloerisolatie in onze kruipruimte met verschillende technieken zoals o.a. pur. De oppervlakte is ongeveer 60m2, het is een twee onder een kap huis


Isolatie Oosterhout
maandag 14 november 2022

Kruipruimte isoleren

Ik zou mijn kruipruimte van dik een meter diep laten isoleren. De kruipruimte is 50 m2.


Isolatie Rotterdam
maandag 07 november 2022

Kruipruimte isoleren ~120m2

In kruipruimte isolatie materiaal aanbrengen tegen onderkant vloer. Het gaat om ~120m2.


Isolatie Venlo
maandag 07 november 2022

Kruipruimte isoleren (55m2)

Ik wil mijn kruipruimte isoleren. Hij is 55m2 en 80cm diep. Ik wil het graag thermisch laten isoleren.


Isolatie Maassluis
maandag 31 oktober 2022

Kruipruimte isoleren (50m2)

Ik wil mijn vloer isoleren. Het gaat om ongeveer 50 m2 en ik wil het thermisch laten isoleren.


Isolatie Zandvoort
maandag 31 oktober 2022

Vloer isoleren vanuit kruipruimte (~32m2)

Ik zoek een partij die mij informatie en advies kan geven om de vloer vanuit de kruipruimte te laten isoleren. Deze is ongeveer 32m2. Ik schat de diepte van de kruipruimte op een kniehoogte, 50cm?


Isolatie Oud Beijerland
vrijdag 28 oktober 2022

Isolatie van woning verbeteren

Ik zoek een vakman die de spouwmuurisolatie kan nakijken. In overleg mag het na-geïsoleerd worden. De oppervlakte betreft hiervoor ongeveer 150m2. Ook wil ik mijn platte dak laten isoleren, dit gaat om ongeveer 50m2. Tot slot wil ik ook de vloer laten isoleren, vanuit de kruipruimte. Dit zal gaan om 70m2.


Isolatie Alphen aan den Rijn
donderdag 27 oktober 2022

Vloer isoleren (~45m2)

Ik wil mijn vloer laten isoleren. Deze heeft een oppervlakte van ongeveer 45m2. Ik weet niet hoe dit zal moeten gebeuren, maar ik begreep vanuit de kruipruimte. Geen idee hoe diep die is.


Isolatie Tilburg
maandag 24 oktober 2022

Kruipruimte isoleren (55m2)

Ik wil graag mijn vloer laten isoleren. De vloer is 55 m2, Ik wil het thermisch laten isoleren. De vorige eigenaar heeft cement laten storten. Ik weet niet of het mogelijk is om meteen te isoleren of dat eerst het cement weggehaald moet worden. Ik wil hier graag informatie over van de vakman.


Isolatie Ooltgensplaat
maandag 24 oktober 2022

Kruipruimte isoleren (42m2)

Ik wil mijn vloer laten isoleren. Het gaat om 42 m2 en ik wil het thermisch laten isoleren.


Isolatie Venlo
maandag 24 oktober 2022

Kruipruimte isoleren (60 m2)

Ik wil graag (ca) 60m2 vloer in de kruipruimte laten isoleren, zodat de benedenverdieping beter geïsoleerd is.


Isolatie Almere
vrijdag 21 oktober 2022

Dak en vloer laten isoleren

Bouwjaar medio 1991, 1. Vloerisolatie van ca. 60 m2, de bestaande betonkanaalplatenvloer heeft ca. 5-8cm Styropor isolatie. Wij twijfelen over extra isolatie met Tomzon of met bijvoorbeeld polyuretaan spuiten. Kruipruimte is redelijk droog en overal begaanbaar, ca. 60-70cm hoog. 2. Dakisolatie van aanbouw werkkamer, ca. 20m2. Platdak (met bitumen, vrijwel geen isolatie), indien mogelijk begaanbare harde isolatieplaten van ca.15 cm plaatsen en daarna afdekken met bitumen of rubber dakleer? 3. wij verlangen een gecertificeerde actuele offerte, aangezien wij in aanmerking komen van subsidie.


Isolatie Groningen
dinsdag 18 oktober 2022

Kruipruimte isoleren (~70m2)

Ik heb een kruipruimte van ongeveer 80 cm hoog. Ik wil graag de vloer vanuit deze kruipruimte laten isoleren. Het betreft ongeveer 70 vierkante meter.


Isolatie Blitterswijck
maandag 17 oktober 2022

Kruipruimte en plafond isoleren

Dakisolatie van binnenuit na verwijdering van het gipsplafond, ong. 25 m2. Vloerisolatie uitbouw via kruipruimte met b.v. EPS-chips ong. 25 m2 en de kruipruimte onder de vloer van woonkamer, keuken en gang, ong. 30 m2 eveneens met chips of anderszins. Deze ruimte is goed toegankelijk.


Isolatie Alkmaar
maandag 17 oktober 2022

Kruipruimte isoleren (70m2)

ik wil mijn kruipruimte isoleren. de kruipruimte is ongeveer 70m2. Ik wil het graag thermisch laten isoleren.


Isolatie Haarlem
maandag 17 oktober 2022

Kruipruimte + spouwmuur isoleren (150m2)

Ik wil mijn spouwmuur en kruipruimte isoleren. De kruipruimte is ongeveer 50m2 en de spouwmuur is ongeveer 100m2. Ik wil ze allebei thermisch isoleren.


Isolatie Horn
maandag 17 oktober 2022

kruipruimte isoleren

Ik wil mijn kruipruimte isoleren. De kruipruimte is niet goed bereikbaar, dus er moet een stukje gegraven worden bij de voorgevel om bij de kruipruimte te komen. Ik wil het thermisch laten isoleren en de oppervlakte van de kruipruimte weet ik niet precies, omdat ik er zelf niet bij kan.


Isolatie Nuenen
maandag 17 oktober 2022

Kruipruimte isoleren met parels (40m2)

Zoek een vakman voor het plaatsen van parels in de kruipruimte, 40 m2, hoogte tussen de balken 38 cm dus zo mogelijk 30-35 cm.


Isolatie Haarlem
zaterdag 15 oktober 2022

Verzakte betonnen vloer vervangen door geïsoleerde vloer (~41m2)

Mijn aanvraag betreft ca 41 m2 bestaande betonnen vloer vervangen door isolatie vloer (bijv. PS renovatie vloer of gelijkwaardig). Het gaat om de woonkamer in platte grond. Graag ook optie voor vloerverwarming. De bestaande kruipruimte zit vol met zand. Offerte inclusief sloop en afvoer van de bestaande betonnen vloer.


Isolatie Den Haag
woensdag 12 oktober 2022

Vloer isoleren vanuit kruipruimte (~40m2)

Wij hebben recentelijk een huis gekocht en willen de vloer vanuit de kruipruimte graag laten isoleren. Helaas kunnen we geen ingang vinden naar de kruipruimte dus deze zal waarschijnlijk gemaakt moeten worden, maar we zijn bezig met het opvragen van tekeningen om hier achter te komen. De vloer is ongeveer 40m2. Wij willen graag de verschillende opties verkennen voor het isoleren van de vloer.


Isolatie Leiden
woensdag 12 oktober 2022

Kruipruimte uitzuigen + vloerisolatie

We willen onze houten parketvloer (jaren 20 huis) isoleren, bijv. met Tonzon. De kruipruimte is niet diep genoeg en moet eerst uitgezogen worden. Afmetingen kamer 40 m2, kruipruimte moet ca. 30 cm dieper worden.


Isolatie Den Haag
dinsdag 11 oktober 2022

Woning isoleren

Ik ben op zoek naar een isolatiespecialist voor het isoleren van mijn woning. - Tochtstrook plaatsen bij alle ramen / deuren - Brievenbus dicht zetten / sterke veer - Folie achter radiatoren - Vloer isolatie, vanuit kruipruimte (~50m2) - Folie onder dakpannen (~100m2) - Isolerende platen op het platte dak (~20m) - Achter de schotten / gipsplaten binnenkant dak checken of er isolatie achter zit en zo nodig aanbrengen


Isolatie Den Haag
maandag 10 oktober 2022

Kruipruimte isoleren

Ik wil mijn woning laten isoleren. Het gaat om de spouwmuur in de voor- en achtergevel en de vloer. In totaal is dit ongeveer 70m2. Ik wil het graag thermisch laten isoleren.


Isolatie Sittard
Offertes aanvragen