Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Kruipruimte Isolatie 1

Kruipruimte isoleren

Wil je de kruipruimte isoleren? Casius brengt je in contact met Erkende isolatiespecialisten bij jou in de regio.

Heb je last van een muffe lucht of vocht in de kruipruimte en wil je daarom graag de kruipruimte laten isoleren? 

De erkende isolatiespecialisten via Casius staan voor je klaar om je hierbij helpen. Wil je daarnaast misschien ook je vloer isoleren of je gevel? Geen probleem daar helpen ze je ook graag bij. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je de kruipruimte wil laten isoleren? Wil je graag dat een isolatiespecialist bij je langskomt om alle vakkundige normen van het plaatsen van isolatie te bespreken? Vul dan het offerte formulier in en ontvang tot 3 gratis en vrijblijvende offertes!

Kosten kruipruimte isolatie

Er bestaan meerdere soorten kruipruimte isolatie. Daarom geven wij hieronder een overzicht van de gemiddelde prijzen voor verschillende projecten. Per vierkante meter rekent de isolatiespecialist gemiddeld €20 tot €25. Maar onthoud dat dit een indicatie is. 

Let op: de isolatiespecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken.

Soort woning Kruipruimte in m² Gemiddelde kosten
Rijtjeshuis 45 €880 - €1.230
Hoekwoning 50 €1.030 - €1.330
2-onder-1-kap 55 €1.130 - €1.430
Vrijstaand huis 70 €1.390 - €1.900

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Kosten per soort isolatiemateriaal

Voor het isoleren van je kruipruimte, kunnen verschillende soorten isolatiemateriaal gebruikt worden. Hieronder staat een overzicht van verschillende soorten materialen, met de bijbehorende prijzen. De gemiddelde prijs is voor ongeveer 55 vierkante meter berekend.
Net als bij het tabel hierboven geldt ook hier dat de isolatiespecialisten hun eigen prijzen bepalen.

Materiaal Min. hoogte in de kruipruimte Gemiddelde prijs
Polystyreen strips 30 - 35 cm €1.320
Isolatiematrassen 35 cm €1.230
Schelpen 30 - 35 cm €1.520
EPS parels 20 - 25 cm €1.230

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Kruipruimte Isolatie

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Verschil tussen kruipruimte isolatie en vloerisolatie

Kruipruimte isolatie en vloerisolatie worden vaak door elkaar gehaald. Het verschil ligt bij welk onderdeel geïsoleerd wordt. Bij kruipruimte isolatie wordt de bodem geïsoleerd van de kruipruimte, vandaar dat het ook wel bodemisolatie heet. Dit kan je doen met isolatieparels, matrassen, isolatiechips of schelpen. Bij vloerisolatie wordt de onderkant van de vloer via de kruipruimte geïsoleerd. 

Vloerisolatie voor de kruipruimte breng je voornamelijk aan om vocht te bestrijden en om te isoleren. Het houdt optrekkend vocht tegen, maar ook vorming van schimmels. Hierdoor verdwijnt de muffe lucht. Vaak worden kruipruimtes bij de bouw niet geïsoleerd, omdat bij een goede bouw van de woning dit meestal niet nodig is.

Keuzes die de prijs beïnvloeden van kruipruimte isolatie

Kruipruimte isolatie kan je een aantal voordelen opleveren, zoals het besparen op energiekosten. Maar het is ook een investering. Om een helder overzicht te maken van welke onderdelen meespelen in de prijsbepaling, staan hieronder verschillende keuzes toegelicht. 

Het soort isolatiemateriaal

Voor het isoleren van de kruipruimte kan je voor verschillende materialen kiezen. Het voordeligste materiaal is isolatiechips. Deze chips hebben een goede isolatiewaarde en kost ongeveer €710 bij een oppervlakte van 40 vierkante meter. Isolatiefolie en XPS platen zijn samen de duurste mogelijkheid. Kies je hiervoor? Dan ben je gemiddeld tussen de €1.400 en de €1.500 kwijt voor een oppervlakte van 40 vierkante meter.

Is je kruipruimte goed toegankelijk of niet?

Een deel van de kostprijs wordt bepaald door de toegankelijkheid van je kruipruimte. Zorg er in ieder geval voor dat het redelijk toegankelijk is voor de isolatiespecialist. De hoogte van de kruipruimte speelt ook mee. Bij ruimtes met een beperkte hoogte zijn bepaalde soorten isolatiemateriaal niet geschikt, waardoor vrijwel het enige materiaal isolatiechips is. 

Subsidie voor isolatie

De overheid en veel gemeentes stimuleren energiebesparing. Daarom is het soms mogelijk om subsidie te krijgen voor het isoleren van je woning. Ben je een particuliere huiseigenaar? Dan geeft de Rijksoverheid helaas geen subsidie voor isolatie. Maar sommige Verenigingen van Eigenaren kunnen wel subsidies voor isolatie aanvragen. Hierdoor kan het zijn dat je tot 20 procent van de kosten terugkrijgt.
Belangrijk is dat je de subsidie aanvraagt doet voordat je begint met isoleren. 

Verder geven sommige gemeentes subsidie aan particulieren huiseigenaren. Wat er mogelijk is en wat de voorwaarden zijn, verschilt per gemeente. Op energiesubsidiewijzer.nl kan je zien wat jouw mogelijkheden zijn. Daarnaast is er soms ook een mogelijkheid om gebruik te maken van het lage BTW tarief, waardoor je maar 9% BTW hoeft te betalen. 

Wil je graag advies op maat en gratis offertes van erkende specialisten? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan. 

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor kruipruimte isolatie

donderdag 23 maart 2023

Kruipruimte isoleren

Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ja, na het vergelijken van offertes In welke isolatievorm(en) heb je interesse?: Vloerisolatie Wanneer is je woning gebouwd?: 1920 - 1976 Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Isolatie Kruiningen
maandag 20 maart 2023

Kruipruimte isoleren

Op de begane grond moet de vloer geïsoleerd worden vanuit de kruipruimte. Het dak bestaat voor een deel uit een schuin dak (vliering) en voor een deel uit een plat dak (achterzijde van de woning). In principe beide isoleren of alleen het schuine dak. Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ja, na het vergelijken van offertes Wat wil je isoleren?: Vloer isoleren, Dak isoleren Type woning:: Woonhuis Soort dak: Schuin dak Wanneer is je woning gebouwd?: Bouwjaar tussen 1977 en 1984 Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Isolatie Vlissingen
donderdag 16 maart 2023

Kruipruimte isoleren

Dak-isolatie, gevel-islolatie Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ja, na het vergelijken van offertes Soort dak: Schuin dak In welke isolatievorm(en) heb je interesse?: Dakisolatie, Vloerisolatie Wanneer is je woning gebouwd?: Voor 1920 Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Isolatie Dirksland
donderdag 16 maart 2023

Kruipruimte isoleren

Isolatie van de vloer van onderaf Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ja, na het vergelijken van offertes In welke isolatievorm(en) heb je interesse?: Vloerisolatie Wanneer is je woning gebouwd?: 1977 - 1984 Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Isolatie Burgh Haamstede
maandag 13 maart 2023

Kruipruimte isoleren

Onderkant vloer vanuit kruipruimte isoleren met soort schuim. Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ik weet het nog niet, afhankelijk van advies & informatie Wat wil je isoleren?: Vloer isoleren Type woning:: Woonhuis Wanneer is je woning gebouwd?: Bouwjaar tussen 1977 en 1984 Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Isolatie Kortgene
maandag 13 maart 2023

Kruipruimte isoleren

of de diepte van de kruipruimte onder de vloer van invloed is voor het aan brengen van isolatie? Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ik weet het nog niet, afhankelijk van advies & informatie Wat wil je isoleren?: Vloer isoleren Type woning:: Woonhuis Wanneer is je woning gebouwd?: Bouwjaar vóór 1920 Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Isolatie Stellendam
woensdag 08 maart 2023

85 m2 kruipruimte isoleren

85 m2 kruipruimte isoleren. kruipruimte is 65 CM hoog.


Isolatie Tilburg
dinsdag 07 maart 2023

Kruipruimte isoleren

Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ja, na het vergelijken van offertes Wat wil je isoleren?: Spouwmuur na-isoleren (isolatie in de muur verbeteren), Vloer isoleren Type woning:: Woonhuis Wanneer is je woning gebouwd?: Bouwjaar tussen 1977 en 1984 Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Isolatie Ouddorp
maandag 06 maart 2023

Vloer isoleren in aanbouw

Ik heb een aanbouw met een doorgestorte vloer. Deze steekt een dertigtal centimeters uit. Dit is vanzelfsprekend een koudebrug die vochtproblemen veroorzaakt in de vloer. Ik zou graag willen weten of en hoe dit opgelost kan worden, en voor welk bedrag. Er is (voor zover ik weet) geen sprake van een kruipruimte. De betonnen vloer steekt over een breedte van 2.3m plusminus dertig centimeter uit. Onbekend hoe diep. Dit huis is een nieuwe aankoop, we krijgen 1/6 de sleutels


Isolatie Haarlem
maandag 06 maart 2023

Kruipruimte isoleren

Heb je verwarming op de bovenste verdieping of zolder?: Verwarmd Welk type dak heeft je woning?: Schuin dak Wat voor type woning heb jij?: Tussenwoning


Isolatie Den Bommel
maandag 06 maart 2023

Kruipruimte isoleren

Images sent by lead: http://api.solvari.nl/system/v2/lead/4a0a087e-5e6c-47e3-814a-305e0cc184a3/assets Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ik weet het nog niet, afhankelijk van advies & informatie In welke isolatievorm(en) heb je interesse?: Spouwmuur na-isolatie, Vloerisolatie Type woning:: Woonhuis Wanneer is je woning gebouwd?: 1977 - 1984 Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Isolatie Yerseke
maandag 27 februari 2023

Kruipruimte isoleren

Vloerisolatie, kelder is leeg - ca. 50-70 cm, muurisolatie - 2-5 cm tussen de binnen en buitenmuur Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ja, na het vergelijken van offertes Wat wil je isoleren?: Spouwmuur na-isoleren (isolatie in de muur verbeteren), Vloer isoleren, Dak isoleren Type woning:: Woonhuis Soort dak: Schuin dak Wanneer is je woning gebouwd?: Bouwjaar tussen 1977 en 1984 Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Isolatie Bruinisse
maandag 27 februari 2023

Dak + kruipruimte isolatie

Ik wil mijn kruipruimte en mijn platdak laten isoleren. Afmetingen zal ik moeten laten opmeten door de vakman. Mijn woning komt uit 1981.


Isolatie Sellingen
maandag 20 februari 2023

Kruipruimte isoleren

Ik wil graag de vloer isoleren. De bouwjaar is 1977.


Isolatie Stellendam
maandag 20 februari 2023

Kruipruimte isoleren

Om de vloerverwarming zo efficiënt mogelijk uit te laten pakken, moet de bodem geïsoleerd worden vanuit de kruipruimte. Het gaat om de gehele benedenverdieping met een totale oppervlakte tussen de 35 en 40 vierkante meter. Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ja, na het vergelijken van offertes Wat wil je isoleren?: Vloer isoleren Type woning:: Woonhuis Wanneer is je woning gebouwd?: Bouwjaar tussen 1920 en 1976 Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Isolatie Zoutelande
woensdag 15 februari 2023

Bodemisolatie kruipruimte

Ik zoek een specialist die de bodem van onze kruipruimte met isolatiechips kan isoleren. Het gaat om een vloeroppervlakte van circa 45 m2.


Isolatie Gouda
maandag 13 februari 2023

Isolatie kruipruimte

Ca 45m2


Isolatie Heesch
maandag 13 februari 2023

Kruipruimte isoleren 24m2

Ik wil graag me kruipruimte isoleren van 24m2


Isolatie Heinkenszand
maandag 13 februari 2023

Dakspouw + kruipruimte isoleren

Ik wil mijn dakspouw en kruipruimte laten isoleren. Afmetingen in overleg met de vakman.


Isolatie Huissen
maandag 06 februari 2023

Kruipruimte isoleren

op dit moment wil ik de dakisolatie doen. in een laterstadium wellicht ook de vloer en de spouwmuren Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ja, na het vergelijken van offertes Soort dak: Schuin dak In welke isolatievorm(en) heb je interesse?: Dakisolatie, Spouwmuurisolatie, Vloerisolatie Wanneer is je woning gebouwd?: 1920 - 1976 Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Isolatie Badhoevedorp
maandag 06 februari 2023

Kruipruimte isoleren (60m2)

Ik wil mijn kruipruimte laten isoleren. Het gaat om een kruipruimte van 60 m2. Ik wil dat het thermisch geisoleerd wordt.


Isolatie Den Helder
vrijdag 03 februari 2023

Kruipruimte isoleren 42,5m3

Ik wil graag de 42,5m3 kruipruimte te isoleren. Dit als 2e subsidie maatregel dus moet aan de eisen voldoen. Het is nu een vochtige en ongelijke kruipruimte.


Isolatie Spijkenisse
maandag 30 januari 2023

Kruipruimte isoleren

Plafond in kruipruimte isoleren. Bodem is bedekt met folie en droog. Plafond kruipruimte is steen/beton. Wil je updates via WhatsApp ontvangen?: Houd mij op de hoogte via WhatsApp Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ik weet het nog niet, afhankelijk van advies & informatie In welke isolatievorm(en) heb je interesse?: Vloerisolatie Wanneer is je woning gebouwd?: 1977 - 1984 Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Isolatie Maasland
maandag 30 januari 2023

Kruipruimte isoleren (60m2)

Ik wil mijn kruipruimte laten isoleren. Het gaat om 60 m2. Ik wil dat het thermisch geïsoleerd wordt. Ik wil dat het voor de zomer gedaan wordt.


Isolatie Kwintsheul
maandag 23 januari 2023

Kruipruimte isoleren

Grote interesse in vloerisolatie na advies, maar evt ook kijken naar spouwmuur- en dakisolatie.


Isolatie Middelburg
maandag 23 januari 2023

Kruipruimte isoleren

Isoleren van de vloer in de kruipruimte.


Isolatie Vlaardingen
maandag 23 januari 2023

Kruipruimte isoleren

Woning heeft geen kruipruimte en het betreft een kruipruimte van 40 cm diep. Wat zijn de mogelijkheden voor onze woning om deze te isoleren.


Isolatie Drachten
maandag 23 januari 2023

Kruipruimte isoleren 69m2

Isoleren van begane grondvloer. De vloer is van hout, de (kruip)ruimte onder de vloer is 80 - 100 cm hoog, helemaal droog, heeft een betonvloer en is makkelijk toegankelijk. De oppervlakte bedraagt 69m2.


Isolatie Oude-Tonge
zaterdag 21 januari 2023

Kruipruimte isoleren

Ivm vocht, koude, muffe lucht en schimmel wil ik graag de kruipruimte isoleren. Graag vooraf ook advies over de verschillende opties voor bodem- en/of vloer-isolatie


Isolatie Bergen
maandag 16 januari 2023

Opstijgend vocht bestrijden/ kruipruimte isoleren

Ik wil graag de kruipruimte isoleren dom bodemisolatie ivm vochtproblemen op de begane grond van onze drive in woning. Condens op het voordeurslot, schoenen die beschimmeld raken als ze langere tijd in de kast staan etc etc.


Isolatie Alkmaar
Offertes aanvragen