Casius logo
Offerte aanvragen Aanmelden als vakman
Kruipruimte Isolatie 1

Kruipruimte isoleren

Wil je de kruipruimte isoleren? Casius brengt je in contact met Erkende isolatiespecialisten bij jou in de regio.

Heb je last van een muffe lucht of vocht in de kruipruimte en wil je daarom graag de kruipruimte laten isoleren? 

De erkende isolatiespecialisten via Casius staan voor je klaar om je hierbij helpen. Wil je daarnaast misschien ook je vloer isoleren of je gevel? Geen probleem daar helpen ze je ook graag bij. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je de kruipruimte wil laten isoleren? Wil je graag dat een isolatiespecialist bij je langskomt om alle vakkundige normen van het plaatsen van isolatie te bespreken? Vul dan het offerte formulier in en ontvang tot 3 gratis en vrijblijvende offertes!

Kosten kruipruimte isolatie

Er bestaan meerdere soorten kruipruimte isolatie. Daarom geven wij hieronder een overzicht van de gemiddelde prijzen voor verschillende projecten. Per vierkante meter rekent de isolatiespecialist gemiddeld €20 tot €25. Maar onthoud dat dit een indicatie is. 

Let op: de isolatiespecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken.

Soort woning Kruipruimte in m² Gemiddelde kosten
Rijtjeshuis 45 €880 - €1.230
Hoekwoning 50 €1.030 - €1.330
2-onder-1-kap 55 €1.130 - €1.430
Vrijstaand huis 70 €1.390 - €1.900

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Kosten per soort isolatiemateriaal

Voor het isoleren van je kruipruimte, kunnen verschillende soorten isolatiemateriaal gebruikt worden. Hieronder staat een overzicht van verschillende soorten materialen, met de bijbehorende prijzen. De gemiddelde prijs is voor ongeveer 55 vierkante meter berekend.
Net als bij het tabel hierboven geldt ook hier dat de isolatiespecialisten hun eigen prijzen bepalen.

Materiaal Min. hoogte in de kruipruimte Gemiddelde prijs
Polystyreen strips 30 - 35 cm €1.320
Isolatiematrassen 35 cm €1.230
Schelpen 30 - 35 cm €1.520
EPS parels 20 - 25 cm €1.230

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Kruipruimte Isolatie

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Verschil tussen kruipruimte isolatie en vloerisolatie

Kruipruimte isolatie en vloerisolatie worden vaak door elkaar gehaald. Het verschil ligt bij welk onderdeel geïsoleerd wordt. Bij kruipruimte isolatie wordt de bodem geïsoleerd van de kruipruimte, vandaar dat het ook wel bodemisolatie heet. Dit kan je doen met isolatieparels, matrassen, isolatiechips of schelpen. Bij vloerisolatie wordt de onderkant van de vloer via de kruipruimte geïsoleerd. 

Vloerisolatie voor de kruipruimte breng je voornamelijk aan om vocht te bestrijden en om te isoleren. Het houdt optrekkend vocht tegen, maar ook vorming van schimmels. Hierdoor verdwijnt de muffe lucht. Vaak worden kruipruimtes bij de bouw niet geïsoleerd, omdat bij een goede bouw van de woning dit meestal niet nodig is.

Keuzes die de prijs beïnvloeden van kruipruimte isolatie

Kruipruimte isolatie kan je een aantal voordelen opleveren, zoals het besparen op energiekosten. Maar het is ook een investering. Om een helder overzicht te maken van welke onderdelen meespelen in de prijsbepaling, staan hieronder verschillende keuzes toegelicht. 

Het soort isolatiemateriaal

Voor het isoleren van de kruipruimte kan je voor verschillende materialen kiezen. Het voordeligste materiaal is isolatiechips. Deze chips hebben een goede isolatiewaarde en kost ongeveer €710 bij een oppervlakte van 40 vierkante meter. Isolatiefolie en XPS platen zijn samen de duurste mogelijkheid. Kies je hiervoor? Dan ben je gemiddeld tussen de €1.400 en de €1.500 kwijt voor een oppervlakte van 40 vierkante meter.

Is je kruipruimte goed toegankelijk of niet?

Een deel van de kostprijs wordt bepaald door de toegankelijkheid van je kruipruimte. Zorg er in ieder geval voor dat het redelijk toegankelijk is voor de isolatiespecialist. De hoogte van de kruipruimte speelt ook mee. Bij ruimtes met een beperkte hoogte zijn bepaalde soorten isolatiemateriaal niet geschikt, waardoor vrijwel het enige materiaal isolatiechips is. 

Subsidie voor isolatie

De overheid en veel gemeentes stimuleren energiebesparing. Daarom is het soms mogelijk om subsidie te krijgen voor het isoleren van je woning. Ben je een particuliere huiseigenaar? Dan geeft de Rijksoverheid helaas geen subsidie voor isolatie. Maar sommige Verenigingen van Eigenaren kunnen wel subsidies voor isolatie aanvragen. Hierdoor kan het zijn dat je tot 20 procent van de kosten terugkrijgt.
Belangrijk is dat je de subsidie aanvraagt doet voordat je begint met isoleren. 

Verder geven sommige gemeentes subsidie aan particulieren huiseigenaren. Wat er mogelijk is en wat de voorwaarden zijn, verschilt per gemeente. Op energiesubsidiewijzer.nl kan je zien wat jouw mogelijkheden zijn. Daarnaast is er soms ook een mogelijkheid om gebruik te maken van het lage BTW tarief, waardoor je maar 9% BTW hoeft te betalen. 

Wil je graag advies op maat en gratis offertes van erkende specialisten? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan. 

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor kruipruimte isolatie

maandag 07 augustus 2023

Binnenmuur of plafond isoleren

Benedenwoning, Vloer is niet geisoleerd. De kruipruimte is niet volledig toegankelijk, dus zouden er ons inziens ook meer toegangen gecreeerd moeten worden. Buitenmuren geisoleerd, volgens technische keurder is dat in 1 kamer al gebeurd, maar zou gecheckt moeten worden. Hoe wil je de gevel isoleren?: Gevel isoleren langs de binnenzijde (verlijmen of voorzetwanden) Hoeveel buitenmuren wil je isoleren?: 3 Ben je eigenaar van het gebouw?: Ja, ik ben eigenaar


Isolatie Amsterdam
zaterdag 05 augustus 2023

Kruipruimte isoleren

Kruipruimte is in compartimenten met draagmuur, w.o. een betonnen muur door het midden van de huiskamer. Soort dak: Schuin dak In welke isolatievorm(en) heb je interesse?: Vloerisolatie, Dakisolatie Wanneer is je woning gebouwd?: 1977 - 1984 Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Isolatie Beerta
donderdag 03 augustus 2023

Vloer isoleren 60m2

We hebben vloerverwarming en zouden het huis graag laten isoleren. Dat zou moeten kunnen aan de onderkant, vanuit de kruipruimte. Het betreft een jaren 70 huis.


Isolatie Amersfoort
maandag 31 juli 2023

Kruipruimte isoleren

Wanneer is je woning gebouwd?: 1972 Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben de eigenaar Type woning:: Woonhuis


Isolatie Den Burg
donderdag 20 juli 2023

Kruipruimte isoleren

Wanneer is je woning gebouwd?: 1991 Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben de eigenaar Type woning:: Woonhuis


Isolatie Den Burg
vrijdag 14 juli 2023

Kruipruimte isoleren

Wanneer is je woning gebouwd?: 1996 Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben de eigenaar Type woning:: Woonhuis


Isolatie Den Burg
zondag 09 juli 2023

Kruipruimte isoleren

Is je dak aan de binnenzijde afgewerkt?: Ja Wat voor type dak heb je?: Ik heb een schuin dak Heb je een toegankelijke kruipruimte?: Ja Is er een spouw aanwezig in je muur?: Ja Wat wil je isoleren?: 16355 Wanneer is je woning gebouwd?: Tussen 1920 - 1976 Ben je eigenaar van de woning?: Type woning: Woonhuis Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren?: Ik weet het nog niet, afhankelijk van advies & informatie


Isolatie Grijpskerke
zaterdag 08 juli 2023

Kruipruimte isoleren

Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ja, na het vergelijken van offertes In welke isolatievorm(en) heb je interesse?: Vloerisolatie Wanneer is je woning gebouwd?: 1977 - 1984 Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Isolatie Goes
maandag 26 juni 2023

Kruipruimte isoleren

Wat wil je isoleren?: 16355 Wanneer is je woning gebouwd?: Voor 1920 Ben je eigenaar van de woning?: Type woning: Woonhuis Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren?: Ik weet het nog niet, afhankelijk van advies & informatie


Isolatie Den Burg
maandag 26 juni 2023

Kruipruimte isoleren

Wat wil je isoleren?: 16355 Wanneer is je woning gebouwd?: Tussen 1977 - 1984 Ben je eigenaar van de woning?: Type woning: Woonhuis Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren?: Ik weet het nog niet, afhankelijk van advies & informatie


Isolatie Den Burg
zaterdag 24 juni 2023

Kruipruimte isoleren

Wat voor type dak heb je?: Schuin dak Wat wil je isoleren?: Vloer isoleren Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Isolatie Terschelling Midsland
vrijdag 23 juni 2023

Kruipruimte isoleren

Wat wil je isoleren?: 16355 Wanneer is je woning gebouwd?: Tussen 1920 - 1976 Ben je eigenaar van de woning?: Type woning: Woonhuis Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren?: Ik weet het nog niet, afhankelijk van advies & informatie


Isolatie Yerseke
vrijdag 23 juni 2023

Kruipruimte isoleren

Wat wil je isoleren?: 16355 Wanneer is je woning gebouwd?: Voor 1920 Ben je eigenaar van de woning?: Type woning: Woonhuis Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren?: Ik weet het nog niet, afhankelijk van advies & informatie


Isolatie Serooskerke Walcheren
maandag 19 juni 2023

Buitengevel isoleren

Kruipruimte onder het huis en de enkelsteens muur in de garage isoleren.Sperwer2 8309 cm Tollebeek <tcxspan tcxhref="0651547338" title="Call 0651547338 via 3CX">0651547338</tcxspan> Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ja, na het vergelijken van offertes In welke isolatievorm(en) heb je verder interesse?: Gevelisolatie Wanneer is je woning gebouwd?: Na 1991 Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Isolatie Tollebeek
zondag 11 juni 2023

90m^2 kruipruimte ophogen en vervolgens isoleren tegen vocht (EPS korrels)

Ik zoek iemand die kan beoordelen of onze kruipruimte opgehoogd moet worden en die iets aan het vocht in de kruipruimte kan doen. Wij zaten zelf te denken aan eerst ophogen en daarna isoleren met EPS korrels maar we weten niet of dit de juiste volgorde is. Onze voorkeur gaat uit naar iets met isolerende werking ivm verduurzaming. Ook moet over enkele jaren het riool worden aangepakt (van gietijzer naar PVC) en willen we graag weten of dat ook na isolatie en ophoging kan of dat dat niet handig is.


Isolatie Vlaardingen
zaterdag 10 juni 2023

Kruipruimte isoleren

We willen onder de vloer van de geluidsstudio isolatie Wat is het bouwjaar van je woning?: 1977 Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Isolatie Roosendaal
vrijdag 19 mei 2023

Kruipruimte isoleren

Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ik weet het nog niet, afhankelijk van advies & informatie Wat wil je isoleren?: Spouwmuur isoleren (isolatie in de muur), Vloer isoleren Type woning:: Woonhuis Wanneer is je woning gebouwd?: Bouwjaar tussen 1920 en 1976 Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Isolatie Den Burg
maandag 15 mei 2023

Binnenmuur of plafond isoleren

We gaan over een maand het appartement betrekken en willen kijken of we de vloer gelijk kunnen isoleren voor we de vloer laten leggen. Er komt klik-pvc op. Het betreft een appartement op de 1e verdieping dus er kan niet vanuit een kruipruimte worden geïsoleerd. Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ja, na het vergelijken van offertes Hoeveel oppervlakte (m²) moet er ongeveer geïsoleerd worden?: Tussen 10 en 50 m² Wat voor type pand moet geïsoleerd worden?: Woning Wat voor isolatie wil je laten plaatsen tegen je muren en/of plafonds?: Thermische isolatie (warmteverlies tegengaan)


Isolatie Amsterdam
zondag 14 mei 2023

Kruipruimte isoleren

Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ja, na het vergelijken van offertes In welke isolatievorm(en) heb je interesse? (meerdere opties mogelijk): Spouwmuurisolatie, Vloerisolatie Type woning:: Woonhuis Wanneer is je woning gebouwd?: 1977 - 1984 Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Isolatie Den Burg
maandag 08 mei 2023

Kruipruimte isoleren

Er is een erg lage kruipruimte. Heb er al eerder door verschillende bedrijven naar laten kijken, maar niemand kon het aan. Als ik naar de foto kijk zie ik dat er vanaf de buitenkant wordt geïsoleerd. Misschien is dat een mogelijkheid. Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ik weet het nog niet, afhankelijk van advies & informatie In welke isolatievorm(en) heb je interesse?: Vloerisolatie Wanneer is je woning gebouwd?: 1920 - 1976 Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Isolatie Breezand
donderdag 20 april 2023

Kruipruimte isoleren (38m2)

Ik wil mijn kruipruimte laten isoleren. Het gaat om een kruipruimte van 38 m2. Ik wil het thermisch laten isoleren. Ik wil het ergens in augustus/september laten doen.


Isolatie Emmeloord
donderdag 13 april 2023

Kruipruimte isoleren

In welke vorm(en) van isolatie heb je interesse?: Vloerisolatie In wat voor type huis woon je?: Woonhuis Wanneer is je woning gebouwd?: Tussen 1920 en 1976 Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Isolatie Halsteren
maandag 10 april 2023

Kruipruimte isoleren

Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ik weet het nog niet, afhankelijk van advies & informatie Wat wil je isoleren?: Vloer isoleren Type woning:: Woonhuis Wanneer is je woning gebouwd?: Bouwjaar tussen 1920 en 1976 Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Isolatie Scharendijke
maandag 10 april 2023

Kruipruimte isoleren

Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Nee, ik ben alleen op zoek naar informatie Wat wil je isoleren?: Vloer isoleren Type woning:: Woonhuis Wanneer is je woning gebouwd?: Bouwjaar vóór 1920 Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Isolatie Middelburg
maandag 10 april 2023

Kruipruimte isoleren

Houten vloer met nauwelijks kruipruimte wil ik isoleren Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Nee, ik ben alleen op zoek naar informatie Wat wil je isoleren?: Vloer isoleren Type woning:: Woonhuis Wanneer is je woning gebouwd?: Bouwjaar vóór 1920 Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Isolatie Terschelling West
vrijdag 07 april 2023

Kruipruimte isoleren

In de woonkamer en keuken is een betonnen vloer gestort. 1 kamer is dit niet gedaan waardoor er veel kou optrekt. Deze kamer wil ik de vloer laten isoleren. Wil je updates via WhatsApp ontvangen?: Houd mij op de hoogte via WhatsApp Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ja, na het vergelijken van offertes In welke isolatievorm(en) heb je interesse?: Vloerisolatie Wanneer is je woning gebouwd?: 1920 - 1976 Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Isolatie Burgh Haamstede
donderdag 06 april 2023

Kruipruimte isoleren

Heb je verwarming op de bovenste verdieping of zolder?: Verwarmd Welk type dak heeft je woning?: Schuin dak Wat voor type woning heb jij?: Hoekwoning


Isolatie Den Bommel
donderdag 06 april 2023

Kruipruimte isoleren

Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ik weet het nog niet, afhankelijk van advies & informatie In welke isolatievorm(en) heb je interesse?: Vloerisolatie Wanneer is je woning gebouwd?: 1920 - 1976 Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Isolatie Koewacht
donderdag 06 april 2023

Kruipruimte isoleren

Wij zouden voor het plaatsen van de vloerisolatie graag een laag van +/- 10cm gespoten isolatie aanbrengen. Dit zou voor een ruimte zijn van ongeveer 50m². Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ja, na het vergelijken van offertes In welke isolatievorm(en) heb je interesse?: Vloerisolatie Wanneer is je woning gebouwd?: 1920 - 1976 Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Isolatie Westdorpe
zaterdag 01 april 2023

Kruipruimte isoleren

Wil je updates via WhatsApp ontvangen?: Houd mij op de hoogte via WhatsApp Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ja, na het vergelijken van offertes In welke isolatievorm(en) heb je interesse?: Vloerisolatie Wanneer is je woning gebouwd?: 1920 - 1976 Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Isolatie Bergen op Zoom
Offertes aanvragen