Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Tekeningen regularisatie

Huis ontwerpen

Huis ontwerpen

Op zoek naar een architect die het ontwerp van jouw droomhuis kan maken? Kijk dan snel verder voor de mogelijkheden en ontvang vrijblijvende offertes van vakmannen uit jouw regio.

Wil je je eigen huis laten bouwen en heb je een ontwerp nodig? De erkende architecten via Casius staan voor je klaar om je te helpen bij het realiseren van je droomontwerp van jouw nieuwe woning.

Ben je ook nog opzoek naar een erkende aannemer? Bij Casius zijn ook erkende aannemers aangesloten die je graag helpen met het realiseren van jouw eigen huis. 

Goed om te weten is dat je via veel aannemers ook de bouwtekening kan laten maken. Vraag dit na bij de aannemer waarmee je in zee gaat. 

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn voor je aanbouw en wat de kosten van het project zijn. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Huis laten ontwerpen kosten

Alleen een architect kan een ontwerp maken van een huis, zodat het echt klaar is om gebouwd te worden. De kosten van het ontwerpen van een nieuwbouwwoning hangen daarom af van welke architect je inhuurt. Je specifieke wensen en van welke werkzaamheden je gebruik wil maken, bepalen de kosten voor het ontwerpen van de nieuwbouwwoning.

Let op: de architecten via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Soort ontwerp Prijs Eigenschappen
Ontwerp nieuwbouw gezinswoning €7.000 De architect maakt (bouw)tekeningen voor een gezinswoning
Voorlopig en definitief ontwerp nieuwbouwwoning €8.700 De architect maakt voorlopige (bouw)tekeningen en na overleg een definitief ontwerp voor een nieuwbouwwoning
Definitief ontwerp nieuwbouwwoning, inclusief aannemersselectie en directievoering €18.500 Naast het definitieve ontwerp van de nieuwbouwwoning ondersteunt de architect bij de aannemerselectie en begeleidt hij bij de bouw

Wil je weten wat de kosten van het laten ontwerpen van een nieuwbouwwoning zijn? Vraag dan vrijblijvend bij ons een op maat gemaakte offerte aan.

Tips kiezen architect

Eerdere projecten van de architect

Om voor jezelf een goed beeld te krijgen van de visie en vaardigheden van een architect kun je altijd bij je zoektocht kijken welke eerdere projecten een bepaalde architect al heeft uitgevoerd. Deze projecten geven altijd wel iets weer van de stijl van een architect.

Transparantie in de kosten van de architect

In het verleden gingen architecten vaak uit van een percentage van 9 tot 12 procent voor hun werkzaamheden bij een nieuwbouwwoning. Tegenwoordig zijn de kosten van een architect transparanter en ook duidelijker onderbouwd. Dat maakt het ook gemakkelijker om een architect in te schakelen als je een huis wil laten bouwen.

De juiste architect bij het juiste project

Architecten hebben allemaal een eigen specialiteit. Dat kan liggen op het gebied van het ontwerpen van scholen, ziekenhuizen, bedrijfsgebouwen of huizen. Voor jezelf is het belangrijk dat de architect die je inschakelt de nodige ervaring heeft met het ontwerpen en bouwen van huizen. Een architect met een bijzondere specialisatie zal duurder zijn als hij of zij zich op een ander specialistisch gebied begeeft.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Vraag een offerte aan

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring
  • Klanttevredenheid
  • Financiële gezondheid

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Offertes aanvragen