Casius logo
Offerte aanvragen Aanmelden als vakman
Bouwtekening architect

Huis ontwerpen

Op zoek naar een architect die het ontwerp van jouw droomhuis kan maken? Kijk dan snel verder voor de mogelijkheden en ontvang vrijblijvende offertes van vakmannen uit jouw regio.

Wil je je eigen huis laten bouwen en heb je een ontwerp nodig? De erkende architecten via Casius staan voor je klaar om je te helpen bij het realiseren van je droomontwerp van jouw nieuwe woning.

Ben je ook nog opzoek naar een erkende aannemer? Bij Casius zijn ook erkende aannemers aangesloten die je graag helpen met het realiseren van jouw eigen huis. Wat goed is om te weten is dat je via veel aannemers ook de bouwtekening kan laten maken. Vraag dit na bij de aannemer waarmee je in zee gaat. 

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn voor je huis of aanbouw en wat de kosten van het project zijn. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Vind een architect in jouw buurt

Huis laten ontwerpen kosten

Alleen een architect kan een ontwerp maken van een huis, zodat het echt klaar is om gebouwd te worden. De kosten van het ontwerpen van een nieuwbouwwoning hangen daarom af van welke architect je inhuurt. Je specifieke wensen en van welke werkzaamheden je gebruik wil maken, bepalen de kosten voor het ontwerpen van de nieuwbouwwoning.

Let op: de architecten via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Soort ontwerp Prijs Eigenschappen
Ontwerp nieuwbouw gezinswoning €7.000 De architect maakt (bouw)tekeningen voor een gezinswoning
Voorlopig en definitief ontwerp nieuwbouwwoning €8.700 De architect maakt voorlopige (bouw)tekeningen en na overleg een definitief ontwerp voor een nieuwbouwwoning
Definitief ontwerp nieuwbouwwoning, inclusief aannemersselectie en directievoering €18.500 Naast het definitieve ontwerp van de nieuwbouwwoning ondersteunt de architect bij de aannemerselectie en begeleidt hij bij de bouw

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Houtskeletbouw ontwerp

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Tips voor het kiezen van de juiste architect

Eerdere projecten van de architect

Om voor jezelf een goed beeld te krijgen van de visie en vaardigheden van een architect kun je altijd bij je zoektocht kijken welke eerdere projecten een bepaalde architect al heeft uitgevoerd. Deze projecten geven altijd wel iets weer van de stijl van een architect.

Transparantie in de kosten van de architect

In het verleden gingen architecten vaak uit van een percentage van 9 tot 12 procent voor hun werkzaamheden bij een nieuwbouwwoning. Tegenwoordig zijn de kosten van een architect transparanter en ook duidelijker onderbouwd. Dat maakt het ook gemakkelijker om een architect in te schakelen als je een huis wil laten bouwen.

De juiste architect bij het juiste project

Architecten hebben allemaal een eigen specialiteit. Dat kan liggen op het gebied van het ontwerpen van scholen, ziekenhuizen, bedrijfsgebouwen of huizen. Voor jezelf is het belangrijk dat de architect die je inschakelt de nodige ervaring heeft met het ontwerpen en bouwen van huizen. Een architect met een bijzondere specialisatie zal duurder zijn als hij of zij zich op een ander specialistisch gebied begeeft.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Tekening huis visualisatie

Interesse?

Benieuwd naar wat Casius voor jou kan betekenen? Vraag geheel gratis en vrijblijvend offertes op en ontdek hoe onze vakmannen jou kunnen helpen!

Offertes aanvragen

Vind een architect in jouw buurt

Recente aanvragen om een huis te laten ontwerpen

dinsdag 14 februari 2023

Kelder + appartement bouwen

Ik wil in mijn achtertuin een kelder en daarop een appartement realiseren. Het gaat om een kelder van ongeveer 4.5 bij 9 m, in de maten zijn we flexibel. Ik ben bezig met een vergunnning. We hebben een architect die alles aan het ontwerpen is, dus qua materialen zijn we daar nog mee in gesprek. We willen dat alles sausklaar wordt opgeleverd.


Bouw en nieuwbouw Haarlem
woensdag 27 januari 2021

De bestaande garage uitbreiden en onderkelderen

Op dit moment hebben wij garage van 3x6 meter, deze willen wij graag vergroten naar 5x7 meter met een kelder onder de hele ruimte. Het betreft het aanleveren en ontwerpen van de tekeningen ten behoeve van de bouw. Daarnaast moet de fundering logischerwijs uitgebreid worden. Verder graag gebruik maken van gemetselde bouw. De garage bevindt zich naast de woning. De doorloophoogte dient +- 240 cm groot te worden. De binnenzijde van de bouw dient netjes te worden afgewerkt.


Bouw en nieuwbouw Joure
woensdag 07 oktober 2020

Nieuw clubhuis bouwen

De grond waar ons clubhuis op staat, heb ik gekocht voor woningbouw. Nu willen wij een nieuwe 275 m2 groot clubhuis laten bouwen aan de hand van de tekeningen van de architect. De bouw dient hout-skelet te zijn en voorzien van kunststof kozijnen. Verder woon-klaar opleveren. Exacte ontwerpen en overige specificaties daarvan deel ik graag met de aannemer.


Bouw en nieuwbouw Deventer
zaterdag 01 september 2018

Nieuwbouw realiseren

Wij zijn bezig met het realiseren van een nieuwbouwwoning in Amsterdam en zijn op zoek naar een bedrijf die de bouw op zich kan nemen. De kavel is aangekocht en er zal een vrijstaande woning van 950 kuub, 300 m2 gebouwd moeten worden. De goothoogte is 5 meter en de nok 11 meter. Op dit moment zijn wij met de laatste fase bezig van het ontwerpen van de woning. De woning mag casco opgeleverd worden met separaat de kosten vermeld voor het water, elektra en de verwarming.


Bouw en nieuwbouw Amsterdam
maandag 22 januari 2018

Aanbrengen van een kelder

Voor een bouwperceel in Dongen wensen wij een bijgebouw te plaatsen t.b.v. Een fitness ruimte. De gemeente heeft ondertussen op de schets ontwerpen gereageerd en aangegeven dat het bijgebouw van 12 x 10 meter te kort op de perceelsgrens wordt gebouw en keurt dit af. Nu ben ik benieuwd wat de kosten zouden zijn om dit bijgebouw ondergronds te maken d.m.v. een kelder. De grondslag is zand en het grondwerk kan ik eventueel zelf verzorgen (werkzaam in de ondergrondse infra). Alvast bedankt voor de info en de budget prijs aanbieding.


Bouw en nieuwbouw Dongen
zondag 24 december 2017

Woning ontwerpen en bouwen

Wij hebben een optie op de kavel van 170.000 euro en we willen in totaal niet meer dan 500.000 euro uitgeven voor het bouwen van een woning. Daar wij nog in een oriënterende fase zitten willen wij graag een afspraak maken met een vakman om te kijken of onze wensen te realiseren zijn. We willen een werkkamer op de begane grond, een afgesloten, mag met schuifdeuren naar woonkamer, tuingerichte woonkeuken, tuingerichte woonkamer van minimaal 40 m2, 4 slaapkamers van elk 20 m2, 2 badkamers, een logeerkamer en een extra kamer voor de kids van ongeveer 30 m2, warmtepomp, regenwaterrecuperatie, zonnepanelen, vloerverwarming in het hele huis. Het huis moet 1 woonlaag met kap hebben volgens de instructies van de welstandcommissie. Is dat mogelijk met ons budget?


Bouw en nieuwbouw Burgum
Offertes aanvragen