Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Traprenovatie Voor Na

Traprenovatie

Traprenovatie

Is je trap beschadigd? Bladdert de verf af? Dan is een traprenovatie wellicht een oplossing. Informatie, prijzen en de beste vakmannen uit de buurt vind je hier.

Ziet je trap er een beetje versleten en oud uit en is het de hoogste tijd om je trap te renoveren? 

De vakmannen via Casius staan dan ook voor je klaar om je hiermee te helpen. Naast het renoveren van je trap, helpen ze je ook bij een vaste zoldertrap realiseren en een nieuwe trap plaatsen. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden en wat de kosten van de trappenspecialist zijn. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je de trap wilt renoveren? Wil je graag dat een trappenspecialist bij je langs komt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in en ontvang tot 3 gratis en vrijblijvende offertes!

Trap renoveren kosten

Iedere trap is anders. Niet alleen de vorm verschilt per huis, maar ook de staat van de trap. Hierdoor verschilt de prijs per trap. Voor een rechte trap met laminaatbekleding moet je rekening houden met renovatiekosten van rond de €600, afhankelijk van de staat van de trap, het type trap en het materiaal waarmee de trap bekleed moet worden. Voor een draaiende trap, bekleed met hoge kwaliteit hout, moet je rekening houden met renovatiekosten van rond de €4.000.

Hieronder in de tabel zie je de gemiddelde kosten voor het opnieuw bekleden van de trap en het compleet renoveren van de trap.

Let op: de trapspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Klus Gemiddelde prijs
Trap opnieuw bekleden €400 - €800
Trap compleet renoveren €800 - €4.000

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Traprenovatie 1

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

De soorten trapbekleding

Materiaal Prijs per trede Slijtvast Demping
Eikenhout €185 +++ -
HPL/CPL-laminaat €165 +++ -
Tapijt trapstoffering €45 ++ ++
PVC €145 +++ +

Hout

Hout is het meest gebruikte materiaal, maar ook de duurste optie. Door de veel verschillende soorten hout loopt de prijs van houten bekleding enorm uiteen. Het fijne aan hout is dat het een duurzaam materiaal is.

Dit komt doordat het hout in een later stadium geschuurd, opnieuw gelakt en overschilderd kan worden. Hierdoor hoeft je trap na een aantal jaar niet opnieuw bekleed te worden, maar alleen opnieuw geschilderd. Op de lange termijn bespaart dit je dus geld.

Laminaat

Laminaat is een betaalbare optie voor overzettreden. Het materiaal is slijtvast, de treden zullen minder glad zijn, het is makkelijk te onderhouden, verkrijgbaar in verschillende kleurstellingen en ook nog eens strak qua uiterlijk. Laminaat is een uitstekende keuze voor in een modern huis met natuurlijke elementen.

Tapijt

Tapijt is net als laminaat betaalbaar. Daarnaast dempt tapijt ook het geluid en heeft het een isolerende werking. Het is in veel verschillende soorten, kleuren en kwaliteit verkrijgbaar. Het is wel aan te bevelen om eerst een rubberen ondertapijt op de treden te leggen. Als je dit niet doet, slijt de trapbekleding veel sneller, waardoor je uiteindelijk duurder uitkomt.

PVC

PVC is duurder dan laminaat of tapijt. De uiteindelijke prijs van deze trapbekleding wordt bepaald door de kwaliteit en het merk. PVC-bekleding is net als laminaat slijtvast, maar daarnaast werkt het brandvertragend, is het eenvoudig te reinigen en is het recyclebaar. Het heeft alleen wel een iets minder natuurlijke uitstraling.

Hoe gaat een traprenovatie in z'n werk?

Met het renoveren van je trap krijgt de trap weer een frisse uitstraling en is weer goed beschermd tegen slijtage. Wanneer je je trap laat renoveren, zijn er twee manieren om dit te doen: 

  • Herstellen van de huidige (houten) trap;
  • Het opnieuw laten bekleden van de trap.

Herstellen huidige trap

Wanneer je tevreden bent over hoe de trap eruit ziet, maar de traptreden kraken of de treden steken te veel uit, kun je er voor kiezen om herstelwerkzaamheden uit te laten voeren. Als de treden kraken, kunnen deze door de vakman weer op spanning gebracht worden. Wanneer er een stuk van de traptrede uitsteekt kan de vakman hier een stuk vanaf zagen. Deze ingrepen brengen kosten met zich mee. Net als het soort materiaal dat er gebruikt wordt en het arbeidsloon.
Het herstellen van een trap is arbeidsintensief en vraagt om een vakbekwame vloerspecialist of timmerman. Daarom is het aan te raden een traprenovatie uit te besteden aan een goede vakman.

Vernieuwen trapbekleding

Vernieuwen van je huidige trapbekleding is een relatief voordelige manier van traprenovatie. Bovendien geeft het je de kans om je trap een volledig nieuw uiterlijk te geven. Hieronder zie je een aantal veel gebruikte materialen waarmee je je trap kunt laten bekleden en de kosten ervan.

Hoe wordt de prijs van de traprenovatie bepaald?

De prijs van een traprenovatie wordt bepaald door wat voor soort trap gerenoveerd moet worden en wat de huidige staat van je trap is. Hieronder vind je een toelichting. 

Soort trap

Wat de uiteindelijke kosten zijn van je traprenovatie wordt niet alleen bepaald door het materiaal, maar ook het soort trap dat gerenoveerd moet worden. Als je een open trap renovatie hebt waarvan ook de trapleuning en de spijlen opgeknapt moeten worden, dan ligt de kostprijs hoger.

Er is daarnaast een kostenverschil tussen een rechte of een gedraaide trap. Een gedraaide trap is namelijk lastiger te bewerken doordat er meer plekken zijn die niet makkelijk te bereiken zijn. Als laatst wordt de prijs ook bepaald door het aantal treden van de trap. Een trap met vijf treden is sneller te renoveren dan een trap met twintig treden. 

Huidige staat trap

De huidige staat van de trap is belangrijk voor het berekenen van de kosten voor de traprenovatie. Als deze nog goed is en er alleen nieuwe bekleding nodig is, zijn de kosten minimaal. Maar wanneer je trap beschadigd of zelfs rot is, zullen de kosten hoger uitvallen.

In dat geval moet de vakman eerst je trap herstellen of schuren. Daarna kan de trapbekleding pas geplaatst worden.

Wil je, voordat de nieuwe bekleding wordt geplaatst, de huidige bekleding door de vakman laten verwijderen? Houd dan rekening met extra kosten van gemiddeld €300 tot €500. 

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor een traprenovatie

vrijdag 07 januari 2022

Trap renovatie

Oude trap, moet gerenoveerd worden. 1 tree is afgescheurd. Ik wil een volledige traprenovatie. Ik wil mij laten adviseren over de opties. De trap heeft elf treden.


Trappenbouw en traprenovatie Amsterdam
dinsdag 28 december 2021

Traprenovatie

Ik wil graag mijn trap laten renoveren. Deze bestaat uit 13 treden, de huidige bekleding (maantjes) worden eraf gehaald. Het is een rechte trap met een hele lichte draai aan de bovenkant (zie foto).


Trappenbouw en traprenovatie Nijverdal
dinsdag 21 december 2021

Trap renovatie van stof naar hout

Ik wil mijn mijn trap laten renoveren doormiddel van het verwijderen van de stoftreden en het plaatsten van houttreden. De trap bevat 13 treden. Graag wil ik de houten treden aan laten aanschaffen in overleg met de vakman.


Trappenbouw en traprenovatie Groningen
vrijdag 17 december 2021

2 Trappen renoveren

Traprenovatie van 2 trappen, 1 naar de 1e verdieping (slag) en naar zolder (recht). De trappen zijn al kaal, dus het hoeft alleen bekleed te worden. Ik weet nog niet precies wat voor materialen ik wil gaan gebruiken, laminaat of pvc. Ik hoor graag meer informatie hiervoor.


Trappenbouw en traprenovatie Alkmaar
woensdag 15 december 2021

Volledige trap bekleden

Een volledige trap bekleden dmv traprenovatie. Het betreft een trap met twaalf tredes en met een lichte bocht.


Trappenbouw en traprenovatie Breda
vrijdag 10 december 2021

Nieuwe houten trap plaatsen

Ik ben op zoek naar een vakman voor een traprenovatie voor mijn trap op de eerste verdieping. Het moet een mooie design-achtige trap zijn met een glazen wand van plafond tot vloer. Het liefst ook met een stalen constructie voor het glaswerk. Ik heb eventueel wel foto's als voorbeeld.


Trappenbouw en traprenovatie Tilburg
woensdag 01 december 2021

Trap renoveren

Mijn aanvraag betreft een renovatie van een rechte trap met 12 treden. Het liefst met led verlichting, graag een offerte voor beide situaties. Donkere traptrede met witte stootplaten. De materialen wil ik graag in overleg bespreken.


Trappenbouw en traprenovatie Hoevelaken
vrijdag 23 juli 2021

Open traprenovatie

Open trap willen we alleen de treden laten bekleden met pvc, kleur zwart. Ook de voorkant (met stootrand?) en achterzijde. Onderzijde willen we weer schilderen. 12 treden + boven stootrand als treden.


Trappenbouw en traprenovatie Almere
maandag 12 juli 2021

Nieuwe vurenhouten trappen leveren en plaatsen in woning uit 1901

renovatie van een huis uit 1901. Hiertoe een tweetal halfslag (rechtsom) trappen nodig, één open en één dicht. afmetingen trap 1 900mmx2100mmx2850mm afmetingen trap 2 900mmx2100mmx2550mm Trappen graag in vurenhout en in de grondverf. alvast bedankt, Waar moet de trap geplaatst worden?: binnen Naar welk type trap ben je op zoek?: budgetvriendelijke basistrap Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Trappenbouw en traprenovatie Weesp
woensdag 23 juni 2021

Traprenovatie hout bekleden

Ik wil graag een traprenovatie. Het is een betontrap met 16 treden, deze moet bekleed worden met hout. Heeft geen haast dus mag ook langer dan 3 maanden duren.


Trappenbouw en traprenovatie Numansdorp
zaterdag 19 juni 2021

Trap renovatie

Ik wil mijn trap renoveren, het gaat om 1 trap. Ik wil iets anders erop hebben waar ik niet over uitglijd.


Trappenbouw en traprenovatie Delft
zaterdag 12 juni 2021

Traprenovatie

Wij willen twee trappen waar op dit moment nog hoog polig tapijt op zit laten renoveren. Beide trappen hebben 15 treden en beide hebben twee bochten.


Trappenbouw en traprenovatie Almere
vrijdag 11 juni 2021

Nieuwe houten trap plaatsen

Voor de renovatie van onze woning uit 1880 willen wij een mooie klassieke trap plaatsen die van de begane grond naar de 1e verdieping gaat. Het is echt een maatwerktrap die met wat bredere treden begint en met wat smallere treden boven eindigt. De trap loopt rond maar het is geen standaard wentel trap - onderaan en bovenaan de trap zal deze wat meer draaien. Het is de bedoeling dat de trap een mooie blikvanger wordt in de gang. We zijn op zoek naar iemand die z'on trap kan maken en die op korte termijn (over 2 - 3 weken) beschikbaar is. Waar moet de trap geplaatst worden?: binnen Naar welk type trap ben je op zoek?: klassieke / landelijke maatwerk trap Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Trappenbouw en traprenovatie Abcoude
dinsdag 18 mei 2021

Verwijderen vloerbedekking op 2 trappen

Vloerbedekking van 2 trappen verwijderen, waarna evt. trap renovatie.


Trappenbouw en traprenovatie Soest
vrijdag 30 april 2021

Traprenovatie 3 dichte trappen (13/14 treden)

Ik wil graag mijn trap laten renoveren. Ik heb drie trappen die opnieuw gedaan moeten worden. Er moet opnieuw bekleed worden met hout. Daarnaast ook het basis onderhoud. Het zijn dichte trappen van ongeveer 13/14 treden.


Trappenbouw en traprenovatie Rotterdam
dinsdag 13 april 2021

Traprenovatie houtlook

Onze trap heeft nu tapijt maar we willen een houtlook met stootborden. Tapijt verwijderen en voorwerk doen we zelf. De trap heeft 6 treden die recht zijn en 7 met een draai naar links en bovenaan de trap is een afwerkstrip nodig.


Trappenbouw en traprenovatie Zundert
maandag 05 april 2021

Trappen renoveren

Ik zoek iemand voor het uitvoeren van traprenovatie obv 2 open trappen met elk 12/13 treden. Er zit nu houten bekleding op en ik wil dit laten verwijderen en daarna graag advies over wat het beste op mijn trap past.


Trappenbouw en traprenovatie Reeuwijk
donderdag 01 april 2021

Trap renoveren

Wij hebben een trap in huis die weer mooi gemaakt moet worden. We hebben gekeken naar renovatiepanelen maar die vinden we lelijk en duur. Dat brengt ons bij renovatie van de huidige trap. Dit kan betekenen ofwel vervangen van de trapdelen of huidige lagen eraf halen en opnieuw schilderen of voorzien van beschermlagen. Graag horen we we dat mogelijkheden zijn. Welk binnen schrijnwerk moet geschilderd worden?: trappen / balustrades Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Trappenbouw en traprenovatie Zeist
zaterdag 20 maart 2021

Trap renovatie

Ik heb beneden een massief licht eiken houten trap. Deze wil ik graag licht geschilderd hebben. Daarnaast misschien (afhankelijk van prijs) dicht laten maken.


Trappenbouw en traprenovatie Oosterhout
donderdag 04 maart 2021

Traprenovatie

Ik wil mijn trapbedekking laten vervangen door een nieuwe pvc bedekking. Het betreft twee trappen van 13 treden. Op dit moment ligt er vloerbedekking (zie foto). Deze bedekking moet eraf worden gehaald en moet er pvc worden gelegd.


Trappenbouw en traprenovatie Velserbroek
vrijdag 26 februari 2021

Trap renoveren

Ik ben op zoek naar iemand voor het uitvoeren van een traprenovatie van een gesloten trap met een kwart draai. Het betreft 15 treden. Gewenst materiaal is hout of laminaat, zonder verlichting.


Trappenbouw en traprenovatie Eindhoven
zondag 14 februari 2021

Traprenovatie

Trap renovatie. Ik wil graag de trap laten renoveren met trap renovatie platen. De trap is nu kaal. Hier zaten tapijten trap. Wij willen dus stootborden en trapplaten aanleggen. Materiaal in overleg met de vakman. De trap bestaat uit 13 tredens. Het betreft een rechte trap met een buiging erin.


Trappenbouw en traprenovatie Purmerend
woensdag 03 februari 2021

Traprenovatie

De dichte trap in de woonkamer, nu bekleedt met tapijt, willen wij een modernere uitstraling geven. De trap heeft 13 treden en maakt een halve draai.


Trappenbouw en traprenovatie Kaatsheuvel
zaterdag 30 januari 2021

Trap renoveren

Traprenovatie bestaande eiken trap. De treden moeten opgeschuurd worden en opnieuw blank gelakt worden. De zijkanten moeten een kleur krijgen, waarschijnlijk zwart. Datzelfde geld voor de trapleuning en een hekwerk op de bovenverdieping. Het betreft een rechte trap met 14 treden en zonder stootborden. Kunt u een prijsindicatie hiervoor geven? Graag kunnen we daarna ook een afspraak maken, zodat u (indien nodig) ter plekke komt kijken. Ik kan u eventueel ook foto’s doorsturen.


Trappenbouw en traprenovatie Schinveld
woensdag 13 januari 2021

Trap renoveren

Het betreft 2 spiltrappen met beiden 13 treden. Van beide trappen is enkel de 'as' nog te behouden, maar behoeft schilderwerk. Nieuwe treden, nieuwe spijlen aan de buitenzijde. Urgentie in verband met renovatie na forse lekkage.


Trappenbouw en traprenovatie IJsselmuiden
maandag 11 januari 2021

Traprenovatie

Ik wil graag overzettreden laten plaatsen, graag wat advies en informatie. Gaat om 2 keer 13 treden


Trappenbouw en traprenovatie Echt
woensdag 16 december 2020

Fabriceren en plaatsen van houten trap

Ik zoek een partij die een houten trap kan fabriceren en plaatsen voor een renovatieproject in Delft. Het gaat om een nieuwe dubbelkwart trap tussen de 1e en 2e verdieping van het pand. Gaat om een houten trap van 3,10 m hoog.


Trappenbouw en traprenovatie Delft
maandag 30 november 2020

Trappen renovatie

Ik heb een timmerman nodig die mijn trappen gaat renoveren, ik heb alles gekocht overzettredes en stootbord moet gezaagd en geplakt worden.


Trappenbouw en traprenovatie Almere
zaterdag 28 november 2020

Taprenovatie met overzetreden

Wij willen graag overzettreden op de trap. Er zit een draai in de trap en willen graag de treden van JeWe beton antraciet. Het gaat om 13 treden.


Trappenbouw en traprenovatie Assen
woensdag 25 november 2020

Traprenovatie

Ik wil graag de trap laten renoveren met de overzettreden van de praxis. Ik ontvang hier graag een offerte voor.


Trappenbouw en traprenovatie Oosterhout
Offertes aanvragen