Casius logo
Offerte aanvragen Aanmelden als vakman
Traprenovatie Voor Na

Traprenovatie

Is je trap beschadigd? Bladdert de verf af? Dan is een traprenovatie wellicht een oplossing. Informatie, prijzen en de beste vakmannen uit de buurt vind je hier.

Ziet je trap er een beetje versleten en oud uit en is het de hoogste tijd om je trap te renoveren? 

De vakmannen via Casius staan dan ook voor je klaar om je hiermee te helpen. Naast het renoveren van je trap, helpen ze je ook bij een vaste zoldertrap realiseren en een nieuwe trap plaatsen. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden en wat de kosten van de trappenspecialist zijn. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je de trap wilt renoveren? Wil je graag dat een trappenspecialist bij je langs komt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in en ontvang tot 3 gratis en vrijblijvende offertes!

Trap renoveren kosten

Iedere trap is anders. Niet alleen de vorm verschilt per huis, maar ook de staat van de trap. Hierdoor verschilt de prijs per trap. Voor een rechte trap met laminaatbekleding moet je rekening houden met renovatiekosten van rond de €600, afhankelijk van de staat van de trap, het type trap en het materiaal waarmee de trap bekleed moet worden. Voor een draaiende trap, bekleed met hoge kwaliteit hout, moet je rekening houden met renovatiekosten van rond de €4.000.

Hieronder in de tabel zie je de gemiddelde kosten voor het opnieuw bekleden van de trap en het compleet renoveren van de trap.

Let op: de trapspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Klus Gemiddelde prijs
Trap opnieuw bekleden €400 - €800
Trap compleet renoveren €800 - €4.000

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Traprenovatie 1

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

De soorten trapbekleding

Materiaal Prijs per trede Slijtvast Demping
Eikenhout €185 +++ -
HPL/CPL-laminaat €165 +++ -
Tapijt trapstoffering €45 ++ ++
PVC €145 +++ +

Hout

Hout is het meest gebruikte materiaal, maar ook de duurste optie. Door de veel verschillende soorten hout loopt de prijs van houten bekleding enorm uiteen. Het fijne aan hout is dat het een duurzaam materiaal is.

Dit komt doordat het hout in een later stadium geschuurd, opnieuw gelakt en overschilderd kan worden. Hierdoor hoeft je trap na een aantal jaar niet opnieuw bekleed te worden, maar alleen opnieuw geschilderd. Op de lange termijn bespaart dit je dus geld.

Laminaat

Laminaat is een betaalbare optie voor overzettreden. Het materiaal is slijtvast, de treden zullen minder glad zijn, het is makkelijk te onderhouden, verkrijgbaar in verschillende kleurstellingen en ook nog eens strak qua uiterlijk. Laminaat is een uitstekende keuze voor in een modern huis met natuurlijke elementen.

Tapijt

Tapijt is net als laminaat betaalbaar. Daarnaast dempt tapijt ook het geluid en heeft het een isolerende werking. Het is in veel verschillende soorten, kleuren en kwaliteit verkrijgbaar. Het is wel aan te bevelen om eerst een rubberen ondertapijt op de treden te leggen. Als je dit niet doet, slijt de trapbekleding veel sneller, waardoor je uiteindelijk duurder uitkomt.

PVC

PVC is duurder dan laminaat of tapijt. De uiteindelijke prijs van deze trapbekleding wordt bepaald door de kwaliteit en het merk. PVC-bekleding is net als laminaat slijtvast, maar daarnaast werkt het brandvertragend, is het eenvoudig te reinigen en is het recyclebaar. Het heeft alleen wel een iets minder natuurlijke uitstraling.

Hoe gaat een traprenovatie in z'n werk?

Met het renoveren van je trap krijgt de trap weer een frisse uitstraling en is weer goed beschermd tegen slijtage. Wanneer je je trap laat renoveren, zijn er twee manieren om dit te doen: 

  • Herstellen van de huidige (houten) trap;
  • Het opnieuw laten bekleden van de trap.

Herstellen huidige trap

Wanneer je tevreden bent over hoe de trap eruit ziet, maar de traptreden kraken of de treden steken te veel uit, kun je er voor kiezen om herstelwerkzaamheden uit te laten voeren. Als de treden kraken, kunnen deze door de vakman weer op spanning gebracht worden. Wanneer er een stuk van de traptrede uitsteekt kan de vakman hier een stuk vanaf zagen. Deze ingrepen brengen kosten met zich mee. Net als het soort materiaal dat er gebruikt wordt en het arbeidsloon.
Het herstellen van een trap is arbeidsintensief en vraagt om een vakbekwame vloerspecialist of timmerman. Daarom is het aan te raden een traprenovatie uit te besteden aan een goede vakman.

Vernieuwen trapbekleding

Vernieuwen van je huidige trapbekleding is een relatief voordelige manier van traprenovatie. Bovendien geeft het je de kans om je trap een volledig nieuw uiterlijk te geven. Hieronder zie je een aantal veel gebruikte materialen waarmee je je trap kunt laten bekleden en de kosten ervan.

Hoe wordt de prijs van de traprenovatie bepaald?

De prijs van een traprenovatie wordt bepaald door wat voor soort trap gerenoveerd moet worden en wat de huidige staat van je trap is. Hieronder vind je een toelichting. 

Soort trap

Wat de uiteindelijke kosten zijn van je traprenovatie wordt niet alleen bepaald door het materiaal, maar ook het soort trap dat gerenoveerd moet worden. Als je een open trap renovatie hebt waarvan ook de trapleuning en de spijlen opgeknapt moeten worden, dan ligt de kostprijs hoger.

Er is daarnaast een kostenverschil tussen een rechte of een gedraaide trap. Een gedraaide trap is namelijk lastiger te bewerken doordat er meer plekken zijn die niet makkelijk te bereiken zijn. Als laatst wordt de prijs ook bepaald door het aantal treden van de trap. Een trap met vijf treden is sneller te renoveren dan een trap met twintig treden. 

Huidige staat trap

De huidige staat van de trap is belangrijk voor het berekenen van de kosten voor de traprenovatie. Als deze nog goed is en er alleen nieuwe bekleding nodig is, zijn de kosten minimaal. Maar wanneer je trap beschadigd of zelfs rot is, zullen de kosten hoger uitvallen.

In dat geval moet de vakman eerst je trap herstellen of schuren. Daarna kan de trapbekleding pas geplaatst worden.

Wil je, voordat de nieuwe bekleding wordt geplaatst, de huidige bekleding door de vakman laten verwijderen? Houd dan rekening met extra kosten van gemiddeld €300 tot €500. 

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor een traprenovatie

maandag 11 september 2023

Traprenovatie

Het gaat om een buitentrap. Deze is gedeeltelijk vernieuwd alleen ivm niet afmaken van de trapleuning missen wij nu 1 metale trapleuning in antraciet en moet deze nog bevestigd worden aan de tussenschotten op het balkon. Mail gerust voor foto's. Dat geeft een duidelijker beeld. We overwegen ook nieuwe traptreden. Afhankelijk van de prijs. Het gaat om een rechte trap. Welk type trapleuning moet er geplaatst worden?: zowel vrijstaand als met muurbevestiging In welke materialen heb je interesse?: inox / RVS In welke uitvoering heb je interesse?: budgetvriendelijke oplossing Waar moet de borstwering geplaatst worden?: buiten Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Trappenbouw en traprenovatie Lekkerkerk
vrijdag 01 september 2023

Traprenovatie

Wij zoeken iemand die onze trappen kan renoveren. Beide trappen zijn 22 jaar oud en hebben krakende treden. Van de trap naar de 1e verdieping is dit vooral bovenaan in de kwartdraai. Daarvan kraken een aantal treden storend en bij een daarvan lijkt de bovenkant voor mijn gevoel een beetje te veren. De zoldertrap is nu een open trap en daarvan willen we graag ook een dichte trap laten maken. Daarnaast willen we van beide trappen de zijkant opnieuw laten lakken. De trappen worden later dit jaar nog bekleed met hetzelfde tapijt als op de bovenverdieping ligt.


Trappenbouw en traprenovatie Houten
maandag 14 augustus 2023

Traprenovatie

Eén gesloten trap (13 treden) en één open trap (12 treden) renoveren door middel van overzettreden. Beide houten trappen zijn 1 kwart draaiend. Overzettreden willen wij in licht beukenhout.


Trappenbouw en traprenovatie Zaandam
maandag 07 augustus 2023

Trap renoveren (PVC bekleding)

Wij zoeken een goedkope renovatie van onze nieuwbouw trap waar nog niet zoveel aan is gebeurd. Witte stootborden en licht/ donkere treden. Graag aanbieding per e-mail. Vul het aantal treden in:: 14 Met welke soort materiaal wil je je trap renoveren?: PVC / vinyl Heb je een open of dichte trap? (meerdere opties mogelijk): Dicht Wat voor type trap heb je?: 1-kwart draai Om hoeveel treden gaat het?: Anders, namelijk: Hoe is je trap momenteel bekleed?: Hout Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Trappenbouw en traprenovatie Nieuwerbrug
maandag 31 juli 2023

Traprenovatie

Vanwege vlekken op de trap dienen de treden geschuurd en gebeitst te worden. Het gaat om ern trap van 12 eikenhouten treden


Trappenbouw en traprenovatie Den Haag
woensdag 19 juli 2023

Traprenovatie 13 tredes

Ik heb een trap met 13 trapreden en een draai.


Trappenbouw en traprenovatie Venlo
maandag 17 juli 2023

Trap renoveren (houten bekleding)

Trap met 1 draai bovenaan linksom, nu bekleed met tapijt, graag offerte voor renovatie met houten overzet treden met antislip Uit welk materiaal is de trap gemaakt?: hout Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Trappenbouw en traprenovatie Harderwijk
vrijdag 30 juni 2023

Zolder renovatie + plaatsen vaste trap

Zolder momenteel ongeschikt voor bewoning, wens is: -Plaatsen van (geïsoleerde)wanden; -Afwerken van dak; -Plaatsen contactpunten -Plaatsen airconditioning (zowel koelen als verwarmen) -Plaatsen lichtpunten -Vervangen vlizotrap voor vaste trap - Mogelijk verwijderen tussenuur (1e verdieping) - Afwerken van sloopwerkzaamheden 23,90m2 inclusief een dakkapel. Bouwjaar 1930. Zie bijlage voor oppervlakte en brochure woning voor foto’s.


Trappenbouw en traprenovatie Borculo
maandag 01 mei 2023

Trap renovatie laminaat

Trap met laminaat graag wit.


Trappenbouw en traprenovatie Landgraaf
maandag 03 april 2023

Trap renoveren (laminaat bekleding)

Renovatie dichte trap. Er is 1 traptrede waar een stukje vanaf gebroken is. Geen idee of dit eerst gerepareerd moet worden. Offerte voor zowel laminaat als tapijt. Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ja, na het vergelijken van offertes Met welke soort materiaal wil je je trap renoveren?: Tapijt / vloerbedekking, Laminaat / CPL / HPL Heb je een open of dichte trap? (meerdere opties mogelijk): Dicht Wat voor type trap heb je?: 1-kwart draai Om hoeveel treden gaat het?: 13 treden (één trap) Hoe is je trap momenteel bekleed?: Tapijt Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Trappenbouw en traprenovatie Haarlem
donderdag 09 maart 2023

Trap renovatie

Graag offerte voor een dichte trap met draai en 13 treden en incl bekleden van wangen en eventueel led verlichting en aub een prijs voor een open trap met draai en 13 treden (rondom bekleden)


Trappenbouw en traprenovatie Hellevoetsluis
maandag 27 februari 2023

Trap renoveren (houten bekleding)

Ik ben benieuwd naar de prijzen voor een trap renovatie met houten overzet treden en verlichting Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ja, na het vergelijken van offertes Met welke soort materiaal wil je je trap renoveren?: Hout Heb je een open of dichte trap? (meerdere opties mogelijk): Dicht Wat voor type trap heb je?: 2-kwart draai Om hoeveel treden gaat het?: 13 treden (één trap) Hoe is je trap momenteel bekleed?: PVC / Vinyl Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Trappenbouw en traprenovatie Purmerend
maandag 27 februari 2023

Volledige traprenovatie

Van een open trap een dichte trap maken, zwart schilderen en voorzien van een traploper.


Trappenbouw en traprenovatie Rosmalen
donderdag 23 februari 2023

Traprenovatie

Wij zoeken iemand die onze oude houten trap kan renoveren. Deze is van hout en wit geschilderd, wat her en der beschadigd is. Ook is het hout gebutst. We hechten niet mega veel waarde aan de trap, maar willen deze opknappen op de goedkoopst mogelijke manier die ook veilig is voor de kids. We denken dan aan een dikke nieuwe schilder laag nadat de trap weer mooi egaal is gemaakt met bijvoorbeeld antislip strips op de tredes die ingefrezed zijn. Het betreft een rechte, redelijk smalle en steile trap in ons jaren 30 huis, van 15 tredes.


Trappenbouw en traprenovatie Veenendaal
maandag 20 februari 2023

Traprenovatie

Er moeten 2 dichte trappen gerenoveerd worden in onze nieuwe woning. De eerste heeft 1 draai en de tweede heeft 2 draaien. De trappen zijn oud en de treden liggen los


Trappenbouw en traprenovatie Hoorn
maandag 13 februari 2023

Geluidisolatie jaren 30 beton trap.

Buiten traprenovatie voor VvE van jaren 30 pand. Deels betonrenovatie onderste traptreden. Daarnaast zouden wij graag een vorm van geluidsisolatie op de trap(treden) installeren om het geluid van voetstappen op de trap te beperken.


Trappenbouw en traprenovatie Groningen
dinsdag 07 februari 2023

Traprenovatie (hout)

Ik wil de trap graag laten bekleden met hout. Als dat te duur is dan kan de trap geverfd worden. Het zijn 13 treden en een plateau.


Trappenbouw en traprenovatie Voerendaal
maandag 06 februari 2023

Traprenovatie

Traprenovatie: we willen graag dat de trap met tapijt bekleed wordt


Trappenbouw en traprenovatie Westzaan
maandag 30 januari 2023

Traprenovatie (schilderen)

Kwart slag trap naar zolder renoveren( schuren plamuur 2a 3 lagen schilderen) gesloten treden. Welke werkzaamheden moet de schilder uitvoeren?: Houtwerk binnen schilderen (deuren, kozijnen, trappen, ...) Wat voor type binnen houtwerk moet worden geschilderd?: Trappen / balustrades


Trappenbouw en traprenovatie Spijkenisse
maandag 30 januari 2023

Trap renovatie (beits/olie)

Op de Anatolia houten trappen in onze woning zit nu een vernis laag die glimt. We willen die eraf hebben en dan een doffe beits/olie erop doen waarbij de houtnerf zichtbaar blijft en de trap weer de eigen houtkleur heeft. Het gaat om één dichte trap naar de kelder en 2 open trappen naar de 1e en 2e verdieping. Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Trappenbouw en traprenovatie Etten-Leur
maandag 23 januari 2023

Traprenovatie

Boven moet de trap dicht gemaakt worden. Op de overloop moet het hekje weg, daarvoor in de plaats komt een glaswand en we willen ook een deur bovenaan de trap laten plaatsen op de overloop. Verder de trap verven.


Trappenbouw en traprenovatie Rotterdam
maandag 23 januari 2023

Trap renoveren (houten bekleding)

Renovatie houten trap


Trappenbouw en traprenovatie Wilnis
maandag 23 januari 2023

Traprenovatie (lucht gommen)

Oud grenen trap (1911) met 18 treden, 2 trappalen, en trapbomen luchtgommen. Images sent by lead: http://api.solvari.nl/system/v2/lead/be4c8249-21ea-458c-9231-c9f39335a3eb/assets


Trappenbouw en traprenovatie De Kwakel
zaterdag 07 januari 2023

Trap renovatie

Trap renovatie wensen: Dichte trap met kwartslag. 13 treden Laminaat of pvc Eventueel verlichting


Trappenbouw en traprenovatie Papendrecht
donderdag 05 januari 2023

Trap renovatie : Tapijt verwijderen, schilderen + eventuele verlichting

Ik wil graag het tapijt van mijn trap laten verwijderen en laten schilderen. Het gaat om een trap met een 2-kwart draai met 13 tredes. Ik wil ook dat er indirecte verlichting en anti slip strips worden aangebracht op de tredes.


Trappenbouw en traprenovatie Tiel
donderdag 05 januari 2023

Open trap renovatie, 2 trappen in huis met twee verdiepingen.

De trap naar de eerste en tweede verdieping. Betreft een open trap met een kwart draai. Er zijn 13 tredes. De trap is nu kaal en direct gereed voor renovatie.


Trappenbouw en traprenovatie Groningen
woensdag 16 november 2022

Traprenovatie

Wij willen graag een traprenovatie laten uitvoeren van een dichte draaiende trap met 13 treden. We willen nieuwe tredes en waarschijnlijk ook nieuwe leuningen. We denken aan pvc, maar horen graag meer advies en informatie van de vakman. Er hoeft niks verwijderd te worden.


Trappenbouw en traprenovatie Ouderkerk aan de Amstel
maandag 14 november 2022

Traprenovatie met laminaat

Ik wil mijn trap renoveren. Ik wil laminaat op mijn trap laten leggen. De trap is recht met 15 treden. Er ligt op dit moment linoleum op, dat moet er ook afgehaald worden.


Trappenbouw en traprenovatie Afferden
maandag 14 november 2022

Traprenovatie + tapijt vervangen

Ik zoek een vakman die de bestaande vloerbedekking van de trap kan verwijderen en daarna de trap kan renoveren. De nieuwe bekleding graag ook weer tapijt.


Trappenbouw en traprenovatie Eibergen
dinsdag 01 november 2022

Trap renoveren

Ik wil graag een traprenovatie laten uitvoeren. De trap is nu geschilderd, lelijk en gescheurd. Ik wil er iets op, in denk donkere kleur, wat mooi uitkomt bij de eiken vloer. Laminaat of PVC, ik hoor graag het prijsverschil.


Trappenbouw en traprenovatie Rotterdam
Offertes aanvragen