Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Traprenovatie Voor Na

Traprenovatie

Is je trap beschadigd? Bladdert de verf af? Dan is een traprenovatie wellicht een oplossing. Informatie, prijzen en de beste vakmannen uit de buurt vind je hier.

Ziet je trap er een beetje versleten en oud uit en is het de hoogste tijd om je trap te renoveren? 

De vakmannen via Casius staan dan ook voor je klaar om je hiermee te helpen. Naast het renoveren van je trap, helpen ze je ook bij een vaste zoldertrap realiseren en een nieuwe trap plaatsen. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden en wat de kosten van de trappenspecialist zijn. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je de trap wilt renoveren? Wil je graag dat een trappenspecialist bij je langs komt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in en ontvang tot 3 gratis en vrijblijvende offertes!

Trap renoveren kosten

Iedere trap is anders. Niet alleen de vorm verschilt per huis, maar ook de staat van de trap. Hierdoor verschilt de prijs per trap. Voor een rechte trap met laminaatbekleding moet je rekening houden met renovatiekosten van rond de €600, afhankelijk van de staat van de trap, het type trap en het materiaal waarmee de trap bekleed moet worden. Voor een draaiende trap, bekleed met hoge kwaliteit hout, moet je rekening houden met renovatiekosten van rond de €4.000.

Hieronder in de tabel zie je de gemiddelde kosten voor het opnieuw bekleden van de trap en het compleet renoveren van de trap.

Let op: de trapspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Klus Gemiddelde prijs
Trap opnieuw bekleden €400 - €800
Trap compleet renoveren €800 - €4.000

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Traprenovatie 1

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

De soorten trapbekleding

Materiaal Prijs per trede Slijtvast Demping
Eikenhout €185 +++ -
HPL/CPL-laminaat €165 +++ -
Tapijt trapstoffering €45 ++ ++
PVC €145 +++ +

Hout

Hout is het meest gebruikte materiaal, maar ook de duurste optie. Door de veel verschillende soorten hout loopt de prijs van houten bekleding enorm uiteen. Het fijne aan hout is dat het een duurzaam materiaal is.

Dit komt doordat het hout in een later stadium geschuurd, opnieuw gelakt en overschilderd kan worden. Hierdoor hoeft je trap na een aantal jaar niet opnieuw bekleed te worden, maar alleen opnieuw geschilderd. Op de lange termijn bespaart dit je dus geld.

Laminaat

Laminaat is een betaalbare optie voor overzettreden. Het materiaal is slijtvast, de treden zullen minder glad zijn, het is makkelijk te onderhouden, verkrijgbaar in verschillende kleurstellingen en ook nog eens strak qua uiterlijk. Laminaat is een uitstekende keuze voor in een modern huis met natuurlijke elementen.

Tapijt

Tapijt is net als laminaat betaalbaar. Daarnaast dempt tapijt ook het geluid en heeft het een isolerende werking. Het is in veel verschillende soorten, kleuren en kwaliteit verkrijgbaar. Het is wel aan te bevelen om eerst een rubberen ondertapijt op de treden te leggen. Als je dit niet doet, slijt de trapbekleding veel sneller, waardoor je uiteindelijk duurder uitkomt.

PVC

PVC is duurder dan laminaat of tapijt. De uiteindelijke prijs van deze trapbekleding wordt bepaald door de kwaliteit en het merk. PVC-bekleding is net als laminaat slijtvast, maar daarnaast werkt het brandvertragend, is het eenvoudig te reinigen en is het recyclebaar. Het heeft alleen wel een iets minder natuurlijke uitstraling.

Hoe gaat een traprenovatie in z'n werk?

Met het renoveren van je trap krijgt de trap weer een frisse uitstraling en is weer goed beschermd tegen slijtage. Wanneer je je trap laat renoveren, zijn er twee manieren om dit te doen: 

  • Herstellen van de huidige (houten) trap;
  • Het opnieuw laten bekleden van de trap.

Herstellen huidige trap

Wanneer je tevreden bent over hoe de trap eruit ziet, maar de traptreden kraken of de treden steken te veel uit, kun je er voor kiezen om herstelwerkzaamheden uit te laten voeren. Als de treden kraken, kunnen deze door de vakman weer op spanning gebracht worden. Wanneer er een stuk van de traptrede uitsteekt kan de vakman hier een stuk vanaf zagen. Deze ingrepen brengen kosten met zich mee. Net als het soort materiaal dat er gebruikt wordt en het arbeidsloon.
Het herstellen van een trap is arbeidsintensief en vraagt om een vakbekwame vloerspecialist of timmerman. Daarom is het aan te raden een traprenovatie uit te besteden aan een goede vakman.

Vernieuwen trapbekleding

Vernieuwen van je huidige trapbekleding is een relatief voordelige manier van traprenovatie. Bovendien geeft het je de kans om je trap een volledig nieuw uiterlijk te geven. Hieronder zie je een aantal veel gebruikte materialen waarmee je je trap kunt laten bekleden en de kosten ervan.

Hoe wordt de prijs van de traprenovatie bepaald?

De prijs van een traprenovatie wordt bepaald door wat voor soort trap gerenoveerd moet worden en wat de huidige staat van je trap is. Hieronder vind je een toelichting. 

Soort trap

Wat de uiteindelijke kosten zijn van je traprenovatie wordt niet alleen bepaald door het materiaal, maar ook het soort trap dat gerenoveerd moet worden. Als je een open trap renovatie hebt waarvan ook de trapleuning en de spijlen opgeknapt moeten worden, dan ligt de kostprijs hoger.

Er is daarnaast een kostenverschil tussen een rechte of een gedraaide trap. Een gedraaide trap is namelijk lastiger te bewerken doordat er meer plekken zijn die niet makkelijk te bereiken zijn. Als laatst wordt de prijs ook bepaald door het aantal treden van de trap. Een trap met vijf treden is sneller te renoveren dan een trap met twintig treden. 

Huidige staat trap

De huidige staat van de trap is belangrijk voor het berekenen van de kosten voor de traprenovatie. Als deze nog goed is en er alleen nieuwe bekleding nodig is, zijn de kosten minimaal. Maar wanneer je trap beschadigd of zelfs rot is, zullen de kosten hoger uitvallen.

In dat geval moet de vakman eerst je trap herstellen of schuren. Daarna kan de trapbekleding pas geplaatst worden.

Wil je, voordat de nieuwe bekleding wordt geplaatst, de huidige bekleding door de vakman laten verwijderen? Houd dan rekening met extra kosten van gemiddeld €300 tot €500. 

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor een traprenovatie

woensdag 16 november 2022

Traprenovatie

Wij willen graag een traprenovatie laten uitvoeren van een dichte draaiende trap met 13 treden. We willen nieuwe tredes en waarschijnlijk ook nieuwe leuningen. We denken aan pvc, maar horen graag meer advies en informatie van de vakman. Er hoeft niks verwijderd te worden.


Trappenbouw en traprenovatie Ouderkerk aan de Amstel
maandag 14 november 2022

Traprenovatie met laminaat

Ik wil mijn trap renoveren. Ik wil laminaat op mijn trap laten leggen. De trap is recht met 15 treden. Er ligt op dit moment linoleum op, dat moet er ook afgehaald worden.


Trappenbouw en traprenovatie Afferden
maandag 14 november 2022

Traprenovatie + tapijt vervangen

Ik zoek een vakman die de bestaande vloerbedekking van de trap kan verwijderen en daarna de trap kan renoveren. De nieuwe bekleding graag ook weer tapijt.


Trappenbouw en traprenovatie Eibergen
dinsdag 01 november 2022

Trap renoveren

Ik wil graag een traprenovatie laten uitvoeren. De trap is nu geschilderd, lelijk en gescheurd. Ik wil er iets op, in denk donkere kleur, wat mooi uitkomt bij de eiken vloer. Laminaat of PVC, ik hoor graag het prijsverschil.


Trappenbouw en traprenovatie Rotterdam
dinsdag 01 november 2022

Dichte trap renoveren met overzettreden

De trap naar de eerste verdieping laten voorzien van overzettreden. Het gaat om 13 treden en de trap maakt twee keer links draai. Het is nu een open trap maar voor de renovatie is de trap dicht. De onderste treden is ongeveer 93cm breed maar in de draai 128cm breed. Er zit nu tapijt op de trap maar dat halen we er zelf af en de trap dicht maken. Wij gaan de overzettreden zelf kopen. Wij heb hulp nodig voor de montage.


Trappenbouw en traprenovatie Heerhugowaard
zondag 30 oktober 2022

Traptredes vervangen

Onze trap heeft behoefte aan renovatie, er zijn ook verschillende tredes niet meer goed. Maar de zijkanten nog wel. Dus denk ik dat we nieuwe treden moeten. Het gaat hier om een houten trap.


Trappenbouw en traprenovatie Gieten
vrijdag 28 oktober 2022

Twee trappen renoveren met traprenovatie van Cando

We hebben twee trappen. 1 dichte met 12 traden en twee bochten en een open trap met twee bochten met 12 treden waarvan we de onderkant zelf verven. We willen de trappen laten bekleden van Cando van de praxis. Wij schaffen de materialen zelf aan. Graag wel in overleg.


Trappenbouw en traprenovatie Voorhout
vrijdag 21 oktober 2022

Traprenovatie

Ik zou graag mijn trap met trap renovatie willen aankleden. Laten inmeten en installeren. 13 traptredes en als het goed is 12 stootborden.


Trappenbouw en traprenovatie Assendelft
maandag 10 oktober 2022

Trap renoveren (PVC bekleding) 25 trede

Ik wil graag twee trappen laten voorzien van een mooie renovatie. Vul het aantal treden in:: 2 trappen 13 en 12 tredes Gewenste trapbekleding (meerdere opties mogelijk ter vergelijking):: PVC / Vinyl Aantal treden:: Anders, namelijk: Soort trap:: Dicht Model trap:: 2 Kwart draai Huidige trapbekleding:: PVC / Vinyl Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Trappenbouw en traprenovatie Ter Aar
vrijdag 19 augustus 2022

Traprenovatie

Ik zoek een erkend trappenspecialist die voor mij de trappen in mijn woning kan renoveren. De trappen zijn 15 treden hoog. Het zijn volgens mij kwart draai trappen met stootborden. Ik wil graag met de specialist overleggen hoe ik dit wil renoveren. Ik zelf denk aan het bekleden met laminaat. Advies is welkom. In eerste instantie wil ik alleen 1 trap renoveren, maar als je prijs juist is zou ik ook gelijk de rest laten doen.


Trappenbouw en traprenovatie Meteren
dinsdag 16 augustus 2022

Trap renoveren (laminaat bekleding)

Wij willen graag een onderhoudsvrije trap. Bekleding die lang mee gaat, houtlook, antislip. Wij zouden graag een offerte ontvangen voor de renovatie onze trap zonder de wangetjes en een met de wangetjes. Trap is in goede staat, kraakt niet. Het gaat echt om het bekleden van de trap. Gaat om een trap met 13 treden.


Trappenbouw en traprenovatie Duiven
zondag 07 augustus 2022

Traprenovatie met overzettreden incl schilderwerk

Zoek een vakman die onze dichte trap kan renoveren, dit betreft: Het schuren van de trap, de trap schilderen en bekleden met laminaat.


Trappenbouw en traprenovatie Rotterdam
zaterdag 06 augustus 2022

Houten dichte trap renoveren

Zoek een vakman voor de trap renovatie. Het gaat om 1 houten dichte trap. Graag voor beide het schilderen bekleden een prijs.


Trappenbouw en traprenovatie Eindhoven
zaterdag 16 juli 2022

Traprenovatie

Ik heb traprenovatiemateriaal(stoot borden, trapt redes en trappenkit). Deze moeten op maat gezaagd worden en bevestigd worden aan de trap.


Trappenbouw en traprenovatie De Bilt
dinsdag 12 juli 2022

Trap renovatie

Ik wil mijn trap laten renoveren.


Trappenbouw en traprenovatie Almere
donderdag 09 juni 2022

Nieuwe houten trap plaatsen

Voor een renovatie project in Alphen aan den Rijn heb ik 3 nieuwe binnen trappen nodig en ben op zoek naar een bedrijf die het project wil uitvoeren. Waar moet de trap geplaatst worden?: binnen Naar welk type trap ben je op zoek?: klassieke / landelijke maatwerk trap Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Trappenbouw en traprenovatie Alphen aan den Rijn
maandag 06 juni 2022

Traprenovatie

Wij zouden graag onze houten trap van 13 treden willen laten stralen of chromen. (ontverven)


Trappenbouw en traprenovatie Boxmeer
zondag 05 juni 2022

Trapbekleding eraf en lijmresten verwijderen

We willen graag de trapbekleding (tapijt) eraf laten halen en daarna laten schuren, zodat het klaar is voor een traprenovatie. Het gaat om twee trappen, ieder 13 treden. De eerste trap is dicht met een bocht aan het eind, de tweede trap is open met een bocht aan het begin en aan het eind. Ik ontvang graag de vrijblijvende offerte en een indicatie welke wachttijd u heeft voordat de klus gedaan kan worden. Alvast bedankt!


Trappenbouw en traprenovatie Leiderdorp
zondag 05 juni 2022

Traprenovatie

Ik zou graag mijn 2 trappen willen laten renoveren. Het tapijt op de trappen moet weggehaald worden het gaat hier om 12 en 14 treden. Dit tapijt moet vervangen worden door pvc, hiernaast moeten de zijwangen van de trap geplaatst worden


Trappenbouw en traprenovatie Ridderkerk
zondag 05 juni 2022

Traprenovatie

Trapte geld eraf, verven , iets van bescherming tegen stoten


Trappenbouw en traprenovatie Barendrecht
maandag 30 mei 2022

Trap renoveren (houten bekleding)

Traprenovatie dmv overzettreden. het gaat in totaal om 12 treden. Vul het aantal treden in:: 12 Gewenste trapbekleding (meerdere opties mogelijk ter vergelijking):: , Aantal treden:: Anders, namelijk: Soort trap:: Dicht Model trap:: 2 Kwart draai Huidige trapbekleding:: Hout Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Trappenbouw en traprenovatie Enschede
donderdag 26 mei 2022

Traprenovatie

Ink wil graag een traprenovatie van mijn rechte, dichte trap met 14 treden.


Trappenbouw en traprenovatie Zwolle
zondag 22 mei 2022

Trap inmeten & bekleden

Kunt u mij aangeven wat de kosten voor inmeting traprenovatie zijn. Het betreft een trap van begane grond naar 1e verdieping en er zijn 12 treden. De breedte van de tredes is 80 cm. De diepte varieert van 23 tot 40 cm. Het is een gesloten trap, dus er zijn ook stootborden nodig. Na de meting kom ik op locatie de materialen uitzoeken en bestellen.


Trappenbouw en traprenovatie Montfort
dinsdag 10 mei 2022

Traprenovatie

Ik wil mijn (houten) trap (alleen treden, niet leuning) van BG naar 1e verdieping laten renoveren. Het kraakt namelijk, tredes zijn niet meer gelijk e.d. Ik weet niet wat de oplossing hiervoor zal zijn, maar ik dacht wel aan een bekleding. Het betreft een jaren '30 woning. De trap is momenteel kaal.


Trappenbouw en traprenovatie Arnhem
dinsdag 03 mei 2022

Traprenovatie lamineren

Ik heb een trap met bovenaan een lichte bocht. 15 treden, 16 stootbordjes. Ik heb alle materialen al.


Trappenbouw en traprenovatie Haarlem
zondag 01 mei 2022

Nieuwe houten trap plaatsen

Voor de renovatie van ons huis zijn we op zoek naar een Z-trap met blank eikenhouten treden en keepboom. Betreft een trap met een kwartdraai boven naar rechts. Indicatief: 16x Optrede 184,37 mm, Aantrede 220 mm. Plaatsing Oktober/November. Waar moet de trap geplaatst worden?: binnen Naar welk type trap ben je op zoek?: design / moderne maatwerk trap Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Trappenbouw en traprenovatie Huis ter Heide
maandag 28 maart 2022

Traprenovatie

Trap graag in zelfde kleur als de vloer, Yukon Desert Dune van Lamett is PVC ligt er nu. Achterkant van de trap wit en de leuning ook wit verven. Als het mogelijk is de treden wat langer, is nu een erg smalle trap.


Trappenbouw en traprenovatie Rhoon
zaterdag 05 februari 2022

Traprenovatie(~30 traptreden)

Wij willen graag twee trappen laten renoveren en onder de trap een kast laten bouwen voor jassen, schoenen ed. De trap op de begane grond is nu een open trap en deze willen wij graag dichten. Beide trappen hebben rond de 15 treden. Daarnaast willen wij overzet treden en antislip treden aanbrengen.


Trappenbouw en traprenovatie Amsterdam
maandag 31 januari 2022

Traprenovatie

12 treden +boven 2x4 tapijt is gelijmd


Trappenbouw en traprenovatie Eindhoven
maandag 31 januari 2022

Trap renovatie 13 treden.

Ik wil graag een dichte trap van 13 treden die met 5 schuine treden(niet rond) en mogelijk een open trap van 13 (bijna allemaal schuin) treden laten renoveren. Bij deze trappen wil ik graag het opnieuw aanleggen van de houten trede en daarnaast een antislip laag aanbrengen.


Trappenbouw en traprenovatie Grou
Offertes aanvragen