Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Tuin tuinaanleg hovenier

Tuinaanleg

Heb je altijd al je droomtuin willen laten aanleggen? Bij Casius vind je meer informatie en kan je gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij hoveniers bij jou in de buurt.

Je fijn voelen in je tuin is veel waard. In de zomer wil je lekker buiten kunnen zitten en van het zonnetje genieten. Maar wat als je een nieuwbouwwoning gekocht hebt? Dan heb je een complete tuinaanleg nodig. Of heb je een tuin dat overwoekerd is door groen en is lekker in de tuin zitten geen optie meer? Een hovenier via Casius kan jouw tuin opknappen en het veranderen in een plek waar je graag bent. Wil je ook een schutting laten plaatsen of misschien een terras? Daar helpen de hoveniers via Casius je ook graag bij. 

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je de tuin wilt aanleggen? Wil je graag dat een hovenier bij je langs komt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in!

Tuinaanleg kosten

Wat kost een tuin aanleggen? Een hovenier rekent gemiddeld tussen de €35 en €45 per uur voor het aanleggen van een tuin. Is het de bedoeling dat de tuin een luxe opknapbeurt krijgt? Dan is het misschien handig om een tuinontwerp te laten maken door een tuinarchitect. Denk hierbij aan een bedrag van €250 - €500 per ontwerp. Hieronder in de tabel geven wij een prijsindicatie van de verschillende prijzen.

Let op: de hoveniers via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Tuinonderdeel Prijs
Grasveld aanleggen €5 - €10 per m²
Beplanting plaatsen €10 - €30 per m²
Straatwerk €50 - €150 per m²
Houten vlonders aanleggen €75 - €150 per m²
Houten schutting plaatsen €50 - €150 per meter
Tuinhuis of schuur realiseren €500 - €5.000
Vijver aanleggen €150 - €2.500

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor tuinaanleg

vrijdag 27 januari 2023

Tuin aanleggen

Onze tuin is 5x25 deze is voorzien van een terras gedeelte met overkapping voor de konijnen en een schuurtje voor mijn hondenscholen. Mijn man heeft hier nog een schuur van 3x6 als werkplaats. Hij heeft zijn ruimte e. Plek voor tools nog wel nodig. Ik wil de veranda kunnen gebruiken. Dat is nu niet mogelijk. Mijn droom tuin is een eetbare tuin waar je lekker kunt relaxen. Water is zeer welkom. Of/en een verneveler. En een schaduwplekken waar je kunt hangen. Water opvang dmv 2 regen tonnen. Gras om op te liggen en veel bijen, vlinders en kleur. Waar heb je de hovenier voor nodig?: Het aanleggen van mijn droomtuin


Tuinaanleg en tuinonderhoud Enschede
donderdag 26 januari 2023

Onderhoudsvrije tuin aanleggen 220m2

Wij willen ca. 220m2 keramische bestrating laten leggen, wat zijn hiervan de kosten?


Tuinaanleg en tuinonderhoud Roosendaal
donderdag 26 januari 2023

Aanleg nieuwe tuin

Ik wil graag een offerte voor mijn tuin. Voor en achtertuin. Schutting hoeft niet of u moet onder de prijs van €1632,- uitkomen voor 16 meter. Op de foto wil ik rechts een strook gras. Dit is exact het vlak van het looppad tot aan het hek. Aan de andere zijde wil ik graag sierteelt in het grijs/antraciet. Voortuin ook bestraten. Ongeveer 25m2. Die hoeven niet de allermooiste tegels maar ook geen saaie 30x30 stoeptegels.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Brummen
woensdag 25 januari 2023

Tuin aanleggen 82m2

Het betreft een oprit en het terras aan de achtertuin. De tegels die op de oprit komen moeten van grasbeton zijn. (50m2) ongeveer 12m bij 4m. En een rijbaan voor de auto, van betontegels.De tegels van de achtertuin mogen van beton (32m2) ongeveer 8m bij 4m. Zijn jullie in de mogelijkheid om daarbij ook de juiste grasbetontegels, betontegels 40 bij 60 cm grijs, en zand te regelen? Zelf heb ik al 10m2 betontegels. 40cm bij 60cm Hoeveel vierkante meter moet er geplaatst worden?: tussen 50 en 100 m² Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Tuinaanleg en tuinonderhoud Lelystad
woensdag 25 januari 2023

Tuin aanleggen 80m2 plus tegels en planten een hele nieuwe tuin

Ik wil graag mijn tuin 80 m2 qua tegels planten alles wat bij een tuin hoort


Tuinaanleg en tuinonderhoud Breda
woensdag 25 januari 2023

Tuin aanleggen 84m2

Wij willen graag een tuin met 84 vierkante meter laten aanleggen, zie ontwerp. Alvast bedankt.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Breda
dinsdag 24 januari 2023

Tuin aanleggen (bestrating) 30m2

We hebben een vrijstaande en nieuw gebouwde Schuurwoning. Langs de zijkant vh huis richting de slootzijde willen wij de oprit in 2 delen realiseren van gelijke breedte. Totale breedte vanaf huis tot erfpad is 360cm Vanaf de schuur 10m x 3m Hollands schellevis grijs en vervolgens nog 10m x 3 met grasdellen beton.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Rotterdam
dinsdag 24 januari 2023

Tuin aanleggen 50m2

Voor mijn betegelde achtertuin (bereikbaar via achterom) van circa 50m2 ben ik op zoek naar een prijsindicatie voor een volledige tuinrenovatie evenals een indicatie van de periode waarin dit plaats zou kunnen vinden. Wat mij betreft kan dit z.s.m. Dit zou in ieder geval het volgende bevatten: Alles verwijderen en afvoeren waaronder naast de tegels diverse struiken/kleine bomen en compleet uitgegroeide bamboe achterin de tuin. Eventueel uitgraven van bamboewortels netwerk in de grond. Bijna compleet betegelen met nieuwe tuintegels (nog niet aangeschaft) met eventueel borders. Ik laat me hierin graag adviseren. Ik hoor graag wat de mogelijkheden zijn en wellicht kunnen we in een persoonlijk gesprek dieper ingaan op mijn wensen.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Zwaag
dinsdag 24 januari 2023

Tuin aanleggen 30m2

Tegels liggen nu scheef en zijn aan het verzakken, zouden dit graag weer recht hebben. Dit zou om ongeveer 30 m2 zijn en zouden dan graag een houten terras willen van ongeveer 15 m2


Tuinaanleg en tuinonderhoud Utrecht
dinsdag 24 januari 2023

Tuin aanleggen 60m2 Zoveel mogelijk onderhoudsvrij

60 vierkante meter


Tuinaanleg en tuinonderhoud Heerlen
dinsdag 24 januari 2023

Voor en achter tuin aanleggen

Het betreft een voor- en achtertuin van een nieuwbouwwoning. Qua inrichting zal het om afwatering gaan, wat terrasjes, gras, planten en een trampoline. We hebben nog geen schets!


Tuinaanleg en tuinonderhoud Bergen op Zoom
maandag 23 januari 2023

Onderhoudsvrij tuin aanleggen 70m²

Ik wil graag een nieuwe onderhoudsvrij tuin aanleggen. Tegels en schutting het gaat om een 70 m2


Tuinaanleg en tuinonderhoud Deventer
maandag 23 januari 2023

Voor- en achter-tuin aanleggen bij nieuwbouw woning

Wij hebben een nieuwbouwhuis gekocht en willen eind zomer 23 begin 24 onze achtertuin en voortuin laten doen. Via internet ben ik bij u terecht gekomen. Wij hebben een aantal foto’s toegevoegd en ben benieuwd hoeveel dit ongeveer zal kosten.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Leerdam
maandag 23 januari 2023

Tuin aanleggen

Ik wil graag mijn tuin renoveren. Ik heb al een idee over hoe ik het wil hebben maar ontvang graag hulp van vakmannen die mijn ideeën waar kunnen maken. We willen graag een schuurtje willen hebben een nieuwe schutting en bestrating. (schutting 20m) Ik ontvang graag een offerte.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Leiderdorp
maandag 23 januari 2023

Tuin aanleggen

Ik heb nieuwe huis gekocht en alles is nodig in de tuin. Schuttingen Tegels Terrein schoonmaken Ik will graag een offerte Mijn beschikbaarheid is tussen de week na 18uur. Of hele zaterdag. Bedankt Waar heb je de hovenier voor nodig?: Het aanleggen van mijn droomtuin


Tuinaanleg en tuinonderhoud Spijkenisse
zondag 22 januari 2023

Tuin aanleggen 42m2

Beste lezer, het betreft een oprit naast een nieuwbouw huis, van circa 4 meter breed en 10,5 meter lang. De voorkeur gaat uit naar grasdallen/tegels van plastic. Met daaronder een advies over ondergrond(waterdoorlatend) zoals puin ivm stevigheid en afwatering. Graag zou ik een totaal prijs ontvangen van grondwerk en bestrating (arbeid en materialen). Bij voorkeur ontvang ik offertes van aanbieders uit de omgeving/regio Woudenberg. Alvast hartelijk dank. Hoeveel vierkante meter moet er geplaatst worden?: tussen 10 en 50 m² Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Tuinaanleg en tuinonderhoud Woudenberg
donderdag 19 januari 2023

Drainage aanleggen

Drainage aanleggen in mijn tuin


Tuinaanleg en tuinonderhoud Breda
donderdag 19 januari 2023

Ca 35m2 gras vervangen

Onze tuin is vanwege ziekte afgelopen jaar flink beschadigd geraakt. Wij willen daarom nieuwe zoden laten aanleggen. Let op: er is een robotmaaier dat opnieuw moet worden aangelegd hierdoor.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Assen
woensdag 18 januari 2023

Tuin aanleggen

Wij zijn opzoek naar een hoveniers bedrijf die onze tuin wilt aanpakken. Kleine omschrijving van de tuin op dit moment: - Achterin 2 tuinhuisjes - Vijver - 5 tal bomen - Grasmat - Bestrating - +- 13 meter diep en +- 7 meter breed Wij willen graag de vijver laten verwijderen. Een aantal bomen weg laten halen en achterin 1 tuinhuis weg halen. Afvoer van spullen kunnen wij evt zelf doen. In de bijlage wat foto’s van de tuin van het voorjaar 2022. Wensen zijn nieuwe bestrating, gras mat of kunstgras, verlichting en een nieuwe schutting aan één zijde. Waar heb je de hovenier voor nodig?: Het aanleggen van mijn droomtuin


Tuinaanleg en tuinonderhoud Dordrecht
woensdag 18 januari 2023

Tuin aanleggen 25m2

Ik wil mijn volledige tuin laten renoveren. Alles moet uit de tuin gehaald worden. Er moet ongeveer 25 m2 bestrating gelegd worden. Ook moet er ongeveer 12 m aan schutting geplaatst worden. Ook wil ik dat er een opbergplaats voor de containers gemaakt worden. Ook wil ik nieuwe deuren in mijn garage aan de voor- en de zijkant. Ten slotte moet er een zonnescherm geplaatst worden aan het huis.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Middenbeemster
dinsdag 17 januari 2023

Tuin aanleggen 400m2

Schuine oprit met vlakke verharding erachter, waar ook zwaar verkeer overheen moet kunnen (lichte vrachtwagentjes of tractoren), totaal ca 400m2, incl grondwerk, levering en plaatsing Hoeveel vierkante meter moet er geplaatst worden?: meer dan 100 m² Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Tuinaanleg en tuinonderhoud Nuth
dinsdag 17 januari 2023

Vlonder padoek aanleggen 75m2

Vlonder 75 m2 buiten , onderbalken azobe, vlonderplanken padoek, stalen constructie met daaraan gekoppeld azobe onderbalken van 50/150 is reeds geplaatst, het gaat dus om het leggen van de padoek vlonder… Hoeveel vierkante meter moet er geplaatst worden?: tussen 50 en 100 m² Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Tuinaanleg en tuinonderhoud Nederhorst den Berg
maandag 16 januari 2023

Tuin aanleggen ~200m2

Medio juni aanleg nieuwe bestrating Kasseien in specie en afgevoegd op cementbasis 200 m2 oprit 4m breed 50 m2 pad en terras keramische tegels of klinkers. Waar heb je de hovenier voor nodig?: Het aanleggen van mijn droomtuin


Tuinaanleg en tuinonderhoud Sint Oedenrode
zondag 15 januari 2023

Ca 35m2 gras vervangen

Onze tuin is vanwege ziekte afgelopen jaar flink beschadigd geraakt. Wij willen daarom nieuwe zoden laten aanleggen. Let op: er is een robotmaaier dat opnieuw moet worden aangelegd hierdoor.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Assen
zaterdag 14 januari 2023

Tuin aanleggen

Ik wil graag van mijn tuin een tuin maken meer planten meer gras een terras, het gaat om 35m2


Tuinaanleg en tuinonderhoud Den Haag
vrijdag 13 januari 2023

Tuin aanleggen 35m2

Ik wil graag ongeveer 35m2 me tuin laten maken, met bestrating en planten en alles wat mogelijk is.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Hardinxveld Giessendam
vrijdag 13 januari 2023

Tuin aanleggen

Ik wil graag een nieuwe tuin aan laten leggen. Alle oude bestrating en beplanting moeten verwijderd worden. Er moet nieuwe bestrating en beplanting aangelegd worden. Het gaat om 60 m2 bestrating. Ik wil dat het ergens in april/mei gebeurd.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Bergen op Zoom
donderdag 12 januari 2023

Tuin aanleggen

ik wil graag de hele achter en voortuin op de schop. Tegels vervangen en eventueel een serre in de achtertuin indien mogelijk. In de achtertuin zoeken ik nog naar inspiratie, wellicht een combinatie van tegels en kunstgras. De voortuin is ongeveer 6x6m en de achtertuin 12x 8m.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Rhoon
donderdag 12 januari 2023

Volledige tuin renovatie (50m2)

Wij zouden graag onze tuin laten renoveren in maart of april dit jaar. Onze tuin is c.a. 50 m2. Denk aan een nieuwe schutting, nieuwe tegels, gras aanleggen en bijv een boom planten. We denken er daarnaast ook aan om de voortuin te laten doen: nieuwe tegels, een boom eruit, eventueel een afdakje plaatsen.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Purmerend
donderdag 12 januari 2023

Tuin aanleggen 70m²

Ik heb een tuin van 70m², hierin wil ik het terras vergoten iets meer gras laten groeien en aan de zijkanten meer begroeiing. Ook wil ik iets nieuwe in de border hebben


Tuinaanleg en tuinonderhoud Oegstgeest
Offertes aanvragen