Casius logo
Offerte aanvragen Aanmelden als vakman
Tuin tuinaanleg hovenier

Tuinaanleg

Heb je altijd al je droomtuin willen laten aanleggen? Bij Casius vind je meer informatie en kan je gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij hoveniers bij jou in de buurt.

Je fijn voelen in je tuin is veel waard. In de zomer wil je lekker buiten kunnen zitten en van het zonnetje genieten. Maar wat als je een nieuwbouwwoning gekocht hebt? Dan heb je een complete tuinaanleg nodig. Of heb je een tuin dat overwoekerd is door groen en is lekker in de tuin zitten geen optie meer? Een hovenier via Casius kan jouw tuin opknappen en het veranderen in een plek waar je graag bent. Wil je ook een schutting laten plaatsen of misschien een terras? Daar helpen de hoveniers via Casius je ook graag bij. 

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je de tuin wilt aanleggen? Wil je graag dat een hovenier bij je langs komt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in!

Tuinaanleg kosten

Wat kost een tuin aanleggen? Een hovenier rekent gemiddeld tussen de €35 en €45 per uur voor het aanleggen van een tuin. Is het de bedoeling dat de tuin een luxe opknapbeurt krijgt? Dan is het misschien handig om een tuinontwerp te laten maken door een tuinarchitect. Denk hierbij aan een bedrag van €250 - €500 per ontwerp. Hieronder in de tabel geven wij een prijsindicatie van de verschillende prijzen.

Let op: de hoveniers via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Tuinonderdeel Prijs
Grasveld aanleggen €5 - €10 per m²
Beplanting plaatsen €10 - €30 per m²
Straatwerk €50 - €150 per m²
Houten vlonders aanleggen €75 - €150 per m²
Houten schutting plaatsen €50 - €150 per meter
Tuinhuis of schuur realiseren €500 - €5.000
Vijver aanleggen €150 - €2.500

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor tuinaanleg

maandag 25 september 2023

Tuin aanleggen

150m2 oppervlakte. betreft een parkeerplaats waar nu grint op ligt. Aansluitend liggen rode waaltjes. Indien niet dezelfde kleur mogelijk een andere kleur?


Tuinaanleg en tuinonderhoud Nieuw Vennep
maandag 25 september 2023

Tuin aanleggen

Drainage op tuinbouwbedrijf ivm wateroverlast. Oppervlakte is ongeveer 1 ha. Grondsoort is klei. Is omringd door sloten voor afvoer.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Zoeterwoude
maandag 25 september 2023

Tuin aanleggen

30m2 bestraten met 60x60 antraciet beton tegels. Het is reeds op 20cm uitgegraven, moet nog wel opgehoogd worden met geel zand


Tuinaanleg en tuinonderhoud Oisterwijk
maandag 25 september 2023

Tuin aanleggen

Graag laten wij - 25m2 terras leggen - onder onze kunstgrasmat van 3 bij 4 meter onderplaten leggen - een pergola in een L-vorm plaaten waar een schommel en hangmat aan kan hangen. Betreft een nieuwbouwwoning waarbij het grondwerk al verricht is, met zand en tuinaarde. Hoor graag of u zo voldoende informatie heeft, anders stuur ik graag een situatie tekening indien nodig.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Haarlem
maandag 25 september 2023

Tuin aanleggen

Ik heb 4 opgehoogde borders in de voortuin. Er groeit voornamelijk veel onkruid. 1 border bestaat uit veel lavendel en 1 border heeft een mini-appelboompje. Deze wil ik graag houden. De borders zijn ongeveer 2 bij 2 meter. Ik wil graag veel bodembedekkers, dat mag boomschors, kunstgras of plantjes zijn (de goedkoopste optie). Ik wil er niet veel aan hoeven doen.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Zwolle
maandag 25 september 2023

Tuin aanleggen

Adres: Willem Maarsehof 15 Woonplaats: Rijsenhout Aanvang werkzaamheden: 24-09-2023 Tuin bestraten nieuwbouw voor en achter, hek plaatsen


Tuinaanleg en tuinonderhoud Rijsenhout
maandag 25 september 2023

Tuin aanleggen

kunstgras verwijderen en afvoeren, onderlaag kunstgras afgraven en afvoeren. Laag zwart zand aanbrengen. 14 tegels 60-60 verplaatsen.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Veldhoven
maandag 25 september 2023

Tuin aanleggen

Would like someone to come and look and see what needs to be done, including two new walls/fences and a new floor/tiles. Thanks! Lauren Waar heb je de hovenier voor nodig?: Het aanleggen van mijn droomtuin


Tuinaanleg en tuinonderhoud Amsterdam
maandag 25 september 2023

Tuin aanleggen

Aanpak voortuin ,tussenwoning. Buxushaag 12m verwijderen , i. p. daarvan nieuwe beplanting ,en aan de stoepkant 5m een stenen muurtje


Tuinaanleg en tuinonderhoud Groningen
maandag 25 september 2023

Tuin aanleggen

Aanleg verhoogd hardhouten vlonder terras 2 maal een van ca 24 m2 en een van circa 8 m2 Bestrating, kleine paadjes, Planten bakken/verhogingen met verschillende grassen en planten. Opvullen tussenruimtes met kiezels. Nieuwe tuinhuis ca 6 m2 aanleggen en afvoer oude. Eventuele extras in overleg en op basis van samen op te stellen ontwerp. Waar heb je de hovenier voor nodig?: Het aanleggen van mijn droomtuin


Tuinaanleg en tuinonderhoud Den Haag
maandag 25 september 2023

Tuin aanleggen

Ik wil graag een offerte ontvangen voor het afgraven en afvoeren van circa 80 vierkante meter grond in mijn tuin. 20 cm diep afgraven en daarna aanvullen met 5 cm wit zand. Daarnaast ontvang ik graag een prijsopgaaf voor het afgraven en afvoeren van circa 70 vierkante meter klei grond: 40 cm diep afgraven en opnieuw vullen met 40 cm diep zwarte aarde.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Bovenkarspel
maandag 25 september 2023

Tuin aanleggen

Nieuwe woning gekocht in drachten. Zijn nu aan het oriënteren voor de tuin. Waar heb je de hovenier voor nodig?: Het aanleggen van mijn droomtuin


Tuinaanleg en tuinonderhoud Drachten
maandag 25 september 2023

Tuin aanleggen

oude gras verwijderen en afvoeren, kunstgras leggen Waar heb je de hovenier voor nodig?: Het aanleggen van mijn droomtuin


Tuinaanleg en tuinonderhoud Lutjebroek
maandag 25 september 2023

Tuin aanleggen

15 cm zand afgraven en afvoeren. Kale vlakte in achtertuin.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Ede
maandag 25 september 2023

Tuin aanleggen

45 vierkante meter bestrating leggen van tegels 30 60 of 45 90


Tuinaanleg en tuinonderhoud Barendrecht
maandag 25 september 2023

Tuin aanleggen

Graag voor en achtertuin laten betegelen met tegels van 60 bij 60 Voortuin is 380cm breed x 400 cm lang. Daarbij zou ik het padje naar de voordeur met een andere kleur of met flagstones willen betegelen dit stukje is ongeveer 140cm breed x 400cm lang. Achtertuin is 610 breed x 560 lang met een padje naar de poort die 140cm breed x 400 cm lang is deze mogen gewoon allemaal dezelfde tegels zijn.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Den Bosch
maandag 25 september 2023

Tuin aanleggen

Voortuintje, is 7 meter in breedte 2 meter in lengte. Wil hem volledig betegeld hebben. Tegels staan al klaar. Samen met de klembanden. Zand is al voor de helft gestort.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Hendrik Ido Ambacht
maandag 25 september 2023

Tuin aanleggen

Ik zou graag in gesprek gaan over oa de verzameling planten en struiken die ik heb op een goede plek te zetten. En te kijken naar mogelijkheden voor de aanleg van een moestuintje, kruidentuintje en eetbare bloementuin. Waar heb je de hovenier voor nodig?: Het aanleggen van mijn droomtuin


Tuinaanleg en tuinonderhoud Alkmaar
maandag 25 september 2023

Tuin aanleggen

Voortuin + achtertuin ongeveer 35 m2. Indeling mag hetzelfde blijven maar nieuwe tegels (modernisering) en nieuw gras nodig. Het oude gras is nu voornamelijk onkruid. Timing eventueel voorjaar 2024. Waar heb je de hovenier voor nodig?: Het aanleggen van mijn droomtuin


Tuinaanleg en tuinonderhoud Terneuzen
maandag 25 september 2023

Tuin aanleggen

Tuin loopt schuin naar achteren. Lengte ongeveer 20 meter. Breedte voorin 2 meter, achterin 4-5 meter. Ik schat zo'n 60-70 m² Opdracht: egaliseren, stabilisatiezand, aantallen, doek en kunstgras. Graag de totaalprijs ??


Tuinaanleg en tuinonderhoud Hulshorst
maandag 25 september 2023

Tuin aanleggen

Nieuwbouwwoning: Tuin = 7.5 meter bij 5.20 meter. Bestrating = bruine keramiek tegels (60 bij 60 cm) Ingebouwde plantenbakken Tuin egaliseren Een vlak van 2x2 meter gras.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Nijmegen
maandag 25 september 2023

Tuin aanleggen

Snoeien hagen, sierheester, platanen 2x, in de voortuin, afvoeren afval, bladeren opruimen en onkruid verwijderen (=niet veel )


Tuinaanleg en tuinonderhoud Aalsmeer
maandag 25 september 2023

Tuin aanleggen

Ik heb alleen een heel klein zielig boompje in de voortuin. Ik wil deze graag vergroenen waarbij ook weinig onderhoud nodig is. Het heeft een totaal oppervlak van ongeveer 2m bij 2m. Wat zal ongeveer de prijs zijn


Tuinaanleg en tuinonderhoud Eindhoven
maandag 25 september 2023

Tuin aanleggen

geen haast, We willen duurzamere tuin Waar heb je de hovenier voor nodig?: Het aanleggen van mijn droomtuin


Tuinaanleg en tuinonderhoud Wijk bij Duurstede
dinsdag 19 september 2023

Tuin aanleggen

3 bomen korter maken.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Purmerend
dinsdag 19 september 2023

Tuin aanleggen

voor het ons balkon (ongeveer 40 m2) zoeken we een nieuwe beplanking. Thermowood klinkt goed. Wanneer kan dit geleverd worden en wat kost dit voor 40m2 We willen ook in onze tuin een stuk beplaning maken (nu tegels). Hiervoor hebben we ongeveer 50m2 nodig. Hartelijke groet Claudi Hoeveel vierkante meter moet er geplaatst worden?: tussen 10 en 50 m² Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Tuinaanleg en tuinonderhoud Amsterdam
maandag 18 september 2023

Tuin aanleggen

ik wil graag mijn voor en achtertuin opnieuw laten bestraten dit is de afgelopen 3 dagen gelegd, maar het ligt ongelijken is te hoog geplaatst ook moeten de opsluitbanden (denk ik) dieper de grond in. De voor (8m2) en achtertuin (20m2) samen. voel echt belazerd door die heren en zonde van mijn mooie tegels


Tuinaanleg en tuinonderhoud Cruquius
maandag 18 september 2023

Tuin aanleggen

Ik wil mijn houten schutting zsm vervangen!! Zijkant en achterkant zijn niet verbonden. Zijkant 9 m. met dubbele betonplaten en beton palen. Achterkant 2,5 m met dubbele betonplaten en beton palen incl. poort.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Heemskerk
maandag 18 september 2023

Tuin aanleggen

Rechthoek binnen banden 3 meter breed, 6 meter lang. Inclusief verwijderen huidige natuurgras.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Den Haag
maandag 18 september 2023

Tuin aanleggen

Aanleg nieuwe tuin Waar heb je de hovenier voor nodig?: Het aanleggen van mijn droomtuin


Tuinaanleg en tuinonderhoud Zuid-Scharwoude
Offertes aanvragen