Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Tuin tuinaanleg hovenier

Tuinaanleg

Heb je altijd al je droomtuin willen laten aanleggen? Bij Casius vind je meer informatie en kan je gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij hoveniers bij jou in de buurt.

Je fijn voelen in je tuin is veel waard. In de zomer wil je lekker buiten kunnen zitten en van het zonnetje genieten. Maar wat als je een nieuwbouwwoning gekocht hebt? Dan heb je een complete tuinaanleg nodig. Of heb je een tuin dat overwoekerd is door groen en is lekker in de tuin zitten geen optie meer? Een hovenier via Casius kan jouw tuin opknappen en het veranderen in een plek waar je graag bent. Wil je ook een schutting laten plaatsen of misschien een terras? Daar helpen de hoveniers via Casius je ook graag bij. 

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je de tuin wilt aanleggen? Wil je graag dat een hovenier bij je langs komt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in!

Tuinaanleg kosten

Wat kost een tuin aanleggen? Een hovenier rekent gemiddeld tussen de €35 en €45 per uur voor het aanleggen van een tuin. Is het de bedoeling dat de tuin een luxe opknapbeurt krijgt? Dan is het misschien handig om een tuinontwerp te laten maken door een tuinarchitect. Denk hierbij aan een bedrag van €250 - €500 per ontwerp. Hieronder in de tabel geven wij een prijsindicatie van de verschillende prijzen.

Let op: de hoveniers via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Tuinonderdeel Prijs
Grasveld aanleggen €5 - €10 per m²
Beplanting plaatsen €10 - €30 per m²
Straatwerk €50 - €150 per m²
Houten vlonders aanleggen €75 - €150 per m²
Houten schutting plaatsen €50 - €150 per meter
Tuinhuis of schuur realiseren €500 - €5.000
Vijver aanleggen €150 - €2.500

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor tuinaanleg

vrijdag 26 mei 2023

tuin egaliseren en bestraten en poortdeur en schutting.

Omschrijving werkzaamheden: Bestrating, totaal zo’n 53 m2 • Verdichten van de ondergrond m.b.v. een wackerstamper om nazakken te voorkomen. • Uitzetten maten enhoogtes. • Uitgraven cunet en deze grond verwerken in de tuin. • Leveren en verwerken van ophoogzand. • Leveren en opstellen van opsluitbanden langs de nieuw te realiseren bestrating. • Verdichten van de onderlaag waar nodig m.b.v. een trilplaat om nazakken te voorkomen. • Egaliseren onder afschot van het zand. • Aanleggen van de terrassen en paden in de achtertuin, totaal zo’n 53 m2, inclusief de overkapping met door dhr. El Otmani geleverde tegels 40 x 60 cm en 60 x 60cm. • Zagen van de tegels waar nodig. • Tegels invegen met brekerszand. • Opruimen en afvoeren vrijkomend puin. Plantvakken. • Machinaal spitten van de ondergrond in de plantvakken om de storende laag te breken die is ontstaan tijdens de bouw. • Aanbrengen van aanwezige tuingrond in de borders. • Leveren en aanbrengen ophoogzand voor het stellen van de betonbanden. • Leveren en stellen van betonbanden aan beide kanten van de border (5 x15 x 100 antraciet) Poortdeur en schutting. • Leveren en stellen van hardhouten palen 9x9x300 cm. • Leveren en plaatsen van een poortdeur met stalen frame, 100x200 cm. • De deur wordt bekleed met douglas planken, verticaal gemonteerd. • Alles inclusief hang en sluitwerk. • De poortdeur wordt geleverd met inbouwcilinderslot. • De deur zal rechtsdraaiend zijn en worden bevestigd aan de kant van de woning. • Leveren en plaatsen van een schuttingscherm naast de poortdeur, 183x200 cm. • De schutting wordt bekleed met douglas planken, verticaal gemonteerd, evenals de deur. Aanwezige schutting.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Meteren
vrijdag 26 mei 2023

Tuin aanleggen

Hoi, We zijn op zoek naar een hovenier die de tuin bruikbaar maakt. Wij hebben de meeste planten verwijderd en nu ligt overal aarde en steken er alleen nog boomstammen uit de grond. De grond (aarde) is geen bruikbare ruimte en we zitten te denken aan gras en een schutting. Het hek geeft te veel inkijk en moet ook bedekt worden. Groet Waar heb je de hovenier voor nodig?: Het aanleggen van mijn droomtuin


Tuinaanleg en tuinonderhoud Duivendrecht
donderdag 25 mei 2023

Tuin aanleggen 22m2

Ik zoek voor over een maand iemand die onze voortuin kan doen van circa 22m2. de voortuin wordt leeg geleverd; Het gaat dan om: - ophogen met zand - deel betegelen met 60x60 tegels - deel grind plaatsen (op worteldoek, zonder grindmatten) - aan 2 kanten bloembakken van rechthoekflor plaatsen. Zouden jullie beschikbaar zijn voor een offerte? Waar heb je de hovenier voor nodig?: Het aanleggen van mijn droomtuin


Tuinaanleg en tuinonderhoud Almere
donderdag 25 mei 2023

Tuin vernieuwen

het betreft het volgende: - ruim 60m2 - Tuinen leeghalen, huidige tegels en beplanting verwijderen op palmboom na. - Tuinhuis slopen - Tuin ophogen - Oude Schutting verwijderen - Nieuwe schutting plaatsen - In voortuin kleine overkapping verwijderen - Verhogen en tegels plaatsen. bij verhogen randen (bij fundering) voorzien van bouwplaten tegen onderdoor wegzakken/-spoelen van zand. zowel voor als achter - Nieuwe fietsenstalling bouwen - Schutting plaatsen, - Electra (laten) aanleggen achtertuin en lampen in vlonder(zie tekening) - boomstronk verwijderen - Achtertuin verhogen - Achtertuin tegels plaatsen, kunstgras plaatsen, vlonder plaatsen, planten bak rondom palmboom maken.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Schoonhoven
woensdag 24 mei 2023

Tuin aanleggen

Ik ben geïnteresseerd in een tuinrenovatie. Wat ik graag zou willen is mijn heg verwijderen en vervangen voor een schutting (ik weet nog niet welke schutting). Twee grote bomen verwijderen. 2 plantenbakken verwijderen. 2 palmbomen verplaatsen. En alle tegels/stenen vervangen voor mooie grote witte tegels. Ik heb een foto van de soort tegels die ik graag wil. Ik heb een korte video van mijn tuin, maar deze kan ik niet uploaden. Dit bestand is namelijk te groot. Indien u mij een mail kunt sturen kan ik de video naar u terug mailen. Ik zou graag willen weten wat zo een klus ongeveer zou kosten. Ik heb mijn tuin niet volledig opgemeten, maar het gaat om ongeveer 150m2. Waar heb je de hovenier voor nodig?: Het aanleggen van mijn droomtuin


Tuinaanleg en tuinonderhoud Almere
woensdag 24 mei 2023

Tuin aanleggen

Aanleg nieuwe tuin Waar heb je de hovenier voor nodig?: Het aanleggen van mijn droomtuin


Tuinaanleg en tuinonderhoud Dronten
woensdag 24 mei 2023

Tuin aanleggen

We want to build a wooden deck/terrace in our garden. The terrace will be accessible from the back of the house, and will have a narrow staircase leading down to the lower part of the garden. Hoeveel vierkante meter moet er geplaatst worden?: tussen 10 en 50 m² Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Tuinaanleg en tuinonderhoud Amsterdam
woensdag 24 mei 2023

Tuin aanleggen

Oude mat verwijderen en vervangen Waar heb je de hovenier voor nodig?: Het aanleggen van mijn droomtuin


Tuinaanleg en tuinonderhoud Wijk bij Duurstede
woensdag 24 mei 2023

Onderhoudsvrije tuin aanleggen (150m2)

Ik ben geïnteresseerd in een tuinrenovatie. Wat ik graag zou willen is mijn heg verwijderen en vervangen voor een schutting. Twee grote bomen verwijderen. 2 plantenbakken verwijderen. 2 palmbomen verplaatsen. En alle tegels/stenen vervangen voor mooie grote witte tegels. Op uw website heb ik een foto gezien van mooie tegels. Ik heb een korte video van mijn tuin, maar deze kan ik niet uploaden. Dit bestand is namelijk te groot. Indien u mij een mail kunt sturen kan ik de video naar u terug mailen. Ik zou graag willen weten wat zo een klus ongeveer zou kosten. Ik heb mijn tuin niet volledig opgemeten, maar het gaat om ongeveer 150m2.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Almere
dinsdag 23 mei 2023

Tuin aanleggen (+/- 500m2)

Is er een mogelijkheid om me een offerte te geven om +/- 500 m2 grond te nivelleren end daarna een gazon aan te leggen rond een bestaande zwemvijver alsook het aanleggen van en tuinpad en terras.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Wernhout
dinsdag 23 mei 2023

Tuin aanleggen

Verwijderen van oud grind en worteldoek. En vervangen voor nieuw worteldoek en grind. Tevens het oude grind afvoeren. De oppervlakte is +/- 5x3,3 Waar heb je de hovenier voor nodig?: Het aanleggen van mijn droomtuin


Tuinaanleg en tuinonderhoud Kamerik
dinsdag 23 mei 2023

Aanleggen van een vijver

Een klein gedeelte van de tuin moet belegt worden met kiezel stenen waarin een vijver moet worden geplaatst. Graag alles even laten opmeten.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Maasbracht
maandag 22 mei 2023

Tuin renoveren

de achtertuin moet worden gerenoveerd. vervangen 25 m2 grinttegels, keermuurtje maken/storten voor terrasafscheiding, terras aanleggen met grote (beton)tegels 40 m2, tegelpad naar achterom 15 m.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Dordrecht
maandag 22 mei 2023

Tuin renovatie

1. Bestaande kunstgras en tegels verwijderen 2. 1 rij tegels van 60cm hergebruiken en verleggen 3. schaduwgras aanleggen (17,28m2)


Tuinaanleg en tuinonderhoud Almere
maandag 22 mei 2023

Egaliseren wellicht afgraven van tuin

Egaliseren om gras aan te leggen en een pad aanleggen


Tuinaanleg en tuinonderhoud Hoogvliet Rotterdam
maandag 22 mei 2023

Aanleggen van een tuin (50m²)

ik wil de tegels in mijn tuin van 50m² laten verwijderen en afvoeren. Ik wil het laten vervangen door betontegels. De schutting van 10 meter lang moet verwijderd en vervangen worden.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Capelle aan den IJssel
maandag 22 mei 2023

Aanleg tuin

Een kleine tuin (6,1 diep 5,4 breed waarvan 2x3 schuurtje). Keramische tegels voor terras, borderbak voor planten mini stukje gras met boompje erop beide kanten en vlonder voor loungeplek (zie afbeelding voor een soort beeld). Schutting reeds gekocht. Wat zal dit ongeveer gaan kosten? Dank u!


Tuinaanleg en tuinonderhoud Deventer
zondag 21 mei 2023

Tuin aanleggen

Vervangen gazon door kunstgras Waar heb je de hovenier voor nodig?: Het aanleggen van mijn droomtuin


Tuinaanleg en tuinonderhoud Oldenzaal
zondag 21 mei 2023

Tuin aanleggen

Beste, nu een plat dak zonder omheining. Dak wordt geïsoleerd, daarna graag een dakterras met een houten vloer en een omheining. Hoeveel vierkante meter moet er geplaatst worden?: minder dan 10 m² Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Tuinaanleg en tuinonderhoud Rotterdam
zaterdag 20 mei 2023

Tuin aanleggen

Een stukje gras aanleggen. De stenen richel verlagen zodat het veilig is voor onze baby en op ongeveer 2m2 tegels leggen die komen uit het stukje waar het gras moet komen te liggen Waar heb je de hovenier voor nodig?: Het aanleggen van mijn droomtuin


Tuinaanleg en tuinonderhoud Huizen
zaterdag 20 mei 2023

Tuin aanleggen

Wij hebben een nieuwbouw woning. Het terras en looppad zijn aangelegd. Het overige deel van de tuin bestaat uit zand. Graag willen wij het terras verbreden en gras laten aanleggen. Waar heb je de hovenier voor nodig?: Het aanleggen van mijn droomtuin


Tuinaanleg en tuinonderhoud Almere
vrijdag 19 mei 2023

Nieuwbouw tuin aanleg plus plunchpool en buitenkeuken

Voor ons nieuwbouw huis moet de tuin aangelegd worden met plonspool en buitenkeuken. Tevens ook lichtplan, aggregatie, afscherming, basketbal stukje, loungehoeken ( 2 aparte) ochtend en middag. Betegeling


Tuinaanleg en tuinonderhoud Noordwijk
vrijdag 19 mei 2023

Tuin aanleggen

Ik wil kunstgras 2 maal 3 bij 3en eenmaal4,50 bij 7,50 laten leggen Waar heb je de hovenier voor nodig?: Het aanleggen van mijn droomtuin


Tuinaanleg en tuinonderhoud Lage Zwaluwe
vrijdag 19 mei 2023

Tuin aanleggen

Tuin is verzakt en wil deze graag ophogen en als het kan verlichting aanbrengen. Dat is in overleg. Waar heb je de hovenier voor nodig?: Het aanleggen van mijn droomtuin


Tuinaanleg en tuinonderhoud Rotterdam
vrijdag 19 mei 2023

Tuin aanleggen

Graag zou ik willen informeren naar de mogelijkheden om onze achtertuin op te knappen. Wij hebben onlangs een huis gekocht en de achtertuin is ongeveer 30 jaar niet onderhouden. De tuin ligt aan het water, wij zouden hier graag een houten 'steiger' met hek willen maken waar we ook een zithoek kunnen maken. Ook het terras aangrenzend van het huis is verzakt en willen we opnieuw tegelen/houten constructie maken. Verder staan er nu een aantal grote struiken en loopt de tuin schuin af naar het water, de struiken willen we eruit en het verloop van de tuin optimaal gebruiken. De tuin is 8meter lang bij 5 meter breed . We horen graag of dit een project is wat jullie zouden kunnen of willen uitvoeren, neem vooral contact op voor meer informatie. Waar heb je de hovenier voor nodig?: Het aanleggen van mijn droomtuin


Tuinaanleg en tuinonderhoud Amsterdam
vrijdag 19 mei 2023

Tuin aanleggen

Waar heb je de hovenier voor nodig?: Het aanleggen van mijn droomtuin


Tuinaanleg en tuinonderhoud Nijkerk
vrijdag 19 mei 2023

Tuin aanleggen

Achtertuin Waar heb je de hovenier voor nodig?: Het aanleggen van mijn droomtuin


Tuinaanleg en tuinonderhoud Rosmalen
vrijdag 19 mei 2023

Tuin aanleggen

Het gaat om een dakterras renovatie van plus minus 8x5 meter op de 1e verdieping. Uit te voeren binnen 2 maanden. Waar heb je de hovenier voor nodig?: Het aanleggen van mijn droomtuin


Tuinaanleg en tuinonderhoud Rotterdam
woensdag 17 mei 2023

Tuin aanleggen

13,5 meter voortuin. Een sierhek in L vorm. Tegelpad van weg naar voordeur + tegels voor het raam. Rest van de kleine tuin beplanting, gezellig maken met boompje enz. Waar heb je de hovenier voor nodig?: Het aanleggen van mijn droomtuin


Tuinaanleg en tuinonderhoud Lelystad
woensdag 17 mei 2023

Tuinrenovatie Haarlem Noord

Wij zijn op zoek naar iemand die een tuinrenovatie kan uitvoeren van onze smalle, diepe tuin in Haarlem Noord (ong. 4,5m breed x 18m diep), die nu volledig bedekt ligt met tegels. Wij willen zoveel mogelijk groen maar wel gemakkelijk te onderhouden want we hebben niet erg groene vingers. Wij zouden graag alle tegels eruit halen (dit kunnen we evt zelf doen), en vervolgens in overleg een plan maken om gedeeltelijk te bestraten (voor terras) maar voornamelijk gras/planten te zaaien. We hebben zelf weinig ervaring met tuinen dus zoeken echt iemand die ons, naast de aanleg, ook goed kan adviseren wat een mooi plaatje zou zijn en dit kan uitvoeren voor een goede prijs/kwaliteitverhouding. Zelfde geldt voor de kleine voortuin. Wij zijn weg benieuwd of u eventueel interesse zou hebben in deze opdracht. Alvast enorm bedankt voor uw reactie!


Tuinaanleg en tuinonderhoud Haarlem
Offertes aanvragen