Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Tuin tuinaanleg hovenier

Tuinaanleg

Heb je altijd al je droomtuin willen laten aanleggen? Bij Casius vind je meer informatie en kan je gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij hoveniers bij jou in de buurt.

Je fijn voelen in je tuin is veel waard. In de zomer wil je lekker buiten kunnen zitten en van het zonnetje genieten. Maar wat als je een nieuwbouwwoning gekocht hebt? Dan heb je een complete tuinaanleg nodig. Of heb je een tuin dat overwoekerd is door groen en is lekker in de tuin zitten geen optie meer? Een hovenier via Casius kan jouw tuin opknappen en het veranderen in een plek waar je graag bent. Wil je ook een schutting laten plaatsen of misschien een terras? Daar helpen de hoveniers via Casius je ook graag bij. 

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je de tuin wilt aanleggen? Wil je graag dat een hovenier bij je langs komt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in!

Tuinaanleg kosten

Wat kost een tuin aanleggen? Een hovenier rekent gemiddeld tussen de €35 en €45 per uur voor het aanleggen van een tuin. Is het de bedoeling dat de tuin een luxe opknapbeurt krijgt? Dan is het misschien handig om een tuinontwerp te laten maken door een tuinarchitect. Denk hierbij aan een bedrag van €250 - €500 per ontwerp. Hieronder in de tabel geven wij een prijsindicatie van de verschillende prijzen.

Let op: de hoveniers via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Tuinonderdeel Prijs
Grasveld aanleggen €5 - €10 per m²
Beplanting plaatsen €10 - €30 per m²
Straatwerk €50 - €150 per m²
Houten vlonders aanleggen €75 - €150 per m²
Houten schutting plaatsen €50 - €150 per meter
Tuinhuis of schuur realiseren €500 - €5.000
Vijver aanleggen €150 - €2.500

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor tuinaanleg

donderdag 06 oktober 2022

2 tuinplantenbakken + paaltjes aan elkaar schroeven en lijmen

Ik zoek een hovenier die voor mij 2 plantenbakken van 7x7 kan aanleggen en ook wat paaltjes met een lengte van 3 m, die aan elkaar geschroefd en gelijmd moeten worden. Het materiaal is maanden geleden gekocht bij praxis. Kan het niet zelf niet afmaken door omstandigheden.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Raamsdonksveer
donderdag 06 oktober 2022

Tuin aanleggen

voor mijn nieuwe woning ben ik op zoek naar hulp met het verwijderen van een vijver (ongeveer 1 bij 1). Hiernaast zou ik een deel van mijn tuin willen betegelen (ongeveer 3 bij 4). Waar heb je de hovenier voor nodig?: Het aanleggen van mijn droomtuin


Tuinaanleg en tuinonderhoud Leiden
woensdag 05 oktober 2022

Gazon inzaaien 130m²

Ik wil graag mijn oud gazon verwijderen (afvoeren) grond bewerken en mogelijk iets aanvullen. Nieuw gras inzaaien of zoden leggen. Waar heb je de hovenier voor nodig?: Het aanleggen van mijn droomtuin


Tuinaanleg en tuinonderhoud Roden
zaterdag 01 oktober 2022

Tuin aanleggen (42m2)

In mijn nieuwe woning wil ik graag een tuin laten realiseren. De tuin zal deels opgehoogd moeten worden. Er zullen tegels en gras aangelegd moeten worden. Verder details bespreek ik graag met de vakman. De tuin heeft een oppervlakte van ongeveer 42m2.


Tuinaanleg en tuinonderhoud De Meern
donderdag 29 september 2022

Oprit aanleggen met grasdallen ~100m2

Zoek een vakman die een oprit kan aanleggen met grasdallen, het gaat om ~100m2. De huidige klinkers moeten nog wel verwijdert worden door de vakman.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Hilversum
vrijdag 23 september 2022

Tuin aanleggen 90m2

De achtertuin is ongeveer 90m2 groot. Ik wilde graag de volgende werkzaamheden laten uitvoeren: 1. Drie laurieren van 2 meter hoog laten verwijderen, 2. Ongeveer 3 m2 gewoekerde bamboe laten verwijderen, (eveneens in de voortuin), 3. De tuin flink gesnoeid hebben, 4. Er list een oud terras van ongeveer 7 bij 4 m2, dat kan verwijderd worden, 5. Oude schutting die reeds uit de grond zijn afvoeren, de gerooide laurieren en bamboe afvoeren, een oude regenton, vijverbedekking en plastic compostbak afvoeren, snoeiafval verwijderen, 6. Er ligt ongeveer 40 m2 slecht onderhouden gras. Dat kan verwijderd en afgevoerd. worden, 5. Een nieuw terras aanleggen van ongeveer 7 bij 4 m2, 6. Er dient ongeveer 12 kubieke meter zwarte grond opgehoogd worden, 7. Nieuwe graszoden aanleggen, 8. Een nieuwe heg laten plaatsen, in overleg met u, over een lengte van ongeveer 20 meter. Complicatie: Er is geen achterom ingang.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Den Haag
vrijdag 23 september 2022

Onderhoudsvrije tuin en drainage aanleggen (30 m2)

Voor een nieuwbouw locatie ben ik op zoek naar iemand die de drainage aan kan leggen en vervolgens het tegelwerk. Wat zijn de mogelijkheden? Tuin is 30 m2.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Amsterdam
donderdag 22 september 2022

Metalen omheining aanleggen (46m)

Ik zou graag 2 offertes (moet inclusief BTW zijn) willen ontvangen voor alleen materiaal en een voor materiaal inclusief het plaatsen. De totale strekkende meters zijn 46 meter. Er moeten 2 openslaande gezamenlijke poortjes in van 2-2,5 meter om mijn auto op het terrein te rijden en 2 enkele poortjes van 90-120 cm om naar mijn voordeur te lopen. De metalen omheining mag niet hoger dan 120cm zijn. Het terrein is vlak en makkelijk toegankelijk. Van de huidige situatie hoeft er niks verwijderd te worden, het is helemaal open.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Hoek
donderdag 22 september 2022

Dakterras 18 m2 en vlonderterras 20 m2 op palen aanleggen.

Ik wil graag een dakterras van ca. 18 m2. En ik wil in de tuin een vlonder terras, verhoogd, in de tuin van ca. 20 m2. Het materiaal moet kunststof of hout zijn dit in overleg met vakman


Tuinaanleg en tuinonderhoud Dronten
woensdag 21 september 2022

Drainage aanleggen (~20m)

Ik wil een drainage laten aanleggen rondom mijn woning. Dit gaat om ongeveer 20m in totaal.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Willemstad
woensdag 21 september 2022

Onderhoudsvrije tuin: ontwerp en aanleg (~30m2)

Wij willen onze stadstuin laten ontwerpen en aanleggen. Het gaat om ongeveer 30m2. De tuin is al volledig leeggehaald. Zouden we contact met u op kunnen nemen voor een offerte?


Tuinaanleg en tuinonderhoud Amsterdam
zondag 18 september 2022

Tuin aanleggen

Ik wens op de mijn afscheiding me mijn buren een beton keerwand te plaatsen over 20 meter lang hoog 40 tot 50 cm hoog, hoeveel moeten deze in de grond geplaatst worden als ze 40 tot 50 cm boven de grond dienen uit te komen. Tevens wens ik een chapevloer in mijn nieuwbouw woning te laten maken, totale oppervlakte 350 m2 Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Tuinaanleg en tuinonderhoud Stein
vrijdag 16 september 2022

Gazon opnieuw laten aanleggen 40m2

Ik wil graag mijn gazon opnieuw aan laten leggen. De huidige grasmat doet het niet goed, waarschijnlijk door de ondergrond. Het bevat uitgraven, tuinaarde storten en grasmatten aanleggen. Het gaat om ~40m2.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Gorinchem
vrijdag 16 september 2022

Dakterras aanleggen (7m2)

Mijn aanvraag betreft het aanleggen van een dakterras, van ongeveer 7m2 op een fietsenschuurtje eronder. Houten vloer met een halfhoge, houten schutting. Een aantal buren in de straat hebben dit ook gedaan op hun schuurtje dus het is mogelijk.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Alkmaar
donderdag 15 september 2022

Complete tuin aanleggen 53m2

Wij willen graag een tuin aanleggen van ongeveer 53 m2. De tuin is 6 meter breed en 10 meter diep. Er staat een berging in van 7.5 m2. Wij willen het grootste deel van de tuin laten betegelen met een mooie donkere grote tegel en een deel kunstgras. Daarnaast twee bakken met planten/bloemen. Bakken van opgestapelde tegels in dezelfde kleurtint als de grondbetegeling. Indien mogelijkheden lichtjes naast het looppad, zie foto. De tuin hoeft verder niet leeggehaald te worden, het is een zandbak nu. Ik weet eigenlijk al precies wat ik wil, maar toch bespreek ik het aanschaffen graag in overleg met de vakman. Graag zouden wij dit gedaan hebben rond 8 november. Graag zou ik een offerte van de prijs ontvangen.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Almere
donderdag 15 september 2022

Aanleggen Jeu de boules baan (~60m2)

Ik zoek een vakman voor het aanleggen van een Jeu de boules baan. De afmetingen worden 4x15 meter. Momenteel is het gras.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Donderen
woensdag 14 september 2022

Onderhouds vrije tuin, tegels, en kunstgras aanleggen

Wij willen graag 1 lange oprit tot en met ingang voordeur. Voorkant woning hebben wij avond zon, hier willen wij graag een zitje. Voorzijde willen wij iets van plantenbakken met wat hogere beplanting dat de een beetje de inkijk weg is als wij voor zitten. Achterkant vlonder 1 meter over het water. Vrije invulling achter, schuur van de platte grond is weg. Schuur +overkapping willen we naast de woning. Het gaat om een tuin van ~200m2.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Hillegom
maandag 12 september 2022

112 m² tuin aanleg

Ik wil graag een gezellige mediterrane "leeft tuin met eetbare planten en iets van water/fontein. Ik ben dus op zoek naar een hovebnier die mijn droomtuin kan aanleggen. betreft een tuin van 112 m². Het is een half betegelde tuin.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Groningen
maandag 12 september 2022

Voor- en achtertuin renoveren (~70m2)

Ik zoek een hovenier die voor mij een voor- en achtertuin kan aanleggen, conform tekening. De oppervlakte is ongeveer 70m2, in totaal. Verwijderen van de huidige materialen, in overleg.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Waddinxveen
zaterdag 10 september 2022

Terras: vlonder aanleggen + hekwerk vervangen (~18m2)

Mijn aanvraag betreft het leveren en plaatsen van een hardhouten vlonder van 6 x 3 m (43 planken), min. dikte 28 mm en installeren van bestaand hekwerk. Tevens verwijderen van bestaand hekwerk en verwijderen en afvoeren van de bestaande oude planken.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Almere
donderdag 08 september 2022

Composiet terras aanleggen

Het aanleggen van een terras met composiet terrasplanken. Bij de poort loopt het schuin naar beneden Ongeveer 40m2 aan terras.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Best
woensdag 07 september 2022

Tuinrenovatie: oprit, terras en gras aanleggen (~60m2)

Ik zoek een hovenier die voor mij een oprit kan aanleggen, een terras en ook wat gras. De totale oppervlakte is ongeveer 60m2. Het betreft een nieuwbouwwoning, dus er hoeft niks verwijderd te worden.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Koewacht
woensdag 07 september 2022

Vlonder op balkon aanleggen (9,3m2)

Wij willen graag een vlonder op ons balkon van 9,3 m2 aan laten leggen. Het liefst hout of houtlook, wij vinden het wel belangrijk dat het lang meegaat.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Delft
dinsdag 06 september 2022

Mediterraanse tuin nieuwbouwwoning

Wij willen graag een tuin laten aanleggen voor onze nieuwbouwwoning in Lelystad. Wij hebben qua inrichting wel een idee maar willen dit ook graag eerst op papier uitwerken en de juiste indeling kiezen. De tuin is ongeveer 200m2 inclusief voortuin en zij tuin (naast het huis). Verder moeten wij ook 2 parkeerplaatsen realiseren voor ons huis.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Amsterdam
dinsdag 06 september 2022

Dakterras vlonders aanleggen 18 m2

Ik zoek iemand die voor mij vlonders wil leggen op het dakterras van 18 m2.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Amsterdam
zondag 04 september 2022

Voortuin renoveren

Zoek een vakman voor het renoveren van mijn voortuin. Onze voortuin moet een stukje opnieuw opgehoogd en bestraat worden. Eventueel ook de rest maken/aanleggen. Houten plantenbak en grind. Is minder dan 10 m2


Tuinaanleg en tuinonderhoud Oosterhout
vrijdag 02 september 2022

Waterpunt slaan

Ik zou graag grondwater/ drinkwater gaan oppompen. Wat kost de aanleg puntstuk met pomp. Tuin is ongeveer 120m2. Tuin is bereikbaar door de garage. grondsoort klei


Tuinaanleg en tuinonderhoud Zevenaar
donderdag 01 september 2022

Tuin ontwerpen en mogelijk aanleggen

Zoek een vakman voor het ontwerpen van een nieuwe tuininrichting. Indien de prijs gunstig is ook uitvoeren. De tuin is 55 m2, voornamelijk betegeld momenteel.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Heerhugowaard
donderdag 01 september 2022

Composiet vlonder aanleggen op dakterras (~35m2)

Ik heb een dakopbouw laten zetten met een dakterras van ongeveer 35m2. Ik wil graag roodbruin composietvlonders hebben met composietbalken voor het raamwerk.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Den Haag
dinsdag 30 augustus 2022

Riool aanleggen

Een optische put bij tuinhuis. De put moet groot genoeg zijn voor zwart en grijs water van 2 personen bij dagelijks gebruik. Het gaat om het plaatsen en aansluiten. Graafwerkzaamheden zijn al klaar. Welke rioleringswerken moeten uitgevoerd worden?: septische put / beerput plaatsen of vervangen Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Tuinaanleg en tuinonderhoud Paterswolde
Offertes aanvragen