Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Tuin tuinaanleg hovenier

Tuinaanleg

Tuinaanleg

Heb je altijd al je droomtuin willen laten aanleggen? Bij Casius vind je meer informatie en kan je gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij hoveniers bij jou in de buurt.

Je fijn voelen in je tuin is veel waard. In de zomer wil je lekker buiten kunnen zitten en van het zonnetje genieten. Maar wat als je een nieuwbouwwoning gekocht hebt? Dan heb je een complete tuinaanleg nodig. Of heb je een tuin dat overwoekerd is door groen en is lekker in de tuin zitten geen optie meer? Een hovenier kan jouw tuin veranderen in een plek waar je graag bent. De kosten om je tuin door een hovenier aan te leggen liggen tussen de €50 - €100 per m². Dit bedrag is inclusief arbeidsloon, de materialen voor je tuin (denk aan: bestrating, planten enzovoort) en btw. Wat kost een tuinaanleg per onderdeel? Hieronder vind je de verschillende mogelijkheden met de gemiddelde kosten.

Wat kost het aanleggen van een tuin?

Een hovenier rekent gemiddeld tussen de €35 en €45 per uur voor het aanleggen van een tuin. Is het de bedoeling dat de tuin een luxe opknapbeurt krijgt? Dan is het misschien handig om een tuinontwerp te laten maken. Denk hierbij aan een bedrag van €250 - €500 per ontwerp.

Tuinonderdeel Prijs
Grasveld aanleggen €5 - €10 per m²
Beplanting plaatsen €10 - €30 per m²
Straatwerk €50 - €150 per m²
Houten vlonders aanleggen €75 - €150 per m²
Houten schutting plaatsen €50 - €150 per meter
Tuinhuis of schuur realiseren €500 - €5.000
Vijver aanleggen €150 - €2.500

Wil je graag advies speciaal gericht op jouw situatie en een offerte op maat? Vraag dan hier een offerte aan.

Vraag een offerte aan

Offertes aanvragen