Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Tuin tuinaanleg hovenier

Tuinaanleg

Heb je altijd al je droomtuin willen laten aanleggen? Bij Casius vind je meer informatie en kan je gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij hoveniers bij jou in de buurt.

Je fijn voelen in je tuin is veel waard. In de zomer wil je lekker buiten kunnen zitten en van het zonnetje genieten. Maar wat als je een nieuwbouwwoning gekocht hebt? Dan heb je een complete tuinaanleg nodig. Of heb je een tuin dat overwoekerd is door groen en is lekker in de tuin zitten geen optie meer? Een hovenier via Casius kan jouw tuin opknappen en het veranderen in een plek waar je graag bent. Wil je ook een schutting laten plaatsen of misschien een terras? Daar helpen de hoveniers via Casius je ook graag bij. 

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je de tuin wilt aanleggen? Wil je graag dat een hovenier bij je langs komt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in!

Tuinaanleg kosten

Wat kost een tuin aanleggen? Een hovenier rekent gemiddeld tussen de €35 en €45 per uur voor het aanleggen van een tuin. Is het de bedoeling dat de tuin een luxe opknapbeurt krijgt? Dan is het misschien handig om een tuinontwerp te laten maken door een tuinarchitect. Denk hierbij aan een bedrag van €250 - €500 per ontwerp. Hieronder in de tabel geven wij een prijsindicatie van de verschillende prijzen.

Let op: de hoveniers via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Tuinonderdeel Prijs
Grasveld aanleggen €5 - €10 per m²
Beplanting plaatsen €10 - €30 per m²
Straatwerk €50 - €150 per m²
Houten vlonders aanleggen €75 - €150 per m²
Houten schutting plaatsen €50 - €150 per meter
Tuinhuis of schuur realiseren €500 - €5.000
Vijver aanleggen €150 - €2.500

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor tuinaanleg

maandag 16 mei 2022

Tuinrenovatie (120m2)

Ik zoek een hovenier om mijn tuin te renoveren. Het betreft het aanleggen van de beplanting, verlichting, gazons en kunstgras, bestrating en het snoeien van hagen. Onze voortuin is ongeveer 40m² en onze achtertuin ongeveer 80m². De huidige tuin zal wel nog leeggehaald moeten worden. Het lijkt mij handig als de vakman even langskomt.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Almere
zaterdag 14 mei 2022

Onderhoudsvrije tuin ontwerpen & aanleggen (~180m2)

Wíj willen graag een nieuwe tuin laten aanleggen van 180 m2. De huidige tuin kunnen we zelf leeghalen. Nu willen we iets praktisch en onderhoudsarm.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Twello
zaterdag 14 mei 2022

Voortuin aanleggen (28 m2)

We zoeken een hovenier/bestrater die onze voortuin (ca 7 x 4 m) opnieuw aanlegt. We willen in ieder geval een verzonken fietsenhok (met afwatering en afrit) met sediment dak en begroeiing. Daarnaast inrichting borders met nieuwe planten en struiken. De rest moet opnieuw geegaliseerd en bestraat worden.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Heemstede
donderdag 12 mei 2022

Gaashekwerk aanleggen (~16m)

De erfafscheiding moet worden gewijzigd, de coniferen zijn gerooid en maken plaats voor een "vrijstaand" gaashekwerk, van ca 15 a 16 meter lang en ruim 2 meter hoog met bovenbuis, waarbij aan 1 zijde wordt aangesloten op een bestaand hekwerk. Graag de offerte inclusief de aanschaf van de materialen.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Veldhoven
donderdag 12 mei 2022

Boomtuin aanleggen

Wij hebben een hoekpand op het ceintuurbaan in Amsterdam. Door fietsproblemen hebben wij bij de gemeente een boomtuin aangevraagd, goedkeuring is binnen, wij mogen het aanleggen en verzorgen. Wij hebben de betonblokken besteld en vroegen ons af of jullie het tuinje zouden kunnen aanleggen. In de bijlage een aantal foto's hoe het zou moeten worden + een foto (google maps) van ons pand incl boom. tuintje die is te zien op de foto is kapot gemaakt daarom willen wij nu eentje van beton.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Amsterdam
woensdag 11 mei 2022

Tuin aanleggen

Zoek een vakman voor het aanleggen van ene nieuwe tuin. Wil twee stukken met tegels en een tegelpad. Gaat ongeveer om 60 m2.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Rotterdam
woensdag 11 mei 2022

Petanque baan aanleggen

voor onze instelling willen we graag een baan aanleggen voor jeu de boules wat kunt u voor ons betekenen?we zijn Oranjeborg te Dronten/ biddinghuizen


Tuinaanleg en tuinonderhoud Biddinghuizen
woensdag 11 mei 2022

Tuin renoveren

We willen graag een nieuwe tuin aanleggen van ongeveer 58m2 en hierin willen we een vlonder van ongeveer 11 m2 een grasstrook van ongeveer 6 m2 en de opvullen met terrastegels. Verder zijn wij van plan twee leilinders te planten voor een beetje privacy naar de achterburen.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Tilburg
woensdag 11 mei 2022

Tuin van 110m2 aanleggen

Wij hebben een tuin van 110m2 en willen deze laten aanleggen(bestraten + leggen van gras). Wij willen 45m2 laten bestraten met gewone tegels en de rest willen wij gras en ook wat planten. De vakman hoeft niks meer te verwijderen uit de huidige situatie.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Eindhoven
dinsdag 10 mei 2022

Composiet vlonder op patio's aanleggen (~30m2)

Het huis heeft twee patio’s; een op de eerste verdieping van ongeveer 18,5m2 en een op de tweede van ongeveer 12 m2. Composiet terras met planken van ongeveer 15 cm breed in een lichte kleur laten aanleggen. Om praktische reden (schilderwerk kozijnen) dient er aan alle vier de kopse kanten een plank dwars worden gelegd. Ook moet vooraf het houten terras worden verwijderd. Hoeveel vierkante meter moet er geplaatst worden?: tussen 10 en 50 m² Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Tuinaanleg en tuinonderhoud Eindhoven
maandag 09 mei 2022

Waterput slaan en grondwaterpomp laten aanleggen

Ik zou graag in mijn achtertuin (goed bereikbaar) een grondwaterput laten slaan/boren/maken voor het water geven van mijn tuin van ca. 850 m2. Ik weet niet hoe diep het water in de grond zit. Tevens zou ik graag een pomp aanschaffen en laten installeren (niet aanwezig) om het water op te kunnen pompen. Graag ontvang ik een vrijblijvende offerte wat betreft de mogelijkheden en een prijsopgave.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Emmen
zondag 08 mei 2022

Tuinontwerp en aanleg 25m2

Ik zoek een vakman/hovenier die voor mij een tuin kan ontwerpen en aanleggen bij mijn nieuwbouwwoning. De oppervlakte van de tuin is ongeveer 25m2. Ook hebben we kinderen, dus hier zal rekening mee gehouden moeten worden.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Amsterdam
zaterdag 07 mei 2022

Tuin renoveren

Tuin opnieuw aanleggen, grond is vervuild door Japanse duizendknoop . De grond wil ik laten afgraven en afvoeren incl. tegels verwijderen ik dacht aan graszoden. Gaat ongeveer om 40 m2.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Alkmaar
zaterdag 07 mei 2022

Onderhoudsvrije tuin en snoeien bomen rij 8 hoge coniferen

Wij willen graag tuin laten aanleggen. Tegels grote maat en rijtje over 10 meter ‘ groen’ kan laurus zijn of taxus misschien. Hoogte 1 m Minimaal Leuk ook twee taxus blokken in de tuin en overal tegels. Schutting staat er al. Steentjes bestrating ongeveer 20 m2 moet verwijderd. En egaal gemaakt tuin oppervlakte


Tuinaanleg en tuinonderhoud Amsterdam
zaterdag 07 mei 2022

Tuin aanleggen (120 m2)

De achtertuin bevat 2 diagonale geplaatste plantenbakken die zeer veel ruimte innemen. Er zijn alleen tegels en losse stenen. Tuin ligt aan het water. Wensen: een betere ruimteverdeling, andere verdeling tegels/gras, echt gras, geen losse stenen, paar m2 voor fitnessactiviteit, de overgang en scheidingsmuur naar de steiger kent een ruimte innemende V-vorm die ook ten koste gaat van de tuingrootte. Plaatsing regenton. Mogelijkheid voor eventuele plaatsing kleine toekomstige sauna Tuin is ongeveer 120 m2.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Barendrecht
zaterdag 07 mei 2022

Tuin aanleggen

Zoek een vakman voor het aanleggen van mijn tuin. Alles afgraven daarna hele tuin bestraten (strak gelegd) en verhoogde vlonder halverwege. Oppervlakte niet bekend


Tuinaanleg en tuinonderhoud Veldhoven
zaterdag 07 mei 2022

Tuin aanleggen (90 m2)

Heb een tuin van 90 m2. Stukje boven vijver moet verstevigd te worden. Hardhouten vlonder en balken verwijderen en afvoeren. Daaronder liggen tegels 1 m uit elkaar met antiworteldoek waarop de balken liggen. Het lijkt mij dat dit kan blijven liggen.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Almen
vrijdag 06 mei 2022

Beukenhagen verwijderen en grasmat aanleggen

Er staan nu overal beukenhagen en is de tuin in 4 vakken verdeelt, deze wil ik weg laten halen. Vervolgens wil ik hier 1 mooie grasmat laten aanleggen, met wat borders.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Bergeyk
vrijdag 06 mei 2022

Aanleg nieuwbouwtuin

Ik wil graag informatie/ een prijsopgave voor grondwerk, aanleg van een klein terras en pad achter (de grote terrassen worden door de projectontwikkelaar gedaan), een beplantingsplan, en leveren en plaatsen van planten. Afhankelijk van de kosten wil ik eventueel dingen zelf doen, dus hopelijk kunt u het een en ander uitsplitsen. Bijgevoegd een impressie. De tuin is 60 m2 achter en voor 8 m2.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Rosmalen
vrijdag 06 mei 2022

Bestaande tuin opnieuw bestraten

Wij willen de huidige tuin opnieuw laten bestraten. De vakman moet nog wel een paar planten verwijderen. We willen de tuin laten bestraten met tegels. De tuin is ~6m breed x 12m lang. Om welke werken gaat het?: nieuwe tuin aanleggen Ben je eigenaar?: Nee, ik huur Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Tuinaanleg en tuinonderhoud Almere
donderdag 05 mei 2022

Tuinaanleg

Graag willen wij onze volledige tuin uitgraven, aanleggen en voorzien van schuttingen en vlonder (tuin grenst aan het water). Tevens willen we een trap aanleggen. Onze tuin is namelijk beneden omdat het een dijkwoning betreft(zie foto’s) tevens willen we graag een kleine vijver aanleggen.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Lijnden
donderdag 05 mei 2022

Tuin aanleggen

Wij willen graag een tuin aanleggen die onderhoudsvrij is. Het betreft een achtertuin van ongeveer 55 m2


Tuinaanleg en tuinonderhoud Rotterdam
donderdag 05 mei 2022

Dakterras aanleggen (37 m2)

Zoek een vakman voor het aanleggen van een dakterras van 37 m2. Wil graag een terras van hardhout of zo goedkoop mogelijk. Het hek moet 17 meter lang worden en graag hoger dan 1,2m.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Amsterdam
woensdag 04 mei 2022

Tuin aanleggen

Schutting, overkapping plaatsen bestrating vervangen ongeveer 20m2


Tuinaanleg en tuinonderhoud Hoogvliet Rotterdam
woensdag 04 mei 2022

28 m2 straatwerk + schutting vervangen

Wij zouden graag een offerte ontvangen voor diverse werkzaamheden in onze achtertuin, adres Troelstrastraat 39 te Hardinxveld-Giessendam. Het betreft: 1. Aanpassen straatwerk Het huidige straatwerk plaatselijk verzakt, daarnaast willen we wat wijzigingen doorvoeren in de indeling van onze tuin. ± 25 m2 straatwerk herstraten ± 3,6 m2 straatwerk aanleggen (blauw op tekening) Het betreffen betontegels 40 x 40 x 4 centimeter. Wij zorgen voor het verwijderen van de beplanting (waar nodig) en verwijderen de bestrating (rood op tekening) en voldoende opsluitbandjes. Zorgt u voor het benodigde vakmanschap, gereedschap en zand? 2. Vervangen schutting De huidige schuttingsdelen en –palen zijn krom getrokken willen deze graag laten vervangen. Het betreft totaal zo’n 7 strekkende meter. Graag deze werkzaamheden separaat afprijzen, zodat we dit met onze buren kunnen overleggen. Wij kunnen zorgen de nieuwe schuttingpalen en schermen. Zorgt u voor de overige benodigdheden en arbeid. Bijgaand enkele tekeningen en foto’s, hopelijk geven deze u voldoende informatie om offerte uit te brengen.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Hardinxveld Giessendam
dinsdag 03 mei 2022

Tuin aanleggen

Wij hebben interesse om onze voortuin opnieuw aan te leggen. Het is een tuin op het noorden van 5,8 m breed en 5,15 m diep. Kunt u mij alstublieft laten weten hoe het verder moet?


Tuinaanleg en tuinonderhoud Haarlem
maandag 02 mei 2022

Betafence plaatsen

Ik wil graag een betafence aanleggen met voeten vanwege de aanwezigheid van beton. Wie de aanschaf doet wil ik nog in overleg bekijken. Hoeveel meter moet er geplaatst worden?: minder dan 10 meter Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Tuinaanleg en tuinonderhoud Gulpen
maandag 02 mei 2022

Ontwerp en aanleg kindvriendelijke leeftuin

Hi, wij willen graag voor onze nieuwbouwwoning in Weesp onze tuin laten aanleggen. Grootte is ongeveer 50m2 op het zuiden met achterom en schuurtje. Oplevering van het huis is in juli. Kinderen moeten kunnen spelen in de tuin maar we willen ook lekker kunnen relaxen zonder dat we constant zand of kiezels mee naar binnen lopen.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Amsterdam
zondag 01 mei 2022

Tuin aanleg/renovatie

Ik wil graag een stukje kunstgras aan laten leggen ongeveer 2m breed en 3m lang beplanting opnieuw van 2m bred en 130cm lang en voorhuis grint aanleg met een strookje beplanting Dit stuk is ongeveer 1m bij 3m Ik heb verder al het spul niet zou graag de kosten weten als alles via jullie gaat en de kosten als ik alles regel en jullie uitgraven vervoeren en aanleggen


Tuinaanleg en tuinonderhoud Franeker
donderdag 28 april 2022

Terrasdek aanleggen en houten schutting(5m lang) vervangen

We willen in de tuin een houten, maar liefst composieten, terrasdek aanleggen. Ongeveer 3 bij 4,5 meter. Tuin loopt iets af, het terras is dan wat verhoogd. Daarnaast moet de schutting vervangen worden. Deze is ongeveer 5 meter lang. Houten schutting. Qua wie de


Tuinaanleg en tuinonderhoud Heemstede
Offertes aanvragen