Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Tuin tuinaanleg hovenier

Tuinaanleg

Heb je altijd al je droomtuin willen laten aanleggen? Bij Casius vind je meer informatie en kan je gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij hoveniers bij jou in de buurt.

Je fijn voelen in je tuin is veel waard. In de zomer wil je lekker buiten kunnen zitten en van het zonnetje genieten. Maar wat als je een nieuwbouwwoning gekocht hebt? Dan heb je een complete tuinaanleg nodig. Of heb je een tuin dat overwoekerd is door groen en is lekker in de tuin zitten geen optie meer? Een hovenier via Casius kan jouw tuin opknappen en het veranderen in een plek waar je graag bent. Wil je ook een schutting laten plaatsen of misschien een terras? Daar helpen de hoveniers via Casius je ook graag bij. 

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je de tuin wilt aanleggen? Wil je graag dat een hovenier bij je langs komt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in!

Tuinaanleg kosten

Wat kost een tuin aanleggen? Een hovenier rekent gemiddeld tussen de €35 en €45 per uur voor het aanleggen van een tuin. Is het de bedoeling dat de tuin een luxe opknapbeurt krijgt? Dan is het misschien handig om een tuinontwerp te laten maken door een tuinarchitect. Denk hierbij aan een bedrag van €250 - €500 per ontwerp. Hieronder in de tabel geven wij een prijsindicatie van de verschillende prijzen.

Let op: de hoveniers via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Tuinonderdeel Prijs
Grasveld aanleggen €5 - €10 per m²
Beplanting plaatsen €10 - €30 per m²
Straatwerk €50 - €150 per m²
Houten vlonders aanleggen €75 - €150 per m²
Houten schutting plaatsen €50 - €150 per meter
Tuinhuis of schuur realiseren €500 - €5.000
Vijver aanleggen €150 - €2.500

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor tuinaanleg

dinsdag 19 september 2023

Tuin aanleggen

3 bomen korter maken.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Purmerend
dinsdag 19 september 2023

Tuin aanleggen

voor het ons balkon (ongeveer 40 m2) zoeken we een nieuwe beplanking. Thermowood klinkt goed. Wanneer kan dit geleverd worden en wat kost dit voor 40m2 We willen ook in onze tuin een stuk beplaning maken (nu tegels). Hiervoor hebben we ongeveer 50m2 nodig. Hartelijke groet Claudi Hoeveel vierkante meter moet er geplaatst worden?: tussen 10 en 50 m² Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Tuinaanleg en tuinonderhoud Amsterdam
maandag 18 september 2023

Tuin aanleggen

ik wil graag mijn voor en achtertuin opnieuw laten bestraten dit is de afgelopen 3 dagen gelegd, maar het ligt ongelijken is te hoog geplaatst ook moeten de opsluitbanden (denk ik) dieper de grond in. De voor (8m2) en achtertuin (20m2) samen. voel echt belazerd door die heren en zonde van mijn mooie tegels


Tuinaanleg en tuinonderhoud Cruquius
maandag 18 september 2023

Tuin aanleggen

Ik wil mijn houten schutting zsm vervangen!! Zijkant en achterkant zijn niet verbonden. Zijkant 9 m. met dubbele betonplaten en beton palen. Achterkant 2,5 m met dubbele betonplaten en beton palen incl. poort.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Heemskerk
maandag 18 september 2023

Tuin aanleggen

Rechthoek binnen banden 3 meter breed, 6 meter lang. Inclusief verwijderen huidige natuurgras.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Den Haag
maandag 18 september 2023

Tuin aanleggen

Aanleg nieuwe tuin Waar heb je de hovenier voor nodig?: Het aanleggen van mijn droomtuin


Tuinaanleg en tuinonderhoud Zuid-Scharwoude
maandag 18 september 2023

Achter- en voortuin aanleggen (115m2)

Achtertuin 60 m2 voortuin inclusief parkeerplaats auto 55m2. Tuin moet onderhoudsarm zijn en duurzaam. Geen gras.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Barneveld
maandag 18 september 2023

Tuin aanleggen

Graag zou ik mijn voortuin van 17 vierkante willen laten bestraten en de oude stenen laten verwijderen. Ook zou ik een hekwerkje willen hebben als afscheiding van de buren.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Almere
maandag 18 september 2023

Tuin aanleggen

Plaatsen van grasmatten Waar heb je de hovenier voor nodig?: Het aanleggen van mijn droomtuin


Tuinaanleg en tuinonderhoud Veghel
maandag 18 september 2023

Tuin aanleggen

Een gat graven in achtertuin en afvoeren grond. Hoofdzakelijk kleigrond Gat moet 400x250 cm en 200 cm diep worden. De doorgang is max 85 cm en afstand huis tot container 25 meter


Tuinaanleg en tuinonderhoud Alphen aan den Rijn
maandag 18 september 2023

Tuin aanleggen

Goedemorgen! Graag wil ik een offerte van jullie hebben om houten vloer te leggen op mijn terras op de tweede verdieping in stadswoning in Eindhoven. Vloer moet nog mat gelakt worden. Terras is circa 6m2, nu liggen daar bestaande originele van bouw beton tegels . Houten vloer moet er op. In afwachting van jullie reactie of offerte. Met vriendelijke groeten, Lana


Tuinaanleg en tuinonderhoud Eindhoven
maandag 18 september 2023

Tuin aanleggen

36 m2 tuin bestraten,oude tegels eraf,nieuwe tegels erin,60x60x4cm,binnen 2 weken.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Amsterdam Zuidoost
maandag 18 september 2023

Tuin aanleggen

Het aanleggen van een terras van 20 m2 bestrating . Gras uitgraven, wit zand aanbrengen en vervolgens de koppelstones van 15 bij 15 leggen. Afwerken met opsluitbandjes en aftrillen.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Enschede
maandag 18 september 2023

Tuin aanleggen

Ik ben benieuwd wat het gaat kosten om een tuin van (10m L) bij (2,4m B) bij (25cm H) te laten afgraven en de grond te laten afvoeren. Er staan nu nog groentes in de tuin en een paar planten. Als het goed is kun je met een klein kraantje langs het huis om aan de achterkant te komen. Mvg Johan v w. Uit steenwijk.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Steenwijk
maandag 18 september 2023

Tuin aanleggen

Wij willen een schutting laten plaatsen van 3, 5 meter en 180 cm hoog. Hard hout en het moet stormbestendig zijn.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Huizen
maandag 18 september 2023

Tuin aanleggen

Alle materialen is al binnen, totaal 13 schutting en 2 poorten.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Ridderkerk
maandag 18 september 2023

Tuin aanleggen

30 meter Houten schutting inclusief plaatsing


Tuinaanleg en tuinonderhoud Appingedam
maandag 18 september 2023

Tuin aanleggen

Afvoeren van tuin aarde 4m3, storten ophoogzand ook ongeveer m3 Gaat hier om voortuin met eigen oprit.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Tiel
maandag 18 september 2023

Tuin aanleggen

9 meter lang, 2 meter hoog natuurlijk materiaal (bijv wilgentenen), binnen 3 maand geplaatst.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Hattem
maandag 18 september 2023

Tuin aanleggen

14 mtr lang 1,80mtr hoog


Tuinaanleg en tuinonderhoud Zaandam
maandag 18 september 2023

Tuin aanleggen

Het betreft afgraven en afvoeren grond van de voor- en achtertuin van nieuwbouwwoning(en) 20- 25 cm. Totaal ongeveer 100 m2. Vervolgens storten van zand ten behoeve van terassen en oprit en tuinaarde. Ook aftellen. Daarnaast ook interesse in plaatsen van tuinschutting (grenen, 21 planken verticaal) totaal ongeveer 22 (9 + 13) meter, zonder hoeken of tuinpoort. Buren hebben eventueel ook interesse.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Zevenhuizen
maandag 18 september 2023

Tuin aanleggen

Klein tuintje struiken verwijderen egaliseren nieuwe bestrating Waar heb je de hovenier voor nodig?: Het aanleggen van mijn droomtuin


Tuinaanleg en tuinonderhoud Maarssen
maandag 18 september 2023

Tuin aanleggen

In onze tuin staat een schutting van ongeveer 11 meter lang. de hoogte van de schutting is 1,80 meter. in het midden is de schutting doorgezakt en schaar daarom nu scheef. Vraag is of dit wellicht gerepareerd kan worden en zo niet een nieuwe schutting geplaatst kan worden. Ik hoor graag van u


Tuinaanleg en tuinonderhoud Utrecht
maandag 18 september 2023

Tuin aanleggen

Wij willen graag een houtenschutting laten plaatsten. Het liefst van hardhout met tussen stuk (wit/grijs). De L. is 10m en B 4,68 tot schuur en B tot woning 2.5m. Er moet ook een deur/ ingang komen in de Lengte maat.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Zaandam
maandag 18 september 2023

Tuin aanleggen

Als gevolg van wat persoonlijke zaken is onze tuin echt heel erg verwilderd en heeft het dringend aandacht nodig. Ik zou graag willen vragen of u in staat bent om onze tuin weer in goede staat te brengen. Dit omvat het snoeien van overwoekerde planten, het maaien van het gras, en algemene onderhoud om de tuin weer leefbaar te maken. Als u beschikbaar bent om het op te knappen, hoor ik het graag. Ongeveer 60 a 80 vierkante meter. Waar heb je de hovenier voor nodig?: Het aanleggen van mijn droomtuin


Tuinaanleg en tuinonderhoud Veendam
maandag 18 september 2023

Tuin aanleggen

tuin van 11 bij 5,5 meter ik wil oude tegels eruit gehaald hebben worteldoek , eventueel nieuw zand en dan nieuwe tegels erin


Tuinaanleg en tuinonderhoud Purmerend
maandag 18 september 2023

Tuin aanleggen

Beste, Graag wil ik mijn tuintje laten afgraven en ophogen + afvoeren. Weet alleen nog niet of ik alles wil betegelen of nieuwe struiken/planten erin zou willen. Kan ik hier een offerte voor ontvangen? Afmetingen zijn ca. 30 - 40 m2. Hoor ook graag wanneer u kunt beginnen met de werkzaamheden.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Amsterdam
maandag 18 september 2023

Tuin aanleggen

Goedendag, Ik wil graag informeren naar de goedkoopste schutting prijs per meter geleverd op de keucheniusstraat in Veenendaal. Graag wil ik dan de meter prijs weten inclusief alles wat ik nodig zou hebben om hem zelf te zetten. Mvg Julia


Tuinaanleg en tuinonderhoud Ede
woensdag 13 september 2023

Tuin aanleggen

Ik wil gras leggen (geen kunstgras). Voor hen is het noodzakelijk om de tegels eruit te halen, omdat er geen eerder gras is. Er zit zand onder. Waar heb je de hovenier voor nodig?: Het aanleggen van mijn droomtuin


Tuinaanleg en tuinonderhoud Terneuzen
woensdag 13 september 2023

Tuin aanleggen

Start zo snel mogelijk. Het betreft zowel tuinontwerp als tuinrenovatie. Het oppervlakte is circa 170m2 Waar heb je de hovenier voor nodig?: Het aanleggen van mijn droomtuin


Tuinaanleg en tuinonderhoud Maastricht
Offertes aanvragen