Casius logo
Offerte aanvragen Aanmelden als vakman
Asbest verwijderen

Asbest verwijderen kosten en vind beste asbest bedrijf

Op zoek naar een asbest bedrijf? Op deze pagina vind je alle kosten die komen kijken om asbest te verwijderen door een gecertificeerde asbestverwijderingsbedrijven.

Vind een asbestbedrijf bij jou in de buurt

Asbest verwijderen kosten

De totale kosten voor asbestsanering verschilt enorm per situatie. De uiteindelijke prijs ligt aan het soort ruimte, de grootte ervan, het materiaal en de concentratie asbestvezels.

Voordat asbest verwijderd mag worden, moet er eerst een inventarisatie gemaakt worden. Gemiddeld kost dit €650 per inventarisatie. Als je asbest uit een ruimte van maximaal 35 m² wilt laten verwijderen, kost dit gemiddeld €1.100. Moeten asbesthoudende golfplaten van het dak verwijderd worden, dan begint de prijs bij €675 voor 10 m². Maar wat kost asbest verwijderen in jouw situatie? Hieronder in de tabel zie je de gemiddelde kosten van het verwijderen van asbest per m².

Let op: de asbestsaneringsbedrijven via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van jouw klus afwijken van de prijzen in de tabel.  

Kostenpost Gemiddelde kosten
Asbestinventarisering:
- Type 0 €150
- Type A €350
- Type B €650 - €1.500
Asbest verwijderen:
- Golfplaten: tot 10 m² €675
- Golfplaten: 11 - 20 m² €800
- Golfplaten: 21 - 30 m² €850
- Golfplaten: 31 - 50 m² €925
- Ruimte: tot 35 m² €1.050
- 2 ruimtes: tot 40 m² €1.150
- 3 ruimtes: tot 50 m² €1.450
- Meerdere ruimtes: tot 70 m² €1.700
Asbesthoudend materiaal verwerken:
- Verpakking voor asbesthoudend materiaal €15 (geschikt voor 1.500 kg)
- Asbesthoudend materiaal storten €0 - €25 per 100 kg

Kosten asbest dakbeschot verwijderen per m²

Oppervlakte asbest Gemiddelde kosten per m²
1 - 35 m² €30
35 - 40 m² €29
40 - 50 m² €28
50 - 70 m² €26

Prijsopbouw kosten asbest verwijderen

De kosten voor het laten verwijderen van asbest zijn als volgt opgebouwd:

Prijsopbouw asbest verwijderen

Factoren asbest saneren kosten

Wat de prijs bepaalt van de asbestsanering zijn de volgende zaken:

• De asbestinventarisatie;
• Moet de asbest uit muren of vloeren verwijderd worden, of slechts uit asbesthoudende golfplaten of een plat dak?
• Asbest laten afvoeren?

De asbestinventarisatie

Voordat asbest verwijderd mag worden, moet eerst een asbestinventarisatie gemaakt worden. Bij een asbestinventarisatie worden monsters genomen van het materiaal waarvan wordt vermoed dat het asbest bevat. Deze monsters worden genomen door een Deskundig Inventariseerder Asbest (DIA) van een gespecialiseerd inventarisatiebedrijf, dat werkt volgens het geldende certificatieschema van de overheid. Van de inventarisatie wordt een inventarisatierapport gemaakt, waarna er gestart kan worden met het verwijderen van asbest.

Onderzoekstype Gemiddelde kosten Opmerking
A €300 - €400 Bestaat uit een inspectie aan de aanwezigheid van asbest die waarneembaar is
B €650 - €1.500 Wordt uitgevoerd als na een type A onderzoek blijkt dat niet-waarneembaar asbest aanwezig is
0 €100 - €200 Visuele beoordeling of er asbest aanwezig is die direct waarneembaar is

Er zijn drie typen asbestonderzoeken: type 0, type A en type B. Hieronder zie je een uitleg van ieder type onderzoek, zo weet je welke inventarisatie op jouw situatie van toepassing is.

Type 0 asbestonderzoek: Een type 0 onderzoek is een visuele beoordeling, waarbij er geen materialen worden afgebroken, maar alleen visueel wordt beoordeeld of er asbesthoudende materialen terug te vinden zijn. Type 0 onderzoek heeft als doel om vast te stellen of er asbest aanwezig is in het gebouw in kwestie. Dit wordt ook wel een ‘quick scan genoemd’. Een type 0 asbestonderzoek is niet geschikt om een asbestsanering te kunnen uitvoeren.

Type A asbestonderzoek: Bij een type A onderzoek wordt er een inspectie uitgevoerd of er eventuele aanwezige asbesthoudende materialen direct waarneembaar zijn. Een type A onderzoek lijkt dus veel op een type 0 onderzoek. Maar bij een type A onderzoek kan het nodig zijn om met handgereedschap een licht destructief onderzoek uit te voeren, bijvoorbeeld een plafond of muur een stukje openbreken. Zo kan de DIA een materiaalmonster nemen van bepaalde materialen.

Type B asbestonderzoek: Een type B onderzoek wordt alleen uitgevoerd als aanvulling op het type A onderzoek. Het type B onderzoek wordt uitgevoerd wanneer er bij de vorige onderzoeken een vermoeden rijst, dat er in het gebouw ook nog asbest aanwezig is, dat niet snel zichtbaar is. Dit type onderzoek wordt pas uitgevoerd als het vermoeden niet bevestigt kan worden, zonder zwaar destructief werk uit te voeren, ofwel de boel goed te slopen.

Muren en vloeren verwijderd of asbesthoudende golfplaten

De kosten van het verwijderen van asbest hangen af van de locatie waar het aanwezig is. Zit asbest bijvoorbeeld in de muren of de vloeren van je huis verwerkt? Dan zouden hiervan de kosten hoger uitvallen, dan bijvoorbeeld bij het verwijderen van asbesthoudende golfplaten of andere soort dakwerken zoals een hellend dak. Dit komt doordat het verwijderen van asbestplaten nu eenmaal makkelijker te verwijderen dan asbest uit de muren.

Asbest laten afvoeren?

Als het asbesthoudende materiaal is verwijderd, moet het afgevoerd worden. De asbestsanering specialist kan dit voor je afvoeren, maar je kunt ook in overleg met hem of haar het asbest zelf naar de vuilstort brengen. In het laatste geval is het aan te raden om de asbesthoudende materialen in te pakken met bijvoorbeeld landbouwplastic. In sommige gevallen moet er een vergunning aangevraagd worden om de asbest af te voeren. Check dit van te voren goed bij de gemeente.

Asbestverwijderingsbedrijven bij jou in de regio

Asbest verwijderen kosten aftrekbaar

Besparen op asbest verwijderen? Hieronder een aantal tips om te besparen op het verwijderen van asbest:

Voer asbesthoudend materiaal zelf af

Om kosten te besparen kun er voor kiezen om zelf de asbest af te voeren. Dit neemt uiteraard risico’s met zich mee. Hier zijn dan ook strenge voorwaarden aan verbonden. 

Subsidie aanvragen

Je kunt een subsidieaanvraag doen bij de gemeente. Dan moet het wel gaan over een ruimte met een oppervlakte van minimaal 35 m². Je krijgt een vergoeding per m² met een maximum van €25.000.

Kies voor een lokaal bedrijf

Er zijn veel asbestsaneringsbedrijven die je graag helpen met het verwijderen van asbest. Het is zonde om te kiezen voor een bedrijf dat niet bij in de buurt is gevestigd, waardoor je onnodig hoge voorrijkosten moet betalen. Kies voor een lokaal bedrijf om deze kosten te besparen.

Asbestinventarisatie kosten

De kosten voor asbestinventarisatie zijn als volgt opgebouwd:

Prijsopbouw asbestinventarisatie

Kosten per type asbestinventarisatie

Soort inventarisatie Uitleg Gemiddelde kosten
Type 0 Quickscan; oppervlakkige inspectie €100 - €200
Type A Direct waarneembaar €450 - €650
Type B Vermoeden dat er asbest is €750 - €1.500
Type C Beperkte inspectie voor je een pand aanschaft €200 - €225
Type G Risico's berekenen €500 - €800
Extra monsters nemen €50 - €75 per monster

Asbest dak verwijderen kosten

Product Gemiddelde prijs
Asbest verwijderen tot 35 m² €1.100
Verwijderen asbesthoudende platen tot 10 m² €675
Asbestinventarisatie (verplicht) €650

Asbest zelf verwijderen

Asbest verwijderen is een gevaarlijke klus. Toch willen veel mensen zelf hun asbest verwijderen. Dit heeft vaak te maken met het besparen op de kosten. 

In veel gevallen is het niet toegestaan om asbest zelf te verwijderen. Als het om kleine hoeveelheden asbest gaat, mag dit vaak wel. Heb je veel asbest dat verwijderd moet worden? Dan ben je verplicht om een asbestinventarisatierapport op te vragen en de asbest door een professional te laten verwijderen. Doe je het toch zelf? Dan volgen hoge boetes. Maak eerst je dak schoon of laat je dak reinigen door een vakman. Ook kan het zijn dat je dak aan onderhoud toe is. Laat dan eerst je dak renoveren, voordat je er zelf op gaat.

In een paar gevallen mag je asbest zelf verwijderen: 

  • Wanneer de totale oppervlakte van het materiaal niet groter is dan 35 m²
  • Wanneer je zeker weet dat er tijdens de verwijdering geen asbestvezels vrij komen
  • Dit is in het geval wanneer je geen materialen breekt
  • Wanneer het om de asbestvariant: hechtgebonden gaat
  • Wanneer je een week voordat je de asbest verwijdert, een sloopmelding hebt gedaan bij je gemeente.

Asbestverwijderingsbedrijven bij jou in de regio

Recente aanvragen voor asbestsanering

donderdag 21 september 2023

Verwijderen van asbest golfplaten

Ik wil mijn asbest golfplaten op mijn carport dak laten verwijderen ( samen met de buren). Het gaat om in totaal 36 m².


Verbouwing Arnhem
dinsdag 12 september 2023

Verwijderen van asbest

Ik zou graag op mijn woning en garage asbest willen laten verwijderen. Ik heb namelijk last van asbesthoudende dakleien. Het gaat om ca 35 m².


Verbouwing Gilze
maandag 11 september 2023

Asbest verwijderen

Verwijderen eternietplaten van 2 aansluitende schuurdaken. Afmeting ca. 3,70 x 3 mtr. (Per dak) Goed bereikbaar Is er eerst een asbestinventarisatie nodig?: Nee, ik wil alleen offertes ontvangen voor asbest verwijderen Wat is ongeveer de oppervlakte van het te verwijderen asbest?: Minder dan 35 m2 Wat moet worden verwijderd?: Golfplaten Waar moet het asbest worden verwijderd?: Garage / schuur / tuinhuis Naar welke dienst ben je op zoek?: Asbest verwijderen


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Lisse
woensdag 06 september 2023

Asbest saneren

Eternietsplaten in dakbedekking verwijderen


Dakdekken en dakreparaties Melick
dinsdag 05 september 2023

Verwijderen van asbest

Vandaag is in de kruipruimte van onze woning door de loodgieter asbest aangetroffen. De werkzaamheden zijn hierdoor stil gelegd. Graag willen we het asbest laten verwijderen zodat zij de werkzaamheden weer kunnen hervatten. Het bouwjaar van de woning is 1963. Ik begreep dat hiervoor ook een inventarisatierapport is benodigd. Is er eerst een asbestinventarisatie nodig?: Ja, ik wil ook offertes ontvangen voor een asbestinventarisatie Wat is ongeveer de oppervlakte van het te verwijderen asbest?: Meer dan 35 m2 Wat moet worden verwijderd?: Afvoer- en rioleringsbuizen, Anders / weet ik niet Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar Waar moet het asbest worden verwijderd?: Woning Naar welke dienst ben je op zoek?: Asbest verwijderen


Verbouwing Sittard
vrijdag 01 september 2023

Asbest verwijderen

De schuur op het dak aan de buitenkant en in de woonkamer in de muur aan 2 kanten Bevindt het asbest zich binnen of buiten het pand?: Buiten (bijvoorbeeld op het dak), Binnen (bijvoorbeeld in het plafond of op zolder) Voordat het asbest verwijderd mag worden dien je in het bezit te zijn van een inventarisatierapport. Heb je dit al in bezit?: Ja, vraag offertes aan voor asbest verwijderen Hoe groot is de totale oppervlakte van het te verwijderen asbest?: Minder dan 35 m2


Verbouwing Maastricht

Offertes aanvragen van asbestsaneerders

Offertes aanvragen