Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Houten schutting

Houten schutting plaatsen? Kosten schuttingspecialist

Houten schutting laten plaatsen door een erkende schuttingspecialist? Vind hier alle prijsinformatie en vraag gratis meerdere offertes aan van de beste vakmannen.

Offerte houten schutting plaatsen

Wil je graag een natuurlijke uitstraling behouden aan je tuin? Dan kan je een houten schutting laten plaatsen. Bij deze keuze houdt het niet op; er zijn verschillende houtsoorten, elk met een eigen prijskaartje. 

Geen probleem, de hoveniers via Casius helpen je graag bij het plaatsen van een houten schutting. Ze staan voor je klaar voor zowel grote als kleine klussen. Ze helpen je niet alleen bij een houten schutting plaatsen, maar ook bij het aanleggen van een terras. Ze helpen je ook graag bij het timmeren van een tuinhuis of bij het verwijderen van een boom.

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Houten schutting kosten

Een houten schutting kost gemiddeld tussen de €60 en €200 per meter, afhankelijk van het houtsoort.

Als je kiest voor een goedkopere variant, dan kom je uit op geïmpregneerd hout. De kosten starten vanaf €60 per meter. Bij kwalitatief hardhout ga je richting de €150 per meter. De plaatsingskosten van de tuinafscheiding is gemiddeld €15 per meter. Bekijk onderstaand prijzenoverzicht voor de gemiddelde kosten per houtsoort.

Let op: de hoveniers via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Product Gemiddelde prijs per meter
Schutting van geïmpregneerd hout €60 - €130
Schutting van hardhout €90 - €200
Poort van geïmpregneerd hout €70 - €400
Poort van hardhout €150 - €750
Montagekosten €15 - €20

Prijsopbouw houten schutting

Wat voor hout kies je?

Er zijn 2 soorten hout waarvan een schutting gemaakt kan worden: geïmpregneerd hout en hardhout.

  • Geïmpregneerd zachthouten schutting: Als je budget een hoge prijs niet toestaat, dan kan je kiezen voor geïmpregneerd hout. Daar staat tegenover dat de kwaliteit minder goed is dan bij hardhout. Een tuinscherm van geïmpregneerd hout gaat meestal maximaal 15 jaar mee. Het is zachthout, zoals grenen, vuren of cederhout dat bewerkt is met impregneermiddel. Het middel beschermt het hout tegen schimmels en insecten. Een schutting van geïmpregneerd hout kost tussen de €60 en €130 per meter.
  • Hardhouten schutting: Hardhout is hoger in de aanschaf, maar gaat wel ongeveer 25 jaar mee. Dat is een stuk langer dan geïmpregneerd hout. Hardhout heeft de fijne eigenschap dat je het niet hoeft te behandelen en het is zo goed als onderhoudsvrij. Een aantal veelgebruikte hardhout soorten zijn: beukenhout, eikenhout en mahoniehout. Een hardhouten schutting kost tussen de €90 - €200 per meter.

Een andere optie is een douglas schutting. 

Wat voor poort wil je in de schutting?

Er zijn verschillende soorten schuttingpoorten waaruit je kan kiezen. Wil je een rechte deur of een deur die aan de bovenkant gebogen is? Welke afmeting wil je? De meeste mensen kiezen voor een deur van 90 x 180 cm, dit is een poort met een enkele deur. Als je kiest voor een enkele deur van geïmpregneerd hout kost je dat gemiddeld tussen de €70 en €250. Wil je liever van hardhout met een enkele deur, dan kost dat gemiddeld tussen de €200 en €380. Een poort met dubbele deuren kan ook. Kies je voor geïmpregneerd hout ben je gemiddeld tussen de €350 en €400 kwijt. Een poort met dubbele deuren van hardhout kost gemiddeld tussen de €600 en €750.

Zelf monteren of uitbesteden?

Bij veel aanbieders kan je zelf planken bestellen om zelf je schutting in elkaar te zetten. Om dit zelf te kunnen heb je enige doe-het-zelf handigheid en kennis nodig. Heb je dit niet? Dan kan je het uitbesteden aan een vakman. De vakman heeft hier ervaring mee en zorgt ervoor dat het tuinscherm juist geplaatst wordt en dat jij er geen omkijken naar hebt. De kosten voor het laten plaatsen van een schutting ligt tussen de €15 en €20 per meter, al zijn de meeste prijzen van aanbieders al inclusief de montagekosten.

Extra opties

De volgende opties zijn niet noodzakelijk voor je schutting, maar ze zijn het wel waard om te overwegen.

Product Prijs Voordeel
Gaasschermen €5 per meter Schermen om klimop te laten groeien
Klimopbegroeiing €20 - €45 per 1,5 meter Geeft privacy en een mooie uitstraling.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Offerte houten schutting plaatsen

Recente aanvragen voor plaatsen houten schutting

donderdag 06 oktober 2022

Houten schutting plaatsen

1 lange schutting plaatsen zodat ik meer privacy heb van de buurman. Liefst zo goedkoop mogelijk. Het soort hout maakt voor mij niet zo uit. Als het maar een wat warme uitstraling heeft (geen donker hout) Indien mogelijk zou ik graag een prijsopgave willen ontvangen met wat mogelijke opties. Ik schat dat de tuin zo'n 20-25 m diep is. De schutting hoeft maar aan 1 zijde in de lengte geplaatst te worden. De schutting graag 180 cm hoog.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Kloosterzande
woensdag 05 oktober 2022

Houten schutting vervangen 26m

Zoek een vakman die onze schutting kan vervangen. De huidige schutting is van hout, maar willen graag nog kijken naar de mogelijkheden. Het gaat om 26m aan schutting.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Spijkenisse
maandag 03 oktober 2022

Houten schuur en schutting herstellen

Door werkzaamheden die verricht zijn door medewerkers van extern bedrijf is het mijn schuur het dak doorgezakt en scheef gaan staan. Ook is er lekkage van het dak ontstaan. Van de schutting zijn er planken kapot geraakt. Ik wil graag offertes ontvangen wat de kosten zullen worden om dit allemaal te herstellen. Bijgaand stuur ik u foto's.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Den Haag
dinsdag 30 augustus 2022

Houten schuifpoort plaatsen

Elektrisch/afstand bedienbare houten schuifpoort van 4m-4,5 m breed, openend naar rechts (vanaf straatkant bezien). Liefst simpel, eenvoudig en landelijk qua stijl, gunstig geprijsd. Houtwerk zal zwart gebeitst worden (identiek aan houten schutting) en houtwerk hoeft niet perse klasse 1 of 2 te zijn (duurzaamheid 15-20 jaar) zou prima zijn.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Velsen-Zuid
zaterdag 20 augustus 2022

Oude houten palen verwijderen en composiet schutting plaatsen

Schutting bestaat uit 3 panelen, waarvan er 1 ingekort moet worden. Ingekorte delen worden gebruikt voor een lage afscheiding (2 planken hoog). Oude houten palen moeten verwijderd worden. Schutting materiaal en palen zijn reeds aanwezig. Betreft dus het plaatsen. Lokatie vanuit parkeerstrook bereikbaar.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Zevenaar
zondag 14 augustus 2022

Tuin ophogen met zand en houten schutting plaatsen

Tuin ophogen 30 cm d.m.v. zand. Wij willen ook een houten schutting laten plaatsen. Wij halen zelf de huidige schutting weg.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Rotterdam

Offerte houten schutting plaatsen

Offertes aanvragen