Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Houten Schutting

Houten schutting

Wil je een houten schutting laten plaatsen? Hier vind je meer informatie en kan je gratis en vrijblijvend offertes aanvragen

Wil je graag een natuurlijke uitstraling behouden aan je tuin? Dan kan je een houten schutting laten plaatsen. Bij deze keuze houdt het niet op; er zijn verschillende houtsoorten, elk met een eigen prijskaartje. 

Geen probleem, de hoveniers via Casius helpen je graag bij het plaatsen van een houten schutting. Ze staan voor je klaar voor zowel grote als kleine klussen. Ze helpen je niet alleen bij een houten schutting plaatsen, maar ook bij het aanleggen van een terras. Ze helpen je ook graag bij het timmeren van een tuinhuis of bij het verwijderen van een boom. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je een houten schutting wilt laten plaatsen? Wil je graag dat een hovenier bij je langs komt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in!

Kosten van een houten schutting

Een houten schutting kost gemiddeld tussen de €60 en €200 per meter, afhankelijk van het houtsoort.

Als je kiest voor een goedkopere variant, dan kom je uit op geïmpregneerd hout. De kosten starten vanaf €60 per meter. Bij kwalitatief hardhout ga je richting de €150 per meter. De plaatsingskosten van de tuinafscheiding is gemiddeld €15 per meter. Bekijk onderstaand prijzenoverzicht voor de gemiddelde kosten per houtsoort.

Let op: de hoveniers via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Product Gemiddelde prijs per meter
Schutting van geïmpregneerd hout €60 - €130
Schutting van hardhout €90 - €200
Poort van geïmpregneerd hout €70 - €400
Poort van hardhout €150 - €750
Montagekosten €15 - €20

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Houten Schutting Met Betonplaten

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Hoe worden de kosten van de klus opgebouwd?

Wat voor hout kies je?

Er zijn 2 soorten hout waarvan een schutting gemaakt kan worden: geïmpregneerd hout en hardhout.

  • Geïmpregneerd zachthouten schutting: Als je budget een hoge prijs niet toestaat, dan kan je kiezen voor geïmpregneerd hout. Daar staat tegenover dat de kwaliteit minder goed is dan bij hardhout. Een tuinscherm van geïmpregneerd hout gaat meestal maximaal 15 jaar mee. Het is zachthout, zoals grenen, vuren of cederhout dat bewerkt is met impregneermiddel. Het middel beschermt het hout tegen schimmels en insecten. Een schutting van geïmpregneerd hout kost tussen de €60 en €130 per meter.
  • Hardhouten schutting: Hardhout is hoger in de aanschaf, maar gaat wel ongeveer 25 jaar mee. Dat is een stuk langer dan geïmpregneerd hout. Hardhout heeft de fijne eigenschap dat je het niet hoeft te behandelen en het is zo goed als onderhoudsvrij. Een aantal veelgebruikte hardhout soorten zijn: beukenhout, eikenhout en mahoniehout. Een hardhouten schutting kost tussen de €90 - €200 per meter.

Een andere optie is een douglas schutting. 

Wat voor poort wil je in de schutting?

Er zijn verschillende soorten schuttingpoorten waaruit je kan kiezen. Wil je een rechte deur of een deur die aan de bovenkant gebogen is? Welke afmeting wil je? De meeste mensen kiezen voor een deur van 90 x 180 cm, dit is een poort met een enkele deur. Als je kiest voor een enkele deur van geïmpregneerd hout kost je dat gemiddeld tussen de €70 en €250. Wil je liever van hardhout met een enkele deur, dan kost dat gemiddeld tussen de €200 en €380. Een poort met dubbele deuren kan ook. Kies je voor geïmpregneerd hout ben je gemiddeld tussen de €350 en €400 kwijt. Een poort met dubbele deuren van hardhout kost gemiddeld tussen de €600 en €750.

Zelf monteren of uitbesteden?

Bij veel aanbieders kan je zelf planken bestellen om zelf je schutting in elkaar te zetten. Om dit zelf te kunnen heb je enige doe-het-zelf handigheid en kennis nodig. Heb je dit niet? Dan kan je het uitbesteden aan een vakman. De vakman heeft hier ervaring mee en zorgt ervoor dat het tuinscherm juist geplaatst wordt en dat jij er geen omkijken naar hebt. De kosten voor het laten plaatsen van een schutting ligt tussen de €15 en €20 per meter, al zijn de meeste prijzen van aanbieders al inclusief de montagekosten.

Extra opties

De volgende opties zijn niet noodzakelijk voor je schutting, maar ze zijn het wel waard om te overwegen.

Product Prijs Voordeel
Gaasschermen €5 per meter Schermen om klimop te laten groeien
Klimopbegroeiing €20 - €45 per 1,5 meter Geeft privacy en een mooie uitstraling.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen een houten schutting

donderdag 12 mei 2022

Schutting plaatsen

Wil een eenvoudige terrein afsluiting lengte ca 21x(1,8+0,1) totaal ca 40 m1 lang direct bereikbaar naast pad kergebouw hoogte ca 150 cm . Uitvoering 1: draad scherm met stalen staanders Uitvoering 2 : een houten scherm geimpregneerd 21x tussen betonpaal 22x met beton onderplaat 21x hoog 0,25 m1? doel is nette, betaalbare en nagenoeg onderhoudsvrije afscheiding ter vervanging van de haag


Tuinaanleg en tuinonderhoud Melissant
donderdag 12 mei 2022

Houten pergola plaatsen (4m)

Op een dakterras met stenen tegels wil ik een open schutting (met gekruiste latten) met pergola van ongeveer 2m35 hoog een 2 meter lang. Dit twee keer. Materiaal graag van hout.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Leerdam
donderdag 12 mei 2022

Betonnen schutting plaatsen 31 meter

Ik heb nu een oude houten schutting, deze wil ik vervangen door een betonnen schutting. Het gaat om zo'n 31 meter aan schutting. Er moet ook een poort in komen van 1.20m breed. De huidige schutting wil ik laten verwijderen door de vakman. Ik zoek dus een bedrijf die de oude schutting verwijderd en meteen een nieuwe plaatsen. Hoeveel meter moet er geplaatst worden?: tussen 10 en 50 meter Welke vulling(en) overweeg je voor de betonnen afsluiting?: betonplaten met structuur (houtlook, stenen,...) Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Tuinaanleg en tuinonderhoud Wieringerwerf
woensdag 11 mei 2022

Hardhouten schutting plaatsen (7,25m)

Wij willen een volledig hardhouten schutting laten plaatsen. De oude zal hiervoor verwijderd moeten worden, dit kan ik eventueel zelf. Het gaat om 7,25 meter wat gaat ons de ongeveer kosten?


Tuinaanleg en tuinonderhoud Schiedam
woensdag 11 mei 2022

Houten tuinpoort plaatsen ~2m breed

Ik zoek een vakman voor het plaatsen houten tuinpoort. De poort moet 2m breed zijn. De huidige metalen poort moet verwijdert worden door de vakman. De aanschaf van de nieuwe poort wil ik laten doen door de vakman. Evt. wil ik ook nog een houten schutting laten plaatsen, afhankelijk van de prijs.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Hoofddorp
woensdag 11 mei 2022

Composiet schutting plaatsen ~23m

Het gaat om een u vormige tuin zonder achterdeur van 9 meter rechts, 5 meter voor, 9 meter links. Modulair schutting bankai composiet 180 hoog. Palen antraciet met houten kern van 270x7x7. De aanschaf van de schutting wil ik door de vakman laten gebeuren. Er hoeft niks meer verwijdert te worden. Hoeveel meter moet er geplaatst worden?: tussen 10 en 50 meter Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Tuinaanleg en tuinonderhoud Den Haag
vrijdag 06 mei 2022

Bestaande schutting en een stronk verwijderen

Mijn huidige schutting, hardhouten palen en grenen planken willen wij vervangen. Wij zoeken iemand, een bedrijf, die onze huidige schutting wil verwijderen en eventueel afvoeren. Daarnaast hebben wij nog een stronk van een struik die met een soort grijper eruit getrokken moet worden. Dit hoort ook bij klus.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Alkmaar
woensdag 04 mei 2022

Bamboe schutting plaatsen

Wij willen graag een offerte van het plaatsen van een Bamboe schutting. 5x bamboeschutting delen van 180x180 (giant zwart) 6 houten palen en bevestigingsets. Wij halen zelf de oude schutting weg


Tuinaanleg en tuinonderhoud Zaandijk
maandag 02 mei 2022

Breuksteen schutting 1,80m

Ik wil graag een schutting laten plaatsen Ipv houten schutting. We willen nu een breuksteen schutting. Afmeting 180 bij 180. Diepte mag beperkt zijn.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Heerlen
vrijdag 29 april 2022

Schuttingen plaatsen

We willen 6 houten( geïmpregneerd) schuttingen v 180x180 + poort vervangen


Tuinaanleg en tuinonderhoud Zwijndrecht
donderdag 28 april 2022

Houten schutting plaatsen 14m

Wij willen graag een schutting van hout op eigen erf laten plaatsen. Niet te duur gewoon normaal. Het moet tegen de erfafscheiding aangeplaatst worden(oude gedeelde schutting). Het betreft in meters, 14 meter.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Koudum
donderdag 28 april 2022

Schutting plaatsen 8m

Wij willen graag tussen 2 houten schuttingen laten plaatsen. Graag met (gedeeltelijk) lamellen. Gaat om circa 8 meter per schutting.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Amsterdam
donderdag 28 april 2022

Terrasdek aanleggen en houten schutting(5m lang) vervangen

We willen in de tuin een houten, maar liefst composieten, terrasdek aanleggen. Ongeveer 3 bij 4,5 meter. Tuin loopt iets af, het terras is dan wat verhoogd. Daarnaast moet de schutting vervangen worden. Deze is ongeveer 5 meter lang. Houten schutting. Qua wie de


Tuinaanleg en tuinonderhoud Heemstede
woensdag 27 april 2022

Schutting plaatsen

Volledig houten schutting van 8,8 meter. 2 meter hoog (houten onderplaat?). Van uitstekend muurtje naar schuur. Er is een (kleine) hoogte verschil tussen onze tuin en de recent opgehoogde tuin van de buren.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Hendrik Ido Ambacht
maandag 25 april 2022

Houten schutting met betonnen palen plaatsen

Graag wil ik offerte ontvangen voor het plaatsen van houten schutting met beton palen in de achtertuin, dit betreft: Paal beton, antraciet, half ronde kop 10 x 10 x 280 cm 7x Plaat beton, antraciet, 26 x 184 cm 2 zijde glad 7x Tuinscherm geïmpregneerd , recht, 180x180 cm, 21 planks 7x Afdeklat geïmpregneerd, 181.5 cm 7x L-beslag / Bevestigingsset RVS 8x Wij halen zelf de oude schutting weg. De aanschaf van de nieuwe schutting willen wij door de vakman laten gebeuren.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Dordrecht
maandag 25 april 2022

Houten overkapping aan zijkant woning

Ik wil een overkapping naast het huis. Voorkant een deur en achterkant een deur. Hoogte 2. 20 meter Lang 6 meter of 5 meter. Breedte ongeveer 2.20 , 2.00 meter. Een kant dicht maken bij kunststof schutting. Ik wil een houten schutting tegen muur van het huis en de schuur. En platdak en dak goot voor de regen. Zwart hout een beetje over elkaar voor en achterkant en de deuren. Zijkant mag glad. En ondervloer. Beide kanten moeten dicht, casco oplevering.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Papendrecht
maandag 25 april 2022

Houten schutting plaatsen 11,6m

Aan de kant van het zijpad langs de oprit is het 11.60 m. Hier willen wij een houten schutting halfhoog zodat het niet opgesloten voelt laten plaatsen. Dus 1 rechte wand in een medium kwaliteit. De vakman hoeft niks meer te verwijderen uit de huidige situatie. De aanschaf van de nieuwe schutting doen wij zelf. Hoeveel meter moet er geplaatst worden?: tussen 10 en 50 meter In welke houten afsluiting(en) heb je interesse?: tuinschermen of plankenwand in geïmpregneerd hout Ben je eigenaar?: Nee, ik huur Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Tuinaanleg en tuinonderhoud Sittard
maandag 25 april 2022

Geïmpregneerd houten tuinscherm plaatsen 11m

Geïmpregneerd houten tuinscherm 11meter lang x 1,80m hoog plaatsen. Het verwijderen van de huidige schutting doen wij zelf. De aanschaf van de nieuwe schutting wil ik laten doen door de vakman. Hoeveel meter moet er geplaatst worden?: tussen 10 en 50 meter In welke houten afsluiting(en) heb je interesse?: tuinschermen of plankenwand in geïmpregneerd hout Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Tuinaanleg en tuinonderhoud Obdam
maandag 25 april 2022

Gaas op de houten schutting monteren 7,2m

Wij hebben al een houten schutting maar willen hier op graag gaas gemonteerd hebben zodat onze katten de tuin niet kunnen verlaten. We hebben 7,2 m aan schutting. Aanschaf van het gaas doen wij zelf. Hoeveel meter moet er geplaatst worden?: minder dan 10 meter Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Tuinaanleg en tuinonderhoud Oosterhout
donderdag 21 april 2022

Houten schutting plaatsen

Wij willen graag een houten schutting laten plaatsen aan 1 zijde van de tuin. Dit is een stuk van ongeveer 12-12,5meter. Wij zoeken een schutting van 2 meter hoog.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Amsterdam
donderdag 21 april 2022

Houten schutting plaatsen

We willen graag een houten schutting tegen ons ijzeren hek aan. Van 5,6 meter en 5,3 meter. Verder graag advies en info.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Amsterdam
dinsdag 19 april 2022

Oude schuttingen vervangen + afvoeren

Schutting bestaat uit 3 delen; 13 meter met daarin een tweetal houten open bovendelen met rasterwerk, 2 poorten in achterzijde die ongeveer 3 mtr. breed is en de derde zijde die ook ongeveer 13 meter lang is. Grenen geimpregneerd, met betonnen onderzijde van ongeveer 30cm en donker grijze betonpalen. Tuinschermen afgeschermd met bovenlat. Schermen geschroefd met RVS schroeven. De oude schutting moet worden verwijderd en afgevoerd. Aan twee zijden is er een verhoogde border waar de schutting tegenaan moet worden gezet.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Spijkenisse
dinsdag 19 april 2022

Nieuwe houten palen plaatsen voor een schutting

De palen van een bestaande schutting hebben het bij de februari stormen begeven. Deze moeten, om te voorkomen dat de schutting omwaait vernieuwd worden. Het gaat om houten palen.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Noordwijk
dinsdag 19 april 2022

35m aan beton/hout schutting plaatsen

Ik zoek een vakman die +- 35 meter beton / hout schutting met een dubbele poort en 2 hoeken kan plaatsen. De vakman hoeft niks meer te verwijderen uit de huidige situatie. Hoeveel meter moet er geplaatst worden?: tussen 10 en 50 meter In welke houten afsluiting(en) heb je interesse?: betonpalen met daartussen houten panelen of planken Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Tuinaanleg en tuinonderhoud Borne
dinsdag 19 april 2022

Houten schutting (7,3 meter) plaatsen

Graag zouden wij een houten schutting (met houten palen) laten plaatsen. Het gaat om 7,3 meter. Op dit moment staat daar een klimop-heg (houten palen met metalen raster met klimop ertegenaan - zie foto). Deze oude tuinafscheiding zouden we ook willen laten verwijderen. (het gaat om een recht stuk, zonder poort). De aanschaf van de nieuwe schutting wil ik laten doen door de vakman.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Oegstgeest
dinsdag 19 april 2022

Flagstones leggen (23m2) en schutting rechtzetten (25m)

Huidige situatie: Achtertuin rijtjeshuis Amsterdam zuidoost. 10x5 incl. een vlonder van 2,20 x5. Schuur. Voor de rest enkel aarde. Offerte betreft voor beide opties: -worteldoek leggen? -zithoek van kiezels, ongeveer 15m2 (3x5 meter ) omlijst met border. -gehele tuin omlijst met borders 16 meter -twee gemetselde plantenbakken en 1 gemetselde bbq optie 1 (rechte tegels) tuinpad 16,5 m2 bestaande uit tegels gelegd in dolomiet of fijne kiezels. optie 2 (flagstones) Flagstones als pad gelegd in beton? voegsel? Overal flagstones behalve de zithoek en plantenbakken ,ongeveer 23 m2. Houten schutting rechtzetten, staat scheef.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Amsterdam Zuidoost
maandag 18 april 2022

Houten schutting met betonpalen plaatsen(12,70m)

Ik zou graag een houten schutting met betonpalen laten plaatsen. Het gaat om een rechte schutting van 12.70 meter. De huidige schutting moet wel verwijderd worden, maar dit kan ik opzich ook zelf doen. De aanschaf van de nieuwe schutting wil ik laten doen door de vakman. Hoeveel meter moet er geplaatst worden?: tussen 10 en 50 meter In welke houten afsluiting(en) heb je interesse?: betonpalen met daartussen houten panelen of planken Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Tuinaanleg en tuinonderhoud Deventer
zondag 17 april 2022

Schutting vervangen ca. 9 strekkende meter

Zoek een vakman om mijn kapotte schutting te vervangen ca. 9 meter Wij willen de oude, door de storm kapotte schutting vervangen. Het gaat om een lengte van ongeveer 9m, we willen graag een hout beton schutting, met antraciet kleur betonpalen, verticaal houten schutting 21 planks . Tevens de oude schutting afvoeren.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Hoofddorp
donderdag 14 april 2022

Tuinschutting plaatsen (7m)

Er moet een houten schutting geplaatst worden van 7meter lang en het materiaal wat erbij nodig is, denk aan verbinding palen etc. en 1 houten tuinpoort. Zou ik een offerte kunnen krijgen over de koste en eventueel plaatsing? Ik stuur een foto mee van hoe het er nu uitziet (na de storm).


Tuinaanleg en tuinonderhoud Amsterdam
dinsdag 12 april 2022

Houten schutting 10m lang vervangen

Ik zou graag een offerte willen ontvangen voor het vervangen van de houten schutting. Het gaat om ~10 meter lang /1,8 meter hoog budget schutting met hardhouten palen. Wij zouden graag de nieuwe schutting laten aanschaffen door de vakman. Graag willen we ook een prijs weten als we de oude schutting zelf gaan opruimen.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Leusden
Offertes aanvragen