Casius logo
Offerte aanvragen Aanmelden als vakman
Houten schutting

Houten schutting plaatsen? Kosten schuttingspecialist

Houten schutting laten plaatsen door een erkende schuttingspecialist? Vind hier alle prijsinformatie en vraag gratis meerdere offertes aan van de beste vakmannen.

Offerte houten schutting plaatsen

Wil je graag een natuurlijke uitstraling behouden aan je tuin? Dan kan je een houten schutting laten plaatsen. Bij deze keuze houdt het niet op; er zijn verschillende houtsoorten, elk met een eigen prijskaartje. 

Geen probleem, de hoveniers via Casius helpen je graag bij het plaatsen van een houten schutting. Ze staan voor je klaar voor zowel grote als kleine klussen. Ze helpen je niet alleen bij een houten schutting plaatsen, maar ook bij het aanleggen van een terras. Ze helpen je ook graag bij het timmeren van een tuinhuis of bij het verwijderen van een boom.

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Houten schutting kosten

Een houten schutting kost gemiddeld tussen de €60 en €200 per meter, afhankelijk van het houtsoort.

Als je kiest voor een goedkopere variant, dan kom je uit op geïmpregneerd hout. De kosten starten vanaf €60 per meter. Bij kwalitatief hardhout ga je richting de €150 per meter. De plaatsingskosten van de tuinafscheiding is gemiddeld €15 per meter. Bekijk onderstaand prijzenoverzicht voor de gemiddelde kosten per houtsoort.

Let op: de hoveniers via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Product Gemiddelde prijs per meter
Schutting van geïmpregneerd hout €60 - €130
Schutting van hardhout €90 - €200
Poort van geïmpregneerd hout €70 - €400
Poort van hardhout €150 - €750
Montagekosten €15 - €20

Prijsopbouw houten schutting

Wat voor hout kies je?

Er zijn 2 soorten hout waarvan een schutting gemaakt kan worden: geïmpregneerd hout en hardhout.

  • Geïmpregneerd zachthouten schutting: Als je budget een hoge prijs niet toestaat, dan kan je kiezen voor geïmpregneerd hout. Daar staat tegenover dat de kwaliteit minder goed is dan bij hardhout. Een tuinscherm van geïmpregneerd hout gaat meestal maximaal 15 jaar mee. Het is zachthout, zoals grenen, vuren of cederhout dat bewerkt is met impregneermiddel. Het middel beschermt het hout tegen schimmels en insecten. Een schutting van geïmpregneerd hout kost tussen de €60 en €130 per meter.
  • Hardhouten schutting: Hardhout is hoger in de aanschaf, maar gaat wel ongeveer 25 jaar mee. Dat is een stuk langer dan geïmpregneerd hout. Hardhout heeft de fijne eigenschap dat je het niet hoeft te behandelen en het is zo goed als onderhoudsvrij. Een aantal veelgebruikte hardhout soorten zijn: beukenhout, eikenhout en mahoniehout. Een hardhouten schutting kost tussen de €90 - €200 per meter.

Een andere optie is een douglas schutting. 

Wat voor poort wil je in de schutting?

Er zijn verschillende soorten schuttingpoorten waaruit je kan kiezen. Wil je een rechte deur of een deur die aan de bovenkant gebogen is? Welke afmeting wil je? De meeste mensen kiezen voor een deur van 90 x 180 cm, dit is een poort met een enkele deur. Als je kiest voor een enkele deur van geïmpregneerd hout kost je dat gemiddeld tussen de €70 en €250. Wil je liever van hardhout met een enkele deur, dan kost dat gemiddeld tussen de €200 en €380. Een poort met dubbele deuren kan ook. Kies je voor geïmpregneerd hout ben je gemiddeld tussen de €350 en €400 kwijt. Een poort met dubbele deuren van hardhout kost gemiddeld tussen de €600 en €750.

Zelf monteren of uitbesteden?

Bij veel aanbieders kan je zelf planken bestellen om zelf je schutting in elkaar te zetten. Om dit zelf te kunnen heb je enige doe-het-zelf handigheid en kennis nodig. Heb je dit niet? Dan kan je het uitbesteden aan een vakman. De vakman heeft hier ervaring mee en zorgt ervoor dat het tuinscherm juist geplaatst wordt en dat jij er geen omkijken naar hebt. De kosten voor het laten plaatsen van een schutting ligt tussen de €15 en €20 per meter, al zijn de meeste prijzen van aanbieders al inclusief de montagekosten.

Extra opties

De volgende opties zijn niet noodzakelijk voor je schutting, maar ze zijn het wel waard om te overwegen.

Product Prijs Voordeel
Gaasschermen €5 per meter Schermen om klimop te laten groeien
Klimopbegroeiing €20 - €45 per 1,5 meter Geeft privacy en een mooie uitstraling.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Offerte houten schutting plaatsen

Recente aanvragen voor plaatsen houten schutting

vrijdag 18 augustus 2023

Vervangen houten schutting

Ik zou graag een offerte willen ontvangen voor een basis schutting. 2,5m lang tussen 2 enkelsteensschuurtjes met hierin een poort van 90cm / 1m. Hoogte vd schutting 2,2m.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Heerenveen
vrijdag 30 juni 2023

houten schutting vervangen voor nieuwe

wij willen graag de oude schutting in onze achtertuin vervangen voor een nieuwe houten schutting


Tuinaanleg en tuinonderhoud Zwanenburg
donderdag 08 juni 2023

Houten beton schutting leveren en plaatsen

Hout beton schutting . Grenen 20 m en 1 poort van een meter.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Zwaag
donderdag 01 juni 2023

houten schutting plaatsen

10 meter schutting laten plaatsen zonder hoeken recht stuk


Tuinaanleg en tuinonderhoud Roermond
donderdag 13 april 2023

Houten schutting 38,20m plaatsen

Tuin wat veranderen, schutting plaatsen


Tuinaanleg en tuinonderhoud Haaksbergen
zondag 19 maart 2023

Plaatsen 19 of 21 planks schutting met houten palen

Ik wil graag 4 grenen schuttingdelen laten plaatsen, ong 7.80 m Dat lijkt mij goedkoper dan de combinatie met betonplaten. Wat zou het ongeveer kosten? Ik woon in Spijkenisse


Tuinaanleg en tuinonderhoud Spijkenisse

Offerte houten schutting plaatsen

Offertes aanvragen