Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Bouwkundige tekening Utrecht

Bouwvergunning - Utrecht

Erkend Vakwerk

✔ Snel, gemakkelijk en betrouwbaar
✔ Tot 3 geheel vrijblijvende offertes
✔ Enkel erkende vakbedrijven

Casius is sinds 1999 dé manier om
aan een erkende vakman
te komen.

Bouwvergunning in Utrecht?

Kosten bouwvergunning

Wanneer je een bouwvergunning nodig hebt en de aanvraag bouwvergunning hebt gedaan, neemt de gemeente de vergunningaanvraag in behandeling. Zij berekenen hier kosten voor (ook als de vergunning uiteindelijk niet verleend wordt). Deze kosten heten leges omgevingsvergunning. Op het moment dat er niet binnen 10 jaar na vaststelling van het bestemmingsplan een verlengingsbesluit is genomen, ben je geen leges omgevingsvergunning verschuldigd. Dit geldt ook voor wanneer een nieuw bestemmingsplan is vastgesteld, of wanneer er een verlengingsbesluit is genomen.

Per gemeente verschillen de bedragen die je moet betalen, deze staan in de gemeentelijke legesverordening. Hierin en in het daarbij behorende tarievenblad van jouw gemeente staan de legeskosten omgevingsvergunning.

Om je alvast een idee te geven van de kosten van een omgevingsvergunning hebben wij hieronder een overzicht gemaakt. De kosten kunnen aardig oplopen en verschillen per gemeente en aanvraag van de bouwvergunning.

Let op: de aannemers via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van jouw aanbouw afwijken van de prijzen in de tabel.

Te bouwen constructie Gemiddelde prijs van vergunning
Dakterras €500 - €1.000
Draagmuur verwijderen €600 - €1.200
Dakopbouw €750 - €2.000
Balkon €400 - €1.000
Aanbouw of uitbouw €750 - €1.500
Dakkapel €450 - €1.000
Nieuwbouwwoning €5.000 - €15.000

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Heb je een omgevingsvergunning nodig?

Je hebt een bouwvergunning nodig op het moment dat er constructieve wijzigingen worden doorgevoerd aan jouw woning. Denk aan het verwijderen van een draagmuur bij het bouwen van een aanbouw die dieper is dan 4,0 m, of van een dakterras. 

De vergunning vraag je aan via het Omgevingsloket. Je krijgt binnen dit loket jouw eigen aanvraagpagina, waar je alle benodigde gegevens upload. Op het moment dat je dit hebt gedaan is het mogelijk om je vergunningsaanvraag in te dienen. Doorgaans ontvang je dan na 8 weken antwoord van de gemeente. 

Wanneer heb je een bouwvergunning nodig?

  • Wanneer je het milieu belast;
  • Als je bomen gaat kappen;
  • Je een inrit of uitrit laat aanleggen;
  • Je een monument gaat verbouwen of slopen;
  • Je wijzigingen van de voorgevel maakt;
  • Je de constructie van je woning of van een (bedrijfs)pand verandert;
  • Je jouw woning vergroot (tenzij het gaat om een vergunningsvrije vergroting zoals een dakkapel of een kleine aanbouw);
  • Je een aantal woningen toevoegt of samenvoegt;
  • Als je afwijkt van het bestemmingsplan (voorbeeld: je maakt van je garage een winkel);
  • Je brandcompartimenten verandert.

Wil je zeker weten of je een omgevingsvergunning nodig hebt? Bij het Omgevingsloket kan je een online vergunningscheck doen. 

Offertes bouwvergunning in Utrecht vergelijken

Recente opdrachten in Utrecht

donderdag 07 april 2016

Constructieberekening en -tekening maken

Het gaat om dakopbouw van ca. 100 m2 (uitbreiding 2 bovenwoningen) in centrum Utrecht op bestaand pand. Een bouwvergunning/omgevingsvergunning is reeds verleend. Offerte moet bestaan uit: 1. Locatie bezoek en inmeten situatie en archief onderzoek (panden uit ca constructie berekening opbouw Schuin dak, HSB wanden, stabiliteit op plat dak (hout) 3. Bestaande daklaag (nieuwe vloer) doorrekenen inzake belasting en eventuele versterkingen. 4. Check bestaande fundering in verband met de belastingtoename 5. Check stabiliteit bestaand pand. 6. Tekenwerk: plattegronden (aangepaste) daklaag en nieuwe woonlaag en belangrijkste detailleringen.


Bouwtekening en ontwerp Utrecht
woensdag 02 november 2011

Tekening dakterras

Wij willen graag een tekening laten maken voor een dakterras om deze te kunnen gebruiken voor de aanvraag van een bouwvergunning bij de gemeente.


Bouwtekening en ontwerp Utrecht

Bouwvergunning in regio Utrecht

Andere klussen in Utrecht

Offertes aanvragen