Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Poutrel Hout

Draagmuur verwijderen

Draagmuur verwijderen

Op zoek naar een specialist voor een draagmuur verwijderen? Op deze pagina vind je de informatie die je nodig hebt: van nuttige info tot op maat gemaakte offertes van vakmensen bij jou uit de buurt.

Ben je bezig met een verbouwing en moet je een draagmuur verwijderen? De aannemers via Casius staan voor je klaar. 

Een draagmuur kan je niet zomaar verwijderen. Als het niet deskundig wordt aangepakt kan je gevaarlijke situaties krijgen. Laat deze klus daarom aan de echte vakman over. Dat voorkomt ongelukken en veel hogere kosten.

Voor het verwijderen van een draagmuur heb je meestal een vergunning nodig. Wil je hulp bij de vergunningsaanvraag? De vakman helpt je er graag mee. 

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Draagmuur verwijderen kosten

Een dragende muur verwijderen, wat kost dat nou? Je hebt te maken met een aantal kostenposten waarmee je rekening moet houden. Voordat je een dragende muur mag laten verwijderen moet je in veel gevallen een omgevingsvergunning aanvragen. Daarbij moet er een constructieberekening en eventueel een bouwtekening gemaakt worden. De steunbalk die geplaatst moet worden, is helaas niet gratis. Als laatste spelen de arbeidskosten ook een rol in de uiteindelijke prijs. 

Om je een schatting te geven van wat het jou gaat kosten om een draagmuur te verwijderen, hebben wij hieronder een aantal overzichtjes gemaakt, opgedeeld per categorie. 

Let op: de aannemers via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van jouw klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Document Gemiddelde prijs
Constructieberekening €150 - €250
Bouwtekening €450 - €500
Legeskosten omgevingsvergunning €350
Soort draagbalk Gemiddelde prijs
HEA 100 - 300 cm €120
HEA 160 - 300 cm €210
IPE 160 - 300 cm verzinkt €110
IPE 450 - 370 cm in menie €365
Arbeid Gemiddelde prijs
1 persoon 2 dagen €720 - €850
2 personen 2 dagen €1.400 - €1.650

Voor afvoer van het puin huren de meesten een afvalcontainer. De totale kosten voor afvoer van het puin bedragen gemiddeld €250 tot €400.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Muurdoorbraak

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Met welke kosten moet ik rekening houden?

Constructieberekening

Voordat je een draagmuur veilig kan verwijderen moet er eerst een dragende constructie komen. De vakman maakt eerst een constructieberekening. Daaruit blijkt wat voor dragende constructie het moet zijn. Vaak is hiervoor ook een bouwtekening voor nodig. Op grond van de berekeningen plaatst de vakman een geschikte dragende constructie. Die bestaat uit één of meer balken en soms een aantal staanders. Pas hierna kan de draagmuur veilig worden verwijderd.

Voordat de deskundige een constructieberekening maakt, kijkt hij eerst naar onderstaande zaken:

 • Is de muur een draagmuur of een steunmuur?
 • Loopt de muur door in de volgende verdieping?
 • Lopen er elektriciteitsdraden of leidingen door de draagmuur?

Deze eerste stap is zeer belangrijk, want is het geen draagmuur, dan is er geen vergunning nodig om de muur te verwijderen. Een dragende constructie en de bijbehorende constructieberekening kunnen dan ook achterwege blijven. Dat scheelt fors in tijd en de kosten. Weet je niet zeker dat het een draagmuur is, raadpleeg dan altijd een deskundige. Daarmee voorkom je mogelijke heel nare gevolgen.

Tip: Heb je inderdaad een omgevingsvergunning nodig en wil je deze meteen aanvragen? Kijk op de website omgevingsloket.nl wat de regels en mogelijkheden in jouw geval zijn.

De exacte prijs van de constructieberekening hangt af van de volgende onderdelen:

 • Hoe complex is de constructie?
 • Hoeveel berekeningen zijn er nodig?

Ingewikkelde constructies kosten meer tijd om uit te rekenen, waardoor de kosten stijgen. Het aantal berekeningen hangt af van de situatie en van de eisen in het bouwbesluit. Dit kan gaan om allerlei eisen, bijvoorbeeld over de hoeveelheid daglicht, de ventilatie van de ruimte, milieu-aspecten en zaken die te maken hebben met de energieprestatie. Daarvoor zijn allemaal aparte berekeningen nodig, die meer tijd en dus meer geld kosten. Maar daardoor weet je wel vooraf of het verwijderen van de draagmuur inderdaad voldoet aan alle wetgeving en regelgeving.

Een constructieberekening en een bouwtekening zijn natuurlijk ook bij nieuwe constructies zeer nuttig. Zo voorkom je veel gedoe en kan de bouw in een keer goed gebeuren. Ga je bouwen zonder bouwtekening en zonder constructieberekening, dan is het risico op bouwfouten veel groter.

Kosten draagbalk

De vakman rekent uit hoeveel balken nodig zijn in de constructieberekening. Verder berekent hij hoe groot de balken moeten zijn en welk soort balk je het beste kan gebruiken. Daardoor zijn de kosten vooraf meteen duidelijk en kan de vakman de draagmuur veilig verwijderen.
Met de informatie uit zijn berekening maakt hij een geschikte dragende constructie, zodat de boel niet instort bij het verwijderen van de draagmuur.

Soms volstaat een enkele horizontale balk om het verwijderen van een draagmuur veilig op te vangen. Meestal moet de vakman toch ook een verticale steunstructuur plaatsen in de vorm van één of meer staanders of kolommen. Uit de constructieberekening blijkt of dat ook nodig is en welke afmetingen de staanders moeten hebben. Zijn er staanders nodig, dan kunnen de kosten twee keer zo hoog uitvallen.

In het algemeen geldt het volgende:

 • Lengte korter dan 2,5 meter: in 75% van de gevallen voldoet een stalen steunbalk;
 • Lengte tussen 2,5 en 3,5 meter: in 75% van de gevallen zijn een stalen balk en steunbalken nodig;
 • Lengte groter dan 3,5 meter: in 50% van de gevallen zijn speciale voorzieningen nodig.

Soms blijkt dat een draagmuur helemaal niet weg kan. Of misschien zijn er meer steunbalken nodig om de draagmuur veilig te verwijderen. Een ding is in ieder geval duidelijk: begin nooit met een draagmuur verwijderen zonder deugdelijke constructieberekening.

Soorten draagbalken

Voor een draagconstructie zijn verschillende soorten draagbalken mogelijk. Draagbalken zijn vrijwel altijd van staal. Ze zijn er in allerlei lengtes, van 1 meter tot meer dan 4 meter. De vorm kan verschillen. Draagbalken zijn meestal HEA-balken of IPE-balken.

Een HEA-balk is een vierkante balk met een H-vorm. HEA-balken gebruik je voornamelijk als horizontale draagbalken binnen constructies.  

Een IPE-balk is hoger dan breed. Het profiel heeft de vorm van de hoofdletter. Ook IPE-balken gebruik je voornamelijk als draagbalken. 

Arbeidsloon

Een sloopbedrijf is gemiddeld 2 dagen bezig met het verwijderen van een draagmuur. Dit gaat om het verwijderen van een dragende constructie en de draagmuur. De kosten hangt ook af van het aantal vakmensen. Help je zelf mee? Dan is vaak maar één vakman nodig. Help je zelf niet mee, dan stuurt het sloopbedrijf meestal twee mensen om de draagmuur te verwijderen. Daardoor verdubbelen de arbeidskosten.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

 • Vakbekwaamheid & ervaring
 • Klanttevredenheid
 • Financiële gezondheid

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor een draagmuur doorbreken

zaterdag 22 januari 2022

Draagmuur & andere muren slopen, bint plaatsen en nieuwe vloer leggen

We zoeken iemand die 2 muren kan slopen(1 draagmuur), een bint kan plaatsen. Vloeren moeten eruit en er moeten ook weer een nieuwe pvc vloer gelegd worden. Dit gaat om ~40m2


Verbouwing Waalwijk
donderdag 20 januari 2022

Verwijderen draagmuur (~9m2)

Wij willen graag een draagmuur laten verwijderen. De muur is 316cm lang en wij beschikken al over een constructie berekening. De daarin genoemde vloer die er zou moeten komen, komt er niet. We willen toch graag een vloer van schuimbeton zodat die aansluit op de aanbouw en wij bij het laten leggen van vloerverwarming in een stuk door kunnen. Hebben de sleutels vanaf 12 februari. En dan zo snel als mogelijk.


Verbouwing Zwaag
donderdag 20 januari 2022

Draagmuur keuken verwijderen

Draagmuur keuken verwijderen. Radiator verwijderen. Balk plaatsen.


Klussen Rheden
dinsdag 18 januari 2022

Draagmuur verwijderen

De douche van ons huis word uitgebouwd. Er moet een muur uit dat waarschijnlijk een draagmuur is. Ik heb de bouwtekeningen opgevraagd bij de gemeente. Ik kan er zelf niet aan op maken of dit een draagmuur is. Ik denk zelf van wel. Muur is 242cm hoogte breedte 240cm. Er moet een constructie berekening gemaakt worden en een constructie. Er hoeft niks aan de badkamer gedaan te worden. Dit doet de badkamer installateur. Eind april komt de nieuwe badkamer.


Verbouwing Wezep
zondag 16 januari 2022

Draagmuur doorbreken

Gat maken in dragende muur. 1600brx2200h


Verbouwing Steenwijk
zondag 16 januari 2022

Aantal klussen in een bewoond appartement in Amsterdam

De klussen: - Op drie plekken (woonkamer/hal, keuken/hal, slaapkamer/keuken) stuk muur (geen draagmuur) weghalen en daarna afwerken / stucen. - Voor wat betreft het stuk muur van de slaapkamer/keuken: deur slaapkamer een meter naar rechts verplaatsen (hier nieuw kozijn in combinatie met bestaande deur) + huidige plek van het kozijn en de deur dichten en afwerken / stucen. - Isoleren van binnenmuren (aangrenzend aan trappenhuis) tegen geluid (zo dun mogelijke maar toch effectieve constructie). Voorkeur om deze isolatie aan de kant van het trappenhuis te plaatsen en daarna af te werken / stucen. - Aantal wandtegels (ongeveer 5 a 6) verwijderen in badkamer en vervangen voor nieuwe. Het betreft tegels met boorgaten van de huidige radiator en tegels op de koof waarachter de standleiding en een waterleiding loopt. De hoofdkraan is al verplaatst: het stukje waterleiding met kraantje dat nu uit de koof steekt is overbodig en wil ik graag in de koof weggewerkt hebben. - Nieuwe handdoekradiator in badkamer plaatsen en de (nieuwe) CV-buizen vanaf de ketel naar de badkamer infrezen (ongeveer vier meter), in de rest van het appartement komt vloerverwarming. Dit doet een andere partij. - Opstaande plinten in appartement verwijderen, dit in verband met de aanschaf van vloerverwarming en een houten vloer (met nieuwe opstaande plinten). - Radiatoren (7 stuks) verwijderen / ontkoppelen. - Stucen en bijwerken van wanden onderaan waar plint zat + achterwand keuken + paar stukken in het huis waar koof zat en gaten achter de dan verwijderde radiatoren. - Nieuwe vensterbanken (overzet vensterbanken?), omdat deze niet waterpas zijn nu. - Bij de renovatie zijn de plafonds verlaagd. Dit is is duidelijk te zien aan de randen doordat je daar omhoog kunt kijken naar de oude situatie. Is dit weg te werken? - De voordeur van ons appartementencomplex slaat hard dicht. Is dit op te lossen met een deurdemper of iets dergelijks?


Vloer leggen en vloeronderhoud Amsterdam
woensdag 12 januari 2022

Muur doorbreken (8m2)

Graag ontvang ik een offerte m.b.t het uitvoeren van een muurdoorbraak + het plaatsen van h profielen rondom. Hierbij de maatvoering van de draagmuur(halfsteens). De muur is 3m breed en 2,61m hoog. Let op! Wij willen ook nog vloerverwarming kamer/keuken dus moet de onderste bint/profiel diep genoeg in de vloer/fundering gemaakt worden zodat er voldoende ruimte is om de vloerverwarmingsbuizen in te kunnen frezen. Er ligt nu dik parket op de vloer die er nog uit gehaald wordt. Aan de keukenkant zitten nog een keukenblok vast aan de draagmuur. Deze mag weg, zodat alleen het rechte keukenblok blijft staan. Ook zitten er nog een aantal stopcontacten in de draagmuur. Zie fotos. Zie tevens de constructieberekening/tekening. Er is inmiddels een vergunning verleend door de gemeente. Ik verneem graag uw vrijblijvende prijsopgave.


Verbouwing Emmen
woensdag 12 januari 2022

Muur slopen

Zoek een vakman voor het slopen van een muur, is geen draagmuur. Gaat om een muur van 2,5 bij 2,8.


Verbouwing Almere
zondag 09 januari 2022

Draagmuur doorbreken ~8m2

Ik wil een draagmuur van ongeveer 8 M2 tussen de keuken en de woonkamer laten doorbreken.


Klussen Montfoort
donderdag 06 januari 2022

Draagmuur verwijderen van 3m

Opzoek naar iemand die draagmuur van 3m breed kan verwijderen en ondersteunen. In bezit van bouwtekeningen uit gemeente archief.


Verbouwing Rozenburg
maandag 03 januari 2022

Deel van een draagmuur verwijderen

De draagmuur die tussen de keuken en eetkamer zit wil ik deels verwijderen. Het gaat om het verwijderen van circa 2m. Ben opzoek naar een vakman die kan inventariseren of het mogelijk is, de constructieberekeningen kan doen en de doorbraak zelf. Graag ontvang ik een kostenspecificatie. Dankjewel


Verbouwing Utrecht
woensdag 29 december 2021

Draagmuur renoveren

We hebben een draagmuur tussen onze eetkamer en keuken en willen daar graag een stuk van 1.25m uit hebben. Hierdoor betrekken we de keuken meer bij de eet-/woonkamer. De draagmuur dateert uit de jaren '80 en maakt deel uit van een eerdere uitbouw. We zoeken voor deze klus een betrouwbare constructeur en/of aannemer die de constructie kan beoordelen en de draagmuurconstructie zou kunnen maken.


Verbouwing Wellerlooi
maandag 27 december 2021

Verwijderen draagmuur voor nieuw kozijn

Het verwijderen van een stuk buitenmuur en het plaatsen van een bint in de draagmuur. Er zit nu 1 raam, een stukje muur, en 1 dubbele deur naast elkaar. Dit wordt een dubbele deur met ramen aan de zijkant. De huidige binten lopen alleen boven het raam en de deur, niet bij het stukje muur wat ook weg moet. 283cm breed ongeveer. Ik heb hulp nodig bij alle stappen van het proces, dus met constructieberekening en aanvraag bij gemeente.


Verbouwing Wassenaar
woensdag 22 december 2021

Draagmuur keuken verwijderen

Wij zijn op zoek naar een vakman die onze draagmuur in de keuken kan verwijderen. Hierbij hebben wij een technische tekening nodig om een vergunning aan te vragen bij de gemeente. Graag zouden wij dit in overleg met de vakman een technische tekening maken en een vergunning indienen. . De draagmuur heeft een oppervlakte van 8m2.


Klussen Zaandam
maandag 20 december 2021

Flinke renovatie huis

Ik wil graag een nieuwe badkamer laten plaatsen. Het zal een badkamer van ongeveer 18m2 worden omdat de slaapkamer erbij betrokken worden. ER zullen dus ook leidingen verlegd moeten worden, nieuwe meubels en opnieuw betegelen etc. Daarnaast moet er een nieuwe keuken komen. Er moeten hiervoor ook leidingen verlegd worden. Er moet hiervoor ook een draagmuur gesloopt worden. Er moet ook een nieuwe vloer geplaatst worden in de gehele onderverdieping. Dit moet een parketvloer worden. Dit zal in totaal ongeveer 90m2 vloer zijn. Ook willen we een erker plaatsen. Het zal een erker worden van ongeveer 2,5/3m breed. De oplevering hiervan mag gewoon woonklaar. Het kozijn mag van kunststof zijn. Ook moeten de muren gestuct worden. Dit zal ongeveer 100m2 zijn. Ook wil ik het dak laten isoleren. Deze kan van binnenaf geïsoleerd worden. Dit is ongeveer 60m2. Er moet ook een vaste trap geplaatst worden naar de zolder toe, er zit al een gat die hiervoor gebruikt kan worden, maar er moet nog een vaste trap geplaatst worden.


Verbouwing Sittard
maandag 20 december 2021

Woning onderkelderen (~36m2)

Ik wil graag mijn woning onderkelderen en eventueel gelijk een zwembad creëren. Mag waterdicht/ruw opgeleverd worden (casco), maar het wordt wel tbv een leefruimte. Kelder is nu circa 80cm diep. Kelder is 6 bij 6m met een draagmuur erin. Huidige fundering is gebouwd op staal en niet geheid. Zwembad zou circa 1,5m diep moeten worden en 5 bij 3m.


Bouw en nieuwbouw Hoogvliet Rotterdam
zondag 19 december 2021

Doorbraak van berging naar hal met plaatsen deur, geen draagmuur

Wij zijn opzoek naar iemand die een doorbraak kan realiseren in een 17cm dikke stenen muur, het is GEEN draagmuur maar er moet wel en latei geplaatst worden.


Bouwtekening en ontwerp Weesp
zondag 12 december 2021

Verbouwing bendenverdieping

Wij willen graag een verbouwing voor de beneden verdieping. Nieuwe vloer incl. Vloerverwarming, nieuwe keuken, toilletrenovatie en traprenovatie. Ook moet er een draagmuur uit en een deurgat gedicht worden. Verder moeten de muren in de woonkamer gestuct worden en stopcontacten verplaatst worden.


Verbouwing De Lier
woensdag 08 december 2021

Deuropening verbreden in draagmuur

Wij willen de deuropening verbreden. Er zit momenteel een deuropening van 90cm. Deze willen wij verbreden naar 4meter. Het betreft een draagmuur! De muur is 3.77m hoog en 11.59 breed.


Verbouwing Almere
maandag 06 december 2021

Uitbouw achterzijde realiseren

Wij zijn geïnteresseerd in een (grove) prijsindicatie voor een uitbouw. Situatie: we zijn in het proces van het kopen ( bod geaccepteerd) van desbetreffende woning, en wij willen (als mogelijk) in ons bouwdepot / hypotheek rekening houden met een uitbouw. We willen de ruimte onder de huidige overkapping (zie foto) betrekken bij het huis, met een geveldoorbraak naar de woonkamer (muur met het grotere raam). Ik kan nog niet bevestigen of het om een draagmuur gaat (balken en vloer lijken erop te wijzen van niet, maar het blijft een buitenmuur). Diepte: 4,45m, breedte 4,17m. Voorkeur voor een complete oplevering met mogelijk een prefab constructie. Graag met een lichtkoepel, kunststof kozijnen en openslaande deuren.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Deurne
vrijdag 26 november 2021

Draagmuur verwijderen

Verwijderen draagmuur (t.b.v. open keuken). Doorbraak van minimaal 3.00m en maximaal 3.60 breed (is nog afhankelijk van de berekening, mogelijkheden en kosten). Vanwege de fundering dient er een extra stalen buispaal geplaatst te worden (heien) waarbij een kolom in de gevelmuur (achterkant) geplaatst dient te worden. Constructieberekeningen hiervoor zijn in uitvoer (voorlopig ontwerp is reeds opvraagbaar bij mij). Afwerking zou door een andere partij gedaan kunnen worden indien dit planningstechnisch een issue is. Is het mogelijk om in de aanvraag tevens het plaatsen van een schuifpui op te nemen (achterzijde woning). De aannemer die dit zou uitvoeren krijgt het niet ingepland. Het zou (vermoedelijk/mijns inziens) gaan om een schuifpui binnen de bestaande kozijn afmetingen.


Verbouwing Breda
donderdag 25 november 2021

Scheuren in draagmuur herstellen

Ik heb scheuren in de draagmuur van mijn trap. Het is een oud pand. wanden Vierkante meter: 10 Huidige ondergrond: Oud stucwerk Gewenste afwerking: Schuurwerk (vlammen)


Stucwerk en spackspuiten Amsterdam
woensdag 24 november 2021

Draagmuur verwijderen

Op zoek naar iemand die een dragende muur netjes kan verwijderen. En volgens berekening een balk op kolommen kan plaatsen. Constructieberekening aanwezig


Verbouwing Middelburg
maandag 22 november 2021

Draagmuur verwijderen

Om onze keuken uit te breiden moet er een draagmuur verwijderd worden. De oppervlakte van die muur is ongeveer 10m2.


Verbouwing Vlissingen
vrijdag 19 november 2021

Gehele verbouwing

Ik ben in een ver stadium met het kopen van een woning. Dit betreft echter wel een bouwval waarbij echt alles maar dan echt alles moet gebeuren. Graag doe ik alles in een keer goed. Ik ben uiteraard wel benieuwd of dat qua kosten mogelijk is. Het volgende wil ik in grote lijnen laten doen. Woning strippen Aanbouw van ongeveer 4 meter bij 2,70 2x dakkapel van 5 a 6 meter. Keuken Badkamer plaatsen Toilet(ruimte) plaatsen Draagmuur verwijderen Elektra opnieuw trekken De beneden en boven verdieping geheel stucen (totale vloeroppervlakte is 180m2) De begane grond betreft een houtenvloer van ongeveer 90m2, dat wil ik graag vervangen/opvullen door beton. En daar vloerverwarming in hebben. En als er over is, zonnepanelen op het dak. Het zal dus een groot project zijn, waarbij er vast nog wel wat kosten bij komen. Kunt u aangeven hoeveel dit allemaal ongeveer zou kosten als ik u aanneem?


Verbouwing Koudekerk aan den Rijn
woensdag 10 november 2021

Muur uithalen en nieuwe keuken plaatsen

Ik wil graag een draagmuur eruit halen, nieuwe keuken plaatsen en badkamer verlengen. Na dit alles ook een nieuwe vloer. op de foto ziet u recht de bestaande situatie en links wat ik graag zo willen.


Verbouwing Beverwijk
zaterdag 06 november 2021

Draagmuur doorbreken/ openhaard verwijderen.

Draagmuur keuken naar woonkamer verwijderen. (draagbalk plaatsen) Openhaard waarschijnlijk dragend verwijderen in de woonkamer. (is een gashaard)


Verbouwing Dalfsen
woensdag 03 november 2021

Doorbraak maken in draagmuur tussen woonkamer en keuken.

Ik zoek een bedrijf dat in onze woning een doorbraak van ca. 3 meter kan maken in de draagmuur tussen de woonkamer en de keuken. Dit bedrijf moet ook de constructietekeningen kunnen verzorgen of ons hierin adviseren.


Verbouwing Roosendaal
woensdag 03 november 2021

Aanbouw afwerken

Aanbouw moet afgemaakt worden beton is al gestort. Draagmuur moet verwijderd worden. Stalen balk moet geplaatst worden. Gehele begane grond moet voorzien worden van vloerverwarming inclusief de uitbouw en betegeld worden.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Haaksbergen
maandag 01 november 2021

Deuropening maken in draagmuur

Ik wil een opening van +-110cm maken in een dragende muur. Hier moet een dragen voor geplaatst worden (IPE180, constructie berekeningen zijn aanwezig). Het gaat om een enkel steens muur in een jaren 30 woning.


Verbouwing Sappemeer
Offertes aanvragen