Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Deur Plaatsen

Deuren plaatsen

Wil je je binnendeur vervangen of is wil je je voordeur vervangen? Ben je opzoek naar iemand die dit professioneel doet? 

De timmermannen via Casius helpen je hier graag mee. Ze staan voor je klaar voor zowel grote als kleine klussen. Ze helpen je niet alleen bij het vervangen of plaatsen van nieuwe deuren, maar ook bij het plaatsen van (houten) kozijnen of bij het timmeren van een tuinhuis of schutting. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je een deur wilt vervangen of plaatsen? Wil je graag dat een timmerman bij je langs komt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in!

Wat kost een deur plaatsen?

De kosten voor het plaatsen van een deur is erg afhankelijk van het soort deur. Gaat het om een binnendeur? Een buitendeur? Wil je deurkozijnen vervangen? Wil je een stompe deur of een opdekdeur? Al deze zaken spelen mee in de prijs. 

Hieronder in de tabel zie je een overzicht van de gemiddelde kosten voor nieuwe deuren plaatsen of deuren vervangen.

Let op: de timmermannen via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Werkzaamheden Gemiddelde kosten
Inmeten binnen- en buitendeuren €50 - €70 per deur (prijs inmeten extra deur €10 per stuk)
Opdekdeur plaatsen Opdekdeur plaatsen
Stompe binnendeur plaatsen €120 - €160 per deur
Stompe buitendeur met 1-puntslot plaatsen €250 -€300 per deur
Stompe buitendeur met 3-puntslot plaatsen €300 - €350 per deur
Kozijn vervangen of plaatsen (in bestaande uitsparing) €50 - €200 per kozijn
Opdekdeur afhangen €55 - €75
Stompe deur afhangen €65 - €100

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Deuren installeren

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Wat is het verschil tussen een opdekdeur en een stompe deur?

Deze vraag is simpel te beantwoorden: Een opdekdeur valt op het kozijn en een stompe deur valt er in. Belangrijk is om te weten dat je voor een opdekdeur speciale scharnieren nodig hebt.

Het is belangrijk om te weten wat voor deur je nu hebt en wat voor deur je zou willen hebben, omdat zowel de kozijnen als scharnieren er op afgestemd moeten worden. Wil je graag advies? De timmermannen via Casius helpen je er graag bij.

Deurkozijn vervangen

Heb je een keuze gemaakt welk soort deur je wilt hebben en blijkt het dat je kozijnen daardoor vervangen moeten worden? Of misschien is de deurpost beschadigt en moet je de deurpost vervangen?

Dan kan je kiezen voor verschillende materialen voor je nieuwe kozijnen: 

  • Kunststof;
  • Hout;
  • Aluminium.

Ben je opzoek naar de goedkoopste optie? Kies dan voor kunststof. Wil je de kleur later graag nog kunnen aanpassen? Dan is hout geschikter. Aluminium geeft een luxe uitstraling.

Factoren die de prijs bepalen

Afhankelijk van wat voor deur je plaatst en waar, verschillen de prijzen. Dat komt omdat de prijzen afhankelijk zijn van de volgende factoren:

Het aantal deuren

Plaats je meer deuren, dan is de prijs onder aan de streep hoger dan bij een deur. Maar wist je dat de prijs per deur vaak daalt als je meerdere deuren laat plaatsen. Heb je dus een aantal deuren in huis die vervangen of geplaatst moeten worden? Dan is het aan te raden om het in één keer te doen. 

Soorten deuren

Opdekdeuren en stompe deuren verschillen in prijs. Een stompe deur laten plaatsen kost gemiddeld €120 tot €160 en een opdekdeur laten plaatsen gemiddeld €60 tot €80. Er is ook een verschil tussen buiten- en binnendeuren. Buitendeuren zijn een stuk steviger dan binnendeuren, dat moet wel omdat ze bestand moeten zijn tegen weersomstandigheden en je huis beschermen van mensen die ongewenst naar binnen willen. Binnendeuren hoeven niet zo stevig te zijn, dus die zijn goedkoper.

Aanschaf van een deur

Het materiaal, formaat en design van een deur bepalen heel erg de prijs. Afhankelijk van je eigen wensen kan de prijs dus verschillen.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor het plaatsen van een deur

vrijdag 07 oktober 2022

Houten schuifdeur plaatsen

Ik wil een schuifdeur als afscheiding tussen de slaapkamer en inloopkast. Er is nu nog een vrije doorloop, beide delen zijn nog 1 ruimte zonder wand. Eventueel te monteren door de aannemer die ik al heb voor o.a. deze klus. Weet alleen nog niet precies welke opties er zijn en hoe duur de verschillende opties of materialen zijn.


Kozijnen, deuren en dakramen Oud Beijerland
donderdag 06 oktober 2022

Houten schuifpui plaatsen

Wij hebben op dit moment in de achtergevel een raam en deur zitten, die zouden we graag willen laten vervangen door een ruime houten schuifpui, met HR++ glas. Na wat ik begrepen heb moet er ook een nieuwe draag constructie komen en een stukje muur 50 cm verlengd worden. We hebben nu een overkapping staan, maar die halen we zelf tijdelijk aan de kant.


Kozijnen, deuren en dakramen Zwaag
donderdag 06 oktober 2022

Aluminium kozijnen plaatsen

Wij zoeken een partij die meerdere aluminium kozijnen kan plaatsen: 1 stuks 3- delige schuifpui met 2 schuivende delen, alle 3 delen gelijk ca 6m x 2,4m 1 stuks terrasdeur met zijlicht ca 1400mm x 2400mm 1 stuks 3-vaks kozijn met 2 vaste delen en 1 kiepzwaairaam, alle delen gelijk ca 2850mm x 2400mm (oude kozijn verwijderen) 1 stuks 1 vaks kozijn met kiepzwaairaam ca 1270mm x 1290mm (oude kozijn verwijderen) 1 stuks houten kozijn 2-vaks ca 2450mm x 1010mm met 1 draaikiep raam van 500mm x 900mm (oude kozijn verwijderen) Betreft uitsluitend plaatsing, montage nieuwe kozijnen inclusief HR++ glas en verwijderen oude kozijnen. Kozijnen zijn van Cortizo (Cor Vision schuifpui)


Kozijnen, deuren en dakramen Rotterdam
woensdag 05 oktober 2022

Nieuw dakraam plaatsen

Ik zoek iemand die een nieuw dakraam kan plaatsen omdat deze rot is. Hij is +- 135 x 73,5


Kozijnen, deuren en dakramen Roosendaal
woensdag 05 oktober 2022

Houten kozijnen plaatsen

Ik wil twee grote ramen laten plaatsen. Ik wil graag meer informatie over hoe dit gerealiseerd kan worden.


Kozijnen, deuren en dakramen Leidschendam
woensdag 05 oktober 2022

Glazen wanden plaatsen

Ik wil graag twee glazen wanden met twee delen en dan twee schuifdeuren in midden met aluminium randen laten plaatsen. Maat is ong 170cm breed(tot173) en 259 cm hoog. Ik wil een houten en een aluminium afgewerkt wand.


Kozijnen, deuren en dakramen Hoorn
woensdag 05 oktober 2022

1 Raamkozijn plaatsen + velux dakraam vervangen

Zoek een vakman die een 1 raam in de buitenmuur(zijgevel) kan plaatsen, qua materiaal van het kozijn willen wij kunststof of hout. Er is een een velux dakraam dat wij willen laten vervangen.


Kozijnen, deuren en dakramen Spijkenisse
dinsdag 04 oktober 2022

Neuwe kunststof pui plaatsen

Wij zijn benieuwd naar de mogelijkheden die u ons te bieden heeft voor een nieuwe pui. De afmetingen van de huidige pui zijn 2450 cm hoogte x 3470 cm breedte. Wij willen graag: - Kunststof zwart. - Tuindeuren (van buitenaf kijkend links + midden deuren en rechts een zijlicht). Zie de foto als voorbeeld. De horizontale verdelingen hoeven niet. Graag zou ik een offerte ontvangen van de tuindeur. Eind deze maand krijgen we de sleutel


Kozijnen, deuren en dakramen Boxmeer
dinsdag 04 oktober 2022

Houten kozijnen plaatsen

We zouden graag 3 nieuwe houten kozijnen met openslaande deuren naar het balkon willen bestellen en zoeken een geschikte leverancier die ze kan maken en installeren. We horen graag als jullie interesse hebben om een offerte uit te brengen.


Kozijnen, deuren en dakramen Amsterdam
Offertes aanvragen