Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Deur Plaatsen

Deuren plaatsen

Deuren plaatsen

Wil je je binnendeur vervangen of is wil je je voordeur vervangen? Ben je opzoek naar iemand die dit professioneel doet? 

De timmermannen via Casius helpen je hier graag mee. Ze staan voor je klaar voor zowel grote als kleine klussen. Ze helpen je niet alleen bij het vervangen of plaatsen van nieuwe deuren, maar ook bij het plaatsen van (houten) kozijnen of bij het timmeren van een tuinhuis of schutting. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je een deur wilt vervangen of plaatsen? Wil je graag dat een timmerman bij je langs komt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in!

Wat kost een deur plaatsen?

De kosten voor het plaatsen van een deur is erg afhankelijk van het soort deur. Gaat het om een binnendeur? Een buitendeur? Wil je deurkozijnen vervangen? Wil je een stompe deur of een opdekdeur? Al deze zaken spelen mee in de prijs. 

Hieronder in de tabel zie je een overzicht van de gemiddelde kosten voor nieuwe deuren plaatsen of deuren vervangen.

Let op: de timmermannen via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Werkzaamheden Gemiddelde kosten
Inmeten binnen- en buitendeuren €50 - €70 per deur (prijs inmeten extra deur €10 per stuk)
Opdekdeur plaatsen Opdekdeur plaatsen
Stompe binnendeur plaatsen €120 - €160 per deur
Stompe buitendeur met 1-puntslot plaatsen €250 -€300 per deur
Stompe buitendeur met 3-puntslot plaatsen €300 - €350 per deur
Kozijn vervangen of plaatsen (in bestaande uitsparing) €50 - €200 per kozijn
Opdekdeur afhangen €55 - €75
Stompe deur afhangen €65 - €100

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Deuren installeren

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Wat is het verschil tussen een opdekdeur en een stompe deur?

Deze vraag is simpel te beantwoorden: Een opdekdeur valt op het kozijn en een stompe deur valt er in. Belangrijk is om te weten dat je voor een opdekdeur speciale scharnieren nodig hebt.

Het is belangrijk om te weten wat voor deur je nu hebt en wat voor deur je zou willen hebben, omdat zowel de kozijnen als scharnieren er op afgestemd moeten worden.
Wil je graag advies? De timmermannen via Casius helpen je er graag bij.

Deurkozijn vervangen

Heb je een keuze gemaakt welk soort deur je wilt hebben en blijkt het dat je kozijnen daardoor vervangen moeten worden? Of misschien is de deurpost beschadigt en moet je de deurpost vervangen?

Dan kan je kiezen voor verschillende materialen voor je nieuwe kozijnen: 

  • Kunststof 
  • Hout
  • Aluminium 

Ben je opzoek naar de goedkoopste optie? Kies dan voor kunststof. Wil je de kleur later graag nog kunnen aanpassen? Dan is hout geschikter. Aluminium geeft een luxe uitstraling.

Factoren die de prijs bepalen

Afhankelijk van wat voor deur je plaatst en waar, verschillen de prijzen. Dat komt omdat de prijzen afhankelijk zijn van de volgende factoren:

Het aantal deuren

Plaats je meer deuren, dan is de prijs onder aan de streep hoger dan bij een deur. Maar wist je dat de prijs per deur vaak daalt als je meerdere deuren laat plaatsen. Heb je dus een aantal deuren in huis die vervangen of geplaatst moeten worden? Dan is het aan te raden om het in één keer te doen. 

Soorten deuren

Opdekdeuren en stompe deuren verschillen in prijs. Een stompe deur laten plaatsen kost gemiddeld €120 tot €160 en een opdekdeur laten plaatsen gemiddeld €60 tot €80. Er is ook een verschil tussen buiten- en binnendeuren. Buitendeuren zijn een stuk steviger dan binnendeuren, dat moet wel omdat ze bestand moeten zijn tegen weersomstandigheden en je huis beschermen van mensen die ongewenst naar binnen willen. Binnendeuren hoeven niet zo stevig te zijn, dus die zijn goedkoper.

Aanschaf van een deur

Het materiaal, formaat en design van een deur bepalen heel erg de prijs. Afhankelijk van je eigen wensen kan de prijs dus verschillen.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor het plaatsen van een deur

donderdag 21 oktober 2021

Houten kozijn vernieuwen

Mijn garage heeft 1 buitendeur met houten kozijn waarvan het kozijn rot is maar de deur van hardhout is onlangs vernieuwd. Wat is een richtprijs voor het plaatsen van een nieuw kozijn? Wil weer graag hout.


Kozijnen, deuren en dakramen Born
donderdag 21 oktober 2021

Dakraam plaatsen

Ik wil een klein raampje in mijn dak laten plaatsen.


Kozijnen, deuren en dakramen Bergen op Zoom
maandag 18 oktober 2021

Ramen en kozijnen vervangen + plaatsen dakraam

Ik wil alle ramen en kozijnen boven laten vervangen voor draai-kiepramen. En een dakraam op zolder laten plaatsen. Ik zou het op prijs stellen wanneer er iemand bij mij thuis zou komen om alles door te spreken en te laten inmeten.


Kozijnen, deuren en dakramen Hoorn
maandag 18 oktober 2021

Deur plaatsen

Zoek aan vakman voor het aanschaffen en plaatsen van een deur. maten l:300 cm ,h:170 cm Graag in overleg met de vakman voor materiaalsoorten.


Kozijnen, deuren en dakramen Groningen
maandag 18 oktober 2021

Raam in garagemuur zagen en plaatsen 1mx2m

Wij willen graag in ons nieuwbouwhuis een raam van 1 meter hoog bij 2 meter breed laten zagen en plaatsen in onze garage. De kozijnen mogen dan waarschijnlijk van hout worden.


Kozijnen, deuren en dakramen Wateringen
zaterdag 16 oktober 2021

Schuifpuien vervangen en deur vervangen

Ik wil het volgende laten doen: 1x aluminium schuifpui vervangen met dubbele houten tuindeuren 1x aluminium schuifpui vervangen met opbouw van muur naar 900mm en kozijnen plaatsen in opening 1x houten deur vervangen met enkel houten deur.


Kozijnen, deuren en dakramen Papendrecht
vrijdag 15 oktober 2021

Lichtkoepel 1,20mx1,20m

Ik wil graag een lichtkoepel laten plaatsen. De maten zullen 1,20 bij 1,20 worden. Er is nu al een raam die moet worden weggehaald. Het mag een lichtkoepel worden van kunststof.


Kozijnen, deuren en dakramen Utrecht
donderdag 14 oktober 2021

2 binnendeuren plaatsen

Ik zoek een vakman die 2 binnen deuren kan plaatsen in bestaande houten kozijnen. De aanschaf van de binnen deuren wil ik in overleg met de vakman laten gebeuren.


Kozijnen, deuren en dakramen Heemskerk
woensdag 13 oktober 2021

Kunststof kozijnen opnieuw plaatsen

Pand van vier etages/woningen VVE. Met kunststof kozijnen die in houten frame zijn gemonteerd. Deze houten frame zijn in een zeer slechte staat, want het is aan het rotten. Dus de kunststof kozijnen moeten eruit gehaald worden en opnieuw geplaatst worden. Het gaat om Drie erkers en 6 grote raampartijen.


Kozijnen, deuren en dakramen Amsterdam
Offertes aanvragen