Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Deur Plaatsen

Deuren plaatsen

Wil je je binnendeur vervangen of is wil je je voordeur vervangen? Ben je opzoek naar iemand die dit professioneel doet? 

De timmermannen via Casius helpen je hier graag mee. Ze staan voor je klaar voor zowel grote als kleine klussen. Ze helpen je niet alleen bij het vervangen of plaatsen van nieuwe deuren, maar ook bij het plaatsen van (houten) kozijnen of bij het timmeren van een tuinhuis of schutting. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je een deur wilt vervangen of plaatsen? Wil je graag dat een timmerman bij je langs komt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in!

Wat kost een deur plaatsen?

De kosten voor het plaatsen van een deur is erg afhankelijk van het soort deur. Gaat het om een binnendeur? Een buitendeur? Wil je deurkozijnen vervangen? Wil je een stompe deur of een opdekdeur? Al deze zaken spelen mee in de prijs. 

Hieronder in de tabel zie je een overzicht van de gemiddelde kosten voor nieuwe deuren plaatsen of deuren vervangen.

Let op: de timmermannen via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Werkzaamheden Gemiddelde kosten
Inmeten binnen- en buitendeuren €50 - €70 per deur (prijs inmeten extra deur €10 per stuk)
Opdekdeur plaatsen Opdekdeur plaatsen
Stompe binnendeur plaatsen €120 - €160 per deur
Stompe buitendeur met 1-puntslot plaatsen €250 -€300 per deur
Stompe buitendeur met 3-puntslot plaatsen €300 - €350 per deur
Kozijn vervangen of plaatsen (in bestaande uitsparing) €50 - €200 per kozijn
Opdekdeur afhangen €55 - €75
Stompe deur afhangen €65 - €100

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Deuren installeren

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Wat is het verschil tussen een opdekdeur en een stompe deur?

Deze vraag is simpel te beantwoorden: Een opdekdeur valt op het kozijn en een stompe deur valt er in. Belangrijk is om te weten dat je voor een opdekdeur speciale scharnieren nodig hebt.

Het is belangrijk om te weten wat voor deur je nu hebt en wat voor deur je zou willen hebben, omdat zowel de kozijnen als scharnieren er op afgestemd moeten worden. Wil je graag advies? De timmermannen via Casius helpen je er graag bij.

Deurkozijn vervangen

Heb je een keuze gemaakt welk soort deur je wilt hebben en blijkt het dat je kozijnen daardoor vervangen moeten worden? Of misschien is de deurpost beschadigt en moet je de deurpost vervangen?

Dan kan je kiezen voor verschillende materialen voor je nieuwe kozijnen: 

  • Kunststof;
  • Hout;
  • Aluminium.

Ben je opzoek naar de goedkoopste optie? Kies dan voor kunststof. Wil je de kleur later graag nog kunnen aanpassen? Dan is hout geschikter. Aluminium geeft een luxe uitstraling.

Factoren die de prijs bepalen

Afhankelijk van wat voor deur je plaatst en waar, verschillen de prijzen. Dat komt omdat de prijzen afhankelijk zijn van de volgende factoren:

Het aantal deuren

Plaats je meer deuren, dan is de prijs onder aan de streep hoger dan bij een deur. Maar wist je dat de prijs per deur vaak daalt als je meerdere deuren laat plaatsen. Heb je dus een aantal deuren in huis die vervangen of geplaatst moeten worden? Dan is het aan te raden om het in één keer te doen. 

Soorten deuren

Opdekdeuren en stompe deuren verschillen in prijs. Een stompe deur laten plaatsen kost gemiddeld €120 tot €160 en een opdekdeur laten plaatsen gemiddeld €60 tot €80. Er is ook een verschil tussen buiten- en binnendeuren. Buitendeuren zijn een stuk steviger dan binnendeuren, dat moet wel omdat ze bestand moeten zijn tegen weersomstandigheden en je huis beschermen van mensen die ongewenst naar binnen willen. Binnendeuren hoeven niet zo stevig te zijn, dus die zijn goedkoper.

Aanschaf van een deur

Het materiaal, formaat en design van een deur bepalen heel erg de prijs. Afhankelijk van je eigen wensen kan de prijs dus verschillen.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor het plaatsen van een deur

maandag 16 mei 2022

Binnendeuren vervangen

Ik wil in mijn appartement zes stalen kozijnen+ opdekdeuren laten verwijderen en 6 stompe houten deuren + kozijnen laten plaatsen van het merk Svedex. Liefst zsm na 13 juni als het kan.


Kozijnen, deuren en dakramen Utrecht
maandag 16 mei 2022

Raam plaatsen in schuur

Er moet een nieuw raamkozijn met glas in de schuur worden geplaatst. De maten moeten door een vakman gemeten worden.


Kozijnen, deuren en dakramen Almelo
zondag 15 mei 2022

Schuurdeur laten plaatsen

Wij zijn een schuurdeur aan het bestellen (CanDo) en zouden graag een offerte krijgen voor het (laten) plaatsen. Het is een standaardmaat deur (202,5 bij 82,5). Het door ons gekochte deurbeslag moet ook nog worden geplaatst. Wij horen graag.


Kozijnen, deuren en dakramen Leiden
zondag 15 mei 2022

Houten schuifpui plaatsen (2,8m)

Ik zoek een vakman die voor mij een houten schuifpui kan komen plaatsen. De afmetingen: 2,83 x 2,67m.


Kozijnen, deuren en dakramen Rotterdam
vrijdag 13 mei 2022

Plaatsen tweedehands kunststofkozijnen

Ik zoek een vakman die mij kan helpen met het plaatsen van tweedehands kunststofkozijnen in de gevel van de eerste verdieping. Betreft een kozijn van ongeveer 1 bij 2. Ze staan al in de tuin. Oude houten kozijnen verwijderen. Werk is op de eerste verdieping.


Kozijnen, deuren en dakramen Zoetermeer
vrijdag 13 mei 2022

Houten raamkozijn plaatsen

Nieuwe houten raamkozijn plaatsen. Afm. Bxh is 143 x 120 cm. De ene helft met een vaste gedeelte en rooster. De andere helft een draairaam. Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ik weet het nog niet, afhankelijk van advies & informatie In welke materiaalsoort ben je geïnteresseerd?: Hout Hoeveel ramen en/of deuren wil je laten plaatsen?: 1-2 Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Kozijnen, deuren en dakramen Winschoten
donderdag 12 mei 2022

Binnendeur plaatsen

Ik zoek een vakman die voor mij een binnendeur voor de badkamer kan plaatsen. Het slot en de hendel heb ik al en de deur zou ik graag in overleg met de vakman aanschaffen.


Kozijnen, deuren en dakramen Vlaardingen
donderdag 12 mei 2022

Buitendeur vervangen

Zoek een vakman voor een nieuwe buitendeur plaatsen plus hang en sluitwerk . Deur gaan we zelf aanschaffen.


Kozijnen, deuren en dakramen Winschoten
woensdag 11 mei 2022

Dubbel raamkozijn plaatsen, hout

Ik zoek een vakman voor het plaatsen van een dubbel raamkozijn (L en R): onder vast raam, daarboven uitzetraam, en daar boven geluidgedempte ventilatie. De materialen mogen van hout.


Kozijnen, deuren en dakramen Landsmeer
Offertes aanvragen