Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Deur Plaatsen

Deuren plaatsen

Wil je je binnendeur vervangen of is wil je je voordeur vervangen? Ben je opzoek naar iemand die dit professioneel doet? 

De timmermannen via Casius helpen je hier graag mee. Ze staan voor je klaar voor zowel grote als kleine klussen. Ze helpen je niet alleen bij het vervangen of plaatsen van nieuwe deuren, maar ook bij het plaatsen van (houten) kozijnen of bij het timmeren van een tuinhuis of schutting. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je een deur wilt vervangen of plaatsen? Wil je graag dat een timmerman bij je langs komt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in!

Wat kost een deur plaatsen?

De kosten voor het plaatsen van een deur is erg afhankelijk van het soort deur. Gaat het om een binnendeur? Een buitendeur? Wil je deurkozijnen vervangen? Wil je een stompe deur of een opdekdeur? Al deze zaken spelen mee in de prijs. 

Hieronder in de tabel zie je een overzicht van de gemiddelde kosten voor nieuwe deuren plaatsen of deuren vervangen.

Let op: de timmermannen via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Werkzaamheden Gemiddelde kosten
Inmeten binnen- en buitendeuren €50 - €70 per deur (prijs inmeten extra deur €10 per stuk)
Opdekdeur plaatsen Opdekdeur plaatsen
Stompe binnendeur plaatsen €120 - €160 per deur
Stompe buitendeur met 1-puntslot plaatsen €250 -€300 per deur
Stompe buitendeur met 3-puntslot plaatsen €300 - €350 per deur
Kozijn vervangen of plaatsen (in bestaande uitsparing) €50 - €200 per kozijn
Opdekdeur afhangen €55 - €75
Stompe deur afhangen €65 - €100

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Deuren installeren

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Wat is het verschil tussen een opdekdeur en een stompe deur?

Deze vraag is simpel te beantwoorden: Een opdekdeur valt op het kozijn en een stompe deur valt er in. Belangrijk is om te weten dat je voor een opdekdeur speciale scharnieren nodig hebt.

Het is belangrijk om te weten wat voor deur je nu hebt en wat voor deur je zou willen hebben, omdat zowel de kozijnen als scharnieren er op afgestemd moeten worden. Wil je graag advies? De timmermannen via Casius helpen je er graag bij.

Deurkozijn vervangen

Heb je een keuze gemaakt welk soort deur je wilt hebben en blijkt het dat je kozijnen daardoor vervangen moeten worden? Of misschien is de deurpost beschadigt en moet je de deurpost vervangen?

Dan kan je kiezen voor verschillende materialen voor je nieuwe kozijnen: 

  • Kunststof;
  • Hout;
  • Aluminium.

Ben je opzoek naar de goedkoopste optie? Kies dan voor kunststof. Wil je de kleur later graag nog kunnen aanpassen? Dan is hout geschikter. Aluminium geeft een luxe uitstraling.

Factoren die de prijs bepalen

Afhankelijk van wat voor deur je plaatst en waar, verschillen de prijzen. Dat komt omdat de prijzen afhankelijk zijn van de volgende factoren:

Het aantal deuren

Plaats je meer deuren, dan is de prijs onder aan de streep hoger dan bij een deur. Maar wist je dat de prijs per deur vaak daalt als je meerdere deuren laat plaatsen. Heb je dus een aantal deuren in huis die vervangen of geplaatst moeten worden? Dan is het aan te raden om het in één keer te doen. 

Soorten deuren

Opdekdeuren en stompe deuren verschillen in prijs. Een stompe deur laten plaatsen kost gemiddeld €120 tot €160 en een opdekdeur laten plaatsen gemiddeld €60 tot €80. Er is ook een verschil tussen buiten- en binnendeuren. Buitendeuren zijn een stuk steviger dan binnendeuren, dat moet wel omdat ze bestand moeten zijn tegen weersomstandigheden en je huis beschermen van mensen die ongewenst naar binnen willen. Binnendeuren hoeven niet zo stevig te zijn, dus die zijn goedkoper.

Aanschaf van een deur

Het materiaal, formaat en design van een deur bepalen heel erg de prijs. Afhankelijk van je eigen wensen kan de prijs dus verschillen.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor het plaatsen van een deur

maandag 29 mei 2023

Houten kozijnen plaatsen of vervangen

Twee kozijnen vervangen met ramen van enkel naar dubbelglas. In welke materiaalsoort ben je geïnteresseerd?: Hout Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ja, na het vergelijken van offertes Hoeveel kozijnen en/of deuren wil je laten plaatsen?: 1-2 Ben je eigenaar van de woning?: Nee, ik word binnen 3 maanden eigenaar


Kozijnen, deuren en dakramen Appeltern
maandag 29 mei 2023

Houten kozijnen plaatsen of vervangen

I live in Amsterdam on top floor from a building in west and I need to replace my wooden windows with new one. Interested to make an appointment and receive an offer. Dankjewel In welke materiaalsoort ben je geïnteresseerd?: Hout Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ja, na het vergelijken van offertes Hoeveel kozijnen en/of deuren wil je laten plaatsen?: 3 of meer Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Kozijnen, deuren en dakramen Amsterdam
vrijdag 26 mei 2023

Houten kozijnen plaatsen of vervangen

Mevrouw spreekt engels en geeft aan dat het niet om kunststof gaat maar om hout. Ik ga de aanvraag omzetten en doorzetten. Mevrouw is doorgaans in de ochtend goed bereikbaar. Wanneer zij niet kan opnemen graag een voicemail achterlaten zodat ze kan terugbellen. In welke materiaalsoort ben je geïnteresseerd?: Hout Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ik weet het nog niet, afhankelijk van advies & informatie Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar Hoeveel kozijnen en/of deuren wil je laten plaatsen?: 3 of meer


Kozijnen, deuren en dakramen Den Haag
vrijdag 26 mei 2023

Buitendeur vervangen

Bestaande buitendeur vervangen door reeds aanwezige buitendeur (2105 x 825). Het hang en sluitwerk is reeds op deze deur gemonteerd. Deur moet aan een zijde 3 mm ingekort worden en scharnier positie moet in kozijn overgenomen worden van de deur. Tevens het plaatsen van de slotplaat in het kozijn.


Kozijnen, deuren en dakramen Hoorn
woensdag 24 mei 2023

Plaatsen van een schuurdeur

Kunt u het volgende voor ons doen: - nieuwe schuurdeur leveren - afhangen schuurdeur De oude schuurdeur is rot van onderen. Dit is een stompe deur. We kunnen zelf de deur opmeten. Ik wil een nieuwe schuurdeur af laten hangen, mijn oude schuurdeur was aan het rotten aan de onderkant. De afmetingen van de schuurdeur zijn, 877mm breed X 208 mm hoogte.


Kozijnen, deuren en dakramen Alkmaar
woensdag 24 mei 2023

Voorzetramen tbv geluidsisolatie plaatsen

Voor onze evenementenlokatie in Amsterdam zijn we op zoek naar een specialist die 3 voorzetramen van ca 4x4m kan plaatsen aan de binnenkant. Profielen of kozijnen met 11 mm gelaagd enkelglas. Gezien de entreemogelijkheden zal dit niet in 1 geheel van 4x4m kunnen.


Kozijnen, deuren en dakramen Amsterdam
woensdag 24 mei 2023

Houten schuifpui plaatsen of vervangen

Images sent by lead: http://api.solvari.nl/system/v2/lead/f5c16b9c-a042-450c-827d-2aca7a078ca9/assets Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ja, na het vergelijken van offertes In welk materiaal schuifpui ben je geïnteresseerd?: Hout Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Kozijnen, deuren en dakramen Hoogland
dinsdag 23 mei 2023

Dakraam laten plaatsen

Er is nu een kleine dakraam aanwezig, die willen we vervangen door een grotere, eventueel 2


Kozijnen, deuren en dakramen Bunschoten Spakenburg
dinsdag 23 mei 2023

Dakraam plaatsen

Wij willen een dakraam laten plaatsen en zouden graag een offerte willen ontvangen van jullie. Ik stuur u hierbij foto's van de buitengevel en binnenkant. Het oude zolderraam blijft bestaan. Het is een nieuwbouwwoning en heeft een constructie dak en er zullen extra ondersteunings balken geplaats moeten worden. Graag een offerte wat het totale plaatje gaat kosten. Maat dakraam: 114×140


Kozijnen, deuren en dakramen Nijmegen
Offertes aanvragen