Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Deur Plaatsen

Deuren plaatsen

Wil je je binnendeur vervangen of is wil je je voordeur vervangen? Ben je opzoek naar iemand die dit professioneel doet? 

De timmermannen via Casius helpen je hier graag mee. Ze staan voor je klaar voor zowel grote als kleine klussen. Ze helpen je niet alleen bij het vervangen of plaatsen van nieuwe deuren, maar ook bij het plaatsen van (houten) kozijnen of bij het timmeren van een tuinhuis of schutting. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je een deur wilt vervangen of plaatsen? Wil je graag dat een timmerman bij je langs komt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in!

Wat kost een deur plaatsen?

De kosten voor het plaatsen van een deur is erg afhankelijk van het soort deur. Gaat het om een binnendeur? Een buitendeur? Wil je deurkozijnen vervangen? Wil je een stompe deur of een opdekdeur? Al deze zaken spelen mee in de prijs. 

Hieronder in de tabel zie je een overzicht van de gemiddelde kosten voor nieuwe deuren plaatsen of deuren vervangen.

Let op: de timmermannen via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Werkzaamheden Gemiddelde kosten
Inmeten binnen- en buitendeuren €50 - €70 per deur (prijs inmeten extra deur €10 per stuk)
Opdekdeur plaatsen Opdekdeur plaatsen
Stompe binnendeur plaatsen €120 - €160 per deur
Stompe buitendeur met 1-puntslot plaatsen €250 -€300 per deur
Stompe buitendeur met 3-puntslot plaatsen €300 - €350 per deur
Kozijn vervangen of plaatsen (in bestaande uitsparing) €50 - €200 per kozijn
Opdekdeur afhangen €55 - €75
Stompe deur afhangen €65 - €100

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Deuren installeren

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Wat is het verschil tussen een opdekdeur en een stompe deur?

Deze vraag is simpel te beantwoorden: Een opdekdeur valt op het kozijn en een stompe deur valt er in. Belangrijk is om te weten dat je voor een opdekdeur speciale scharnieren nodig hebt.

Het is belangrijk om te weten wat voor deur je nu hebt en wat voor deur je zou willen hebben, omdat zowel de kozijnen als scharnieren er op afgestemd moeten worden. Wil je graag advies? De timmermannen via Casius helpen je er graag bij.

Deurkozijn vervangen

Heb je een keuze gemaakt welk soort deur je wilt hebben en blijkt het dat je kozijnen daardoor vervangen moeten worden? Of misschien is de deurpost beschadigt en moet je de deurpost vervangen?

Dan kan je kiezen voor verschillende materialen voor je nieuwe kozijnen: 

  • Kunststof;
  • Hout;
  • Aluminium.

Ben je opzoek naar de goedkoopste optie? Kies dan voor kunststof. Wil je de kleur later graag nog kunnen aanpassen? Dan is hout geschikter. Aluminium geeft een luxe uitstraling.

Factoren die de prijs bepalen

Afhankelijk van wat voor deur je plaatst en waar, verschillen de prijzen. Dat komt omdat de prijzen afhankelijk zijn van de volgende factoren:

Het aantal deuren

Plaats je meer deuren, dan is de prijs onder aan de streep hoger dan bij een deur. Maar wist je dat de prijs per deur vaak daalt als je meerdere deuren laat plaatsen. Heb je dus een aantal deuren in huis die vervangen of geplaatst moeten worden? Dan is het aan te raden om het in één keer te doen. 

Soorten deuren

Opdekdeuren en stompe deuren verschillen in prijs. Een stompe deur laten plaatsen kost gemiddeld €120 tot €160 en een opdekdeur laten plaatsen gemiddeld €60 tot €80. Er is ook een verschil tussen buiten- en binnendeuren. Buitendeuren zijn een stuk steviger dan binnendeuren, dat moet wel omdat ze bestand moeten zijn tegen weersomstandigheden en je huis beschermen van mensen die ongewenst naar binnen willen. Binnendeuren hoeven niet zo stevig te zijn, dus die zijn goedkoper.

Aanschaf van een deur

Het materiaal, formaat en design van een deur bepalen heel erg de prijs. Afhankelijk van je eigen wensen kan de prijs dus verschillen.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor het plaatsen van een deur

vrijdag 27 januari 2023

Houten binnendeuren plaatsen nieuwbouw woning

Het gaat om een nieuwbouw pand Om hoeveel deuren gaat het?: meer dan 10 In welke houtsoort heb je interesse?: MDF vlakke deuren Welke deurvormen zijn gewenst?: standaard deur Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Kozijnen, deuren en dakramen Almere
donderdag 26 januari 2023

Houten binnendeur plaatsen

deur moet ca 100cm breed zijn en 250 cm hoog tot aan het plafond. Liefst gewoon een gladde witte deur. Moet wel tochtvrij afsluiten!!!!! Om hoeveel deuren gaat het?: 1 In welke houtsoort heb je interesse?: andere massieve houtsoort Welke deurvormen zijn gewenst?: kamerhoge deuren (tot het plafond) Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Kozijnen, deuren en dakramen Halsteren
donderdag 26 januari 2023

Voordeur isoleren en hr++ plaatsen

Voordeur beter isoleren en enkelglas en glas in lood vervangen door HR++ glas


Kozijnen, deuren en dakramen Bilthoven
dinsdag 24 januari 2023

Kunststof (houtlook) kozijnen + triple glas plaatsen

Wij willen alle kozijnen en deuren op de begane grond en 1e verdieping van onze tussenwoning uit 1947 laten vervangen door houtlook kunststof kozijnen met triple glas


Kozijnen, deuren en dakramen Ede
maandag 23 januari 2023

Kozijn plaatsen

Het oude kozijn verwijderen (hout met daaronder een borstwering) dit onderste gedeelte met bakstenen opmetselen en daarbovenop het reeds in bezit hebbende kozijn plaatsen. Dit kozijn moet geplaatst worden aan de achterkant van ons huis op de eerste verdieping en staat nu nog op de grond. Foto's volgen. in overleg kan ik zelf ook een en ander regelen en voorbereiden. Graag binnen nu en 4 weken geplaatst.


Kozijnen, deuren en dakramen Zandvoort
maandag 23 januari 2023

Houten binnendeur plaatsen

2670mm hoog 1230mm breed Overschilderbaar Rails is reeds voorhanden


Kozijnen, deuren en dakramen Almere
maandag 23 januari 2023

Houten kozijnen plaatsen

Graag ontvang ik een offerte voor 2 ramen en houten kozijnen voor mijn huis in Utrecht (alleen levering, plaatsing zal ik zelf doen). Het gaat om een kozijn met een afmeting van 1336mm (breedte) x 376mm (hoogte). Ik wil hierin graag 2 ramen waarvan 1 open moet kunnen middels een kiepraam (aan de onderkant open). Het andere kozijn heeft een afmeting van 1006mm x 956mm. Ook hierin 2 ramen die open kunnen draaien naar buiten toe (een van links ander van rechts). Kunt u een offerte sturen met de prijs van HR++ en HR+++ glas? En wat zijn de kosten van afmeten aan huis?


Kozijnen, deuren en dakramen Utrecht
maandag 23 januari 2023

Houten kozijnen en 2 binnendeuren plaatsen

Ik wil graag 3 dubbele ramen, 2 buitendeuren en 1 groot raam bestaand uit 6 delen. Graag hout.


Kozijnen, deuren en dakramen Naarden
maandag 23 januari 2023

Scheidingsdeur plaatsen

Scheidingsdeur van 2 vertrekken laten plaatsen. Deuren graag aanschaffen via de vakman. Om hoeveel deuren gaat het?: 1 In welke houtsoort heb je interesse?: MDF vlakke deuren Welke deurvormen zijn gewenst?: kamerhoge deuren (tot het plafond) Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Kozijnen, deuren en dakramen Ommel
Offertes aanvragen