Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Deuren of ramen op juiste hoogte afhangen

Deuren afhangen

Heb je deuren die afgehangen moeten worden? Kijk dan snel verder voor de mogelijkheden en ontvang tot wel 3 gratis en vrijblijvende offertes.

Of je nu een binnen- of buitendeur laat plaatsen, in alle gevallen moet de deur goed afgehangen worden. Dat betekent dat de deur keurig in het kozijn wordt geplaatst. Het goed afhangen van een deur zorgt ervoor dat de deur soepel open en dicht gaat en het voorkomt dat de deur scheef hangt, waardoor de deur kan klemmen. Dit is dus een klus die letterlijk op de millimeter nauwkeurig uitgevoerd moet worden.

De timmermannen via Casius hebben hier ruime ervaring mee. Ze staan voor je klaar voor zowel grote als kleine klussen. Ze helpen je niet alleen bij het afhangen van deuren, maar ook bij het plaatsen van (houten) kozijnen, maar ze helpen je ook graag bij het timmeren van een tuinhuis of schutting. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je een deur wilt laten afhangen? Wil je graag dat een timmerman bij je langskomt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in!

Wat kost het afhangen van een deur?

Hieronder in de tabel zie je een overzicht van de gemiddelde kosten voor het laten afhangen van verschillende soorten deuren.

Let op: de timmermannen via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Soort klus Prijs per deur
Binnendeur afhangen €100 - €125
Twee of drie binnendeuren afhangen €75 - €100
Vier of meer binnendeuren afhangen €55 - €80
Voordeur afhangen €250 - €300
Achterdeur afhangen, inclusief deur €600 - €700
Schuurdeur afhangen, inclusief deur €600 - €700
Plaatsen driepuntslot €150 - €175

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

237 Deur Afhangen

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Hoe wordt de prijs van de klus bepaald?

Er zijn verschillende zaken die meespelen voor het bepalen van de prijs. Hieronder staan er een aantal genoemd. 

Soort deur afhangen

De moeilijkheidsgraad van de klus en dus de hoeveelheid tijd die de vakman nodig heeft voor het afhangen van de deur, wordt bepaald door het soort deur dat afgehangen moet worden. Wil je een binnendeur afhangen of een buitendeur?
Er zijn stompe- en opdekdeuren. Bij een opdekdeur valt de rand van de deur op het kozijn. Bij een stompe deur valt de deur in het kozijn. 

  • Opdekdeur afhangen: Een opdek binnendeur is makkelijker te plaatsen dan een stompe deur. Dat komt doordat in een opdekdeur vaak al de gaten voor de scharnieren zitten en de vakman de deur niet hoeft af te schaven, zodat deze precies in het kozijn past. Deze deur afhangen doe je met 3 scharnieren. De vakman is dus sneller klaar met deze opdek binnendeur. 
  • Stompe deur afhangen: Bij een stompe deur moet de vakman vaak nog wel de gaten voor de scharnieren en het deurbeslag maken, omdat deze met normale scharnieren opgehangen wordt. Vaak moet de deur ook iets bijgeschaafd worden om het passend te maken voor het kozijn. De vakman is bij het afhangen van een stompe deur dus meestal meer tijd kwijt.
  • Voordeur afhangen: Een voordeur afhangen is duurder dan het afhangen van een binnendeur. Dit komt voornamelijk doordat het lastiger is, omdat een voordeur zwaarder is dan een binnendeur. Het kost de vakman meer tijd. Hij moet de deur netjes afhangen en de scharnieren en beslag monteren. In veel gevallen is ook een brievenbus en driepuntslot nodig. Deze werkzaamheden samen maakt het dat de totale prijs rond de €400 – €475 ligt. 
  • Achterdeur of schuurduur afhangen: Als je een nieuwe achterdeur of schuurdeur wil hebben dan maakt het voor de prijs niets uit. Vaak levert de vakman deze deur en hangt het vervolgens netjes af. Deze deuren hebben ook een driepuntslot. De kosten voor het afhangen van deze deuren is inclusief glas, beslag en montage. Gemiddeld ben je ongeveer €750 - €875 kwijt. 

Aanschaf deur

Vaak levert de vakman de deur zelf. Wanneer dit niet het geval is, zul je de deur zelf moeten aanschaffen. In het laatste geval heb je meer keuze in welke deur je wilt, denk aan een voordeligere- of een kostbaardere variant. Je kunt de deur zo prijzig of voordelig maken als je zelf wilt. Wil je voornamelijk dat de deur de warmte in een bepaalde ruimte behoudt? Dan kun je voor een voordelige opdekdeur kiezen. Bij een gemiddelde bouwmarkt vind je binnendeuren vanaf €25. Wanneer je liever een strakke en moderne uitstraling wilt hebben, kan de prijs al snel oplopen tot rond de €400 per deur. 

Staffelkorting bij meerdere deuren afhangen

Wil je besparen op het afhangen van de deuren? Dan kun je meerdere deuren tegelijk laten afhangen. Dit is vaak aantrekkelijk voor de vakman en daarom kan je soms een staffelkorting krijgen. Sommige vakmannen hanteren een staffelkorting bij drie deuren van rond de €25, voor vier deuren is dit €20 in totaal. 

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor deuren afhangen

donderdag 12 mei 2022

1 Opdek binnendeur inkorten + evt. 3 afhangen

Ik wil 1 opdek binnendeur laten inkorten. Deze zal ik zelf aanschaffen. En ook eventueel 3 andere opdekdeuren laten afhangen.


Kozijnen, deuren en dakramen Schijndel
donderdag 05 mei 2022

Binnendeuren verven en afhangen

Ik heb 3 nieuwe stompe binnendeuren gekocht die een grondlaag hebben maar nog geverfd moeten worden en vervolgens afgehangen worden incl deurbeslag (heb ik in huis). Daarnaast heb ik een bestaande binnendeur die ik graag opnieuw wil laten verven. Verder is er nog een bestaande binnendeur die ook opnieuw geverfd moet worden en vervolgens elders in het huis moet worden afgehangen. Dus 5 deuren verven, 3 nieuwe afhangen en 1 bestaande op nieuwe plek afhangen.


Kozijnen, deuren en dakramen Hilversum
zondag 01 mei 2022

Houten Buitendeur afhangen

De voordeur sluit niet goed en moet goed in het kozijn afgehangen worden


Kozijnen, deuren en dakramen Emmen
vrijdag 29 april 2022

schuurdeur vervangen

Schuurdeur 93x211,5 is rot door schimmel en moet vervangen worden door soortgelijke deur. De opdracht omvat inmeten, levering, afhangen en schilderen ral 9010


Kozijnen, deuren en dakramen Maarn
woensdag 27 april 2022

Voordeur laten inmeten en daarna afhangen

Er is 1 voordeur die we willen laten inmeten. Daarna gaan we de deur bestellen en willen we deze laten afhangen. We hebben een houten kozijn. Deurbeslag gaan we hergebruiken en scharnieren zijn er ook al.


Kozijnen, deuren en dakramen Terheijden
woensdag 27 april 2022

Voordeur vervangen

We willen de deur bestellen inclusief freeswerk, sluiting, beslag etc. Dus het gaat om afhangen van een voordeur. Deur van 88:211,5 met driepuntsluiting. Is nu nog een oude deur.


Kozijnen, deuren en dakramen Zevenaar
dinsdag 26 april 2022

Binnendeuren verven en afhangen

Ik heb 3 nieuwe deuren gekocht. Deze moeten geverfd en daarna afgehangen worden incl. deurbeslag. Verder 2 bestaande deuren opnieuw verven en afhangen.


Kozijnen, deuren en dakramen Hilversum
vrijdag 22 april 2022

Dubbele deuren binnen opnieuw afhangen

Ik wil nu de inloopdeur van mijn openslaande reeds afgehangen deuren omzetten, dwz dat ik nu niet door de linkerdeur loop maar door de rechterdeur. Daarvoor moeten de twee deuren aangepast worden inclusief de deurkruk. Ter verduidelijking stuur ik foto´s mee van de huidige situatie.


Kozijnen, deuren en dakramen Oegstgeest
donderdag 21 april 2022

Deuren hangen/inkorten en aflakken

Tussen 17 juni en 31 juni moet er het volgende gebeuren: 3 deuren afhangen en op maat maken (klinken en sloten zitten er al in, standaard hardboard deuren) 3 deuren inkorten (1 deur met glas, andere standaard hardboard) 4 kozijnen en deuren wit aflakken (standaard hardboard deuren) 3 kozijnen en 4 deuren zwart aflakken (2 deuren met glas, andere standaard hardboard) Het gaat om binnendeuren en binnenkozijnen. Alle deuren zijn gegrond en/of bevatten al lak.


Kozijnen, deuren en dakramen Ossendrecht
donderdag 21 april 2022

2 houten binnendeuren laten afhangen

Ik wil graag 2 houten binnendeuren laten afhangen.


Kozijnen, deuren en dakramen Sliedrecht
donderdag 21 april 2022

Drie binnendeuren laten afhangen

Er moeten 3 stompe binnendeuren worden afgehangen. Graag wat advies en info.


Kozijnen, deuren en dakramen Deurne
woensdag 20 april 2022

Voordeur afhangen

Ik heb een Cando deur gekocht en deze wil ik graag laten afhangen. Het heeft een 3 puntssluiting, er moeten scharnieren en glas geplaatst worden.


Kozijnen, deuren en dakramen IJsselmuiden
woensdag 20 april 2022

Buitendeur afhangen

Het afhangen van een Ml 825, duo-deur. (boerderijdeur) De deur moet ter plekke nog doorgezaagd worden. Deur afhangen, glas plaatsen, monteren van deurbeslag en cilinderslot. Schilderwerk wordt zelf gedaan.


Kozijnen, deuren en dakramen Zevenaar
vrijdag 15 april 2022

2 binnendeuren afhangen, inclusief de kozijnen

Het vervangen van 2 binnendeuren, inclusief de deurkozijnen. Graag eerst een afspraak maken om de maten op te nemen zodat ik weet wat ik moet bestellen.


Kozijnen, deuren en dakramen Almere
maandag 11 april 2022

8 Stompe binnendeuren afhangen

Voor onze nieuwe woning zouden wij graag 8 stompe binnendeuren willen laten afhangen. Als de prijs naar wens is mogen de deuren aangeschaft worden en anders doen we dat zelf.


Kozijnen, deuren en dakramen Nijmegen
zondag 10 april 2022

2 binnendeuren afhangen

Zoek een vakman voor het vervangen van 2 binnen deuren (stompe deuren)


Kozijnen, deuren en dakramen Valthermond
zondag 10 april 2022

Deur inclusief kozijn afhangen

Zoek een vakman voor het afhangen van de achterdeur inclusief kozijn. Graag wat advies en info.


Kozijnen, deuren en dakramen Sellingen
zondag 10 april 2022

Buitendeur afhangen

Ik wil een buitendeur kopen bij de Praxis en nu zoek ik een vakman die dit voor mij kan afhangen.


Kozijnen, deuren en dakramen Oegstgeest
maandag 04 april 2022

2 buitendeuren laten afhangen

1 marantie deur (ML 692) breed 870 mm, driepuntsluiting kruk bediend en infrezen + 4 veiligheid scharnieren 89 mm, 1 set deurkruk + schild omheen cilinder: CPV 100 aluminium sleutelbediend Sluitstrip en tocht-strips en 1 anti inbraakstrip met verzet, glasband/ kit Klein materiaal: 2 componenten-plamuur om beschadigingen te maskeren e.d. 1x tuindeur ML 480 { 480x83) rabat hout + 2x kozijn stijlen met scharnieren hang en sluitwerk balk vergrendeld Verzoek om offerte/prijsopgave voor verrichting binnen 1 maand {3 offertes van uitvoering s.v.p.) Omvang werkzaamheden: 1x inhangen meranti-deur (ML 692) met 1x CVP aluminium sleutelbediend driepuntssluiting + infrezen 4 stuks veiligheidsscharnieren, 1 set deurkruk > schild met cilinder kern 1x anti-inbraakstrip, sluitstrip en tochtstrippen en glasband kitten Klein materiaal: 2 componenten plamuur voor maskeren van de beschadiging 1x inhangen van tuindeur (ML 480) rabathout met 2 kozijn stijlen Aanbrengen: scharnieren en hang en sluitwerk {wordt balk vergrendeld) 1x afwateringsdorpel (ML 480) als deurtop afsluiting toevoegen Nauwkeurig inmeten vooraf is zeer gewenst; materiaal wordt tijdig geleverd door Praxis Het gaat om inbraakschade die wel snel hersteld moet worden.


Kozijnen, deuren en dakramen Amsterdam Zuidoost
zaterdag 02 april 2022

5 stompe deuren vervangen incl. deurbeslag en scharnieren

Ik ben op zoek naar een vakman voor het volgende: - Oude deuren verwijderen, deurbeslag en scharnieren hergebruiken. - Nieuwe deuren afhangen. - Oude deuren afvoeren. Het gaat om 5 stompe deuren.


Kozijnen, deuren en dakramen Zevenaar
donderdag 31 maart 2022

Binnendeur afhangen

Binnendeur afhangen, de scharnieren krijg ik niet los. De deur is geschilderd en daarna door de schilder ingehangen maar de deur klemt.


Kozijnen, deuren en dakramen IJsselstein
dinsdag 29 maart 2022

1 opdek binnendeur volledig afhangen en monteren

Na de aanschaf van een Cando hout/glazen binnendeur zou ik deze graag gemonteerd willen hebben tussen de woonkamer en hal in mijn woning. Het betreft een opdek houten deur waarbij zover mij bekend is alles nog volledig gemonteerd en in gevreesd moet worden. De huidige deur kan ik zelf eruit halen.


Kozijnen, deuren en dakramen Pijnacker
maandag 28 maart 2022

2 stompe deuren beslag (aanwezig), scharnieren en afhangen

graag 2 nassieve toiletdeuren afhangen en monteren met beslag en scharnieren. deuren hebben nog geen slotgaten e.d.


Kozijnen, deuren en dakramen Tiel
maandag 28 maart 2022

8 nieuwe stompe binnendeuren afhangen

8 nieuwe stompe binnendeuren afhangen. Scharnieren en deuren zijn aanwezig. Ook de oude deuren verwijderen.


Kozijnen, deuren en dakramen Utrecht
zaterdag 26 maart 2022

4 binnendeuren afhangen

I need to replace 4 doors. Zijn waarschijnlijk stompe deuren. Graag advies en informatie.


Kozijnen, deuren en dakramen Zaandijk
zaterdag 26 maart 2022

1 binnendeur afhangen + deurbeslag monteren

Ik zoek een vakman voor het afhangen van 1 opdekbinnendeur en het monteren van deurbeslag. Tevens zou de deur aan de onderzijde 1 cm ingekort moeten worden.


Kozijnen, deuren en dakramen Drunen
dinsdag 22 maart 2022

2 binnendeuren afhangen

Zoek een vakman voor het afhangen van binnendeuren en boren van de gaten in de deuren. Gaat om 2 opdekdeuren


Kozijnen, deuren en dakramen Noordwijk
vrijdag 18 maart 2022

Deur afhangen

Wij hebben een achterdeur met een driepuntssluiting die niet makkelijk op slot gaat omdat de deur wat is gaan hangen. Kan dit weer recht gehangen worden?


Kozijnen, deuren en dakramen Diemen
zaterdag 12 maart 2022

3 deuren met deurkruk afhangen en 1 toiletslot monteren

Ik zoek een klusjesman voor het volgende: 3x binnen deur afhangen 3x deurkruk monteren 1x toiletslot monteren


Kozijnen, deuren en dakramen Eindhoven
dinsdag 08 maart 2022

Binnendeuren afhangen en slot verplaatsen in ijzeren kozijn

Het kozijn is van ijzer en de deur past niet in het slot, het moet een stukje omhoog geplaatst gefreesd worden of een nieuw slot maar die is niet krijgen. Deuren zijn geleverd door praxis.


Kozijnen, deuren en dakramen Wormer
Offertes aanvragen