Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Deuren of ramen op juiste hoogte afhangen

Deuren afhangen

Deuren afhangen

Heb je deuren die afgehangen moeten worden? Kijk dan snel verder voor de mogelijkheden en ontvang tot wel 3 gratis en vrijblijvende offertes.

Of je nu een binnen- of buitendeur laat plaatsen, in alle gevallen moet de deur goed afgehangen worden. Dat betekent dat de deur keurig in het kozijn wordt geplaatst. Het goed afhangen van een deur zorgt ervoor dat de deur soepel open en dicht gaat en het voorkomt dat de deur scheef hangt, waardoor de deur kan klemmen. Dit is dus een klus die letterlijk op de millimeter nauwkeurig uitgevoerd moet worden.

De timmermannen via Casius hebben hier ruime ervaring mee. Ze staan voor je klaar voor zowel grote als kleine klussen. Ze helpen je niet alleen bij het afhangen van deuren, maar ook bij het plaatsen van (houten) kozijnen, maar ze helpen je ook graag bij het timmeren van een tuinhuis of schutting
Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je een deur wilt laten afhangen? Wil je graag dat een timmerman bij je langskomt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in!

Wat kost het afhangen van een deur?

Hieronder in de tabel zie je een overzicht van de gemiddelde kosten voor het laten afhangen van verschillende soorten deuren.

Let op: de timmermannen via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Soort klus Prijs per deur
Binnendeur afhangen €100 - €125
Twee of drie binnendeuren afhangen €75 - €100
Vier of meer binnendeuren afhangen €55 - €80
Voordeur afhangen €250 - €300
Achterdeur afhangen, inclusief deur €600 - €700
Schuurdeur afhangen, inclusief deur €600 - €700
Plaatsen driepuntsslot €150 - €175

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

237 Deur Afhangen

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Hoe wordt de prijs van de klus bepaald?

Er zijn verschillende zaken die meespelen voor het bepalen van de prijs. Hieronder staan er een aantal genoemd. 

Soort deur afhangen

De moeilijkheidsgraad van de klus en dus de hoeveelheid tijd die de vakman nodig heeft voor het afhangen van de deur, wordt bepaald door het soort deur dat afgehangen moet worden. Wil je een binnendeur afhangen of een buitendeur?
Er zijn stompe- en opdekdeuren. Bij een opdekdeur valt de rand van de deur op het kozijn. Bij een stompe deur valt de deur in het kozijn. 

  • Opdekdeur afhangen: Een opdek binnendeur is makkelijker te plaatsen dan een stompe deur. Dat komt doordat in een opdekdeur vaak al de gaten voor de scharnieren zitten en de vakman de deur niet hoeft af te schaven, zodat deze precies in het kozijn past. Deze deur afhangen doe je met 3 scharnieren. De vakman is dus sneller klaar met deze opdek binnendeur. 
  • Stompe deur afhangen: Bij een stompe deur moet de vakman vaak nog wel de gaten voor de scharnieren en het deurbeslag maken, omdat deze met normale scharnieren opgehangen wordt. Vaak moet de deur ook iets bijgeschaafd worden om het passend te maken voor het kozijn. De vakman is bij het afhangen van een stompe deur dus meestal meer tijd kwijt.
  • Voordeur afhangen: Een voordeur afhangen is duurder dan het afhangen van een binnendeur. Dit komt voornamelijk doordat het lastiger is, omdat een voordeur zwaarder is dan een binnendeur. Het kost de vakman meer tijd. Hij moet de deur netjes afhangen en de scharnieren en beslag monteren. In veel gevallen is ook een brievenbus en driepuntsslot nodig. Deze werkzaamheden samen maakt het dat de totale prijs rond de €400 – €475 ligt. 
  • Achterdeur of schuurduur afhangen: Als je een nieuwe achterdeur of schuurdeur wil hebben dan maakt het voor de prijs niets uit. Vaak levert de vakman deze deur en hangt het vervolgens netjes af. Deze deuren hebben ook een driepuntsslot. De kosten voor het afhangen van deze deuren is inclusief glas, beslag en montage. Gemiddeld ben je ongeveer €750 - €875 kwijt. 

Aanschaf deur

Vaak levert de vakman de deur zelf. Wanneer dit niet het geval is, zul je de deur zelf moeten aanschaffen. In het laatste geval heb je meer keuze in welke deur je wilt, denk aan een voordeligere- of een kostbaardere variant. Je kunt de deur zo prijzig of voordelig maken als je zelf wilt. Wil je voornamelijk dat de deur de warmte in een bepaalde ruimte behoudt? Dan kun je voor een voordelige opdekdeur kiezen. Bij een gemiddelde bouwmarkt vind je binnendeuren vanaf €25. Wanneer je liever een strakke en moderne uitstraling wilt hebben, kan de prijs al snel oplopen tot rond de €400 per deur. 

Staffelkorting bij meerdere deuren afhangen

Wil je besparen op het afhangen van de deuren? Dan kun je meerdere deuren tegelijk laten afhangen. Dit is vaak aantrekkelijk voor de vakman en daarom kan je soms een staffelkorting krijgen. Sommige vakmannen hanteren een staffelkorting bij drie deuren van rond de €25, voor vier deuren is dit €20 in totaal. 

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor deuren afhangen

maandag 27 september 2021

13 deuren afhangen

Frezen van scharnieren in kozijnen en deuren (41kg per stuk) en het afhangen van de deuren. Daarnaast afmonteren van sluitwerk. Betreft nieuwbouw huis.


Kozijnen, deuren en dakramen Roosendaal
zaterdag 25 september 2021

Op maat maken en afhangen binnendeur

Ik zoek een timmerman die een deur in de lengte een paar millimeter kan afschuren of zagen en de scharnieren kan inbeitelen en dan ook afhangen in de deurpost


Kozijnen, deuren en dakramen Aalsmeer
dinsdag 07 september 2021

Deuren afhangen

Het gaat om het afhangen van 8 deuren waarvan de deuren voorbereid zijn alleen de kozijnen nog helemaal nieuw (hout). Het gaat hierbij om de volgende locaties Meterkast Toilet BG Bijkeuken 3 x slaapkamer eerste verdieping 1 x badkamer 1 x kast 1ste verdieping Ik kan assisteren met het tillen van de deuren. Deze wordt al afgelakt geleverd en de breedte maat is aangepast naar het verschil in het kozijn. Het gaat om Svedex afgelakte deuren


Kozijnen, deuren en dakramen Tiel
woensdag 25 augustus 2021

Spoed: 9 binnendeuren afhangen

9 binnendeuren afhangen. Nieuwe stompe deuren plaatsen in nieuwe kozijnen(al geplaatst). Graag zsm realiseren. Opdracht is in Almere.


Kozijnen, deuren en dakramen Almere
vrijdag 30 juli 2021

5 binnen deuren inmeten en afhangen

Graag zou ik een offerte ontvangen voor het inmeten en plaatsen van 5 binnen deuren. Na het inmeten kunnen dan de deuren worden besteld en naderhand geplaatst worden. Gaat hoogstwaarschijnlijk om 3 a 4 stompe deuren. In afwachting van uw reactie.


Kozijnen, deuren en dakramen Koudum
woensdag 28 juli 2021

Afhangen twee binnendeuren

Ik zoek een timmerman die twee binnendeuren 211,5-83 wil afhangen in bestaande kozijnen


Kozijnen, deuren en dakramen Haarlem
dinsdag 27 juli 2021

Binnendeur afhangen

Zoek een vakman om een stompe deur in stalen kozijn te plaatsen, oude deur ook eruit halen.


Kozijnen, deuren en dakramen Tilburg
maandag 26 juli 2021

Voordeur afhangen

Ik zoek een vakman die mijn voordeur kan afhangen en plaatsen, de (nieuwe voordeur) is al voorzien van 3 puntsluiting en het slot is uitgezaagd ook de brievenbus opening is uitgezaagd


Kozijnen, deuren en dakramen Duiven
zaterdag 17 juli 2021

Afhangen nieuwe voordeur

Mijn oude voordeur met opsteekslot wil ik vervangen door een nieuwe met insteekslot. Ik zoek een vakman die de oude voordeur verwijdert en de nieuwe afhangt.


Kozijnen, deuren en dakramen Sprundel
Offertes aanvragen