Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Deuren of ramen op juiste hoogte afhangen

Deuren afhangen bedrijf

Heb je deuren die afgehangen moeten worden? Schakel dan een deuren afhangen bedrijf in. Lees hier over alle kosten en kom in contact met de beste timmermannen en ontvang tot wel drie offertes.

Deuren afhangen kosten

Voor het afhangen van een deur betaal je gemiddeld tussen de €100,- en €125,-. De prijs is afhankelijk van de volgende factoren:

  • Welke soort deur
  • De tijd dat de timmerman bezig is met het afhangen van de deur
  • Het timmerbedrijf dat de deur afhangt
  • De hoeveelheid deuren die gedaan moeten worden
  • De prijs van de deur die afgehangen moet worden

Hieronder in de tabel zie je een overzicht van de gemiddelde kosten voor het laten afhangen van verschillende soorten deuren.

Soort klus Prijs per deur
Binnendeur afhangen €100,- en €125,-
Twee of drie binnendeuren afhangen €75,- en €100,-
Vier of meer binnendeuren afhangen €55,- en €80,-
Voordeur afhangen €250,- en €300,-
Achterdeur afhangen, inclusief deur €600,- en€700,-
Schuurdeur afhangen, inclusief deur €600,- en €700,-
Plaatsen driepuntslot €150,- en €175,-

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Timmerman deuren afhangen nodig?

Hoe wordt de deuren afhangen prijs bepaald?

Er zijn verschillende zaken die meespelen voor het bepalen van de prijs. Hieronder staan er een aantal genoemd. 

Soort deur afhangen

De moeilijkheidsgraad van de klus en dus de hoeveelheid tijd die de vakman nodig heeft voor het afhangen van de deur, wordt bepaald door het soort deur dat afgehangen moet worden. Wil je een binnendeur afhangen of een buitendeur? Er zijn stompe- en opdekdeuren. Bij een opdekdeur valt de rand van de deur op het kozijn. Bij een stompe deur valt de deur in het kozijn. 

Opdekdeur afhangen

Een opdek binnendeur is makkelijker te plaatsen dan een stompe deur. Dat komt doordat in een opdekdeur vaak al de gaten voor de scharnieren zitten en de vakman de deur niet hoeft af te schaven, zodat deze precies in het kozijn past. Deze deur afhangen doe je met 3 scharnieren. De vakman is dus sneller klaar met deze opdek binnendeur. 

Stompe deur afhangen

Bij een stompe deur moet de vakman vaak nog wel de gaten voor de scharnieren en het deurbeslag maken, omdat deze met normale scharnieren opgehangen wordt. Vaak moet de deur ook iets bijgeschaafd worden om het passend te maken voor het kozijn. De vakman is bij het afhangen van een stompe deur dus meestal meer tijd kwijt.

Voordeur afhangen

Een voordeur afhangen is duurder dan het afhangen van een binnendeur. Dit komt voornamelijk doordat het lastiger is, omdat een voordeur zwaarder is dan een binnendeur. Hij moet de deur netjes afhangen en de scharnieren en beslag monteren. In veel gevallen is ook een brievenbus en driepuntslot nodig. Deze werkzaamheden samen maakt het dat de totale prijs rond de €400,- en €475,- ligt. 

Achterdeur of schuurduur afhangen

Als je een nieuwe achterdeur of schuurdeur wil hebben dan maakt het voor de prijs niets uit. De tijd die het een timmerman kost is gelijk aan het ophangen van een deur in de woning. Vaak levert de vakman deze deur en hangt het vervolgens netjes af. Deze deuren hebben ook een driepuntslot. De kosten voor het afhangen van deze deuren is inclusief glas, beslag en montage. Gemiddeld ben je ongeveer €750,- en €875,- kwijt. 

Aanschaf deur

Vaak levert de vakman de deur zelf. Wanneer dit niet het geval is, zul je de deur zelf moeten aanschaffen. In het laatste geval heb je meer keuze in welke deur je wilt, denk aan een voordeligere- of een kostbaardere variant. Je kunt de deur zo prijzig of voordelig maken als je zelf wilt. Wil je voornamelijk dat de deur de warmte in een bepaalde ruimte behoudt? Dan kun je voor een voordelige opdekdeur kiezen. Bij een gemiddelde bouwmarkt vind je binnendeuren vanaf €25,-. Wanneer je liever een strakke en moderne uitstraling wilt hebben, kan de prijs al snel oplopen tot rond de €400,- per deur. 

Staffelkorting bij meerdere deuren afhangen

Wil je besparen op het afhangen van de deuren? Dan kun je meerdere deuren tegelijk laten afhangen. Dit is vaak aantrekkelijk voor de vakman en daarom kan je soms een staffelkorting krijgen. Sommige vakmannen hanteren een staffelkorting bij drie deuren van rond de €25- voor vier deuren is dit €20,- in totaal.

Soorten deuren

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Erkend deuren afhangen bedrijf

Op zoek naar een erkend bedrijf voor het afhangen van je deuren? Al onze timmermannen zijn in het bezit van het keurmerk Erkend Vakwerk.

Aanvragen voor deuren afhangen bedrijf

woensdag 30 november 2022

Vervangen van 3 binnendeuren

Het gaat om 3 opdekbinnendeuren die geplaatst moeten worden ter vervanging van de oude. Deze zijn nieuw te bestellen bij Praxis. We vragen hulp bij het bestellen en afhangen. Graag zie ik een offerte tegemoet.


Kozijnen, deuren en dakramen Bennekom
dinsdag 22 november 2022

2 nieuwe binnendeuren plaatsen

Wij willen 2 nieuwe binnendeuren laten plaatsen. Daarbij willen we dat er eerst opgemeten wordt welke maten wij moeten nemen. We zoeken een vakman die de deuren kan ophalen en ook kan afhangen.


Kozijnen, deuren en dakramen Utrecht
maandag 21 november 2022

5 binnendeuren afhangen

Ik zoek een partij die voor mij 5 nieuwe stompe binnendeuren kan afhangen, 3 scharnieren per deur. Deze leveren wij zelf. Ze worden ter vervanging van de huidige deuren.


Kozijnen, deuren en dakramen Amsterdam
maandag 21 november 2022

Vier binnen deuren afhangen

Zoek een vakman voor het plaatsen van 4 opdekdeuren. Graag wat advies en info.


Kozijnen, deuren en dakramen Waalre
donderdag 17 november 2022

58 HPL deuren afhangen

Ik wil 58 HPL binnendeuren laten afhangen die voorzien zijn van alle inkrozingen. Alle scharnieren en sloten worden los meegeleverd. De binnen kozijnen moeten wel ingekroost worden, zowel de scharnieren als de slotplaten.


Kozijnen, deuren en dakramen Broek in Waterland
dinsdag 15 november 2022

2 Binnendeuren afhangen

Ik zoek een vakman die 2 deuren kan afhangen, 1 voor de woonkamer deur en 1 voor de wc. De gaten voor de scharnieren zijn al voorgeboord in de deuren en de scharnieren zijn ook al aanwezig. We hebben alleen iemand nodig die ze inhangt en pas maakt en misschien is het nodig om de scharnieren in de kozijnen te beitelen. Het deurbeslag is ook aanwezig. Graag meer informatie over wat dit zal kosten.


Kozijnen, deuren en dakramen Gouda
maandag 31 oktober 2022

2 binnendeuren afhangen

Ik zoek een vakman die mij een offerte kan bieden voor het afhangen van 2 binnendeuren in een bestaand kozijn.


Kozijnen, deuren en dakramen Best
maandag 24 oktober 2022

Binnendeuren afhangen (2 x stomp)

Graag ontvang ik een offerte voor het afhangen van 2 x nieuwe stompe deuren in een bestaand houten kozijn. (1 x 73 x 201.5 cm boarddeur en 1 x 83x 201.5 cm deur met glas).


Kozijnen, deuren en dakramen Hellevoetsluis
zaterdag 22 oktober 2022

9 stompe binnendeuren plaatsen en afhangen/monteren

Mijn aanvraag betreft de vervanging van stompe binnendeuren inclusief de scharnieren, sloten en beslag. Betreft 4 deuren beneden in de hal, 2 slaapkamerdeuren en 1 badkamerdeur 1e etage, 2 slaapkamerdeuren 2e etage.


Kozijnen, deuren en dakramen Spijkenisse
zaterdag 15 oktober 2022

Deuren afhangen (opdek) en scharnieren plaatsen

Twee opdek binnendeuren afhangen en scharnieren plaatsen inclusief montage


Kozijnen, deuren en dakramen Norg
donderdag 13 oktober 2022

3 binnendeuren laten afhangen

Zoek een vakman om 3 oude deuren te verwijderen en 3 nieuwe deuren af te hangen. Gaat om stompe deuren.


Kozijnen, deuren en dakramen Breda
donderdag 13 oktober 2022

Deuren afhangen

Hierbij zoek ik een goede timmerman of klusjesman die 6 deuren kan afhangen waarvan 1 iets ingekort dient te worden.


Kozijnen, deuren en dakramen Zutphen

Deuren afhangen offerte aanvragen?

Deuren afhangen bedrijf nodig?

Offertes aanvragen