Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Deuren of ramen op juiste hoogte afhangen

Deuren afhangen

Heb je deuren die afgehangen moeten worden? Kijk dan snel verder voor de mogelijkheden en ontvang tot wel 3 gratis en vrijblijvende offertes.

Of je nu een binnen- of buitendeur laat plaatsen, in alle gevallen moet de deur goed afgehangen worden. Dat betekent dat de deur keurig in het kozijn wordt geplaatst. Het goed afhangen van een deur zorgt ervoor dat de deur soepel open en dicht gaat en het voorkomt dat de deur scheef hangt, waardoor de deur kan klemmen. Dit is dus een klus die letterlijk op de millimeter nauwkeurig uitgevoerd moet worden.

De timmermannen via Casius hebben hier ruime ervaring mee. Ze staan voor je klaar voor zowel grote als kleine klussen. Ze helpen je niet alleen bij het afhangen van deuren, maar ook bij het plaatsen van (houten) kozijnen, maar ze helpen je ook graag bij het timmeren van een tuinhuis of schutting. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je een deur wilt laten afhangen? Wil je graag dat een timmerman bij je langskomt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in!

Wat kost het afhangen van een deur?

Hieronder in de tabel zie je een overzicht van de gemiddelde kosten voor het laten afhangen van verschillende soorten deuren.

Let op: de timmermannen via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Soort klus Prijs per deur
Binnendeur afhangen €100 - €125
Twee of drie binnendeuren afhangen €75 - €100
Vier of meer binnendeuren afhangen €55 - €80
Voordeur afhangen €250 - €300
Achterdeur afhangen, inclusief deur €600 - €700
Schuurdeur afhangen, inclusief deur €600 - €700
Plaatsen driepuntslot €150 - €175

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

237 Deur Afhangen

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Hoe wordt de prijs van de klus bepaald?

Er zijn verschillende zaken die meespelen voor het bepalen van de prijs. Hieronder staan er een aantal genoemd. 

Soort deur afhangen

De moeilijkheidsgraad van de klus en dus de hoeveelheid tijd die de vakman nodig heeft voor het afhangen van de deur, wordt bepaald door het soort deur dat afgehangen moet worden. Wil je een binnendeur afhangen of een buitendeur?
Er zijn stompe- en opdekdeuren. Bij een opdekdeur valt de rand van de deur op het kozijn. Bij een stompe deur valt de deur in het kozijn. 

  • Opdekdeur afhangen: Een opdek binnendeur is makkelijker te plaatsen dan een stompe deur. Dat komt doordat in een opdekdeur vaak al de gaten voor de scharnieren zitten en de vakman de deur niet hoeft af te schaven, zodat deze precies in het kozijn past. Deze deur afhangen doe je met 3 scharnieren. De vakman is dus sneller klaar met deze opdek binnendeur. 
  • Stompe deur afhangen: Bij een stompe deur moet de vakman vaak nog wel de gaten voor de scharnieren en het deurbeslag maken, omdat deze met normale scharnieren opgehangen wordt. Vaak moet de deur ook iets bijgeschaafd worden om het passend te maken voor het kozijn. De vakman is bij het afhangen van een stompe deur dus meestal meer tijd kwijt.
  • Voordeur afhangen: Een voordeur afhangen is duurder dan het afhangen van een binnendeur. Dit komt voornamelijk doordat het lastiger is, omdat een voordeur zwaarder is dan een binnendeur. Het kost de vakman meer tijd. Hij moet de deur netjes afhangen en de scharnieren en beslag monteren. In veel gevallen is ook een brievenbus en driepuntslot nodig. Deze werkzaamheden samen maakt het dat de totale prijs rond de €400 – €475 ligt. 
  • Achterdeur of schuurduur afhangen: Als je een nieuwe achterdeur of schuurdeur wil hebben dan maakt het voor de prijs niets uit. Vaak levert de vakman deze deur en hangt het vervolgens netjes af. Deze deuren hebben ook een driepuntslot. De kosten voor het afhangen van deze deuren is inclusief glas, beslag en montage. Gemiddeld ben je ongeveer €750 - €875 kwijt. 

Aanschaf deur

Vaak levert de vakman de deur zelf. Wanneer dit niet het geval is, zul je de deur zelf moeten aanschaffen. In het laatste geval heb je meer keuze in welke deur je wilt, denk aan een voordeligere- of een kostbaardere variant. Je kunt de deur zo prijzig of voordelig maken als je zelf wilt. Wil je voornamelijk dat de deur de warmte in een bepaalde ruimte behoudt? Dan kun je voor een voordelige opdekdeur kiezen. Bij een gemiddelde bouwmarkt vind je binnendeuren vanaf €25. Wanneer je liever een strakke en moderne uitstraling wilt hebben, kan de prijs al snel oplopen tot rond de €400 per deur. 

Staffelkorting bij meerdere deuren afhangen

Wil je besparen op het afhangen van de deuren? Dan kun je meerdere deuren tegelijk laten afhangen. Dit is vaak aantrekkelijk voor de vakman en daarom kan je soms een staffelkorting krijgen. Sommige vakmannen hanteren een staffelkorting bij drie deuren van rond de €25, voor vier deuren is dit €20 in totaal. 

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor deuren afhangen

maandag 27 juni 2022

Geluidsdichte binnendeur afhangen

Nieuwe geluidsdichte binnendeur afhangen incl montage deurbeslag in bestaand kozijn. De deur wordt eind juli geleverd. Eerste/tweede week augustus hiermee van start gaan.


Kozijnen, deuren en dakramen Den Bosch
zondag 26 juni 2022

10 binnendeuren afhangen

Wij willen graag 10 stompe binnendeuren af laten hangen. Hang en sluitwerk is aanwezig.


Kozijnen, deuren en dakramen Loosdrecht
zaterdag 25 juni 2022

Binnendeur afhangen

Zoek een vakman voor het afhangen van een stompe binnendeur met glas. Graag wat advies en info.


Kozijnen, deuren en dakramen Geertruidenberg
zaterdag 18 juni 2022

Schuurdeur plaatsen

Ik zoek een vakman die voor mij een nieuwe schuurdeur kan afhangen. Dit ter vervanging van de huidige deur.


Kozijnen, deuren en dakramen Breda
donderdag 16 juni 2022

Buitendeur afhangen incl. beslag

Ik zoek een vakman die voor mij een buitendeur kan afhangen en in het zwart kan aflakken, beide zijden. Dit graag incl. het beslag.


Kozijnen, deuren en dakramen Noordwijkerhout
woensdag 15 juni 2022

Voordeur afhangen

Ik zoek een vakman die voor mij 1 buitendeur kan afhangen. De deur is al op maat besteld.


Kozijnen, deuren en dakramen Fijnaart
woensdag 15 juni 2022

Houten kozijn achterdeur vervangen

Het houten kozijn van onze achterdeur is verrot. Dus ik wil graag een nieuw houten kozijn laten plaatsen en de deur opnieuw laten afhangen. Wij hadden een offerte van een aannemer, maar deze stelt klus telkens uit, en ondertussen zitten wij met een deur die niet dicht kan.


Kozijnen, deuren en dakramen Sint Annaparochie
donderdag 09 juni 2022

Afhangen nieuwe schuurdeur, oude verwijderen

Deur wordt standaard geleverd in maat 211,5 bij 93 . Frezen voor scharnieren etc moet nog gebeuren


Kozijnen, deuren en dakramen Amstelveen
woensdag 08 juni 2022

Achterdeur plaatsen en afhangen

Voor zover nodig de achterdeur op maat maken en afhangen. Plaatsen zonder veiligheidsbeslag. De deur moet nog besteld worden.


Kozijnen, deuren en dakramen Dronten
dinsdag 07 juni 2022

Vervangen massieve binnendeur

Het vervangen van een massieve binnendeur 82,5 x 211 cm (tussen garage en hal) incl. afvoeren oude deur, afhangen en in afschilderen, hang en sluitwerk.


Kozijnen, deuren en dakramen Nijmegen
maandag 06 juni 2022

We willen graag een binnendeur laten plaatsen

Graag willen we een stompen deur laten afhangen en monteren. Wat kost dat?


Kozijnen, deuren en dakramen Rijnsburg
zondag 05 juni 2022

Vervangen 15 binnendeuren incl kozijnen (stompe deuren)

In ons nieuwbouwhuis willen wij alle (of een aantal) stalen opdek kozijnen/deuren met bovenlicht laten vervangen voor hout zonder bovenlicht, stomp incl deur en met verdekte scharnieren (231.5 x 93) - Kozijnen verwijderen - Bovenlicht dichten - Uitsparing zn aanpassen - Aanbrengen nieuw houten kozijn met verdekte scharnieren - Afhangen stompe deuren voorzien van hang- en sluitwerk - Deuren meterkast voorzien van ventilatie - Afvoeren oude deuren en kozijnen - Dubbel afgelakt - evt dingen die noodzakelijk zijn en wij nu missen in dit rijtje


Kozijnen, deuren en dakramen Berkel en Rodenrijs
zondag 05 juni 2022

Twee stompe binnendeuren afhangen

We hebben twee (stompe) deuren af te hangen. Eentje ter vervanging van huidige deur en eentje in nieuw kozijn (kozijn zit er al wel in).


Kozijnen, deuren en dakramen Rheden
dinsdag 31 mei 2022

Twee binnendeuren afhangen en beslag monteren

Zoek een vakman om twee deuren van Cando Bradford op te hangen. Gaat om stompe deuren


Kozijnen, deuren en dakramen Den Bommel
dinsdag 31 mei 2022

Stompe binnendeur afhangen

een nieuwe stompe binnendeur afhangen, de scharnieren aan het kozijn hangen al op de juiste hoogte, en moeten dus alleen nog aan de deur worden gemonteerd. alle benodigde materialen qua schroeven en scharnieren zijn aanwezig. alleen de apparatuur om het op te hangen heb ik dus niet.


Kozijnen, deuren en dakramen Alkmaar
maandag 30 mei 2022

Afhangen van 76 binnendeuren.

76 stuks houten stompe deuren afhangen in kantoorgebouw


Kozijnen, deuren en dakramen Vught
donderdag 26 mei 2022

Afhangen schuurdeur incl. hang en sluitwerk

Ik zoek een timmerman die een schuurdeur kan afhangen incl. hang en sluitwerk. De deur zelf, scharnieren en het hang -en sluitwerk zijn al in mijn bezit.


Kozijnen, deuren en dakramen Leidschendam
woensdag 18 mei 2022

4 binnendeuren afhangen

Ik zoek een vakman die voor mij 4 binnendeuren kan afhangen met nieuw beslag en scharnieren.


Kozijnen, deuren en dakramen Didam
dinsdag 17 mei 2022

Binnen deur laten afhangen in aluminium opdek kozijn

Wij hebben een kozijn met aluminium opdek kozijn en daar moet een stompe deur ingehangen worden. De deur is al op maat gemaakt en het deurbeslag zit al in de deur, de deur hoeft er dus alleen ingehangen te worden (scharnieren in vrezen en gat maken waar het slot in kan vallen.


Kozijnen, deuren en dakramen Rotterdam
dinsdag 17 mei 2022

Deur afhangen

de deur blijft uit zijn haken komen als ik het zelf er in zet. Dus ik zoek een bedrijf die mijn deur voor mij kan komen afhangen


Kozijnen, deuren en dakramen Amsterdam
dinsdag 17 mei 2022

1 Buitendeur afhangen

Ik zoek een deurenspecialist die voor mij 1 buitendeur kan afhangen.


Kozijnen, deuren en dakramen Ede
donderdag 12 mei 2022

1 Opdek binnendeur inkorten + evt. 3 afhangen

Ik wil 1 opdek binnendeur laten inkorten. Deze zal ik zelf aanschaffen. En ook eventueel 3 andere opdekdeuren laten afhangen.


Kozijnen, deuren en dakramen Schijndel
donderdag 05 mei 2022

Binnendeuren verven en afhangen

Ik heb 3 nieuwe stompe binnendeuren gekocht die een grondlaag hebben maar nog geverfd moeten worden en vervolgens afgehangen worden incl deurbeslag (heb ik in huis). Daarnaast heb ik een bestaande binnendeur die ik graag opnieuw wil laten verven. Verder is er nog een bestaande binnendeur die ook opnieuw geverfd moet worden en vervolgens elders in het huis moet worden afgehangen. Dus 5 deuren verven, 3 nieuwe afhangen en 1 bestaande op nieuwe plek afhangen.


Kozijnen, deuren en dakramen Hilversum
zondag 01 mei 2022

Houten Buitendeur afhangen

De voordeur sluit niet goed en moet goed in het kozijn afgehangen worden


Kozijnen, deuren en dakramen Emmen
vrijdag 29 april 2022

schuurdeur vervangen

Schuurdeur 93x211,5 is rot door schimmel en moet vervangen worden door soortgelijke deur. De opdracht omvat inmeten, levering, afhangen en schilderen ral 9010


Kozijnen, deuren en dakramen Maarn
woensdag 27 april 2022

Voordeur laten inmeten en daarna afhangen

Er is 1 voordeur die we willen laten inmeten. Daarna gaan we de deur bestellen en willen we deze laten afhangen. We hebben een houten kozijn. Deurbeslag gaan we hergebruiken en scharnieren zijn er ook al.


Kozijnen, deuren en dakramen Terheijden
woensdag 27 april 2022

Voordeur vervangen

We willen de deur bestellen inclusief freeswerk, sluiting, beslag etc. Dus het gaat om afhangen van een voordeur. Deur van 88:211,5 met driepuntsluiting. Is nu nog een oude deur.


Kozijnen, deuren en dakramen Zevenaar
dinsdag 26 april 2022

Binnendeuren verven en afhangen

Ik heb 3 nieuwe deuren gekocht. Deze moeten geverfd en daarna afgehangen worden incl. deurbeslag. Verder 2 bestaande deuren opnieuw verven en afhangen.


Kozijnen, deuren en dakramen Hilversum
vrijdag 22 april 2022

Dubbele deuren binnen opnieuw afhangen

Ik wil nu de inloopdeur van mijn openslaande reeds afgehangen deuren omzetten, dwz dat ik nu niet door de linkerdeur loop maar door de rechterdeur. Daarvoor moeten de twee deuren aangepast worden inclusief de deurkruk. Ter verduidelijking stuur ik foto´s mee van de huidige situatie.


Kozijnen, deuren en dakramen Oegstgeest
donderdag 21 april 2022

Deuren hangen/inkorten en aflakken

Tussen 17 juni en 31 juni moet er het volgende gebeuren: 3 deuren afhangen en op maat maken (klinken en sloten zitten er al in, standaard hardboard deuren) 3 deuren inkorten (1 deur met glas, andere standaard hardboard) 4 kozijnen en deuren wit aflakken (standaard hardboard deuren) 3 kozijnen en 4 deuren zwart aflakken (2 deuren met glas, andere standaard hardboard) Het gaat om binnendeuren en binnenkozijnen. Alle deuren zijn gegrond en/of bevatten al lak.


Kozijnen, deuren en dakramen Ossendrecht
Offertes aanvragen