Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Deuren of ramen op juiste hoogte afhangen

Deuren afhangen

Deuren afhangen

Heb je deuren die afgehangen moeten worden? Kijk dan snel verder voor de mogelijkheden en ontvang tot wel 3 gratis en vrijblijvende offertes.

Of je nu een binnen- of buitendeur laat plaatsen, in alle gevallen moet de deur goed afgehangen worden. Dat betekent dat de deur keurig in het kozijn wordt geplaatst. Het goed afhangen van een deur zorgt ervoor dat de deur soepel open en dicht gaat en het voorkomt dat de deur scheef hangt, waardoor de deur kan klemmen. Dit is dus een klus die letterlijk op de millimeter nauwkeurig uitgevoerd moet worden.

De timmermannen via Casius hebben hier ruime ervaring mee. Ze staan voor je klaar voor zowel grote als kleine klussen. Ze helpen je niet alleen bij het afhangen van deuren, maar ook bij het plaatsen van (houten) kozijnen, maar ze helpen je ook graag bij het timmeren van een tuinhuis of schutting
Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je een deur wilt laten afhangen? Wil je graag dat een timmerman bij je langskomt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in!

Wat kost het afhangen van een deur?

Hieronder in de tabel zie je een overzicht van de gemiddelde kosten voor het laten afhangen van verschillende soorten deuren.

Let wel: de timmermannen via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Soort klus Prijs per deur
Binnendeur afhangen €100 - €125
Twee of drie binnendeuren afhangen €75 - €100
Vier of meer binnendeuren afhangen €55 - €80
Voordeur afhangen €250 - €300
Achterdeur afhangen, inclusief deur €600 - €700
Schuurdeur afhangen, inclusief deur €600 - €700
Plaatsen driepuntsslot €150 - €175

Wil je graag advies speciaal gericht op jouw situatie en een offerte op maat? Vraag dan een offerte aan.

Hoe wordt de prijs van de klus bepaald?

Er zijn verschillende zaken die meespelen voor het bepalen van de prijs. Hieronder staan er een aantal genoemd. 

 

Soort deur afhangen

De moeilijkheidsgraad van de klus en dus de hoeveelheid tijd die de vakman nodig heeft voor het afhangen van de deur, wordt bepaald door het soort deur dat afgehangen moet worden. Wil je een binnendeur afhangen of een buitendeur?
Er zijn stompe- en opdekdeuren. Bij een opdekdeur valt de rand van de deur op het kozijn. Bij een stompe deur valt de deur in het kozijn. 

  • Opdekdeur afhangen: Een opdek binnendeur is makkelijker te plaatsen dan een stompe deur. Dat komt doordat in een opdekdeur vaak al de gaten voor de scharnieren zitten en de vakman de deur niet hoeft af te schaven, zodat deze precies in het kozijn past. Deze deur afhangen doe je met 3 scharnieren. De vakman is dus sneller klaar met deze opdek binnendeur. 
  • Stompe deur afhangen: Bij een stompe deur moet de vakman vaak nog wel de gaten voor de scharnieren en het deurbeslag maken, omdat deze met normale scharnieren opgehangen wordt. Vaak moet de deur ook iets bijgeschaafd worden om het passend te maken voor het kozijn. De vakman is bij het afhangen van een stompe deur dus meestal meer tijd kwijt.
  • Voordeur afhangen: Een voordeur afhangen is duurder dan het afhangen van een binnendeur. Dit komt voornamelijk doordat het lastiger is, omdat een voordeur zwaarder is dan een binnendeur. Het kost de vakman meer tijd. Hij moet de deur netjes afhangen en de scharnieren en beslag monteren. In veel gevallen is ook een brievenbus en driepuntsslot nodig. Deze werkzaamheden samen maakt het dat de totale prijs rond de € 400 – € 475 ligt. 
  • Achterdeur of schuurduur afhangen: Als je een nieuwe achterdeur of schuurdeur wil hebben dan maakt et voor de prijs niets uit. Vaak levert de vakman deze deur en hangt het vervolgens netjes af. Deze deuren hebben ook een driepuntsslot. De kosten voor het afhangen van deze deuren is inclusief glas, beslag en montage. Gemiddeld ben je ongeveer € 750 - € 875 kwijt. Aanschaf deur

Vaak levert de vakman de deur zelf. Wanneer dit niet het geval is, zul je de deur zelf moeten aanschaffen. In het laatste geval heb je meer keuze in welke deur je wilt, denk aan een voordeligere- of een kostbaardere variant. Je kunt de deur zo prijzig of voordelig maken als je zelf wilt. Wil je voornamelijk dat de deur de warmte in een bepaalde ruimte behoudt? Dan kun je voor een voordelige opdekdeur kiezen. Bij een gemiddelde bouwmarkt vind je binnendeuren vanaf €25. Wanneer je liever een strakke en moderne uitstraling wilt hebben, kan de prijs al snel oplopen tot rond de €400 per deur. 

Staffelkorting bij meerdere deuren afhangen

Wil je besparen op het afhangen van de deuren? Dan kun je meerdere deuren tegelijk laten afhangen. Dit is vaak aantrekkelijk voor de vakman en daarom kan je soms een staffelkorting krijgen. Sommige vakmannen hanteren een staffelkorting bij drie deuren van rond de €25, voor vier deuren is dit €20 in totaal. 

Wil je de precieze kosten weten van het laten afhangen van een deur? Vraag dan bij ons geheel gratis en vrijblijvend een opmaat gemaakte offerte aan.

Vraag een offerte aan

Offertes aanvragen