Casius logo
Offerte aanvragen Aanmelden als vakman
Deuren of ramen op juiste hoogte afhangen

Deuren afhangen bedrijf

Heb je deuren die afgehangen moeten worden? Schakel dan een deuren afhangen bedrijf in. Lees hier over alle kosten en kom in contact met de beste timmermannen en ontvang tot wel drie offertes.

Deuren afhangen kosten

Voor het afhangen van een deur betaal je gemiddeld tussen de €100,- en €125,-. De prijs is afhankelijk van de volgende factoren:

  • Welke soort deur
  • De tijd dat de timmerman bezig is met het afhangen van de deur
  • Het timmerbedrijf dat de deur afhangt
  • De hoeveelheid deuren die gedaan moeten worden
  • De prijs van de deur die afgehangen moet worden

Hieronder in de tabel zie je een overzicht van de gemiddelde kosten voor het laten afhangen van verschillende soorten deuren.

Soort klus Prijs per deur
Binnendeur afhangen €100,- en €125,-
Twee of drie binnendeuren afhangen €75,- en €100,-
Vier of meer binnendeuren afhangen €55,- en €80,-
Voordeur afhangen €250,- en €300,-
Achterdeur afhangen, inclusief deur €600,- en€700,-
Schuurdeur afhangen, inclusief deur €600,- en €700,-
Plaatsen driepuntslot €150,- en €175,-

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Timmerman deuren afhangen nodig?

Hoe wordt de deuren afhangen prijs bepaald?

Er zijn verschillende zaken die meespelen voor het bepalen van de prijs. Hieronder staan er een aantal genoemd. 

Soort deur afhangen

De moeilijkheidsgraad van de klus en dus de hoeveelheid tijd die de vakman nodig heeft voor het afhangen van de deur, wordt bepaald door het soort deur dat afgehangen moet worden. Wil je een binnendeur afhangen of een buitendeur? Er zijn stompe- en opdekdeuren. Bij een opdekdeur valt de rand van de deur op het kozijn. Bij een stompe deur valt de deur in het kozijn. 

Opdekdeur afhangen

Een opdek binnendeur is makkelijker te plaatsen dan een stompe deur. Dat komt doordat in een opdekdeur vaak al de gaten voor de scharnieren zitten en de vakman de deur niet hoeft af te schaven, zodat deze precies in het kozijn past. Deze deur afhangen doe je met 3 scharnieren. De vakman is dus sneller klaar met deze opdek binnendeur. 

Stompe deur afhangen

Bij een stompe deur moet de vakman vaak nog wel de gaten voor de scharnieren en het deurbeslag maken, omdat deze met normale scharnieren opgehangen wordt. Vaak moet de deur ook iets bijgeschaafd worden om het passend te maken voor het kozijn. De vakman is bij het afhangen van een stompe deur dus meestal meer tijd kwijt.

Voordeur afhangen

Een voordeur afhangen is duurder dan het afhangen van een binnendeur. Dit komt voornamelijk doordat het lastiger is, omdat een voordeur zwaarder is dan een binnendeur. Hij moet de deur netjes afhangen en de scharnieren en beslag monteren. In veel gevallen is ook een brievenbus en driepuntslot nodig. Deze werkzaamheden samen maakt het dat de totale prijs rond de €400,- en €475,- ligt. 

Achterdeur of schuurduur afhangen

Als je een nieuwe achterdeur of schuurdeur wil hebben dan maakt het voor de prijs niets uit. De tijd die het een timmerman kost is gelijk aan het ophangen van een deur in de woning. Vaak levert de vakman deze deur en hangt het vervolgens netjes af. Deze deuren hebben ook een driepuntslot. De kosten voor het afhangen van deze deuren is inclusief glas, beslag en montage. Gemiddeld ben je ongeveer €750,- en €875,- kwijt. 

Aanschaf deur

Vaak levert de vakman de deur zelf. Wanneer dit niet het geval is, zul je de deur zelf moeten aanschaffen. In het laatste geval heb je meer keuze in welke deur je wilt, denk aan een voordeligere- of een kostbaardere variant. Je kunt de deur zo prijzig of voordelig maken als je zelf wilt. Wil je voornamelijk dat de deur de warmte in een bepaalde ruimte behoudt? Dan kun je voor een voordelige opdekdeur kiezen. Bij een gemiddelde bouwmarkt vind je binnendeuren vanaf €25,-. Wanneer je liever een strakke en moderne uitstraling wilt hebben, kan de prijs al snel oplopen tot rond de €400,- per deur. 

Staffelkorting bij meerdere deuren afhangen

Wil je besparen op het afhangen van de deuren? Dan kun je meerdere deuren tegelijk laten afhangen. Dit is vaak aantrekkelijk voor de vakman en daarom kan je soms een staffelkorting krijgen. Sommige vakmannen hanteren een staffelkorting bij drie deuren van rond de €25- voor vier deuren is dit €20,- in totaal.

Soorten deuren

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Erkend deuren afhangen bedrijf

Op zoek naar een erkend bedrijf voor het afhangen van je deuren? Al onze timmermannen zijn in het bezit van het keurmerk Erkend Vakwerk.

Aanvragen voor deuren afhangen bedrijf

vrijdag 22 september 2023

3 binnen deuren afhangen

Graag zo spoedig mogelijk 3 binnen deuren afhangen


Kozijnen, deuren en dakramen Vlijmen
maandag 18 september 2023

Gezocht timmerman 9 stompe binnen deuren afhangen

Ik zoek een deurspecialist die 9 stompe binnendeuren kan afhangen in een woning. En 3 stompe deuren kan afhangen in een andere woning. Beide zijn in Arnhem.


Kozijnen, deuren en dakramen Arnhem
zondag 03 september 2023

21 binnen deuren

21 zware binnen deuren met onzichtbare scharnieren afhangen, sloten en kommen monteren


Kozijnen, deuren en dakramen Wassenaar
vrijdag 18 augustus 2023

2 bestaande draai/kiepdeuren opnieuw afhangen

Ik zoek iemand die 2 deuren opnieuw kan afhangen. De deuren zijn in goede staat. Het vergrendelen lukt niet of nauwelijks (moet deur optillen met klink). De deuren zitten op de begaande grond en zijn goed toegankelijk van beide zijden.


Kozijnen, deuren en dakramen Apeldoorn
donderdag 03 augustus 2023

binnendeuren (3 stuks) afhangen en deurbeslag monteren

Het gaat om 3 stuks Svedex deuren. Deze komen in een nieuwe woning waarvan de kozijnen al gesteld zijn.


Kozijnen, deuren en dakramen Meerstad
donderdag 03 augustus 2023

2 deuren afhangen

Het gaat om een stompe deur oude deur eruit nieuwe erin hangen er zitten nieuwe scharnieren bij als het goed is alles al ingevreesd Zie afbeelding om welke 2 deuren het gaat


Kozijnen, deuren en dakramen Utrecht
maandag 31 juli 2023

Plaatsen 3 deuren

1 deur (glas in lood) moet passen gemaakt worden. 1 deur moet van keuken verplaatst worden naar badkamer (kozijn aanwezig), 1 deur geplaatst / afhangen in nieuw kozijn.


Kozijnen, deuren en dakramen Zoelmond
dinsdag 18 juli 2023

2x opdek binnendeur plaatsen/afhangen

Ik zoek een timmerman om 2 nieuwe opdek binnendeuren te plaatsen en af te hangen. Omdat er bij de nieuwe deuren andere soort paumellen zitten dan dat er nu inzitten, moeten er nieuwe gaten worden uitgemeten en geboord in de kozijnen zodat de deuren kunnen worden geplastst en afgehangen.


Kozijnen, deuren en dakramen Swifterbant
zaterdag 15 juli 2023

Achter buitendeuren afhangen

Achter buiten deur afhangen nieuwe


Kozijnen, deuren en dakramen Zaltbommel
vrijdag 14 juli 2023

2 binnendeuren afhangen

Ik had graag 2 stompe binnendeuren met glas afgehangen.


Kozijnen, deuren en dakramen Landgraaf
vrijdag 14 juli 2023

3 binnendeuren afhangen

Vervangen van 3 binnendeuren (stomp). Twee deuren is met glas. De oude deuren worden door mij zelf verwijderd. Ik zorg voor deuren, scharnieren en beslag. Bij 1 deur moet 1 cm worden afgezaagd aan onderzijde.


Kozijnen, deuren en dakramen Mijnsheerenland
donderdag 08 juni 2023

Binnendeuren stomp afhangen (7 stuks)

Het afhangen van 7 nieuwe stompe deuren in gerenoveerde kozijnen. Deuren en scharnieren van Skantrae zijn vanaf 21 juni.


Kozijnen, deuren en dakramen Munstergeleen

Deuren afhangen offerte aanvragen?

Deuren afhangen bedrijf nodig?

Offertes aanvragen