Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
90 Metselaar

Metselwerken

Op zoek naar een metselaar voor het metselwerk? Op deze pagina vind je de informatie die je nodig hebt, van nuttige info tot op maat gemaakte offertes van vakmensen bij jou uit de buurt.

Ben je op zoek naar een metselaar voor je metselwerk van bijvoorbeeld je spouwmuur of een binnenmuur? De erkende metselaars via Casius staan voor je klaar voor zowel grote als kleine klussen. 

Wil je een enkele muur metselen? Dat kan. Wil je een muur van betonblokken metselen? Onze metselaars staan voor je klaar. Wil je een tuinmuur metselen? Ook dat is mogelijk. 

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Kosten metselwerk

Wanneer je een metselaar of metselbedrijf inhuurt zitten hier natuurlijk kosten aan verbonden. Het is mogelijk dat een metselaar of metselbedrijf voor de uitvoer van het metselwerk een prijs per m² berekent. Maar de metselaar kan ook een vaste all-in-prijs berekenen. In sommige gevallen kan de metselaar een uurtarief in rekening brengen. Dit is vaak zo als het gaat om een kleine, maar lastige metselklus die veel tijd in beslag neemt. Hieronder in de tabel zie je het gemiddelde uurtarief van de metselaar en de gemiddelde prijs per vierkante meter.

Let op: de metselaars via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van jouw klus afwijken van de prijzen in de tabel.  

Kostenpost Gemiddelde prijs
Uurloon metselaar €25 - €30
Prijs per m² €75 - €100

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

248 Metselaar

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Welke factoren bepalen de prijs van de klus?

Als je de kosten van het metselwerk per vierkante meter wilt weten, of bijvoorbeeld per duizend stenen, is het belangrijk om vooraf een aantal zaken goed te weten. De kosten zijn namelijk afhankelijk van jouw wensen en de huidige situatie van de plek waar het metselwerk moet komen. De volgende zaken bepalen de prijs:

  • Of het om binnen- of buitenwerk gaat;
  • Als het om buitenwerk gaat: of er een fundering gelegd moet worden;
  • Om hoeveel meter aan metselwerk het gaat;
  • Of er ook geïsoleerd moet worden;
  • Of het een spouwmuur is;
  • Welk soort gevelsteen je wilt gebruiken;
  • De arbeidskosten van de metselaar.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring
  • Klanttevredenheid
  • Financiële gezondheid

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recent metselwerk aanvragen

dinsdag 21 juni 2022

Gedeeltelijke doorbraak draagmuur (1,8m breed)

Wij willen de huidige deuropening in de draagmuur tussen onze keuken en woonkamer dicht laten metselen en ca. 15 cm naast de huidige deuropening een doorbraak maken van 1.80m breed voor dubbele stalen deuren.


Klussen Lage Zwaluwe
maandag 20 juni 2022

Schuur uitbreiden

Wil mijn huidige schuur (~6.5x4.5m2) met 5m verlengen (5x4.5m2). Ondergrond is klei. Graag offerte voor fundatie, betonnenvloer en twee keer 5 m een ~1/2 meter opmetselen zoals bij bestaande schuur (zie foto). Op de kopse kant komt een garage deur. De houten opbouw, plaatsen deur en dak wil ik zelf doen.


Bouw en nieuwbouw Culemborg
vrijdag 17 juni 2022

30m2 metselwerk enkel steens voor uitbouw geborstelde voeg

Ik zoek een metselaar die drie buitenmuren wil metselen voor mijn uitbouw. Inclusief stenen wanneer dat kan. Je kan direct beginnen vanaf de fundering. Kozijnen en hout skelet staat al. Startdatum 3e week oktober.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Den Bosch
donderdag 16 juni 2022

Buitengevel afwerken met crepi (~6m2)

Ik heb garagedeur dicht laten metselen. Nu wil ik de gemetselde muur dezelfde structuur geven die de rest al heeft. Ik denk dat het crepi is, maar hier moet even naar gekeken. Het gaat om ongeveer 6m2.


Stucwerk en spackspuiten Renswoude
woensdag 15 juni 2022

Tuinmuur metselen

Wij zoeken iemand die ons kan helpen met het metselen van een muurtje met bloembakken in onze tuin van ongeveer 4.50 breed


Gevel- en metselwerk Roermond
dinsdag 14 juni 2022

Buitengevels metselen en/of binnenmuur lijmen (86m2 + 86m2)

Ik zoek een vakman voor het metselen van de buitengevel en/of het lijmen van een binnenmuur, bestaande uit kalkzandsteenblokken. De buitengevel heeft een oppervlakte van ongeveer 86m2 en dit is ook van de binnenmuur.


Gevel- en metselwerk Eerbeek
zaterdag 11 juni 2022

30m2 metselwerk enkel steens voor uitbouw geborstelde voeg

Ik zoek een metselaar die drie buitenmuren wil metselen voor mijn uitbouw. Inclusief stenen wanneer dat kan. Je kan direct beginnen vanaf de fundering. Kozijnen en hout skelet staat al. Startdatum 3e week oktober.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Den Bosch
donderdag 09 juni 2022

Voorgevel metselen ~50m2

Zoek een vakman die de voorgevel kan metselen, de 3 ramen verwijder ik desnoods zelf. Het gaat om ~50m2.


Gevel- en metselwerk Rijpwetering
dinsdag 07 juni 2022

Achterzijde aluminium serre aanbouwen

Graag willen we een uitbouw aan de achterkant realiseren met een glazen schuifpui (aluminium) en glazen dak. Hoofdpunten: - ca 5,2 x 2,5 mtr - Doorbraak muur, plaatsen stalen draagconstructie - Fundering - (spouw)muur metselen waar nu tuinhek is (liefste schuine dakrand welke de schuinte van het glas volgt) - muur aan garage zijde ook schuin metselen - garage deur achterzijde van de zijmuur naar achtermuur verplaatsen - oude garage deur gat dichtmetselen - casco oplevering - vergunningsvrij 8 juli krijg ik de sleutel. Hierna zsm van start gaan.


Veranda- en serrebouw Vlijmen
woensdag 01 juni 2022

Deur dicht metselen met gasbetonblokken

Deur van 200x90cm moet worden verwijderd en overgebleven gat moet dichtgemaakt worden zodat ik eroverheen kan verven.


Timmerwerk Leiden
vrijdag 27 mei 2022

"Sinkhole" in achtertuin repareren

Voor een vakman een paar uurtjes werk, voor mij een onmogelijke opgave om zelf te doen. Het gat onder de tegels is ontstaan omdat het zand onder het huis wegloopt/wegspoelt. Er schijnt een kier in de funderingsplaten te zitten, waar het zand onder het huis wegspoelt. Verschillende buren hebben hier last van gehad. Tegels verwijderen, kier in de fundering vullen (dicht metselen?), gat opvullen met zand en tegels weer terugleggen. Het gat zit voor de schuifpui, dus op dit moment is het een gevaarlijke situatie voor mijn zoon en mij en ons hondje.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Amersfoort
donderdag 26 mei 2022

Gevlinderde betonvloer herstellen/schoonmaken (~15m2)

Ik heb een tuinhuis/schuur laten bouwen (metselen) in achtertuin. Op de vloer ligt gevlinderd beton, echter is deze vloer bij aanvang bouw al gelegd en ze zijn vervolgens gaan metselen. Ondanks dat bouwbedrijf beschermingsplaten op vloer gelegd had, is er veel vuil, cementresten, krassen en vlekken ontstaan. Vloer wil ik z.s.m. schoon laten maken/herstellen. De oppervlakte van de vloer is ongeveer 15m2.


Renovatie Eindhoven
dinsdag 03 mei 2022

Loods metselen

Zoek ervaren metselaars die met een opperman me verder kan helpen om mijn loods te bouwen. De nokhoogte is 5,5m, goothoogte 3 meter en vloeroppervlakte 300 m2


Gevel- en metselwerk Someren
maandag 02 mei 2022

Schuttingsmuur opnieuw metselen

We hebben op de parkeerplaats een muur die door de storm is omgewaaid voor een deel. De muur is 9 meter lang en gaat nog 2 meter lang de hoek om. 160cm hoog. Het is uit het zicht dus kan met goedkopere stenen.


Gevel- en metselwerk Eindhoven
maandag 02 mei 2022

Metselaar gezocht

Voor een aanbouw in Nijmegen Zoek ik ervaren metselaar voor het metselen van buitenmuur (8 x3 +4x3)


Klussen Nijmegen
maandag 25 april 2022

Opbouw over gehele verdieping realiseren

Een etage opbouwen. Van 700cm bij 500cm. Hoogt. 260cm.. houtskelet, casco en bakstenen afmetselen. Met 3 ramen van 130cm bij 110 cm , draaikiep. En uitzagen betonplafond voor plaatsen hardhouten trap.


Verbouwing Den Haag
donderdag 21 april 2022

Aanbouw dichtmetselen (96m2)

Ik zoek een metselaar die mijn aanbouw kan dichtmetselen. De voegen komen later. Het gaat om ongeveer 96m2 metselwerk.


Gevel- en metselwerk Bergschenhoek
donderdag 21 april 2022

Woning metselen

Zoek een vakman voor het metselen van mijn woning. Gaat om ca 65m2 metselwerk buitenmuur. Voorgevel: Ca 6000x3250mm bxh Minus 2x raamkozijn 995x2350mm bxh Achtergevel Ca 3080x3250mm bxh Minus tuindeur 2100x2400mm Zijgevel Ca 8000x3250mm bxh + stukje tuinmuur 3000x3250mm bxh


Gevel- en metselwerk Ammerzoden
zondag 10 april 2022

Schutting metselen

Schutting metselen 16 meter totaal met poeren om de 2 meter. Gewoon metselwerk 1 meter hoog poeren +-8 a 190 hoog ongeveer maken zelf de planken er tussen en zorgen voor fundering.


Gevel- en metselwerk Almelo
donderdag 07 april 2022

Kozijn dicht metselen, binnen (90x130,5 cm)

Bij het verwijderen van schrootjes kwam er een kozijn met 2 deurtjes tevoorschijn. Dit wil ik graag dichtgemetseld hebben. Buitenkant kozijn is 90x130,5 cm.


Gevel- en metselwerk Winterswijk
maandag 04 april 2022

Metselen scheidingsmuur (4m2)

Ik zoek een vakman voor het metselen van een scheidingsmuur in de tuin, van circa 4 vierkante meter.


Gevel- en metselwerk Delfzijl
maandag 04 april 2022

Raam/kozijn vervangen en deels dichtmetselen

Hallo, ben op zoek naar een specialist die een slaapkamerraam aan de achterkant van mijn huis (in Terheijden) zou kunnen aanpassen. Zie bijlage voor details. De afmetingen van het raam zijn 97,8cm breed x 86,3cm hoog en het gaat om een houten kozijn.


Kozijnen, deuren en dakramen Terheijden
donderdag 31 maart 2022

Stenen muur metselen (9m)

Ik ben op zoek naar een metselaar die voor mij een afscheiding kan maken tussen mijn grond en gemeentelijk grond. Ik heb nu een schutting, maar ik wil een bakstenen muur. Het kan dus zijn dat er palen geslagen moeten worden. Het gaat om ongeveer 9m.


Gevel- en metselwerk Zaandam
dinsdag 29 maart 2022

Raam/kozijn vervangen en deels dichtmetselen

Zoals u op de foto's ziet kunnen wij de keuken niet langer maken omdat er een in de hoek een raam zit die onder de hoogte van het keukenblad is. Wij willen graag een prijsindicatie weten hoeveel het zou kosten als we het hoekraam laten vervangen door het onderste gedeelte dicht te laten metselen door jullie en het raam net boven het keukenblad te laten vervangen door kunststof of hout, maakt niet uit. Zie foto van binnenaanzicht.


Kozijnen, deuren en dakramen Sliedrecht
dinsdag 29 maart 2022

Serre aanbouw achterzijde woning

Wij willen graag een serre geplaatst hebben tegen bovenstaande achtergevel. De maten van de serre zijn bij voorkeur 300 cm diep bij 500 cm breed. De huidige gevel willen wij intact laten, echter zullen wel de huidige deur en ramen eruit verwijderd worden. De zijmuren inclusief de lateien zullen blijven zitten. (Dus geen draagconstructie meer nodig) De tuintegels zullen worden verwijderd. Het plaatsen van een fundering (liefst met vloerverwarming) mag worden meegenomen in de offerte indien mogelijk. Zowel de bovenzijde als de voorzijde voorzien van HR++ of HR+++ glas. De serre zouden wij graag willen voorzien van enkele spotjes in de aluminium dragers. En daarnaast van een zonwering systeem onder het glazen dak of over de serre heen. (Keuze naar gelang wat het beste werkt. Aangezien het een hoekwoning betreft zal op de andere hoek eventueel nog een muurtje gemetseld moeten worden of er moet een andere optie voorhanden zijn. Dit muurtje kunnen wij zelf laten metselen of mag worden meegenomen in de offerte. Voor meer vragen, ben ik altijd bereikbaar.


Veranda- en serrebouw Zwolle
zondag 27 maart 2022

Stenen schuur bouwen (~33m2)

Wij willen graag een stenen schuur laten metselen in ons tuin. 6,30l x 5.30b met deur en een raam erin, van kunststof. Verder mag de binnenzijde casco opgeleverd worden, maar wel met elektra. Hoeveel zou dat kosten?


Bouw en nieuwbouw Deventer
vrijdag 25 maart 2022

Buitenmuur van aanbouw opmetselen (6m2)

Ik zoek een vakman voor het opmetselen van een zijmuur van de aanbouw. De afmetingen zijn 2 x 3 meter.


Klussen Utrecht
donderdag 24 maart 2022

Draagmuur verwijderen en deur dicht maken

Draagmuur naar de keuken eruit(en overige tafeltjes aan keuken zijde), balk of iets constructief erin (met alles erbij eventuele aanvraag/berekeningen) Muur is 3.6m breed x 2.6m hoog. De vloer waar de muur op staat egaal maken zodat er iets van laminaat op gelegd kan worden. Deur+kozijn (1.1m breed x 2.1m hoog) naar de gang dicht metselen o.i.d.


Gevel- en metselwerk Geertruidenberg
donderdag 24 maart 2022

Stenen schuur metselen (~8m2)

We willen graag een stenen schuur laten bouwen in de achtertuin, de fundering ligt al, verder dient de schuur aangesloten te zijn op elektra, en willen we een brede deur waar makkelijk fietsen doorheen kunnen. Het betreft een oppervlakte van +/- 8 vierkante meter. De schuur moet aan het huis gemetseld worden zodat de deur van de bijkeuken opent in de schuur (zie foto’s). Graag horen we wat dit ongeveer moet gaan kosten.


Bouw en nieuwbouw Woerden
woensdag 23 maart 2022

Serre realiseren (10,5m2)

Wij willen graag een serre aan de achterkant van de woning. Tuin is 7m breed maar serre komt over de helft 3.5m en wordt 3m diep. Aan één kant direct aansluiten op de muur van de buren (uitbouw). Aan de andere kant, metselen tot 50cm hoog en volledig glas. + kunststof kozijnen. Achter, schuifpui over de volledige breedte 3.5m. Plat of schuin dak in overleg. Binnenafwerking in overleg.


Veranda- en serrebouw Berkel en Rodenrijs
Offertes aanvragen