Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
90 Metselaar

Metselwerken

Metselwerken

Op zoek naar een metselaar voor het metselwerk? Op deze pagina vind je de informatie die je nodig hebt, van nuttige info tot op maat gemaakte offertes van vakmensen bij jou uit de buurt.

Ben je op zoek naar een metselaar voor je metselwerk van bijvoorbeeld je spouwmuur of een binnenmuur? De erkende metselaars via Casius staan voor je klaar voor zowel grote als kleine klussen. 

Wil je een enkele muur metselen? Dat kan. Wil je een muur van betonblokken metselen? Onze metselaars staan voor je klaar. Wil je een tuinmuur metselen? Ook dat is mogelijk. 

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Kosten metselwerk

Wanneer je een metselaar of metselbedrijf inhuurt zitten hier natuurlijk kosten aan verbonden. Het is mogelijk dat een metselaar of metselbedrijf voor de uitvoer van het metselwerk een prijs per m² berekent. Maar de metselaar kan ook een vaste all-in-prijs berekenen. In sommige gevallen kan de metselaar een uurtarief in rekening brengen. Dit is vaak zo als het gaat om een kleine, maar lastige metselklus die veel tijd in beslag neemt. Hieronder in de tabel zie je het gemiddelde uurtarief van de metselaar en de gemiddelde prijs per vierkante meter.

Let op: de metselaars via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van jouw klus afwijken van de prijzen in de tabel.  

Kostenpost Gemiddelde prijs
Uurloon metselaar €25 - €30
Prijs per m² €75 - €100

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

248 Metselaar

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Welke factoren bepalen de prijs van de klus?

Als je de kosten van het metselwerk per vierkante meter wilt weten, of bijvoorbeeld per duizend stenen, is het belangrijk om vooraf een aantal zaken goed te weten. De kosten zijn namelijk afhankelijk van jouw wensen en de huidige situatie van de plek waar het metselwerk moet komen. De volgende zaken bepalen de prijs:

  • Of het om binnen- of buitenwerk gaat;
  • Als het om buitenwerk gaat: of er een fundering gelegd moet worden;
  • Om hoeveel meter aan metselwerk het gaat;
  • Of er ook geïsoleerd moet worden;
  • Of het een spouwmuur is;
  • Welk soort gevelsteen je wilt gebruiken;
  • De arbeidskosten van de metselaar.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring
  • Klanttevredenheid
  • Financiële gezondheid

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recent metselwerk aanvragen

vrijdag 14 januari 2022

Inrijpoort realiseren

Bij voorkeur gemetselde poeren met brievenbusen mogelijkheid tot monteren intercom (stenen aanwezig). Bij voorkeur metselen en installatie door zelfde bedrijf Poort elektrisch te bedienen. Hekwerk inrijpoort 3-4 meter en inloopdeur 1 meter. Totale breedte van de oprit is 6-6.5 meter Precies opmeten graag met bedrijf die de werkzaamheden gaat uitvoeren.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Lelystad
donderdag 13 januari 2022

Dichtmetselen raam in de berging

Ik zoek een metselaar die een raamkozijn kan verwijderen en deze met bakstenen dicht kan metselen. Het raam is 116cm breed en 48cm hoog. Het gaat om een halfsteens muur. De buitenzijde van het raam is indien nodig bereikbaar via de tuin van de achterburen.


Verbouwing Beverwijk
dinsdag 04 januari 2022

Stenen muur metselen (5,5m lang) + evt. fundering

Ik wil graag prijsopgave van een nieuw te metselen tuinmuur van 5.5 meter lang x 2 meter hoog. Moet deze lengte ook gefundeerd worden ?


Gevel- en metselwerk Bunschoten Spakenburg
maandag 13 december 2021

Badkamer verbouwen ~4m2

Ik zoek een vakman voor het verbouwen van mijn badkamer, dit betreft: Tussenmuur tegen achterwand badkamer plaatsen; rechts een inloopdouche metselen plus nieuwe mengkraan, links elektriciteit aanpassen voor plaatsen wasmachine en droger erbovenop. Nieuwe wastafel, planchette en kastje. Toiletpot verwijderen. Gaarne ook nieuwe verhoogde toiletpot in aparte toilet. Badkamer is 1.68m ( achterwand ) bij 2.20m.


Badkamer en toilet Den Haag
maandag 06 december 2021

Badkamer renoveren (6,5m2 grondoppervlak)

Ik wil graag de badkamer renoveren van de woning die ik heb gekocht. Het betreft het volgende: Wanden stucen, betegelen, nieuwe wand metselen cq. opbouwen, aanleg cq. verplaatsen van sanitair. Al het verwijderen doe ik zelf. De oppervlakte van de badkamer is nu 4,5m2 en wordt ongeveer 6,5m2.


Badkamer en toilet Melick
maandag 22 november 2021

Schuur vervangen en veranda realiseren

Wij willen onze houten schuur laten metselen en uitbouwen, er liggen nu 3 heipalen onder de schuur. Dus huidige schuur slopen, nieuwe van 4x3 meter en daaraan vast een veranda van 4x2 uitbouwen. Zou u ons een prijsopgave willen geven.


Bouw en nieuwbouw Rijswijk
maandag 15 november 2021

woonkamer renoveren

- Verwijderen oude keuken en afvoeren - Verwijderen 2 lagen plavuizen en afvoeren woonkamer-keuken-gang - Verwijderen oude vloerverwarmingssysteem en afvoeren woonkamer-keuken-gang - Plaatsen nieuw vloerverwarmingssysteem (met verdeler in trapkast) woonkamer-keuken-gang - Plaatsen nieuwe dekvloer en egaliseren woonkamer-keuken-gang - Plaatsen nieuwe vloer (door klant nog uit te kiezen en aan te leveren) woonkamer-keuken-gang - Verwijderen grove granol woonkamer-keuken-gang - Verwijderen spanplafond woonkamer-keuken-gang - Plaatsen nieuw gipsplafond met inbouwspots woonkamer-keuken-gang - Plaatsen cinewall woonkamer met tv en stroomaansluiting - Plaatsen stuclaag glad wanden en plafond woonkamer-keuken-gang-trappengat - Schilderen wanden en plafond woonkamer-keuken-gang-trappengat - Verwijderen oude deur en kozijn van gang naar keuken - Plaatsen nieuwe deuropening met schuifdeur van gang naar woonkamer - Schilderen oude en nieuwe kozijn en deuren gang naar woonkamer - Verwijderen oude hoekkozijn keuken-voorgevel - Opmetselen muurtje voorgevel in spouw - Plaatsen nieuw kunststof hoekkozijn keuken-voorgevel - Plaatsen extra groepen tbv nieuwe keuken - Uitbreiden meterkast voor extra groepen keuken


Verbouwing Arnhem
zondag 07 november 2021

Wanden douche cabine herstellen

Ik had een wateroverlast probleem in de wanden van mijn douche cabine. Nu na een aantal weken drogen, wordt het tijd om de muren te herstellen(rechter deel onderste 5 cm is verdwenen, stukje metselen?), en het opnieuw stucen van de wanden.


Badkamer en toilet Nootdorp
zaterdag 06 november 2021

Een uitbouw aan de achterkant van onze woning

Wij willen een uitbouw/serre realiseren van 2,2m diep en +-3m breed, het huis is 5m breed dus dan willen wij aan beide zijdes tegen de serre aan metselen. Vandaar de foto in de bijlage. Wij zijn benieuwd naar de serre kosten en opties. In ieder geval willen wij triple glas en goed isolerende profielen. Graag houten kozijnen. Deels glazen dak. Betreft een hoekwoning.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Broek op Langedijk
woensdag 27 oktober 2021

Voorkant 3 ramen vervangen

Badkamer (b x h ca 67x161) en slaapkamerraam (b x h ca155 x 161) plus keukenraam vervangen voor kleinere (b x h ca 232 cm x 122) en buitenmuur opmetselen. Zie de bijlage voor uitgebreide informatie.


Kozijnen, deuren en dakramen Hoofddorp
vrijdag 22 oktober 2021

Schoorsteen opnieuw opmetselen

Het is een dubbele schoorsteen, jaren ‘30 rijtjeshuis. Stenen zitten los, lood sluit niet meer aan, veroorzaakt lekkage. Wij zoeken een metselaar die de schoorsteen opnieuw (in dezelfde stijl) kan opmetselen.


Dakdekken en dakreparaties Rotterdam
donderdag 07 oktober 2021

Stenen schuur bouwen 3x5 meter

Ik wil een schuur van stenen (metselen) of iets anders die sterker is dan hout. Mijn tuin heeft tuin tegels en de maten van de nieuwe schuur zijn: 3 x 5 meter of 4 x 5 meter. Ik wil met de vakman overleggen over alle mogelijkheden die er zijn. Dankjewel,


Bouw en nieuwbouw Amstelveen
woensdag 06 oktober 2021

Aanbouw achterzijde woning ~16m2

Ik zoek een vakman die voor mij het volgende kan realiseren. Aanbouw: muren metselen, zadeldak integreren met bestaand dak, hergebruik schuifpui en ramen bestaande woning. Tussenmuren bestaande woning slopen zodat het 1 ruimte wordt. Eventuele extra werkzaamheden: Elektra (incl. krachtstroom), waterleidingen en afvoer verlegen ivm nieuwe keuken in aanbouw. De verwarming regel ik zelf, vandaar zo casco mogelijk als het kan. De huidige gevel zal deels doorbroken moeten worden. Afmetingen 3,70m lang en 4,30m breed.


Veranda- en serrebouw Bierum
woensdag 06 oktober 2021

Badkamer & toilet installatie

Over enkele maanden zal mijn nieuwbouwwoning opgeleverd worden en ik zoek nog iemand die mij kan helpen met de volgende werkzaamheden: 2 * toilet: Zweven toilet plaatsen icm voorzet wand. was etc monteren icm kraan. Wij willen graag kranen die in de muur zijn weggewerkt (inbouwdiepte 3cm). Badkamer: 2x kraan in muur monteren en voorbereiden afvoer. (badkamer meubel zal later geleverd worden en gemonteerd door leverancier). Afvoer douche maken. Cement dekvloer storten onder afschot. Muur metselen in badkamer hierin willen we graag 2 inbouwdouches verwerken en nis. Badkamers en toilet zullen door stukadoor worden afgewerkt en de vloer zal een gietvloer worden. Tegelwerk is daarom niet nodig bij deze klus. In elke ruimte zullen waterleiding en afvoer afgedopt aanwezig zijn. Badkamer niet voorzien van cementdekvloer. Indien dit een opdracht is waarmee je ons van dienst zou kunnen zijn hoor ik het graag zodat we verdere details kunnen doorspreken.


Badkamer en toilet Almere
maandag 04 oktober 2021

Woning uitbouwen

Verbreden fundering, aanleggen fundering uitbouw (39m2), afbreken buitenste spouw, inpakken woning voor luchtdichtheid, isoleren (minimaal RC6, wenselijk richting RC10) aanleggen spouwankers en opmetselen nieuwe buitenste spouw. Dak willen wij ook vanaf buitenaf laten isoleren. Deze waarde moet RC10 zijn met nieuwe dakpannen. Voor de uitbouw wensen wij een casco oplevering met metsel constructie. Welke metselwerken moeten uitgevoerd worden?: verbouwing of aanbouw Ben je eigenaar?: Nee, ik word binnen de 3 maanden eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Gevel- en metselwerk Meppel
maandag 27 september 2021

Uitbreken van 2 draagmuren en plaatsen van een staal portaal

Ik ben opzoek naar iemand die voor mij een opening (van de deur 90cm) dicht kan metselen. en 2 draagmuren kan verwijderen + het plaatsen van 2 H- balken en 4 kolommen. Uitbreken is al berekend door een constructeur. Verdiepingsvloer is een NeHobo vloer.


Verbouwing Emmen
zaterdag 04 september 2021

Grote verbouwing badkamer

Oude badkamer verwijderen. Leidingwerk en elektra aanpassen aan nieuwe situatie. Afkoppelen verwarming (verwarming vervangen door elektrische verwarming) Muur metselen voor inloopdouche met draaideur. Vloer- en wanden betegelen. Plaatsen toilet (ca. 1m verplaatsen tov huidige situatie) Inloop douche met draaideur, sanitair en goot creëren. Wandmeubel met enkele kom plaatsen (kraan uit de muur) Plaatsen kolomkast en spiegel. Verlichting blijft zoals het is (geen inbouwspots).


Klussen Zoetermeer
maandag 30 augustus 2021

Stucen 20m2

We hebben een jaren 30 woning gekocht en willen verschillende delen laten stucen: - Draagmuur is verwijderd en afgewerkt met gipsplaten. Dit willen we met spachtelputz afwerken. - De badkamer is gestript, de ondergrond is hier oud stucwerk. Dit zouden we graag opnieuw stucen. - We hebben een deur dicht laten metselen, dus dit gedeelte heeft een metselwerk ondergrond. wanden Vierkante meter: 20 Huidige ondergrond: Metselwerk Gewenste afwerking: Spachtelputz (korrel)


Stucwerk en spackspuiten Utrecht
woensdag 25 augustus 2021

Een enkelzijdige nokverhoging bouwen

Ik zoek een specialist voor het realiseren van een enkelzijdige nokverhoging. Dit moet aan de achterzijde. Graag vergunning door de vakman. Er zijn meerdere buren met zo'n verhoging, dus vergunning technisch moet dat goedkomen. Graag houtskelet, deels opmetselen en voorzien van kunststof kozijnen.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Sliedrecht
donderdag 19 augustus 2021

Opbouw dak realiseren

dakopbouw (vergunning in behandeling) van 4.8m breed en 8.5m diep. Dakschild met 2x dakkapel voorzijde, hsb buitenwanden (1x tegen buren, 1x rabat aftimmering), plat dak, uit timmeren en opmetselen schuin dak 1e verdieping naar rechte gevel met plat dak. excl interieur verbouwing, alleen casco (3x geveldeel, 1x dakschild, 2x plat dak, 1x pui met openslaande deuren, zie tekening)


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Den Haag
vrijdag 06 augustus 2021

Bouwtekening maken

Ik moet een bouwtekening hebben voor het aanvragen voor een bouwvergunning gaat om een nieuwe voorgevel metselen aan de voorkant van de woning


Klussen Veendam
maandag 02 augustus 2021

Ophogen en metselen buitenmuurtje + eventueel verplaatsen dubbele deur

Buitenmuur (3 bij 2,5m) ophogen, zodat het ruimte geeft om beton te storten en een deel van deze muur moet erbij gemetseld worden. Graag wil ik ook even geïnformeerd worden of het mogelijk is om mijn dubbel openslaande deuren te verplaatsen.


Klussen Munstergeleen
donderdag 22 juli 2021

Buitengevel restaureren 9m2

DE 'torentjes' van het balkonhek staan los en moeten weer vast, nieuw lood inmetselen. Scheuren repareren (voegen) met zoveel mogelijk gelijkende voegmortel


Gevel- en metselwerk Bussum
donderdag 15 juli 2021

Draagmuur verwijderen en overige klussen in nieuwe woning

Beste Bouke, Ik heb een appartement gekocht aan de Jacob van Lennepkade in Amsterdam waar o.a. een draagmuur wil laten verwijderen. De omgevingsvergunning is reeds ingediend en de constructieberekening heb ik ook binnen. Dit is ons plan voor ons appartement op de Jacob van Lennepkade in Amsterdam (1 hoog): - Draagmuur tussen keuken en slaapkamer eruit (wordt grote eetkeuken) , hier moet een stalen balk worden geplaatst van ongeveer 380 cm. Aan de gevelkant geen pilaar gewenst, dit is echter geen probleem aan de andere kant.De muur is 15,5cm dik, 345cm lang en 245cm hoog. (met blauw aangegeven). Ik heb iemand klaarstaan om een constructieberekening te maken, maar dit kan ook desgevraagd bij de constructeur van de aannemer. -Muurtje metselen in deur naar keuken vanaf de gang. Daar zit nu een deuropening van 96 cm breed. De hoogte van het plafond is op deze plek 225 cm. (met rood aangegeven). -Deur naar terras vanuit de keuken eruit, vervangen door een raam dat geopend kan worden. -De CV en het expansievat moet naar buiten verplaatst worden, er staat reeds een ongeisoleerde kastruimte op het terras grenzend aan de keukenmuur. -Vloerverwarming in de woning. Hiervoor moeten de leidingen afgedopt worden en de radiatoren verwijderd worden. Er ligt reeds een Esrich Fermacell vloer waar de vloerverwarming ingefreesd kan worden. De vloer die wij reeds hebben besteld is geschikt voor vloerverwarming en er zit al een warmtegeleidende ondervloer bij. De verdeler komt onder de gootsteen van de nog te plaatsen keuken. Graag zouden we met twee thermostaten willen werken: 1 in de slaapkamer, en 1 voor de rest van het huis in de woonkamer. Graag ontvang ik een offerte voor bovenstaande werkzaamheden, dit is de constructieberekening: https://we.tl/t-kfj6raq8sm mvg, Melle Grannetia


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Amsterdam
dinsdag 13 juli 2021

Uitbouw keuken en woonkamer bij nieuw aangekochte woning

Ik heb een nieuwe woning gekocht en wil hier een uitbouw laten realiseren. Uitbouw keuken 3,47x3,73m Uitbouw woonkamer 1,5 x6 m let op! er moet geheid worden, de binnen afwerking kunne we zelf doen. buitenzijde graag opmetselen kunststof kozijnen met schuifpui (6 meter) casco oplevering


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Bunnik
zaterdag 10 juli 2021

Dakopbouw woning laten plaatsen

We willen een dakopbouw plaatsen op onze huidige woning. We zitten op een hoekwoning en het idee is om de gevels hetzelfde te houden als de huidige verdieping en de muren door te metselen. De grote zou zijn ca 6m bij 9m. Met kunststof kozijnen, ook in de zelfde stijl van het huis. Als het kan offerte voor zowel casco als woonklaar opleveren. Graag ontvang ik meer informatie over de mogelijkheden.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Tilburg
woensdag 07 juli 2021

De rabatdelen van de buitengevels vervangen en isoleren

Ik zou graag mijn rabbat delen vervangen en meteen de gevel te isoleren. Zoals bv steenstrips of eventueel metselen. Afhankelijk wat de beste optie is en benodigde en beschikbare ruimte. De isolatie moet in aanmerking komen met de beschikbare subsidieregeling. Vervangen voor en achter.


Gevel- en metselwerk Haarlem
woensdag 07 juli 2021

Alle kozijnen vervangen door kunststof varianten

Wij willen alle kozijnen vervangen voor kunststof kozijnen. En het hout tussen de kozijnen laten metselen. Het gaat om de begane grond en eerste verdieping.


Kozijnen, deuren en dakramen Benschop
zaterdag 03 juli 2021

Tuinmuurtje metselen

Tuinmuurtje van.ongeveen 4 m lang en 1.80 hoog incl cementfundering


Gevel- en metselwerk Amsterdam
vrijdag 25 juni 2021

Tuinmuurtje metselen

We willen graag de muur opnieuw gemetseld hebben, plus afvoer van omgereden muur, afmeting muur 275x50x20 cm


Gevel- en metselwerk Stein
Offertes aanvragen