Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
90 Metselaar

Metselwerken

Op zoek naar een metselaar voor het metselwerk? Op deze pagina vind je de informatie die je nodig hebt, van nuttige info tot op maat gemaakte offertes van vakmensen bij jou uit de buurt.

Ben je op zoek naar een metselaar voor je metselwerk van bijvoorbeeld je spouwmuur of een binnenmuur? De erkende metselaars via Casius staan voor je klaar voor zowel grote als kleine klussen. 

Wil je een enkele muur metselen? Dat kan. Wil je een muur van betonblokken metselen? Onze metselaars staan voor je klaar. Wil je een tuinmuur metselen? Ook dat is mogelijk. 

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Kosten metselwerk

Wanneer je een metselaar of metselbedrijf inhuurt zitten hier natuurlijk kosten aan verbonden. Het is mogelijk dat een metselaar of metselbedrijf voor de uitvoer van het metselwerk een prijs per m² berekent. Maar de metselaar kan ook een vaste all-in-prijs berekenen. In sommige gevallen kan de metselaar een uurtarief in rekening brengen. Dit is vaak zo als het gaat om een kleine, maar lastige metselklus die veel tijd in beslag neemt. Hieronder in de tabel zie je het gemiddelde uurtarief van de metselaar en de gemiddelde prijs per vierkante meter.

Let op: de metselaars via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van jouw klus afwijken van de prijzen in de tabel.  

Kostenpost Gemiddelde prijs
Uurloon metselaar €25 - €30
Prijs per m² €75 - €100

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

248 Metselaar

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Welke factoren bepalen de prijs van de klus?

Als je de kosten van het metselwerk per vierkante meter wilt weten, of bijvoorbeeld per duizend stenen, is het belangrijk om vooraf een aantal zaken goed te weten. De kosten zijn namelijk afhankelijk van jouw wensen en de huidige situatie van de plek waar het metselwerk moet komen. De volgende zaken bepalen de prijs:

  • Of het om binnen- of buitenwerk gaat;
  • Als het om buitenwerk gaat: of er een fundering gelegd moet worden;
  • Om hoeveel meter aan metselwerk het gaat;
  • Of er ook geïsoleerd moet worden;
  • Of het een spouwmuur is;
  • Welk soort gevelsteen je wilt gebruiken;
  • De arbeidskosten van de metselaar.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring
  • Klanttevredenheid
  • Financiële gezondheid

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recent metselwerk aanvragen

dinsdag 06 december 2022

Totale renovatie 2-onder-1 kap woning (~145m2)

Wij hebben een jaren 30, 2-onder-1 kap woning in Hilversum welke wij graag volledig gerenoveerd hebben. De oppervlakte van de woning 145m2. Graag ontvangen wij hiervoor een mooie scherpe offerte om de werkzaamheden uit te voeren. Zie bijlage voor documentatie voor initiële ideeën en ontwerp van begane grond en eerste verdieping. Op de zolder willen wij een wasruimte en een kantoor realiseren. 1. Gehele woning - Vloeren fixeren en voorzien van fermacell/knauf eco platen (beneden met vloerverwarming, boven geen vloerverwarming in slaapkamers of zolder) - Alle Kozijnen + glas volledig vervangen - Volledig nieuwe elektra aanleggen - Riolering vervangen tot aan erfgrens en voor badkamer en toiletten en keuken en evt. later de garage 1. Begane grond & Eerste verdieping Nieuw raggelwerk / tengelen + stucplaten + stucen + isolatiewol aanbrengen 2. Hal / Trap / Gang - Nieuwe trap + Trapkast - Nieuwe glazen/stalen deur tussen hal en woonkamer - Maak muur dicht tussen de hal en de keuken - Deur / opening afwerken met een wand Woonkamer/Keuken - Muur openbreken tussen de keuken de woonkamer - Haard aansluiting voorbereiden voor nieuwe haard - Openslaande stalen deuren plaatsen naar tuin - Nieuwe keuken installeren + leidingwerk en montage - Verwijderen van de keukendeur, muur opmetselen en nieuw kozijn + raam plaatsen Toilet/Badkamer - Toilet renoveren beneden verdieping - Nieuwe badkamer plaatsen + leidingwerk aanbrengen + voor en af-montage (voorkamer) - Los toilet op eerste verdieping realiseren incl. aanpassing voorkamer Slaapkamers - Muur openbreken tussen achterslaapkamer en kleine kamer grenzend aan het balkon. Zolder - Wasmachine ruimte aanleggen / realiseren - Scheidingsmuur tussen 2 ruimtes plaatsen Overig: - Verwijderen oude schoorsteen - Repareren / vervangen metselwerk en dicht metsel van de gaten in de muur - Vervangen mortel onder nokvorst - Ver


Verbouwing Hilversum
dinsdag 06 december 2022

Tuinmuur metselen (6x2m)

Ik wil graag een tuinmuur laten metselen. Deze moet ongeveer 6 meter lang en 2 meter hoog worden, halfsteens. Waarschijnlijk iets van fundering nodig? Graag zie ik een offerte hiervoor tegemoet.


Gevel- en metselwerk Den Haag
dinsdag 06 december 2022

26m trasraam metselen

Ik zoek een vakman voor het metselen van een trasraam. Dit tbv een houten schuur (steens). De hoogte van het trasraam is 3 stenen en totale lengte is 26 m. Graag zie ik een offerte tegemoet hiervoor.


Gevel- en metselwerk Klarenbeek
dinsdag 06 december 2022

Tuinmuur metselen

Tuinmuur metselen met toog voor poort, ongeveer 6 meter lang en 1.80 hoog, deel waar poort komt tegen het huis aan op de oprit is ongeveer 2,80 breed. Stenen zijn al aanwezig.


Gevel- en metselwerk Hilversum
maandag 05 december 2022

90 m2 gevelherstel

Gaat om 90 m2 gevel. Stenen verwijderen en opnieuw metselen.


Gevel- en metselwerk Dordrecht
vrijdag 02 december 2022

Schoorsteen renoveren

Wij willen een erg verouderde schoorsteen opnieuw opmetselen. Het gaat om een jaren 30 woning en de schoorsteen is niet goed bereikbaar (zie google maps/streetview).


Dakdekken en dakreparaties Zutphen
maandag 28 november 2022

80 meter tuinschutting metselen

Tuinschutting metselen 1m hoog met elke 2-3 meter kolommen, totaal ongeveer 80 meter lang, daarnaast ook nog 2x toegangspoort (elektrisch) voorbereiding.


Gevel- en metselwerk Eemnes
maandag 21 november 2022

Buitenmuur metselen

Een buitenmuur/ erfafscheiding metselen van 7 meter breed en 3 meter hoog waar een overkapping tegen aan gemaakt zal worden.


Gevel- en metselwerk Maasbracht
maandag 21 november 2022

Scheidingswand metselen

Scheidingswand buiten op binnenplaats, afmeting 13,20 m lang, 4 m hoog tussen 2 vleugels van een u-vormig gebouw(bouwjaar 1901). Geen schoon metselwerk.


Gevel- en metselwerk Amsterdam
maandag 21 november 2022

Muur metselen (~11m2)

Voor een aanbouw op de begane grond moet een achtermuur gemetseld worden. Het gaat om een steense muur van circa 6,5m breed en circa 2,7m hoog. Er komt een dubbele deur en een raam van 2mx1m in. Wat zouden grofweg de kosten zijn voor het laten metselen van deze muur? Graag kosten materiaal + werk incl btw.


Gevel- en metselwerk Numansdorp
maandag 21 november 2022

Voorgevel opnieuw metselen (~25m2)

Ik wil graag mijn gehele voorgevel opnieuw laten metselen. Dit betreft +- 25m2, daarna ook invoegen.


Gevel- en metselwerk Roosendaal
maandag 14 november 2022

2 tuinmuren metselen

2 gemetselde tuinmuren maken, 1 van 12 meter en 1 van 5 meter lang. 2,5meter hoog en om de 2 meter een kolom, met beton blokken van 30x20x19 cm. Fundering is aanwezig.


Gevel- en metselwerk Weert
maandag 14 november 2022

Woning isoleren: gevels, dak en vloer

Ik zoek een isolatiespecialist voor het volgende: -begane grondvloer isolatie op betonconstructie c.a. 110 m2, offerte voor uitvoering in 2e kwartaal 2023 -dakisolatie van binnenzijde op dakbeschot c.a. 20 m2 vooral informatie opvraag over de mogelijkheden om van binnenuit te na isoleren. -gevelisolatie c.a. 120 m2. Betreft bestaand metselwerk massief. We willen aan buitenzijde isoleren en dan een nieuwe gevel erlangs op metselen. Graag informatie en offerte. Uitvoering bij voorkeur op korte termijn. december 22 of januari 23


Gevel- en metselwerk Mechelen
vrijdag 11 november 2022

Buitenmuur metselen + fundering 2.5x0.5m

Ik wil graag en muurtje laten metselen van 250 x 50cm. Hier is waarschijnlijk ook fundering voor nodig. Het is geen draagmuur, het is puur om de gevel recht te trekken. Daarnaast moet er een raamdorpel geplaatst worden.


Gevel- en metselwerk Veldhoven
dinsdag 08 november 2022

Uitbouw 37m2: fundering en dak maken + muur metselen

Ik zoek een aannemer die voor mij een fundering maken van 8 bij 4,6m en ook een stukje muur kan metselen. Ook moet er een dak gemaakt worden. Dit wordt een plat dak van bitumen. De aluminium schuifpuien hebben wij al geregeld. Het gaat dus slechts om de fundering en het dak.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Deurne
dinsdag 08 november 2022

Tuinmuurtje opnieuw metselen

Vervangen laag tuinmuurtje, tegen bestaande schutting( staat los van het bestaande muurtje) plusminus 15 meter lengte, 50 cm hoogte.


Gevel- en metselwerk Breda
maandag 07 november 2022

Tuinmuur metselen (~10m2)

Ik wil een tuinmuur laten metselen, van ongeveer 10 m breed en 1 m hoog. Graag met poeren in de kleur antraciet/ zwart.


Gevel- en metselwerk Arnhem
maandag 07 november 2022

Muur metselen (~11m2)

Wij willen graag weten wat het ongeveer zou kosten om een muur van rode bakstenen van 510cm lang x 210cm hoog als erfscheiding met de buren te laten plaatsen. De overige bebouwing om en in de tuin bestaat uit jaren 50 bakstenen. Het zou fijn zijn als de toekomstige muur zo veel mogelijk in deze sfeer opgaat.


Gevel- en metselwerk Blaricum
donderdag 03 november 2022

30 m2 tuinmuur plaatsen

Ik wil een tuinmuur laten metselen van 6 bij 5. Momenteel staat er niks.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Zaandam
donderdag 03 november 2022

Metselwerk schoorsteen vervangen

Ik wil graag de buitenkant van mijn schoorsteen opnieuw laten metselen. Volgens mij zitten er namelijk wat barsten in. Het metselwerk moet vervangen worden.


Gevel- en metselwerk Rotterdam
zondag 30 oktober 2022

Schoorsteen afbreken en opmetselen

Zoek een vakman voor het afbreken en opmetselen van mijn schoorsteen. Gaat om 6 etages.


Gevel- en metselwerk Den Haag
zaterdag 29 oktober 2022

Buitenmuur(40m2) metselen en stucen

Het betreft het metselen van buitenmuur van 20 m lang en 2 m hoog (dus 40m2) van betonblokken (10 cm dikte). Daarna het stucen van de muur aan beide zijden. Het werk is inclusief graven fundering. Materialen (betonblokken, cement etc) kan ik zelf aanleveren.


Gevel- en metselwerk Nijmegen
vrijdag 28 oktober 2022

Muurtje metselen 4m2 incl. fundering

We hebben een scheidingsmuur tussen twee huizen en een deel daarvan is omgevallen. Er is een scheur in gekomen door een boom, die inmiddels al is weggehaald. We willen daar een nieuw stukje muur laten metselen. We willen de fundering daaronder ook even laten herstellen, deze was maar 50cm diep. De lengte van de muur zal ongeveer 2.5 meter zijn. De hoogte ongeveer 2m2.


Gevel- en metselwerk Sassenheim
donderdag 27 oktober 2022

Metselwerk

Metselen van 2 steun muren voor schuifhek auto


Gevel- en metselwerk Noordwijk
dinsdag 25 oktober 2022

Tuinmuur metselen inclusief fundering

Ik wil een tuinmuur gemetseld hebben incl een fundering. Gaat om twee muurtjes welke haaks op elkaar staan: H 00,50 meter L 16,00 meter En H 00,50 meter L 08,00 meter


Gevel- en metselwerk Eemnes
maandag 24 oktober 2022

Muurtje metselen in de tuin

Muur metselen op plaats waar nu de schutting staat Totaal 26-28 meter lengte en ~2m hoog.


Gevel- en metselwerk Zierikzee
zondag 23 oktober 2022

Gedeelte v d gevel metselen

Willen graag tussen de begane grond en de 1e verdieping de gevel laten metselen en isoleren. Geschat op 9 vierkanten meter. Meer info nodig, dit kan altijd. Op de 2 foto's zie je de achtergevel. Nu zitten er nog blauwe schrootjes. Op de andere foto, zie je ook hoe het bij de buren is. Dit is al gemetseld.


Gevel- en metselwerk Schoonhoven
vrijdag 21 oktober 2022

Schoortsteen metselen met dubbelwandige RVS binnenpijp

Gemetselde schoorsteen met dubbelwandige rvs binnenpijp plaatsen


Gevel- en metselwerk Meeden
donderdag 20 oktober 2022

2 muurtjes metselen

2 Muurtjes van 2m2 ieder moeten opnieuw gemetseld/opgebouwd worden. Zijn tijdens de laatste storm omgewaaid. Nieuwe stenen zijn dus noodzakelijk.


Gevel- en metselwerk Haarlem
vrijdag 14 oktober 2022

Buitenmuren metselen (~9m2)

Ik wil graag een buitenmuur laten metselen op de bestaande fundering 4 x 1.90mx1.20m, totaal dus ongeveer 9m2.


Gevel- en metselwerk Hellevoetsluis
Offertes aanvragen