Casius logo
Offerte aanvragen Aanmelden als vakman
90 Metselaar

Metselwerken

Op zoek naar een metselaar voor het metselwerk? Op deze pagina vind je de informatie die je nodig hebt, van nuttige info tot op maat gemaakte offertes van vakmensen bij jou uit de buurt.

Ben je op zoek naar een metselaar voor je metselwerk van bijvoorbeeld je spouwmuur of een binnenmuur? De erkende metselaars via Casius staan voor je klaar voor zowel grote als kleine klussen. 

Wil je een enkele muur metselen? Dat kan. Wil je een muur van betonblokken metselen? Onze metselaars staan voor je klaar. Wil je een tuinmuur metselen? Ook dat is mogelijk. 

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Kosten metselwerk

Wanneer je een metselaar of metselbedrijf inhuurt zitten hier natuurlijk kosten aan verbonden. Het is mogelijk dat een metselaar of metselbedrijf voor de uitvoer van het metselwerk een prijs per m² berekent. Maar de metselaar kan ook een vaste all-in-prijs berekenen. In sommige gevallen kan de metselaar een uurtarief in rekening brengen. Dit is vaak zo als het gaat om een kleine, maar lastige metselklus die veel tijd in beslag neemt. Hieronder in de tabel zie je het gemiddelde uurtarief van de metselaar en de gemiddelde prijs per vierkante meter.

Let op: de metselaars via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van jouw klus afwijken van de prijzen in de tabel.  

Kostenpost Gemiddelde prijs
Uurloon metselaar €25 - €30
Prijs per m² €75 - €100

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

248 Metselaar

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Welke factoren bepalen de prijs van de klus?

Als je de kosten van het metselwerk per vierkante meter wilt weten, of bijvoorbeeld per duizend stenen, is het belangrijk om vooraf een aantal zaken goed te weten. De kosten zijn namelijk afhankelijk van jouw wensen en de huidige situatie van de plek waar het metselwerk moet komen. De volgende zaken bepalen de prijs:

  • Of het om binnen- of buitenwerk gaat;
  • Als het om buitenwerk gaat: of er een fundering gelegd moet worden;
  • Om hoeveel meter aan metselwerk het gaat;
  • Of er ook geïsoleerd moet worden;
  • Of het een spouwmuur is;
  • Welk soort gevelsteen je wilt gebruiken;
  • De arbeidskosten van de metselaar.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring
  • Klanttevredenheid
  • Financiële gezondheid

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recent metselwerk aanvragen

maandag 25 september 2023

Metselwerk

Adres: Randweg 8 Woonplaats: Vlodrop Aanvang werkzaamheden: Niet opgegeven Buitenmuur metselen van ongeveer 39 m2. Isolatie is al geplaatst (nog zonder spouwankers), het dak zit er al op en alle kozijnen zijn al gestelt en geplaatst.


Gevel- en metselwerk Vlodrop
maandag 18 september 2023

Metselwerk

Hallo, wij zoeken iemand die een tuinmuurtje kan metselen in onze voortuin. Het gaat om een muurtje van 3,33 meter breed, en 60 cm hoog, met daarbij nog vier torentjes van 80 cm hoog. De totale oppervlakte is daarmee 2,52 vierkante meter. Op dit moment staat er nog geen muurtje, maar een houten schutting. We ontvangen graag een prijsindicatie. Met vriendelijke groet, Bas


Gevel- en metselwerk Haarlem
maandag 18 september 2023

Bestrating

Bestraten keramische tegels in achtertuin ca 52 m2. Afstapje naar de schuur bestraten. Als het mogelijk is ook enkele plantenbakken metselen van stapelblokken.


Terras en (sier)bestrating Delft
maandag 11 september 2023

Metselwerk

25 meter schutting metselen met stenen en fundering. 2 hoeken en een poortdoorgang


Gevel- en metselwerk Mierlo
woensdag 06 september 2023

Tuin aanleggen

Goedemorgen, we hebben nu een heg van ongeveer 22 meter aan de straatkant. Ik zou graag willen weten wat het ongeveer kost een muur te laten metselen als schutting / afscheiding. Het mag een muur zijn waar tussen nog een schutting geplaatst mag worden. Omdat het nogal wat meters zijn ben ik benieuwd naar de prijs van een complete muur en de prijs van een muur waar tussen/op een schutting geplaatst kan worden. Alvast bedankt!


Tuinaanleg en tuinonderhoud Rotterdam
maandag 04 september 2023

Metselwerk

Graag een offerte van ongeveer 15 m2 muurtje metselen en voegen stenen ga ik zelf regelen


Gevel- en metselwerk Wijchen
maandag 04 september 2023

Metselwerk

hallo, Metselen en voegen van een uitbouw. Fundering is gereed. Te metselen ca 28m2 metselwerk. Bestaat uit 1x opmetselen, 0,8x4,3mtr. 1 muur 4,7x3m plus nog ca 9m2 rondom een raam. Goed toegankelijk. Begane grond in Roelofarendsveen.


Gevel- en metselwerk Roelofarendsveen
woensdag 23 augustus 2023

Metselwerk

Hallo, Ik zou graag willen weten hoeveel het kost om een schutting van ongeveer 13m breed met ruimte voor een poortje er tussen te laten metselen. Ik zou dan pilaren van ongeveer 2m hoog op 2meter afstand van elkaar willen hebben verspreid over gehelen breedte


Gevel- en metselwerk Almere
woensdag 23 augustus 2023

Metselwerk

Ik wil een tuinmuur metselen en een stevige tuin deur plaatsen. Muur van ongeveer 3 meter lente en hoogte 2,50


Gevel- en metselwerk Rosmalen
woensdag 23 augustus 2023

Metselwerk

Metselen van 2 halfsteens buitengevels in waalformaat handvorm geel op bestaande fundering. Totaal 24 vierkante meter, 4 stuks (stalen) lateien inclusief lood boven de kozijnen. 18 meter raamdorpelsteen zwart. Uit te voeren, in overleg, rond juli 2024.


Gevel- en metselwerk Numansdorp
donderdag 17 augustus 2023

Metselwerk

Het gaat om het omhoog metselen van een bakstenen erfafscheiding deze moet boven de bestaande muur komen hoogte 55 cm totale lengte 15 meter, 11 Pilaren moeten ook 55CM omhoog ik wil een totaal prijs inclusief dat jullie de stenen leveren.


Gevel- en metselwerk Zoetermeer
dinsdag 08 augustus 2023

Gevels repareren

momenteel staat er een raam met borstwering, maar ik wil dit raam vervangen door een ander raam, maar dit bestaande raam heeft dus een borstwering, ik zou graag waar de borstwering zit bakstenen laten metselen, ik moet een vergunning aanvragen voor het veranderen van het raam, dus wil ik kijken wat het verschil is met borstwering of er zonder, wat natuurlijk dan ook bij het eventueel metselen isolatie ertussen plaatsen. op die plaats. ik vertel er wel bij, ik heb nog geen idee wanneer dit zou kunnen plaats vinden die verandering van het raam. eerst offerte, dan de aanvraag, ook offerte van het raam aanvragen met en zonder borstwering. daarna beslis ik wat wel en niet doorgaat. Welke werkzaamheden moeten worden uitgevoerd?: Gevel herstellen / renoveren Wat is de oppervlakte van de gevel?: Minder dan 10 m² Uit welk materiaal bestaat de gevel?: Bakstenen Welke renovatiewerkzaamheden moeten worden uitgevoerd?: Voegwerk herstellen (uitslijpen en opnieuw voegen), Algemene gevelrenovatie (scheuren, beschadigingen, ...) Ben je eigenaar van het gebouw?: Ja, ik ben eigenaar


Gevel- en metselwerk Geulle
maandag 31 juli 2023

Muur metselen achtertuin

De woning is een hoekhuis en wil graag een rechte muur laten metselen. Dezelfde steen als het huis. Lengte 6.15 meter


Gevel- en metselwerk Noordwijk
maandag 31 juli 2023

Metselwerk

een muur metselen als tuin afscheiding. 2 meter hoog, 13,5 meter lang.


Gevel- en metselwerk Roermond
zondag 30 juli 2023

Metselwerk

Voorgevel bemetselen en kunststof kozijnen en kunststof voordeur.


Gevel- en metselwerk Emmer Compascuum
zaterdag 29 juli 2023

Gevels renoveren

Ik wil 26,9 vierkante meter laten reinigen, voegen uitslijpen, opnieuw voegen en laten impregneren. En 22 vierkante meter op laten metselen, voegen en impregneren. Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ja, na het vergelijken van offertes Welke werkzaamheden moeten worden uitgevoerd?: Gevel herstellen / renoveren Wat is de oppervlakte van de gevel?: Tussen 10 en 50 m² Welke renovatiewerkzaamheden moeten worden uitgevoerd?: Voegwerk herstellen (uitslijpen en opnieuw voegen), Gevel impregneren tegen vocht Ben je eigenaar van het gebouw?: Ja, ik ben eigenaar


Gevel- en metselwerk Brielle
maandag 24 juli 2023

Aanleg stenen tuinhuis

Wij zoeken een metselaar die in de tweede week van november een tuinhuis kan metselen inclusief dak. Zonder isolatie, met stroompunt en watervoorziening.


Timmerwerk Maastricht
zondag 23 juli 2023

Gevels repareren

Ik ben op zoek naar een metselaar die de doorgebroken dubbelsteens buiten muur opnieuw kan metselen en de stalen drager kan verwijderen. Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ja, na het vergelijken van offertes Welke werkzaamheden moeten worden uitgevoerd?: Gevel herstellen / renoveren Wat is de oppervlakte van de gevel?: Tussen 10 en 50 m² Uit welk materiaal bestaat de gevel?: Bakstenen Welke renovatiewerkzaamheden moeten worden uitgevoerd?: Voegwerk herstellen (uitslijpen en opnieuw voegen), Algemene gevelrenovatie (scheuren, beschadigingen, ...), Gevel impregneren tegen vocht Ben je eigenaar van het gebouw?: Ja, ik ben eigenaar


Gevel- en metselwerk Beverwijk
donderdag 20 juli 2023

Gevels repareren

Tuinmuurtjes 80 cm hoog, met 6 kolommen van 1 meter hoog, laten metselen Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ja, na het vergelijken van offertes Welke werkzaamheden moeten worden uitgevoerd?: Gevel herstellen / renoveren Wat is de oppervlakte van de gevel?: Tussen 10 en 50 m² Uit welk materiaal bestaat de gevel?: Bakstenen Welke renovatiewerkzaamheden moeten worden uitgevoerd?: Algemene gevelrenovatie (scheuren, beschadigingen, ...) Ben je eigenaar van het gebouw?: Ja, ik ben eigenaar


Gevel- en metselwerk Gouda
woensdag 19 juli 2023

Tuinmuur dichtmetselen

Wij willen graag een klein stuk van onze tuinmuur dicht laten metselen. Daar zit nu nog een hek en klimop, maar die gaan wij weghalen. (zie bijlagen) Het stuk dat dan dichtgemetseld moet worden is circa 7 meter breed en 1,10m hoog.


Gevel- en metselwerk Leiderdorp
maandag 17 juli 2023

Schoorsteen metselen

Tijdens renovatiewerkzaamheden is de schoorsteen verwijderd omdat hij zeer wankel stond. Het dak is water dicht gemaakt. Graag willen wij de schoorsteen weer op laten bouwen in oude staat (nieuwe pijp natuurlijk). Document toegevoegd voor positie.


Gevel- en metselwerk Hilversum
maandag 10 juli 2023

Metselen van 2 poeren ten behoeve van oprit toegangspoort.

Wij zoeken iemand die voor ons twee poeren kan metselen voor onze oprit (voor een toegangspoort). Hoogte totaal circa 250 cm hoog, 60x60 (stenen identiek aan woning hebben we al). Met het plaatsen van voetstuk en bovenstukken. Moet elektra in verwerkt worden /uitkomen zijkanten (en een besturingskast). Fundering met betonstaal omhoog verzorgen we zelf (fundering zit circa 30 cm onder maaiveld).


Terras en (sier)bestrating Steenwijk
woensdag 05 juli 2023

loslatende/beschadigde voegen boven in de voorgevel vervangen

Stenen die loszitten rechts boven in de voorgevel weer vastmetselen d.m.v. uithakken oude voegen en opnieuw voegen rondom de stenen


Gevel- en metselwerk Diemen
vrijdag 30 juni 2023

Schuur metselen

Ik zou graag een schuur willen laten metselen van ca 8,5 bij 3 meter met een puntdak. De fundering ligt er al.


Gevel- en metselwerk Strijen
maandag 26 juni 2023

Tuinmuur metselen

Wij willen een muur laten metselen als tuin schutting hoe lang dat hangt een beetje af van de kosten. We hebben een flinke tuin vandaar maar 1 gedeelte van 9 meter lang zeker


Gevel- en metselwerk Lijnden
woensdag 14 juni 2023

Rookgaskanaal herstellen

Ik heb lekkage in de schoorsteen binnenhuis en moet ook wat stukadoor en metselen aan de muur


CV en verwarming Groningen
zondag 11 juni 2023

Gevels renoveren

Of een geheel nieuwe tuinmuur metselen of schoonmaken en opnieuw voegen zodat dezecwerr mooi is. Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ik weet het nog niet, afhankelijk van advies & informatie Welke werkzaamheden moeten worden uitgevoerd?: Gevel herstellen / renoveren Wat is de oppervlakte van de gevel?: Tussen 10 en 50 m² Welke renovatiewerkzaamheden moeten worden uitgevoerd?: Voegwerk herstellen (uitslijpen en opnieuw voegen) Ben je eigenaar van het gebouw?: Ja, ik ben eigenaar


Gevel- en metselwerk Rosmalen
woensdag 07 juni 2023

Tuinmuur metselen

Tuinmuur metselen 20 meter lang bij 2 meter hoog.


Gevel- en metselwerk Asperen
woensdag 07 juni 2023

Badkamer plaatsen of vervangen

Huidige badkamer dient gesloopt te worden, badkamer vergroten (deel van slaapkamer nemen) dus nieuwe muur metselen, afvoer voor wc maken, leidingen verleggen voor douche, eventueel elektrische vloerverwarming, betegelen vloer en wanden, inbouw toilet Ben je eigenaar van het pand?: Ja, ik ben eigenaar Wat is ongeveer de oppervlakte (m²) van je badkamer? (optioneel): 3 Welke werkzaamheden wil je laten uitvoeren? (meerdere opties mogelijk): Complete badkamerrenovatie / nieuwe badkamer plaatsen, Indeling aanpassen, Leidingen aanpassen / verleggen, Tegelwerken, Vloer / wanden / plafond plaatsen


Badkamer en toilet Venlo
dinsdag 06 juni 2023

Gevels repareren

We hebben een plantenbak weggehaald, deze plantenbak stond tegen onze muur aangemetseld. We willen de gevel die achter de plantenbak stond laten herstellen, we willen een muurjte laten metselen van 1 m2 en de afhechting van een ander muurtje netter maken. Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ja, na het vergelijken van offertes Welke werkzaamheden moeten worden uitgevoerd?: Gevel herstellen / renoveren Wat is de oppervlakte van de gevel?: Minder dan 10 m² Uit welk materiaal bestaat de gevel?: Bakstenen Welke renovatiewerkzaamheden moeten worden uitgevoerd?: Algemene gevelrenovatie (scheuren, beschadigingen, ...) Ben je eigenaar van het gebouw?: Ja, ik ben eigenaar


Gevel- en metselwerk Haarlem
Offertes aanvragen