Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
90 Metselaar

Metselwerken

Metselwerken

Op zoek naar een metselaar voor het metselwerk? Op deze pagina vind je de informatie die je nodig hebt, van nuttige info tot op maat gemaakte offertes van vakmensen uit de buurt.

Ben je op zoek naar een metselaar voor bijvoorbeeld het metselen van een spouwmuur of een binnenmuur? Metselen is een specialistisch beroep. Een goede metselaar heeft veel ervaring in zijn vakgebied en werkt nauwkeurig. Maar wat kost het inhuren van een metselaar? Hieronder lees je er meer over.

Kosten metselwerken

Wanneer je een metselaar of metselbedrijf inhuurt zitten hier natuurlijk kosten aan verbonden. Het is mogelijk dat een metselaar of metselbedrijf voor de uitvoer van het metselwerk een prijs per m² berekent. Maar de metselaar kan ook een vaste all-in-prijs berekenen. In sommige gevallen kan de metselaar een uurtarief in rekening brengen, bijvoorbeeld als het gaat om een kleine maar lastige metselklus die veel tijd in beslag neemt. Hieronder in de tabel zie je het gemiddelde uurtarief van de metselaar en de gemiddelde prijs per vierkante meter.

Kostenpost Gemiddelde prijs
Uurloon metselaar €25 - €30
Prijs per m² €75 - €100

Wil je graag advies speciaal gericht op jouw situatie en een offerte op maat? Vraag dan hier een offerte aan.

Welke factoren bepalen de prijs van de klus?

Als je de kosten van het metselwerk per vierkante meter wilt weten, of bijvoorbeeld per duizend stenen, is het belangrijk om vooraf een aantal zaken goed te weten. De kosten zijn namelijk afhankelijk van jouw wensen en de huidige situatie van de plek waar het metselwerk moet komen. De volgende zaken bepalen de prijs:

  • Of het om het buiten- of binnenwerk gaat;
  • Of er voor het buitenwerk een fundering gelegd moet worden;
  • Om hoeveel meter aan metselwerk het gaat;
  • Of er ook geïsoleerd moet worden;
  • Of het een spouwmuur is;
  • Welk soort gevelsteen je wilt gebruiken;
  • De arbeidskosten van de metselaar.

Vraag een offerte aan

Offertes aanvragen