Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
90 Metselaar

Metselwerken

Op zoek naar een metselaar voor het metselwerk? Op deze pagina vind je de informatie die je nodig hebt, van nuttige info tot op maat gemaakte offertes van vakmensen bij jou uit de buurt.

Ben je op zoek naar een metselaar voor je metselwerk van bijvoorbeeld je spouwmuur of een binnenmuur? De erkende metselaars via Casius staan voor je klaar voor zowel grote als kleine klussen. 

Wil je een enkele muur metselen? Dat kan. Wil je een muur van betonblokken metselen? Onze metselaars staan voor je klaar. Wil je een tuinmuur metselen? Ook dat is mogelijk. 

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Kosten metselwerk

Wanneer je een metselaar of metselbedrijf inhuurt zitten hier natuurlijk kosten aan verbonden. Het is mogelijk dat een metselaar of metselbedrijf voor de uitvoer van het metselwerk een prijs per m² berekent. Maar de metselaar kan ook een vaste all-in-prijs berekenen. In sommige gevallen kan de metselaar een uurtarief in rekening brengen. Dit is vaak zo als het gaat om een kleine, maar lastige metselklus die veel tijd in beslag neemt. Hieronder in de tabel zie je het gemiddelde uurtarief van de metselaar en de gemiddelde prijs per vierkante meter.

Let op: de metselaars via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van jouw klus afwijken van de prijzen in de tabel.  

Kostenpost Gemiddelde prijs
Uurloon metselaar €25 - €30
Prijs per m² €75 - €100

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

248 Metselaar

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Welke factoren bepalen de prijs van de klus?

Als je de kosten van het metselwerk per vierkante meter wilt weten, of bijvoorbeeld per duizend stenen, is het belangrijk om vooraf een aantal zaken goed te weten. De kosten zijn namelijk afhankelijk van jouw wensen en de huidige situatie van de plek waar het metselwerk moet komen. De volgende zaken bepalen de prijs:

  • Of het om binnen- of buitenwerk gaat;
  • Als het om buitenwerk gaat: of er een fundering gelegd moet worden;
  • Om hoeveel meter aan metselwerk het gaat;
  • Of er ook geïsoleerd moet worden;
  • Of het een spouwmuur is;
  • Welk soort gevelsteen je wilt gebruiken;
  • De arbeidskosten van de metselaar.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring
  • Klanttevredenheid
  • Financiële gezondheid

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recent metselwerk aanvragen

donderdag 25 mei 2023

Verwijderen vloertegels, egaliseren en leggen van laminaat

Graag willen wij laminaat in de woonkamer (22m²), eetkamer (12m²), serre (16m²), washok (7m²) en trapkast (2m²) laten leggen. Nadat een ander bedrijf vloerverwarming in de betonvloeren van de bovengenoemde vloeren (m.u.v. de trapkast) heeft gevreesd. Ook is het de bedoeling dat de huidige tegelvloeren in de serre en het washok door u worden verwijderd voordat de vloerverwarming wordt aangelegd. Tevens zijn er nog een paar andere klussen in de bijkeuken die ook uitgevoerd moeten worden: het verwijderen van de aanwezige gasleiding en het opmetselen van een gat in de binnen- en buitenmuur waar nu nog een wasemkap op aangesloten zit.


Klussen Groningen
woensdag 24 mei 2023

Gevels renoveren

Beste, Ik heb een aantal zaken waar ik graag door uw bedrijf een offerte zou willen laten maken: 1. aan de zijmuur van mijn woning op de 1e verdieping heeft een schacht gezeten voor het deponeren van was naar de begange grond. De schacht ik heb ik verwijderd. Graag zou ik de muur weer dichtmetselen (gat diameter 30-40cm) 2. Schade aan gewapend betonnen draag muur (boven een kozijn) door lekkage. wapening zichtbaar 3. diverse metsel/steen schade door langdurige lekkage onder dakgoten De klussen zijn vrij makkelijk te bereiken met een ladder. adres: Jacob Mulderweg 34, Den Haag. Ik hoor graag van u. Vriendelijke groet, Cazimir Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ja, na het vergelijken van offertes Welke werkzaamheden moeten worden uitgevoerd?: Gevel herstellen / renoveren Wat is de oppervlakte van de gevel?: Minder dan 10 m² Welke renovatiewerkzaamheden moeten worden uitgevoerd?: Voegwerk herstellen (uitslijpen en opnieuw voegen), Gevel impregneren tegen vocht Ben je eigenaar van het gebouw?: Ja, ik ben eigenaar


Gevel- en metselwerk Den Haag
maandag 22 mei 2023

Binnenmuur of plafond isoleren

Ik wil in mijn tuin een tuinhuis laten metselen die als kantoor een functie heeft. De tuin is 6 (B) x 15 (L). We willen een tuinhuis van 6 (B) x 5 ( L) laten metselen. De linker- en rechterzijdes zijn zonder raam. De zijde aan de achterkant willen we met deur zodat er een ingang van achteren is. Aan de voorkant willen we een raamkozijn over de gehele voorkant. De hoogte is ongeveer 3.35. Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ik weet het nog niet, afhankelijk van advies & informatie Welke materialen overweeg je om de gevel af te werken?: Kunststof gevelbekleding Hoe wil je de gevel isoleren?: Spouwmuur isoleren, Gevel isoleren langs de buitenzijde (incl. nieuwe gevelbekleding), Gevel isoleren langs de binnenzijde (verlijmen of voorzetwanden) Wil je ook direct je gevel isoleren?: Ja Welke werkzaamheden moeten worden uitgevoerd?: Gevel bepleisteren / bekleden Wat is de oppervlakte van de gevel?: Tussen 10 en 50 m² Ben je eigenaar van het gebouw?: Ja, ik ben eigenaar


Isolatie Zoetermeer
vrijdag 19 mei 2023

Gevels repareren

Op de site staat ook tuinmuur metselen, maar niet in de offerte aanvraag. Het gaat namelijk om een nog niet bestaande tuinmuur, die ik graag met een poortdeur wil laten maken. Vriendelijke groet, Renske Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ja, na het vergelijken van offertes Welke werkzaamheden moeten worden uitgevoerd?: Gevel herstellen / renoveren Wat is de oppervlakte van de gevel?: Minder dan 10 m² Uit welk materiaal bestaat de gevel?: Bakstenen Welke renovatiewerkzaamheden moeten worden uitgevoerd?: Algemene gevelrenovatie (scheuren, beschadigingen, ...) Ben je eigenaar van het gebouw?: Ja, ik ben eigenaar


Gevel- en metselwerk Bentveld
vrijdag 19 mei 2023

Fundering maken en het metselen van 3 tuinmuren.

Beschrijving: Fundering maken en het metselen van 3 tuinmuren. Afmetingen: Muur 1: +/- 485 cm breed, 200 cm hoog Muur2: +/- 550 cm breed, 200 cm hoog Muur 3: +/- 300 cm breed, 200 cm hoog Ontwerp van muur 1 in overleg met de buren


Bouw en nieuwbouw Haarlem
dinsdag 16 mei 2023

Metselen garage

Losstaande garage van 9 x 3. 2,2 hoog ongeveer. Is nu opgebouwd uit grenen delen, 2 kantelkiepramen en een deur. Ligt een betonnen vloer over de hele oppervlakte. Dak is plat met bitumen en staat op palen. Gaat om het metselen van de 2 lange zijdes en het deel waar de kanteldeur in zit. Enkelzijdig. Afwerking en isolatie doen we zelf. Graag een prijsopgaaf. Per mail. Ook aangeven of het in of ex bakstenen is


Verbouwing Lelystad
dinsdag 16 mei 2023

Metselwerk

Wilt vijver laten metselen. Gaat om ong 22 m2 metselwerk


Gevel- en metselwerk Etten-Leur
maandag 15 mei 2023

Afbreken en opnieuw opmetselen zijmuur

Afbreken en opnieuw opmetselen zijmuur woning


Verbouwing Nijverdal
woensdag 10 mei 2023

Aanleggen van een vijver

Ik wil een vijver in een L vorm, de afmetingen van de vijver zijn 4x3x1,10. Ik wil het graag laten metselen.


Elektra en groepenkast Etten-Leur
dinsdag 09 mei 2023

Gevel isoleren en opnieuw metselen of langs buiten isoleren

Ik wil graag mijn woning te isoleren. Gevel afbreken opnieuw isoleren en opmetselen of langs buiten isoleren. We zoeken het advies van een expert


Gevel- en metselwerk Breskens
dinsdag 09 mei 2023

Zichtmuur metselen

Het gaat hier om een zichtmuur. De ondergrond is een betonen muur. Bakstenen waarschijnlijk Vandemoortel Linea 3016 een laag 20cm dikte?! We horen graag van u. buitenwerk Vierkante meter: 10 Huidige ondergrond: Beton Gewenste afwerking: Spachtelputz Vloeren afplakken Vierkante meter: 10


Gevel- en metselwerk Bergschenhoek
dinsdag 02 mei 2023

Tuin muur metselen (vervanging schutting)

Wij zouden graag een prijsopgave ontvangen voor het laten metselen van een tuinmuur ter vervanging van de schutting. Wij willen hem graag met stuc laten afwerken. Het zou gaan om ongeveer 20m2 10 meter lang 1.80 hoog.


Gevel- en metselwerk Zwijndrecht
dinsdag 02 mei 2023

Tuinmuur metselen

Ik zoek een metselaar die een tuinmuur van 6,5 meter lang en 1,95 hoog wilt metselen. Er moet ook waarschijnlijk ook fundering onder.


Gevel- en metselwerk Tilburg
dinsdag 25 april 2023

Metselwerk

Een tuinmuur metselen van 2 meter breed en 250 hoog. Bakstenen zijn aanwezig.


Gevel- en metselwerk Koedijk
dinsdag 25 april 2023

Deur dicht metselen/maken

Wij hebben twee deuren naar de woonkamer waarvan we 1 willen dichten


Klussen Rijswijk
maandag 24 april 2023

Voortuin muur metselen & voegen

Ik ben opzoek naar een metselaar die over een totale lengte van circa 35m een voortuinmuur met bakstenen kan metselen. De muur zal circa 90cm hoog gemetseld worden (circa 60cm boven maaiveld). Verder wil ik 6 pilaren hebben gemetseld. De fundering zal circa 40cm breed en 15cm hoog moeten en dient nog gemaakt te worden. Verzoek om een offerte uit te brengen op basis van een vaste prijs. Graag verneem ik op zeer korte termijn van u.


Gevel- en metselwerk Middelburg
maandag 24 april 2023

Metselwerk

Graag zou ik een offerte ontvangen voor een aanstaand project van ons. Het gaat om 3 verschillende soorten metselwerk. Ten eerste het schone metselwerk tbv het buitenblad, wat 460m2 is. Ten tweede het metselen van kalkzandsteen blokken tbv het constructieve binnenspouwblad wat tevens ook uitkomt op 460 m2. Ten derde het metselen van binnenwanden, zowel constructief als niet constructief. Betreffende het metselen van constructieve binnenwanden gebruiken wij graag kalkzandsteen blokken met de een minimale afmeting van 100mm breed of groter. Daarnaast gaat het hier om 400m2. Over de niet constructieve binnenwanden gaat het om een totaal van 460m2 en een gebruik van gibo gipsblokken.


Gevel- en metselwerk Amsterdam
woensdag 19 april 2023

Metselwerk

5 penanten 43x43cm en 200cm hoog en 4 penanten 53x53cm en 200cm hoog. In 1penant een brievenbus metselen. Alle penanten inclusief fundering. Materiaal: bakstenen. En inclusief voegen. Afvoeren van puin en gemaakte rommel.


Gevel- en metselwerk Almere
woensdag 19 april 2023

Metselwerk

Metselen van een tuinmuur (als erfafscheiding) van 2 meter hoog, en ongeveer 10 meter lang.


Gevel- en metselwerk Schiedam
maandag 17 april 2023

Gevels repareren

Voegen uitslijpen + opnieuw voegen, evt inpregneren. Advies over isolatie. Stukje gevel uithakken en opnieuw opmetselen. Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ja, na het vergelijken van offertes Welke werkzaamheden moeten worden uitgevoerd?: Gevel herstellen / renoveren Wat is de oppervlakte van de gevel?: Tussen 10 en 50 m² Uit welk materiaal bestaat de gevel?: Bakstenen Welke renovatiewerkzaamheden moeten worden uitgevoerd?: Voegwerk herstellen (uitslijpen en opnieuw voegen), Gevel impregneren tegen vocht, Algemene gevelrenovatie (scheuren, beschadigingen, ...) Ben je eigenaar van het gebouw?: Ja, ik ben eigenaar


Gevel- en metselwerk Rotterdam
dinsdag 11 april 2023

Metselwerk

Metselen ombouw kachel. Opp 3 m2. Halfsteensmuur of anders in overleg.


Gevel- en metselwerk Gronsveld
dinsdag 11 april 2023

Metselwerk

Tuinhuis metselen, juni 2023, 3x8,5meter, schuifwand aan voorzijde, heipalen aanwezig, nog geen fundering.


Gevel- en metselwerk Waddinxveen
zaterdag 08 april 2023

Laminaat leggen in 2 slaapkamers en deur dichtmetselen andere muur doorbreken

Graag laminaat laten leggen in 2 kamers van beide 15 vierkante meter. Dus 30 vierkante meter. Hetzelfde geldt ook voor de ondervloer. Graag een deur dicht metselen en op een andere plek een deur openen. Is dit mogelijk in dezelfde offerte. Graag de email verzenden in het engels.


Klussen Den Haag
maandag 03 april 2023

Gevels renoveren

Metselen ombouw kachel. Opp 3 m2. Halfsteensmuur of anders in overleg. Welke metselwerken moeten uitgevoerd worden?: kleine metselwerken Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Gevel- en metselwerk Gronsveld
maandag 03 april 2023

Metselwerk

Wij hebben een gemetseld muurtje met daar voor een schutting. Nu lijkt het ons mooi om in/op dat muurtje poeren te metselen met daar tussen houten schutting delen, zodra we dat lage muurtjes niet weg hoeven te halen. Is dit mogelijk?


Gevel- en metselwerk Nunspeet
maandag 03 april 2023

Metselwerk

Ik zoek een metselaar die een muurtje onder een kunstofkozijn kan metselen Binnen en buiten muurtje. Dit is op de eerste verdieping woning vanaf De betonnen latij. 240cm breed en 11 lagen. Ook de waterlagen erop leggen. Ik heb zelf de waterlagen. De rest via de metselaar. Ik heb een datum in gevuld maar die staat nog niet helemaal vast, is wel later in mei. Gelieve alleen via mail te reageren, zodat ik Rustig kan vergelijken.


Gevel- en metselwerk Helmond
zondag 02 april 2023

Metselen ombouw kachel

Ik zoek een metselaar die de ombouw van de kachel kan metselen. Ik zit te denken aan bakstenen of leemblokken. Gaat om een oppervlakte van 3m². Graag wil ik 2 offertes voor het verschil in materiaal.


Gevel- en metselwerk Gronsveld
maandag 27 maart 2023

Binnenmuur metselen

Ik ben op zoek naar een offerte voor het metselen van een simpel binnenmuurtje. De draagmuur die je op de foto's ziet wordt door een bedrijf gesloopt. Hier wordt een nieuwe keuken geplaatst, maar deze zal langer zijn dan de huidige muur. Dus zoek ik een simpele oplossing voor het verlengen van de wand met een simpel binnenwandje. Het te metselen muurtje zal ongeveer een 80-100cm zijn en zal een verlengde worden van de muur op de foto waar nu de keuken met wasbak staat. Ik zou graag een offerte ontvangen van jullie voor deze klus.


Gevel- en metselwerk Eindhoven
maandag 20 maart 2023

Metselwerk

Het betreft het metselen van een tuinmuurtje tussen onze voortuin en de stoep. 3 kolommen moeten (opnieuw) opgemetseld worden, ong. 70 cm hoog, en verbonden worden. Ongeveer 350/400 stenen.


Gevel- en metselwerk Haarlem
maandag 20 maart 2023

Muurtje halfsteen metselen

Wij willen een bestaand muurtje (scheiding erf 2 woningen), waar voorheen patio blokken + houten schutting stond, halfsteen metselen. Dient ongeveer zoals deel aan rechterzijde van foto eruit te komen te zien. Mag hier direct tussen worden gemetseld, oude muur hoeft niet uitgehakt/stenen losgemaakt te worden. Hoeven ook geen dure bakstenen te zijn, wordt uiteindelijk overgeschilderd. Wij verwijderen het oude deel en zorgen dat alles schoon en netjes wordt opgeleverd.


Klussen Purmerend
Offertes aanvragen