Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
49 Latex Spuiten

Latex spuiten

Latex spuiten

Zijn je muren en en plafonds hoognodig toe aan een nieuwe verflaag? Met latex spuiten zien je muren en plafonds er snel weer strak en nieuw uit. Lees hier alles over latex spuiten, van prijzen tot handige tips.

Moet je jouw muren en/of plafond nodig latex laten spuiten? Of heb je een professionele latex spuiter nodig voor je nieuwe woning of een project dat eraan komt? De erkende en ervaren schildersbedrijven via Casius staan voor je klaar. 

Latex spuiten heeft het voordeel dat je muren mooi strak worden afgewerkt in een kortere tijd. Maar dat is niet het enige: ook qua kosten ben je goedkoper uit. Het is dan ook niet gek dat latex spuiten steeds populairder wordt.

Ben je opzoek naar een ervaren latex spuiter? Wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten? Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Wat kost latex spuiten?

De prijs die je betaalt voor het spuitwerk van je muren of plafond hangt af van het aantal vierkante meters dat je wilt laten bespuiten, of je de latex in een kleur wilt laten aanbrengen en van de kwaliteit van de verf die gebruikt wordt. De prijs per vierkante meter gaat naar beneden als je een groter oppervlak hebt dat bespoten moet worden. In de volgende tabel vind je deze kosten, inclusief btw, materialen en arbeidsloon.

Let op: de schildersbedrijven via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van jouw muren spuiten afwijken van de prijzen in de tabel.

Kostenpost Gemiddelde prijs
Latex spuiten in wit €7 - €14 per m²
Kleur toevoegen €1 - €2 extra per m²

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

49 Latex Spuiten

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Welke factoren bepalen de prijs van latex spuiten?

Tijdens het inplannen van het spuitwerk moet je een paar keuzes maken die de uiteindelijke beïnvloeden. Deze zijn:

  • Kleur: als je graag witte muren wil, dan is het niet nodig om een kleur toe te laten voegen. Als je de muren toch wil laten schilderen is het een goede optie om wel een kleur toe te laten voegen. Je spaart jezelf een boel werk. Daarbij wordt de kleur volledig egaal aangebracht voor maar een paar euro extra per vierkante meter;
  • Het oppervlak: hoe groter het oppervlak, hoe lager de prijs per vierkante meter. Als je meerdere muren hebt die je zou willen verven, is het aan te raden deze tegelijkertijd te laten doen. Kom je op die manier over de 100 m²? Dan is het mogelijk dat dit je een hoop kosten scheelt;
  • De verfsoort: de meeste stukadoors of schilders bieden het latex spuiten aan in verschillende verfsoorten. Deze zijn vaak van uiteenlopende kwaliteiten. Wees gerust: de stukadoor ligt je hierover in tijdens het intakegesprek, zodat je de juiste keuze maakt.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor latex spuiten

donderdag 13 januari 2022

650 m² binnenwerk + schilderen kozijnen en deuren

De hele woning dient van binnen en buiten geschilderd te worden. Binnenwerk betreft ongeveer 650 m² latex spuitwerk. Verder moeten de kozijnen (26) binnen en buiten geschilderd worden, ook de deuren (22). Liefst zo snel mogelijk na eind april ermee van start gaan.


Behang- en schilderwerk Elst
dinsdag 04 januari 2022

Woning sauzen 70m2

Het gaat om de woonkamer sauzen. Wanden / plafond / deuren / kozijnen. Mocht de prijs goed zijn komt er nog de keuken bij met keuken kastjes en de hal en wc en trappenhuis wanden Vierkante meter: 40 Huidige ondergrond: Beton Gewenste afwerking: Glad pleisterwerk+Afspuiten latex plafond Vierkante meter: 30 Huidige ondergrond: Beton Gewenste afwerking: Glad pleisterwerk+Afspuiten latex Vloeren afplakken Vierkante meter: 30


Behang- en schilderwerk Emmen
maandag 03 januari 2022

Plafond 5 meter hoog latexspuiten 40m2

Ik zoek een stukadoor die mijn oude plafond kan voorzien van nieuw latexspuitwerk. Het moet ontvet/gereinigd worden en betreft ongeveer 40 m2.


Behang- en schilderwerk Enkhuizen
zaterdag 04 december 2021

Wanden en plafonds stucen (~956m2) + latex spuiten (~1000m2)

We hebben onlangs een herenhuis in Nijmegen gekocht en willen de muren en plafonds (incl. ornamenten) opnieuw laten stucen & latex spuiten. Het gaat om ongeveer 956m2 aan stucwerk voor wanden en plafonds. En voor het latex spuiten is het ongeveer 1000m2.


Behang- en schilderwerk Nijmegen
maandag 15 november 2021

Woning latexspuiten (455 m2)

Ik ontvang graag een offerte voor het latexspuiten van mijn geheel vernieuwde huis . Alle wanden en plafonds zijn strak gestucd. Muren 291m2 en de plafonds zijn 153m2 Plafonds en muren kunnen in 1 keer gespoten worden in wit (wel meerdere lagen uiteraard). Vloeroppervlakte (150m2) afplakken moet ook (beetje afhankelijk van timing, nu ligt er nog geen vloer in namelijk). Evt. Ook Spuitlakken. Plinten (78m) en 13 deuren moeten namelijk ook gedaan worden. Hoor graag.


Behang- en schilderwerk Apeldoorn
maandag 08 november 2021

Binnenzijde nieuwbouwwoning latex verven (375m2)

Woning is reeds gestuct, moet nu met latex worden geverfd. wanden Vierkante meter: 300 Huidige ondergrond: (Nieuwbouw) behangklaar Gewenste afwerking: Alleen spuitwerk latex plafond Vierkante meter: 75 Huidige ondergrond: (Nieuwbouw) behangklaar Gewenste afwerking: Alleen spuitwerk latex


Behang- en schilderwerk Serooskerke Walcheren
maandag 01 november 2021

Binnenschilderwerk 200m2

Latex spuiten (wit) van circa 200 m2 wanden en plafonds. Deze zijn net gestuct en de wens is om deze zsm te laten spuiten. Streefdatum is 17 november. Afplakken zullen we zelf doen.


Behang- en schilderwerk Valkenswaard
woensdag 20 oktober 2021

Behangwerken 200m2

Het gaat om een woonkamer, 3 slaapkamers en een zolder. Het zijn betonnen muren met latex. De totale oppervlakte wat behangen moet worden bedraagt ongeveer 200m2. Dit mag met vinyl.


Behang- en schilderwerk Nieuwegein
dinsdag 12 oktober 2021

Renovlies plaatsen en afwerking van woning 70m2

Net een nieuw huis gekocht maar de muren zijn helaas niet schilder klaar. Wij willen graag een offerte voor renovlies met afwerking waarnaar er wordt geschilderd. wanden Vierkante meter: 70 Huidige ondergrond: Metselwerk Gewenste afwerking: Glad pleisterwerk+Afspuiten latex


Behang- en schilderwerk Burgh Haamstede
donderdag 07 oktober 2021

Spuiten wanden.

We gaan over naar een nieuw huis en willen graag de wanden graag opnieuw spuiten voordat wij er in trekken. +/- 500m2 ( Snelle berekening) wanden Vierkante meter: 500 Huidige ondergrond: Oud stucwerk Gewenste afwerking: Alleen spuitwerk latex


Behang- en schilderwerk Wezep
zondag 19 september 2021

Binnenschilderwerk en stucwerk hoge woning

Verven van nieuwe woning. Prijsopgaaf voor klus met stucafwerking zou ook welkom zijn. Er zitten her en der namelijk wat scheuren in het stucwerk. De woning heeft hoge plafonds dus het zijn lange scheuren. Betreft het schilderen graag een wand met kleur en de rest wit, de wanden zijn tot 5 meter hoog. Bij voorkeur uitvoeren tussen 20 december en 31 december. wanden Vierkante meter: 110 Huidige ondergrond: Oud stucwerk Gewenste afwerking: Alleen spuitwerk latex plafond Vierkante meter: 50 Huidige ondergrond: Oud stucwerk Gewenste afwerking: Alleen spuitwerk latex


Behang- en schilderwerk IJsselstein
woensdag 08 september 2021

Woning latex spuiten

Zoek een vakman voor het latex spuiten van mijn trappen gang en hal. Van beneden tot aan de zolder . Gaat om 50 m2.


Behang- en schilderwerk Rijkevoort
zondag 29 augustus 2021

Muren en plafond glad strijken 75 tot 90m2

Betreft oud huis met gespackte muren en plafond, deze moeten strak gemaakt worden. Muren en plafond niet erg ruw gespackt. wanden Vierkante meter: 50 Huidige ondergrond: Spackspuitwerk Gewenste afwerking: Glad pleisterwerk (strak) plafond Vierkante meter: 40 Huidige ondergrond: Spackspuitwerk Gewenste afwerking: Glad pleisterwerk+Afspuiten latex


Behang- en schilderwerk Colijnsplaat
vrijdag 20 augustus 2021

Glasvezelbehang en verven zolder

Op de zolderverdieping worden nieuwe wanden geplaatst. Deze, en bestaande wanden willen we graag laten afwerken met glasvezelbehang en latex. Materialen graag in overleg aanschaffen. wanden Vierkante meter: 100 Huidige ondergrond: Gipsplaten 60 cm Gewenste afwerking: Glad pleisterwerk+Afspuiten latex


Behang- en schilderwerk Anna Paulowna
woensdag 11 augustus 2021

Latexen van wanden in nieuwbouwwoning

Latexen van nieuwe wanden en plafonds wanden Vierkante meter: 90 Huidige ondergrond: (Nieuwbouw) behangklaar Gewenste afwerking: Alleen spuitwerk latex plafond Vierkante meter: 70 Huidige ondergrond: Gipsplaten 60 cm Gewenste afwerking: Alleen spuitwerk latex


Behang- en schilderwerk Obbicht
maandag 09 augustus 2021

Nieuwbouw woning wanden spuiten

Trappenhuis kaal beton, overige wanden geschilderd wanden Vierkante meter: 100 Huidige ondergrond: Beton Gewenste afwerking: Alleen spuitwerk latex


Behang- en schilderwerk Tuitjenhorn
woensdag 04 augustus 2021

De wanden en plafonds van de zolder latexspuiten

Ik zoek een latexspuiter die 20 m2 aan wanden en 20 m2 aan plafonds kan voorzien van spuitwerk. Het gaat om gipsplaten waarvan de naden zijn weggewerkt door een stucadoor.


Behang- en schilderwerk Utrecht
maandag 26 juli 2021

Muren en plafond spuiten 95m2

wanden Vierkante meter: 60 Huidige ondergrond: Spackspuitwerk Gewenste afwerking: Alleen spuitwerk latex plafond Vierkante meter: 35 Huidige ondergrond: Spackspuitwerk Gewenste afwerking: Alleen spuitwerk latex


Behang- en schilderwerk Baarn
zaterdag 24 juli 2021

Spuiten plafond 40m2

Graag offerte voor spuiten plafond (afhankelijk van datum, is afplakken vloer niet noodzakelijk) plafond Vierkante meter: 40 Huidige ondergrond: Spackspuitwerk Gewenste afwerking: Alleen spuitwerk latex


Behang- en schilderwerk Zwijndrecht
zaterdag 17 juli 2021

Behangen nieuwbouw appartement 50m2

Behangen van nieuwbouw appartement zonder verven wanden Vierkante meter: 50 Huidige ondergrond: (Nieuwbouw) behangklaar Gewenste afwerking: Glad pleisterwerk+Afspuiten latex


Behang- en schilderwerk Hilversum
maandag 12 juli 2021

Alle wanden en plafond witten en 1 kant huiskamer in kleur schilderen

wanden Vierkante meter: 35 Huidige ondergrond: Oud stucwerk Gewenste afwerking: Spachtelputz (korrel) plafond Vierkante meter: 45 Huidige ondergrond: Spackspuitwerk Gewenste afwerking: Alleen spuitwerk latex


Behang- en schilderwerk Haarlem
zondag 11 juli 2021

Wand en plafond spuiten

Appartement muren woonkamer en plafond spuiten. wanden Vierkante meter: 55 Huidige ondergrond: Spackspuitwerk Gewenste afwerking: Alleen spuitwerk latex plafond Vierkante meter: 30 Huidige ondergrond: Spackspuitwerk Gewenste afwerking: Alleen spuitwerk latex Vloeren afplakken Vierkante meter: 30


Behang- en schilderwerk Sassenheim
donderdag 01 juli 2021

Latex spuiten wanden

Wij hebben huisgekocht, alles tweemaal gewit maar je blijft vlekken en strepen zien. Begrepen dat laten spuiten met latex goede optie hiervoor is. wanden Vierkante meter: 15 Huidige ondergrond: Oud stucwerk Gewenste afwerking: Alleen spuitwerk latex Vloeren afplakken Vierkante meter: 10


Behang- en schilderwerk Amsterdam
woensdag 30 juni 2021

Woning met latex spuiten

We wonen reeds 3,5 jaar in een nieuwbouwwoning waarin we de muren en plafonds willen verfen. wanden Vierkante meter: 100 Huidige ondergrond: Gipsplaten 60 cm Gewenste afwerking: Alleen spuitwerk latex plafond Vierkante meter: 80 Huidige ondergrond: Gipsplaten 60 cm Gewenste afwerking: Alleen spuitwerk latex Vloeren afplakken Vierkante meter: 5


Behang- en schilderwerk Amsterdam
maandag 14 juni 2021

Stuken en afspuiten 215m²

Een nieuwbouwwoning glad stuken en afspuiten met latex. Wanden zijn 130m² en plafonds 85m². Het huis is al opgeleverd dus er kan snel gestart worden.


Behang- en schilderwerk Lelystad
woensdag 09 juni 2021

Wanden latex spuiten 30m2

Ik zoek een professional die 30m2 aan binnenwanden wil latex spuiten. 2 wanden wit en 1 antraciet.


Behang- en schilderwerk Erica
woensdag 09 juni 2021

Plafond spuiten en wanden sauzen 160m2

Bestaand appartement plafond spuiten en wanden sauzen wanden Vierkante meter: 60 Huidige ondergrond: Oud stucwerk Gewenste afwerking: Alleen spuitwerk latex plafond Vierkante meter: 100 Huidige ondergrond: Oud stucwerk Gewenste afwerking: Alleen spuitwerk latex


Behang- en schilderwerk Bergen op Zoom
donderdag 06 mei 2021

80 m2 behangen

Ik zoek een behanger vo 80m2 woonkamer beneden hal en trapwanden. oude behang moet verwijderd worden waar nodig ondergrond latex of sausen. ik lever zelf vlieshehang


Behang- en schilderwerk Nieuwegein
donderdag 06 mei 2021

Mooi wit plafond

Plafond wit spuiten plafond Vierkante meter: 30 Huidige ondergrond: Oud stucwerk Gewenste afwerking: Alleen spuitwerk latex


Behang- en schilderwerk Breda
woensdag 28 april 2021

100 m² schilderwerk

het gaat om het schilderen van de plafonds (48m²) op de benedenverdieping woonkamer, keuken, toilet, gang) , en eventueel de woonkamer en keuken behangen met reno-vlies en sauzen (50 m²). De keuken is dan gedemonteerd, en de muren kunnen behangvrij zijn voor aanvang van de klus. De werkzaamheden zouden we graag willen uitvoeren in de week van 4 oktober. Ik sta open voor latexspuiten.


Behang- en schilderwerk Den Haag
Offertes aanvragen