Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Latex spuiten

Latex spuiten? Kosten en beste schilders

Wil je latex laten spuiten door een schilder? Hier vind je handige tips, richtprijzen en vraag je eenvoudig offertes aan bij de beste schildersbedrijven bij jou uit de regio.

Vind hier jouw latex spuiten specialist

Erkend Vakwerk Meer Weten

Wat kost latex spuiten?

De prijs die je betaalt voor het spuitwerk van je muren of plafond hangt af van het aantal vierkante meters dat je wilt laten bespuiten, of je de latex in een kleur wilt laten aanbrengen en van de kwaliteit van de verf die gebruikt wordt. De prijs per vierkante meter gaat naar beneden als je een groter oppervlak hebt dat bespoten moet worden. In de volgende tabel vind je deze kosten, inclusief btw, materialen en arbeidsloon.

Let op: de schildersbedrijven via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van jouw muren spuiten afwijken van de prijzen in de tabel.

Kostenpost Gemiddelde prijs
Latex spuiten in wit €7 - €14 per m²
Kleur toevoegen €1 - €2 extra per m²

Verschil in prijzen latex spuiten

De prijs voor latex spuiten per m² varieert. Zo kan de prijs variëren tussen de €6 per vierkante meter en de €14 per vierkante meter. Waardoor komt dit?

Tijdens het inplannen van het latex spuitwerk moet je een paar keuzes maken die de uiteindelijke prijs beïnvloeden. Deze zijn:

Kleur

Als je graag witte muren wil, dan is het niet nodig om een kleur toe te laten voegen. Als je de muren toch wil laten schilderen is het een goede optie om wel een kleur toe te laten voegen. Je bespaart jezelf een boel werk. Daarbij wordt de kleur volledig egaal aangebracht voor maar een paar euro extra per vierkante meter.

Het oppervlak

Hoe groter het oppervlak, hoe lager de prijs per vierkante meter. Als je meerdere muren hebt die je zou willen verven, is het aan te raden deze tegelijkertijd te laten doen. Kom je op die manier over de 100 m²? Dan is het mogelijk dat dit je een hoop kosten scheelt;

De verfsoort

de meeste stukadoors of schilders bieden het latex spuiten aan in verschillende verfsoorten. Deze zijn vaak van uiteenlopende kwaliteiten. Zo is de prijs voor een schrobvaste latex hoger dan die voor een verfbus met normale latexverf. Hoogglans latexverf is over het algemeen ook duurder dan een normale latexverf. Maar wees gerust: de stukadoor ligt je hierover in tijdens het intakegesprek, zodat je de juiste keuze maakt.

Een extra coating

Sommige latexverven kan je afwerken met een waterdichte coating. Dit is bijvoorbeeld handig voor een keukenwand die je regelmatig wil afnemen, omdat er vuil op zit.

Vind latex spuit specialist in jouw buurt

Prijsopbouw latex spuiten

Prijsopbouw elektricien

De kosten voor een schilder om een ruimte met latex te spuiten zijn opgebouwd uit: 60% is arbeidskosten van de totale prijs en 40% is voor de materiaalkosten. 

De arbeidskosten voor de schilder zijn het hoogst. Dit komt omdat het tijd kost om het schilderwerk kwalitatief goed te schilderen. Verder hanteert elke schilder zijn eigen prijzen. Is het een ervaren schilder? Of is het iemand die nog niet zoveel ervaring heeft? Ook dit speelt mee in de uiteindelijke prijs. 

Het verschil in prijzen voor latex verf spuiten gaat vaak samen met de materiaalkosten. Schilders verdienen er vrijwel niets op, maar het gaat dan om de verborgen kosten op de offerte. Ook is het afhankelijk van de kwaliteit van de verf. Kwaliteitsverf is vaak hoger in prijs, maar het hoeft niet te betekenen dat materiaalkosten duur zijn.

Latex laten spuiten: voor- en nadelen

Wat zijn de voor- en nadelen van latex spuiten? Hieronder zetten we het op een rij:

Voordelen:

 • Het is relatief goedkoop;
 • Het laat bijna geen structuur achter;
 • Je ziet geen strepen of banen;
 • Het gaat snel.

Nadelen:

 • Je krijgt een spuitnevel;
 • Daardoor moet je alles goed afplakken;
 • Achteraf heb je schoonmaakwerk.

Latex spuiten of rollen

Wat is het verschil tussen latex spuiten latex roller? Eigenlijk is dat heel simpel: spuiten doet de vakman met een airless machine, waarbij hij de muren met latex spuit. latex verf op de muur spuit. Over het algemeen is deze methode het goedkoopst, omdat het minder arbeidsintensief is. Gemiddeld kost het dan ook €6 tot €10 per m²

Wanneer je het liever niet wil laten spuiten, dan kan de vakman het met een verfroller aanbrengen op de muur. Dit wordt ook wel sauzen genoemd. Deze methode is meestal prijziger, omdat het arbeidsintensiever is. In sommige gevallen is sauzen toch verstandiger, bijvoorbeeld wanneer je een houten muur hebt of gipsplaten. Met de verfroller dicht de vakman de kieren en naden makkelijker, dan wanneer hij het spuit. De gemiddelde prijs voor sauzen is €10 tot €15 per m².

Type verf voor latex spuiten

Over het algemeen kan elke verfsoort gebruikt worden voor deze methode, mits de juiste verfspuit erbij gebruikt wordt. Maar geen zorgen: de schilder weet welke verfspuit hij bij welke verf moet gebruiken.

Latex spuiten: kleur mogelijkheden

Latex spuiten kleuren

Wanneer je latex laat spuiten, kan je kiezen uit allerlei verschillende kleuren. Houd er wel rekening mee dat over het algemeen duurder is wanneer je voor meer kleuren kiest. Dit komt omdat het meer tijd kost om meerdere kleuren te spuiten. Ook komen er extra werkzaamheden bij: 

 • Extra afplakwerk;
 • Kleurmengen;
 • De airless spuit moet vaker schoongespoeld worden;
 • Het is nodig om meerdere malen terug te komen op de spuitklus.

Wanneer je meerdere kleuren wilt is dit natuurlijk geen probleem. Het heeft alleen enige consequenties voor de prijs. Gemiddeld kan je het beste rekening houden met een prijsstijging van 20%. 

Naast kleurkeuze is er ook keuze in glansgraden. Zo kan je kiezen uit:

 • Matte latex;
 • Zijdeglans latex;
 • Hoogglans latex.

Toch adviseren we over het algemeen om voor een matte verf te kiezen. Matte latexverf oogt namelijk rustig dan glans latex. Ook heeft het strijklicht een lastig effect op glanzende latexverf.

Onderdelen om met latex te spuiten

Wat kan je allemaal met latex laten spuiten? Het antwoord op deze vraag is simpel: vrijwel alles. Latex spuiten in een nieuwbouw is mogelijk, maar ook de muren latex spuiten in een oudere woning is mogelijk. Wil je het plafond met latex spuiten? Ook dat is mogelijk. 

Wanneer je een nieuwbouwwoning hebt is het goed om er rekening mee te houden dat het behangklaar wordt opgeleverd. Hier overheen kan niet meteen een verflaag aangebracht worden, maar moet er eerst een dunne pleisterlaag aangebracht moeten worden door een stukadoor

Welk soort typen gebouwen worden het meest met latex gespoten? 

 • Nieuwbouwwoningen;
 • Renovatiewoning/ klushuis;
 • Kantoorpanden.

Ondergrond latex spuiten

Welke ondergronden kunnen bespoten worden met latex? Latex kan vrijwel op elk soort ondergrond aangebracht worden. Denk aan: 

 • Nieuw stucwerk (glad stucwerk);
 • Muren van beton;
 • Gipsplaten;
 • Spachtelputz;
 • Plafonds.

Wanneer je glad gestucte wanden hebt en je laat het spuiten met latex verf, dan is er geen structuur zichtbaar achteraf. Het eindresultaat is dan volledig glad en strak.

Vind hier jouw een latex spuiter bij jouw in de buurt

Recente aanvragen voor latex laten spuiten

vrijdag 24 juni 2022

Latex spuiten muren + plafond.

Wij hebben een nieuwe maissonette gekocht (begane grond). Een bevriende stucadoor heeft de gehele woonkamer en hal gestuct, maar nu zouden wij deze graag af willen laten werken door het te laten latex spuiten. Het betreft zowel de muren als het plafond. De ruimte is helemaal leeg en er staat ook nog geen vloer in, dus alleen de kozijnen moeten afgeplakt worden (kunnen wij ook zelf doen). wanden Vierkante meter: 90 Huidige ondergrond: Oud stucwerk Gewenste afwerking: Alleen spuitwerk latex plafond Vierkante meter: 55 Huidige ondergrond: Oud stucwerk Gewenste afwerking: Alleen spuitwerk latex


Behang- en schilderwerk Hoofddorp
maandag 20 juni 2022

Begane Grond latex spuiten ( 140 m2)

Wij brengen een nieuwe gietvloer aan in onze woning en omdat de begane grond dan toch ontruimt is lijkt het ons een mooi moment om de muren en plafond weer van een frisse verflaag te voorzien. Het huidige schilderwerk is 6 jaar oud. Alles is glad gestukt. Gaat om 70 m2 aan wanden en 70 m2 aan plafond.


Behang- en schilderwerk Den Bosch
donderdag 09 juni 2022

Plafond stucen en spuiten met latex

Ik zou graag mijn plafond willen laten stucen het gaat om 40m2. Wij willen dit afgewerkt hebben met latex spuitwerk. Het gaat om 3 betonplaten met een gleuf er in.


Behang- en schilderwerk Leiden
donderdag 02 juni 2022

Latex spuiten

Wij hebben een jaren 30 woning gekocht en de gehele begane grond en eerste verdieping wordt op dit moment gestuct. Graag zouden wij willen weten wat dit kost om dit te laten spuiten met latex. Wanden 185 M2 en p106M2. Alvast bedankt voor de reactie. wanden zijn 185 vierkante meter de huidige ondergrond is 40 cm aan stucplaten. De gewenste afwerking is spuitwerk latex.


Behang- en schilderwerk Leiden
donderdag 02 juni 2022

Latex spuiten

Mijn wanden moeten latex gespoten worden deze zijn 150 vierkante meter. Ons plafond is 50 vierkante meter deze moet ook latex gespoten worden. Ook moet de vloer afgeplakt worden, dit gaat om 50 vierkante meter.


Behang- en schilderwerk Amsterdam
woensdag 01 juni 2022

Plafond latex spuiten, zolder (~100m2)

Ik heb een nieuwbouw huis en de zolder bestaat uit groene platen. Deze wil ik graag laten latex spuiten. Het betreft een plafond van ongeveer 100m2.


Behang- en schilderwerk Sassenheim

Offertes aanvragen van latex spuiters

Offertes aanvragen