Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
49 Latex Spuiten

Latex spuiten

Latex spuiten

Zijn je muren en en plafonds hoognodig toe aan een nieuwe verflaag? Met latex spuiten zien je muren en plafonds er snel weer strak en nieuw uit. Lees hier alles over latex spuiten, van prijzen tot handige tips.

Moet je jouw muren en/of plafond nodig latex laten spuiten? Of heb je een professionele latex spuiter nodig voor je nieuwe woning of een project dat eraan komt? De erkende en ervaren schildersbedrijven via Casius staan voor je klaar. 

Latex spuiten heeft het voordeel dat je muren mooi strak worden afgewerkt in een kortere tijd. Maar dat is niet het enige: ook qua kosten ben je goedkoper uit. Het is dan ook niet gek dat latex spuiten steeds populairder wordt.

Ben je opzoek naar een ervaren latex spuiter? Wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten? Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Wat kost latex spuiten?

De prijs die je betaalt voor het spuitwerk van je muren of plafond hangt af van het aantal vierkante meters dat je wilt laten bespuiten, of je de latex in een kleur wilt laten aanbrengen en van de kwaliteit van de verf die gebruikt wordt. De prijs per vierkante meter gaat naar beneden als je een groter oppervlak hebt dat bespoten moet worden. In de volgende tabel vind je deze kosten, inclusief btw, materialen en arbeidsloon.

Let op: de schildersbedrijven via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van jouw muren spuiten afwijken van de prijzen in de tabel.

Kostenpost Gemiddelde prijs
Latex spuiten in wit €7 - €14 per m²
Kleur toevoegen €1 - €2 extra per m²

Wil je graag advies speciaal gericht op jouw situatie en een offerte op maat? Vraag dan snel een offerte aan.

Welke factoren bepalen de prijs van het latex spuiten?

Tijdens het inplannen van het spuitwerk moet je een paar keuzes maken die de uiteindelijke beïnvloeden. Deze zijn:

  • Kleur: als je graag witte muren wil, dan is het niet nodig om een kleur toe te laten voegen. Als je de muren toch wil laten schilderen is het een goede optie om wel een kleur toe te laten voegen. Je spaart jezelf een boel werk. Daarbij wordt de kleur volledig egaal aangebracht voor maar een paar euro extra per vierkante meter;
  • Het oppervlak: hoe groter het oppervlak, hoe lager de prijs per vierkante meter. Als je meerdere muren hebt die je zou willen verven, is het aan te raden deze tegelijkertijd te laten doen. Kom je op die manier over de 100 m2? Dan is het mogelijk dat dit je een hoop kosten scheelt;
  • De verfsoort: de meeste stukadoors of schilders bieden het latex spuiten aan in verschillende verfsoorten. Deze zijn vaak van uiteenlopende kwaliteiten. Wees gerust: de stukadoor ligt je hierover in tijdens het intakegesprek, zodat je de juiste keuze maakt.

 

Vraag een offerte aan

Offertes aanvragen