Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Alarm

Alarmsysteem installeren

Alarmsysteem installeren

Een inbraakalarm houdt inbrekers op afstand en kan je zelfs waarschuwen bij brand of andere calamiteiten. Bij Casius vind je meer informatie en kun je gratis en vrijblijvend offertes aanvragen.

Wil je voorkomen dat er bij jou ingebroken wordt? Maak het inbrekers moeilijk en laat een beveiligingssysteem installeren. Door je telefoon te koppelen aan het inbraakalarm (alarminstallatie) weet je het gelijk als er ingebroken wordt. Afhankelijk van het alarmsysteem dat je kiest, wordt je bij brand en andere calamiteiten gewaarschuwd en staat het in contact met de meldkamer van een alarmcentrale. 

Wil je een alarm voor je huis laten installeren? De elektriciens via Casius staan voor je klaar om je te helpen. Zo word je niet alleen geholpen bij het installeren van een alarmsysteem, maar ook bij het aanleggen van elektra in je woning en het aansluiten van een brandalarm. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt. 

Weet je al zeker dat je een alarmsysteem wilt laten installeren? Wil je graag dat een erkende elektricien bij je langskomt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in en ontvang tot 3 gratis en vrijblijvende offertes!

Kosten alarmsysteem

De prijs van een alarmsysteem is voornamelijk afhankelijk van hoe uitgebreid het systeem is. Simpele huis alarmsystemen geven enkel een geluidssignaal af, terwijl uitgebreidere varianten gekoppeld zijn aan de meldkamer van de alarmcentrale. In het geval van een inbraak komt dan een beveiliger van een extern beveiligingsbedrijf langs om de situatie te onderzoeken.

Verder kost een alarmsysteem meer bij een groter oppervlak dat beveiligt moet worden. 

Hieronder in de tabel geven wij een prijsindicatie van de verschillende prijzen.
Let op: de elektriciens via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Soort alarm Prijs
Basis, draadloos €800
Basis, bekabeld €1.250
Uitgebreid, draadloos €1.250
Uitgebreid, bekabeld €1.750

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Alarmsysteem

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Soorten alarmsystemen

Basis

Een basisalarmsysteem zorgt ervoor dat er een sirene afgaat en/of lampen aangaan als er ingebroken wordt. Via bewegingssensoren registreert het inbraaksysteem bewegingen. Het geluid alarmeert de omgeving en schrikt de inbreker af. Als inbrekers zien dat je een inbraaksysteem hebt, door bijvoorbeeld een sticker op je raam, dan gaan ze liever naar de buren. Mocht de inbreker eigenwijs zijn en toch je huis binnenkomen, schrikt hij af door het geluid en verdwijnt zonder buit.  
Dit is een simpel, maar effectief systeem en kan eenvoudig worden geïnstalleerd.  

Uitgebreid

Je kan je alarmsysteem aansluiten op de meldkamer van de alarmcentrale. Wanneer het alarm afgaat, schakelt de alarmcentrale een beveiligingsbedrijf in die bij je woning zal kijken wat er aan de hand is. Mocht je weg van huis zijn, dan weet je dat je woning toch in de gaten wordt gehouden. Deze vorm van beveiligen is duurder dan een simpel alarmsysteem, maar de meerwaarde maakt de investering de moeite waard. Zeker als je veel van huis bent.

Geavanceerd

Een geavanceerd alarmsysteem doet veel meer dan alleen je huis en belangrijke spullen beschermen tegen inbrekers. De sensor registreert niet alleen bewegingen, maar kan je ook waarschuwen bij een beginnende brand. Daarnaast bestaat er een mogelijkheid om een gasmelder voor bijvoorbeeld koolstofmonoxide aan te sluiten, om een vergiftiging te voorkomen. Wil je zelf een oogje in het zeil houden, ook als je van huis bent? Je kan sensoren met camera's plaatsen. Mocht er iets zijn, dan ziet de alarmcentrale de beelden ook.  

Welk alarmsysteem past bij mijn huis?

Er zijn vele merken en series alarmsystemen in Nederland te koop. Maar welke is nou de beste? Dit is niet eenvoudig te beantwoorden. Simpelweg omdat dit voor iedereen anders is. Wel kunnen wij een aantal tips geven waar je op kan letten bij de aanschaf van een betrouwbaar alarmsysteem. 

  1. Wat belangrijk is, is dat je goed oplet of het systeem goed beveiligd is en vooral of het een betrouwbaar systeem is. Een draadloos alarmsysteem kan zeer betrouwbaar zijn, maar let goed op dat je de frequentie 868 Mhz hebt en niet 434 Mhz. Goedkopere systemen werken vaak op de laatste frequentie. En jouw alarmsysteem zal niet de enige zijn die daar gebruik van maakt. Zo kan het zijn dat je buurman zijn auto van het slot haalt en bij jou het alarm inschakelt. Dit komt omdat de frequenties door elkaar werken. Met een frequentie van 868 Mhz heb je hier geen last van. Je ziet alleen wel dat de prijs van systemen met de 868Mhz frequentie een stukje duurder zijn dan degene met de 434 Mhz frequentie. 
  2. Een NCP gekeurd/ klasse 2 alarmsysteem heeft dat wat je mag verwachten van een betrouwbaar en professioneel alarmsysteem. Zo hebben bijvoorbeeld alle componenten een beveiliging tegen sabotage en zijn ze beveiligd tegen storingen van draad signalen. 
  3. Krijg je service of niet? Misschien klinkt het nu overbodig, maar over een paar jaar wanneer je de batterij wil vervangen is het toch wel fijn wanneer je het bedrijf kan bellen om ondersteuning te krijgen. Of al eerder: bij het installeren van het systeem.

 

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor een alarmsysteem installeren

woensdag 29 september 2021

Wandcontact aanleggen

1x in de gang waar nu een alarmsysteem zit dat niet gebruikt wordt. Hier mag een wandcontact aangelegd worden. Het liefst zo spoedig mogelijk.


Elektra en groepenkast Wilp
maandag 05 juli 2021

Vervanging groepenkast

6-groepen stoppenkast vervangen 8-groepen groepenkast met 3 stopcontacten (1x Airco/1x zonnepanelen/1 overige (bel, router, alarm en booster)


Elektra en groepenkast Amstelveen
zondag 23 mei 2021

Ophangen bevestigingsbeugel BOSE box

Wij willen boven het raam, op de hoogte van het alarm, een muurbeugel (leveren wij zelf, van Vebos, zie foto) laten bevestigen om daarop een BOSE speaker (43,5 cm x 20 cm) te zetten. De speaker dient tevens van elektra voorzien te worden, netjes weg te werken met witte gootjes vanaf WCD (gootjes ook door vakman te leveren). Zie foto's. Bezichtiging is zeker mogelijk, maar svp eerst een richtprijs.


Klussen Amstelveen
maandag 19 oktober 2020

Smarthome (KlikAanKlikUit) aanleggen in nieuwbouw woning

Ik ben op zoek naar een elektricien die een smarthome installatie kan aanbrengen. Gewenst is een KlikAanKlikUit-systeem, waarop onder andere de lampen, zonnewering, alarmsysteem en eventueel de thermostaat op worden aangesloten. Eind 2021 wordt onze woning opgeleverd, maar i.v.m. aanleggen elektrapunten zocht ik bij deze vroeg van tevoren alvast een elektricien.


Elektra en groepenkast Nijmegen
dinsdag 09 juni 2020

Afzuigkap vervangen

In de keuken hangt boven de inductieplaat een soort schouw met daarin een afzuigkap. Deze werkt niet/onvoldoende waardoor regelmatig de rookmelder/brandalarm afgaat. Ik wil daarom een nieuwe afzuigkap geleverd en aangesloten krijgen op het luchtafvoerkanaal in deze schouw. De huidige afzuigkap demonteren en afvoeren.


Keukenmontage en - renovatie Den Bosch
vrijdag 22 mei 2020

Alarm van Tiger aansluiten

Ik heb een alarm systeem van Tiger aangeschaft bij jullie met camera en alarm maar krijg het met geen mogelijkheid aan de praat. Heb anderen gevraagd dit te doen maar ook die komen ondanks het filmpje online er niet uit. Wil graag weten wat het kost om iemand te laten komen om dit voor mij te regelen.


Klussen Lelystad
vrijdag 22 mei 2020

Vervangen elektra oud huis+aanleggen aanbouw

Jaren 30 huis in de jaren 70 gerenoveerd. Ook elektra. Hal, meterkast, slaapkamer met badkamer, kleine kelder, bijkeuken, 3 slaapkamers, zolder een grote woonkamer en een badkamer, bekabeling bijplaatsen en verplaatsen. Alarm binnen en buiten vernieuwen/verleggen. Nieuw: Data, Krachtstroom aansluiten, tuin verlichting in oude huis Nieuwe aanbouw (2e zitkamer , open keuken, hal met toilet en kantoor): nieuwe bekabeling aansluiten the keuken, verlichting, alarm en data. Let op. Meer dan de helft van de wcd en lichtpunten, zijn al aanwezig en op de goede plek


Elektra en groepenkast Helmond
zondag 10 mei 2020

Verbouwing tandartspraktijk

Ik ben in gesprek met een makelaar om een pand van 129 vierkante meter te huren. Op dit moment is het casco. Het gaat om de volgende werkzaamheden. -Afdekvloer: 10-11 cm beton -Plaatsen van metalstudwanden met deuren -Elektra, datanetwerk, telefoon etc, krachtstroomaansluiting, uitbreiden meterkast, noodverlichting. -Leggen van een pvcvloer -Monteren van een pantry en diverse 4 kastjes met wasbak -2toiletten met wasbak -Alarm, camerabeveiliging -Stuc en verven


Verbouwing Amsterdam
maandag 04 mei 2020

Winkelpand verbouwen en inrichten

Ik wil een winkelpand van 40m2 ombouwen naar een kleine goudsmid. De ruimte moet worden opgedeeld, een deel wordt voor het maken van de sieraden en het andere deel voor het verkopen. Ik weet nog niet hoe groot dit deel moet zijn en ook niet van welk materiaal de muur moet worden. Ik wil dat je vanuit de winkel en misschien ook wel door de etalage van buiten kan binnenkijken naar de goudsmid werkplaats. Verder moet er ook goede verlichting en belichting zijn, sanitaire voorzieningen en elektrische aansluitingen voor machines (zoals afszuiging, polijstmachine, hangmotor, vitrex). Het pand moet verder ook goede beveiliging hebben dus sloten, een kluis, toegangscontrole, mistgenerator, alarmsysteem, branddetectie, en DNA spray. Het is op de begane grond en gewoon bereikbaar voor verkeer.


Verbouwing Arnhem
Offertes aanvragen