Casius logo
Offerte aanvragen Aanmelden als vakman
Alarminstallateur

Alarminstallateur gezocht in jouw regio?

Een inbraakalarm houdt inbrekers op afstand en kan je zelfs waarschuwen bij brand of andere calamiteiten. Bij Casius vind je meer informatie en kun je gratis en vrijblijvend offertes aanvragen.

Alarminstallateur bedrijf in jouw buurt

Kosten alarminstallatie aanleggen

Type alarmsysteem Gemiddelde prijs
Draadloos, Basis €300 - €500
Draadloos, Uitgebreid €650 - €950
Bedraad, Basis €300 - €400
Bedraad, Uitgebreid €500 - €700
Hybride Vanaf €450

Professioneel alarmsysteem huis

Wil je een alarmsysteem laten installeren? Wij raden dan altijd aan om dit door een erkende installateur te laten doen. Doe je het namelijk zelf en installeer je het niet goed? Dan heb je kans dat je geen schadevergoeding uitgekeerd krijgt van de verzekering bij een inbraak.

Bij Casius zijn alle installateurs erkend en weet je dat het aanleggen juist gebeurd. De installateurs installeren op de juiste manier een alarmsysteem met meldkamer aansluiting, of een alarmsysteem zonder abonnement. Is het lastig om een kabel aan te leggen in je woning of bedrijfspand? Dan zijn er professionele draadloze alarmsystemen, waarbij de alarm monteur geen kabels hoeft aan te leggen. 

Kortom: het is de moeite waard om te investeren in een erkende alarminstallateur.

Prijsopbouw alarmsysteem laten installeren

Prijsopbouw 70/30

Alarm laten installeren in jouw regio

Wat bepaalt de prijs?

Wat bepaalt de prijs van een alarmsysteem? De prijs is afhankelijk van een aantal keuzes: 

Keuze 1: Kies je voor bedraad, draadloos of hybride?

  • Een bedraad systeem:  Het grootste voordeel van een bedraad systeem is dat het erg betrouwbaar is. Ook is de installatie vrij eenvoudig. Bedrade systemen zie je veel bij bedrijfspanden. In bestaande woningen waar nog geen bedraad alarmsysteem is zie je het weer minder. Dit komt omdat het in die situatie ingewikkelder is om een bedraad alarmsysteem te installeren of om componenten toe te voegen. In deze gevallen kiezen velen dan ook voor een draadloos systeem. Kies je voor een bedraad alarmsysteem, dan is de investering ongeveer tussen de €300 en €750. 
  • Een draadloos systeem: Het grootste voordeel van een draadloos alarmsysteem is dat het eenvoudig te installeren is, doordat je geen kabels hoeft te leggen. Hierdoor is er geen hak- en breekwerk nodig. Dit zorgt er ook voor dat het systeem in verhouding niet zo duur is. Het nadeel van dit systeem is dat je kans hebt op een storing en je moet regelmatig de batterijen vervangen. De investering voor een draadloos systeem ligt tussen de €300 en de €950.
  • Een hybride systeem: Wil je een combinatie van beiden systemen? Kies dan voor een hybride systeem. In eerste instantie legt de vakman het systeem aan met kabels. Later kan je het uitbreiden met draadloze componenten. Het fijne van een hybride systeem is dat je geen last hebt van storingen. Een hybride alarmsysteem wordt het meest aangelegd bij nieuwbouwhuizen, omdat er tijdens de bouw rekening gehouden kan worden met het aanleggen van de bedrading. De kosten voor dit alarmsysteem start bij €450.

Keuze 2: Wil je de communicatiekiezer PSTN, LAN of GSM?

De communicatie kiezer stuurt een melding naar de meldkamer en/of andere nummers die je zelf kan instellen als je dat wilt. Wanneer je een uitgebreider pakket hebt, dan zit dit meestal al bij de prijs inbegrepen, maar in sommige gevallen moet je dit nog toevoegen. 

  • PSTN: Een PSTN communicatiekiezer stuurt alarm spraak-rapportages via de vaste telefoon. Naar wie dit gestuurd wordt, kies je zelf. Dit kan bijvoorbeeld naar jezelf zijn en naar de meldkamer, zodat er meteen actie ondernomen kan worden. De goedkoopste communicatiekiezer is de PSTN, en kost gemiddeld tussen de €45 en de €65. 
  • LAN: Een LAN communicatiekiezer stuurt een melding naar de meldkamer via internet en soms ook nog via de vaste telefoon. Gemiddeld kost een LAN communicatiekiezer tussen de €100 en de €135. 
  • GSM: Kies je voor een GSM communicatiekiezer, dan stuurt het systeem sms’jes naar de alarmcentrale en eventuele andere telefoonnummers die je zelf toegevoegd hebt. Ook kan de kiezer gebruik maken van het internet en spraak-rapportages sturen. Gemiddeld kost een GSM communicatiekiezer tussen de €200 en de €300. 

Keuze 3: Plaats je het systeem zelf of laat je het installeren? 

Bepaalde alarmsystemen zijn eenvoudig zelf te installeren, zoals de meeste draadloze voorgeprogrammeerde systemen. Toch raden we in de meeste gevallen aan om je alarmsysteem door een erkende alarminstallateur te laten installeren. 

Moet de alarminstallateur een bedraad systeem installeren? Dan zijn de montagekosten hoger dan bij een draadloos systeem. Dit komt omdat de installatie meer moeite kost. Gemiddeld liggen de montagekosten tussen de €150 en de €300.

Kosten extra opties

Naast de noodzakelijke opties, kan je ook kiezen voor een aantal extra opties. Deze zijn niet verplicht, maar om de veiligheid zo optimaal mogelijk te maken zijn deze zaken wel de moeite waard om te overwegen.

Product Prijs Voordeel
Meldkamer aansluiting €15 - €30 per maand Alarm wordt altijd gesignaleerd en opgevolgd
Monitor service €125 per jaar Monitort op storingen
Onderhoudscontract €10 per maand Zorgt dat het systeem altijd werkt
Afstandsbediening (is soms al inbegrepen in pakket) €35 - €200 per stuk Systeem is te bedienen vanaf een afstand
Sticker inbraakbeveiliging/ camerabewaking €4 - €6,50 per stuk Heeft een afschrikkend effect

Beste alarmsystemen

Welk alarmsysteem is het beste? Hieronder zetten wij vijf alarmsystemen neer waarvan wij vinden dat deze de beste vijf zijn. 

Systeem 1: Somfy Protect Home Alarm

Deze alarmkit is kant-en-klaar en heeft alles wat nodig is. Alleen de camera is niet inbegrepen. Met dit systeem bescherm je je huis door het detecteren van inbraken voordat ze plaatsvinden. De Somfy werkt op wifiverbinding, de werking is hier dan afhankelijk van.

Systeem 2: eTiger S6

Dit systeem heeft een mooie prijs-kwaliteitsverhouding. De eTiger is betrouwbaar, draadloos en simpel te bedienen. Mocht er ooit iemand inbreken, dan loeit de sirene en krijg je een melding via de app of sms of je krijgt een oproep. 

Systeem 3: WoonVeilig ALARM-03

Het alarmsysteem van WoonVeilig is compleet, het is draadloos en simpel te installeren en bedienen. Het systeem heeft een groot aantal koppelmogelijkheden. Je bedient het systeem eenvoudig via de app, het bedieningspaneel of de afstandsbediening. 

Systeem 4: Gigaset All You Need Alarm Box

Deze box is het beste systeem voor video-opnames. Waar je ook bent, je kan altijd de beelden van je huis bekijken om te checken of alles nog steeds in orde is. Dit doe je via je smartphone bijvoorbeeld.  

Systeem 5: Home8 Beveiliging 

De Home8 heeft de beste HD-camera. Verder heeft het twee raam- en deursensoren, een sleutelhanger afstandsbediening en een infrarood bewegingssensor. Helaas kunnen de bewegingssensoren van dit systeem niet onderscheiden of het om een dier of ander gevaar gaat, waardoor het alarmsysteem afgaat bij elke bewegingsdetectie.

Alarmsysteem woning: wat zijn de mogelijkheden

Welke mogelijkheden zijn er om je huis te beveiligen? Eén is er om een alarmsysteem aan te schaffen en deze te laten installeren door een erkende alarminstallateur. Maar er zijn ook nog andere mogelijkheden. Zo kan je er ook voor kiezen om je woning met een camera te bewaken of een brandalarm aan te schaffen. 

Camerabewaking

Naast het installeren van een huis alarmsysteem, kan je je huis ook met camerabewaking beschermen tegen inbraak. Een andere manier is om een cilinderslot te laten installeren.

Brandalarm

Een brandalarm beschermt niet direct tegen een inbraak, maar wel tegen iets anders: een brand. Niet geheel onbelangrijk. Wanneer er brand uitbreekt ben je daar op tijd van op de hoogte door een brandalarm.

Alarm laten installeren in jouw regio

Recente aanvragen voor een alarmsysteem

maandag 27 februari 2023

Alarminstallatie bij Praxis gekocht aansluiten

Wij hebben een alarminstallatie met camera gekocht bij Praxis. Wij hebben iemand nodig die dit komt installeren.


Klussen Breda
vrijdag 24 februari 2023

Praxis alarminstallatie instaleren

We hebben een alarmsysteem gekocht bij Praxis. Om het aan te sluiten hebben wij een specialist nodig.


Klussen Breda
woensdag 04 januari 2023

Alarm systeem installeren Versio

Goedenavond, Ik ben in het bezit van een alarmsysteem en camera van Verisure. Nu ga ik verhuizen en ik wil dit systeem graag meenemen en installeren in mijn nieuwe woning. Omdat mijn abbonoment opgezegd is bij Verisure willen ze mij hier niet mee helpen, ook niet als losse opdracht. Mijn vraag is dus of jullie dat wel kunnen en tegen welk tarief?


Elektra en groepenkast Hellevoetsluis
maandag 31 oktober 2022

Alarminstallatie installeren

Zoek een vakman voor het installeren van een alarminstallatie. We hebben alles al in huis van de Praxis. Lukt onszelf niet om het te installeren.


Elektra en groepenkast Breda
zondag 14 augustus 2022

Demonteren alarm installatie

Ik wil mijn alarm installatie laten demonteren en zoek hier een vakman voor.


Klussen Haarlem
maandag 01 augustus 2022

Alarmpoorten en lampen aansluiten

Zoek een vakman om 6 Lampen op te hangen en aan te sluiten. Daarnaast graag alarmpoortjes installeren en aansluiten


Elektra en groepenkast Eindhoven

Offertes aanvragen van alarminstallateurs

Offertes aanvragen