Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Architect tuinontwerp

Tuinontwerp

Je droomtuin realiseren? Schakel een tuinarchitect in! Lees voor de mogelijkheden snel door en vraag tot 3 offertes aan bij erkende vakmannen uit de buurt.

Waarom zou je een tuinontwerp laten maken als je al een aardig idee hebt? Het lijkt misschien overbodig, maar een tuinarchitect, of hovenier, maakt je plan met zijn kennis en expertise een stuk beter. Een tuin naar je dromen waarin je heerlijk in je vrije tijd kunt genieten. Dat is toch fijn? Een tuinarchitect creëert een ontwerp van je nieuwe tuin, compleet naar wens, waarbij hij of zij rekening houdt gehouden met jouw eisen en jouw budget. Dit kan zelfs een 3D tuinontwerp zijn, waardoor je het tuinontwerp nog beter voor je kan zien. Door de expertise en ervaring van de tuinarchitect, kan hij of zij je inspireren met allerlei verschillende elementen. Dus wil je een unieke tuin met een eigen karakter naar wens? Schakel dan een tuinarchitect via Casius in om een tuinontwerp te laten maken.

Ben je naast het herontwerpen van je tuin ook bezig met de verbouwing van je badkamer en zoek je nog een mooi ontwerp voor je nieuwe badkamer? Bij Casius zijn ook erkende badkamerspecialisten aangesloten die graag een badkamerontwerp voor je maken. 

Of ben je daarnaast bezig met de verbouwing van je huis? Zoek je nog een mooi ontwerp voor je nieuwe woonkamer of slaapkamer? Bij Casius zijn ook erkende interieurarchitecten aangesloten die je graag verder helpen. 

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn voor een tuinontwerp en wat de kosten van het project zijn. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Vind een tuinarchitect in jouw buurt

Wat kost een tuinontwerp?

Je wilt je nieuwe tuin laten ontwerpen door een tuinarchitect, maar wat kost dat nou ongeveer? Hieronder hebben wij een prijzenoverzicht voor je gemaakt met de gemiddelde prijs van een tuinontwerp. Deze wordt gerekend per aantal vierkante meters.

Let op: de tuinontwerpers via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van jouw tuinontwerp afwijken van de prijzen in de tabel.

Werkzaamheid Prijs
Tuinontwerp kleine tuin (tot 100 m²) €250 - €500
Tuinontwerp (100 tot 200 m²) €500 - €600
Tuinontwerp (200 tot 400 m²) €650 - €750
Tuinontwerp (400 tot 800 m²) €800 - €900
Beplantingsplan 50% van de ontwerpkosten

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Tuinontwerp architect

Interesse?

Benieuwd naar wat Casius voor jou kan betekenen? Vraag geheel gratis en vrijblijvend offertes op en ontdek hoe onze vakmannen jou kunnen helpen!

Offertes aanvragen

Vind een tuinarchitect in jouw buurt

Recente aanvragen voor het maken van een tuinontwerp

woensdag 27 juli 2022

Tuinontwerp en mogelijk tuinaanleg ~75m2

Ik wil een make-over van mijn kleine achtertuin, ca.75 m2 en ben op zoek naar iemand die met mij een ontwerp kan maken en vervolgens de tuinaanleg kan uitvoeren.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Breukelen
maandag 04 april 2022

Tuin aanleggen voor nieuwbouwwoning (~45m2)

Wij krijgen hopelijk voor de bouwvak dit jaar ons nieuwe huis opgeleverd. Wij hebben zelf een tuinontwerp gemaakt en zijn nu op zoek naar een passende hovenier dit dit voor ons kan verwezenlijken. Wij zouden graag een offerte aan willen vragen voor onze nieuwe tuin. Het afgraven wordt al (30 cm) gedaan en er wordt daarna met aarde of zand (wat wij waar willen hebben) weer opgevuld. In de bijlage ziet u ons ontwerp. - Voor de 2 terrassen (1 van 17,4 m2 en 1 van 5,2 m2) willen wij graag de 45x90x3 cm cera3line lux & dutch pietra serena anthracite tegels mee laten nemen. - Voor het pad hadden wij antric bricks waalformaat 5x20x6,5 cm uitgekozen, maar wij begrepen dat deze momenteel niet leverbaar is. Klopt dit? Dan moeten we hiervoor andere waaltjes kiezen. Maar dit is denk ik voor de offerte nu niet belangrijk toch? - Tot slot willen wij nog een bloembak (zie op tekening in bijlage) laten maken van L-elementen. De precieze hoogte (40,50 of 60 cm) moeten we nog bepalen, maar neem anders maar 50 cm mee in de offerte. Voor de schutting hebben bij ook gekeken. Maar de standaard panelen 180x180 vinden wij toch niet zo mooi en het komt ook niet helemaal mooi uit. Een schutting op maat lijkt ons dan toch een stuk mooier. Hiervoor zijn we ook in overleg met onze buren uiteraard. Ter informatie. Wat zou het bij jullie kosten om een schutting op maat te maken van hardhouten palen in de grond met douglas planken er horizontaal er tegenaan voor onze tuin (zie in tekening de oranje lijnen waar de schutting moet komen? Wij horen heel graag van u. We zijn benieuwd of u dit wilt en kunt doen en uiteraard ook naar de offerte. Mochten er vragen zijn, neem dan gerust met ons contact op.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Utrecht
zondag 27 februari 2022

Tuinontwerp laten maken

Ik wil graag een tuinontwerp. Ik heb nu een volledig betegelde tuin en wil meer groen.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Amsterdam
zaterdag 27 maart 2021

Tuinontwerp bij een restaurant 1500m2

Wij zijn opzoek naar een hovenier die bij de bouw van ons nieuwe restaurant in Amsterdam, mee kan helpen in onze grote tuin op dit mooie project. In en om het restaurant draait het om beleving, we willen ons onderscheiden met een concept dat nog niet in Amsterdam is. Graag willen wij van de tuin die er nu ligt een echte eyecatcher maken! Ik hoor graag of u dit ziet zitten. Het gaat om ongeveer 1500m2. Graag advies of een ontwerp van de hovenier.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Amsterdam
dinsdag 16 februari 2021

Tuinontwerp maken en tuin aanleggen

De achtertuin moet gerenoveerd worden. Er zitten nu bomen, stenen, en een huisje in. Dit moet allemaal verwijderd worden en afgevoerd. We willen het een japanse look geven. We zoeken iemand die een ontwerp kan maken en die het daarna uit kan voeren. De tuin is 10 x 8 meter.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Zoetermeer
dinsdag 17 november 2020

Een ontwerp maken voor een tuin

Wij zijn op zoek naar iemand die een tuinontwerp kan maken voor onze tuin van ca 150m2. We zien graag zithoeken en veel ruimte voor groen. Exacte wensen bespreek ik graag met de specialist.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Landsmeer
Offertes aanvragen