Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Metalen trap voor een moderne look

Metalen trap

Metalen trap

Wil je een metalen trap laten plaatsen? Hier vind je de benodigde informatie en kan je tot wel 3 op maat gemaakte offertes aanvragen van vakmannen bij jou uit de regio.

Ben je opzoek naar een sterke, onderhoudsvriendelijke trap voor binnen? Dan is een ijzeren trap misschien iets voor je. Een buitentrap van staal of een draaitrap van staal is ook mogelijk. 

Het plaatsen van een stalen trap is een specialistische klus en vereist meestal een aantal ingewikkelde constructieve ingrepen. Deze moeten secuur en met kennis van zaken gebeuren. Het is dus aan te raden dit door een gespecialiseerde vakman uit te laten voeren. 

Maar dat is geen probleem voor de trapspecialisten via Casius. Zij staan voor je klaar om je hierbij te helpen. Ook helpen ze je graag bij een (open) traprenovatie of helpen ze je bij het plaatsen van een vaste zoldertrap. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je een metalen trap wil laten plaatsen? Wil je graag dat een trappenspecialist bij je langskomt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in!

Metalen trap prijs

De uiteindelijk prijs voor een metalen trap is afhankelijk van verschillende factoren: de trapvorm, het soort metaal, trapopbouw, aantal traptreden, afmetingen, extra’s zoals een trapleuning of trapverlichting etc.
Om toch een idee te geven van gemiddelde prijzen, geven wij hieronder in de tabel een prijsindicatie van de verschillende prijzen. 

Let op: de trapspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Wat Prijs inclusief btw en plaatsing
Goedkoopste optie met geplooide treden €3.000 per verdieping
Trap waar aan- en optrede apart aan elkaar gelast worden €5.000 per verdieping
Metalen design trap Vanaf €7.500 per verdieping

Wil je graag advies speciaal gericht op jouw situatie en een offerte op maat? Vraag dan een offerte aan.

Soorten metalen trappen

Metalen trappen krijg je in verschillende soorten metaalsoorten: inox, ijzer, staal en aluminium. Voor welk materiaal je kiest hangt af van je budget en persoonlijke voorkeur. Hieronder beschrijven we de belangrijkste eigenschappen per metaalsoort. 

Stalen trap

Samen met een inox trap, heeft staal de meest strakke look. Bijvoorbeeld een zwarte stalen trap. Meestal is staal iets goedkoper dan inox. Een stalen trap heeft weinig last van krassen en andere beschadigingen en het materiaal is heel sterk. Door de grote draagkracht van staal is het geschikt voor inventieve constructies. Dit is handig bij bijvoorbeeld trappen met een grote overspanning of rondingen. Een nadeel is dat staal roest. Daarom is het belangrijk dat het eerst behandelt wordt wanneer je een stalen buitentrap neemt. Het staal zou dan behandelt kunnen worden met poedercoating of je kan het laten galvaniseren. 

Inox trap 

Inox is gemaakt van roestvrijstaal (RVS) en heeft in vergelijking met andere metaalsoorten de strakste look. Vaak zijn inoxtrappen iets lichter van kleur, maar dit is ook afhankelijk van het soort afwerking. Het grootste voordeel van inox is dat het roestvrij is. Dit maakt het perfect voor buiten. Wel is inox het duurste soort materiaal van alle metalen trappen.  

Aluminium trap 

Ben je opzoek naar een metalen trap voor een lager budget? Aluminium is dan misschien een optie. Het is namelijk goedkoper dan inox of staal. Wel oogt een aluminium trap robuuster en ruwer. De gelaste naden zie je bijvoorbeeld beter. Ook is aluminium minder sterk en krassen zijn ook eerder zichtbaar. Om dit op te lossen kan de trap gegalvaniseerd worden. Zo krijgt het materiaal een beschermlaag. Het voordeel van aluminium is dat het niet roest. Zo kan je een aluminium trap ook prima voor buiten gebruiken. 

IJzeren trap 

IJzeren trappen worden meestal gegalvaniseerd. Het ijzer krijgt dan een extra beschermlaagje tegen roest en om het mooi te laten glanzen. IJzeren trappen zijn meestal de goedkoopste in vergelijking met andere metalen trappen. Meestal worden ijzeren trappen in een industriële omgeving gebruikt of als buitentrap. Het heeft een iets robuustere look, maar het kan ook prima als huistrap gebruikt worden. Zeker wanneer je juist voor een industriële look gaat.

Voor- en nadelen metalen trap

Elk soort materiaal heeft zijn voor- en nadelen. Voor metaaltrappen geven wij hieronder een lijst met voordelen en nadelen.

Voordelen:

  • Past bij verschillende interieurstijlen: Wil je een industriële look, dat perfect past bij moderne en strakke interieurs? Dan denk je vaak aan metalen trappen. Echter, door de vele afwerkings- en uitvoer mogelijkheden zijn er ook andere stijlen mogelijk.
  • Verschillende metaalsoorten en afwerkingen: Zoals hierboven beschreven zijn er dus meerdere soorten metaal waaruit je kan kiezen (staal, aluminium, ijzer of inox). Ook kan je kiezen uit verschillende afwerkingen (gegalvaniseerd, onbehandeld, gelakt of in combinatie met andere materialen zoals hout).
  • Verschillende uitvoeringsmogelijkheden: Metalen trappen krijg je in meerdere trapvormen, zoals een draaitrap, wenteltrap, steektrap etc. en in verschillende uitvoeringen, zoals een open trap of een zweeftrap.
  • Sterk materiaal + grote overspanning is mogelijk: Metaal is sterk. Daarom heeft het een grote draagkracht en is een grote overspanning mogelijk met een minimum aan steunpunten. Ook is er geen zware of dikke constructie nodig.
  • Onderhoudsvriendelijk: Een metalentrap heeft weinig onderhoud nodig. Ook krijg je nauwelijks gebruikssporen met normaal gebruik. Een gelakte trap daarentegen vergt wel iets meer onderhoud.
  • Het kan als binnentrap en buitentrap gebruikt worden: Metalen trappen kan je zowel binnen als buiten plaatsen. Denk aan een zoldertrap, huistrap, brandtrap, keldertrap of buitentrap.

Nadelen:

Er is eigenlijk maar één nadeel: geluidsoverdracht. Dan bedoelen we niet de krakende geluiden die je kan hebben met houtentrappen, maar het geluid van voetstappen op de metalen traptreden. Geluidsoverdracht kan je oplossen door bijvoorbeeld traptreden of een traploper te plaatsen van een ander materiaalsoort.

Welk soort metaal past het beste bij mij?

Welk soort metaal het meest geschikt is voor jouw situatie is vooral afhankelijk van je wensen en je beschikbare budget. Zoek je de meest goedkope optie? Dan kan je voor ijzer of aluminium gaan. Deze soorten metaal ogen alleen wel wat ruwer en robuuster. Wil je liever een elegante en hele strakke look? Dan kan je kiezen voor staal of inox. Deze metaalsoorten zijn doorgaans wel het duurst. 

Weet je nog niet helemaal wat past in je woning? De trapspecialisten via Casius staan voor je klaar om je van informatie te voorzien en gratis en vrijblijvend tot drie prijsopgaves op te maken.

Vraag een offerte aan

Offertes aanvragen