Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Buitenzonwering 1

Knikarmscherm

Knikarmscherm

Wil je graag een knikarmscherm laten plaatsen door een specialist en wil je graag weten wat het kost? Lees dan verder voor meer informatie en vraag tot wel 3 gratis en vrijblijvende offertes aan.

Wil je heerlijk in de zomer in de schaduw op je terras zitten? Dan is een knikarmscherm misschien een optie voor je.

De zonweringspecialisten via Casius staan voor je klaar om je te helpen met het plaatsen van een knikarmscherm. Wil je daarnaast ook graag binnenzonwering laten plaatsen? Geen probleem, daar helpen onze zonweringspecialisten je ook graag bij.
Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat de kosten van de zonweringspecialist zijn. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je een knikarmscherm wilt laten plaatsen? Wil je graag dat een zonweringspecialist bij je langskomt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in en ontvang tot 3 gratis en vrijblijvende offertes!

Wat kost een knikarmscherm?

Als je een knikarmscherm gaat kopen, dan start de prijs voor een knikarmscherm gemiddeld bij €500 en kan oplopen tot €2.000. Dit is afhankelijk van het formaat, maar ook van bijvoorbeeld het soort bediening en de montage. Het beste is om een knikarmscherm door een specialist te laten plaatsen. Gemiddeld kost dit €200 extra. In het onderstaande schema staan de gemiddelde kosten voor een knikarmscherm. 

Let op: de zonweringspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Knikarmscherm 3 meter uitval Gemiddelde prijs
2 meter breed €600 - €720
3 meter breed €700 - €950
4 meter breed €750 - €1.000
5 meter breed €825 - €1.150
6 meter breed €1.000 - €1.300
Handmatige bediening €30 - €50
Elektrische bediening €50 - €300
Montagekosten €200 - €400

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Wat is een knikarmscherm?

Een knikarmscherm is een soort doek dat je aan je gevel monteert. Minimaal twee knikarmen rollen het schermdoek met een lichte helling horizontaal uit en op. Door de knikarmen heb je een vrije doorloop onder het scherm. Daarom is het perfect voor een terras. Als balkon zonnescherm is een knikarmscherm ook goed te gebruiken.

Voordelen

 • Perfect als terraszonwering;
 • Je hebt een vrije doorloop;
 • Je kan het scherm helemaal inschuiven;
 • Makkelijk te bedienen;
 • Beslaat een groot oppervlak.

Nadelen

 • Het is duurder dan uitvalschermen;
 • Het is windgevoeliger;
 • Een knikarmscherm is minder zonwerend voor het huis.

Materiaal en kleur van een knikarmscherm

De meeste zonneschermdoeken zijn gemaakt van acryl en soms van polyester. Acrylzonwering heeft als voordelen dat het waterafstotend is, sterk materiaal, onderhoudsvriendelijk is en kleurbestendig is. Daarnaast krijg je knikarmschermen ook in veel kleuren: bijvoorbeeld effen kleuren of een gestreepte. 

Populaire opties:

 • Een donkere knikarmscherm (bijvoorbeeld: zwart, blauw, antraciet);
 • Een licht knikarmscherm (bijvoorbeeld: wit, geel, beige);
 • Een gestreept knikarmscherm;
 • Een rood/oranje knikarmscherm.

Verder kan je ook kiezen of je een elektrisch zonnescherm wilt, of dat je het prima vindt om het zonnescherm met een slinger uit te rollen.

Welke cassette is geschikt?

Een cassette is de bak waar het doek van de knikarmscherm in opgerold wordt. Welke cassette bak geschikt is voor de knikarm zonnescherm die je hebt, is afhankelijk van waar je zonnescherm komt te hangen.
Er zijn drie opties: 

 • Open cassette: Deze is alleen geschikt als er geen regen bij het doek komt.
 • Semi cassette: Bij deze optie is je opgerolde doek beschermt aan de boven- en voorkant tegen regen.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

 • Vakbekwaamheid & ervaring;
 • Klanttevredenheid;
 • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor een knikarmscherm

zaterdag 26 juni 2021

Monteren knikarmscherm 3 meter breed, handbediend

Ik wil graag een 3 meter breed knikarmscherm, andbediend, laten monteren. Dit dient goed te gebeuren met chemisch anker. Komt op een buitenmuur, baksteen gemetseld. Knikarmscherm is besteld, wanneer het binnenkomt, zou het fijn zijn dat het niet te lang duurt voor het hangt.


Klussen Hapert
woensdag 16 juni 2021

Reparatie knikarm zonnescherm

Bij het handmatig opdraaien van zonnescherm (5 breed / 2.5m uitval) is het scherm toen het bijna opgerold volledig naar beneden uitgevallen en deze kan ik niet meer op te draaien


Klussen Nijmegen
maandag 07 juni 2021

Zonnescherm knikarm plaatsen

Ik wil graag een zonnescherm bij jullie bestellen en laten plaatsen. Het zonnescherm heb ik al op het oog, ik moet hem alleen nog aanschaffen. Dit wil ik graag bij de praxis halen.


Klussen Brielle
maandag 07 juni 2021

Ophangen zonnescherm knikarm 500 breed

Ophangen zonnescherm knikarm 500 breed aan de buitenwand. Domasol zonnescherm elektrisch Factor 10-A grijs 500x300cm zie website Praxis.


Klussen Bergschenhoek
vrijdag 30 april 2021

Ophangen van een knikarm zonnescherm

Ik heb thuis een nieuwe zonwering knikarmscherm (elektisch) van 4 meter lang die ik op wil laten hangen. Ziefoto aan de tuin kant waar de zonwering moet komen te staan. Uitvoeren zo snel mogelijk. Mochten er vragen zijn dan hoor ik het graag.


Verbouwing Capelle aan den IJssel
vrijdag 23 april 2021

Knikarm zonnescherm ophangen 550 bij 330

Knikarm zonnescherm ophangen . Deze is van praxis. Elektrisch. Het materiaal is al aanwezig. Deze is 550 bij 330.


Klussen Dordrecht
dinsdag 20 april 2021

Plaatsen zonnescherm (knikarmscherm)

Wij hebben voor de achtergevel een zonnescherm gekocht (knikarmscherm inclusief motor). Hij is 6 meter breed en weegt ongeveer 50 kilo. Er zit ook al een montageset bij. De stroomaansluiting is al aanwezig (zie foto)


Klussen Nooitgedacht
woensdag 14 april 2021

zonnescherm ophangen

Een terrasscherm van 3 m.breed met een uitval van 2,5 m. met knikarm


Klussen Koedijk
zondag 11 april 2021

Bevestigen zonnescherm

Ik wil mijn huidige zonnescherm (knikarm) vervangen door een nieuwe. Afmeting: 3m breed. Het gaat om een handmatig bedienbaar zonnescherm: https://www.praxis.nl/tuin-buitenleven/overkappingen-zonwering/overkappingen/zonnetentstructuur/domasol-zonnescherm-manueel-factor-10-a-lichtbruin-300x250cm/5607536. De klus bestaat dus uit het verwijderen van het oude scherm en het plaatsen van het nieuwe. Als het mogelijk is om het oude scherm ook mee te nemen, dan graag! Verwachte levertijd van het scherm is 7 mei.


Klussen Heemstede
zaterdag 10 april 2021

Verwijderen oude en ophangen nieuw zonnescherm

Ik ben op zoek naar iemand die mijn oude knikarm zonnescherm kan verwijderen en nieuwe zonnescherm (450x300 manuele bediening) kan ophangen.


Klussen Den Haag
donderdag 08 april 2021

Zonnescherm ophangen buiten 3 meter breed (knikarm)

Zonnescherm 3 meter breed


Klussen Aalsmeer
zaterdag 27 maart 2021

Zonnescherm laten ophangen

Ik wil graag een zonnescherm laten plaatsen op de achtergevel. Het knikarmscherm is 4,50 meter lang. Ik zie uw reactie graag tegemoet.


Klussen Vleuten
vrijdag 19 maart 2021

Knikarmscherm monteren en werkend maken

Ik wil een knikarmscherm van breedte 4 meter, ophangen en werkend maken. Ik help wel mee, maar wil een vakman voor het perfect ophangen en werkend te maken (electro, ed.)


Klussen Renesse
dinsdag 02 maart 2021

2 knikarmschermen monteren en oude verwijderen + afvoeren

Wij willen onze zonneschermen vervangen. 2 knikarmschermen monteren, oude er af halen en afvoeren. De knikarmschermen hebben we nog niet in bezit, mocht de specialist een goed aanbod kunnen doen willen we deze wellicht via de vakman afnemen. Voorkeur voor type: 295 cm breed (250 uitval). EAN: 5414628071291


Klussen Oostzaan
woensdag 24 februari 2021

Zonnescherm buiten plaatsen

Een zonne scherm (knikarm) van 295 cm (praxis) plaatsen, inclusief de gaten boren Niet elektrisch maar handbediening het liefst in de periode 1 - 5 maart ik ben thuis en kan mee helpen


Klussen Dronten
vrijdag 06 november 2020

Knikarmscherm laten plaatsen voor op de balkon

We hebben zelf al een een zonnescherm gekocht en willen het alleen laten plaatsen voor ons op de balkon. Het gaat om een knikarmscherm die 3,5 m x 2,5 m is voor op de balkon. We hebben alles al thuis alleen de accessoires die niet inbegrepen zijn en wij zelf thuis ook niet hebben zijn: een waterpas, een geleider, een klopboormachine, sleutels en een geschikte boor voor het wandtype op de montageplek.


Klussen Rotterdam
donderdag 24 september 2020

Montage zonnescherm

Wij hebben een zonnescherm (knikarm) van 4m gekocht elektrische bediening en willen deze graag gemonteerd aan de muur.


Klussen Zierikzee
woensdag 16 september 2020

Zonneschermdoek vervangen

Ik bezit een 2-tal zonneschermen van elk zo'n 3 meter lang, 1 knikarm scherm, en 1 elektrisch scherm. Mechanisch zijn beide schermen in goede staat, enkel de doeken hiervan krijgen losgaande stiknaden. Ik zoek dus iemand die de doeken kan vervangen.


Klussen Venhuizen
dinsdag 15 september 2020

Inmeten en plaatsen van zonnescherm

Inmeten en plaatsen zonnescherm met knikarm op begane grond maat 5.40m breed.


Klussen Emmen
woensdag 02 september 2020

Defecte zonwering verwijderen en afvoeren

Goedemiddag, graag zou ik een prijsopgave willen ontvangen voor het verwijderen en afvoeren van een knikarmscherm van 450 cm. Het gaat om een handmatig knikarmscherm


Klussen Almere
donderdag 20 augustus 2020

Zonnescherm ophangen

Er moet een oud zonnescherm verwijderd worden en een nieuw zonnescherm moet opgehangen worden. De maten van het zonnescherm zijn: 295 x 250 cm. Het heeft een aluminium lijst met knikarmen. Het zonnescherm moet in een gemetselde muur bevestigd worden.


Klussen Meppel
maandag 17 augustus 2020

Gebroken knikarm van zonnescherm repareren

Tijdens de storm is er teveel regenwater in de zonneluifel blijven staan waardoor 1 zijde is gebroken. Het profiel is afgebroken vlakvoor (15cm) het scharnier in de behuizing (schouder) aan de gevel. Het scharnier midden in het doek (elleboog) is nog wel intact. Het gaat om een electrisch knikarm scherm van ongeveer 4.80-5.00 meter breed. Graag offertes voor reparatie van het scherm.


Klussen Den Haag
maandag 17 augustus 2020

Sunline zonnescherm repareren

in de storm van de aflopen weken is mijn zonnescherm beschadigd. Hierdoor functioneert de knikarm heel slecht. Ik sta ook open voor een vervanging van mijn zonnescherm als dat nodig is. De zonnen scherm heeft een knik arm van 2 tot 2,5 meter. Kan ik hiermee worden geholpen?


Klussen Wateringen
woensdag 12 augustus 2020

Knikarm plaatsen 250cm breed op balkon

knikarm plaatsen 250cm breed op balkon


Klussen Den Haag
donderdag 30 juli 2020

Zonnescherm ophangen

Er moet een 2e hands knikarmzonnescherm opgehangen worden in een stenen muur aan de achterzijde van de woning. Het scherm is 5meter breed.


Klussen Oost-Souburg
donderdag 23 juli 2020

Zonnewering afstellen, waterpas maken

Mijn zonnescherm hangt, uitgedraaid, rechts lager dan links. Het betreft een elektrisch knikarmscherm van 550cm


Klussen Brielle
woensdag 15 juli 2020

Elektrisch zonnescherm demonteren en opnieuw plaatsen

Ik wil graag een vrijblijvende offerte voor het demonteren en opnieuw plaatsen van een elektrisch knikarm zonnescherm.


Klussen Amersfoort
donderdag 25 juni 2020

Motor van kapot elektrisch knikarmscherm vervangen

Motor vervangen scherm ca 5,5m. Begane grond. Scherm moet er wel af (regenpijp buren)


Klussen Pernis Rotterdam
woensdag 24 juni 2020

Plaatsing motor terras zonwering

Bij mijn moeder in Capelle aan den Ijssel wil ik graag een motor op een bestaande knikarm zonnescherm laten plaatsen. Ze is niet meer in staat om deze met de hand in en uit te draaien vandaar de vbraag voor een een elektrische bediening. Het scherm is ongeveer 3 meter breed en een uitval van 2 meter. Ik hoor graag wanneer het eventueel uitgevoerd kan gaan worden. Het liefst zo snel mogelijk.


Klussen Capelle aan den IJssel
woensdag 17 juni 2020

Knikarmscherm

Montage nieuw elektrisch bedienbaar knikarmscherm, breed 300 cm, uitval 2,50 m


Klussen Winschoten
Offertes aanvragen