Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Buitenzonwering 1

Knikarmscherm

Wil je graag een knikarmscherm laten plaatsen door een specialist en wil je graag weten wat het kost? Lees dan verder voor meer informatie en vraag tot wel 3 gratis en vrijblijvende offertes aan.

Wil je heerlijk in de zomer in de schaduw op je terras zitten? Dan is een knikarmscherm misschien een optie voor je.

De zonweringspecialisten via Casius staan voor je klaar om je te helpen met het plaatsen van een knikarmscherm. Wil je daarnaast ook graag binnenzonwering laten plaatsen? Geen probleem, daar helpen onze zonweringspecialisten je ook graag bij.
Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat de kosten van de zonweringspecialist zijn. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je een knikarmscherm wilt laten plaatsen? Wil je graag dat een zonweringspecialist bij je langskomt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in en ontvang tot 3 gratis en vrijblijvende offertes!

Wat kost een knikarmscherm?

Als je een knikarmscherm gaat kopen, dan start de prijs voor een knikarmscherm gemiddeld bij €500 en kan oplopen tot €2.000. Dit is afhankelijk van het formaat, maar ook van bijvoorbeeld het soort bediening en de montage. Het beste is om een knikarmscherm door een specialist te laten plaatsen. Gemiddeld kost dit €200 extra. In het onderstaande schema staan de gemiddelde kosten voor een knikarmscherm. 

Let op: de zonweringspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Knikarmscherm 3 meter uitval Gemiddelde prijs
2 meter breed €600 - €720
3 meter breed €700 - €950
4 meter breed €750 - €1.000
5 meter breed €825 - €1.150
6 meter breed €1.000 - €1.300
Handmatige bediening €30 - €50
Elektrische bediening €50 - €300
Montagekosten €200 - €400

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Wat is een knikarmscherm?

Een knikarmscherm is een soort doek dat je aan je gevel monteert. Minimaal twee knikarmen rollen het schermdoek met een lichte helling horizontaal uit en op. Door de knikarmen heb je een vrije doorloop onder het scherm. Daarom is het perfect voor een terras. Als balkon zonnescherm is een knikarmscherm ook goed te gebruiken.

Voordelen

 • Perfect als terraszonwering;
 • Je hebt een vrije doorloop;
 • Je kan het scherm helemaal inschuiven;
 • Makkelijk te bedienen;
 • Beslaat een groot oppervlak.

Nadelen

 • Het is duurder dan uitvalschermen;
 • Het is windgevoeliger;
 • Een knikarmscherm is minder zonwerend voor het huis.

Materiaal en kleur van een knikarmscherm

De meeste zonneschermdoeken zijn gemaakt van acryl en soms van polyester. Acrylzonwering heeft als voordelen dat het waterafstotend is, sterk materiaal, onderhoudsvriendelijk is en kleurbestendig is. Daarnaast krijg je knikarmschermen ook in veel kleuren: bijvoorbeeld effen kleuren of een gestreepte. 

Populaire opties:

 • Een donkere knikarmscherm (bijvoorbeeld: zwart, blauw, antraciet);
 • Een licht knikarmscherm (bijvoorbeeld: wit, geel, beige);
 • Een gestreept knikarmscherm;
 • Een rood/oranje knikarmscherm.

Verder kan je ook kiezen of je een elektrisch zonnescherm wilt, of dat je het prima vindt om het zonnescherm met een slinger uit te rollen.

Welke cassette is geschikt?

Een cassette is de bak waar het doek van de knikarmscherm in opgerold wordt. Welke cassette bak geschikt is voor de knikarm zonnescherm die je hebt, is afhankelijk van waar je zonnescherm komt te hangen.
Er zijn drie opties: 

 • Open cassette: Deze is alleen geschikt als er geen regen bij het doek komt.
 • Semi cassette: Bij deze optie is je opgerolde doek beschermt aan de boven- en voorkant tegen regen.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

 • Vakbekwaamheid & ervaring;
 • Klanttevredenheid;
 • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor een knikarmscherm

dinsdag 28 juni 2022

Reparatie Zonnescherm (knikarm scherm)

Door een windvlaag is 1 zijde van het knikarm scherm kapot gegaan. Afgebroken bij de ophanging


Klussen Lent
zaterdag 18 juni 2022

Zonnescherm(2,94m x 1m) plaatsen

Voor onze moderne lichtstraat in de buiten overkapping (2.94m x 1.00m) zoeken wij voor de onderzijde een zonwering-oplossing zoals op deze website een aantal voorbeelden staan. Zie foto van de lichtstraat. Type opdracht:: Zonnescherm plaatsen Afmetingen zonwering:: 294 x 100 Aantal zonneschermen:: 1 Bediening: Adviseer mij Type zonnescherm:: Knikarm zonnescherm Verdieping:: Begane grond


Klussen Best
dinsdag 14 juni 2022

Zonnescherm plaatsen

Zoek een vakman voor het plaatsen van een zonnescherm. Monteren knikarmscherm 4,5 breed 3 uitval Doek het liefst blauw grijs wit gestreept of grijs gestreept.


Klussen Udenhout
zondag 12 juni 2022

Ophangen (handmatig) knikarmzonnescherm aan gevel

Ik zou graag een knikarm zonneschermscherm laten ophangen aan de gevel. Indien mogelijk graag ook zorgen voor bouten e.d. om deze op te hangen. deze heb ik nog niet. Het betreft een zonnescherm van 2,50 meter in lengte.


Klussen Apeldoorn
woensdag 11 mei 2022

3 Zonneschermen plaatsen

Het plaatsen van 3 zonneschermen, waarvan 2 zijn (3x2,5m) en 1(3,5x2,5m). Het gaat om knikarm zonneschermen die elektrisch bedienbaar zijn. Type opdracht:: Zonnescherm plaatsen Afmetingen zonwering:: 300 x 250 Aantal zonneschermen:: 3 Bediening: Elektrisch met afstandsbediening Type zonnescherm:: Knikarm zonnescherm Verdieping:: Begane grond


Klussen Hengelo
dinsdag 10 mei 2022

Knikarmscherm voor mijn balkon

Ik woon in een appartement op de 2e stage. En wil scherm voor mijn balkon. Heel veel last van de zon


Klussen Den Haag
dinsdag 10 mei 2022

Zonnescherm vervangen

Mijn huidige zonnescherm is kapot gegaan (bij het inrollen sprong er een onderdeel uit 'de sponning'. Nu zal er dus waarschijnlijk een nieuw zonnescherm nodig zijn omdat ik vermoed dat reparatie niet mogelijk zal zijn. Ik ben op zoek naar een (knikarm?)zonnescherm dat boven het terras komt te hangen, en dat ik handmatig (met handslinger) kan gebruiken. Type opdracht:: Zonnescherm plaatsen Afmetingen zonwering:: ca. 3 x2m Aantal zonneschermen:: 1 Bediening: Handmatig Type zonnescherm:: Adviseer mij Verdieping:: Begane grond


Klussen Den Haag
dinsdag 10 mei 2022

Rolluiken reinigen

3 bestaande rolluiken schoon maken, een screen binnen onder een lessenaar lichtstraat van 3x1 meter en een knikarm zonnescherm nieuw bij achterpui ,ongeveer 4.75 mtr breed met een uitval van 2.50 meter Type opdracht:: Rolluiken schoonmaken


Klussen Noordwijk
dinsdag 10 mei 2022

Mechanisme vernieuwen van 2 knikarm zonneschermen

Het mechanisme vernieuwen van beide knikarm zonneschermen


Klussen Capelle aan den IJssel
maandag 09 mei 2022

Zonnescherm (3,90m breed) plaatsen

Ik zoek een specialist om een knikarmscherm te plaatsen boven het terras. Kan met de hand bediend worden, dus hoeft niet elektrisch bedienbaar zijn.


Klussen Eindhoven
woensdag 04 mei 2022

Knikarmscherm(5m x 3.50m) plaatsen

Wij zijn voor ons nieuwe huis opzoek naar een knikarmscherm. Een scherm dat ook goed tegen een regenbui kan. Moet in een cassette afgesloten kunnen worden.


Klussen Oldemarkt
zondag 24 april 2022

Elektrische knik arm zonnescherm plaatsen

Wij zoeken een vakman voor het plaatsen van een zonnescherm, de zonnescherm betreft: Aanschaf zonnescherm + montage Type opdracht:: Zonnescherm plaatsen Afmetingen zonwering:: 5,80×2,50 Aantal zonneschermen:: 1 Bediening: Elektrisch met afstandsbediening Type zonnescherm:: Knikarm zonnescherm Verdieping:: Begane grond


Klussen Maassluis
vrijdag 22 april 2022

Zonnescherm plaatsen of vervangen

Type opdracht:: Zonnescherm plaatsen Afmetingen zonwering:: 5x3 Aantal zonneschermen:: 1 Bediening: Elektrisch met schakelaar Type zonnescherm:: Knikarm zonnescherm Verdieping:: Begane grond


Klussen Lienden
maandag 21 maart 2022

Knikarm zonnescherm ophangen 4 meter breed

Een zonnescherm van 4 meter breed ophangen op de 1e verdieping op het balkon. Zonnescherm is al aanwezig.


Klussen Maarssen
vrijdag 11 maart 2022

Electrisch knikarmscherm afstellen

Scherm gaat niet ver genoeg uit , de armen dan terwijl het doek ongeveer 50 cm doorloopt


Elektra en groepenkast Purmerend
donderdag 24 februari 2022

Knikarm zonnescherm ophangen

het is een een scherm van 3,30 meter elect. bedienbaar.


Klussen Valkenswaard
zaterdag 26 juni 2021

Monteren knikarmscherm 3 meter breed, handbediend

Ik wil graag een 3 meter breed knikarmscherm, andbediend, laten monteren. Dit dient goed te gebeuren met chemisch anker. Komt op een buitenmuur, baksteen gemetseld. Knikarmscherm is besteld, wanneer het binnenkomt, zou het fijn zijn dat het niet te lang duurt voor het hangt.


Klussen Hapert
woensdag 16 juni 2021

Reparatie knikarm zonnescherm

Bij het handmatig opdraaien van zonnescherm (5 breed / 2.5m uitval) is het scherm toen het bijna opgerold volledig naar beneden uitgevallen en deze kan ik niet meer op te draaien


Klussen Nijmegen
maandag 07 juni 2021

Zonnescherm knikarm plaatsen

Ik wil graag een zonnescherm bij jullie bestellen en laten plaatsen. Het zonnescherm heb ik al op het oog, ik moet hem alleen nog aanschaffen. Dit wil ik graag bij de praxis halen.


Klussen Brielle
maandag 07 juni 2021

Ophangen zonnescherm knikarm 500 breed

Ophangen zonnescherm knikarm 500 breed aan de buitenwand. Domasol zonnescherm elektrisch Factor 10-A grijs 500x300cm zie website Praxis.


Klussen Bergschenhoek
vrijdag 30 april 2021

Ophangen van een knikarm zonnescherm

Ik heb thuis een nieuwe zonwering knikarmscherm (elektisch) van 4 meter lang die ik op wil laten hangen. Ziefoto aan de tuin kant waar de zonwering moet komen te staan. Uitvoeren zo snel mogelijk. Mochten er vragen zijn dan hoor ik het graag.


Verbouwing Capelle aan den IJssel
vrijdag 23 april 2021

Knikarm zonnescherm ophangen 550 bij 330

Knikarm zonnescherm ophangen . Deze is van praxis. Elektrisch. Het materiaal is al aanwezig. Deze is 550 bij 330.


Klussen Dordrecht
dinsdag 20 april 2021

Plaatsen zonnescherm (knikarmscherm)

Wij hebben voor de achtergevel een zonnescherm gekocht (knikarmscherm inclusief motor). Hij is 6 meter breed en weegt ongeveer 50 kilo. Er zit ook al een montageset bij. De stroomaansluiting is al aanwezig (zie foto)


Klussen Nooitgedacht
woensdag 14 april 2021

zonnescherm ophangen

Een terrasscherm van 3 m.breed met een uitval van 2,5 m. met knikarm


Klussen Koedijk
zondag 11 april 2021

Bevestigen zonnescherm

Ik wil mijn huidige zonnescherm (knikarm) vervangen door een nieuwe. Afmeting: 3m breed. Het gaat om een handmatig bedienbaar zonnescherm: https://www.praxis.nl/tuin-buitenleven/overkappingen-zonwering/overkappingen/zonnetentstructuur/domasol-zonnescherm-manueel-factor-10-a-lichtbruin-300x250cm/5607536. De klus bestaat dus uit het verwijderen van het oude scherm en het plaatsen van het nieuwe. Als het mogelijk is om het oude scherm ook mee te nemen, dan graag! Verwachte levertijd van het scherm is 7 mei.


Klussen Heemstede
zaterdag 10 april 2021

Verwijderen oude en ophangen nieuw zonnescherm

Ik ben op zoek naar iemand die mijn oude knikarm zonnescherm kan verwijderen en nieuwe zonnescherm (450x300 manuele bediening) kan ophangen.


Klussen Den Haag
donderdag 08 april 2021

Zonnescherm ophangen buiten 3 meter breed (knikarm)

Zonnescherm 3 meter breed


Klussen Aalsmeer
zaterdag 27 maart 2021

Zonnescherm laten ophangen

Ik wil graag een zonnescherm laten plaatsen op de achtergevel. Het knikarmscherm is 4,50 meter lang. Ik zie uw reactie graag tegemoet.


Klussen Vleuten
vrijdag 19 maart 2021

Knikarmscherm monteren en werkend maken

Ik wil een knikarmscherm van breedte 4 meter, ophangen en werkend maken. Ik help wel mee, maar wil een vakman voor het perfect ophangen en werkend te maken (electro, ed.)


Klussen Renesse
dinsdag 02 maart 2021

2 knikarmschermen monteren en oude verwijderen + afvoeren

Wij willen onze zonneschermen vervangen. 2 knikarmschermen monteren, oude er af halen en afvoeren. De knikarmschermen hebben we nog niet in bezit, mocht de specialist een goed aanbod kunnen doen willen we deze wellicht via de vakman afnemen. Voorkeur voor type: 295 cm breed (250 uitval). EAN: 5414628071291


Klussen Oostzaan
Offertes aanvragen