Casius logo
Offerte aanvragen Aanmelden als vakman
Buitenzonwering 1

Knikarmscherm

Wil je graag een knikarmscherm laten plaatsen door een specialist en wil je graag weten wat het kost? Lees dan verder voor meer informatie en vraag tot wel 3 gratis en vrijblijvende offertes aan.

Wil je heerlijk in de zomer in de schaduw op je terras zitten? Dan is een knikarmscherm misschien een optie voor je.

De zonweringspecialisten via Casius staan voor je klaar om je te helpen met het plaatsen van een knikarmscherm. Wil je daarnaast ook graag binnenzonwering laten plaatsen? Geen probleem, daar helpen onze zonweringspecialisten je ook graag bij.
Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat de kosten van de zonweringspecialist zijn. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je een knikarmscherm wilt laten plaatsen? Wil je graag dat een zonweringspecialist bij je langskomt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in en ontvang tot 3 gratis en vrijblijvende offertes!

Wat kost een knikarmscherm?

Als je een knikarmscherm gaat kopen, dan start de prijs voor een knikarmscherm gemiddeld bij €500 en kan oplopen tot €2.000. Dit is afhankelijk van het formaat, maar ook van bijvoorbeeld het soort bediening en de montage. Het beste is om een knikarmscherm door een specialist te laten plaatsen. Gemiddeld kost dit €200 extra. In het onderstaande schema staan de gemiddelde kosten voor een knikarmscherm. 

Let op: de zonweringspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Knikarmscherm 3 meter uitval Gemiddelde prijs
2 meter breed €600 - €720
3 meter breed €700 - €950
4 meter breed €750 - €1.000
5 meter breed €825 - €1.150
6 meter breed €1.000 - €1.300
Handmatige bediening €30 - €50
Elektrische bediening €50 - €300
Montagekosten €200 - €400

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Wat is een knikarmscherm?

Een knikarmscherm is een soort doek dat je aan je gevel monteert. Minimaal twee knikarmen rollen het schermdoek met een lichte helling horizontaal uit en op. Door de knikarmen heb je een vrije doorloop onder het scherm. Daarom is het perfect voor een terras. Als balkon zonnescherm is een knikarmscherm ook goed te gebruiken.

Voordelen

 • Perfect als terraszonwering;
 • Je hebt een vrije doorloop;
 • Je kan het scherm helemaal inschuiven;
 • Makkelijk te bedienen;
 • Beslaat een groot oppervlak.

Nadelen

 • Het is duurder dan uitvalschermen;
 • Het is windgevoeliger;
 • Een knikarmscherm is minder zonwerend voor het huis.

Materiaal en kleur van een knikarmscherm

De meeste zonneschermdoeken zijn gemaakt van acryl en soms van polyester. Acrylzonwering heeft als voordelen dat het waterafstotend is, sterk materiaal, onderhoudsvriendelijk is en kleurbestendig is. Daarnaast krijg je knikarmschermen ook in veel kleuren: bijvoorbeeld effen kleuren of een gestreepte. 

Populaire opties:

 • Een donkere knikarmscherm (bijvoorbeeld: zwart, blauw, antraciet);
 • Een licht knikarmscherm (bijvoorbeeld: wit, geel, beige);
 • Een gestreept knikarmscherm;
 • Een rood/oranje knikarmscherm.

Verder kan je ook kiezen of je een elektrisch zonnescherm wilt, of dat je het prima vindt om het zonnescherm met een slinger uit te rollen.

Welke cassette is geschikt?

Een cassette is de bak waar het doek van de knikarmscherm in opgerold wordt. Welke cassette bak geschikt is voor de knikarm zonnescherm die je hebt, is afhankelijk van waar je zonnescherm komt te hangen.
Er zijn drie opties: 

 • Open cassette: Deze is alleen geschikt als er geen regen bij het doek komt.
 • Semi cassette: Bij deze optie is je opgerolde doek beschermt aan de boven- en voorkant tegen regen.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

 • Vakbekwaamheid & ervaring;
 • Klanttevredenheid;
 • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor een knikarmscherm

zondag 13 augustus 2023

Zonnescherm ophangen

Een nieuw knikarm zonnescherm ophangen van 4,5 meter breed en een uitval van 3 meter. De elektrische bediening kan ik eventueel zelf aansluiten. De gevel is voorzien van keralit delen en het idee is om het scherm te monteren in de verdiepingsvloer. Eventueel kunnen ook de bestaande stalen beugels worden gebruikt die bevestigd zijn aan de binnenzijde van de tussenmuren.


Klussen Zoetermeer
zaterdag 08 juli 2023

Knikarm zonnescherm kopen

Voor mijn vriendin ben ik op zoek naar een knikarm zonnescherm van 3 meter breed. Deze wil ze graag aan de voorzijde van de woning geplaatst hebben. De plaatsing is op de begande grond Graag zou ik graag een indicatie van de kosten ontvangen, graag voor: 1. knikarm zonnescherm handbediening 2. Knikarm zonnescherm elektrische bediening 3. Kosten voor montage zonnescherm Het adres is in Wageningen Met vriendelijke groet, Ronald Schomaker


Klussen Wageningen
woensdag 28 juni 2023

Knikarm zonnescherm ophangen

Graag willen wij ons nieuwe knikarm zonnescherm laten ophangen en monteren. Deze hebben wij bij de Praxis besteld en zal na verwachting tweede week van juli worden geleverd. Domasol zonnescherm F10 motor schakelaar RAL7016 grijs doek D122 450x300cm


Klussen Hasselt
maandag 20 februari 2023

Knikarmscherm met motor

Wij zijn bezig met de verbouwing van onze huidige woning en krijgen eind maart overal kunststof kozjinen. Wij hebben aan de achterzijde van de woning altijd een terrasscherm gehad en de laatste 10 jaar een terrasoverkapping. De breedte bedraagt 565 cm en de uitval 300 cm. Wij willen graag informatie over een moderne electrische knikarmscherm ontvangen.


Klussen Papendrecht
zondag 05 februari 2023

Buiten: Zonwering installeren/ophangen

We willen ons oude knikarmzonnescherm laten verwijderen en afvoeren en een nieuw knikarmzonnescherm laten ophangen. Graag het knikarmzonnescherm ook ophalen bij de leverancier (in dit geval Praxis). Afhankelijk van hoe snel dit nieuwe scherm afgeleverd kan worden, zal de installatie nodig zijn. Wat gaat dit kosten? Wie kan dit doen? In de bijlage een foto van de muur waaraan het zonnescherm komt te hangen. Het zal iets langer zijn dan de huidige. Niet elektrisch, gewoon met de hand bediend, dus met een draaistang. Daarom is er geen elektrawerk nodig


Klussen Wijchen
vrijdag 02 september 2022

Knikarm zonnescherm plaatsen

knik arm zonnescherm met gesloten cassette plaatsen. doekkleur zwart/wit of zwart/wit/grijs gestreept. handmatige bediening aan de linkerkant. geen schulpend. prijs inclusief montage


Klussen Wormer
woensdag 31 augustus 2022

Zonnescherm instaleren

Zoek een vakman voor het installeren van een knikarm zonnescherm met een afmeting van ongeveer 4,50 m. breed en een diepte van 2,40 m.


Klussen Malden
maandag 29 augustus 2022

Zonnescherm plaatsen (5m breed)

Ik zoek een specialist voor het volgende: Adviseren. Opmeten. Plaatsen van een knikarmscherm in dichte cassette tegen de muur van de achtergevel, begane grond. Afmetingen zonwering: 5,00 m x 2,50 m


Klussen Haarlem
donderdag 25 augustus 2022

monteren knikarm zonnescherm van 5,00 meter elekt. bedienbaar.

verwijderen en afvoeren oude elektrische scherm, monteren nieuwe scherm.


Klussen Veldhoven
maandag 22 augustus 2022

Zonnescherm plaatsen op zadeldak

Mijn aanvraag betreft het plaatsen van een screen op een glazen zadeldak. Type opdracht:: Zonnescherm plaatsen Afmetingen zonwering:: 3,10x1,05 Aantal zonneschermen:: 1 Bediening: Elektrisch met afstandsbediening Type zonnescherm:: Knikarm zonnescherm Verdieping:: 1e verdieping


Klussen Amstelveen
maandag 22 augustus 2022

Huidige knikarm-zonnescherm vervangen

Ik zou graag het huidige knikarm-zonnescherm willen verwijderen en een nieuw knikarm-zonnescherm laten plaatsen. Betreft een tuin begane grond. Nieuwe is al aangeschaft.


Klussen Amsterdam
zaterdag 20 augustus 2022

Zonneschermen plaatsen (8m breed)

Ik wil graag een zonnescherm laten plaatsen en die wordt ongeveer 8,2m breed. Graag met een knikarm. Er hoeft vooraf niks verwijderd te worden.


Klussen Meijel
woensdag 10 augustus 2022

Knikarm zonnescherm plaatsen

Wil graag een knikarm zonnescherm inclusief montage. Graag offerte inclusief elektrisch schakelaar en handmatig. Afmetingen 2 bij 4.


Klussen Assen
woensdag 10 augustus 2022

Plaatsen van zonwering bij terras

Plaatsen van zonwering bij terras. Type opdracht:: Zonnescherm plaatsen Afmetingen zonwering:: 5.20x3.00 Aantal zonneschermen:: 1 Bediening: Elektrisch met schakelaar Type zonnescherm:: Knikarm zonnescherm Verdieping:: Hoger


Klussen Den Haag
maandag 08 augustus 2022

Zonnescherm plaatsen/vervangen

De maat is ongeveer. We hebben nu een kapot zonnescherm waar in 1 van de 2 buizen een kabel is geknapt. We hebben een uitbouw en daar zit het zonnescherm aan vast. We willen graag een nieuw zonnescherm. Type opdracht:: Zonnescherm plaatsen Afmetingen zonwering:: 4x3m Aantal zonneschermen:: 1 Bediening: Elektrisch met schakelaar Type zonnescherm:: Knikarm zonnescherm Verdieping:: Begane grond


Klussen Amersfoort
vrijdag 05 augustus 2022

Oude zonnescherm verwijderen en nieuwe plaatsen

Oude zonnescherm verwijderen en nieuwe plaatsen. Type opdracht:: Zonnescherm plaatsen Afmetingen zonwering:: 5.50x2.50 Aantal zonneschermen:: 1 Bediening: Handmatig Type zonnescherm:: Knikarm zonnescherm Verdieping:: Begane grond


Klussen Pijnacker
woensdag 03 augustus 2022

Zonnescherm plaatsen of vervangen

We hebben een serre van 3 bij 5,3 m met een glazen dak. Aan beide kanten hebben wij een muur. De zon schijn schuin van de linkerkant op het Dak. Daarom willen wij een zonwering Type opdracht:: Zonnescherm plaatsen Aantal zonneschermen:: 1 Bediening: Elektrisch met schakelaar Type zonnescherm:: Knikarm zonnescherm Verdieping:: Begane grond


Klussen Amsterdam Zuidoost
maandag 01 augustus 2022

Zonneschermen plaatsen

Mogelijkheid om volant te bevestigen: Type opdracht:: Zonnescherm plaatsen Afmetingen zonwering:: 4x3 Aantal zonneschermen:: 2 Bediening: Elektrisch met schakelaar Type zonnescherm:: Knikarm zonnescherm Verdieping:: Begane grond


Klussen Rotterdam
vrijdag 29 juli 2022

Repareren motor knikarmscherm

motor buis is kapot zonnescherm knikarm is in uitstand is met afstandbed.


Klussen Nijmegen
dinsdag 26 juli 2022

Zonnescherm plaatsen

Terras zonwering en waterdicht Acryl doek. Opstelling is in een hoek terras met open Slaande deuren en haaks erop een slaapkamerdeur. Nieuwbouwhuis. Geen stopcontact in de buurt. Evt mogelijkheid automatisch op zon energie. Type opdracht:: Zonnescherm plaatsen Afmetingen zonwering:: 4,5 bij 3,5 Aantal zonneschermen:: 1 Bediening: Adviseer mij Type zonnescherm:: Knikarm zonnescherm Verdieping:: Begane grond


Klussen Winterswijk Meddo
zaterdag 23 juli 2022

Knikarm zonwering vervangen

De knikarm van de zonwering is gescheurd en moet gerepareerd/vervangen worden.


Klussen Vlissingen
donderdag 21 juli 2022

Zonnescherm plaatsen

Zoek een vakman voor het plaatsen van een zonnescherm, gaat om een scherm van 580 bij 230. Voorkeur voor een elektrische met een schakelaar en knikarmen.


Klussen Oosterhout
dinsdag 19 juli 2022

Zonnescherm plaatsen

Ik wil zonnewering voor mijn woonkamerraam. Afmeting van 2,53 bij 2m. Voorkeur voor een elektrische met afstandsbediening en een knikarm zonnescherm


Klussen Rotterdam
dinsdag 19 juli 2022

Zonnescherm plaatsen

Leveren en monteren van knikarm scherm ter plaatse van een dubbele buitendeur 2,8 meter breed en 2 meter uitval.


Klussen Tilburg
maandag 18 juli 2022

Zonnescherm plaatsen

Het oude knikarmscherm afhalen en afvoeren en de nieuwe knikarmscherm plaatsen. Niet boven het heg plaatsen zoals nu het geval is. Type opdracht:: Zonnescherm plaatsen Afmetingen zonwering:: 3x4m Aantal zonneschermen:: 1 Bediening: Elektrisch met schakelaar Type zonnescherm:: Knikarm zonnescherm Verdieping:: Begane grond


Klussen Rotterdam
zondag 17 juli 2022

Zonnescherm plaatsen

Ik wil een knikarmscherm scherm voor op mijn balkon met armen en automatic om dat ik met een rollator loop de maat weet ik niet omdat ik het niet kan opmeten en het moet rood zijn anders krijg ik met de woningbouw problemen.


Klussen Amsterdam
maandag 11 juli 2022

Zonnescherm plaatsen

Tussenwoning 1965, drie etages, achterkant op het westen. Op achterkant langs de gehele breedte van de woning (6 meter) een knikarmscherm van ongeveer 550x250 of 550x300.


Klussen Schoonhoven
vrijdag 01 juli 2022

Knikarmscherm repareren

Ik heb een knikarmscherm en volgens mij moet hier de buismotor van vervangen worden. Hij doet het namelijk niet.


Klussen Leiden
dinsdag 28 juni 2022

Reparatie Zonnescherm (knikarm scherm)

Door een windvlaag is 1 zijde van het knikarm scherm kapot gegaan. Afgebroken bij de ophanging


Klussen Lent
zaterdag 18 juni 2022

Zonnescherm(2,94m x 1m) plaatsen

Voor onze moderne lichtstraat in de buiten overkapping (2.94m x 1.00m) zoeken wij voor de onderzijde een zonwering-oplossing zoals op deze website een aantal voorbeelden staan. Zie foto van de lichtstraat. Type opdracht:: Zonnescherm plaatsen Afmetingen zonwering:: 294 x 100 Aantal zonneschermen:: 1 Bediening: Adviseer mij Type zonnescherm:: Knikarm zonnescherm Verdieping:: Begane grond


Klussen Best
Offertes aanvragen