Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Buitenzonwering 1

Knikarmscherm

Knikarmscherm

Wil je graag een knikarmscherm laten plaatsen door een specialist en wil je graag weten wat het kost? Lees dan verder voor meer informatie en vraag tot wel 3 gratis en vrijblijvende offertes aan.

Wil je heerlijk in de zomer in de schaduw op je terras zitten? Dan Is een knikarmscherm misschien een optie voor je.

De zonweringspecialisten via Casius staan voor je klaar om je te helpen met het plaatsen van een knikarmscherm. Wil je daarnaast ook graag nog binnenzonwering laten plaatsen? Geen probleem, daar helpen zij je ook graag bij.
Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat de kosten van de zonweringspecialist zijn. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je een knikarmscherm wilt laten plaatsen? Wil je graag dat een zonweringspecialist bij je langskomt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in en ontvang tot 3 gratis en vrijblijvende offertes!

Wat kost een knikarmscherm?

Als je een knikarmscherm gaat kopen, dan start de prijs voor een knikarmscherm gemiddeld bij €500 en kan oplopen tot €2.000. Dit is afhankelijk van het formaat, maar ook van bijvoorbeeld het soort bediening en de montage. Het beste is om een knikarmscherm door een specialist te laten plaatsen. Gemiddeld kost dit €200 extra. In het onderstaande schema staan de gemiddelde kosten voor een knikarmscherm. 

Let op: de zonweringspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Knikarmscherm 3 meter uitval Gemiddelde prijs
2 meter breed €600 - €720
3 meter breed €700 - €950
4 meter breed €750 - €1.000
5 meter breed €825 - €1.150
6 meter breed €1.000 - €1.300
Handmatige bediening €30 - €50
Elektrische bediening €50 - €300
Montagekosten €200 - €400

Wil je graag advies speciaal gericht op jouw situatie en een offerte op maat? Vraag dan een offerte aan.

Wat is een knikarmscherm?

Een knikarmscherm is een soort doek dat aan je gevel de gevel monteert. Minimaal twee knikarmen rollen het schermdoek met een lichte helling horizontaal uit en op. Door de knikarmen heb je een vrije doorloop onder het scherm. Daarom is het perfect voor een terras. Als balkon zonnescherm is een knikarmscherm ook goed te gebruiken.

Voordelen

 • Perfect als terraszonwering
 • Je hebt een vrije doorloop
 • Je kan het scherm helemaal inschuiven
 • Makkelijk te bedienen
 • Beslaat een groot oppervlak

Nadelen

 • Het is duurder dan uitvalschermen  
 • Het is windgevoeliger
 • Een knikarmscherm is minder zonwerend voor het huis

 

Materiaal en kleur van een knikarmscherm

De meeste zonneschermdoeken zijn gemaakt van acryl en soms van polyester. Acrylzonwering heeft als voordelen dat het waterafstotend is, sterk materiaal, onderhoudsvriendelijk is en kleurbestendig is. Daarnaast krijg je knikarmschermen ook in veel kleuren: bijvoorbeeld effen kleuren of een gestreepte. 

Populaire opties:

 • Een donkere knikarmscherm (bijvoorbeeld: zwart, blauw, antraciet)
 • Een licht knikarmscherm (bijvoorbeeld: wit, geel, beige)
 • Een gestreept knikarmscherm
 • Een rood/oranje knikarmscherm

Verder kan je ook kiezen of je een elektrisch zonnescherm wilt, of dat je het prima vindt om het zonnescherm met een slinger uit te rollen.

Welke cassette is geschikt?

Een cassette is de bak waar het doek van de knikarmscherm in opgerold wordt. Welke cassette bak geschikt is voor de knikarm zonnescherm die je hebt, is afhankelijk van waar je zonnescherm komt te hangen.
Er zijn drie opties: 

 • Open cassette: Deze is alleen geschikt als er geen regen bij het doek komt.
 • Semi cassette: Bij deze optie is je opgerolde doek beschermt aan de boven- en voorkant tegen regen.
 • Gesloten cassette: Dit beschermt je doek volledig.

Vraag een offerte aan

Offertes aanvragen