Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Houtskeletbouw ontwerp

Bouwtekening laten maken

Moet je een bouwtekening laten maken? Kijk snel verder voor de kosten en ontvang vrijblijvende offertes van vakmannen uit jouw regio.

Komt er een verbouwing aan en moet je een bouwkundige tekening laten maken? De architecten via Casius helpen je graag bij het maken van tekeningen van zowel grote als kleine opdrachten.

Zo kun je bij onze architecten terecht om een bouwtekening voor je aanbouw te laten maken, maar ook voor een nieuw badkamerontwerp en tuinontwerp. Heb je moeite met de benodigde vergunningen? Geen probleem, de professionals via Casius zitten al jaren in het vak en regelen de bouwvergunningen graag voor je.

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Vind een architect in jouw buurt

Bouwtekening laten maken kosten

Voor verschillende bouwprojecten moet je een bouwtekening laten maken. De meest voor de hand liggende is wanneer je een eigen huis wil laten bouwen, maar ook bij iedere verbouwing waar je extra ruimte creëert moet je een bouwtekening laten maken. De bouwtekening heb je namelijk nodig bij de vergunningsaanvraag.

Ieder type bouwtekening verschilt in de kosten. Ook verschillen de kosten per architect.
Hieronder in de tabel geven wij een prijsindicatie per type bouwtekening.

Let op: de architecten via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van jouw bouwtekening afwijken van de prijzen in de tabel.

Type bouwtekening Gemiddelde prijs incl. BTW
Gehele woning Vanaf €1.350
Verdieping Vanaf €750
Uitbouw €600 - €1.000
Garage €590 - €890
Aanbouw €600 - €1.000
Dakkapel €515 - €815
Dakopbouw €500 - €800
Dakterras €400 - €1.000

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Architect bouwtekening

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Bespaartips bouwtekening laten maken

Wij bij Casius begrijpen dat een bouwtekening laten maken een investering is. Daarom geven  wij twee tips om de kosten toch zo laag mogelijk te houden:

  • Kies een architect uit jouw regio: mocht een architect voorrijkosten rekenen, dan kan je dat op deze manier vermijden;
  • Een grote klus: heb je meerdere werkzaamheden voor de architect? Bied deze dan in één keer aan. Dit is namelijk goedkoper, omdat de architect effectiever kan werken.

Tips voor het vinden van de juiste architect

De stijl van een architect moet aansluiten bij jouw wensen en stijl, zodat het eindresultaat van jouw project verzekerd is. Daarbij moeten de kosten van de architect binnen jouw budget passen. Maar hoe kun je het beste architecten vergelijken, zodat je de kosten van jouw bouwtekening zoveel mogelijk beperkt? Hieronder geven wij vier tips: 

Het portfolio van de architect

Op de website van de architect vind je vaak het portfolio. Daar bekijk je de voorgaande projecten, krijg je een eerste indruk van het werk van de architect en bekijk je of de stijl van de architect aansluit bij jouw wensen.

Werkwijze van de architect

Bekijk goed of de architect de mogelijkheden biedt waar jij naar op zoek naar bent. Ook het inventariseren van de bepaalde woonstijlen of projecten van de architect is verstandig. 

De prijzen van de architect

Iedere architect hanteert een andere prijs. Bepaal voor de klus welk budget je beschikbaar hebt en kijk of de architect hieraan voldoet. 

Garantieregeling van de architect

Treft de architect een garantieregeling? Zo ja, welke? Er zijn veel architecten die een klanttevredenheidsregeling treffen, maar toch niet iedereen doet dit. Check dit dus goed van te voren. Een klanttevredenheidsregeling biedt uitkomst als je niet tevreden bent over het ontwerp. De architect zoekt dan verder tot hij iets gevonden heeft wat perfect aansluit bij je wensen.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Bouwtekening architect

Interesse?

Benieuwd naar wat Casius voor jou kan betekenen? Vraag geheel gratis en vrijblijvend offertes op en ontdek hoe onze vakmannen jou kunnen helpen!

Offertes aanvragen

Vind een architect in jouw buurt

Recente aanvragen voor het laten maken van een bouwtekening

zaterdag 11 juni 2022

Bouwtekening laten maken uitdiepen kelder onder bestaande woning

Onder een bestaande woning uit 1891 willen wij de kelder uitdiepen. De helft van de woning heeft reeds een kelder met stahoogte van 1,8m. Dit willen we graag ophogen naar 2,2m. De andere helft van de woning heeft geen kleder maar een kruipruimte van +/- 50 cm welke we ook naar 2,2 willen brengen, zodat onder de gele woning een kleder is. Voor opdrachtverstrekking van afzuigen grond is een bouwtekening nodig.


Verbouwing Utrecht
donderdag 09 juni 2022

3 dragende muur verwijderen

Wij hebben een woning gekocht en willen daar 3 dragende muren laten verwijderen. Ik ben bouwtekeningen aan het opvragen maar voor zover ik weet zijn de muren nodig om de verdieping erboven te dragen maar hebben ze verder niets met de constructie van het huis te maken. Ze lopen van de voordeur tot de tuin op de eerste en tweede verdieping. Tijd: liefst september of oktober.


Verbouwing Arnhem
woensdag 25 mei 2022

Constructie tekening en misschien bouwtekening

ik zoek een architect die een constructieberekening kan maken van een deel van de woning. Wil openslaande deuren laten plaatsen in een draagmuur waarin al een deur geplaatst is. Het is alleen zo dat alle bouwtekeningen van dit huis verbrand zijn in de tweede wereld oorlog, dus die zijn niet aanwezig.


Bouwtekening en ontwerp Arnhem
maandag 16 mei 2022

Dakopbouw en andere werkzaamheden.

Ik wil graag een dakopbouw realiseren op een bestaande woning. Het dak is plat en ik zit nog in de twijfel of er een balkon bij moet of niet. Afmetingen staan in de bijlage. De afwerking van de buitenzijde wil ik graag in overleg met de vakman. De binnenzijde graag ook bepalen in overleg met de vakman. De kozijnen graag ook in overleg met de vakman bepalen. De uitbouw mag verwarmd worden doormiddel van vloerverwarming. De 2de verdieping heeft geen verwarming, misschien dat daar ook nog werkzaamheden bij komen kijken. Omdat ze waarschijnlijk de badkamer ook wilt verplaatsen. op de 1ste verdieping wilt mevrouw misschien een vide laten maken. Bouwtekeningen en vergunning in bezit.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Rotterdam
woensdag 02 maart 2022

Constructieberekening laten maken

Voor mijn nieuw aangekochte jaren 30 woning aan de Van Heutszstraat 56 te Tilburg wil ik de zolderverdieping aanpakken. We hebben de voorzetwandjes weggehaald, zodat de trekbalk en schoorsteen ook goed zichtbaar zijn. Bedoeling is dat de trekbalk verhoogd wordt (dit is bij verscheidende woningen in de buurt al gedaan, zie ik bij foto’s op Funda) en de schoorsteenmantel verdwijnt, maar de schoorsteen op het dak nog wel ondersteund wordt met een hoog gelegen balk (indien nodig). Mijn vader is (met pensioen, maar vroeger actief als) architect en hij noemde het – na ter plaatsen gekeken te hebben - geen problematische verandering. Maar adviseerde mij wel om voor de zekerheid een constructeur in de hand moet nemen, voor de opdracht aan een aannemer gegeven wordt. Ik heb in de bijlage een foto van de zolder gemaakt na het slopen van de kartonnen tussenmuurtjes, om een beeld te geven van de situatie nu, plus de bouwtekeningen. Mijn vraag aan u is: zo u een constructie-berekening willen maken en een oplossing willen bereken waarbij de trekbalk hoger ligt en niet meer het lopen belemmerd en een eventuele ondersteuning van de schoorsteen bij het weghalen van de schouw. En in het verlengde daarvan, zoals de titel van de mail al aangeeft, hoor ik graag hoeveel u hiervoor rekent. Uiteraard kunt u ter plekke komen kijken. Liefst op dinsdagen of donderdagen, want dan ben ik veelal in de woning.


Bouwtekening en ontwerp Tilburg
donderdag 27 januari 2022

Tekeningen laten maken dakopbouw

Ik zoek een architect die onze wensen van een dakopbouw kan realiseren in een bouwtekening die we kunnen tonen aan de gemeente.


Bouwtekening en ontwerp Gouda
Offertes aanvragen