Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
187 Architect

Bouwtekening laten maken

Bouwtekening laten maken

Moet je een bouwtekening laten maken? Kijk snel verder voor de kosten en ontvang vrijblijvende offertes van vakmannen uit jouw regio.

Komt er een verbouwing aan en moet je een bouwkundige tekening laten maken? De architecten via Casius helpen je graag bij het maken van tekeningen van zowel grote als kleine opdrachten.

Zo kun je bij onze architecten terecht om een bouwtekening voor je aanbouw te laten maken, maar ook voor een nieuw badkamerontwerp en tuinontwerp. Heb je moeite met de benodigde vergunningen? Geen probleem, de professionals via Casius zitten al jaren in het vak en regelen de bouwvergunningen graag voor je.

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Bouwtekening laten maken kosten

Voor verschillende bouwprojecten moet je een bouwtekening laten maken. De meest voor de hand liggende is wanneer je een eigen huis wil laten bouwen, maar ook bij iedere verbouwing waar je extra ruimte creëert moet je een bouwtekening laten maken. De bouwtekening heb je namelijk nodig bij de vergunningsaanvraag.

Ieder type bouwtekening verschilt in de kosten. Ook verschillen de kosten per architect.
Hieronder in de tabel geven wij een prijsindicatie per type bouwtekening.

Let op: de architecten via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van jouw bouwtekening afwijken van de prijzen in de tabel.

Type bouwtekening Gemiddelde prijs incl. BTW
Gehele woning Vanaf €1.350
Verdieping Vanaf €750
Uitbouw €600 - €1.000
Garage €590 - €890
Aanbouw €600 - €1.000
Dakkapel €515 - €815
Dakopbouw €500 - €800
Dakterras €400 - €1.000

Wil je graag advies speciaal gericht op jouw situatie en een offerte op maat? Vraag dan snel een offerte aan.

Bespaartips bouwtekening laten maken

Wij bij Casius begrijpen dat een bouwtekening laten maken een investering is. Daarom geven  wij twee tips om de kosten toch zo laag mogelijk te houden:

  • Kies een architect uit jouw regio: mocht een architect voorrijkosten rekenen, dan kan je dat op deze manier vermijden;
  • Een grote klus: heb je meerdere werkzaamheden voor de architect? Bied deze dan in één keer aan. Dit is namelijk goedkoper, omdat de architect effectiever kan werken.

Tips voor het vinden van de juiste architect

De stijl van een architect moet aansluiten bij jouw wensen en stijl, zodat het eindresultaat van jouw project verzekerd is. Daarbij moeten de kosten van de architect binnen jouw budget passen. Maar hoe kun je het beste architecten vergelijken, zodat je de kosten van jouw bouwtekening zoveel mogelijk beperkt? Hieronder geven wij vier tips: 

  1. Het portfolio van de architect: Op de website van de architect vind je vaak het portfolio. Daar bekijk je de voorgaande projecten, krijg je een eerste indruk van het werk van de architect en bekijk je of de stijl van de architect aansluit bij jouw wensen.
  2. Werkwijze van de architect: Bekijk goed of de architect de mogelijkheden biedt waar jij naar op zoek naar bent. Ook het inventariseren van de bepaalde woonstijlen of projecten van de architect is verstandig. 
  3. De prijzen van de architect: Iedere architect hanteert een andere prijs. Bepaal voor de klus welk budget je beschikbaar hebt en kijk of de architect hieraan voldoet. 
  4. Garantieregeling van de architect: Treft de architect een garantieregeling? Zo ja, welke? Er zijn veel architecten die een klanttevredenheidsregeling treffen, maar toch niet iedereen doet dit. Check dit dus goed van te voren. Een klanttevredenheidsregeling biedt uitkomst als je niet tevreden bent over het ontwerp. De architect zoekt dan verder tot hij iets gevonden heeft wat perfect aansluit bij je wensen.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Vraag een offerte aan

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring
  • Klanttevredenheid
  • Financiële gezondheid

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Offertes aanvragen