Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Architect Houtskeletbouw

Bouwtekening laten maken

Bouwtekening laten maken

Moet je een bouwtekening laten maken? Kijk snel verder voor de kosten en ontvang vrijblijvende offertes van vakmannen uit jouw regio.

Komt er een verbouwing aan en moet je een bouwkundige tekening laten maken? De architecten via Casius helpen je graag bij het maken van tekeningen van zowel grote als kleine opdrachten.

Zo kun je bij onze architecten terecht om een bouwtekening voor je aanbouw te laten maken, maar ook voor een nieuw badkamerontwerp en tuinontwerp. Heb je moeite met de benodigde vergunningen? Geen probleem, de professionals via Casius zitten al jaren in het vak en regelen de bouwvergunningen graag voor je.

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Bouwtekening laten maken kosten

Voor verschillende bouwprojecten moet je een bouwtekening laten maken. De meest voor de hand liggende is wanneer je een eigen huis wil laten bouwen, maar ook bij iedere verbouwing waar je extra ruimte creëert moet je een bouwtekening laten maken. De bouwtekening heb je namelijk nodig bij de vergunningsaanvraag.

Ieder type bouwtekening verschilt in de kosten. Ook verschillen de kosten per architect.
Hieronder in de tabel geven wij een prijsindicatie per type bouwtekening.

Let op: de architecten via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van jouw bouwtekening afwijken van de prijzen in de tabel.

Type bouwtekening Gemiddelde prijs incl. BTW
Gehele woning Vanaf €1.350
Verdieping Vanaf €750
Uitbouw €600 - €1.000
Garage €590 - €890
Aanbouw €600 - €1.000
Dakkapel €515 - €815
Dakopbouw €500 - €800
Dakterras €400 - €1.000

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

122 Architect Bouwkundig Adviseur

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Bespaartips bouwtekening laten maken

Wij bij Casius begrijpen dat een bouwtekening laten maken een investering is. Daarom geven  wij twee tips om de kosten toch zo laag mogelijk te houden:

  • Kies een architect uit jouw regio: mocht een architect voorrijkosten rekenen, dan kan je dat op deze manier vermijden;
  • Een grote klus: heb je meerdere werkzaamheden voor de architect? Bied deze dan in één keer aan. Dit is namelijk goedkoper, omdat de architect effectiever kan werken.

Tips voor het vinden van de juiste architect

De stijl van een architect moet aansluiten bij jouw wensen en stijl, zodat het eindresultaat van jouw project verzekerd is. Daarbij moeten de kosten van de architect binnen jouw budget passen. Maar hoe kun je het beste architecten vergelijken, zodat je de kosten van jouw bouwtekening zoveel mogelijk beperkt? Hieronder geven wij vier tips: 

  1. Het portfolio van de architect: Op de website van de architect vind je vaak het portfolio. Daar bekijk je de voorgaande projecten, krijg je een eerste indruk van het werk van de architect en bekijk je of de stijl van de architect aansluit bij jouw wensen.
  2. Werkwijze van de architect: Bekijk goed of de architect de mogelijkheden biedt waar jij naar op zoek naar bent. Ook het inventariseren van de bepaalde woonstijlen of projecten van de architect is verstandig. 
  3. De prijzen van de architect: Iedere architect hanteert een andere prijs. Bepaal voor de klus welk budget je beschikbaar hebt en kijk of de architect hieraan voldoet. 
  4. Garantieregeling van de architect: Treft de architect een garantieregeling? Zo ja, welke? Er zijn veel architecten die een klanttevredenheidsregeling treffen, maar toch niet iedereen doet dit. Check dit dus goed van te voren. Een klanttevredenheidsregeling biedt uitkomst als je niet tevreden bent over het ontwerp. De architect zoekt dan verder tot hij iets gevonden heeft wat perfect aansluit bij je wensen.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

architect

Interesse?

Benieuwd naar wat Casius voor jou kan betekenen? Vraag geheel gratis en vrijblijvend offertes op en ontdek hoe onze vakmannen jou kunnen helpen!

Offertes aanvragen

Recente aanvragen voor een bouwtekening

zondag 23 januari 2022

Bouwtekeningen en vergunningsaanvraag

Wij hebben al een dakterras maar onze buren zijn een handhavingsprocedure begonnen en er is gebleken dat er niet op de gehele diepte een vergunning rust. De diepte is 3.86 we willen nu conceptaanvraag doen voor primair buiten bestemmingsplan 3.85 meter diepte of anders 2.50 diepte dat is vergunningvrij. We zoeken een bureau dat ons kan helpen met tekeningen/aanvraag.


Bouwtekening en ontwerp Haarlem
zaterdag 22 januari 2022

Kelderkast bij woonkamer/keuken trekken + vloerverwarming aanleggen (34m2)

Ik zoek een vakman die ons keukenproject kan aanpakken. In de bestaande woning wordt de kelderkast gelijkvloers gemaakt en bij de keuken en woonkamer getrokken. Er dienen balken te worden geplaatst (IPE 180 sterkte S235 en HEA 140 sterkte S235). Constructieberekening en bouwtekening zijn reeds gemaakt. Tevens willen we vloerverwarming aan laten leggen op de benedenverdieping 34 vierkante meter. Hiervoor zullen er nog 4 radiatoren, de verlijmde vloer en de tegelvoer verwijderd moeten worden.


Verbouwing Eindhoven
woensdag 19 januari 2022

Dakopbouw realiseren (~19m2)

Dakopbouw op bestaande huiskamer van ca. 5690/5818 x 3300 (iets taps toelopend). De buitenzijde wordt met name van houten rabatdelen, maar de kozijnen van kunststof of hout. De binnenzijde mag sausklaar opgeleverd worden. Ik heb 2 radiatoren en die mogen verplaatst worden. Er hoeft geen trap gerealiseerd te worden, want die komt vanaf de huidige eerste verdieping. Bouwtekeningen en constructietekeningen zijn aanwezig. Bouwvergunning gemeente is binnen.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Delfgauw
dinsdag 18 januari 2022

Draagmuur verwijderen

De douche van ons huis word uitgebouwd. Er moet een muur uit dat waarschijnlijk een draagmuur is. Ik heb de bouwtekeningen opgevraagd bij de gemeente. Ik kan er zelf niet aan op maken of dit een draagmuur is. Ik denk zelf van wel. Muur is 242cm hoogte breedte 240cm. Er moet een constructie berekening gemaakt worden en een constructie. Er hoeft niks aan de badkamer gedaan te worden. Dit doet de badkamer installateur. Eind april komt de nieuwe badkamer.


Verbouwing Wezep
woensdag 12 januari 2022

Onderkelderen kruipruimte

Graag zouden wij onze kruipruimte willen ombouwen naar een kelder. De totale oppervlakte is 70m2. De woning is van 2006. Bouwtekeningen zijn aanwezig Nu is de kruipruimte 70 cm hoog en moet naar minimaal 2 meter.


Isolatie Almere
maandag 10 januari 2022

Dichte nieuwe houten trap plaatsen

In ons nieuwbouwhuis zit een splitlevel met 2 tredes, totaal 50 centimeter hoog. Graag zouden wij over de gehele breedte (3.53 centimeter) een trap laten maken. Heeft u een advies of dit het beste hout of beton kan zijn? Er zit vloerverwarming in de vloer. Het moet een dichte trap worden. Ik kan u de bouwtekening doorsturen als dat makkelijk is. Wij zouden de trap graag bekleden met de pvc zoals de rest van de vloer. Beginnen in Maart


Trappenbouw en traprenovatie Apeldoorn
zaterdag 08 januari 2022

Installeren van een complete badkamer en sanitair.

Graag dien ik een aanvraag voor een offerte in voor het installeren van een complete badkamer en sanitair. Onderstaand een omschrijving van de uit te voeren werkzaamheden en bijgaand de bouwtekeningen van de nieuwbouwwoning. Begane grond: Op de begane grond een afgesloten ruimte met toilet en fontein plaatsen. Op de tekening gemarkeerd met rood. Deze ruimte moet worden afgesloten met metalstud en gipswanden. Eerste verdieping/badkamer: Op de eerste verdieping een badkamer plaatsen. De rechterzijde van de badkamer (douchgedeelte en aangegeven in blauw op de tekening) heeft een hoogte van 2,32m en breedte van 2,39m en moet van vloer tot en met plafond worden betegeld. Daarnaast moet er een inbouw regendouche (met inbouw thermostaatkraan) en een inbouw nis geplaatst worden. De linkerzijde van de badkamer (toilet en wastafelgedeelte en aangegeven in groen op de tekening) moet vanaf de vloer tot 2,00m hoogte betegeld worden. Een toilet en een wastafel (wandmontage) met inbouw mengkraan laten plaatsen. Daarnaast moet er een WTW drainage/unit geplaatst worden van het merk Dutch solar systems, model 900/4. De WTW drainage/unit is gelijk de afvoer en moet ingestort te worden. Tot slot een hoekbad plaatsen in de slaapkamer (aangegeven met geel in de tekening) met daarbij een thermostatische inbouw badkraan. Het bad is 60cm hoog. Vanaf 60cm de wanden betegelen tot en met 1,80m hoogte. De oplevering van de woning is eind maart 2022. In de bijlage treft u de tekeningen en de te plaatsen materialen aan. Dezelfde kleuren zijn gebruikt in de bijlage van de materialen als in de bouwtekeningen. Graag ontvang ik een offerte voor de uit te voeren werkzaamheden. Met vriendelijke groet, Celvin Darnoud


Klussen Amsterdam
vrijdag 07 januari 2022

Uitbouw 15m2 sausklaar

Wij willen graag een uitbouw. Het gaat om 15 vierkante meter. Er komt een hout skelet bovenop met houten muren en afwerk. We twijfelen nog aan de afwerking van de buitenzijde, eventueel willen we een houten frame of we willen houten muren aan de buitenkant. We zijn hier nog niet over uit. De gevel moet sowieso doorbroken worden. De oplevering van de binnenzijde mag sausklaar. De kozijnen mogen van hout zijn. Ik heb nog geen vergunning, maar is niet nodig. Bouwtekeningen zijn al aanwezig.


Bouw en nieuwbouw Zwaag
donderdag 06 januari 2022

Draagmuur verwijderen van 3m

Opzoek naar iemand die draagmuur van 3m breed kan verwijderen en ondersteunen. In bezit van bouwtekeningen uit gemeente archief.


Verbouwing Rozenburg
woensdag 05 januari 2022

Gevel optrekken (5m breed) en 2 dakkapellen realiseren (4m breed)

Wij hebben een hoekhuis gekocht met drie schuine daken. Aan de zijkant willen we de gevel graag optrekken, en tevens willen we bij de schuine kanten twee dakkapellen realiseren. Ik heb foto's van het dak nu toegevoegd en zoals het moet worden (bij de buren). Tevens heb ik bouwtekeningen van een vergelijkbaar project in de straat toegevoegd. De dakkapellen mogen van hout of kunststof, afhankelijk van de prijs. Dit geld ook voor de kozijnen. De binnenzijdes mogen casco opgeleverd worden.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Haarlem
dinsdag 04 januari 2022

Nieuwe houten trap plaatsen

Wij zijn op zoek naar een dichte bloktrap met bordes. Eerst drie traptreden, dan de plank van het bordes (traptrede vier) en dan nog 12 traptreden eens naar boven. De hoogte van de eerste verdieping‘s vloer is 3065 mm maar dan moet nog een dunne pvc opgelegd worden. Eventueel kan ik ook bouwtekeningen sturen


Trappenbouw en traprenovatie Almere
maandag 27 december 2021

Kelder onder huis op staal gebouwd. 30m2

Bestaande woning op staal gebouwd. Ca 30m2. Zandgrond waarschijnlijk verglazen. Bouwtekeningen kunnen aangeleverd worden.


Verbouwing Noordwijk
donderdag 23 december 2021

Uitbouw achterkant(~16m2) en/of zijkant(~26m2) realiseren

Voor onze twee-onder-een-kap hoekwoning a zijn wij op zoek naar een aannemer voor een bakstenen uitbouw van de woonkamer. We overwegen enkele opties afhankelijk van de mogelijkheden/kosten. - Optie 1: Uitbouwen naar de zijkant (~26m2) - Optie 2: Uitbouwen naar de achterkant (~16m2) - Optie 3: Uitbouwen naar zowel de zijkant als de achterkant (optie 1 + 2) In de bijlage kunt u de plattegrond vinden met in rood gemarkeerd de verschillende uitbouw opties, alsmede een foto van de binnenkant van de woonkamer en een foto van de achterzijde van het huis. Wij zijn indien nodig ook in het bezit van de originele bouwtekeningen (op papier uit 1985). Dit zijn onze aanvullende wensen: - Gevelbekleding in witte bakstenen passend bij de rest van de woning - Een lichtstraat (als dit mogelijk is) - Kunststof kozijnen ramen en zwarte dubbele deuren in het midden (waar en hoe we dit precies willen hangt beetje af van de opties/kosten). - Binnenkant afgewerkt met stucwerk (verven is niet nodig) Indien mogelijk: - vloerverwarming (deze zou dan doorgetrokken moeten worden over de hele woonkamer + keuken + kantoor + hal). - extra deur naar de tuin (afhankelijk van de optie) - buitenkraan - buitenstopcontact - isoleren kantoor - elektra naar tuinhuisje Zou het mogelijk zijn om deze opties met u door te nemen?


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Almere
donderdag 23 december 2021

Dakopbouw: bouwtekeningen, constructieberekeningen en vergunning

Mijn aanvraag is voor een architect/bouwkundige om mijn te voorzien van bouwtekeningen, constructieberekeningen en een vergunning. Wij willen namelijk dakopbouw van ongeveer 30m2 met nog een terras erbij. Woning is met plat dak. De buitenzijde willen we in kunststof afgewerkt hebben, inclusief de kozijnen. Ook zal er een trapgat en trap gerealiseerd moeten worden als doorgang.


Bouwtekening en ontwerp Zoetermeer
donderdag 23 december 2021

Overkapping maken (~29m2)

Het betreft een nieuwbouw woning in Oss. Ik wil graag een overkapping realiseren rondom de berging, op dezelfde hoogte. Hierop worden later ook nog zonnepanelen op geplaatst. bouwtekeningen heb ik toegevoegd. Tuin is 5,40m breed, berging is 3,25 x 2,50m totaal 5,40 x 5,35m


Veranda- en serrebouw Oss
maandag 20 december 2021

Casco opbouw woning

Ik zoek iemand die een bouwvergunning kan regelen en een casco verdieping op mijn huis kan (laten) bouwen. Ik heb de bouwtekening van mijn buren bijgevoegd. De afmetingen zijn ongeveer 8 bij 5 meter. Ik wil de afwerking in overleg met kozijnen in overleg. Ik wil de uitbouw niet verwarmen.


Verbouwing Groningen
maandag 20 december 2021

elektra/leidingwerk verplaatsen ivm plaatsing keuken

We hebben een nieuwbouwhuis met aansluitingen voor een standaard opstelling keuken en deze moet gematcht worden met onze keukenkeuze. Het gaat vooral om het verplaatsen en uitbreiden van elektra. (let op: bouwtekening van de bouwer is gespiegeld)


Keukenmontage en - renovatie Pijnacker
donderdag 16 december 2021

Zolder verbouwen

Wij hebben een nieuwbouwwoning van 1 jaar oud. Op de zolder bevindt zich momenteel een washok waar ook de omvormers en de wtw-installatie zijn gesitueerd. De zolder is momenteel een open ruimte met een fagro dakraam aan de noorzijde. de knieschotten zijn momenteel nog geen kasten. de zuidzijde van het dak ligt vol met zonnepanelen. de bediening van de vloerverwarming zit momenteel open en bloot tegen de zijmuur aan de oostkant. De wens is om twee ruimtes te creeeren, een vliering met vlizotrap voor opslag en schuifkasten waar momenteel de knieschotten zitten. aan de noorkant (straatzijde) willen we graag een dakkapel van 1,75x2,10. De wanden moeten worden voorzien van inbouw wcd en isolatie. Metal stud of hout heb ik geen voorkeur in, wel graag met een houten achterwant zodat er makkelijk te boren is. Wanden gestuct en gesausd (of sausklaar). Vliering hoeft niet worden afgwerkt. Er is nog een pijp/slang aanwezig van de WTW-installatie, daaromheen zou een koof moeten komen, ook graag een koof of kast om de regeling van de vloerverwaming. ik zal zsm de bouwtekening en foto's meesturen


Zolderverbouwing Bilthoven
donderdag 16 december 2021

Kozijnen van dakkapel vervangen (~4,5m)

Wij denken eraan om de kozijnen van onze dakkapel te vervangen in nieuwe hardhouten kozijnen. Het gaat alleen om de kozijnen en niet om de ramen. Die zijn in orde. Ik zou graag een offerte ontvangen. In de bijlage een bouwtekening met de afmetingen.


Dakkapelbouw Haarlem
zaterdag 11 december 2021

Opbouw uitbouwen (~20m2)

Ik ben op zoek naar een aannemer om mijn opbouw uit te bouwen. De helft van de derde etage is momenteel al bebouwd. Nu willen we ook de andere helft uitbouwen. Gaat dan om een opbouw van 4 meter diep en 5 meter breed. De nu buitenmuur wordt dan tussenmuur met deur. Het liefst willen het opgemetseld hebben maar ik weet niet of dit wel mogelijk is. Opbouw behang/vloerklaar opleveren, incl. elektra. Nieuwe buitenmuur met 2 draaikiepramen. De verwarming mag aan de hand van radiatoren. Ik neem aan dat ik met de aannemer de bouwtekeningen etc kan regelen. Ook denken we na over een mogelijk vierde etage, opbouw van 6 meter diep, vijf meter breed icm dakterras. Dit is echter nog niet zeker.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Almere
maandag 06 december 2021

Bouwtekening, constructieberekening en vergunning voor dakopbouw

In verband met gezinsuitbreiding willen wij graag meer ruimte creëren in onze nu uit 2 woonlagen bestaande woning. We hebben aan de voorkant zeer hoge plafonds die aflopen naar de achterkant, waardoor ik niet zo goed weet of we naar een nokverhoging of opbouw zouden moeten kijken en of het uberhaupt mogelijk is een vergunning te krijgen. We willen vooral graag ontzien worden en niet hoeven te stessen bij het aanvragen en realiseren van de extra woonruimte. We hopen dat u hierin kunt ondersteunen en ons om te starten een vrijblijvende indicatie van mogelijkheden en kosten kunt geven.


Bouwtekening en ontwerp De Meern
zondag 05 december 2021

Dakopbouw realiseren (~14m2)

Wij willen graag een casco opbouw realiseren met alleen afwerking aan de buitenzijde. Het gaat om dakterras van 5,5m bij 2,6m en deze zouden wij graag dicht willen hebben voor extra ruimte. De verwarming regel ik zelf. Buitengevel komen 2 x draaikiepramen van 1200 x 1250 en de buitengevel met sierpleisterwerk. Omdat de dakbedekking al 20 jaar oud is willen wij deze opnieuw laten bedekken met bitumenlaag ( dus niet vervangen maar extra laag ). De bouwtekening is in de maak en de vergunning is onderweg.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Vlaardingen
maandag 29 november 2021

Bouwtekening garage

Ik zou graag bouw tekeningen willen laten maken om een garage te bouwen, en ik zou graag willen dat de architect af en toe komt kijken hoe de bouw vordert. Houten garage in houtskeletbouw, hellend dak, binnenmaten 600x400x450. Ik heb fundering nodig, heipalen of schroefpalen, beton storten. enz.


Bouwtekening en ontwerp Aalsmeer
zondag 28 november 2021

Funderingsherstel

We wonen in een dijkwoning op staal en staat op deels veengrond. We hebben alle bouwtekeningen uit het archief en ook al bodemonderzoek gedaan. We zoeken nu een constructeur om te bepalen wat er precies nodig is om de fundering goed te maken. De oppervlakte van de fundering is moeilijk te zeggen, maar de grondoppervlakte van ons huis is ongeveer 165m2, verdeeld over 3 verdiepingen. We hebben al grondonderzoek gedaan.


Verbouwing Nieuwendijk
zondag 28 november 2021

Aanbouw realiseren ~15m2 + verbouwing

Wij willen een gemetselde aanbouw van 6m breed en 2.50m diep met openslaande deuren + lichtkoepel + verdring + dakleer met isolatiemateriaal + voor een nieuwe houten kozijn + voor deur nieuwe + deur + 3 nieuwe kozijn houten binnen + deur + vloeren er uithalen en weer nieuwe smeer vloer er in leggen + casco oplevering + doorbraak gevel. De bouwtekeningen zijn aanwezig en de vergunning is niet nodig.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Drunen
donderdag 25 november 2021

Bouwtekening maken voor uitbouw

Ik wil een uitbouw van ongeveer 3 bij 3 laten uitbouwen. Hier wil ik graag een bouwtekening voor laten maken.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Zutphen
zaterdag 20 november 2021

2 Daklichten plaatsen in een plat beton dak

Plaatsen van twee daklichten in woonkamer (zoals bijvoorbeeld licht tube / solar tube +/- 25cm) op plat dak. Dak is van beton. Het plafond/dak bevat WTW ventilatie kanalen. Bouwtekening van kanalen aanwezig.


Dakdekken en dakreparaties Den Hoorn
zondag 14 november 2021

Opbouw op garage (~24m2)

Aanbouw of opbouw plaatsen Oppervlakte in m²: 24 Fundering plaatsen: Nee Dak aanbouw: Plat dak Aantal ramen: 4 Aantal deuren: 2 Bouwtekening aanwezig: Nee Vergunning aanwezig: Nee - Ik moet nog een vergunning regelen Uitvoer datum: In overleg Aanvullende informatie: Het gaat om een ruimte van 3,20 x 8,22m met een hoogte van 2,60 a 2,70m. Hierin wil ik aan de voorzijde 2 openslaande ramen, aan de achterzijde hetzelfde, een stapeldorpedeur aan de zijkant en aan de ander zijde 2 kleine ramen. De 2 kleine ramen heb ik liggen.De nodige elektra erin met 2x lichtpunten er komen nog aantal WCD erbij. De verwarming/ radiatoren erin, de verwarmingsleidingen zijn al getrokken tot aan de de ingangsdeur en zijn daar afgedopt. Verder zit ik nog te twijfelen over een houten dak (met nodige isolatie) of een betonnen dak. Wat adviseert u hierin? Hemelwaterafvoer moet hierbij dan ook doorgetrokken worden naar boven en dat geld ook voor de dakgoten rondom het huis. Vloer/ plafond garage zou verstevigd moeten worden met een extra wapening om de druk zo te verdelen. maar dat weet ik niet zeker en zult u meer verstand van hebben.


Verbouwing Capelle aan den IJssel
zondag 14 november 2021

Opbouw plaatsen + renovatie bestaande bovenverdieping

Wij zijn op zoek naar een aannemer die ervaring heeft met het plaatsen van een (prefab) dakopbouw (incl. bouwtekeningen en benodigdheden voor aanvraag van de bouwvergunning). Wij willen namelijk in de eerste helft van 2022 een dakopbouw laten plaatsen. De afwerking aan de buitenzijde willen wij graag met kunststof. Aan de binnenzijde woon klaar. Kozijnen willen wij van kunststof. De opbouw moet verwarmd worden d.m.v. radiatoren. Daarnaast willen wij de gehele bestaande bovenverdieping laten renoveren. Het betreft hier drie slaapkamers en een badkamer. De slaapkamers willen wij een nieuwe vloer in laten plaatsen en tevens willen we de ruimtes voorzien van nieuw stucwerk en sauswerk . In een van de slaapkamers willen wij ook een schouw laten verwijderen en in een andere slaapkamer willen wij een muur verwijderen, zodat wij 1 grote kamer creëren i.p.v. 2 kamers. De badkamer willen wij nieuwe tegels in hebben en ook een nieuw bad en een nieuwe deur. De oppervlakte van de totale bestaande bovenverdieping is ca. 45 m2. Omdat wij zo kort mogelijk het huis uit willen, is ons idee om eerst de dakopbouw uit te voeren zodat deze bewoonbaar is en wij daar kunnen verblijven/slapen, als de bestaande bovenverdieping wordt gerenoveerd. Wij willen graag een professional uitnodigen bij ons thuis, zodat deze een offerte kan opmaken voor de verschillende onderdelen van de klus.


Dakdekken en dakreparaties Hoofddorp
vrijdag 12 november 2021

Opbouw 1 en 2 de verdieping (30m2)

De aanvraag betreft het verzorgen van een bouwtekening, constructieberekening en de vergunning voor het volgende. Wij willen een opbouw realiseren bij eerste en tweede verdieping van totaal ongeveer 30 vierkante meter. Over de afwerking van de buitenzijdes zijn we nog niet helemaal over uit, wij laten ons graag informeren over de mogelijkheden hiervoor. De kozijnen willen we wel van kunststof. De binnenzijdes zouden we woonklaar opgeleverd willen hebben. De verwarming mag aan de hand van radiatoren.


Bouwtekening en ontwerp Amersfoort
Offertes aanvragen