Casius logo
Offerte aanvragen Aanmelden als vakman
Houtskeletbouw ontwerp

Bouwtekening laten maken

Moet je een bouwtekening laten maken? Kijk snel verder voor de kosten en ontvang vrijblijvende offertes van vakmannen uit jouw regio.

Komt er een verbouwing aan en moet je een bouwkundige tekening laten maken? De architecten via Casius helpen je graag bij het maken van tekeningen van zowel grote als kleine opdrachten.

Zo kun je bij onze architecten terecht om een bouwtekening voor je aanbouw te laten maken, maar ook voor een nieuw badkamerontwerp en tuinontwerp. Heb je moeite met de benodigde vergunningen? Geen probleem, de professionals via Casius zitten al jaren in het vak en regelen de bouwvergunningen graag voor je.

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Vind een architect in jouw buurt

Bouwtekening laten maken kosten

Voor verschillende bouwprojecten moet je een bouwtekening laten maken. De meest voor de hand liggende is wanneer je een eigen huis wil laten bouwen, maar ook bij iedere verbouwing waar je extra ruimte creëert moet je een bouwtekening laten maken. De bouwtekening heb je namelijk nodig bij de vergunningsaanvraag.

Ieder type bouwtekening verschilt in de kosten. Ook verschillen de kosten per architect.
Hieronder in de tabel geven wij een prijsindicatie per type bouwtekening.

Let op: de architecten via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van jouw bouwtekening afwijken van de prijzen in de tabel.

Type bouwtekening Gemiddelde prijs incl. BTW
Gehele woning Vanaf €1.350
Verdieping Vanaf €750
Uitbouw €600 - €1.000
Garage €590 - €890
Aanbouw €600 - €1.000
Dakkapel €515 - €815
Dakopbouw €500 - €800
Dakterras €400 - €1.000

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Architect bouwtekening

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Bespaartips bouwtekening laten maken

Wij bij Casius begrijpen dat een bouwtekening laten maken een investering is. Daarom geven  wij twee tips om de kosten toch zo laag mogelijk te houden:

  • Kies een architect uit jouw regio: mocht een architect voorrijkosten rekenen, dan kan je dat op deze manier vermijden;
  • Een grote klus: heb je meerdere werkzaamheden voor de architect? Bied deze dan in één keer aan. Dit is namelijk goedkoper, omdat de architect effectiever kan werken.

Tips voor het vinden van de juiste architect

De stijl van een architect moet aansluiten bij jouw wensen en stijl, zodat het eindresultaat van jouw project verzekerd is. Daarbij moeten de kosten van de architect binnen jouw budget passen. Maar hoe kun je het beste architecten vergelijken, zodat je de kosten van jouw bouwtekening zoveel mogelijk beperkt? Hieronder geven wij vier tips: 

Het portfolio van de architect

Op de website van de architect vind je vaak het portfolio. Daar bekijk je de voorgaande projecten, krijg je een eerste indruk van het werk van de architect en bekijk je of de stijl van de architect aansluit bij jouw wensen.

Werkwijze van de architect

Bekijk goed of de architect de mogelijkheden biedt waar jij naar op zoek naar bent. Ook het inventariseren van de bepaalde woonstijlen of projecten van de architect is verstandig. 

De prijzen van de architect

Iedere architect hanteert een andere prijs. Bepaal voor de klus welk budget je beschikbaar hebt en kijk of de architect hieraan voldoet. 

Garantieregeling van de architect

Treft de architect een garantieregeling? Zo ja, welke? Er zijn veel architecten die een klanttevredenheidsregeling treffen, maar toch niet iedereen doet dit. Check dit dus goed van te voren. Een klanttevredenheidsregeling biedt uitkomst als je niet tevreden bent over het ontwerp. De architect zoekt dan verder tot hij iets gevonden heeft wat perfect aansluit bij je wensen.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Bouwtekening architect

Interesse?

Benieuwd naar wat Casius voor jou kan betekenen? Vraag geheel gratis en vrijblijvend offertes op en ontdek hoe onze vakmannen jou kunnen helpen!

Offertes aanvragen

Vind een architect in jouw buurt

Recente aanvragen voor het laten maken van een bouwtekening

zondag 27 augustus 2023

Ik wil een bouwtekening laten maken

Ik wil een bouwtekening laten maken voor een nieuwe schuur. De tekeningen moeten voldoen aan de eisen om een omgevingsvergunning te kunnen aanvragen bij de gemeente Tynaarlo. Ze vragen het volgende: - (Bouwkundige) tekening van de bestaande en nieuwe situatie (op schaal en voorzien van alle relevante maatvoeringen). - (Bouwkundige) plattegrondtekeningen bestaand en nieuw (op schaal en voorzien van alle relevante maatvoeringen). - (Bouwkundige) geveltekeningen bestaand en nieuw (op schaal en voorzien van alle relevante maatvoeringen). De bestaande tekeningen zijn aanwezig. In de bijlage de plannen. De tekening / schets is in mijn bezit.


Bouwtekening en ontwerp Zuidlaren
dinsdag 23 mei 2023

Onderkeldering huis

Wij hebben een vrijstaand huis in Breukelen (veengrond tot ~9m diep, dus onderheid), en we willen daar graag een kelder onder laten bouwen. De begane grond is ongeveer 90m2, als we de garage meetellen (bouwtekening toegevoegd). Idealiter zouden we die hele oppervlakte onder kelderen, afhankelijk van de kosten. Kunt u daar een inschatting van maken?


Verbouwing Breukelen
vrijdag 19 mei 2023

Bouwtekeningen laten maken

Voor het aanvragen van een vergunning voor het bouwen van een dakkapel op de achterzijde van Morsweg 133 in Leiden heb ik de volgende tekeningen nodig: - Een tekening van de dwarsdoorsnede van de woning - Bouwtekeningen van de verdiepingsvloeren (plattegrond) - Bouwtekeningen met de aanzichten van uw woning De tekeningen die de gemeente heeft van mijn woning zijn verouderd (van voor een eerdere verbouwing). Ik hoop dat u mij een offerte kunt sturen hiervan en kunt laten weten op welke termijn u dit zou kunnen verzorgen? Vriendelijke groet, Anna Luka Francken


Bouwtekening en ontwerp Leiden
dinsdag 14 maart 2023

Bouwtekening laten maken

Voor een uitbouw achter de woning ben ik tekeningen/ berekeningen nodig.


Bouwtekening en ontwerp Zuidhorn
dinsdag 29 november 2022

Casco dakopbouw

Graag wil ik een opbouw laten realiseren samenvatting: - planning ergens volgend jaar - oppervlakte opbouw 46 m2 - Het dak en muren wil ik extra goed laten isoleren. - 4 kozijnen HR+++ van ± 1 meter breed, en een schuifpui ± 2 meter breed - Ik heb in de bijlage de bouwtekening van de buren. De buren hebben een balkon, maar ik wil een loggia wil waarbij de woonkamer en loggia gelijkvloers zijn (zie foto 7) - gehele dak moet bestand zijn voor gewicht van van 14 a 16 zonnepanelen - geen open trap maar dichte voor naar de opbouw - elektriciteit, koud/warm water en afvoer voor keuken door leggen tot boven - Doorbreken van het dak hoeft niet. Er is destijds bij de bouw al een doorbraak gedaan, voor een toekomstige opbouw. - Je mag ook een splitsing maken tussen offerte- casco opleveren en offerte met binnen- afwerking De opdracht ligt bij de architect. Ik ben nog niet in bezit van een vergunning. Oplevering en afwerking in overleg.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Hoofddorp
donderdag 21 juli 2022

Muren doorbreken huis - Tekeningen nodig

We willen een aantal muren doorbreken in ons huis. Omdat het een jaren 30 woning betreft zijn er geen goede bouwtekeningen aanwezig die aangeven of het draagmuren zijn en of ze versteviging nodig hebben (we denken van wel). We willen dus een tekening van ons huidige pand laten maken, zodat de constructeur aan de slag kan gaan met een plan hoe de muren (veilig) door te breken.


Verbouwing Den Haag
Offertes aanvragen