Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Keukenkast installeren renovatie

Keuken renoveren

Keuken renoveren

Geen hele nieuwe keuken nodig en voldoet een renovatie? Lees dan voor de mogelijkheden snel door en vraag tot wel 3 offertes aan bij erkende vakmannen uit de buurt.

Wat kost een keukenrenovatie?

De kosten van een complete keukenrenovatie zitten tussen de €2.000 - €6.000, inclusief plaatsen. Hieronder zie je de gemiddelde kosten van een keukenrenovatie.

Soort keuken Gemiddelde kosten
Kleine keuken of bijkeuken €350 - €950
Gemiddelde keuken €900 - €2.000
Grote keuken €1.000 - €3.000

Wil je graag advies speciaal gericht op jouw situatie en een offerte op maat? Vraag dan hier een offerte aan.

Prijsvoorbeelden

De volgende situaties geven je een goed beeld van de kosten voor jouw keukenrenovatie.

Hieronder staan drie situaties die een goed beeld geven van de kosten voor de renovatie van jouw keuken

Kleine keuken

Heb je een kleine keuken en wil je de fronten vernieuwen? Dan zitten de gemiddelde kosten hiervan tussen de €300 en €950. De goedkoopste materialen voor keukendeuren zijn melamine, folie en laminaat. 

Gemiddelde keuken

Heb je een middelgrote keuken en wil je de fronten vervangen? Dan zitten de gemiddelde kosten hiervan tussen €600 en €2.200. Keukendeuren van acryl en lak vallen onder de gemiddelde prijzen. 

Grote keuken

Heb je een grote keuken met veel fronten die vervangen moeten worden? De gemiddelde kosten hiervan liggen rond de €2.000. Het duurste materiaal voor de fronten van je keuken is massief hout.

Welke factoren bepalen de prijs van de renovatie?

Welke zaken de uiteindelijke prijs van de keukenrenovatie bepaalt zijn: 

  • Het materiaal dat gebruikt wordt;
  • Het apparatuur dat vervangen moet worden;
  • Of het aanrechtblad vervangen moet worden en van welk materiaal de nieuwe moet zijn;
  • Extra afwerking van de keuken. 

 

Materiaal

Het gewenste materiaal voor de keukenfronten heeft invloed op de prijs. Zo zijn melamine, folie en laminaat de goedkoopste materialen voor de keukenfronten, maar wil je een chique uitstraling en kies je voor massief hout, dan ligt de prijs hoger. Je persoonlijke smaak, maar ook je beschikbare budget bepalen de uiteindelijke keuze voor het materiaal. 

 

Apparatuur

Ben je van plan om naast de keukenfronten ook de apparatuur te vervangen, dan worden de kosten hoger. De gemiddelde kosten van een keukenapparaat, zoals een vaatwasser, combimagnetron of koelkast is rond de €500 per stuk. De prijzen van de keukenapparatuur lopen sterk uiteen. Dit is afhankelijk van de kwaliteit en de luxe van het product. Jouw wensen per apparaat zijn dus sterk van invloed op de prijs.  

 

Aanrechtblad

Het aanrechtblad bepaald voor een groot deel hoe je keuken eruit ziet. Is je keukenblad aan vernieuwing toe, dan brengt dit extra kosten met zich mee. De hoogte van deze kosten is sterk afhankelijk van welk materiaal je het nieuwe aanrechtblad wilt hebben. Een kunststof keukenblad is betaalbaar en ook van goede kwaliteit. Wil je een luxere uitstraling, dan kun je kiezen voor een natuurstenen keukenblad, maar deze zijn duurder. Zo is de prijs van een natuurstenen keukenblad afhankelijk van de beschikbaarheid en de verwerkingskosten van het soort natuursteen. Wanneer een natuurstenen keukenblad boven jouw budget valt, is composiet een goed alternatief. Composiet heeft toch luxe uitstraling en de eigenschappen zijn vergelijkbaar, maar de prijs is een stuk lager.
Een redelijk goedkoop aanrechtblad kost gemiddeld rond de €300 per vierkante meter. De gemiddelde kosten van een aanrechtblad zitten rond de €500 per vierkante meter.  

 

Extra's

Wil je nog iets extra’s toevoegen aan je keukenrenovatie? Dan kun je ook nog plinten laten plaatsen als extra afwerking. Hieronder zie je de mogelijkheden en wat de gemiddelde prijs per vierkante meter ervan is.

Product Gemiddelde prijs per meter Toelichting
Plinten €4 - €10 Plinten zitten aan de onderkant van uw keuken tegen de vloer aan.
Sierplint €5 - €15 Met een plint die de opening tussen de vloer en de onderkast bedekt kan je de uitstraling van je keuken nog verder verfraaien.
Sierlijst €15 - €25 Te gebruiken voor het verbergen van lampen, snoeren en stopcontacten.

Vraag een offerte aan

Offertes aanvragen