Casius logo
Offerte aanvragen Aanmelden als vakman
Keukenkast installeren renovatie

Keuken renoveren

Geen hele nieuwe keuken nodig en voldoet een renovatie? Lees dan voor de mogelijkheden snel door en vraag tot wel 3 offertes aan bij erkende vakmannen uit de buurt.

Merk je dat de basis van je keuken nog goed is, maar moet bijvoorbeeld de kraan worden vervangen? Of is het werkblad niet meer wat je wil? Misschien zijn de tegels toe aan vervanging. Maar hiervoor een hele nieuwe keuken laten plaatsen vind je een stap te ver. Laat je keuken renoveren! 

De nog goede onderdelen van je keuken blijven. Veel minder ingrijpend, maar toch krijgt je keuken een nieuwe look en feel. De Keukenspecialisten via Casius staan voor je klaar, zowel voor kleine als grote klussen.

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Kosten keukenrenovatie

Een keuken laten renoveren is een grote kostenpost. Maar aan welk bedrag moet je ongeveer denken?

De kosten van een complete keukenrenovatie vallen tussen de €2.000 - €6.000, dit is inclusief het plaatsen. Hieronder in de tabel zie je per prijscategorie wat de gemiddelde kosten van een keukenrenovatie zijn.

Let op: de keukenspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van je klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Soort keuken Gemiddelde kosten
Kleine keuken of bijkeuken €350 - €950
Gemiddelde keuken €900 - €2.000
Grote keuken €1.000 - €3.000

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Keukenrenovatie Open Keuken

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Prijsvoorbeelden keukenrenovatie

De grootte van je keuken heeft invloed op de prijs van de keukenrenovatie. Hieronder staan drie situaties die een goed beeld geven van de kosten van de renovatie per grootte van de keuken.

Kleine keuken

Heb je een kleine keuken en wil je de fronten vernieuwen? Dan zitten de gemiddelde kosten hiervan tussen de €300 en €950. De goedkoopste materialen voor keukendeuren zijn melamine, folie en laminaat. 

Gemiddelde keuken

Heb je een middelgrote keuken en wil je de fronten vervangen? Dan zitten de gemiddelde kosten hiervan tussen €600 en €2.200. Keukendeuren van acryl en lak vallen onder de gemiddelde prijzen. 

Grote keuken

Heb je een grote keuken met veel fronten die vervangen moeten worden? De gemiddelde kosten hiervan liggen rond de €2.000. Het duurste materiaal voor de fronten van je keuken is massief hout.

Prijsbepalende factoren keukenrenovatie

Wanneer je je keuken laat renoveren kan je je afvragen: wat bepaalt de uiteindelijke prijs van mijn keukenrenovatie? Wij hebben dit voor je op een rijtje gezet: 

  • Het materiaal dat gebruikt wordt voor de keukenrenovatie heeft invloed op de prijs;
  • Het apparatuur dat vervangen moet worden bepaalt de uiteindelijke prijs.
  • Of het aanrechtblad vervangen moet worden en van welk materiaal het nieuwe aanrechtblad moet zijn werkt mee in de uiteindelijke prijs;
  • Of je extra afwerking van je keuken wil, zoals het laten plaatsen van plinten. 

Materiaal

Het gewenste materiaal voor de keukenfronten heeft invloed op de prijs. Heb je een beperkt budget? Kies dan voor melamine, folie of laminaat. Heb je een groter budget en wil je je keuken een chique uitstraling geven? Kies dan voor massief hout. Je persoonlijke smaak en je beschikbare budget bepalen dus voor een deel de uiteindelijke keuze voor het materiaal. 
Weet je niet wat het beste materiaal is in jouw situatie? Vraag het gerust aan de keukenspecialist! Onze keukenspecialisten denken graag met je mee en kunnen je advies geven. 

Apparatuur

Ben je van plan om naast de keukenfronten ook de apparatuur te vervangen? Dan worden de kosten hoger. De gemiddelde kosten van een keukenapparaat, zoals een vaatwasser, combimagnetron of koelkast, zitten rond de €500 per stuk. Maar de prijzen van keukenapparatuur lopen sterk uiteen. Dit is afhankelijk van de kwaliteit en de luxe van het product. Jouw wensen per apparaat zijn dus sterk van invloed op de prijs.  

Aanrechtblad

Het aanrechtblad bepaalt voor een groot deel hoe je keuken eruit ziet. Is je keukenblad aan vernieuwing toe, dan brengt dit extra kosten met zich mee. De hoogte van deze kosten is sterk afhankelijk van welk materiaal je het nieuwe aanrechtblad wil hebben.

Wil je een betaalbare optie, die toch van goede kwaliteit is? Dan is een kunststof keukenblad een goede optie. Wil je een luxere uitstraling en heb je een ruimer budget? Dan kan je kiezen voor een natuurstenen keukenblad. De prijs van een natuurstenen keukenblad is afhankelijk van de beschikbaarheid en de verwerkingskosten van het soort natuursteen.

Ligt een natuurstenen keukenblad boven je budget? Dan is composiet een goed alternatief. Composiet heeft toch een luxe uitstraling en de eigenschappen zijn vergelijkbaar met die van een natuurstenen keukenblad, maar de prijs is een stuk lager.

De gemiddelde kosten van een aanrechtblad zitten rond de €500 per m2. Een redelijk goedkoop aanrechtblad kost gemiddeld rond de €300 per m2.  

Plinten

Wil je nog iets extra’s toevoegen aan je keukenrenovatie? Laat plinten plaatsen als extra afwerking. Hieronder zie je welke soort plinten er zijn met de gemiddelde prijs per vierkante meter per soort plint.

Product Gemiddelde prijs per meter Toelichting
Plinten €4 - €10 Plinten zitten aan de onderkant van de keuken tegen de vloer aan.
Sierplint €5 - €15 Met een plint die de opening tussen de vloer en de onderkast bedekt kan je de uitstraling van je keuken nog verder verfraaien.
Sierlijst €15 - €25 Te gebruiken voor het verbergen van lampen, snoeren en stopcontacten.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente keukenrenovatie aanvragen

vrijdag 25 augustus 2023

Kleine werken in de keuken (keukenbladen, kastjes vervangen)

renovatie, caroussel, wrappen van de kastjes Wat wil je in de keuken laten doen?: Ik wil reparatie(s) uit laten voeren of bijvoorbeeld het werkblad vervangen


Keukenmontage en - renovatie Emmen
maandag 07 augustus 2023

Keuken ontwerp/renovatie

I am looking for an asbestos inventory for our kitchen


Keukenmontage en - renovatie Deventer
maandag 31 oktober 2022

Keuken renovatie

Voor onze Keukenreparatie zoeken wij iemand die de volgende werkzaamheden kan uitvoeren: Nieuw keukenblad aan twee kanten Vervangen van 1 keukenkastje  Vervangen van spoelbak  Vervangen van Kraan Terugplaatsen van een kookplaat


Keukenmontage en - renovatie Vlissingen
donderdag 27 oktober 2022

Complete keuken renovatie

Ik zoek een vakman die de bestaande keuken demonteren en afvoeren, eventueel wanden glad stucen (indien nodig), vervolgens het installeren van de nieuwe IKEA keuken. Maatvoering keuken past net (geen 5+ cm speelruimte zoals IKEA adviseert, maar slechts 1-1.5cm).


Keukenmontage en - renovatie Delft
vrijdag 23 september 2022

Keukenrenovatie

Ik zoek iemand die mijn keuken kan renoveren; nieuwe kastdeuren en ladefronten, nieuwe plinten, nieuw aanrechtblad en spoelbak en vernieuwing van de keukenwand. Ik heb een U-vormige keuken op ongeveer 6 m2. Wellicht zullen er wat leidingen verlegd moeten worden.


Keukenmontage en - renovatie Tilburg
vrijdag 26 augustus 2022

Complete keukenrenovatie

De oude keuken kan naar de stort. Van de nieuwe keuken worden de kastjes kant en klaar geleverd. Er moet nog een aansluiting voor een vaatwasser komen. Ik verwacht dat de nieuwe keuken in week 43 geleverd zal worden (24-28 oktober).


Keukenmontage en - renovatie Den Haag
woensdag 13 juli 2022

Keuken verwijderen en nieuwe keuken plaatsen

Ik zoek een vakman die mijn oude keuken kan verwijderen en een nieuwe kan realiseren, een complete renovatie dus. Ik wil de nieuwe keuken zelf aanschaffen, maar zou hier graag advies bij ontvangen. Ik denk wel dat er dan leidingen en dergelijke verlegd moeten worden. Graag ontvang ik ook een offerte voor alleen het verwijderen en afvoeren van de oude keuken.


Keukenmontage en - renovatie Amstelveen
dinsdag 29 maart 2022

Keuken plaatsen

Ik zoek een vakman voor de plaatsing van een nieuwe keuken binnen totaalrenovatie v/d woning. Overige werkzaamheden (o.a. voorbereidend leidingwerk) worden door andere partij uitgevoerd. Keuken bestaat uit lange kastenwand en kook(schier)eiland.


Keukenmontage en - renovatie De Bilt
donderdag 03 maart 2022

Keuken compleet renoveren

Ik zoek een vakman die mijn oude keuken kan verwijderen en een nieuwe kan realiseren, een complete renovatie dus. Ik wil de nieuwe keuken zelf aanschaffen, maar zou hier graag advies bij ontvangen. Ik denk wel dat er dan leidingen en dergelijke verlegd moeten worden. Graag ontvang ik ook een offerte voor alleen het verwijderen en afvoeren van de oude keuken.


Keukenmontage en - renovatie Amstelveen
Offertes aanvragen