Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Keukenkast installeren renovatie

Keuken renoveren

Keuken renoveren

Geen hele nieuwe keuken nodig en voldoet een renovatie? Lees dan voor de mogelijkheden snel door en vraag tot wel 3 offertes aan bij erkende vakmannen uit de buurt.

Merk je dat de basis van je keuken nog goed is, maar dat de afzuigkap of kookplaat niet meer goed werkt? Of is het werkblad niet meer wat je wil? Sommige deuren hangen scheef, of klemmen, of misschien laat de folie los. Misschien merk je dat je in je huidige kastjes dat leuke nieuwe servies niet meer kwijt kan. Maar hiervoor een hele nieuwe keuken laten plaatsen vind je een stap te ver.

In dat geval kan je de keuken laten renoveren. De nog goede onderdelen van je keuken blijven. Veel minder ingrijpend, maar toch krijgt je keuken een nieuwe look en feel! De Keukenspecialisten via Casius staan voor je klaar, zowel voor kleine als grote klussen. Moet bijvoorbeeld de kraan worden vervangen? Of wil je een extra stopcontact? Of moet je keuken opnieuw betegeld worden? Ook dat is mogelijk. 

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Kosten keuken renovatie

Een keuken laten renoveren is een grote kostenpost. Maar aan welk bedrag moet je ongeveer denken?

De kosten van een complete keukenrenovatie vallen tussen de €2.000 - €6.000, dit is inclusief het plaatsen. Hieronder in de tabel zie je per prijscategorie wat de gemiddelde kosten van een keukenrenovatie zijn.

Let op: de keukenspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van je klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Soort keuken Gemiddelde kosten
Kleine keuken of bijkeuken €350 - €950
Gemiddelde keuken €900 - €2.000
Grote keuken €1.000 - €3.000

Wil je een advies speciaal gericht op jouw situatie? Vraag dan snel bij ons tot wel 3 offertes aan.

Prijsvoorbeelden keukenrenovatie

De grootte van je keuken heeft invloed op de prijs van de keukenrenovatie. Hieronder staan drie situaties die een goed beeld geven van de kosten van de renovatie per grootte van de keuken

Kleine keuken

Heb je een kleine keuken en wil je de fronten vernieuwen? Dan zitten de gemiddelde kosten hiervan tussen de €300 en €950. De goedkoopste materialen voor keukendeuren zijn melamine, folie en laminaat. 

Gemiddelde keuken

Heb je een middelgrote keuken en wil je de fronten vervangen? Dan zitten de gemiddelde kosten hiervan tussen €600 en €2.200. Keukendeuren van acryl en lak vallen onder de gemiddelde prijzen. 

Grote keuken

Heb je een grote keuken met veel fronten die vervangen moeten worden? De gemiddelde kosten hiervan liggen rond de €2.000. Het duurste materiaal voor de fronten van je keuken is massief hout.

Prijs bepalende factoren keukenrenovatie

Wanneer je je keuken laat renoveren kan je je afvragen: wat bepaalt de uiteindelijke prijs van mijn keukenrenovatie? Wij hebben dit voor je op een rijtje gezet: 

  • Het materiaal dat gebruikt wordt voor de keukenrenovatie heeft invloed op de prijs;
  • Het apparatuur dat vervangen moet worden bepaalt de uiteindelijke prijs.
  • Of het aanrechtblad vervangen moet worden en van welk materiaal het nieuwe aanrechtblad moet zijn werkt mee in de uiteindelijke prijs;
  • Of je extra afwerking van je keuken wil, zoals het laten plaatsen van pliten. 

Materiaal

Het gewenste materiaal voor de keukenfronten heeft invloed op de prijs. Heb je een beperkt budget? Kies dan voor melamine, folie of laminaat. Heb je een groter budget en wil je je keuken een chique uitstraling geven? Kies dan voor massief hout. Je persoonlijke smaak en je beschikbare budget bepalen dus voor een deel de uiteindelijke keuze voor het materiaal. 
Weet je niet goed wat het beste materiaal is in jouw situatie? Vraag het gerust aan de keukenspecialist! Onze keukenspecialisten denken graag met je mee en kunnen je advies geven. 

Apparatuur

Ben je van plan om naast de keukenfronten ook de apparatuur te vervangen? Dan worden de kosten hoger. De gemiddelde kosten van een keukenapparaat, zoals een vaatwasser, combimagnetron of koelkast, zitten rond de €500 per stuk. Maar de prijzen van keukenapparatuur lopen sterk uiteen. Dit is afhankelijk van de kwaliteit en de luxe van het product. Jouw wensen per apparaat zijn dus sterk van invloed op de prijs.  

Aanrechtblad

Het aanrechtblad bepaalt voor een groot deel hoe je keuken eruit ziet. Is je keukenblad aan vernieuwing toe, dan brengt dit extra kosten met zich mee. De hoogte van deze kosten is sterk afhankelijk van welk materiaal je het nieuwe aanrechtblad wil hebben.
Wil je een betaalbare optie, die toch van goede kwaliteit is? Dan is een kunststof keukenblad een goede optie. Wil je een luxere uitstraling en heb je een ruimer budget? Dan kan je kiezen voor een natuurstenen keukenblad. De prijs van een natuurstenen keukenblad is afhankelijk van de beschikbaarheid en de verwerkingskosten van het soort natuursteen.
Ligt een natuurstenen keukenblad boven je budget? Dan is composiet een goed alternatief. Composiet heeft toch een luxe uitstraling en de eigenschappen zijn vergelijkbaar met die van een natuurstenen keukenblad, maar de prijs is een stuk lager.

De gemiddelde kosten van een aanrechtblad zitten rond de €500 per vierkante meter. 
Een redelijk goedkoop aanrechtblad kost gemiddeld rond de €300 per vierkante meter.  

Plinten

Wil je nog iets extra’s toevoegen aan je keukenrenovatie? Dan kun je plinten laten plaatsen als extra afwerking. Hieronder zie je welke soort plinten er zijn met de gemiddelde prijs per vierkante meter per soort plint.

Product Gemiddelde prijs per meter Toelichting
Plinten €4 - €10 Plinten zitten aan de onderkant van de keuken tegen de vloer aan.
Sierplint €5 - €15 Met een plint die de opening tussen de vloer en de onderkast bedekt kan je de uitstraling van je keuken nog verder verfraaien.
Sierlijst €15 - €25 Te gebruiken voor het verbergen van lampen, snoeren en stopcontacten.

Vraag een offerte aan

Offertes aanvragen