Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
176 Badkamer Sanitair Douchecabine

Douchekraan vervangen

Last van een lekkende douchekraan en heb je een nieuwe nodig? Of is het tijd voor een nieuwe, luxe kraan? Hieronder vind je meer informatie en de gemiddelde kosten.

Lekt de kraan in je badkamer? Of is de gewenste temperatuur niet meer makkelijk in te stellen? Waarschijnlijk heb je dan een kapotte douchekraan. Laat je douchekraan vervangen en je bent van het probleem af! De loodgieters via Casius staan voor je klaar, zowel voor eenvoudige als complexe klussen.

Is het niet je douchekraan dat vervangen moet worden? Geen probleem. Naast het vervangen van douchekranen kunnen ze je ook helpen met de thermostaatkraan vervangen of de badkraan vervangen. Heb je een andere kraan in je huis dat vervangen, of nieuw geplaatst moet worden, zoals een buitenkraan? Ook dan zijn onze loodgieters je van dienst. 

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je een kraan wil vervangen? Wil je graag dat een loodgieter bij je langs komt om de klus met je door te nemen? Vul dan het offerte formulier in!

Douchekraan vervangen kosten

De kosten van een douchekraan vervangen lopen sterk uiteen. Het ligt eraan wat voor soort douchekraan je wil hebben en hoe snel de klus geklaard moet zijn.

Vaak is een loodgieter binnen een uur klaar met het vervangen van de douchekraan. Wanneer de loodgieter minder dan een uur bezig is, berekent hij vaak een minimaal tarief. Overleg dit met de vakman. 

Hieronder hebben we een overzicht van verschillende soorten kranen met de gemiddelde kosten voor je gemaakt, zodat je een schatting krijgt van de kosten voor het vervangen van de douchekraan.

Let op: de loodgieters via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Soort klus Gemiddelde prijs
Loodgieter kosten per uur €45 - €80
Loodgieter spoedkosten per uur €100 - €150
Aanschaf douchekraan €25 - €700

Zoals je in de tabel ziet, is er een groot verschil tussen het minimale en maximale bedrag dat je betaalt voor een douchekraan. Dit verschil komt doordat er veel verschillende soorten kranen zijn, van prijzig tot wat voordeliger. Een simpele kraan die je bij de bouwmarkt haalt krijg je voor ongeveer €25. Wil je een designkraan? Dan betaal je al gauw honderden euro’s. 

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Kraan Warm Water Loodgieter

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Prijsbepalende factoren

Welke prijs je betaalt, is afhankelijk van de hoeveelheid werkzaamheden. Het totaalbedrag is altijd de som van de combinatie van materiaal- en arbeidskosten samen. Hieronder een overzicht van de drie factoren die de prijs beïnvloeden.  

Soort douchekraan vervangen

Op het moment dat je de douchekraan laat vervangen, heb je keuze uit meerdere soorten douchekranen. Je persoonlijke smaak heeft invloed op welke kraan dit wordt.
Belangrijk om te doen voordat je een nieuwe douchekraan gaat zoeken, is dat je eerst de afstand opmeet tussen het midden van de ene aansluiting en het midden van de andere aansluiting. Dit heet ook wel de hartafstand. Meestal is deze afstand 12 of 15 cm. Koop je een douchekraan met een andere hartafstand? Dan kost het meer tijd voor de vakman om de douchekraan te vervangen.

  • Thermostaatkraan: Tegenwoordig zie je in veel badkamers een thermostaatkraan. Vaak betaal je er iets meer voor, maar je bespaart er wel mee op je water- en energiekosten. De kraan stel je vooraf in op een temperatuur die je wil hebben en het water komt op die temperatuur uit de kraan. Heb je nu wel eens dat er kokend heet water uit je kraan komt, waardoor je je verbrand? Het handige van thermostaatkranen is dat ze een begrenzer hebben om dit te voorkomen.
  • Eenhendel mengkraan: De eenhendel mengkraan is een variant op de thermostaatkraan. De eenhendelkraan stel je in door de hendel te bewegen. Nadeel van dit soort kranen is wel dat je meer water verbruikt voor je de gewenste temperatuur hebt gevonden.
  • Meergreepskraan: De meergreepskraan zie je in moderne badkamers bijna niet meer terug. Dit soort kranen hebben een knop voor heet water en een knop voor koud water. Je moet zelf het water mengen voor je de juiste temperatuur hebt. Net zoals bij de eenhendel kraan, verspil je veel water voor je de juiste temperatuur hebt gevonden.

Kosten loodgieter

Het uurtarief van de loodgieter is naast het soort kraan bepalend voor de totaalprijs voor het vervangen van je douchekraan. Het uurtarief van een loodgieter is afhankelijk van een aantal zaken:  

  • Wanneer heb je een loodgieter nodig?
    In de meeste gevallen heeft het vervangen van de douchekraan geen spoed. Het is natuurlijk vervelend dat je door het druppelen van de kraan water verspilt, of dat je niet makkelijk de juiste temperatuur krijgt. Maar toch is het verstandiger om aan de loodgieter te vragen om over enkele dagen te komen om de douchekraan te vervangen. Wil je echt dat de loodgieter met spoed langs komt? Dan betaal je een stuk meer. Per uur kan het bedrag zelfs verdubbelen. Dit is zeker het geval wanneer de loodgieter buiten zijn standaard werktijden langs moet komen.  
  • Enkele klus of meerdere klussen?
    Voor meerdere klussen betaal je natuurlijk meer dan voor een klus. Maar toch kan het handig zijn om verschillende klussen te combineren. Dan wordt de prijs per klus namelijk lager. Dit is voornamelijk het geval als je veel klussen hebt waar de loodgieter niet lang over doet. Heb je meerdere klussen? Dan betaal je een soort bodemprijs waarvoor hij die klussen doet. Je kan bijvoorbeeld het vervangen van de douchekraan combineren met het checken van de verwarming

Soort loodgieter

Als laatst bepaalt het soort loodgieter het uiteindelijke bedrag voor het vervangen van je douchekraan. Denk hierbij aan ervaring van de loodgieter. Ook speelt het mee of het een zelfstandige loodgieter is, of een loodgieter in loondienst. ZZP’ers zijn vaak meer flexibel in het bepalen van de prijs, wat een voordeel kan bieden ten opzichte van een loodgieter in loondienst.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Recente douchekraan aanvragen

donderdag 30 juni 2022

Badkamer gedeeltelijk renoveren (~5m2)

Ik zoek een specialist die mijn badkamer kan renoveren. De vloertegel en wandtegels moeten vervangen worden, een elektrische vloerverwarming mag aangelegd worden, een klein muurtje bouwen en een douche schuifdeur plaatsen. Ook mag er een nieuwe douchekraan komen. De oppervlakte van de badkamer is ongeveer 5m2.


Badkamer en toilet Rotterdam
zondag 19 juni 2022

Douchekraan vervangen

Zoek een vakman voor het vervangen mijn douchekraan en douchekop. Graag wat advies en info.


Badkamer en toilet Wolvega
maandag 13 juni 2022

Badkamer plaatsen 9m2

Wand van 3m bij 2,70m moet er uit worden gehaald en opnieuw worden geplaatst incl 1 kant nieuw tegelwerk eraan. Hierin moet een deel van het leidingwerk worden vervangen (aansluiting douchekraan) en nieuwe regendouche + kraan. Tussenwand van 1m bij 2,70m moet eruit worden gehaald en opnieuw worden geplaatst incl beide kanten nieuw tegelwerk. Tegelvloer van 90cm bij 90cm moet eruit en opnieuw worden geplaatst inclusief een deel afvoer/doucheput. Plafond van 9m3 moet er uit worden gehaald en een nieuwe geplaatst. Afval moet worden afgevoerd. In welke stijl heb je interesse?: klassiek Welke werken moeten gebeuren?: sanitair plaatsen Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Badkamer en toilet Emmen
maandag 30 mei 2022

Douchekraan vervangen + WC kraan repareren

Ik zoek een vakman die mij kan helpen met het volgende: 1. Douchkraan blijft lekken en maakt brommend geluid. Hij is al eens vervangen maar volgens mij door een gebruikte kraan. 2. Wc-kraan loopt niet goed door, waarschijnlijk verkalkt.


Badkamer en toilet Amsterdam
vrijdag 27 mei 2022

Douchekraan vervangen

Ik zoek iemand die mijn oude douchekraan kan vervangen met en nieuwe. Ik heb al wel zelf eentje aangeschaft dus het gaat alleen om het vervangen van de oude met de nieuwe.


Installatie- en leidingwerk Groningen
zondag 10 april 2022

Douchekraan en afsluitkranen vervangen

Goedendag Mijn thermostaat kraan heeft het begeven en deze zou ik graag willen laten vervangen door bijvoorbeeld dit type: Daarnaast heb ik in mijn appartement 2 afsluitkranen voor het water maar geen van beide werkt naar behoren. De ene zit direct op de aanvoerleiding en heeft een diameter van 22mm. De andere zit op een aftakking met een diameter van 12mm. Daarom wil ik deze ook laten vervangen(type kraan maakt me niet uit). Ik kan tijdens het onderhoud wel gewoon het water afsluiten door in de algemene ruimte de watertoevoer naar mijn appartement dicht te draaien.


Klussen Hoorn
Offertes aanvragen