Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
176 Badkamer Sanitair Douchecabine

Douchekraan vervangen

Douchekraan vervangen

Last van een lekkende douchekraan en heb je een nieuwe nodig? Of is het tijd voor een nieuwe, luxe kraan? Hieronder vind je meer informatie en de gemiddelde kosten.

Lekt de kraan in je badkamer? Of is de gewenste temperatuur niet meer makkelijk in te stellen? Waarschijnlijk heb je dan een kapotte douchekraan. Laat je douchekraan vervangen en je bent van het probleem af! De loodgieters via Casius staan voor je klaar, zowel voor eenvoudige als complexe klussen.

Is het niet je douchekraan dat vervangen moet worden? Geen probleem. Naast het vervangen van douchekranen kunnen ze je ook helpen met de thermostaatkraan vervangen of de badkraan vervangen. Heb je een andere kraan in je huis dat vervangen, of nieuw geplaatst moet worden, zoals een buitenkraan? Ook dan zijn onze loodgieters je van dienst. 

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je een kraan wil vervangen? Wil je graag dat een loodgieter bij je langs komt om de klus met je door te nemen? Vul dan het offerte formulier in!

Douchekraan vervangen kosten

De kosten van een douchekraan vervangen lopen sterk uiteen. Het ligt eraan wat voor soort douchekraan je wil hebben en hoe snel de klus geklaard moet zijn.

Vaak is een loodgieter binnen een uur klaar met het vervangen van de douchekraan. Wanneer de loodgieter minder dan een uur bezig is, berekent hij vaak een minimaal tarief. Overleg dit met de vakman. 

Hieronder hebben we een overzicht van verschillende soorten kranen met de gemiddelde kosten voor je gemaakt, zodat je een schatting krijgt van de kosten voor het vervangen van de douchekraan.

Let op: de loodgieters via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Soort klus Gemiddelde prijs
Loodgieter kosten per uur €45 - €80
Loodgieter spoedkosten per uur €100 - €150
Aanschaf douchekraan €25 - €700

Zoals je in de tabel ziet, is er een groot verschil tussen het minimale en maximale bedrag dat je betaalt voor een douchekraan. Dit verschil komt doordat er veel verschillende soorten kranen zijn, van prijzig tot wat voordeliger. Een simpele kraan die je bij de bouwmarkt haalt krijg je voor ongeveer €25. Wil je een designkraan? Dan betaal je al gauw honderden euro’s. 

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Kraan Warm Water Loodgieter

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Prijsbepalende factoren

Welke prijs je betaalt, is afhankelijk van de hoeveelheid werkzaamheden. Het totaalbedrag is altijd de som van de combinatie van materiaal- en arbeidskosten samen. Hieronder een overzicht van de drie factoren die de prijs beïnvloeden.  

Soort douchekraan vervangen

Op het moment dat je de douchekraan laat vervangen, heb je keuze uit meerdere soorten douchekranen. Je persoonlijke smaak heeft invloed op welke kraan dit wordt.
Belangrijk om te doen voordat je een nieuwe douchekraan gaat zoeken, is dat je eerst de afstand opmeet tussen het midden van de ene aansluiting en het midden van de andere aansluiting. Dit heet ook wel de hartafstand. Meestal is deze afstand 12 of 15 cm. Koop je een douchekraan met een andere hartafstand? Dan kost het meer tijd voor de vakman om de douchekraan te vervangen.

 • Thermostaatkraan: Tegenwoordig zie je in veel badkamers een thermostaatkraan. Vaak betaal je er iets meer voor, maar je bespaart er wel mee op je water- en energiekosten. De kraan stel je vooraf in op een temperatuur die je wil hebben en het water komt op die temperatuur uit de kraan. Heb je nu wel eens dat er kokend heet water uit je kraan komt, waardoor je je verbrand? Het handige van thermostaatkranen is dat ze een begrenzer hebben om dit te voorkomen.
 • Eenhendel mengkraan: De eenhendel mengkraan is een variant op de thermostaatkraan. De eenhendelkraan stel je in door de hendel te bewegen. Nadeel van dit soort kranen is wel dat je meer water verbruikt voor je de gewenste temperatuur hebt gevonden.
 • Meergreepskraan: De meergreepskraan zie je in moderne badkamers bijna niet meer terug. Dit soort kranen hebben een knop voor heet water en een knop voor koud water. Je moet zelf het water mengen voor je de juiste temperatuur hebt. Net zoals bij de eenhendel kraan, verspil je veel water voor je de juiste temperatuur hebt gevonden.

Kosten loodgieter

Het uurtarief van de loodgieter is naast het soort kraan bepalend voor de totaalprijs voor het vervangen van je douchekraan. Het uurtarief van een loodgieter is afhankelijk van een aantal zaken:  

 • Wanneer heb je een loodgieter nodig?
  In de meeste gevallen heeft het vervangen van de douchekraan geen spoed. Het is natuurlijk vervelend dat je door het druppelen van de kraan water verspilt, of dat je niet makkelijk de juiste temperatuur krijgt. Maar toch is het verstandiger om aan de loodgieter te vragen om over enkele dagen te komen om de douchekraan te vervangen. Wil je echt dat de loodgieter met spoed langs komt? Dan betaal je een stuk meer. Per uur kan het bedrag zelfs verdubbelen. Dit is zeker het geval wanneer de loodgieter buiten zijn standaard werktijden langs moet komen.  
 • Enkele klus of meerdere klussen?
  Voor meerdere klussen betaal je natuurlijk meer dan voor een klus. Maar toch kan het handig zijn om verschillende klussen te combineren. Dan wordt de prijs per klus namelijk lager. Dit is voornamelijk het geval als je veel klussen hebt waar de loodgieter niet lang over doet. Heb je meerdere klussen? Dan betaal je een soort bodemprijs waarvoor hij die klussen doet. Je kan bijvoorbeeld het vervangen van de douchekraan combineren met het checken van de verwarming

Soort loodgieter

Als laatst bepaalt het soort loodgieter het uiteindelijke bedrag voor het vervangen van je douchekraan. Denk hierbij aan ervaring van de loodgieter. Ook speelt het mee of het een zelfstandige loodgieter is, of een loodgieter in loondienst. ZZP’ers zijn vaak meer flexibel in het bepalen van de prijs, wat een voordeel kan bieden ten opzichte van een loodgieter in loondienst.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

 • Vakbekwaamheid & ervaring;
 • Klanttevredenheid;
 • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente douchekraan aanvragen

zondag 23 januari 2022

Badkamer renoveren (~5m2)

Wij zoek op zoek naar een vakman die onze badkamer compleet kan renoveren. Het gaat om het verwijderen van de huidige ruimte en vervolgens het opnieuw betegelen, zowel vloer als wanden. Indeling kan hetzelfde blijven, bestaande leidingen kunnen worden gebruikt. Douche willen we simpeler. We willen we dat muur wordt opengemaakt omdat daar ter hoogte van douchekraan lekkage heeft gezeten en we leidingen aangepast zodat binnenwerk thermostaatkranen zichtbaar is en niet meer in de muur. En in huidige situatie hebben we vaste regendouche en aparte sproeiknop op andere plek. Dit kan in één. Ook losse Badkamer meubilair vervangen (douchewand, wastafel met 2 kranen, toilet. Huidige plafond met spotjes kan eruit. Gewoon goede lamp aan plafond. Onder de vloer zit nu vloerverwarming. Zo mogelijk dat behouden. Stijl: tijdloos.


Badkamer en toilet Haarlem
zaterdag 22 januari 2022

Douchekraan verlagen + Bad plaatsen(Afhankelijk van de prijs)

Ik heb nu een douche en wil een bad. Sowieso moet de douchekraan worden verlaagd van 12 naar 15 cm, inclusief netjes aftegelen. Afhankelijk van de kosten wil ik ook een inbouw bad laten plaatsen. ik kan zelf een badkraan, bad en tegels kopen. Ik wil graag een offerte voor alleen de kraan en voor de kraan samen met bad willen ontvangen.


Klussen Haarlem
vrijdag 21 januari 2022

Klus in huis

Ik wil de huidige douchekraan vervangen voor een regendoucheset met thermostatische kraan.


Klussen Uden
zaterdag 15 januari 2022

Badkamer verbouwen

Kleine badkamer renovatie. Nieuwe vloertegels plaatsen op bestaande terrazzovloer. Oude douchecabine verwijderen en nieuwe plaatsen. Oude toiletpot verwijderen en nieuwe plaatsen. Verwijder de oude gootsteen en plaats een nieuwe. Vervang de oude douchekraan door de nieuwe.


Klussen Amsterdam
zondag 09 januari 2022

Douchekraan en douchebak vervangen + badkamer opnieuw afkitten

Ik zoek een vakman voor het vervangen van de douchekraan / douchebak en die de badkamer opnieuw kan afkitten. Ik zou graag willen dat de vakman langs kom t, zodat die advies kan geven en kan overleggen wie de aanschaf van de nieuwe badkamer meubels doet.


Klussen Maastricht
vrijdag 31 december 2021

Regendouchekraan vervangen

Ik wil graag een regendouche laten plaatsen omdat de huidige stuk is. Is dat ,mogelijk en hoe snel kan dit. Graag zou ik zsm dit laten uitvoeren omdat ik alleen erg warm water heb en dit is vervelend. Ik hoor het graag.


Badkamer en toilet Heerhugowaard
maandag 27 december 2021

Douchecabine vervangen

Gehele douchecabine met de douchekraan vervangen. De douchebak is ook gebroken dus deze moet ook vervangen worden. De oude moet ook worden afgevoerd.


Badkamer en toilet Woerden
maandag 27 december 2021

badkamer verbouwen

bestaande bad + badkraan vervangen (zelfde plek) douchewand plaatsen + douchekraan en afvoer (nieuw) wastafel plaatsen + kraan en afvoer (andere plek) vloer tegelen ongeveer 3 m2 wanden tegelen ongeveer 10 m2 wand stucen ongeveer 4 m2


Klussen Zoetermeer
zaterdag 11 december 2021

klussen in de badkamer

Thermostatische douchekraan vervangen. En nieuwe wastafel plaatsen. Ikea kraan lekt en is niet te vervangen.


Klussen Amsterdam
woensdag 08 december 2021

Douchekraan vervangen

Douchekraan vervangen


Installatie- en leidingwerk Groningen
maandag 06 december 2021

Thermostatische douchekraan ontkalken

Thermostatisch douchekraan ontkalken


Klussen Amsterdam
vrijdag 12 november 2021

Badkamer renovatie 2x2,20mtr

Vloer tegelen, 2 wanden tegelen. 2 wanden dumaplast. Cv element vervangen, wastafelkraan, douchekraan vervangen. Douchecabine vervangen. Wastafel vervangen door staand wastafelmeubel. 3 wandplanken ophangen, handdoekrek, wandgrepen ophangen. Spiegel evt met verlichting ophangen.


Badkamer en toilet Maastricht
zaterdag 30 oktober 2021

Complete badkamer renovatie (~2m2)

Oude badkamer strippen. Leidingen in de muur plaatsen. Tegels muur vervangen. Tegels vloer vervangen. Douchekraan en douchekop plaatsen. Wastafelmeubel, radiator en wastafelkraan plaatsen. Plafond renoveren en voorzien van spotjes. NB. Gaat om een kleine badkamer 2.18 bij 1.09.


Klussen Hoogezand
dinsdag 19 oktober 2021

Badkamer renoveren

Ik zoek iemand die een badkamer van zo'n 20 m2 wil tegelen (vloer+muren), douchekraan ophangen, wasmeubel en doucheraam plaatsen. Mogelijk moet de afvoerput worden veranderd en vloer uitgehouwen worden. Daarnaast moet een nieuwe wc worden geplaatst en de muur en vloer in de wc nieuw worden betegeld. Alle nieuwe materialen schaf ik zelf aan, het gaat enkel om het plaatsen ervan. Bij voorkeur uitvoeren medio januari 2022.


Badkamer en toilet Utrecht
zondag 17 oktober 2021

Radiatorknoppen vervangen, thermostaatkraan douche repareren

Ik wil graag thermostaatknoppen op mijn radiatoren laten zetten (7x). Verder is er een radiator met een dolgedraaide thermostaatknop die gerepareerd moet worden. Ook is een thermostaatkraan van de douche kapot (die wil niet meer voorbij 38 graden draaien). Tenslotte graag hulp bij het repareren van de waterbespaarknop van de wc beneden. Twee thermostaatknoppen heb ik al in huis, maar nog geen bijbehorende thermostaatkranen. Daarvoor graag advies welke ik moet aanschaffen. Ook graag aankoopadvies voor de douchekraanknop. Zie foto’s.


Klussen Ede
dinsdag 12 oktober 2021

Aanleggen waterleidingen naar douche en wastafel

Voor het aanleggen van nieuwe waterleidingen naar de douchekraan en wastafel zijn wij op zoek naar een loodgieter die deze werkzaamheden voor ons kan uitvoeren. In de nieuwe doucheruimte zijn geen leidingen aanwezig, deze dienen te worden doorgetrokken vanaf de huidige naastgelegen badkamer.


Installatie- en leidingwerk Rotterdam
vrijdag 01 oktober 2021

s-koppeling vervangen

De douchekraan demonteren en de s-koppeling vervangen. Douchekraan zonder kit en rozetten terug monteren en controleren of de verbinding waterdicht is. Wanneer dit het geval is douchekraan terug monteren. Vooraf de muurplaten afkitten. Zie lekdetectie meting


Klussen Spijkenisse
zondag 26 september 2021

Badkamer verbouwen.

Wij hebben een badkamer van 2x 1.86 m, geplaatst op de eerste verdieping en willen deze verbouwen. Graag zouden wij hierin een bad (1.40 m) incl. douchekraan en badwand, hangend toilet, radiator, spiegelkast, wastafel met koud en warm kraan en onderkast willen plaatsen. In de badkamer is een raam geplaatst. De mechanische ventilatie werkt niet. Huidige situatie: Er is een douche en een wasbak maar die zijn niet goed aangesloten, deze moeten verwijderd worden door de specialist. Wanneer je de badkamer binnenkomt zouden wij graag aan de rechterzijde het bad geplaatst hebben, alsmede het toilet. Aan de linkerzijde zouden wij dan graag de radiator en wastafel geplaatst hebben. De aanschaf van de nieuwe spullen doen wij zelf. Wij zijn op dit moment geïnteresseerd in Allibert Diva bad 140, Aquavive badwand lipari, Aquavive doucheset Torno en kraan om het bad te vullen en Grohe Bau Arena inbouwtoilet. Graag willen wij ons door u laten informeren betreffende de grond en wanden qua afwerking.


Badkamer en toilet Bergen op Zoom
maandag 13 september 2021

Volledige badkamerrenovatie

Ik wil de badkamer verbouwen/renoveren/groter maken (zie tekening) en CV laten aanleggen (woning heeft nu nog een gaskachel). Er moeten meubels worden vervangen. Deze moeten worden aangeschaft via de vakman. Het betreft onder andere een wastafel, toilet en een nieuwe douchekraan. Er moeten tegels worden verwijderd en worden afgevoerd. De nieuwe tegels wil ik ook via de vakman aanschaffen en deze laten leggen. Verder moet er leidingwerk worden omgelegd.


Badkamer en toilet Amsterdam
woensdag 08 september 2021

Electra in badkamer verbeteren. Douchekraan installeren

De electra in de badkamer functioneert niet goed. Het gaat om twee lampen en de ventilatie. Andere klus is het instaleren van een door ons aangeschafte douche.


Klussen Dieren
donderdag 29 juli 2021

badkamer kraan en douchekraan vervangen

De badkraan en douche kraan wil ik laten vervangen voor een nieuwe.


Klussen Amsterdam
woensdag 21 juli 2021

Badkamer upgraden 6m2

Wij willen de badkamer een upgrade geven (dus niet verbouwen). Het volgende moet dan vernieuwd worden: badkamermeubel breed: 100 cm met spiegel en licht, radiator 150 cm X 60 cm (design), handgrepen voor douche en toilet, douchekraan met accessoires, gedeeltelijke tegels in een bepaalde kleur kitten, opklap zitje in de douche. Vraag nemen jullie deze klus in een keer aan en komt er eerst iemand langs om te kijken voor maten , keuze etc. ( er hoeven geen leidingen veranderd te worden )


Klussen Loosdrecht
zondag 18 juli 2021

Douche kraan vervangen

Mijn douchekraan is toe aan vervanging. Ik heb geen idee hoe ik dit zelf kan doen, vandaar mijn vraag om hulp. Het is enkel de douche kraan zelf die lekt en temperatuurregelen werkt niet goed meer. Graag iemand met de materialen en kennis dit te fixen.


Badkamer en toilet Amsterdam
zondag 11 juli 2021

Lekkende badkamerkraan

Bij de douchekraan kun je kiezen voor de regendouche of de handdouche. Onder de draaiknop hangt steeds een dikke druppel die er zo nu en dan afvalt.


Klussen Zevenbergen
maandag 05 juli 2021

Vervangen douchekraan en buitenkraantje plaatsen

Ik zoek een klusjesman voor het vervangen van een douchekraan met glijstang en regendouchekop. En ook voor het aanleggen van een buitenkraan, het water hiervoor zal waarschijnlijk vanuit de woning moeten komen. De kranen enzv. zijn al in huis.


Installatie- en leidingwerk Drachten
maandag 28 juni 2021

Toilet repareren (Spoelkast loopt door) / Douchekraan vervangen / Radiator lekkage

3 klussen in onze badkamer: 1. Toilet Spoelkast loopt door / Ideal Standard Connect 2. Douchekraan vervangen (nieuwe kraan al gekocht) 3. Radiator lekkage - radiator lekt een beetje Graag offerte voor 29 Juni of 30 Juni.


Klussen Bergen aan Zee
zaterdag 26 juni 2021

Volledig nieuwe badkamer

Wij willen een compleet nieuwe badkamer. Afmetingen zijn 2,5m bij 5,3m alles moet opnieuw met tegels in loop douche muur dubbele douchekraan vrijstaand bad. Dubbele wasbak. (Materialen kunnen we zelf regelen. Het gaat ons vooral om de kosten dit alles te laten inbouwen.) we willen ook de wc verplaatst hebben. Zodat we een seperate wc hebben ipv in de badkamer. Dit zal ongeveer 1,20 bij 2,50 zijn kwa ruimte.


Verbouwing Houten
zaterdag 26 juni 2021

Badkamer verbouwing

Ik wil een badkamer van ongeveer 2,5 bij 2,2 volledig renoveren: opnieuw betegelen, nieuwe wasmeubel + spiegel + kraanwerk + douchebak + douchekraanwerk + douchedeur plaatsen.


Badkamer en toilet Zaandam
woensdag 23 juni 2021

Badkamer vernieuwen

Badkamer ontdoen van alle spullen. Opnieuw tegelen, nieuw dakraam plaatsen, wc aanleggen, douchekraan en houder plaatsen en badkamermeubel plaatsen. Badkamer is 4 m2.


Badkamer en toilet Assen
vrijdag 18 juni 2021

Verhelpen resonantie in warmwaterleiding

Ik zoek een specialist die voor ons de "brom" kan verhelpen die ontstaat als er gedoucht wordt. Eventueel dan een nieuwe douchekraan plaatsen als dat het probleem is.


Installatie- en leidingwerk Lelystad
Offertes aanvragen