Casius logo
Offerte aanvragen Aanmelden als vakman
Deuren laten verven

Deur laten verven? Alle kosten op een rij

Een afbladderende verflaag, vergeling door de zon of een nieuw interieur. Er zijn veel redenen om een deur te laten verven. Is dit een klus die je liever uitbesteedt? Onze partners steken graag de handen uit hun mouwen. Vraag een offerte aan, kies een erkende schilder uit en laat de klus klaren wanneer het jou uitkomt.

Vind een deur schilder in jouw buurt

Kosten deuren schilderen

Gemiddeld kost het schilderen van deuren rond de €70,- tot €110,- per deur. Het schilderen van binnendeuren is over het algemeen goedkoper dan buitendeuren, vanwege het soort verf dat gebruikt wordt. 
De meeste schilders hanteren een starttarief van zo’n €270 voor het verven van 2 deuren. Dit bedrag kan afwijken, aangezien de kosten per klus verschillen. Hierbij zit vaak niet het opschuren van de deur inbegrepen.
Wil je een exact beeld krijgen van het kostenplaatje? Neem de verschillende mogelijkheden dan goed door.
Hierbij is het goed om in het achterhoofd te houden dat hoe meer deuren een likje verf verdienen, hoe lager de prijs per deur uitvalt. Dus zijn er meerdere deuren in huis die een nieuwe verflaag kunnen gebruiken? Laat de schilder deze dan direct meenemen.

Hieronder zie je een overzicht met de doorsnee kosten voor het laten verven van deuren. Let wel dat dit dus om een gemiddelde gaat. Elk van onze partners mag namelijk hun eigen prijs bepalen. De uiteindelijke kosten van een schilderklus kunnen dus van de genoemde bedragen afwijken.

Soort deur schilderen Prijs inclusief materiaal Aantal deuren en deurposten
Binnen- en buitendeuren €270 - €930 2 tot 11 deuren
Binnen- & buitendeuren en deurposten €830 - €1.950 9 tot 40 deuren inclusief deurposten
Meerprijs deurkozijn €40 - €60

Kosten 1 deur schilderen

Heeft alleen de voordeur of een andere deur een nieuwe verflaag nodig? Ook dan komen onze schilders graag bij je langs. Hier hangt een prijskaartje aan van zo’n €70 en €120 per deur.

De kosten voor het schilderen van 1 deur zijn verhoudingsgewijs hoger dan het laten schilderen van meerdere deuren. Schildersbedrijven brengen bij elke klus namelijk een aantal vaste bedragen in rekening. Denk bijvoorbeeld aan voorrijkosten en materiaalkosten.

Deur schilderen: kosten opbouw

Prijsopbouw spackspuiten

Verschillende factoren hebben invloed op het kostenplaatje. Zo spelen het soort deur en ook de kwaliteit van de deur een rol. Wil je dat ook de deurkozijnen een schilderbeurt krijgen? Ook dat heeft invloed op de prijs. 

Het soort deur

Deuren komen in allerlei soorten en maten. Daarom is het lastig een eenduidige prijs voor een deur aan te wijzen. Een deur met reliëf schilderen is bijvoorbeeld arbeidsintensiever dan het schilderen van een vlakke deur en ook voor het schilderen van een kunststof deur gaan weer andere tarieven op. Wil je meerdere deuren laten verven? Dan gaan in de meeste gevallen de kosten per deur omlaag.

Kwaliteit

Ook de staat van de deur heeft een grote invloed op de kosten. Wanneer een deur er slecht aan toe is, hebben schilders namelijk meer werk te verrichten. Zo is vaak een schuurbeurt of een extra verfbeurt nodig. Wil je een donkere deur een lichte kleur geven? Ook dan zijn schilders langer bezig. Voor volledige dekking moeten ze meerdere lagen verf aanbrengen.

Deur en kozijn laten schilderen

Wil je naast de deuren ook de kozijnen laten schilderen? Hiervoor rekent een schilder gemiddeld tussen de €100 en €150 per deur met kozijn. In welke volgorde de deuren en kozijnen geschilderd worden, hangt af van het type deur. Bij naar buiten draaiende deuren nemen schilders vaak eerst de kozijnen onder handen.

Deuren spuiten prijs

De deuren spuiten prijs is onder te verdelen in de volgende categorieën. Hieronder vind je drie prijsvoorbeelden ter indicatie.

Klein schilderwerk

Wil je minimaal 4 binnendeuren laten verven of met latex laten spuiten? Houd dan rekening met gemiddelde kosten van minimaal €425, inclusief verf en materiaal.

Gemiddeld schilderwerk

Wil je minimaal 8 binnendeuren laten verven of spuiten? Houd dan rekening met gemiddelde kosten van minimaal €490, inclusief verf en materiaal.

Groot schilderwerk

Wil je minimaal 12 deurposten laten verven of spuiten? Houd dan rekening met gemiddelde kosten van minimaal €850, inclusief verf en materiaal.

Factoren prijs deuren schilderen

Benieuwd wat het kost om je deuren te laten schilderen? Dan is het goed om te weten welke factoren van invloed zijn op de prijs.

De schilder

Gemiddeld vraagt een schilder voor deuren schilderen een prijs die tussen de €30 en €35 per m² ligt. Dit is inclusief verf, materiaal en btw. De genoemde prijs is een gemiddelde, per vakman verschilt dit dus. Een erkende schilder vraagt meer dan een niet erkende schilder.

Waarom zou je dan toch voor een erkende schilder kiezen? Omdat je dan zeker weet dat je deur kwalitatief goed geschilderd wordt en lang mee kan. De schilder kan ook een uurprijs vragen. Dit kan hij doen op het moment dat jouw deur een apart motief heeft of een raam. Het is dan lastiger voor de schilder om je deur te schilderen.

De gemiddelde kosten voor een schilder per uur liggen tussen de €35 tot €40. Vaak geldt dit ook bij het schilderen van deurposten.

De verf

Wil je een speciale kleur verf? Wil je zeker weten dat je ook die kleur krijgt? In dat geval heb je de keuze om zelf de verf te kopen. Wil je een normale effen kleur? Dan is het aan te raden om met de schilder af te spreken dat hij de verf meeneemt. Dan ben je namelijk goedkoper uit. 

Hieronder hebben wij een tabel gemaakt met de gangbare prijzen voor verschillende verfsoorten en het aantal m² dat je ermee kan schilderen. Voor buitendeuren geldt dat je met 1 liter verf minder m² kan schilderen. Voor een buitendeur heb je dus meer verf nodig dan voor een binnendeur. Daarnaast kun je in dat geval beter kiezen voor een buitenschilder.

Verfsoort Prijs per liter Aantal m² per liter Bijzonderheden
Grondverf €20 - €40 8 - 12 Onderlaag
Beits en lak €20 - €55 10 - 16 Beschermingslaag
Dekkende verf €20 - €50 3 - 16 Verf voor binnen en buiten

Je hebt ook speciaalverf, wat een speels effect geeft op je deur. Zo heb je krijtbordverf, wat ook nog eens praktisch is thuis. Hieronder geven wij de gemiddelde prijzen voor speciaalverf weer.

Soort speciaalverf Prijs per liter
Magneetverf €35 - €50
Metallic of glitterverf €20 - €35
School- of krijtbordverf €35 - €60

Schilderwerk combineren

Het combineren van schilderwerk zorgt ervoor dat je in totaal goedkoper uit bent. Dit komt doordat je de schilder in één keer veel werk bezorgt. Hierdoor krijg je vaak een korting op het schilderwerk. Je kunt de deuren bijvoorbeeld laten combineren met het schilderen van de trappen, plafonds, gevels of zelfs buiten schilderwerk.

Hieronder hebben wij een prijzenoverzicht gemaakt van de meeste oppervlakken die in het huis geschilderd worden.

Let op: de schildersbedrijven via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van jouw schilderklus afwijken van de prijzen in de tabel.

Oppervlak Gemiddelde prijs
Trap schilderen €300 - €700
Kozijnen schilderen €375 - €2.000
Plafond schilderen €220 - €1.500

Tip: Laat je je buitendeuren schilderen? Dan is het een aanrader om te overwegen om direct alle schilderwerkzaamheden aan de buitenkant van je huis te laten doen. Voor zo een project rekenen buitenschilders vaak één totaalprijs. 

Hieronder zie je een overzicht van de gemiddelde totaalprijzen voor gemiddelde woningen. Let op: heb je een grote of juist kleine woning? Of specifieke wensen? Dan kunnen de prijzen afwijken. 

Wil je oud schilderwerk laten verwijderen? Houd dan rekening met prijzen die minimaal het dubbele zijn van de prijzen in de tabel hieronder.

Soort woning Gemiddelde buiten schilderwerk kosten
Appartement €1.000
Tussenwoning €1.500
Hoekhuis of 2-onder-1 kap €3.000
Vrijstaand huis €6.000

Offertes aanvragen van schilders

Tips voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk. Daarom is het handig zelf de handen uit de mouwen te steken voordat de schilder komt. Dit scheelt de schilder tijd en jou dus geld. Maar waar moet je aan denken, bij het voorbereiden van het binnen schilderwerk? Hieronder vind je een stappenplan voor het verven van deuren. De eerste 6 stappen omvatten voorbereidend werk. In overleg kun je deze handelingen voor eigen rekening nemen.

Benodigde materialen kopen of huren?

Voor de voorbereiding heb je een aantal spullen nodig. Denk bijvoorbeeld aan schuurpapier, schilderstape en afdekzeil. Dit kun je kopen bij vrijwel iedere bouwmarkt. Hetzelfde geldt voor verfkrabbers, vulmiddel en een verfföhn. Vind je het zonde om een verfföhn te halen? Veel bouwmarkten verhuren ook gereedschap, waaronder de Gamma, Praxis en Karwei.

Deuren schilderen: stappenplan

Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij het schilderen van deuren? De meeste schilders en ook doe-het-zelvers werken volgens onderstaand stappenplan.

Stap 1: Omgeving voorbereiden

Om te voorkomen dat ook andere delen van het huis een likje verf krijgen, is het belangrijk de omgeving op het schilderwerk voor te bereiden. Daarom is het handig om:

  • Meubels te verplaatsen;
  • Vloer en randen af te plakken;
  • Hang- en sluitwerk (deurbeslag) te verwijderen.

Gaat het om het verven van een buitendeur? Dan moeten ook de planten afgedekt worden met een doek of zeil.

Stap 2: Oude verf verwijderen (optioneel)

Vaak brengen schilders een nieuwe verflaag over een oude verflaag aan. Is deze onderlaag echter oneffen door scheuren, gaten of behang? Dan halen schilders de oude verf er eerst vanaf. Hier gebruiken ze een speciale verfföhn en verfkrabber voor.

Stap 3: Deur ontvetten

Verf hecht het best op een schone, vetvrije deur. Daarom ontvetten schilders deuren voordat ze hun kwasten aanraken. Hiervoor gebruiken ze meestal een combinatie van ammoniak en water of een speciaal middel voor het ontvetten van deuren.

Stap 4: Deur schuren

Voor een egaal resultaat dienen schilders deuren eerst te schuren. Dit doen ze met schuurpapier of een schuurmachine. Voordat ze hiermee aan de slag gaan, kijken schilders naar het materiaal van de deur. Dit bepaalt de benodigde korrelgrootte van het schuurpapier.  

Stap 5: Deur schoonmaken

Het schuren zorgt voor veel dwarrelende houtdeeltjes in de lucht, die zich weer kunnen hechten aan de deur. Daarom ontvetten schilders de deur nogmaals en maken deze vervolgens schoon met een vochtige doek of sopje.

Stap 6: Deur repareren

Bevat de onderlaag wat grotere scheuren, gaten of groeven? Dan vullen schilders deze eerst op met vulmiddel. Kleine plekken slaan ze vaak over, aangezien deze opgevuld worden door het aanbrengen van de verflagen.

Stap 7: Grondverf aanbrengen

Voordat schilders hun kwasten in de gewenste kleur verf dopen, brengen ze eerst een laag met grondverf aan. Deze grondverf zorgt ervoor dat de toplaag zich goed hecht aan de ondergrond. Dit proces gaat hetzelfde in z’n werk als het aanbrengen van de toplaag.

Stap 8: Toplaag aanbrengen

Deze laatste stap is de stap waar het uiteindelijk om draait: het aanbrengen van de gewenste verf. Schilders brengen de verf van boven naar beneden aan voor het beste resultaat. Soms heeft een deur meerdere lagen verf nodig. 

Schilders hebben dan meer tijd nodig. Een laag moet namelijk eerst goed drogen voordat een volgende laag aangebracht kan worden. Deze droogtijd wisselt per verfsoort en is ook afhankelijk van de temperatuur in de ruimte.

Zelf deuren verven? Houd hier rekening mee

Kun je zelf wel aardig met een kwast uit de voeten? Dan kun je ervoor kiezen om zelf je deuren te schilderen. Bovenstaand stappenplan beschrijft hoe je dit het best kunt aanpakken. Onthoud dat het verven van deuren wel echt vakwerk is. Het resultaat is dan vaak ook niet van dezelfde kwaliteit als wanneer een erkende schilder het doet. 

Toch zelf aan de slag? Houd dan rekening met deze 5 aandachtspunten.

  • De basissoort van de verf. Acrylverf is met name geschikt voor het verven van binnendeuren en alkydverf voor het verven van buitendeuren.
  • De temperatuur van de ruimte. Een goed geventileerde, niet-tochtende ruimte met een temperatuur van rond de 20 °C is ideaal.
  • De hoeveelheid daglicht. Een verfklus kun je het best overdag uitvoeren. Daglicht zorgt er namelijk voor dat je geen stukken over het hoofd ziet.
  • De droogtijd van de verf. Deuren hebben vaak een tweede laag nodig voor goede bescherming. Controleer op het blik wanneer de eerste laag overschilderbaar is.
  • Het verwijderen van tape. Voor een optimaal resultaat kun je schilderstape het best verwijderen als de verf nog nat is.

Verspreid je het verfwerk over meerdere dagen? Wikkel de gebruikte rollers en kwasten dan in aluminiumfolie of zet ze in een emmer met water. Eenmaal klaar met de klus mogen ingedroogde kwasten en rollers gewoon in de vuilnisbak.

Vind een deur schilder in jouw buurt

Recente aanvragen voor deuren schilderen

donderdag 28 september 2023

Kozijnen en deuren schilderen

Ik wil 3 kozijnen en 5 deuren laten schilderen. Het gaat allemaal om de binnenkant van de woning.


Behang- en schilderwerk Hoeven
vrijdag 08 september 2023

Buiten kozijn en deur renoveren en schilderen

Onderkant van mijn kozijn buiten is gerot. Ik wil graag renoveren en schilderen


Behang- en schilderwerk Dordrecht
dinsdag 05 september 2023

2 buitendeuren verven

s childer voor 2 deuren,voorbehandelen verf deur aanwezig,voor de posten wit en groen ral9006 moet gekocht worden


Behang- en schilderwerk Huissen
zaterdag 19 augustus 2023

Buitenmuur schuurtje, voorgevel kozijnen, voordeur en 1 binnenmuurtje schilderen

Ik zoek een schilderonderhoudscontract voor 5 jaar. Te beginnen met mijn actuele klussen en de rest van het huis de komende jaren met een vast bedrag per maand


Behang- en schilderwerk Hilversum
donderdag 17 augustus 2023

Ramen, kozijnen en voordeur huis schilderen

buitenkant jaren 30 woning moet wit (waarschijnlijk 9010) geschilderd worden. beneden: voor en achter een groot raam ( 2x ca 3m lang 2 m hoog), voordeur moet heel donker blauw, nagenoeg zwart worden eerste verdieping voor een groot raam van circa 3 m lang en 2 m hoog en een klein doucheraam van 40 bij 100cm en de dakrand van 12,5 m


Behang- en schilderwerk Leeuwarden
zondag 30 juli 2023

Schilderen 4 deurposten en 4 deuren

Het schilderen van 4 deuren en 4 deurposten (slaapkamers)


Behang- en schilderwerk Assen

Offertes aanvragen van schilders

Offertes aanvragen