Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Deur Schilderen

Deuren schilderen

Deuren schilderen

Tijd om een aantal binnendeuren een nieuwe look te geven? Informatie, richtprijzen en de beste schilders in de regio voor het verven van je deur vind je hier.

Bladdert de verf van je voordeur? Of een ander soort deur? Laat dan gauw je deur schilderen. De schilders via Casius staan voor je klaar voor zowel kleine als grote klussen. Heb je meerdere deuren die geschilderd moeten worden? Dat is geen enkel probleem.

Deuren schilderen geeft de deur niet alleen een mooie en verzorgde uitstraling, het beschermt de deur ook tegen slijtage. Daardoor gaan je deuren langer mee wat je op de lange termijn een hoop kosten scheelt. 

Daarnaast beschermt een nieuwe verflaag de deur tegen het intrekken van vocht. Een beschermende verflaag is dus nodig in vochtige ruimtes, zoals een badkamer of kelder. Daarmee wordt kromming van de deur voorkomen. Ook beschermt professioneel schilderwerk tegen schimmel. Een nieuwe verflaag is dus niet alleen mooi, maar ook nodig.

Ben je naast het opknappen van je deur op zoek naar een schilder die je trappen, plafonds, kozijnen of je muren schildert? Ook dat is voor onze schilders geen enkel probleem.

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Wat kost een deur schilderen?

Je kan een binnendeur schilderen, een voordeur schilderen, een buitendeur schilderen, een opdekdeur schilderen, of een kunststof deur verven, maar wat zijn hiervan de kosten?

Gemiddeld beginnen de kosten voor het laten schilderen van 2 deuren bij €270. Per klus verschillen de kosten wel, houd daar dus rekening mee en lees je goed in in de mogelijkheden om te voorkomen dat je voor vervelende verrassingen komt te staan. 

Een bespaartip: vaak is het zo dat hoe meer deuren er geschilderd moeten worden, hoe lager de prijs uitvalt. Heb je dus meer deuren die wel een likje verf kunnen gebruiken? Laat ze gelijk meenemen door de schilder. 

Hieronder hebben wij een tabel gemaakt van de gemiddelde kosten van deuren schilderen. 

Let op: de schildersbedrijven via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van jouw schilderklus afwijken van de prijzen in de tabel.

Soort deur schilderen Prijs incl materiaal Aantal deuren en deurposten
Binnen- en buitendeuren €270 - €930 2 tot 11 deuren
Binnen- buiten deuren en deurposten €830 - €1.950 9 tot 40 deuren inclusief deurposten
Meerprijs deurkozijn €40 - €60

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Deuren schilderen interieur

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Prijsvoorbeelden deuren schilderen

Wij bij Casius begrijpen dat het lastig is om in te schatten hoeveel je ongeveer kwijt zal zijn aan het laten schilderen van jouw deuren. Daarom hebben wij voor jou 3 prijsvoorbeelden op een rijtje gezet.

Klein schilderwerk

Wil je minimaal 4 binnendeuren laten schilderen? Dan moet je rekening houden met gemiddelde kosten van minimaal €425, inclusief verf en materiaal.

Gemiddeld schilderwerk

Wil je minimaal 8 binnendeuren laten schilderen? Dan moet je rekening houden met gemiddelde kosten van minimaal €490, inclusief verf en materiaal.

Groot schilderwerk

Wil je minimaal 12 deurposten laten schilderen? Dan moet je rekening houden met gemiddelde kosten van minimaal €850, inclusief verf en materiaal.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Keuzes die de prijs van deuren schilderen beïnvloeden

Er zijn een paar keuzes die invloed hebben op de prijs van de deuren schilderen: 

De schilder

Gemiddeld vraagt een schilder voor deuren schilderen een prijs die tussen de €30 en €35 per m² ligt. Dit is inclusief verf, materiaal en btw. De genoemde prijs is een gemiddelde, per vakman verschilt dit dus. Een erkende schilder vraagt meer dan een niet erkende schilder. Waarom zou je dan toch voor een erkende schilder kiezen? Omdat je dan zeker weet dat je deur kwalitatief goed geschilderd wordt en lang mee kan. 

De schilder kan ook een uurprijs vragen. Dit kan hij doen op het moment dat jouw deur een apart motief heeft of een raam. Het is dan lastiger voor de schilder om je deur te schilderen.
De gemiddelde kosten voor een schilder per uur liggen tussen de €35 tot €40. Vaak geldt dit ook bij het schilderen van deurposten.

De verf

Wil je een speciale kleur verf? Wil je zeker weten dat je ook die kleur krijgt? In dat geval heb je de keuze om zelf de verf te kopen. 

Wil je een normale effen kleur? Dan is het aan te raden om met de schilder af te spreken dat hij de verf meeneemt. Dan ben je namelijk goedkoper uit. 

Hieronder hebben wij een tabel gemaakt met de gangbare prijzen voor verschillende verfsoorten en het aantal m² dat je ermee kan schilderen. Voor buitendeuren geldt dat je met 1 liter verf minder m² kan schilderen. Voor een buitendeur heb je dus meer verf nodig dan voor een binnendeur.

Verfsoort Prijs per liter incl. btw Aantal m2 per liter Bijzonderheden
Grondverf €20 - €40 8 - 12 Onderlaag
Beits en lak €20 - €55 10 - 16 Bescherminglaag
Dekkende verf €20 - €50 3 - 16 Verf voor binnen en buiten

Je hebt ook speciaalverf, wat een speels effect geeft op je deur. Zo heb je krijtbordverf, wat ook nog eens praktisch is thuis. Hieronder geven wij de gemiddelde prijzen voor speciaalverf weer.

Speciaalverf Prijs per liter
Magneetverf €35 - €50
Metallic- of glitterverf €20 - €35
School- of krijtbordverf €35 - €60

Schilderwerk combineren

Het combineren van schilderwerk zorgt ervoor dat je in totaal goedkoper uit bent. Dit komt doordat je de schilder in één keer veel werk bezorgt. Hierdoor krijg je vaak een korting op het schilderwerk. 

Hieronder hebben wij een prijzenoverzicht gemaakt van de meeste oppervlakken die in het huis geschilderd worden.

Let op: de schildersbedrijven via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van jouw schilderklus afwijken van de prijzen in de tabel.

Oppervlak Gemiddelde prijs
Trap schilderen €300 - €700
Kozijnen schilderen €375 - €2.000
Plafond schilderen €220 - €1.500

Tip: Laat je je buitendeuren schilderen? Dan is het een aanrader om te overwegen om direct alle schilderwerkzaamheden aan de buitenkant van je huis te laten doen. Voor zo een project rekenen buitenschilders vaak één totaalprijs. 

Hieronder zie je een overzicht van de gemiddelde totaalprijzen voor gemiddelde woningen. Let op: heb je een grote of juist kleine woning? Of specifieke wensen? Dan kunnen de prijzen afwijken. 

Wil je oud schilderwerk laten verwijderen? Houd dan rekening met prijzen die minimaal het dubbele zijn van de prijzen in de tabel hieronder.

Soort woning Gemiddelde buitenschilderwerk kosten
Appartement €1.000
Tussenwoning €1.500
Hoekhuis of 2 onder 1 kap €3.000
Vrijstaand huis €6.000

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor deuren schilderen

donderdag 20 januari 2022

Buitenschilderwerk van houtwerk

Ik wil graag een schilder die wat buitenschilderwerk voor mij kan aanbrengen, gaat om wat deuren en kozijnen en wat overige houtwerk.


Behang- en schilderwerk Venray
donderdag 13 januari 2022

650 m² binnenwerk + schilderen kozijnen en deuren

De hele woning dient van binnen en buiten geschilderd te worden. Binnenwerk betreft ongeveer 650 m² latex spuitwerk. Verder moeten de kozijnen (26) binnen en buiten geschilderd worden, ook de deuren (22). Liefst zo snel mogelijk na eind april ermee van start gaan.


Behang- en schilderwerk Elst
zaterdag 08 januari 2022

Buitenschilderwerk

3x balkondeur + kozijn. 5x raamkozijn draaibaar. 5x vast raamkozijn, Dakgoot, windveren.


Behang- en schilderwerk Scheemda
vrijdag 07 januari 2022

Buitenschilderwerk (kozijnen)

Het betreft het schilderen van kozijnen. 2 Kozijnen met verdeling in 6 ramen en 2 kozijn met verdeling in 4 ramen. Voordeur met raam bovendeel met 12 kleine ramen. Alles in groen en wit. Het is buitenwerk.


Behang- en schilderwerk Hoogezand
donderdag 06 januari 2022

Schilderwerk aan 8 deuren (binnen)

7 binnendeuren waarvan 4 met glas plus 7 kozijnen. 1 buitendeur met kozijn


Behang- en schilderwerk Lichtenvoorde
dinsdag 04 januari 2022

Wanden en plafond schilderen (75m2) + binnendeur

Ik zoek een schilder die 75m2 aan wanden en plafond kan verven + een binnendeur.


Behang- en schilderwerk Joure
dinsdag 04 januari 2022

Woning sauzen 70m2

Het gaat om de woonkamer sauzen. Wanden / plafond / deuren / kozijnen. Mocht de prijs goed zijn komt er nog de keuken bij met keuken kastjes en de hal en wc en trappenhuis wanden Vierkante meter: 40 Huidige ondergrond: Beton Gewenste afwerking: Glad pleisterwerk+Afspuiten latex plafond Vierkante meter: 30 Huidige ondergrond: Beton Gewenste afwerking: Glad pleisterwerk+Afspuiten latex Vloeren afplakken Vierkante meter: 30


Behang- en schilderwerk Emmen
zondag 02 januari 2022

Schilderen buitenkant 6 raamkozijnen & 2 deuren

Mijn aanvraag betreft het schilderen van ramen en kozijnen buiten. Het gaat om een keukenraam, de voordeur incl. kozijn, een zolderraam en 4 grote ramen incl kozijn. Ze moeten aan de buitenzijde geschilderd worden. Er moet ook een garagedeur gedaan worden. Graag beginnen zodra het weer het toelaat.


Behang- en schilderwerk Rhoon
dinsdag 28 december 2021

Binnenschilderwerk aan keuken

Keuken schilderen. Evt . Deurtjes vervangen. Nieuwe handgrepen


Behang- en schilderwerk Lienden
woensdag 22 december 2021

Badkamer schilderen ~9m2

Muren en plafond van badkamer(~9m2) schilderen (wit); 2. Deuren schilderen (gebroken wit). Mogelijke tijdstippen: - 29 december 2021 (12:00 - 18:00) - 30 december 2021 (12:00 - 18:00) - 7 januari 2022 (12:00 - 18:00)


Behang- en schilderwerk Den Haag
woensdag 22 december 2021

Schuifdeuren schilderen (buiten)

Ik ben op zoek naar een vakman die mijn schuifdeuren van bruin naar antraciet kunnen verven. Het gaat om schuifdeuren van ongeveer 2x2 meter, aan de buitenkant.


Behang- en schilderwerk Gemert
woensdag 22 december 2021

Schilderwerk binnen en buiten

Ik zoek een schilder voor wat schilderwerk binnen en buiten. binnen: Het schilderen van de kamer na aanbrengen vloerverwarming en afwerking, schilderen van wat deuren en de kozijnen en het schilderen van 6 ramen met kozijnen en het schilderen van wat plafonds(~65m2) Buiten: deuren, kozijnen, ramen, kozijnen, dakgoten.


Behang- en schilderwerk Grootegast
woensdag 08 december 2021

Trap laten schilderen.

Ik wil graag mijn trap laten schilderen. Het gaat om een dichte trap met 20 treden, 2 kozijnen, 2 deuren. Dichte Trap van 20 treden 2 kozijnen 2 vlakke deuren 35,6m2 muren en plafonds Onderkant dichte trap van 10 treden


Behang- en schilderwerk Tilburg
zondag 05 december 2021

Binnenmuren(~50m2), plafonds(~20m2) en kozijnen(8 stuks) schilderen

Binnenmuren, plafonds en kozijnen met deuren (aanbouw) schilderen. Het gaat om 8 stuks kozijnen, bij de muren gaat het om ongeveer 50m2 en bij de plafonds ongeveer 20m2.


Behang- en schilderwerk Gemert
vrijdag 03 december 2021

18 Kozijnen en 14 deuren schilderen

Ik wil graag alle kozijnen rondom en in mijn woning laten stucen. Het gaat om ongeveer 15 stuks kozijnen en 4 deuren aan de buitenkant en aan de binnenkant zijn het 10 deuren. Ik wil eventueel ook nog wat muren binnen laten schilderen.


Behang- en schilderwerk Hoofddorp
zondag 28 november 2021

10 binnendeuren schilderen

Wij willen graag 10 binnendeuren laten schilderen, alleen de deuren en niet de kozijnen. De deuren zijn nieuw en van MDF. We willen ze graag geschilderd hebben in een pure white kleur. Graag een offerte per mail, liever niet bellen.


Behang- en schilderwerk Muiden
vrijdag 26 november 2021

Voordeur schilderen

Ik zoek een schilder die mijn voordeur kan schilderen.


Behang- en schilderwerk Havelte
woensdag 24 november 2021

Buitenschilderwerk

4 kozijnen en 2 deuren binnen en buiten. Vermoedelijk eerst gronden. Er wordt nieuw HR++ glas geplaats


Behang- en schilderwerk Grave
zaterdag 20 november 2021

Kozijnen en meerdere deuren schilderen

Ik zoek een schilder die een aantal dingen kan schilderen, dit betreft: De kozijnen van de ramen, 2 toegangsdeuren, een dubbele tuindeur en de garagedeur.


Behang- en schilderwerk Westerhaar
donderdag 18 november 2021

9 Binnendeuren schilderen

Ik zoek een schilder, voor het schilderen van 9 binnendeuren.


Behang- en schilderwerk Heeze
dinsdag 16 november 2021

Woning schilderen

Zoek een vakman voor het schilderen van mijn woning. Gaat om wanden, plafond, deuren en kozijnen het is een lege huis waar ik in ga verhuizen (50 m2).


Behang- en schilderwerk Rotterdam
maandag 15 november 2021

Woning latexspuiten (455 m2)

Ik ontvang graag een offerte voor het latexspuiten van mijn geheel vernieuwde huis . Alle wanden en plafonds zijn strak gestucd. Muren 291m2 en de plafonds zijn 153m2 Plafonds en muren kunnen in 1 keer gespoten worden in wit (wel meerdere lagen uiteraard). Vloeroppervlakte (150m2) afplakken moet ook (beetje afhankelijk van timing, nu ligt er nog geen vloer in namelijk). Evt. Ook Spuitlakken. Plinten (78m) en 13 deuren moeten namelijk ook gedaan worden. Hoor graag.


Behang- en schilderwerk Apeldoorn
zondag 07 november 2021

Spuiten van 5 ikea deuren

Ik ben op zoek naar een vakman die voor mij 5 ikea deuren kan spuiten. Er zit geen haast bij.


Behang- en schilderwerk Den Helder
zaterdag 06 november 2021

Schilderen van alle deuren alle ramen en de trap

Ik zoek een schilder die alle deuren, ramen en de trap kan schilderen met witte verf.


Behang- en schilderwerk Hilversum
donderdag 04 november 2021

Schilderen trap, 20 kozijnen en 10 deuren (binnen en buiten)

Ik wil graag op een aantal plekken laten schilderen. Dit gaat om de trap binnen, 20 kozijnen, 10 deuren. Deze moeten zowel binnen als buiten geschilderd worden.


Behang- en schilderwerk Scheemda
donderdag 04 november 2021

Woning schilderen

Wil graag meerdere plekken van mijn woning laten schilderen. Gaat om de achterdeur, kozijnen buiten kozijnen slaapkamer binnen


Behang- en schilderwerk Siddeburen
woensdag 03 november 2021

6 Kozijnen en 4 deuren schilderen

Ik ben op zoek naar een vakman die alle kozijnen en deuren voor mij kan schilderen. Het gaat om de buitenkant, 6 stuks kozijnen en 4 deuren.


Behang- en schilderwerk Aduard
woensdag 03 november 2021

Buitenschilderwerk: dakkapel, boeidelen, kozijnen en deuren

Ik ben op zoek naar een vakman die voor mij het volgende kan schilderen: De buitenkant van mijn dakkapel, de boeidelen, de kozijnen en deuren. Het gaat om alles rondom de woning.


Behang- en schilderwerk Groningen
woensdag 03 november 2021

2 Kozijnen en 2 deuren schilderen (binnen en buiten)

Kozijn met 2 deuren .binnen en buiten Ik ben op zoek naar een vakman die mijn kozijnen en deuren kan schilderen. Het gaat om 2 deuren en 2 grote ramen, die mogen aan de binnen en buitenkant geschilderd worden.


Behang- en schilderwerk Alkmaar
dinsdag 02 november 2021

Schilderwerk buiten: Buitenmuur, Boeiboord, raampanelen

- De luiken moeten geschilderd en daar waar nodig gerepareerd worden. Het betreft 16 grote en 2 kleine luiken - 2 deuren - Boeidelen ongeveer 22 lang, 40 cm breed - de witte muur boven de ingang


Behang- en schilderwerk Den Haag
Offertes aanvragen