Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Deuren schilderen interieur

Deuren schilderen

Deuren schilderen

Bladdert de verf van je voordeur? Of een ander soort deur? Laat dan gauw je deur schilderen. De schilders via Casius staan voor je klaar voor zowel kleine als grote klussen. Heb je meerdere deuren die geschilderd moeten worden? Dat is geen enkel probleem.

Deuren schilderen geeft de deur niet alleen een mooie en verzorgde uitstraling, het beschermt de deur ook tegen slijtage. Daardoor gaan je deuren langer mee wat je op de lange termijn een hoop kosten scheelt. 

Daarnaast beschermt een nieuwe verflaag de deur tegen het intrekken van vocht. Een beschermende verflaag is dus nodig in vochtige ruimtes, zoals een badkamer of kelder. Daarmee wordt kromming van de deur voorkomen. Ook beschermt professioneel schilderwerk tegen schimmel. Een nieuwe verflaag is dus niet alleen mooi, maar ook nodig.

Ben je naast het opknappen van je deur op zoek naar een schilder die je trappen, plafonds, kozijnen of je muren schildert? Ook dat is voor onze schilders geen enkel probleem.

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Wat kost een deur schilderen?

Je kan een binnendeur schilderen, een voordeur schilderen, een buitendeur schilderen, een opdekdeur schilderen, of een kunststof deur verven, maar wat zijn hiervan de kosten?

Gemiddeld beginnen de kosten voor het laten schilderen van 2 deuren bij € 270. Per klus verschillen de kosten wel, houd daar dus rekening mee en lees je goed in in de mogelijkheden om te voorkomen dat je voor vervelende verrassingen komt te staan. 

Een bespaartip: vaak is het zo dat hoe meer deuren er geschilderd moeten worden, hoe lager de prijs uitvalt. Heb je dus meer deuren die wel een likje verf kunnen gebruiken? Laat ze gelijk meenemen door de schilder. 

Hieronder hebben wij een tabel gemaakt van de gemiddelde kosten van deuren schilderen. 

Let op: de schildersbedrijven via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van jouw schilderklus afwijken van de prijzen in de tabel.

Soort deur schilderen Prijs incl materiaal Aantal deuren en deurposten
Binnen- en buitendeuren €270 - €930 2 tot 11 deuren
Binnen- buiten deuren en deurposten €830 - €1.950 9 tot 40 deuren inclusief deurposten
Meerprijs deurkozijn €40 - €60

Wil je graag advies speciaal gericht op jouw situatie en een offerte op maat? Vraag dan snel een offerte aan.

Prijsvoorbeelden deuren schilderen

Wij bij Casius begrijpen dat het lastig is om in te schatten hoeveel je ongeveer kwijt zal zijn aan het laten schilderen van jouw deuren. Daarom hebben wij voor jou 3 prijsvoorbeelden op een rijtje gezet: 

Klein schilderwerk

Wil je minimaal 4 binnendeuren laten schilderen? Dan moet je rekening houden met gemiddelde kosten van minimaal €425, inclusief verf en materiaal.

Gemiddeld schilderwerk

Wil je minimaal 8 binnendeuren laten schilderen? Dan moet je rekening houden met gemiddelde kosten van minimaal €490, inclusief verf en materiaal.

Groot schilderwerk

Wil je minimaal 12 deurposten laten schilderen? Dan moet je rekening houden met gemiddelde kosten van minimaal €850, inclusief verf en materiaal.

Keuzes die de prijs van deuren schilderen beïnvloeden

Er zijn een paar keuzes die invloed hebben op de prijs van de deuren schilderen: 

Keuze 1: De schilder

Gemiddeld vraagt een schilder voor deuren schilderen een prijs die tussen de € 30 en € 35 per m2 ligt. Dit is inclusief verf, materiaal en btw. De genoemde prijs is een gemiddelde, per vakman verschilt dit dus. Een erkende schilder vraagt meer dan een niet erkende schilder. Waarom zou je dan toch voor een erkende schilder kiezen? Omdat je dan zeker weet dat je deur kwalitatief goed geschilderd wordt en lang mee kan. 

De schilder kan ook een uurprijs vragen. Dit kan hij doen op het moment dat jouw deur een apart motief heeft of een raam. Het is dan lastiger voor de schilder om je deur te schilderen.
De gemiddelde kosten voor een schilder per uur liggen tussen de € 35 tot € 40. Vaak geldt dit ook bij het schilderen van deurposten.

Keuze 2: De verf

Wil je een speciale kleur verf? Wil je zeker weten dat je ook die kleur krijgt? In dat geval heb je de keuze om zelf de verf te kopen. 

Wil je een normale effen kleur? Dan is het aan te raden om met de schilder af te spreken dat hij de verf meeneemt. Dan ben je namelijk goedkoper uit. 

Hieronder hebben wij een tabel gemaakt met de gangbare prijzen voor verschillende verfsoorten en het aantal m2 dat je ermee kan schilderen. Voor buitendeuren geldt dat je met 1 liter verf minder m2 kan schilderen. Voor een buitendeur heb je dus meer verf nodig dan voor een binnendeur.

Verfsoort Prijs per liter incl. btw Aantal m2 per liter Bijzonderheden
Grondverf €20 - €40 8 - 12 Onderlaag
Beits en lak €20 - €55 10 - 16 Bescherminglaag
Dekkende verf €20 - €50 3 - 16 Verf voor binnen en buiten

Je hebt ook speciaalverf, wat een speels effect geeft op je deur. Zo heb je krijtbordverf, wat ook nog eens praktisch is thuis. Hieronder geven wij de gemiddelde prijzen voor speciaalverf weer.

Speciaalverf Prijs per liter
Magneetverf €35 - €50
Metallic- of glitterverf €20 - €35
School- of krijtbordverf €35 - €60

Keuze 3: Schilderwerk combineren

Het combineren van schilderwerk zorgt ervoor dat je in totaal goedkoper uit bent. Dit komt doordat je de schilder in één keer veel werk bezorgt. Hierdoor krijg je vaak een korting op het schilderwerk. 

Hieronder hebben wij een prijzenoverzicht gemaakt van de meeste oppervlakken die in het huis geschilderd worden.

Let op: de schildersbedrijven via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van jouw schilderklus afwijken van de prijzen in de tabel.

Oppervlak Gemiddelde prijs
Trap schilderen €300 - €700
Kozijnen schilderen €375 - €2.000
Plafond schilderen €220 - €1.500

Tip: Laat je je buitendeuren schilderen? Dan is het een aanrader om te overwegen om direct alle schilderwerkzaamheden aan de buitenkant van je huis te laten doen. Voor zo een project rekenen buitenschilders vaak één totaalprijs. 

Hieronder zie je een overzicht van de gemiddelde totaalprijzen voor gemiddelde woningen. Let op: heb je een grote of juist kleine woning? Of specifieke wensen? Dan kunnen de prijzen afwijken. 

Wil je oud schilderwerk laten verwijderen? Houd dan rekening met prijzen die minimaal het dubbele zijn van de prijzen in de tabel hieronder.

Soort woning Gemiddelde buitenschilderwerk kosten
Appartement €1.000
Tussenwoning €1.500
Hoekhuis of 2 onder 1 kap €3.000
Vrijstaand huis €6.000

Wil je graag advies speciaal gericht op jouw situatie en een offerte op maat? Vraag dan snel een offerte aan.

Vraag een offerte aan

Offertes aanvragen