Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Tuinonderhoud Haag Snoeien

Tuinonderhoud

Je kan ontzettend genieten van je planten en bomen in je tuin, maar op een gegeven moment worden ze toch wel groot... Af en toe is tuinonderhoud toch wel nodig. Hier lees je meer over de mogelijkheden en de prijzen.

Als je een kale tuin hebt, heb je vrij weinig tuinonderhoud, op wat onkruid na. Heb je gras, struiken en bomen? Dan is er regelmatig onderhoud nodig. Een tuinman/ hovenier weet precies wanneer welke planten of bomen gesnoeid moeten worden en wat er qua bemesting nodig is. Daarom kan het handig zijn om een hovenier in te schakelen.

De hoveniers via Casius helpen je hier graag bij. Ze staan voor je klaar voor zowel grote als kleine klussen. Ze helpen je niet alleen bij het onderhouden van je tuin, maar ook bij het aanleggen van een terras. Ze helpen je ook graag bij het timmeren van een tuinhuis of een terrasoverkapping. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je een hovenier de tuin wilt laten onderhouden? Wil je graag dat een hovenier bij je langs komt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in!

Fundering tuinhuis kosten

Per uur vraagt een hovenier gemiddeld €35 tot €55. De uiteindelijk kosten zijn afhankelijk van welk werk de hovenier moet verrichten, de grootte van je tuin, hoe je tuin is ingericht en hoeveel werk de hovenier moet verrichten in de tuin. Bekijk in het onderstaande tabel een prijzenoverzicht met meest voorkomende tuinonderhoud projecten met bijbehorende gemiddelde prijzen.

Let op: de hoveniers via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Werkzaamheid Prijs
Uurloon hovenier €35 - €55
Boom kappen €400 - €800
Gazon maaien €25 - €30 per 100 m²
Gazon verticuteren €100 - €140 per 100 m²

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

onderhoud tuin

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Hoe zijn de kosten van tuinonderhoud opgebouwd?

Wat moet er gebeuren?

De kosten zijn natuurlijk afhankelijk van wat er in jouw tuin moet gebeuren. Een hovenier kan een keer langskomen, maar je kan ook een contract tekenen waarin je afspreekt dat hij vaker per jaar langs komt. Vaak bepaal je dan een vaste prijs. Onder de taken van een hovenier die tuinonderhoud verricht, vallen meestal:

  • Vrijhouden van onkruid;
  • Snoeien van beplanting en bomen;
  • Bemesten van planten;
  • Knippen van hagen;
  • Onderhoud van gazon, bestrating en terras.

Bomen verwijderen

Wil je niet je hele tuin laten onderhouden, maar moeten er één of meerdere bomen worden verwijderd? Een hovenier kan dit voor je doen. Voor het kappen van sommige bomen is een vergunning nodig. Informeer goed bij jouw gemeente of dat voor jouw situatie geldt.
De kosten voor het verwijderen van een boom zijn afhankelijk van de grootte en de standplaats. Een oude boom is lastiger te verwijderen dan een jonge boom. Staat de boom op een lastige plek? Dan zijn de kosten ook hoger. Als de boom geen plek heeft om te vallen dan is het lastiger om de boom de kappen.
Reken gemiddeld €400 voor een kleine boom. De kosten van een boom van gemiddelde grootte zijn ongeveer €600 en het kappen van een grote boom kost gemiddeld €800. Na het kappen blijft er van de boom nog een boomstronk over. Als je die ook wil laten verwijderen liggen de kosten tussen de €65 en €80 per uur.

Gazon laten maaien

Wil je een mooi groen gazon? Dan zal je regelmatig moeten maaien. Hoe langer het gras is, hoe moeilijker het maaien wordt. In het groeiseizoen - mei tot en met oktober - groeit het gras hard en raden we je aan om wekelijks te maaien. Heb je hier de tijd of middelen niet voor dan kan je dat door een hovenier laten doen. De prijzen voor het maaien van je gazon liggen tussen de €25 en €30 voor een gazon van 100 m².

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor tuinonderhoud

donderdag 06 oktober 2022

Tuin: onderhoudscontract (snoeiwerk)

Ik wil graag iemand inhuren die 2 á 3 jaar per jaar kan snoeien in mijn achtertuin. Dit gaat om heggen en struiken. Ik heb een tuin met een oppervlakte van 300m2. Dit is vooral beplant.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Santpoort-Zuid
woensdag 05 oktober 2022

Tuin onderhouden

Boom snoeien. Het betreft een es van ongeveer 9 meter hoog. Niet kappen, maar snoeien. De boom heeft bovenin 2 zware vertakkingen, wordt nu echt te hoog.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Zwolle
woensdag 05 oktober 2022

Boom kappen

Het kappen van een grote boom en snoeien van een boom. Waar heb je de hovenier voor nodig?: Onderhoud van mijn tuin


Tuinaanleg en tuinonderhoud Roosendaal
woensdag 05 oktober 2022

50m2 tuin verbouwen

in een tuin van 50m2 staat een stukje (10m2) bossage van 2 meter hoog, een miniboompje en wat niet-onderhouden groen. Dit mag allemaal met de botte bijl weg en een nieuwe tuin, gras en tegels moet worden aangelegd. gaat met name om afvoer van groen.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Westzaan
dinsdag 04 oktober 2022

Voortuin renoveren (~33m2)

Ik zoek een hovenier die mijn voortuin kan renoveren. De struiken weggehaald worden, daarna opnieuw betegelen. Het wordt dus een onderhoudsvrije voortuin. De voortuin is 7,5 bij 5 meter.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Zaandam
maandag 26 september 2022

12 meter Laurierhaag snoeien en versmallen

Ik wil laten snoeien en versmallen van een 12 m lange laurierhaag Waar heb je de hovenier voor nodig?: Onderhoud van mijn tuin


Tuinaanleg en tuinonderhoud Amsterdam
vrijdag 23 september 2022

Tuin aanleggen 90m2

De achtertuin is ongeveer 90m2 groot. Ik wilde graag de volgende werkzaamheden laten uitvoeren: 1. Drie laurieren van 2 meter hoog laten verwijderen, 2. Ongeveer 3 m2 gewoekerde bamboe laten verwijderen, (eveneens in de voortuin), 3. De tuin flink gesnoeid hebben, 4. Er list een oud terras van ongeveer 7 bij 4 m2, dat kan verwijderd worden, 5. Oude schutting die reeds uit de grond zijn afvoeren, de gerooide laurieren en bamboe afvoeren, een oude regenton, vijverbedekking en plastic compostbak afvoeren, snoeiafval verwijderen, 6. Er ligt ongeveer 40 m2 slecht onderhouden gras. Dat kan verwijderd en afgevoerd. worden, 5. Een nieuw terras aanleggen van ongeveer 7 bij 4 m2, 6. Er dient ongeveer 12 kubieke meter zwarte grond opgehoogd worden, 7. Nieuwe graszoden aanleggen, 8. Een nieuwe heg laten plaatsen, in overleg met u, over een lengte van ongeveer 20 meter. Complicatie: Er is geen achterom ingang.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Den Haag
vrijdag 23 september 2022

Onderhoudsvrije tuin en drainage aanleggen (30 m2)

Voor een nieuwbouw locatie ben ik op zoek naar iemand die de drainage aan kan leggen en vervolgens het tegelwerk. Wat zijn de mogelijkheden? Tuin is 30 m2.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Amsterdam
woensdag 21 september 2022

Onderhoudsvrije tuin: ontwerp en aanleg (~30m2)

Wij willen onze stadstuin laten ontwerpen en aanleggen. Het gaat om ongeveer 30m2. De tuin is al volledig leeggehaald. Zouden we contact met u op kunnen nemen voor een offerte?


Tuinaanleg en tuinonderhoud Amsterdam
dinsdag 20 september 2022

Tuin onderhouden

Het kappen van een boom in onze tuin, zodra het blad van de boom is. Volgens ons beuk, met drie vertakkingen, circa 15 meter hoog, circa 40 jaar oud. Wegens rotting aan de onderzijde van de stam. Afvoer groen in overleg. Waar heb je de hovenier voor nodig?: Onderhoud van mijn tuin


Tuinaanleg en tuinonderhoud Goor
zondag 18 september 2022

Tuin onderhouden

Zoek een vakman voor het schoonspuiten van mijn terras, gaat om 50 m2


Tuinaanleg en tuinonderhoud Oss
zaterdag 17 september 2022

Tuin onderhouden

Wij hebben een wilg in een kleine stadstuin staan, groeit te hard. Omzagen lukt zelf diameter stam ca 70 cm. We willen de grond weer kunnen gebruiken dus de stronk moet er uit. Om hoeveel wortels / bomen gaat het?: 1 tot 3 Op welke wijze wil je de wortels verwijderen?: uitfrezen (boomstronk vermalen tot max. 40 cm onder de grond) Moeten de bomen nog geveld worden?: nee, de bomen zullen geveld / afgezaagd zijn Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Tuinaanleg en tuinonderhoud Haarlem
donderdag 15 september 2022

Tuin onderhouden

Oppervlakte tuin 650 m2. Kappen Lariks circa 20 meter hoog plus stam in blokken zagen.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Oosterhout
woensdag 14 september 2022

Onderhouds vrije tuin, tegels, en kunstgras aanleggen

Wij willen graag 1 lange oprit tot en met ingang voordeur. Voorkant woning hebben wij avond zon, hier willen wij graag een zitje. Voorzijde willen wij iets van plantenbakken met wat hogere beplanting dat de een beetje de inkijk weg is als wij voor zitten. Achterkant vlonder 1 meter over het water. Vrije invulling achter, schuur van de platte grond is weg. Schuur +overkapping willen we naast de woning. Het gaat om een tuin van ~200m2.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Hillegom
maandag 12 september 2022

Onderhoudsvrij tuin schutting

Schutting plaatsen +/- 50m X 1,80 hoog. Poort van 100cm


Tuinaanleg en tuinonderhoud Vaals
maandag 12 september 2022

Tuin onderhouden

Tuin moet worden gemaaid (ongeveer 2000m2)


Tuinaanleg en tuinonderhoud Den Haag
donderdag 08 september 2022

Onderhoud/renovatie van voortuin

We willen graag onze voortuin van 6m2 renoveren. Ik hoor graag advies wat ik beste meer er kan doen


Tuinaanleg en tuinonderhoud Rotterdam
zondag 04 september 2022

Tuin onderhouden

My garden area (approximately 9m x 2m) is mostly with covered stone tiles. The garden needs (a) weeds removed, (b) sand to be placed until the floor tiles so the floor is level, and (c) stone sand to be placed over the tiles to stop weeds to grow.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Amstelveen
zaterdag 03 september 2022

Schutting vervangen

Graag ontvang ik een offerte voor een composietschutting van +/- 14m lang, hoogte minimaal 185cm. Ik sta ook open voor een schutting van andere onderhoudsvrije materialen. De huidige schutting zal ik zelf vooraf verwijderen.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Zoetermeer
zondag 21 augustus 2022

Onderhoudsvrije tuin aanleggen +-50m2

Wij willen graag een tuin laten aanleggen van +/- 50m2 Met een tuinhuis/kamer vrijstaand Van max 520bx300dcmx255h Waterpunt, verlichting/elektra punt en afwatering in de grond maar ook van tuinhuis. Tegels 50x50 Geen vaste beplanting alleen wat borders i.v.m. natuurlijke afwatering. Bestaande tuinhuisje gaat weg. Boom ook. Tuin is ca 10x5,3 meter.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Koog aan de Zaan
dinsdag 09 augustus 2022

Dakterras beplanten

Wij zoeken iemand die ons kan helpen met het aanleggen van een daktuin (op ons dakterras). We willen door middel van beplanting zorgen dat onze kamers eronder minder warm worden. Ook willen we planten die weinig onderhoud nodig hebben (of automatisch bewaterd kunnen worden)


Tuinaanleg en tuinonderhoud Den Haag
maandag 08 augustus 2022

Mijn achtertuin onderhouden

Ik wil met een tuinman in contact komen voor: tuin snoeiwerk, 3 struiken ca uurtje werk, snoeiafval afvoeren, 1/2 kuub grond en stenen afvoeren, schoonvegen 5x5 meter.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Rotterdam
maandag 08 augustus 2022

Tuin onderhouden

bomen snoeien


Tuinaanleg en tuinonderhoud Gouda
zaterdag 06 augustus 2022

Tuinonderhoud, boom snoeien en voor klimoponderhoud

Ik zoek iemand , die een boom kan snoeien en voor klimoponderhoud in voor en achtertuin


Tuinaanleg en tuinonderhoud Groningen
vrijdag 05 augustus 2022

onderhoudsvrije voortuin 90m2

Wij willen graag onze voortuin opnieuw aanleggen betegelen met grote tegels van 90m2 en oprit. en wat beplanting niet heel veel. Onderhoudsvrije tuin. Misschien met wat grind afwerken. Voortuin is denk ongeveer 20 m2


Tuinaanleg en tuinonderhoud Den Haag
dinsdag 02 augustus 2022

Nieuwe stadstuin (onderhoudsarm/vrij) van ongeveer 33m2 aanleggen

Ik wil een nieuwe stadstuin (onderhoudsarm/vrij) van ongeveer 33m2. Zaken die hierbij horen zijn o.a.: - verwijderen wildgroei onkruid - terras aanleggen ( waarschijnlijk bijna gehele tuin) - in een hoek klein stukje bamboe verwijderen (komt van de buren) - verwijderen stukje oude schutting - borders - plaatsen 2 leibomen (optioneel) - (misschien stukje kunstgras) Ik hoor het graag van u.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Amsterdam
vrijdag 29 juli 2022

Onderhoud/renovatie van voortuin

We willen graag onze voortuin van 6m2 renoveren. Ik hoor graag advies wat ik beste meer er kan doen


Tuinaanleg en tuinonderhoud Rotterdam
dinsdag 26 juli 2022

Tuin onderhouden

Wij zoeken een tuinman die het onderhoud van de groenzone rond onze winkel kan beheren. We kijken naar een twee jaarlijks onderhoud.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Leeuwarden
dinsdag 19 juli 2022

Onderhoud tuin ~60m2

Wij willen graag de grond waar onkruid groeit etc. laten vervangen door een nieuwe grond waar alleen gras groeit en die niet snel groeit. Het gaat om ~60m2.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Amsterdam
dinsdag 12 juli 2022

Tuin onderhouden

Ik wil graag dat iemand mijn tuin voor de winter en voor de zomer netjes maakt, snoeit waar nodig etc. Onkruid verwijderen. En de tuin winterklaar maken.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Voorburg
Offertes aanvragen