Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Tuinonderhoud Haag Snoeien

Tuinonderhoud

Je kan ontzettend genieten van je planten en bomen in je tuin, maar op een gegeven moment worden ze toch wel groot... Af en toe is tuinonderhoud toch wel nodig. Hier lees je meer over de mogelijkheden en de prijzen.

Als je een kale tuin hebt, heb je vrij weinig tuinonderhoud, op wat onkruid na. Heb je gras, struiken en bomen? Dan is er regelmatig onderhoud nodig. Een tuinman/ hovenier weet precies wanneer welke planten of bomen gesnoeid moeten worden en wat er qua bemesting nodig is. Daarom kan het handig zijn om een hovenier in te schakelen.

De hoveniers via Casius helpen je hier graag bij. Ze staan voor je klaar voor zowel grote als kleine klussen. Ze helpen je niet alleen bij het onderhouden van je tuin, maar ook bij het aanleggen van een terras. Ze helpen je ook graag bij het timmeren van een tuinhuis of een terrasoverkapping. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je een hovenier de tuin wilt laten onderhouden? Wil je graag dat een hovenier bij je langs komt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in!

Fundering tuinhuis kosten

Per uur vraagt een hovenier gemiddeld €35 tot €55. De uiteindelijk kosten zijn afhankelijk van welk werk de hovenier moet verrichten, de grootte van je tuin, hoe je tuin is ingericht en hoeveel werk de hovenier moet verrichten in de tuin. Bekijk in het onderstaande tabel een prijzenoverzicht met meest voorkomende tuinonderhoud projecten met bijbehorende gemiddelde prijzen.

Let op: de hoveniers via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Werkzaamheid Prijs
Uurloon hovenier €35 - €55
Boom kappen €400 - €800
Gazon maaien €25 - €30 per 100 m²
Gazon verticuteren €100 - €140 per 100 m²

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

onderhoud tuin

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Hoe zijn de kosten van tuinonderhoud opgebouwd?

Wat moet er gebeuren?

De kosten zijn natuurlijk afhankelijk van wat er in jouw tuin moet gebeuren. Een hovenier kan een keer langskomen, maar je kan ook een contract tekenen waarin je afspreekt dat hij vaker per jaar langs komt. Vaak bepaal je dan een vaste prijs. Onder de taken van een hovenier die tuinonderhoud verricht, vallen meestal:

  • Vrijhouden van onkruid;
  • Snoeien van beplanting en bomen;
  • Bemesten van planten;
  • Knippen van hagen;
  • Onderhoud van gazon, bestrating en terras.

Bomen verwijderen

Wil je niet je hele tuin laten onderhouden, maar moeten er één of meerdere bomen worden verwijderd? Een hovenier kan dit voor je doen. Voor het kappen van sommige bomen is een vergunning nodig. Informeer goed bij jouw gemeente of dat voor jouw situatie geldt.
De kosten voor het verwijderen van een boom zijn afhankelijk van de grootte en de standplaats. Een oude boom is lastiger te verwijderen dan een jonge boom. Staat de boom op een lastige plek? Dan zijn de kosten ook hoger. Als de boom geen plek heeft om te vallen dan is het lastiger om de boom de kappen.
Reken gemiddeld €400 voor een kleine boom. De kosten van een boom van gemiddelde grootte zijn ongeveer €600 en het kappen van een grote boom kost gemiddeld €800. Na het kappen blijft er van de boom nog een boomstronk over. Als je die ook wil laten verwijderen liggen de kosten tussen de €65 en €80 per uur.

Gazon laten maaien

Wil je een mooi groen gazon? Dan zal je regelmatig moeten maaien. Hoe langer het gras is, hoe moeilijker het maaien wordt. In het groeiseizoen - mei tot en met oktober - groeit het gras hard en raden we je aan om wekelijks te maaien. Heb je hier de tijd of middelen niet voor dan kan je dat door een hovenier laten doen. De prijzen voor het maaien van je gazon liggen tussen de €25 en €30 voor een gazon van 100 m².

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor tuinonderhoud

donderdag 26 januari 2023

Tuin onderhouden(boom omzagen)

Er staat een boom in mijn tuin en hangt over naar de buren. Deze boom moet omgezaagd worden.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Enschede
donderdag 26 januari 2023

Tuin onderhouden

2 bomen verwijderen en stukje gras verwijderen en daarvoor in de plaats stenen/tegels leggen. Tuinpad en terras ligt al maar is wel oud. Budget is niet al te hoog. Ik wil graag 2 bomen uit mn tuin laten verwijderen. Ook wil ik een klein stukje gras laten verwijderen en hiervoor tegels in de plaats laten leggen.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Etten-Leur
donderdag 26 januari 2023

Onderhoudsvrije tuin aanleggen 220m2

Wij willen ca. 220m2 keramische bestrating laten leggen, wat zijn hiervan de kosten?


Tuinaanleg en tuinonderhoud Roosendaal
donderdag 26 januari 2023

Tuin ontwerpen

Wij willen onze tuin van 10 bij 25 meter opnieuw inrichten. We willen graag een 'spannende' natuurlijk ogende tuin die vrij makkelijk is in onderhoud. Op het midden van het perceel staat een schuur waardoor er eigenlijk verschillende delen in de tuin ontstaan.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Hengelo
donderdag 26 januari 2023

Onderhouds vrije tuin

Ik zou graag een tuin laten leggen van 20 vierkante meter. Okmoetende oude tegels en klinkes eruit. Zand voor het ophogen en tegels leggen.ook wil k graag een ma onder de tegels, zodat er geen onkruid tussen de tegels groeit.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Almere
woensdag 25 januari 2023

Tuin onderhouden

graag een offerte rondom het rooien van de boom inclusief het vervoeren. Datum kan zo snel mogelijk. staat gepositioneerd in de voortuin, er kan ruimte gemaakt worden op de parkeerplekken. Waar heb je de hovenier voor nodig?: Onderhoud van mijn tuin


Tuinaanleg en tuinonderhoud Rotterdam
woensdag 25 januari 2023

Tuin onderhouden

Snoeien en toppen van 1 den en 3 berken. Hoogte ca 12 m.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Halsteren
woensdag 25 januari 2023

Tuin onderhouden

felling tree (height 11-13m) I would like to know the cost. 1. cut down and take all tree including removing root. 2. cut down including removing root but leave all tree.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Zuidlaren
dinsdag 24 januari 2023

Tuin aanleggen 60m2 Zoveel mogelijk onderhoudsvrij

60 vierkante meter


Tuinaanleg en tuinonderhoud Heerlen
dinsdag 24 januari 2023

Onderhoud aan mijn tuin ~12m2

Ik wil graag mijn onkruid laten weghalen van een oppervlakte rond de 10/12, en graag zou ik een prijs all inclusief willen hebben, er is hoop wat onkruid..


Tuinaanleg en tuinonderhoud Rotterdam
maandag 23 januari 2023

Onderhoudsvrij tuin aanleggen 70m²

Ik wil graag een nieuwe onderhoudsvrij tuin aanleggen. Tegels en schutting het gaat om een 70 m2


Tuinaanleg en tuinonderhoud Deventer
maandag 23 januari 2023

Tuin onderhouden en snoeiwerk

er zijn 3 klustertjes bomen waaruit 7 stammen zijn gegroeid, de hoogste schat ik in op 16 tot 20 meter, de andere 6 zijn een stukje kleiner, de stammen zijn niet vreselijk dik. Ze moeten gekapt worden, het afvoeren doen wij zelf. Waar heb je de hovenier voor nodig?: Onderhoud van mijn tuin


Tuinaanleg en tuinonderhoud Aalsmeer
maandag 23 januari 2023

Tuin onderhouden 100m²

Begin maart voor tuin van 100m².


Tuinaanleg en tuinonderhoud Amsterdam
maandag 23 januari 2023

Tuin onderhouden(kandelaberen)

In de volkstuin staat een grote esdoorn en hier willen wij graag een paar grote takken af halen. De takken willen we graag zelf houden, dus hoeven niet afgevoerd te worden.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Leiden
maandag 23 januari 2023

Tuin onderhouden

Graag zouden wij onze hele tuin leeg laten halen, zodat er gras gezaaid kan worden en we kunnen genieten van onze tuin. Nu is het overal onkruid, bosjes en een grote boom die ik er graag uit wil hebben. De planten zijn denk ik diep geworteld, dit zou ook goed verwijdert moeten worden Waar heb je de hovenier voor nodig?: Onderhoud van mijn tuin


Tuinaanleg en tuinonderhoud Noordscheschut
maandag 23 januari 2023

Tuin onderhouden

Ik zoek een hovenier die mijn tuin kan onderhouden (snoeiwerk, onkruid verwijderen, etc.). Ik wil die twee keer in het jaar laten doen.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Bergen op Zoom
maandag 23 januari 2023

Tuin onderhouden(snoeiwerk)

Geachte, Ik wilde de fruitbomen en planten laten snoeien. Onkruid weg laten halen. En de tuin een beetje netjes laten maken. Daarnaast advies hoe plagen tegen te gaan tegen de naaktslakken en Boommestkevers die de planten en bomen aanvreten.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Nieuw Vennep
dinsdag 17 januari 2023

Tuin onderhouden

Graag diverse bloembakken vullen met modder en daarna met groen Waar heb je de hovenier voor nodig?: Onderhoud van mijn tuin


Tuinaanleg en tuinonderhoud Leeuwarden
maandag 16 januari 2023

Tuin onderhouden

Het snoeien (tot 1,5 meter hoogte) van enkele coniferen en doorheen groeiende druif. En het snoeien van een boom


Tuinaanleg en tuinonderhoud Alphen aan den Rijn
maandag 16 januari 2023

Tuin onderhouden + schutting plaatsen

Ik wil graag mijn tuin laten onderhouden. Het gaat om een aantal coniferen die teruggesnoeid moeten worden. Ik wil ook een stuk schutting laten plaatsen. Het gaat om ongeveer 3 m aan schutting.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Rotterdam
maandag 16 januari 2023

Jaarlijks Tuin onderhouden

Ik zoek hovenier die jaarlijks in voorjaar en najaar mijn tuinonderhoud kan doen. Betreft een tuin van in totaal 50 m2.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Heemskerk
maandag 16 januari 2023

Onderhoudsvrije tuin realiseren 40m2

Ik wil graag mijn tuin laten onderhouden. We hebben onze tuin al 25 jaar en deze begint heel erg te verouderen. Ik wil graag een simpele tuin hebben die makkelijk is in het onderhoud. We willen geen stenen, maar grint is wel een optie. Graag iemand die meekijkt wat de beste optie voor mij is. Hij is ongeveer 40m2.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Dwingeloo
maandag 16 januari 2023

Tuin onderhouden

Verwijderen van 3 coniferen en afvoeren.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Geertruidenberg
maandag 16 januari 2023

Tuin onderhouden (onkruid wieden etc.) 30m2

Wij zoeken iemand die het onkruid in onze tuin kan weghalen. Het is een tuin van ongeveer 30m2. In de zomer maanden ben ik een tijd het land uit en ik wil niet dat het een wildernis is als ik terugkom. Het gaat om de maanden juli, augustus en september. Waarschijnlijk kan dit dan op regelmatige basis.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Renkum
maandag 16 januari 2023

Tuin onderhouden

Snoeien-bladruimen-grasmaaien beplanting bijhouden-


Tuinaanleg en tuinonderhoud Wassenaar
maandag 16 januari 2023

Tuin onderhouden

Fatsoeneren dus snoeien, grasmaaien en beplantingen bijhouden


Tuinaanleg en tuinonderhoud Eindhoven
maandag 16 januari 2023

Tuin onderhouden

Nog wat restanten van bomen verwijderen en dan nieuw plan uitwerken. Waar heb je de hovenier voor nodig?: Onderhoud van mijn tuin


Tuinaanleg en tuinonderhoud Sneek
vrijdag 13 januari 2023

Schutting vervangen + tuin onderhouden

Ik wil graag mijn schutting vervangen en mijn tuin onderhouden. Het gaat om ongeveer 25 m aan schutting, ik wil een gemetselde schutting laten plaatsen. Ik heb alleen geen achterom dus alles moet door het huis vervoerd worden. Aan de tuin is de afgelopen twee jaar niks gedaan, dus eigenlijk moet alles onderhouden worden.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Alkmaar
woensdag 11 januari 2023

Tuin onderhouden en stukje stoep opnieuw betegelen.

Ik wil graag mijn tuin klaar laten maken voor de lente/zomer. De werkzaamheden zijn snoeien, boom weghalen, nieuwe planten plaatsen. etc. Ook moet er een stukje van de stoep opnieuw betegeld worden. De tuin is ongeveer 68m2 .


Tuinaanleg en tuinonderhoud Nijmegen
woensdag 11 januari 2023

Tuin onderhouden

Heggen snoeien, onkruid wieden, overig snoeiwerk aan bomen of struiken, terras en parkeerplaats onkruidvrij houden. Klimop verwijderen tegen garage. Waar heb je de hovenier voor nodig?: Onderhoud van mijn tuin


Tuinaanleg en tuinonderhoud Oude-Tonge
Offertes aanvragen