Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Tuinonderhoud Haag Snoeien

Tuinonderhoud

Tuinonderhoud

Je kan ontzettend genieten van je planten en bomen in je tuin, maar op een gegeven moment worden ze toch wel groot... Af en toe is tuinonderhoud toch wel nodig. Hier lees je meer over de mogelijkheden en de prijzen.

Als je een kale tuin hebt, heb je vrij weinig tuinonderhoud, op wat onkruid na. Heb je gras, struiken en bomen? Dan is er regelmatig onderhoud nodig. Een tuinman/ hovenier weet precies wanneer welke planten of bomen gesnoeid moeten worden en wat er qua bemesting nodig is. Daarom kan het handig zijn om een hovenier in te schakelen.

De hoveniers via Casius helpen je hier graag bij. Ze staan voor je klaar voor zowel grote als kleine klussen. Ze helpen je niet alleen bij het onderhouden van je tuin, maar ook bij het aanleggen van een terras. Ze helpen je ook graag bij het timmeren van een tuinhuis of een terrasoverkapping
Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je een hovenier de tuin wilt laten onderhouden? Wil je graag dat een hovenier bij je langs komt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in!

Fundering tuinhuis kosten

Per uur vraagt een hovenier gemiddeld €35 tot €55. De uiteindelijk kosten zijn afhankelijk van welk werk de hovenier moet verrichten, de grootte van je tuin, hoe je tuin is ingericht en hoeveel werk de hovenier moet verrichten in de tuin. Bekijk in het onderstaande tabel een prijzenoverzicht met meest voorkomende tuinonderhoud projecten met bijbehorende gemiddelde prijzen.

Let op: de hoveniers via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Werkzaamheid Prijs
Uurloon hovenier €35 - €55
Boom kappen €400 - €800
Gazon maaien €25 - €30 per 100 m²
Gazon verticuteren €100 - €140 per 100 m²

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Tuinonderhoud

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Hoe zijn de kosten van tuinonderhoud opgebouwd?

Wat moet er gebeuren?

De kosten zijn natuurlijk afhankelijk van wat er in jouw tuin moet gebeuren. Een hovenier kan een keer langskomen, maar je kan ook een contract tekenen waarin je afspreekt dat hij vaker per jaar langs komt. Vaak bepaal je dan een vaste prijs. Onder de taken van een hovenier die tuinonderhoud verricht, vallen meestal:

  • Vrijhouden van onkruid
  • Snoeien van beplanting en bomen
  • Bemesten van planten
  • Knippen van hagen
  • Onderhoud van gazon, bestrating en terras.

Bomen verwijderen

Wil je niet je hele tuin laten onderhouden, maar moeten er één of meerdere bomen worden verwijderd? Een hovenier kan dit voor je doen. Voor het kappen van sommige bomen is een vergunning nodig. Informeer goed bij jouw gemeente of dat voor jouw situatie geldt.
De kosten voor het verwijderen van een boom zijn afhankelijk van de grootte en de standplaats. Een oude boom is lastiger te verwijderen dan een jonge boom. Staat de boom op een lastige plek? Dan zijn de kosten ook hoger. Als de boom geen plek heeft om te vallen dan is het lastiger om de boom de kappen.
Reken gemiddeld €400 voor een kleine boom. De kosten van een boom van gemiddelde grootte zijn ongeveer €600 en het kappen van een grote boom kost gemiddeld €800. Na het kappen blijft er van de boom nog een boomstronk over. Als je die ook wil laten verwijderen liggen de kosten tussen de €65 en €80 per uur.

Gazon laten maaien

Wil je een mooi groen gazon? Dan zal je regelmatig moeten maaien. Hoe langer het gras is, hoe moeilijker het maaien wordt. In het groeiseizoen - mei tot en met oktober - groeit het gras hard en raden we je aan om wekelijks te maaien. Heb je hier de tijd of middelen niet voor dan kan je dat door een hovenier laten doen. De prijzen voor het maaien van je gazon liggen tussen de €25 en €30 voor een gazon van 100 m².

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor tuinonderhoud

zaterdag 22 januari 2022

Voor-zij en achtertuin onderhoud vriendelijk aanleggen ~1200m2

Wij willen graag een nieuwe voor, zij en achtertuin onderhoud vriendelijk laten aanleggen. Nieuwbouw project. Totale oppervlakte ca 1200m2 (exclusief huis).


Tuinaanleg en tuinonderhoud Egmond aan den Hoef
zaterdag 22 januari 2022

Tuin renoveren (60m2)

Wij willen graag een nieuwe tuin laten aanleggen van 60 vierkante meter, die onderhoudsvrij is met tuinhuis 6x3 aan de linkerkant, nieuwe schutting achter en drainage/afwatering achter in de tuin.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Vianen
donderdag 20 januari 2022

Snoeien en dode takken verwijderen ( 20 bomen)

wij hebben 17 populieren, 2 esdoorns en 1 wilg waar minstens 5 jaar geen onderhoud aan is gepleegd. Bomen zijn gezond, maar hebben wel dode takken en moeten gesnoeid worden. bomen zijn uit de jaren 60.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Amsterdam
vrijdag 07 januari 2022

Budgetvriendelijke onderhoudsvrije tuin aanleggen

Graag offerte voor budgetvriendelijke tuin die grotendeels onderhoudsvrij is. Tuin zal in Almere Oosterwold zijn waar 50% van de kavel stadslandbouw zal moeten zijn. De tuin is 144m2. Vanwege budget graag gebruik maken van goedkopere materialen zoals houtnippers of grind.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Amsterdam
woensdag 05 januari 2022

Tuin compleet opnieuw inrichten, low budget

Grootste ergernis is al het onkruid tussen de koppelsteentjes.....niet alleen in de tuin, maar vooral op de oprit. tuin mag compleet leeg en zo onderhoudsvrij mogelijk opnieuw worden ingericht, met zo hier en daar een plantenbak om toch wat te rommelen te hebben in de tuin als ontspanning. Gezien de hoeveelheid welke het nu is, is het geen ontspanning meer, eerder spanning :-) geen schuttingen nodig, wel graag van foto met vierkant terras' een overkapping maken zoals voorbeeldtuin foto. Tuin mag er precies zo uitzien als op de voorbeeldfoto. graag tegels aanleggen in beton, zodat onkruid ertussen geen kans meer heeft. Oppervlakte niet bekend.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Haalderen
maandag 03 januari 2022

Notenboom Snoeien

Een vriend van mijn zwager wie hovenier is zou in November onze notenboom komen snoeien. Zo zie je maar weer dat een 'vriend-van-een-vriend-klus' toch niet zo serieus wordt genomen, want het is inmiddels de eerste week van Januari en het is nog steeds niet gebeurd. Wij hopen dat het überhaupt nog mogelijk is om te snoeien? De boom is al jaren niet meer onderhouden en is zo groot geworden dat hij terug is gaan hangen op het dak en soms zelfs de grond. Er moet echt gauw iets gebeuren. Graag ontvangen wij van u informatie of het nog mogelijk is en wat de kosten zullen zijn. Ps. de foto's die ik meestuur zijn de foto's die we vorig jaar al naar de Hovenier hadden gestuurd en zijn dus niet nu gemaakt. Er is nu geen enkel blad meer aan de boom.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Hillegom
dinsdag 28 december 2021

Onderhoudsvriendelijke groene tuin 60m2

Wij willen graag een tuin laten aanleggen van 60m2 waar voldoende groen in zit, maar geen intensief onderhoud nodig heeft.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Amersfoort
dinsdag 28 december 2021

onderhoudsvrije tuin 110m2 aanleggen

wij willen graag een onderhoudsvrij tuin inclusief overkapping tuin zelf is om en nabij de 110 m2 en de overkapping op plek 4,5 bij 2 meter en nog een keer 4,5 bij 2 meter


Tuinaanleg en tuinonderhoud Leiden
zondag 19 december 2021

opdrachtsvrije tuin.

Wij willen graag een nieuwe tuin laten aanleggen die onderhoudsvrij is. Keramische stenen (3cm). Oppervlakte is ongever 5,6 bij 10,5 meter. Daarop staat in een hoek een schuur van 2 bij 3 meter. Willen wel groen in de tuin. paar bakken met lage rand, of soms wat hogere rand


Tuinaanleg en tuinonderhoud Tilburg
donderdag 16 december 2021

Onderhoudsvrije tuin aanleggen ~96m2

Ik zoek een vakman voor het aanleggen van een onderhoudsvrije tuin, dit betreft: Het plaatsen van witte bakken langs de schutting, het leggen van gras en tegels en het plaatsen van een veranda. Het gaat om een tuin van 96m2.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Lisse
dinsdag 14 december 2021

Onderhoudsvrij tuin met patio aanleggen ~70m2

ik wil een nieuwe tuin laten aanleggen. 4 stukken schutting met een patio. Oude tuin leeghalen en gras over gehele tuin aanleggen. Het gaat om een tuin van ~70m2.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Tubbergen
zondag 12 december 2021

Tuin onderhouden + bomen / struiken plaatsen

Wij willen in onze tuin meer bomen/struiken laten plaatsen, deze wil ik wel zelf uitzoek in overleg met de hovenier. Ik heb eerder een hovenier langs laten komen maar die heeft het verpest, de bomen zijn nu al dood en hiervoor moet er wat onderhoud verricht worden. Ook mogen er wat tegels eruit gehaald worden. Misschien is het handig als de vakman even langskomt, zodat ik goed kan laten zien wat ik bedoel.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Amsterdam
vrijdag 26 november 2021

Onderhoudsvrije tuin aanleggen 50m2

Wij zoeken een vakman die een onderhouds vrije tuin kan aanleggen. Het gaat om ongeveer 50m2. Wij hebben de schutting die er in gaat komen al in bezit.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Waalwijk
donderdag 25 november 2021

Schutting plaatsen

Wij zijn op zoek naar een onderhoudsvrije schutting, zonder doorkijk. Onze voorkeur gaat uit naar antraciet palen met houtlook schermen. Hoeveel meter moet er geplaatst worden?: tussen 10 en 50 meter


Tuinaanleg en tuinonderhoud Hellevoetsluis
donderdag 25 november 2021

Onderhoudsvrije tuin met nieuw terras

Ik heb maar 1 plek in de tuin waar ik schaduw heb en daar staan allemaal planten waaronder een boompje. Dit wil ik weghebben en daar een terras voor in de plaats. Ook heb ik een hoge haag voor de kliko's staan die ik ook of weg wil hebben of een heel stuk lager gesnoeid.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Zaandijk
maandag 25 oktober 2021

Tuinrenovatie, onderhoudsvrije tuin (80m2)

Ik ben op zoek naar een vakman die voor mij in de toekomst een tuinrenovatie kan realiseren. Het gaat om 60m2 achtertuin en 20m2 voortuin, nieuwe bestrating, nieuwe schutting achtertuin en houten overkapping. Voor de rest hoeft er niks verwijderd te worden.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Purmerend
maandag 25 oktober 2021

Voor en achtertuin aanpakken

Voortuin, ca 650cm x 525cm: twee boomstronken moeten verwijderd worden. De hele voortuin, die fungeert als oprit/parkeerplaats, willen we opnieuw betegeld hebben. We willen onderhoud tot minimum beperken, zeker met betrekken tot onkruid wieden. Achtertuin, ca 1000cmx525cm: Vervanging van gehele schutting (3 kanten) met solide hout en een gazebo/overkapping geïntegreerd met schutting aan de achterkant, incl een deur (met slot) die naar achterom leidt. Oude, bestaande schuur moet verwijderd worden. We kunnen foto's sturen om huidige tuin situatie te illustreren.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Diemen
vrijdag 22 oktober 2021

Onderhoudsvrije en hondvriendelijke tuin 50m2

Wij willen een onderhoudsvrij en hondvriendelijk tuin. Het is een van een huurhuis, dus zoveel mogelijk gebruik makend van planten en tegels. Het gaat om een tuin van ongeveer 50m2. De huidige tegels en dergelijke moet de vakman ook verwijderd worden. Er moet een schutting worden geplaatst van ongeveer 8/10 meter. Dit mag een houten schutting zijn. Er moeten ook 2 bomen verwijderd worden. Verwijderen graag nu in de winter en in het voorjaar alles leggen. Ik wil de tegels voor een deel graag hergebruiken. Ook een stukje kunstgras. Planten wil ik deels laten staan of verplaatsen.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Amsterdam Zuidoost
maandag 18 oktober 2021

Tuin van 40m2 renoveren incl. ophogen

Graag zou ik mijn achtertuin willen laten aanleggen. V0or 70% onderhoudsvrij (bestrating) en de rest een perkje wat ik zelf wil onderhouden met een paar leuke struiken. Er staan reeds 2 oude fruitbomen tegen de schutting, die wil ik graag intact laten. Verder zou de schutting (bijna 6 meter) ook opnieuw aangelegd moeten worden. Wellicht is het goed om te vermelden dat de tuin nu nog 30cm opgehoogd moet worden. Dat zou ik ook zelf van tevoren kunnen doen. Graag hoor ik hoe we tot een prijsafspraak kunnen komen en wat jullie voor mij kunnen betekenen.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Volendam
maandag 13 september 2021

Tuin onderhouden ~50m2

Onze tuin heeft struiken die uitgedund moeten worden, uit elkaar gezet moeten worden, klimop uitdunnen eventueel verwijderen. Voor zo ver ik weet hoeft er verder niks te gebeuren, maar ik ga er vanuit dat de hovenier mij kan informeren over wat er allemaal moet gebeuren precies. Ook hebben we een klein voortuintje dat meegenomen mag worden.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Geleen
maandag 13 september 2021

Tuin heraanleggen

Tuin van nieuwbouwwoning, staat nu enkel onkruid. Graag een onderhoudsvrije tuin van maken met ongeveer 2/3 betegelen en 1/3 kunstgras plaatsen en een paar plantenbakken. Het is een tuin van 80M2.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Amsterdam
zaterdag 11 september 2021

Tuin aanpassen en rolstoeltoegang maken (24m2)

Tuin moet geheel leeg gehaald worden. Opgehoogd worden tot deur hoogte. Dit ivm rolstoel toegankelijkheid. Betegelen met niet gladde tegels en onderhoudsvrije tegels. Tegels liefst in crème.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Den Haag
maandag 06 september 2021

Tuin en terras geheel opnieuw aanleggen incl schutting

Wij willen graag een onderhoudsarme tuin van ca 90 vierkante meter, 60%keramische tegels, 40% gras, 25 meter hout/betonschutting met poort, afvoer oude tuin en schutting. Huidige tuin ook alles verwijderen.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Alkmaar
donderdag 26 augustus 2021

Onderhoudsvrije tuin 25m²

Ik wil graag 25m² onderhoudsvrije tuin, dus laten betegelen.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Thorn
dinsdag 17 augustus 2021

Tuin en terras 90m2 geheel opnieuw aanleggen incl. schutting 28m

Wij willen de tuin incl terras, schutting en materiaal laten vervangen. Het gaat om ongeveer 90 vierkante mtr en 28 mtr schutting hardhouten schutting voldoet waarschijnlijk inclusief afvoer puin 40% tuin tegelen, graag onderhoudsarm


Tuinaanleg en tuinonderhoud Alkmaar
zaterdag 14 augustus 2021

Tuin renoveren 5m2

Wij willen graag een bestaande tuin laten vernieuwen. Ons tuinoppervlak is ongeveer 5 m2 Het moet een onderhoudsvrije tuin worden


Tuinaanleg en tuinonderhoud Soest
zondag 01 augustus 2021

Onderhoudvrije tuin aanleggen

Wij willen de achtertuin . Laten renoveren. Nieuwe bestrating en planten bakken. En goede afwatering. En als het binnen ons budget past een overkapping.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Hem
zaterdag 24 juli 2021

Onderhoudsvrije tuin realiseren 30m2

Onze tuin is ongeveer 30 vierkante meter, misschien iets kleiner. Graag zouden we deze laten betegelen zodat we een onderhoudsvrije tuin hebben. De de catalpa boompjes en hortensia’s zouden we graag behouden. Ik zou graag willen weten wat dat ongeveer gaat kosten als we dit uit handen geven aan u. Het laatste gedeelte van het filmpje ziet u de grote tegels van onze buren. Zoiets zouden wij er graag voor in de plaats krijgen, dan heeft u een indicatie wat onze wens is. Ik hoor graag van u.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Hoogvliet Rotterdam
zaterdag 24 juli 2021

Tuin onderhoudsvrij renoveren

Ik wil heel graag z.s.m. een tuinrenovatie. Graag eerst leeghalen en dan zo veel mogelijk betegelen. Gaat ongeveer om 50 m2. Moet onder andere een houten vlonder en wat tegels worden verwijderd.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Rijswijk
zaterdag 24 juli 2021

Voortuin renoveren

Gaat om +/- 28 vierkante meter. Onderhoudsvrij, met stalen tuinhek. Huidige tuin leegmaken en afvoeren.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Midwoud
Offertes aanvragen