Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Tuinonderhoud Haag Snoeien

Tuinonderhoud

Je kan ontzettend genieten van je planten en bomen in je tuin, maar op een gegeven moment worden ze toch wel groot... Af en toe is tuinonderhoud toch wel nodig. Hier lees je meer over de mogelijkheden en de prijzen.

Als je een kale tuin hebt, heb je vrij weinig tuinonderhoud, op wat onkruid na. Heb je gras, struiken en bomen? Dan is er regelmatig onderhoud nodig. Een tuinman/ hovenier weet precies wanneer welke planten of bomen gesnoeid moeten worden en wat er qua bemesting nodig is. Daarom kan het handig zijn om een hovenier in te schakelen.

De hoveniers via Casius helpen je hier graag bij. Ze staan voor je klaar voor zowel grote als kleine klussen. Ze helpen je niet alleen bij het onderhouden van je tuin, maar ook bij het aanleggen van een terras. Ze helpen je ook graag bij het timmeren van een tuinhuis of een terrasoverkapping. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je een hovenier de tuin wilt laten onderhouden? Wil je graag dat een hovenier bij je langs komt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in!

Fundering tuinhuis kosten

Per uur vraagt een hovenier gemiddeld €35 tot €55. De uiteindelijk kosten zijn afhankelijk van welk werk de hovenier moet verrichten, de grootte van je tuin, hoe je tuin is ingericht en hoeveel werk de hovenier moet verrichten in de tuin. Bekijk in het onderstaande tabel een prijzenoverzicht met meest voorkomende tuinonderhoud projecten met bijbehorende gemiddelde prijzen.

Let op: de hoveniers via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Werkzaamheid Prijs
Uurloon hovenier €35 - €55
Boom kappen €400 - €800
Gazon maaien €25 - €30 per 100 m²
Gazon verticuteren €100 - €140 per 100 m²

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

onderhoud tuin

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Hoe zijn de kosten van tuinonderhoud opgebouwd?

Wat moet er gebeuren?

De kosten zijn natuurlijk afhankelijk van wat er in jouw tuin moet gebeuren. Een hovenier kan een keer langskomen, maar je kan ook een contract tekenen waarin je afspreekt dat hij vaker per jaar langs komt. Vaak bepaal je dan een vaste prijs. Onder de taken van een hovenier die tuinonderhoud verricht, vallen meestal:

  • Vrijhouden van onkruid;
  • Snoeien van beplanting en bomen;
  • Bemesten van planten;
  • Knippen van hagen;
  • Onderhoud van gazon, bestrating en terras.

Bomen verwijderen

Wil je niet je hele tuin laten onderhouden, maar moeten er één of meerdere bomen worden verwijderd? Een hovenier kan dit voor je doen. Voor het kappen van sommige bomen is een vergunning nodig. Informeer goed bij jouw gemeente of dat voor jouw situatie geldt.
De kosten voor het verwijderen van een boom zijn afhankelijk van de grootte en de standplaats. Een oude boom is lastiger te verwijderen dan een jonge boom. Staat de boom op een lastige plek? Dan zijn de kosten ook hoger. Als de boom geen plek heeft om te vallen dan is het lastiger om de boom de kappen.
Reken gemiddeld €400 voor een kleine boom. De kosten van een boom van gemiddelde grootte zijn ongeveer €600 en het kappen van een grote boom kost gemiddeld €800. Na het kappen blijft er van de boom nog een boomstronk over. Als je die ook wil laten verwijderen liggen de kosten tussen de €65 en €80 per uur.

Gazon laten maaien

Wil je een mooi groen gazon? Dan zal je regelmatig moeten maaien. Hoe langer het gras is, hoe moeilijker het maaien wordt. In het groeiseizoen - mei tot en met oktober - groeit het gras hard en raden we je aan om wekelijks te maaien. Heb je hier de tijd of middelen niet voor dan kan je dat door een hovenier laten doen. De prijzen voor het maaien van je gazon liggen tussen de €25 en €30 voor een gazon van 100 m².

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor tuinonderhoud

zondag 28 mei 2023

Tuin onderhouden

Betreft het verwijderen/kappen/rooijen van 2x bomen in de voortuin, 1x grote boom ca 8m hoog (doorsnede max 40cm) en 1x kleinere van ca. 2m hoog. Er is niet echt veel ruimte of de takken vrij te laten vallen (alleen in eigen tuin). Volgens het online omgevingsloket van de gemeente Purmerend is de bomenkap omgevingsvergunningplichtig en zal er een aanvraag/melding ingediend moeten worden (deze is nog niet aangevraag/gemeld). Waar heb je de hovenier voor nodig?: Onderhoud van mijn tuin


Tuinaanleg en tuinonderhoud Purmerend
zaterdag 27 mei 2023

Tuin onderhouden

Één boom weghalen van ongeveer 4 a 5 meter zodat wij de tuin kunnen herinrichten met leuke plantjes Waar heb je de hovenier voor nodig?: Onderhoud van mijn tuin


Tuinaanleg en tuinonderhoud Groesbeek
zaterdag 27 mei 2023

Tuin onderhouden

Het gaat om het afzagen van enkele grote takken van een grote boom. 1 tak groeit over de tuin van de buren. Waar heb je de hovenier voor nodig?: Onderhoud van mijn tuin


Tuinaanleg en tuinonderhoud Rotterdam
vrijdag 26 mei 2023

Tuin onderhouden

Snoeien, onkruid eruit en dergelijken. Waar heb je de hovenier voor nodig?: Onderhoud van mijn tuin


Tuinaanleg en tuinonderhoud Lelystad
vrijdag 26 mei 2023

Tuin onderhouden

Reinigen natuurstenen terras achter(32 m2) en 10x10 klinkers zijkant en voorzijde huis (oprit) Welke oppervlakte moet gereinigd worden?: meer dan 100 m² Wat wil je laten reinigen?: oprit Welke soort verharding wil je laten reinigen?: klinkers Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Tuinaanleg en tuinonderhoud Huijbergen
vrijdag 26 mei 2023

Tuin onderhouden

Hovenier Type werkzaamheden Boomverzorging Conditioneel: Boomverzorging Type boomverzorging Bomen kappen (De stronk blijft zitten) Aantal bomen? 1 boom Breedte van de stam (Schatting van de doorsnede) Tot 40 cm Hoogte van de bomen Tot 5 meter Locatie van de bomen Voortuin Hovenier Gewenste uitvoerdatum Zo snel mogelijk Algemeen Ben je van plan om dit project uit te laten voeren? Ik weet 't nog niet, afhankelijk van de informatie Waar heb je de hovenier voor nodig?: Onderhoud van mijn tuin


Tuinaanleg en tuinonderhoud Drachten
vrijdag 26 mei 2023

Tuin onderhouden

Tuin egaliseren


Tuinaanleg en tuinonderhoud Badhoevedorp
donderdag 25 mei 2023

Tuin onderhouden

Zo snel mogelijk. Boom uit voortuin verwijderen. Er zijn al takken afgebroken. Boom heeft geen kap vergunning nodig, aldus gemeente Waar heb je de hovenier voor nodig?: Onderhoud van mijn tuin


Tuinaanleg en tuinonderhoud Uden
donderdag 25 mei 2023

Onderhoudsvrije tuin

Nieuwe bestrating van ongeveer 50m2 achteruin


Tuinaanleg en tuinonderhoud Dinxperlo
woensdag 24 mei 2023

Tuin onderhouden

Snoeiwerken datum in overleg Waar heb je de hovenier voor nodig?: Onderhoud van mijn tuin


Tuinaanleg en tuinonderhoud Den Haag
woensdag 24 mei 2023

Tuin onderhouden

Waar heb je de hovenier voor nodig?: Onderhoud van mijn tuin


Tuinaanleg en tuinonderhoud Rijssen
woensdag 24 mei 2023

Tuin onderhouden

graag zou ik een afspraak willen maken met jullie om te kijken wat de kosten voor mij zouden zijn voor tuinonderhoud, 1 a 2x per maand. Waar heb je de hovenier voor nodig?: Onderhoud van mijn tuin


Tuinaanleg en tuinonderhoud Heerlen
woensdag 24 mei 2023

Onderhoudsvrije tuin aanleggen (150m2)

Ik ben geïnteresseerd in een tuinrenovatie. Wat ik graag zou willen is mijn heg verwijderen en vervangen voor een schutting. Twee grote bomen verwijderen. 2 plantenbakken verwijderen. 2 palmbomen verplaatsen. En alle tegels/stenen vervangen voor mooie grote witte tegels. Op uw website heb ik een foto gezien van mooie tegels. Ik heb een korte video van mijn tuin, maar deze kan ik niet uploaden. Dit bestand is namelijk te groot. Indien u mij een mail kunt sturen kan ik de video naar u terug mailen. Ik zou graag willen weten wat zo een klus ongeveer zou kosten. Ik heb mijn tuin niet volledig opgemeten, maar het gaat om ongeveer 150m2.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Almere
dinsdag 23 mei 2023

Tuin onderhouden

Goedendag, Ik de voortuin staat een magnoliaboom. Deze wordt te hoog en wil de boom graag terug laten snoeien. Graag prijsopgave . Waar heb je de hovenier voor nodig?: Onderhoud van mijn tuin


Tuinaanleg en tuinonderhoud Eemnes
maandag 22 mei 2023

Tuin onderhouden

Rooien van een kleine sier boom, omtrek van stam is 50 cm. Stamhoogte is 120 cm. Waar heb je de hovenier voor nodig?: Onderhoud van mijn tuin


Tuinaanleg en tuinonderhoud Alkmaar
maandag 22 mei 2023

Tuin onderhouden

Wilg van bovenaf naar beneden rooien. Er blijft 1,5 m staan, dus wortel er niet uit Takken Waar heb je de hovenier voor nodig?: Onderhoud van mijn tuin


Tuinaanleg en tuinonderhoud Dinteloord
maandag 22 mei 2023

Tuin onderhouden

Bij voorkeur op vrijdag 2 juni a.s of op een andere vrijdag. Het betreft een kleine voortuin en een ruime achtertuin van een eengezinswoning (hoek). Het aantal meters heb ik niet direct bij de hand helaas. De tuin is gedeeltelijk betegeld. Er is geen gras, maar er staan wel planten / bloemen en struiken en er staat een hoge heg om de tuin heen. De tuin is al geruime tijd niet onderhouden en het onderhoud betreft o.a. onkruid verwijderen (ook tussen de tegels) en snoeien. Mijn wens is dat het groene restafval wordt meegenomen. Waar heb je de hovenier voor nodig?: Onderhoud van mijn tuin


Tuinaanleg en tuinonderhoud Almere
maandag 22 mei 2023

Tuin onderhouden

Kappen conifeer Waar heb je de hovenier voor nodig?: Onderhoud van mijn tuin


Tuinaanleg en tuinonderhoud Heemstede
maandag 22 mei 2023

Tuin onderhouden

Beukenhaag snoeien Waar heb je de hovenier voor nodig?: Onderhoud van mijn tuin


Tuinaanleg en tuinonderhoud Drachten
maandag 22 mei 2023

Tuin onderhoud

Ik wil mijn tuin een beetje ophogen zodat regenwater van mn woning af stroomt ipv naar mijn woning toe. En verder laten betegelen met tegels van 30x30. Ook wil ik een kleine boompje/ dikke plant laten verwijderen in verband met betegelen. Mijn tuin is deels gedaan want ik wacht nog op ophoogzand en daarna kan ik de tegels halen om die te laten leggen.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Spijkenisse
zaterdag 20 mei 2023

Tuin onderhouden

Sierappelboom van 20 jaar oud. Hij is ziek wrs. Nieuwe bladeren vallen nu al af. Waar heb je de hovenier voor nodig?: Onderhoud van mijn tuin


Tuinaanleg en tuinonderhoud Arnhem
zaterdag 20 mei 2023

Tuin onderhouden

27 Mei of 17 Juni Oppervlakte tuin: 25m2 - Tegels: 17 m2 - Plant: 8 m2 Waar heb je de hovenier voor nodig?: Onderhoud van mijn tuin


Tuinaanleg en tuinonderhoud Amsterdam
zaterdag 20 mei 2023

Tuin onderhouden

Zo spoedig mogelijk Waar heb je de hovenier voor nodig?: Onderhoud van mijn tuin


Tuinaanleg en tuinonderhoud Purmerend
zaterdag 20 mei 2023

onderhoudsvrije tuin

Ik wil graag een onderhoudsvrije tuin aan laten leggen (enkel tegels van 60x60). De tuin moet eerst leeg gehaald worden en flink opgehoogd worden (het geheel op 1 hoogte krijgen).


Tuinaanleg en tuinonderhoud Papendrecht
zaterdag 20 mei 2023

Tuin onderhouden

3 hoog, dakterras Welke oppervlakte moet gereinigd worden?: minder dan 10 m² Wat wil je laten reinigen?: terras Welke soort verharding wil je laten reinigen?: hout Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Tuinaanleg en tuinonderhoud Amsterdam
zaterdag 20 mei 2023

Tuin onderhouden

1400 vierkanten meter tuin jaren verwaarloos Op welke basis moet het onderhoud gebeuren?: winter & zomerklaar maken Welke werken moeten gebeuren?: groot algemeen tuinonderhoud Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Tuinaanleg en tuinonderhoud Ingen
vrijdag 19 mei 2023

Tuin onderhouden

Boomverzorging / Rooien Waar heb je de hovenier voor nodig?: Onderhoud van mijn tuin


Tuinaanleg en tuinonderhoud Capelle aan den IJssel
vrijdag 19 mei 2023

Tuin onderhouden

Bomen snoeien Waar heb je de hovenier voor nodig?: Onderhoud van mijn tuin


Tuinaanleg en tuinonderhoud Brakel
vrijdag 19 mei 2023

Tuin aanleggen

Graag zou ik willen informeren naar de mogelijkheden om onze achtertuin op te knappen. Wij hebben onlangs een huis gekocht en de achtertuin is ongeveer 30 jaar niet onderhouden. De tuin ligt aan het water, wij zouden hier graag een houten 'steiger' met hek willen maken waar we ook een zithoek kunnen maken. Ook het terras aangrenzend van het huis is verzakt en willen we opnieuw tegelen/houten constructie maken. Verder staan er nu een aantal grote struiken en loopt de tuin schuin af naar het water, de struiken willen we eruit en het verloop van de tuin optimaal gebruiken. De tuin is 8meter lang bij 5 meter breed . We horen graag of dit een project is wat jullie zouden kunnen of willen uitvoeren, neem vooral contact op voor meer informatie. Waar heb je de hovenier voor nodig?: Het aanleggen van mijn droomtuin


Tuinaanleg en tuinonderhoud Amsterdam
vrijdag 19 mei 2023

Tuin onderhouden

Voor een Tuin van ~20m2 in Amsterdam zoek ik een hovenier om deze presentabel te maken voor verkoop van het huis. Dit houdt in standaard onderhoud, maar ik sta zeker ook open voor suggesties om het mooier te maken! Ik zou graag z.s.m. aan de gang willen gaan. Waar heb je de hovenier voor nodig?: Onderhoud van mijn tuin


Tuinaanleg en tuinonderhoud Amsterdam
Offertes aanvragen