Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Tuinonderhoud Haag Snoeien

Tuinonderhoud

Je kan ontzettend genieten van je planten en bomen in je tuin, maar op een gegeven moment worden ze toch wel groot... Af en toe is tuinonderhoud toch wel nodig. Hier lees je meer over de mogelijkheden en de prijzen.

Als je een kale tuin hebt, heb je vrij weinig tuinonderhoud, op wat onkruid na. Heb je gras, struiken en bomen? Dan is er regelmatig onderhoud nodig. Een tuinman/ hovenier weet precies wanneer welke planten of bomen gesnoeid moeten worden en wat er qua bemesting nodig is. Daarom kan het handig zijn om een hovenier in te schakelen.

De hoveniers via Casius helpen je hier graag bij. Ze staan voor je klaar voor zowel grote als kleine klussen. Ze helpen je niet alleen bij het onderhouden van je tuin, maar ook bij het aanleggen van een terras. Ze helpen je ook graag bij het timmeren van een tuinhuis of een terrasoverkapping. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je een hovenier de tuin wilt laten onderhouden? Wil je graag dat een hovenier bij je langs komt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in!

Fundering tuinhuis kosten

Per uur vraagt een hovenier gemiddeld €35 tot €55. De uiteindelijk kosten zijn afhankelijk van welk werk de hovenier moet verrichten, de grootte van je tuin, hoe je tuin is ingericht en hoeveel werk de hovenier moet verrichten in de tuin. Bekijk in het onderstaande tabel een prijzenoverzicht met meest voorkomende tuinonderhoud projecten met bijbehorende gemiddelde prijzen.

Let op: de hoveniers via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Werkzaamheid Prijs
Uurloon hovenier €35 - €55
Boom kappen €400 - €800
Gazon maaien €25 - €30 per 100 m²
Gazon verticuteren €100 - €140 per 100 m²

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

onderhoud tuin

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Hoe zijn de kosten van tuinonderhoud opgebouwd?

Wat moet er gebeuren?

De kosten zijn natuurlijk afhankelijk van wat er in jouw tuin moet gebeuren. Een hovenier kan een keer langskomen, maar je kan ook een contract tekenen waarin je afspreekt dat hij vaker per jaar langs komt. Vaak bepaal je dan een vaste prijs. Onder de taken van een hovenier die tuinonderhoud verricht, vallen meestal:

  • Vrijhouden van onkruid;
  • Snoeien van beplanting en bomen;
  • Bemesten van planten;
  • Knippen van hagen;
  • Onderhoud van gazon, bestrating en terras.

Bomen verwijderen

Wil je niet je hele tuin laten onderhouden, maar moeten er één of meerdere bomen worden verwijderd? Een hovenier kan dit voor je doen. Voor het kappen van sommige bomen is een vergunning nodig. Informeer goed bij jouw gemeente of dat voor jouw situatie geldt.
De kosten voor het verwijderen van een boom zijn afhankelijk van de grootte en de standplaats. Een oude boom is lastiger te verwijderen dan een jonge boom. Staat de boom op een lastige plek? Dan zijn de kosten ook hoger. Als de boom geen plek heeft om te vallen dan is het lastiger om de boom de kappen.
Reken gemiddeld €400 voor een kleine boom. De kosten van een boom van gemiddelde grootte zijn ongeveer €600 en het kappen van een grote boom kost gemiddeld €800. Na het kappen blijft er van de boom nog een boomstronk over. Als je die ook wil laten verwijderen liggen de kosten tussen de €65 en €80 per uur.

Gazon laten maaien

Wil je een mooi groen gazon? Dan zal je regelmatig moeten maaien. Hoe langer het gras is, hoe moeilijker het maaien wordt. In het groeiseizoen - mei tot en met oktober - groeit het gras hard en raden we je aan om wekelijks te maaien. Heb je hier de tijd of middelen niet voor dan kan je dat door een hovenier laten doen. De prijzen voor het maaien van je gazon liggen tussen de €25 en €30 voor een gazon van 100 m².

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor tuinonderhoud

woensdag 29 juni 2022

Tuin renovatie

Wij willen graag onze tuin (ongeveer 60m2) laten vernieuwen/ opnieuw laten aanleggen. Het moet een onderhoudsvrije tuin worden. Graag willen we: - nieuwe schuttingen incl schuttingsdeur - brede tegels - evt een tuindesign met gedeelte kunstgras (maar daar willen we graag over geadviseerd worden)


Tuinaanleg en tuinonderhoud Amsterdam
dinsdag 28 juni 2022

Oprit van klinkers reinigen ~10m2

Zoek een vakman die de oprit van klinkers kan reinigen / onderhoudsvrij kan maken. Het gaat om ~10m2.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Helmond
maandag 27 juni 2022

Tuin onderhouden

Het knippen van de tuin haag. 2 keer 10 m en een keer 6 m Twee keer per jaar.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Urmond
donderdag 23 juni 2022

Tuin onderhouden

Er zijn coniferen afgezaagd omdat er een schutting geplaatst is , maar de stronken staan er nog en dat is lastig om weer te beplanten .


Tuinaanleg en tuinonderhoud Landgraaf
dinsdag 21 juni 2022

Onkruid wieden

Mijn aanvraag betreft het verwijderen van onkruid in de voor- en achtertuin en in de brandgang. Graag een soort onderhoudscontract voor 1 x per maand en 2 x per jaar groot onderhoud.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Zwijndrecht
dinsdag 21 juni 2022

Tuin onderhouden

Zoek een vakman voor het snoeien van één zijde + bovenkant van een hederahaag (totale lengte 45 meter) + opruimen en afvoeren snoeiafval.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Monnickendam
dinsdag 21 juni 2022

Tuin onderhouden/Boomstronken verwijderen

Het is een grote bol plant/boom. Hij groeit echt heel hard en ik ben nu alleen en dat is me te veel werk. Ik wil graag de stronk laten verwijderen. Ik heb meerdere stronken om het huis die ik misschien wil laten verwijderen.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Purmerend
zondag 19 juni 2022

Dakterras renoveren 17m2

We hebben een bestaand (dak)terras van ca. 17m2, waarvan de houten vloer en het houten hekwerk vervangen moet worden, omdat er sprake is van houtrot. Bij voorkeur door een onderhoudsarm, duurzaam hout- of composiet


Tuinaanleg en tuinonderhoud Utrecht
zondag 19 juni 2022

Onderhoudsvrije tuin aanleggen (~66m2)

Wij willen graag een nieuwe tuin aan laten leggen van ongeveer 66m2. Dit met o.a. kunstgras, een houten terras in combinatie met tegels. De huidige tuin zal eerst leeggehaald moeten worden, dat bestaat uit een vlonder met kunstgras.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Amsterdam
zaterdag 18 juni 2022

Tuin opknappen

Wij willen onze tuin graag enigszins aanpassen en opknappen. 1. Voorste rij tegels bij grasveldje weghalen en nieuwe graszoden leggen (nieuwe oppervlakte gras: +-9 m2) 2. Klinkers bij schutting rechts verwijderen en grond klaar maken voor beplanting 3. Evt gehele tuin voorzien van onderhouds vriendelijke beplanting


Tuinaanleg en tuinonderhoud Amsterdam
zaterdag 18 juni 2022

Onderhoudsvrije tuin aanleggen (~30m2), incl. schutting en afwatering

Wij willen graag een onderhoudsvrije tuin laten aanleggen. Dit wel graag inclusief de schuttingen. Ik heb momenteel nog geen afwatering, dus dit wil ik er ook graag bij hebben. Misschien kan ik de huidige tegels hergebruiken als de ze nog in goede staat zijn, hier mag even naar gekeken worden. Ik schat de oppervlakte op een 30m2.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Amsterdam Zuidoost
vrijdag 17 juni 2022

Tuin onderhouden

Ik zoek een vakman die voor mij mijn tuin kan snoeien. Het gaat om de voortuin en achtertuin. Ik vind het lastig om te zeggen hoe groot de klus is, het lijkt mij handig als de vakman even langs komt voor een offerte.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Linschoten
vrijdag 17 juni 2022

Tuin renoveren (~40m2)

Ik ben op zoek naar een aannemer die een betaalbare onderhoudsvrije achtertuin kan aanleggen, de bestaande tegels wil ik niet hergebruiken. Dus alles afgraven, nieuwe tegels en eventueel groen wil ik in losse plantenbakken. Ik wil zoveel mogelijk voorkomen dat er weer onkruid naar boven komt. En/of het makkelijk is in onderhoud met bijvoorbeeld hogedruk reiniger erop. Een waterafvoer met afneembaar rooster is wenselijk ipv nu het kleine putje dat telkens verstopt is. De breedte van de tuin is ongeveer 5m en ik schat de lengte tussen 7-8m.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Eindhoven
donderdag 16 juni 2022

Tuin onderhouden (50 m2)

Zoek een vakman voor het onderhouden van mijn tuin. Gaat ongeveer om 50 m2.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Den Haag
woensdag 15 juni 2022

Tuinrenovatie

Wij willen graag een tuin (circa 100 m2) aan laten leggen die zo goed als onderhoudsvrij is. Onze wens is op korte termijn een stoere tuin met zwarte elementen, een nieuwe schutting (circa 7 meter, voorzien van poort/deur), een vrijstaande overkapping, te hoge en brede coniferen bijwerken of verwijderen, schuttingpalen vervangen en verzakt terras opnieuw leggen. Ideeën zijn welkom. Alvast bedankt.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Nijkerk
woensdag 15 juni 2022

Tuinonderhoud

Ik zoek een tuinman om mijn tuin te onderhouden.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Leusden
dinsdag 14 juni 2022

Tuin ontwerpen

We wonen nu 7 jaar in ons huis en doen steeds een deel van de tuin. Maar toch hebben we het idee dat we nergens naar toe werken. We hebben een diepe tuin van 28m x 7m. Daarin staan ook nog wat schuren. We willen graag een ontwerp wat we in stappen kunnen realiseren. Dingen die te binnen schieten zijn: grote hobby schuur/ grote berging/ overkapping/ groen / privacy/ makkelijk te onderhouden/ meerdere zitjes Welk type advies wens je?: compleet tuinontwerp Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Tuinaanleg en tuinonderhoud Waddinxveen
maandag 13 juni 2022

Tuin onderhouden

Ik ben 75 jaar .ik wil dat mij tuin er verzorgd uitziet. Op welke basis moet het onderhoud gebeuren?: winter & zomerklaar maken Welke werken moeten gebeuren?: snoeien van struiken / bomen Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Tuinaanleg en tuinonderhoud Ouderkerk aan de Amstel
zondag 12 juni 2022

Onderhoudsvrije tuin aanleggen (~30m2)

Ik wil graag een onderhoudsvrije tuin laten aanleggen. Alleen betegelen in een grijstint en eventueel wat betonnen planten bakken. De tuin bestaat momenteel uit tegelwerk en kunstgras, dit mag de vakman verwijderen. De oppervlakte bedraagt ongeveer 30m2.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Den Haag
zaterdag 11 juni 2022

Tuinonderhoud

Ik had een tuinman, maar die is ermee gestopt. Ik ben nu op zoek naar iemand die de tuin bij kan houden


Tuinaanleg en tuinonderhoud Oostzaan
zaterdag 11 juni 2022

Houten poort plaatsen (2,5m breed)

Ik zoek een landelijke houten poort, zonder doorkijk met 2 vleugels voor in de oprit. De doorgang is 2,85m breed. Links kan de poort aan een stenen pilaar bevestigd worden, rechts in de muur van het woonhuis. Op de grond ligt grijze kiezel. Ik wil graag hout wat mooi vergrijst en weinig / geen onderhoud nodig heeft. De poort moet door leverancier geplaatst worden.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Sint Geertruid
vrijdag 10 juni 2022

Bomen snoeien & gazon onderhouden (6m2)

Ik zoek een vakman voor het snoeien van enkele bomen van rond de 40 jaar oud. Deze bomen zijn vrij hoge coniferen, die ongeveer even hoog zijn als de woning van 3 verdiepingen. Ook wil ik mijn gazon laten onderhouden, dit is ongeveer 6m2.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Oldenzaal
vrijdag 03 juni 2022

Gedeelte van mijn tuin betegelen

Er is wat achterstallig onderhoud en ik wil graag een gedeelte van mijn achtertuin betegelen. Ik weet niet om hoeveel m² het gaat, ook wil ik graag de struik/ plat behouden. Dus vraag ik me af of jullie er omheen kunnen betegelen.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Zaandijk
dinsdag 31 mei 2022

Bomen en struiken snoeien

Wij zouden onze tuin graag laten onderhouden. De bomen en struiken moeten in dit geval gesnoeid worden voor en achter ons huis


Tuinaanleg en tuinonderhoud Steenbergen
maandag 30 mei 2022

Tuinaanleg nieuwbouwhuis Hoofddorp

Wij willen graag een nieuwe tuin laten aanleggen die onderhoudsvrij is en 63m2 beslaat. Een terras van 5 meter breed en 3 meter lang bij de schuifpui, een grasveld, een groene strook planten/bloemen of mooie plantenbakken en een klein terras aan de achterkant van de tuin om daar op een bank te chillen. Als kosten te hoog worden dan is een terras bij de schuifpui het belangrijkste. We hebben een eigen schets van ons idee bijgevoegd.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Hoofddorp
zaterdag 28 mei 2022

Onderhouds arme tuin aanleggen

Wij willen onze tuin geheel renoveren en onderhoudsarm maken ca 195 m2 en geen gras meer.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Hoogeveen
vrijdag 27 mei 2022

Tuin onderhouden

Snoeien van beplanting. Tuin in onderhouden staat brengen en houden.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Dronten
donderdag 26 mei 2022

Composiet/onderhoudsvrije schutting

Graag zou ik een offerte willen aanvragen voor een schutting inclusief het plaatsen ervan op een dakterras. Het betreft 2 zijdes (aan 1 zijde hebben de buren al een composiet schutting) met een lengte van 4.93 m en 3.66 m, gewenste hoogte 1.80 m. We willen een onderhoudsvrije schutting, bij voorkeur in een (licht)grijze kleur (of lichtbruine/houtkleur) met horizontale delen. Aanvullend heb ik de vraag of u ook de oude schutting kunt verwijderen/wegbrengen. Alvast hartelijk dank voor uw reactie en offerte.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Amsterdam
dinsdag 24 mei 2022

Tuin onderhouden

Groot onderhoud nodig aan tuin van +/- 120 m2. 2 a 3 jaar niets aan de tuin gedaan. Op welke basis moet het onderhoud gebeuren?: éénmalig Welke werken moeten gebeuren?: groot algemeen tuinonderhoud Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Tuinaanleg en tuinonderhoud Monnickendam
dinsdag 24 mei 2022

Ruime onderhoudsvrije tuin aanleggen

Voortuin 15 m2 Achtertuin 46m2


Tuinaanleg en tuinonderhoud Rotterdam
Offertes aanvragen