Casius logo
Offerte aanvragen Aanmelden als vakman
Tuinonderhoud Haag Snoeien

Tuinonderhoud

Je kan ontzettend genieten van je planten en bomen in je tuin, maar op een gegeven moment worden ze toch wel groot... Af en toe is tuinonderhoud toch wel nodig. Hier lees je meer over de mogelijkheden en de prijzen.

Als je een kale tuin hebt, heb je vrij weinig tuinonderhoud, op wat onkruid na. Heb je gras, struiken en bomen? Dan is er regelmatig onderhoud nodig. Een tuinman/ hovenier weet precies wanneer welke planten of bomen gesnoeid moeten worden en wat er qua bemesting nodig is. Daarom kan het handig zijn om een hovenier in te schakelen.

De hoveniers via Casius helpen je hier graag bij. Ze staan voor je klaar voor zowel grote als kleine klussen. Ze helpen je niet alleen bij het onderhouden van je tuin, maar ook bij het aanleggen van een terras. Ze helpen je ook graag bij het timmeren van een tuinhuis of een terrasoverkapping. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je een hovenier de tuin wilt laten onderhouden? Wil je graag dat een hovenier bij je langs komt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in!

Fundering tuinhuis kosten

Per uur vraagt een hovenier gemiddeld €35 tot €55. De uiteindelijk kosten zijn afhankelijk van welk werk de hovenier moet verrichten, de grootte van je tuin, hoe je tuin is ingericht en hoeveel werk de hovenier moet verrichten in de tuin. Bekijk in het onderstaande tabel een prijzenoverzicht met meest voorkomende tuinonderhoud projecten met bijbehorende gemiddelde prijzen.

Let op: de hoveniers via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Werkzaamheid Prijs
Uurloon hovenier €35 - €55
Boom kappen €400 - €800
Gazon maaien €25 - €30 per 100 m²
Gazon verticuteren €100 - €140 per 100 m²

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

onderhoud tuin

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Hoe zijn de kosten van tuinonderhoud opgebouwd?

Wat moet er gebeuren?

De kosten zijn natuurlijk afhankelijk van wat er in jouw tuin moet gebeuren. Een hovenier kan een keer langskomen, maar je kan ook een contract tekenen waarin je afspreekt dat hij vaker per jaar langs komt. Vaak bepaal je dan een vaste prijs. Onder de taken van een hovenier die tuinonderhoud verricht, vallen meestal:

  • Vrijhouden van onkruid;
  • Snoeien van beplanting en bomen;
  • Bemesten van planten;
  • Knippen van hagen;
  • Onderhoud van gazon, bestrating en terras.

Bomen verwijderen

Wil je niet je hele tuin laten onderhouden, maar moeten er één of meerdere bomen worden verwijderd? Een hovenier kan dit voor je doen. Voor het kappen van sommige bomen is een vergunning nodig. Informeer goed bij jouw gemeente of dat voor jouw situatie geldt.
De kosten voor het verwijderen van een boom zijn afhankelijk van de grootte en de standplaats. Een oude boom is lastiger te verwijderen dan een jonge boom. Staat de boom op een lastige plek? Dan zijn de kosten ook hoger. Als de boom geen plek heeft om te vallen dan is het lastiger om de boom de kappen.
Reken gemiddeld €400 voor een kleine boom. De kosten van een boom van gemiddelde grootte zijn ongeveer €600 en het kappen van een grote boom kost gemiddeld €800. Na het kappen blijft er van de boom nog een boomstronk over. Als je die ook wil laten verwijderen liggen de kosten tussen de €65 en €80 per uur.

Gazon laten maaien

Wil je een mooi groen gazon? Dan zal je regelmatig moeten maaien. Hoe langer het gras is, hoe moeilijker het maaien wordt. In het groeiseizoen - mei tot en met oktober - groeit het gras hard en raden we je aan om wekelijks te maaien. Heb je hier de tijd of middelen niet voor dan kan je dat door een hovenier laten doen. De prijzen voor het maaien van je gazon liggen tussen de €25 en €30 voor een gazon van 100 m².

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor tuinonderhoud

maandag 25 september 2023

Tuin onderhouden

Bomen verwijderen 3 bomen Breedte van de stam (Schatting van de doorsnede) Tot 20 cm Hoogte van de bomen Tot 10 meter Achtertuin Zo snel mogelijk 2 bomen moeten verwijderd worden 1 boom snoeien waarvan 1 dikke stam kappen. Waar heb je de hovenier voor nodig?: Onderhoud van mijn tuin


Tuinaanleg en tuinonderhoud Den Haag
maandag 25 september 2023

Tuin onderhouden

Boom kappen Waar heb je de hovenier voor nodig?: Onderhoud van mijn tuin


Tuinaanleg en tuinonderhoud Geleen
maandag 25 september 2023

Tuin onderhouden

Kappen, rooien + afvoeren van 3 a 4 bomen. Waar heb je de hovenier voor nodig?: Onderhoud van mijn tuin


Tuinaanleg en tuinonderhoud 's-Gravenzande
maandag 25 september 2023

Tuin onderhouden

3 bomen rooijen ongeveer 7m hoog. Hout mag u houden. Incl 1 stronk wegvrezen Waar heb je de hovenier voor nodig?: Onderhoud van mijn tuin


Tuinaanleg en tuinonderhoud Oud Gastel
maandag 25 september 2023

Tuin onderhouden

In onze tuin staat een grote berk van bijna 60jaar. De achterbuurvrouw heeft last van poepende duiven die in takken boven haar terras zitten. Kan die tak er af en heeft de boom meer onderhoud nodig? Als je een mailadres stuurt mail ik foto's. Waar heb je de hovenier voor nodig?: Onderhoud van mijn tuin


Tuinaanleg en tuinonderhoud Tilburg
maandag 25 september 2023

Tuin onderhouden

Rooien van een boom van ongeveer 12 meter hoog. Waar heb je de hovenier voor nodig?: Onderhoud van mijn tuin


Tuinaanleg en tuinonderhoud Uden
maandag 25 september 2023

Tuin onderhouden

Voornamelijk het snoeien van de klimop aan twee kanten Aan de ene kant mag het blijven, aan de andere kant mag het totaal verwijdert worden. En lichtelijk onderhoud van de tuin, maar de focus zit vooral op de klimop Waar heb je de hovenier voor nodig?: Onderhoud van mijn tuin


Tuinaanleg en tuinonderhoud Arnhem
maandag 25 september 2023

Tuin onderhouden

Kappen eucalyptusbomen van ongeveer 8 meter hoog Waar heb je de hovenier voor nodig?: Onderhoud van mijn tuin


Tuinaanleg en tuinonderhoud Gouderak
maandag 25 september 2023

Tuin onderhouden

Het structureel verwijderen van hardnekkig geworteld woekerend (aangewaaid) soort slap bamboe-achtig gras in het achterste gedeelte van de tuin tussen de tegels en voor een deel in 2 perken. I.o. verder winterklaar maken van de tuin ( met voornamelijk tegels, potten, 2 perken met wat struiken, siergras). Graag contact voor overleg. Op welke basis moet het onderhoud gebeuren?: éénmalig Welke werken moeten gebeuren?: onkruid wieden Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Tuinaanleg en tuinonderhoud Noordwijk
maandag 25 september 2023

Tuin onderhouden

Berk kappen; boom moet er uit, stronk moet op plaats versnippert worden en alles afgevoerd. Berk is ongeveer 10 meter hoog. Tuin is bereikbaar achterom. Waar heb je de hovenier voor nodig?: Onderhoud van mijn tuin


Tuinaanleg en tuinonderhoud Naarden
maandag 25 september 2023

Tuin onderhouden

Uitfrezen van stronk en de grote wortels die de grond omhooggevallen duwen Om hoeveel wortels / bomen gaat het?: 1 tot 3 Op welke wijze wil je de wortels verwijderen?: uitfrezen (boomstronk vermalen tot max. 40 cm onder de grond) Moeten de bomen nog geveld worden?: nee, de bomen zullen geveld / afgezaagd zijn Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Tuinaanleg en tuinonderhoud Sint Michielsgestel
maandag 25 september 2023

Tuin onderhouden

Geachte, in de tuin van ons nieuwe huis in Kerkdriel ligt plm in totaal 60M2 grind en een bult keien. Die willen we graag verwijderd en afgevoerd hebben. Doen jullie dit en wat gaat dat ongeveer kosten, en op welke termijn zou dit kunnen? Wij dachten aan eind oktober, begin november. Vriendelijke groet, Pauline Tiben Waar heb je de hovenier voor nodig?: Onderhoud van mijn tuin


Tuinaanleg en tuinonderhoud Kerkdriel
maandag 25 september 2023

Tuin onderhouden

beste, de hovenier die me afgelopen jaren heeft geholpen, stopt met werken; ik ben nu op zoek naar een nieuwe hovenier die me 1x/jaar kan helpen met snoeien van achter/voortuin; grotere werk betreft snoeien van conifeer en paar bomen; zelf doe ik op dezelfde dag kleiner snoeiwerk; tevens afvoer van snoeiafval; ik zou zeer geholpen zijn met een snoeibeurt ergens dit najaar; als eea. bevalt, dan terugkerende, jaarlijkse klus; svp. een reaktie/offerte ? Martin Waar heb je de hovenier voor nodig?: Onderhoud van mijn tuin


Tuinaanleg en tuinonderhoud Sittard
maandag 25 september 2023

Tuin onderhouden

Boom verwijderen uit de achtertuin Waar heb je de hovenier voor nodig?: Onderhoud van mijn tuin


Tuinaanleg en tuinonderhoud Lelystad
maandag 25 september 2023

Tuin onderhouden

Snoeien van een walnoten boom en een kerspruim boom (denk ik). Zodat er meer licht in de tuin komt. Waar heb je de hovenier voor nodig?: Onderhoud van mijn tuin


Tuinaanleg en tuinonderhoud Stiens
maandag 25 september 2023

Tuin aanleggen

Ik heb alleen een heel klein zielig boompje in de voortuin. Ik wil deze graag vergroenen waarbij ook weinig onderhoud nodig is. Het heeft een totaal oppervlak van ongeveer 2m bij 2m. Wat zal ongeveer de prijs zijn


Tuinaanleg en tuinonderhoud Eindhoven
maandag 25 september 2023

Tuin onderhouden

Onze malus is enorm gegroeid en mag flink gesnoeid worden (in december de beste tijd?). Deels is deze vergroeid met onze blauwe regen, die er naast staat. Waar heb je de hovenier voor nodig?: Onderhoud van mijn tuin


Tuinaanleg en tuinonderhoud Hoorn
woensdag 20 september 2023

Schutting of hek plaatsen of vervangen

Wij hebben nu een berberisheg staan die de afscheiding vormt tussen onze tuin en de stoep. De heg willen we laten vervallen, graag advies voor een alternatief (laag onderhoudsvrij hekwerk? ) Welke vulling(en) overweeg je voor de betonnen afsluiting?: betonplaten zonder structuur (egale betonlook) Hoeveel meter moet er geplaatst worden?: tussen 10 en 50 meter Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Tuinaanleg en tuinonderhoud Winsum
woensdag 20 september 2023

Tuin onderhouden

Boom/bomen laten snoeien Waar heb je de hovenier voor nodig?: Onderhoud van mijn tuin


Tuinaanleg en tuinonderhoud Enkhuizen
woensdag 20 september 2023

Tuin onderhouden

Voor de tuin van mijn ouders ben ik op zoek naar een hovenier. Mijn ouders komen nu op een leeftijd waarop zij minder makkelijk de tuin kunnen bijhouden. En dus zijn wij op zoek naar een onderhoudsvriendelijke tuin. Het idee is nu om in een deel van de tuin uit te graven en hier grind op grindmatten in de te doen. Een aantal planten zullen ook blijven staan. Aan de andere kant van het pad willen we graag bodembedekkers planten, zodat onkruid geen kans heeft, maar het wel groener wordt. We zoeken een hovenier die ons kan helpen met kennis en advies. En daarnaast een deel van de werkzaamheden op zich neemt. Wij zullen waarschijnlijk het uitgraafwerk zelf doen. Uw werk bestaat dan uit advies/meedenken, al het grind plaatsen en de bodembedekkers planten. Graag hoor ik of u ons van dienst kan zijn en wat dit ongeveer zal gaan kosten. Ongeveer 11 vierkante meter. Datum waarop het gebeurd is wat ons betreft overlegbaar. Waar heb je de hovenier voor nodig?: Onderhoud van mijn tuin


Tuinaanleg en tuinonderhoud Tiel
dinsdag 19 september 2023

Tuin onderhouden

Goedendag, Ik wil een offerte aanvragen. Ik heb hulp nodig bij het wegwerken van thuja. Ik wil graag de thuja die aan de voorkant van het huis groeit, kappen, rooien, verwijderen. Ik wil daar wat hortensia's planten, maar ik ga zelf hortensia's planten. Mag ik vragen hoeveel het gaat kosten? En wanneer kan dit gedaan worden? Met vriendelijke groet Ursula Waar heb je de hovenier voor nodig?: Onderhoud van mijn tuin


Tuinaanleg en tuinonderhoud Spijkenisse
dinsdag 19 september 2023

Tuin onderhouden

Kappen van een berk, omvang 150cm, kan niet vallen Waar heb je de hovenier voor nodig?: Onderhoud van mijn tuin


Tuinaanleg en tuinonderhoud Nijverdal
dinsdag 19 september 2023

Tuin onderhouden

Ik zoek iemand die het onkruid tussen de tegels verwijdert in de voor- en achtertuin. Op welke basis moet het onderhoud gebeuren?: jaarlijks Welke werken moeten gebeuren?: onkruid wieden Ben je eigenaar?: Nee, ik huur Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Tuinaanleg en tuinonderhoud Stein
dinsdag 19 september 2023

Tuin onderhouden

Graag 1x in de 4 weken onderhoud en als nodig is overleg andere tuin werkzaanheden Op welke basis moet het onderhoud gebeuren?: op frequente basis Welke werken moeten gebeuren?: groot algemeen tuinonderhoud Ben je eigenaar?: Nee, ik huur Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Tuinaanleg en tuinonderhoud Delft
maandag 18 september 2023

Tuin onderhouden

het kappen van een grote Japanse jeneverbes Waar heb je de hovenier voor nodig?: Onderhoud van mijn tuin


Tuinaanleg en tuinonderhoud Enkhuizen
maandag 18 september 2023

Tuin onderhouden

Zouden jullie onze hagen kunnen snoeien? Adres is Boonhil 4 in Kruisland. Momenteel zijn wij in Arcen, Limburg. Ons huis aan de Boonhil staat te koop. Maar het is wel nodig om de hagen te snoeien. Ik schat dat het in totaal, voor en achter, 150 tot 180 meter in totaal. Als je er langs rijd kun je aan de voorkant sowieso alles zien. En door de grote poort, rechts van het huis, kun je nagenoeg de hele achtertuin zien en een goed idee krijgen van de hagen. Alvast bedankt voor jullie reactie. Waar heb je de hovenier voor nodig?: Onderhoud van mijn tuin


Tuinaanleg en tuinonderhoud Kruisland
maandag 18 september 2023

Tuin onderhouden

Er staat een plantaan in de voortuin die de hele oprit naar boven haalt met de wortels. Ook wordt hij te groot Graag willen wij advies. Waar heb je de hovenier voor nodig?: Onderhoud van mijn tuin


Tuinaanleg en tuinonderhoud Oss
maandag 18 september 2023

Tuin onderhouden

Kappen van een hoge boom in stadstuin Door storm losgekomen Hebben kapvergunning Waar heb je de hovenier voor nodig?: Onderhoud van mijn tuin


Tuinaanleg en tuinonderhoud Amsterdam
maandag 18 september 2023

Tuin onderhouden

1 hele grote conifeer (geschat ca 9 meter hoog) in de achtertuin kappen/rooien er is geen achterom en kapvergunning is binnen. 1 conifeer(geschat 2,5 m hoog) in de voortuin geheel kappen/rooien. Alle afval meenemen/afvoeren Waar heb je de hovenier voor nodig?: Onderhoud van mijn tuin


Tuinaanleg en tuinonderhoud Den Haag
maandag 18 september 2023

Tuin onderhouden

Vier bomen aan de rand van de tuin worden te hoog. Ik wil ze graag terug snoeien to zo' n drie meter hoog. Het zin twee okkernotenbomen en twee tamme kastanjes. Waar heb je de hovenier voor nodig?: Onderhoud van mijn tuin


Tuinaanleg en tuinonderhoud Geleen
Offertes aanvragen