Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Draadpanelen (1)

Hekwerk

Hekwerk

Ben je opzoek naar een hovenier om hekwerk te plaatsen voor je tuin? Hier vind je meer informatie en kan je gratis en vrijblijvend een offerte aanvragen bij een vakman bij jou uit de buurt.

Je eigen huis en tuin, dat is dé plek waar jij je veilig wil voelen. Privacy in en om je huis is dan ook belangrijk. Als je een nieuwbouwwoning gekocht hebt, dan zal je waarschijnlijk nog een open tuin hebben aan de voor- en/of achterkant. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je huidige hekwerk door de vergaarde jaren zijn beste tijd heeft gehad en dat het tijd is om het te vervangen. In beide gevallen zal je moeten gaan oriënteren wat voor hekwerk er te koop is. Hieronder vind je meer informatie en gemiddelde prijzen.

Kosten van een hekwerk

De prijs van een hekwerk hangt af van onder andere het soort hekwerk, het materiaal en natuurlijk de lengte. Bekijk hieronder een handig overzicht van de kosten van een hekwerk per meter.

Soort hekwerk Gemiddelde prijs per 1 bij 1 meter
Sierhekwerk €30 - €90
Gaashekwerk €2,50 - €25
Dubbelstaafhekwerk €15 - €80
Spijlenhekwerk €35 - €65
Balustrade €60 - €300

Welk soort hekwerk past bij jou?

Sierhekwerk

Sierhekwerk is hekwerk om de tuin of erf dat een stijlvolle uitstraling heeft. Je kan voor een klassieke uitstraling kiezen met meer krullen en andere versieringen of een moderne uitstraling. Modern sierhekwerk heeft meer strakke vormen. Dit type hekwerk maken ze van metaal. Voor sierhekwerk betaal je doorgaans meer dan voor andere soorten hekwerken. Gemiddeld kost een strekkende meter tussen de €30 en €90. Dit heeft te maken met het productieproces dat bij sierhekwerk intensiever is, omdat er verschillende vormen in gesmeed moeten worden. Een gecoat (verftechniek) sierhekwerk kost ongeveer tussen de €40 en €120. Coating is verkrijgbaar in bijna elke kleur.

 

Gaashekwerk

Gaashekwerk heeft een rustige uitstraling en wordt gemaakt van gaaspanelen. Het is dan ook het goedkoopste hekwerk. Voor 1 meter gaashekwerk betaal je ongeveer tussen de €2,50 en €25. Vaak wordt het gaas bijna altijd per rol van 25 meter verkocht. Binnen het onderdeel gaashekwerk is er een breed aanbod. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor kippengaas wat je al voor €23 per rol kan kopen. Je kan bijvoorbeeld ook voor tuingaas kiezen, wat pas verkrijgbaar is vanaf €42 per rol.

 

(Dubbel)staafmat hekwerk

Dubbelstaafmat hekwerk is hekwerk dat een combinatie is van spijlenhekwerk en een gaashekwerk. Het is stevig en toch charmant. De prijs van (dubbel)staafmat hekwerk hangt af van de keuzen of je gaat voor enkele of dubbele staafmatten. Kies je voor dubbelstaafmat dan kost dat ongeveer tussen de €14 en €55 per meter. De prijs van een enkelstaafmat hekwerk is ongeveer 25% goedkoper dan een dubbelstaafmat hekwerk.

 

Spijlenhekwerk

Spijlenhekwerk is gemaakt van metalen spijlen en is daardoor zeer stevig. Spijlenhekwerk is verkrijgbaar vanaf ongeveer €34 per 100 x 100 cm. Deze prijs geldt voor verzinkt hekwerk. Als je kiest voor gecoat hekwerk, dan betaal je 10% extra. Waarom zou je kiezen voor coaten? Als je graag gekleurd hekwerk wilt hebben en dat het onderhoudsvrij is, dan is coaten een goede optie.

 

Balustrade

Balustrades zijn hekken of muurtjes die moeten voorkomen dat je bij hoogte verschil naar beneden kan vallen. Een balustrade zie je dan ook veel bij een dakterras, aan de rand van een balkon, galerij, trap, brug of vide. Een balustrade is het duurste hekwerk. Dat komt doordat het speciaal op maat gemaakt moet worden en het aan bepaalde veiligheidseisen moet voldoen. In de prijs spelen de afmetingen en het materiaal mee. Een glazen balustrade is bijvoorbeeld verkrijgbaar vanaf €62 per 100 x 100 cm en een roestvrijstalen balustrade, met dezelfde afmetingen, pas te krijg vanaf €115.

 

Wil je een prijsopgave op maat, passend bij jouw wensen en situatie? Dan kun je een vrijblijvende gratis offerte aanvragen.

Vraag een offerte aan

Offertes aanvragen