Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Hekwerk plaatsen

Hekwerk plaatsen in de tuin of voortuin? De kosten

Zoek je een hekwerk specialist voor het plaatsen van een hek, poort of andere afscheiding? Vind hier alle prijsinformatie en ontvang gratis offerts.

Offerte hekwerk plaatsen aanvragen

Heb je net een nieuwbouw woning gekocht en staat er nog geen hekwerk? Of is je hekwerk juist aan vervanging toe?  

De hoveniers via Casius helpen je graag bij het plaatsen van hekwerk. Ze staan voor je klaar voor zowel grote als kleine klussen. Ze helpen je niet alleen bij hekwerk te plaatsen, maar ook bij het aanleggen van een oprit. Ze helpen je ook graag bij het onderhouden van je tuin of bij het aanleggen van een terras. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Kosten van een hekwerk

De prijs van een tuinhek hangt af van onder andere het soort hekwerk, het materiaal en natuurlijk de lengte. Bekijk hieronder een handig overzicht van de kosten van een hekwerk voor je tuin per meter.

Let op: de hoveniers via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Soort hekwerk Gemiddelde prijs per 1 bij 1 meter
Sierhekwerk €30 - €90
Gaashekwerk €2,50 - €25
Dubbelstaafhekwerk €15 - €80
Spijlenhekwerk €35 - €65
Balustrade €60 - €300

Welk soort hekwerk past bij jou?

Sierhekwerk

Sierhekwerk is hekwerk om de tuin of erf dat een stijlvolle uitstraling heeft. Je kan voor een klassieke uitstraling kiezen met meer krullen en andere versieringen of een moderne uitstraling. Modern sierhekwerk heeft meer strakke vormen. Dit type hekwerk maken ze van metaal. Voor sierhekwerk betaal je doorgaans meer dan voor andere soorten hekwerken. Gemiddeld kost een strekkende meter tussen de €30 en €90. Dit heeft te maken met het productieproces dat bij sierhekwerk intensiever is, omdat er verschillende vormen in gesmeed moeten worden. Een gecoat (verftechniek) sierhekwerk kost ongeveer tussen de €40 en €120. Coating is verkrijgbaar in bijna elke kleur.

Gaashekwerk

Gaashekwerk heeft een rustige uitstraling en wordt gemaakt van gaaspanelen. Het is dan ook het goedkoopste hekwerk. Voor 1 meter gaashekwerk betaal je ongeveer tussen de €2,50 en €25. Vaak wordt het gaas bijna altijd per rol van 25 meter verkocht. Binnen het onderdeel gaashekwerk is er een breed aanbod. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor kippengaas wat je al voor €23 per rol kan kopen. Je kan bijvoorbeeld ook voor tuingaas kiezen, wat pas verkrijgbaar is vanaf €42 per rol.

(Dubbel)staafmat hekwerk

Dubbelstaafmat hekwerk is hekwerk dat een combinatie is van spijlenhekwerk en een gaashekwerk. Het is stevig en toch charmant. De prijs van (dubbel)staafmat hekwerk hangt af van de keuzen of je gaat voor enkele of dubbele staafmatten. Kies je voor dubbelstaafmat dan kost dat ongeveer tussen de €14 en €55 per meter. De prijs van een enkelstaafmat hekwerk is ongeveer 25% goedkoper dan een dubbelstaafmat hekwerk.

Tuinhek van metaal: Spijlenhekwerk

Spijlenhekwerk is gemaakt van metalen spijlen en is daardoor zeer stevig. Spijlenhekwerk is verkrijgbaar vanaf ongeveer €34 per 100 x 100 cm. Deze prijs geldt voor verzinkt hekwerk. Als je kiest voor gecoat hekwerk, dan betaal je 10% extra. Waarom zou je kiezen voor coaten? Als je graag gekleurd en onderhoudsvrij hekwerk wilt hebben, dan is coaten een goede optie.

Balustrade

Balustrades zijn hekken of muurtjes die moeten voorkomen dat je bij hoogte verschil naar beneden kan vallen. Een balustrade zie je dan ook veel bij een dakterras, aan de rand van een balkon, galerij, trap, brug of vide. Een balustrade is het duurste hekwerk. Dat komt doordat het speciaal op maat gemaakt moet worden en het aan bepaalde veiligheidseisen moet voldoen. In de prijs spelen de afmetingen en het materiaal mee. Een glazen balustrade is bijvoorbeeld verkrijgbaar vanaf €62 per 100 x 100 cm en een roestvrijstalen balustrade, met dezelfde afmetingen, pas te krijg vanaf €115.

Wil je liever een houten hekwerk? Lees meer over houten hekwerken.

Offerte hekwerk plaatsen aanvragen

Recente aanvragen voor plaatsen hekwerk

zaterdag 10 september 2022

Terras: vlonder aanleggen + hekwerk vervangen (~18m2)

Mijn aanvraag betreft het leveren en plaatsen van een hardhouten vlonder van 6 x 3 m (43 planken), min. dikte 28 mm en installeren van bestaand hekwerk. Tevens verwijderen van bestaand hekwerk en verwijderen en afvoeren van de bestaande oude planken.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Almere
dinsdag 06 september 2022

Zichtdoek/metaal hekwerk plaatsen + evt. verwijderen huidige schutting

Afzetten van de tuin met zichtdoek/metaal hekwerk en eventueel verwijderen oud hekwerk. Qua exacte aantal meters graag nog in overleg.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Nieuwvliet
dinsdag 30 augustus 2022

Leveren en plaatsen dubbelstaaf hekwerk met loopdeur

Zoek een vakman voor plaatsing van dubbelstaaf hekwerk in hoek afmetingen, ongeveer 9 x 6m hoogte. Voorkeur rond de 1.20m montage kan op de witte muur en andere zijde kan nergens aan vastgemaakt worden.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Overveen
dinsdag 09 augustus 2022

Hekwerk aanleggen op dakterras

Voor ca. 6 x 3 m een hekwerk laten plaatsen op het dakterras


Tuinaanleg en tuinonderhoud Tilburg
woensdag 13 juli 2022

Spijlenhekwerk en poort plaatsen

Hekwerk moet verlengd worden 8 meter en haaks daarop een poort geplaatst worden, tevens nog wat bestrating en beplating plaatsen


Tuinaanleg en tuinonderhoud Vlaardingen
woensdag 06 juli 2022

Voortuin bestraten + hekwerk plaatsen 12m2

Wij willen graag onze voortuin op laten knappen. De voortuin is 12m2. Ik wil de tuin laten bestraten met tegels, er zijn 32 tegels nodig. Wij willen ook een lage houten schutting laten plaatsen. De aanschaf van de tegels en de schutting doe ik zelf.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Rotterdam

Offerte hekwerk plaatsen aanvragen

Offertes aanvragen