Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Draadpanelen (1)

Hekwerk

Ben je opzoek naar een hovenier om hekwerk te plaatsen voor je tuin? Hier vind je meer informatie en kan je gratis en vrijblijvend een offerte aanvragen bij een vakman bij jou uit de buurt.

Heb je net een nieuwbouw woning gekocht en staat er nog geen hekwerk? Of is je hekwerk juist aan vervanging toe?  

De hoveniers via Casius helpen je graag bij het plaatsen van hekwerk. Ze staan voor je klaar voor zowel grote als kleine klussen. Ze helpen je niet alleen bij hekwerk te plaatsen, maar ook bij het aanleggen van een oprit. Ze helpen je ook graag bij het onderhouden van je tuin of bij het aanleggen van een terras. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je hekwerk wilt laten plaatsen? Wil je graag dat een hovenier bij je langs komt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in!

Kosten van een hekwerk

De prijs van een tuinhek hangt af van onder andere het soort hekwerk, het materiaal en natuurlijk de lengte. Bekijk hieronder een handig overzicht van de kosten van een hekwerk voor je tuin per meter.

Let op: de hoveniers via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Soort hekwerk Gemiddelde prijs per 1 bij 1 meter
Sierhekwerk €30 - €90
Gaashekwerk €2,50 - €25
Dubbelstaafhekwerk €15 - €80
Spijlenhekwerk €35 - €65
Balustrade €60 - €300

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Welk soort hekwerk past bij jou?

Sierhekwerk

Sierhekwerk is hekwerk om de tuin of erf dat een stijlvolle uitstraling heeft. Je kan voor een klassieke uitstraling kiezen met meer krullen en andere versieringen of een moderne uitstraling. Modern sierhekwerk heeft meer strakke vormen. Dit type hekwerk maken ze van metaal. Voor sierhekwerk betaal je doorgaans meer dan voor andere soorten hekwerken. Gemiddeld kost een strekkende meter tussen de €30 en €90. Dit heeft te maken met het productieproces dat bij sierhekwerk intensiever is, omdat er verschillende vormen in gesmeed moeten worden. Een gecoat (verftechniek) sierhekwerk kost ongeveer tussen de €40 en €120. Coating is verkrijgbaar in bijna elke kleur.

Gaashekwerk

Gaashekwerk heeft een rustige uitstraling en wordt gemaakt van gaaspanelen. Het is dan ook het goedkoopste hekwerk. Voor 1 meter gaashekwerk betaal je ongeveer tussen de €2,50 en €25. Vaak wordt het gaas bijna altijd per rol van 25 meter verkocht. Binnen het onderdeel gaashekwerk is er een breed aanbod. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor kippengaas wat je al voor €23 per rol kan kopen. Je kan bijvoorbeeld ook voor tuingaas kiezen, wat pas verkrijgbaar is vanaf €42 per rol.

(Dubbel)staafmat hekwerk

Dubbelstaafmat hekwerk is hekwerk dat een combinatie is van spijlenhekwerk en een gaashekwerk. Het is stevig en toch charmant. De prijs van (dubbel)staafmat hekwerk hangt af van de keuzen of je gaat voor enkele of dubbele staafmatten. Kies je voor dubbelstaafmat dan kost dat ongeveer tussen de €14 en €55 per meter. De prijs van een enkelstaafmat hekwerk is ongeveer 25% goedkoper dan een dubbelstaafmat hekwerk.

Tuinhek van metaal: Spijlenhekwerk

Spijlenhekwerk is gemaakt van metalen spijlen en is daardoor zeer stevig. Spijlenhekwerk is verkrijgbaar vanaf ongeveer €34 per 100 x 100 cm. Deze prijs geldt voor verzinkt hekwerk. Als je kiest voor gecoat hekwerk, dan betaal je 10% extra. Waarom zou je kiezen voor coaten? Als je graag gekleurd en onderhoudsvrij hekwerk wilt hebben, dan is coaten een goede optie.

Balustrade

Balustrades zijn hekken of muurtjes die moeten voorkomen dat je bij hoogte verschil naar beneden kan vallen. Een balustrade zie je dan ook veel bij een dakterras, aan de rand van een balkon, galerij, trap, brug of vide. Een balustrade is het duurste hekwerk. Dat komt doordat het speciaal op maat gemaakt moet worden en het aan bepaalde veiligheidseisen moet voldoen. In de prijs spelen de afmetingen en het materiaal mee. Een glazen balustrade is bijvoorbeeld verkrijgbaar vanaf €62 per 100 x 100 cm en een roestvrijstalen balustrade, met dezelfde afmetingen, pas te krijg vanaf €115.

Wil je liever een houten hekwerk? Lees meer over houten hekwerken.

Wil je een prijsopgave op maat, passend bij jouw wensen en situatie? Dan kun je een vrijblijvende gratis offerte aanvragen.

Vraag een offerte aan

Offertes aanvragen