Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Aardpen laten slaan

Aardpen slaan: kosten

Ben je op zoek naar een vakman om een aardpen te laten slaan? Op deze pagina vind je prijsinformatie en meer. Vraag gratis offertes aan en Casius zal je in contact brengen met erkende vakmannen in jouw regio.

Aardpen slaan in jouw buurt

Kosten aardpen slaan

Hieronder een overzicht van de kosten om een aardpen te laten slaan:

Diepte aardpen Prijs
3 meter €125
5 meter €175
Meer dan 5 meter €240

Heb je nog een oude woning of beschikt de woning nog niet over een aardlekschakelaar of aardpen? Hierbij kan een elektricien je helpen. Ze kunnen je helpen bij het slaan van een aardpen, maar ook met de aanleg van elektriciteit in je woning en je woning moderniseren aan de hand van domotica.

Vanzelfsprekend weet je graag wat het slaan van een aardpen je nu net zal kosten. Deze kosten variëren en zijn afhankelijk van enkele factoren. Deze factoren zijn onder andere de plek waar de aardpen moet geslagen worden, de diepte en de dikte van de ondergrond en de grondsoort. Hoe dieper de aardpen moet geslagen worden, hoe hoger de aardpen slaan prijs zal liggen.

Hieronder een overzicht van de elektra kosten om een aardpen te slaan:

De kosten voor elektra beginnen bij €40 en kunnen gaan tot €1.200. De kosten om je meterkast te laten vervangen, kost meer naargelang het aantal groepen in je meterkast.

In de totaalkosten zit een deel kosten inbegrepen om het materiaal aan te kopen, inclusief btw, en de kosten om het door een elektricien te laten aansluiten, ook inclusief btw.

Een meterkast vervangen met zes groepen zal €1.000 kosten, waarvan €750 voor de aankoop is en €250 voor de aansluiting. Indien er acht of tien groepen in je meterkast zitten, kost het vervangen ervan respectievelijk €1.100 en €1.200. In deze €1100 zal de kost van de aankoop €850 bedragen en de kost van de aansluiting €300. In de kost van €1.200 voor de meterkast met tien groepen, zit €950 voor de aankoop en €350 voor de aansluiting.

Om een lichtpunt aan te laten brengen, inclusief één schakelaar, zal je €175 moeten betalen. De aankoopkosten bedragen hier €50 en de aansluiting €125. Om een WCD aan te laten brengen (een wandcontactdoos of een stopcontact), waarbij de leiding al aanwezig is, zal je €50 moeten neertellen, waarvan €15 aankoopkosten en €35 voor de aansluiting.

Richtprijs aardpen laten slaan

Hieronder een overzicht van alle richtprijzen voor het slaan van een aardpen:

De totale prijs: Inclusief de aardpen in de grond slaan en de kosten die de elektricien per uur aanrekent, zal liggen tussen €150 en €175.

Aankoopprijs: De richtprijs voor de aankoop van de aardpen is rond de €160 (inclusief de montage, de installatie en een aardlekbeveiliging).

Tot 3 meter diep: Een aardpen die minstens drie meter diep geplaatst wordt, kost €125.

Tot 5 meter diep: Een aardpen die vijf meter diep geplaatst wordt, kost €175.

Maximale diepte: Een aardpen slaan op maximale diepte kost €240.

Indien je meer wilt weten over de kosten van de aansluiting van een aardlekschakelaar of indien je een aardpen wil laten slaan, vraag je best een vrijblijvende offerte aan bij Casius. Zij brengen je in contact met een elektricien in jouw buurt.

Zelf aardpen slaan: verstandig of niet?

Je kan zonder probleem zelf een aardpen slaan, net zoals je zelf je meterkast kan aansluiten. Hou er uiteraard wel rekening mee dat de aardpen verbonden moet zijn met het elektrisch circuit en dat je de aardpen dieper dan tien meter in de grond moet slaan.

Hoe diep je de aardpen slaat, is echter wel afhankelijk van je woning. Gemiddeld is een normaal woonhuis twee tot 12 meter diep, doorgaans ligt deze diepte tussen de twee en de vier meter. In sommige gevallen kan je een diepte bereiken van tien tot 12 meter.

Hoe diep en hoe dik de aardpen is, hangt af van de soort grond en het grondwater waarin de aardpen aangeslagen moet worden. Het is dus vanzelfsprekend dat er specialisatie vereist is - hiermee kan een elektricien je het beste helpen.

Ter conclusie kunnen we dus stellen dat je best de aardpen laat slaan door een gespecialiseerde elektricien, tenzij je zelf bekend bent met het proces van een aardpen slaan en enige kennis hebt wat het slaan van een aardpen betreft.

Stappenplan

Het stappenplan om een aarding te plaatsen gaat als volgt:

Stap 1: Het vervangen van loden leidingen in uw woning, indien deze gebouwd is voor 1975.

Stap 2: Nagaan of alle groepen in de meterkast beveiligd zijn.

Stap 3: Indien de groepen niet beveiligd zijn, moeten aardlekschakelaars aangesloten worden.

Stap 4: De aardpen slaan (op een diepte van ongeveer 6 meter).

Wanneer het slaan van de aardpen voltooid is, zal je een certificaat ontvangen. Dit is een belangrijk document waarmee je in geval van brand kunt aantonen aan je verzekering dat je je verplichting nagekomen bent.

Conclusie aardpen slaan

Tenzij je er zelf kennis van hebt, werk je best samen met een erkende vakman om een aardpen te laten slaan. Uiteraard kost een aardpen laten slaan wel wat, maar uiteindelijk bespaar je jezelf veel kosten op langere termijn. Ook kan het je helpen wanneer er brand zou ontstaan in je woning. In zo'n geval kan je met je certificaat aantonen dat je een aarden hebt laten slaan en ben je verzekerd.

Aardpen laten slaan in jouw regio

Recente aanvragen voor een aardpen slaan

zondag 15 mei 2022

Aardpen slaan

Ik zoek een vakman om een Aardpen te slaan t.b.v. een nieuwe meterkast. De aardpen kan buiten in de grond worden geslagen en met een steenboor naar binnen worden gevoerd (geen beton).


Elektra en groepenkast Pijnacker
zaterdag 14 mei 2022

Aardpen slaan

Zoek een vakman voor het slaan van een aardpen, graag wat advies en info.


Elektra en groepenkast Terheijden
vrijdag 13 mei 2022

Aardpen slaan nieuwe loods

Zoek een vakman voor het slaan van een aardpen in de nieuwe loods.


Elektra en groepenkast Assen
vrijdag 13 mei 2022

Aardpen slaan

Aardpen slaan


Elektra en groepenkast Haelen
vrijdag 13 mei 2022

Aardpen slaan

Ik zoek een vakman voor het slaan van een aardpen


Elektra en groepenkast Ede
donderdag 12 mei 2022

Aardpen slaan winkelpand

Zoek een vakman voor het slaan van een aardpen bij een winkelpand.


Elektra en groepenkast Schoorl

Offertes aanvragen van elektriciens

Offertes aanvragen