Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Aardpen

Aardpen slaan

Aardpen slaan

Wist je dat een aardpen verplicht is in je woning? Heb je een woning van voor de jaren zeventig, dan heb je een grote kans dat je nog geen aardpen hebt. Lees hieronder informatie en krijg een idee van de kosten.

Heb jij een oude woning of pand zonder aardpen? Of heb je nog geen aardlekschakelaar? Ben je opzoek naar een elektricien die je daarbij kan helpen? 

De elektriciens via Casius staan voor je klaar voor zowel grote als kleine klussen. Zo word je niet alleen geholpen bij het slaan van een aardpen, maar ook bij het aanleggen van elektra in je woning en het moderniseren van je huidige woning met domotica. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt. 

Weet je al zeker dat je een aardpen wilt laten slaan? Wil je graag dat een erkende elektricien bij je langskomt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in en ontvang tot 3 gratis en vrijblijvende offertes!

Aardpen slaan kosten

De kosten om een aardpen te slaan variëren per geval. De prijs is afhankelijk van waar de pen geslagen moet worden, de diepte en de dikte van de aardpen die nodig is. Verder is het afhankelijk van jouw elektrische circuit, de aansluiting van de pen hierop en de grondsoort onder of naast je huis en in je tuin.

Hoe dieper de aardpen geslagen moet worden, hoe hoger de kosten. Als de grondsoort lastig is, doordat het bijvoorbeeld hard of moeilijk bereikbaar is, zullen de kosten ook hoger liggen.

De gemiddelde richtprijs die gerekend wordt voor het aanschaffen van een aardpen, inclusief de montage en de installatie in de groepenkast en de aardlekschakelaar, ligt rond de €160. De totale kosten met het slaan van de aardpen in de grond en de kosten per uur van de elektricien liggen gemiddeld tussen de €150 en €175. 

Hieronder in de tabel geven wij een prijsindicatie van de verschillende prijzen.
Let op: de elektriciens via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Diepte aardpen Prijs
3 meter €125
5 meter €175
Meer dan 5 meter €240

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Aardpen 2

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Waarom een aardpen laten slaan?

Een aardpen transporteert de zogenoemde lekkende energie naar de aarde, bij bijvoorbeeld kortsluiting of overbelasting van de elektriciteit in je huis. Ook bij blikseminslag zorgt de aarding voor de juiste geleiding. Zonder aardpen zou de elektriciteit zelf zijn weg vinden naar waar het minste weerstand is en kan zo een brand veroorzaken.

Een aardpen functioneert alleen goed met een aardlekschakelaar. Deze aardlekschakelaar kan een fout in het circuit detecteren en de bijbehorende groep uitschakelen, waardoor de energie via de pen weglekt. Zo blijft je huis zo veilig mogelijk beschermt tegen brandschade door elektriciteit.

Tegenwoordig worden alle huizen met een aardpen en aardlekschakelaar opgeleverd. Pas rond de jaren zeventig werd dit verplicht in alle huizen, waardoor er een kans is dat er in oudere woningen en panden er nog geen aardpen aanwezig is. Is dat bij jou het geval? Een aardpen laten slaan is dan nodig, net als het laten aansluiten van de aardpen op de aardlekschakelaar. 

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aardpen aanvragen

donderdag 21 oktober 2021

Aardpen laten slaan

Moet een aardpen laten slaan voor een klant in de tuin betreft een nieuwbouw


Elektra en groepenkast Hengelo
donderdag 21 oktober 2021

Aardpen aanbrengen

Ik zoek een vakman die voor mij een aardpen aanbrengen en aansluiten op Groepenkast. Spoed!!!


Elektra en groepenkast Almere
woensdag 20 oktober 2021

aardpen slaan en aansluiten

De koperen waterleiding is vervangen door een kunststof leiding en daarmee is de aarding weggevallen.


Elektra en groepenkast Bilthoven
woensdag 20 oktober 2021

Aardpen slaan

Ik wil graag de prijs van aardepen slaan weten. De draad van meter kast naar aardpen is wel aanwezig, maar de aardpen zit niet meer aangesloten. ik heb wat zand in de kruipruimte in gegooid, en nu ik weet niet waar de aardepen is , dus moet een nieuw in.


Elektra en groepenkast Rotterdam
woensdag 20 oktober 2021

Aardpen slaan

Er moet een aardpen geslaan worden in een bestaande woning (bouwjaar 1906).


Elektra en groepenkast Hilversum
maandag 18 oktober 2021

Aanbrengen van een aardpen

Graag zou ik voor ons nieuw huis een offerte opvragen voor het aanbrengen van een aardpen incl aansluiten op een metalen gasleiding en water leiding. Let op wij zijn pas eigenaar van het huis vanaf 1-11-2021


Elektra en groepenkast Apeldoorn
maandag 18 oktober 2021

Aardpen slaan

Moet minder dan 100 ohm zijn. Er is al een (te slechte) aardpen aanwezig


Elektra en groepenkast Hengelo
donderdag 14 oktober 2021

Meterkast vervangen en slaan van aardpen

Ivm komst laadpaal hybride auto blijkt dat er wel een groep over is, maar dat de aardlekschakelaar maar op 4 groepen aangesloten is. Daarnaast is de aarde nog op de waterleiding aangesloten.


Elektra en groepenkast Hilversum
donderdag 14 oktober 2021

Aardpen slaan

Na telefonisch contact stuur ik u een bericht voor het ontvangen van een offerte, graag hoor ik wat er bij de prijs is inbegrepen. Omdat ik mijn stroomverbindingen in de meterkast laat verzwaren naar 3x25A kwam ik erachter dat ik geen aardpen heb voor de aardedraad. Alle groepen zitten achter een aardlekschakelaar. Het betreft een jaren 40 woning te Utrecht - Schoenerstraat. De meterkast bevindt zich onder de trap naast de voordeur. Het verzwaren van de meterkast moet nog plaatsvinden. De kruipluik is goed bereikbaar, ik trek zelf de aardedraad. De kruipluik is goed bereikbaar via de voordeur.


Elektra en groepenkast Utrecht
Offertes aanvragen