Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Wandtegels tegelzetter

Keukentegels

Zoek je een tegelzetter voor het betegelen van je keuken? Hier vind je informatie, prijzen en opmaat gemaakte offertes.

Wil je jouw keuken laten betegelen? Dit is een klus die vaak bij verbouwingen of opknapbeurten van het huis wordt gedaan. Elke handige doe-het-zelver kan dit in principe zelf, maar voor het beste resultaat besteed je dit uit aan een erkende tegelzetter. De erkende tegelzetters via Casius staan voor je klaar voor zowel kleine als grote klussen. Gaat het bijvoorbeeld alleen om de vloertegels van de keuken die gelegd moeten worden? Dat is voor onze vakmannen geen probleem. Of gaat het alleen om de tegels van de keukenwand? Ook dat is geen probleem. Wil je de wandtegels van de keuken én de vloertegels laten leggen? Ook dan zit je bij ons goed.

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je het tegelwerk in je keuken wil laten uitvoeren? Wil je graag dat een tegelzetter bij je langskomt om alle vakkundige normen te bespreken rondom de klus? Vul dan het offerte formulier in!

Hoeveel kost een keuken betegelen?

Keukentegels laten plaatsen of vervangen, wat kost dat nou? De exacte kosten voor het plaatsen van de tegels in de keuken hangen af van een aantal zaken. Zo heeft de totale oppervlakte wat aan keukentegels geplaatst moet worden, invloed op de uiteindelijk prijs. Daarnaast hebben ook het soort tegel, of er lastige patronen gelegd moeten worden en de kosten voor de vakman invloed op de uiteindelijke kosten. 

Om je een idee te geven met welke kosten je rekening moet houden voor het tegelwerk in je keuken, hebben wij hieronder een prijzenoverzicht gemaakt. 

Let op: de keukenspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van je klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Type Gemiddelde prijs per m²
Tegels €10 - €150
Wandtegels €10 - €75
- Keramisch €9 - €40
- Natuursteen €20 - €70
Vloertegels €15 - €160
Loon tegelzetter €30 - €45
Materiaal (lijm, voegmiddel, etc) €10 - €20

De totale gemiddelde kosten voor de keukentegels laten leggen, liggen dus tussen de €45 en €225. Daar moeten we wel bij zeggen dat dit slechts het puntje van de ijsberg is. Om je een beter beeld te geven van de uiteindelijke kosten voor het tegelwerk van je keuken, zetten we drie prijsvoorbeelden voor je op een rij. 

Let op: de keukenspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van je klus afwijken van de prijzen die hieronder worden genoemd.

 • Voordeligste optie keukentegels laten zetten: Wil je alleen de tegelwand (ongeveer 2 m²) boven het aanrecht laten betegelen met voordelige keramische tegels? Hou dan rekening met een gemiddelde eindprijs van rond de €140. 
 • Gemiddelde optie keukentegels laten zetten: Wil je de complete keukenmuur laten betegelen? Wil je deze laten betegelen met luxe keramische keukentegels? Hou dan rekening met een gemiddelde eindprijs van rond de €835 à €850. 
 • Grootste en meest luxueuze optie keukentegels laten zetten: Wil je de keukenwand én de keukenvloer laten betegelen dat samen een gemiddeld oppervlak heeft van 35 m²? Wil je dit oppervlak laten betegelen met kwalitatieve tegels? Hou in dat geval rekening met een gemiddelde kostprijs van rond de €3.550.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Tegelzetter

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Keuzes die de prijs van de klus bepalen

Ga je de prijs voor het laten betegelen van je keuken in detail bekijken, dan zie je dat de prijs voor het grootste gedeelte bestaat uit de kosten voor de tegels. Deze kunnen heel erg uiteenlopen. Daarnaast zijn er nog andere zaken die van invloed zijn op het totale kostenplaatje. Hieronder zetten wij deze voor je op een rij. 

De tegels

Je kan kiezen voor ofwel keramische tegels, ofwel natuurstenen tegels. Voor in de keuken wordt het meest gekozen voor geglazuurde keramische tegels. Dit komt omdat dit soort tegels water-, vlek- en hittebestendig zijn. 

Kies je voor een ander soort tegel? Dan raden wij aan om deze tegels te laten impregneren. Handig om te weten is dat 1 liter impregneermiddel gemiddeld tussen de €30 à €35 kost. Met zo een fles kan je rond de 20 à 35 m² tegels impregneren. De impregneerlaag zorgt ervoor dat je tegels, net als de geglazuurde keramische tegels, water-, vlek- en hittebestendig zijn, zodat je er heel wat jaren van kan genieten. 

Hieronder geven wij een kostenoverzicht van de gemiddelde prijs per type tegel. De prijs is per m². 

Let op: de kosten van de tegels kunnen verschillen afhankelijk van waar je (of de vakman) ze aanschaft. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van jouw tegels afwijken van de prijzen die in de tabel genoemd worden.

Tegelsoort Prijs per m²
Keramisch €10 - €80
Faience €10 - €45
Gres €15 - €65
Terracotta €17 - €41
Cement €60 - €85
Natuursteen €30 - €155
Leisteen €30 - €155
Hardsteen €35 - €135
Kalksteen €40 - €140
Kwartsiet €45 - €155
Graniet €55 - €110
Marmer €55 - €135
Portugese keukentegel €60 - €70

De tegelzetter

Naast het soort tegel dat je aanschaft heeft de tegelzetter die je kiest invloed op de prijs. Het gemiddelde loon van een tegelzetter ligt tussen de €30 à €45 per m² of per uur. 

Heb je een kleinschalig of eenvoudig project? Dan kan het zo zijn dat de tegelzetter één totaal bedrag rekent voor het volledige project.

Je kan er altijd voor kiezen om eerst een adviesgesprek te hebben met de tegelzetter. Meestal kost zo een gesprek rond de €50, als je na afloop van het gesprek daadwerkelijk ervoor kiest om met de tegelzetter in zee te gaan.  

Legverband

Het soort legverband heeft ook invloed op de prijs. Maar ook heeft het invloed op de sfeer in je huis. 

De meest gebruikte legverbanden voor wandtegels zijn: 

 • Volsteensverband;
 • Halfsteensverband;
 • Diagonaal verband.

Wil je net dat beetje extra’s in je huis creëren? Kies dan voor een speciaal legverband voor wandtegels: 

 • Wildverband;
 • Romaans verband;
 • Molenwiek.

Hou daarbij wel in je achterhoofd dat het leggen van speciale legverbanden wel meer tijd kost dan een normaal legverband. Daarom kost het leggen van speciale legverbanden meer dan het leggen van normale legverbanden.

Vloerverwarming of niet?

Heb je tijdens het koken altijd koude voeten en ben je dat helemaal beu? Wil je daarnaast je keuken op een aangename manier verwarmen? In beide gevallen is vloerverwarming een hele goede oplossing.

Vloerverwarming verwarmt heerlijk je voeten tijdens het koken, maar daarnaast bespaart het ook veel ruimte: je hebt geen radiatoren meer nodig. Wil je wel vloerverwarming, maar niet als hoofdverwarming? Vloerverwarming kan je ook als bijverwarming gebruiken!

Hou er wel rekening mee dat vloerverwarming in twee verschillende vormen voorkomt. Je kan vloerverwarming infrezen, of het laten plaatsen in de vorm van krimpnetten

Bij infrezen worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer verwerkt. Heb je geen dekvloer (dit is vaak het geval bij veel nieuwbouwwoningen)? Dan wordt de vloerverwarming vaak geplaatst als krimpnetten. De buizen worden dan vastgemaakt aan noppenplaten of staalnetten. Daaroverheen wordt dan de afwerkvloer geplaatst.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

 • Vakbekwaamheid & ervaring;
 • Klanttevredenheid;
 • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor keukentegels

maandag 13 maart 2023

60 m tegels leggen

Wij willen gaan breken en weer bouwen! De eiken vloer in onze woonkamer ligt verlijmd en geniet op een spaanplaat op een oude tegelvloer. Daar is geen vloerverwarming. In de keuken is een paar jaar geleden pvc verlijmd op een tegelvloer met daaronder vloerverwarming. In de hal en wc liggen tegels met daaronder vloerverwarming. Dat alles afgewerkt met mdf-plinten. De bedoeling: Alles eruit en nieuwe tegels erin met vloerverwarming plus bijpassende plinten.


Tegelwerk en betegelen Helmond
donderdag 09 maart 2023

Tegelvloer zetten of vervangen

Betegel van begane grond van woning (kamer, keuken, hal, bijkeuken en garage) ca 125 m2 Wat is het toepassingsgebied van de tegelwerken?: woonvloer / interieurtoepassing Hoeveel vierkante meter moet er geplaatst worden?: meer dan 100 m² Welke vlakken wil je laten betegelen?: vloeren Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Tegelwerk en betegelen Assen
woensdag 01 maart 2023

Vervangen wandtegels keuken

Het verwijderen van 2,5m2 wandtegels, stuken en plaatsen nieuwe wandtegels 3,5m2. Drie stopcontacten. We zoeken een echte vakman, aangezien we op zoek naar een mooi eindresultaat. Oplevering voor 1 april.


Tegelwerk en betegelen Apeldoorn
woensdag 22 februari 2023

Gangvloer betegelen (+/- 8.3 m2)

Graag vrijblijvende offerte voor het betegelen van de vloer van de gang + toilet + open kast; 8.3 m2, begane grond, onregelmatige vorm (zie de vloerplan en de foto’s). Het werk omvat: 1. Bestande plinten en plintneuten sloppen. 2. Bestaande vloertegels (45x45 cm) sloppen. Er is een elektrische vloerverwarming eronder (blijft). Stukje vloerbedekking verwijderen. 3. Egaliseren, als nodig. 4. Nieuwe tegels lijmen (Sphinx Belvedere Antraciet Mat 60x60, KK444015, 9.7 m2 – beschikbaar). 5. Voegen (lichtgrijs). 6. Nieuwe plinten lijmen +/- 12 m lang (MDF, 90 x 12 mm – beschikbaar). 7. Nieuwe plintneuten lijmen 8 stuks (MDF, 100 x 75 x 18 mm – beschikbaar). 8. De randen in het toilet en naast de deuren met siliconen afdichten +/- 4,5 m lang (lichtgrijs). De moederverf van de muren en deuren is beschikbaar (voor een mogelijke reparatie). Er liggen al dezelfde tegels in de keuken - dat wordt een voorbeeld voor dit werk. De werkzaamheden moeten tussen nu en end maart gebeuren op de strikt afgesproken dagen.


Tegelwerk en betegelen Den Haag
dinsdag 21 februari 2023

Tegelvloer aanleggen 160m2

Ik wil graag in de woonkamer, keuken en berging tegels laten leggen. Het gaat om 160m2 met tegels van 60x120cm. De vloeren zijn al vlak.


Tegelwerk en betegelen Wijchen
dinsdag 14 februari 2023

Sloop en afvoer keuken incl. tegels.

Maat 3 x2.80 meter L-vorm. Uitvoering op 10 maart.


Tegelwerk en betegelen Veenendaal
zaterdag 11 februari 2023

Tegels op wand van keuken plaatsen

We would like to install tiles in the kitchen on the wall (please, see attached photo for all details) to protect it from staining. Currently, the wall is covered with a thin layer of wall paper. We will arrange tiles ourselves but we need help with the installation. Many thanks.


Tegelwerk en betegelen Nieuwegein
dinsdag 31 januari 2023

2 m2 Tegels zetten (keukenachterwand)

Twee aan elkaar grenzende wanden (in een hoek) in de keuken van een nieuwbouwappartement laten betegelen. Een wand is tussen het aanrecht en de bovenkasten (238 x 60 cm) met twee stopkontakten. Het tweede stuk wand is tussen de eerste wand en een spatscherm van de kookplaat (66 x 60 cm). De tegels heb ik al (Metro 7,5x15 wit glans).


Tegelwerk en betegelen Delft
vrijdag 27 januari 2023

Keuken wand betegelen 5,4m2

Ik wil graag een keukenwand betegelen. Het gaat om 5,4m2. Het gaat om een wandje boven het aanrecht.


Tegelwerk en betegelen Eindhoven
zaterdag 19 november 2022

Tegelvloer aanleggen (~15m2)

In de keuken en een kleine gangetje wil ik tegelvloer laten leggen, ongeveer 15 vierkante meter in totaal. De tegels zal ik zelf aanschaffen. Momenteel liggen er plavuizen, hier kan het overheen gedaan worden indien dat mogelijk is.


Tegelwerk en betegelen Doetinchem
vrijdag 18 november 2022

Tegels zetten in keuken (~9m2)

We willen in de keuken tegels zetten en bijsnijden. We hebben 5m2 gehaald aan tegels van 25x36 cm (domino stuco grey). We willen ze laten zetten op de keukenwand. Er zit een stuk bij het raam dat 16.3 cm hoog is en breed ongeveer 131 cm. Dit zal sowieso bijgesneden worden en 2 stopcontacten op twee verschillende wanden. Daar tegels daarvoor zouden ook bijgesneden worden. De totale afmeting van de muur minus voorgaand gedeelte bij het raam is verder 432 cm breed bij een hoogte van 2 tegels boven elkaar , 50 cm hoog. Daarnaast zal er ook een gedeelte van de wandtegel aangepast moeten worden i.v.m. het stopcontact.


Tegelwerk en betegelen Sappemeer
woensdag 26 oktober 2022

Tegelvloer aanleggen (~15m2)

Graag zou ik een offerte willen ontvangen om een tegelvloer te laten leggen. Dit zal in de keuken, de toilet en wasruimte moeten gebeuren, van in totaal ongeveer 15m2. De huidige vloer zal ik zelf verwijderen.


Tegelwerk en betegelen Den Haag
dinsdag 25 oktober 2022

Tegelwerk, binnen (25m2)

ik heb een kleine badkamer, een wc en een keuken dat ik wil laten betegelen. Ik schat dat het gaat om ongeveer 25m2. De vraag is nog even of de huidige tegels verwijderd moeten worden of dat het over de bestaande tegels heen kan.


Tegelwerk en betegelen Den Haag
zondag 16 oktober 2022

Vloertegels leggen in de keuken

Ik wil de vloertegels vt Verona (302) van Praxis laten leggen in mijn keuken (prijs is 26,99 per pak). De keuken is 6 vierkante meter bij elkaar.


Tegelwerk en betegelen Alkmaar
zaterdag 15 oktober 2022

2,5 m2 wandtegels plaatsen

2,5 m2 wandtegels plaatsen in de keuken. Tussen werkblad en kasten. Tegels heb ik al 15x15 cm. Lijm, voegmiddel en hoekprofiel heb ik niet.


Tegelwerk en betegelen Etten-Leur
donderdag 06 oktober 2022

Keukenwand betegelen (4m2)

Ik wil graag de wand boven het aanrecht laten betegelen. Dit is ongeveer 4m2. De tegels zal ik zelf aanschaffen.


Tegelwerk en betegelen Nijmegen
dinsdag 06 september 2022

1,2 m2 keuken achterwand tegelen

Tegels van 25x40cm aanwezig om 2 stroken te plaatsen om 50x250cm te vullen


Tegelwerk en betegelen Utrecht
dinsdag 30 augustus 2022

Tegelvloer aanleggen (~36m2)

Rond 26 september zoeken we iemand voor het leggen van tegels in een nieuwbouwwoning in Groningen. Het gaat om circa 36m2: de keuken en hal van de woning. De tegels zijn 61,5 x 61,5cm. De tegels worden een week eerder inclusief kit, cement en poederlijm geleverd aan huis en zijn dus al aanwezig.


Tegelwerk en betegelen Groningen
woensdag 24 augustus 2022

Keukenwand betegelen (~4m2)

Ik zoek een tegelzetter om de keukenwand te betegelen. Ik schat een wandje van ongeveer 4m2. Graag ontvang ik offerte.


Tegelwerk en betegelen Den Haag
donderdag 18 augustus 2022

Tegelmuur in keuken verlengen met 60 cm

In verband met een nieuw, langer keukenblad, moeten er extra tegels komen boven het keukenblad, een verlenging van 60 cm. Het gaat om standaard witte tegels van 15 x 15 cm. Aanschaf tegels in overleg.


Tegelwerk en betegelen Amsterdam
maandag 15 augustus 2022

tegels plaatsen voor spatwand keuken

Ik zoek een tegelzetter voor het plaatsen van tegels in de keuken als spatwand, afmeting circa 1.8 meter bij 60 cm


Tegelwerk en betegelen Twello
zondag 24 juli 2022

Plintboiler plaatsen

Plintboiler plaatsen in de keuken en in de badkamer. In de badkamer is een stroomkabel die niet is afgemonteerd. In de keuken moet je de plint boiler plaatsen tussen de vloer en de onderkant van het keukenblok. In de keuken is er wel een stopcontact. Ik woon


Tegelwerk en betegelen Arnhem
vrijdag 22 juli 2022

Tegelvloer leggen in de bijkeuken (5m2)

Tussenruimte/bijkeuken van 180x275 (5m2) willen we graag de vloer met isolerende platen (XPS ) en betegelen met 60x30 tegels. Graag op heel korte termijn.


Tegelwerk en betegelen Rijnsburg
donderdag 21 juli 2022

Tegels leggen in de keuken

Ik wil een tegelvloer in mijn keuken en ik wil het laten leggen graag door jullie laten uitvoeren. zie bijlage voor foto keuken. Gaat om 5 m2 ongeveer.


Tegelwerk en betegelen Utrecht
donderdag 07 juli 2022

Travertin plaatsen op de vloer (10 m2)

Zoek een vakman om travertin te plaatsen op de keukenvloer waar vloerverwarming ligt. Gaat ongeveer om 10 m2.


Tegelwerk en betegelen Kortgene
woensdag 08 juni 2022

Tegelvloer zetten

Keuken van 3 meter bij 1.5 meter tegelen visgraat.


Tegelwerk en betegelen Halfweg
maandag 06 juni 2022

Wand en vloertegels leggen badkamer. Vloertegels leggen in woonkamer, keuken en 2 slaapkamers.

Witte wandtegel badkamer 60x30 te plaatsen. Vloertegels 120. X 19 houtmotief te plaatsen in wildverband in badkamer, keuken, woonkamer en 2 slaapkamers.


Tegelwerk en betegelen Scherpenisse
maandag 06 juni 2022

Sanitaire installaties

Op zoek naar 1) Plint close-in boiler voor de keuken 2) elektrische boiler voor de badkamer beide incl. Installatie.


Tegelwerk en betegelen Nieuwerkerk aan den IJssel
zondag 05 juni 2022

Keuken betegelen

3.4m² tegels (13 ×40 cm) in de keuken plaatsen. Ondergrond is nieuw glad stucwerk. Afwerking eindhoeken met RVS-mat strip / 3x 70 cm. Met voorstrijk en afvoegen.


Tegelwerk en betegelen Maarssen
donderdag 26 mei 2022

Badkamer verplaatsen en toilet 1e verdieping

ik wil iemand laten komen om te kijken naar hoeveel de verbouwing van mijn huis gaat kosten. ik heb nog geen huissleutel, maar er moet in de toekomst een wc geplaatst worden, een bijkeuken en een badkamer. er missen een aantal muren en alles moet nog betegeld worden.


Tegelwerk en betegelen Oosterhout
Offertes aanvragen