Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Wandtegels tegelzetter

Keukentegels

Zoek je een tegelzetter voor het betegelen van je keuken? Hier vind je informatie, prijzen en opmaat gemaakte offertes.

Wil je jouw keuken laten betegelen? Dit is een klus die vaak bij verbouwingen of opknapbeurten van het huis wordt gedaan. Elke handige doe-het-zelver kan dit in principe zelf, maar voor het beste resultaat besteed je dit uit aan een erkende tegelzetter. De erkende tegelzetters via Casius staan voor je klaar voor zowel kleine als grote klussen. Gaat het bijvoorbeeld alleen om de vloertegels van de keuken die gelegd moeten worden? Dat is voor onze vakmannen geen probleem. Of gaat het alleen om de tegels van de keukenwand? Ook dat is geen probleem. Wil je de wandtegels van de keuken én de vloertegels laten leggen? Ook dan zit je bij ons goed.

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je het tegelwerk in je keuken wil laten uitvoeren? Wil je graag dat een tegelzetter bij je langskomt om alle vakkundige normen te bespreken rondom de klus? Vul dan het offerte formulier in!

Hoeveel kost een keuken betegelen?

Keukentegels laten plaatsen of vervangen, wat kost dat nou? De exacte kosten voor het plaatsen van de tegels in de keuken hangen af van een aantal zaken. Zo heeft de totale oppervlakte wat aan keukentegels geplaatst moet worden, invloed op de uiteindelijk prijs. Daarnaast hebben ook het soort tegel, of er lastige patronen gelegd moeten worden en de kosten voor de vakman invloed op de uiteindelijke kosten. 

Om je een idee te geven met welke kosten je rekening moet houden voor het tegelwerk in je keuken, hebben wij hieronder een prijzenoverzicht gemaakt. 

Let op: de keukenspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van je klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Type Gemiddelde prijs per m²
Tegels €10 - €150
Wandtegels €10 - €75
- Keramisch €9 - €40
- Natuursteen €20 - €70
Vloertegels €15 - €160
Loon tegelzetter €30 - €45
Materiaal (lijm, voegmiddel, etc) €10 - €20

De totale gemiddelde kosten voor de keukentegels laten leggen, liggen dus tussen de €45 en €225. Daar moeten we wel bij zeggen dat dit slechts het puntje van de ijsberg is. Om je een beter beeld te geven van de uiteindelijke kosten voor het tegelwerk van je keuken, zetten we drie prijsvoorbeelden voor je op een rij. 

Let op: de keukenspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van je klus afwijken van de prijzen die hieronder worden genoemd.

 • Voordeligste optie keukentegels laten zetten: Wil je alleen de tegelwand (ongeveer 2 m²) boven het aanrecht laten betegelen met voordelige keramische tegels? Hou dan rekening met een gemiddelde eindprijs van rond de €140. 
 • Gemiddelde optie keukentegels laten zetten: Wil je de complete keukenmuur laten betegelen? Wil je deze laten betegelen met luxe keramische keukentegels? Hou dan rekening met een gemiddelde eindprijs van rond de €835 à €850. 
 • Grootste en meest luxueuze optie keukentegels laten zetten: Wil je de keukenwand én de keukenvloer laten betegelen dat samen een gemiddeld oppervlak heeft van 35 m²? Wil je dit oppervlak laten betegelen met kwalitatieve tegels? Hou in dat geval rekening met een gemiddelde kostprijs van rond de €3.550.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Tegelzetter

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Keuzes die de prijs van de klus bepalen

Ga je de prijs voor het laten betegelen van je keuken in detail bekijken, dan zie je dat de prijs voor het grootste gedeelte bestaat uit de kosten voor de tegels. Deze kunnen heel erg uiteenlopen. Daarnaast zijn er nog andere zaken die van invloed zijn op het totale kostenplaatje. Hieronder zetten wij deze voor je op een rij. 

De tegels

Je kan kiezen voor ofwel keramische tegels, ofwel natuurstenen tegels. Voor in de keuken wordt het meest gekozen voor geglazuurde keramische tegels. Dit komt omdat dit soort tegels water-, vlek- en hittebestendig zijn. 

Kies je voor een ander soort tegel? Dan raden wij aan om deze tegels te laten impregneren. Handig om te weten is dat 1 liter impregneermiddel gemiddeld tussen de €30 à €35 kost. Met zo een fles kan je rond de 20 à 35 m² tegels impregneren. De impregneerlaag zorgt ervoor dat je tegels, net als de geglazuurde keramische tegels, water-, vlek- en hittebestendig zijn, zodat je er heel wat jaren van kan genieten. 

Hieronder geven wij een kostenoverzicht van de gemiddelde prijs per type tegel. De prijs is per m². 

Let op: de kosten van de tegels kunnen verschillen afhankelijk van waar je (of de vakman) ze aanschaft. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van jouw tegels afwijken van de prijzen die in de tabel genoemd worden.

Tegelsoort Prijs per m²
Keramisch €10 - €80
Faience €10 - €45
Gres €15 - €65
Terracotta €17 - €41
Cement €60 - €85
Natuursteen €30 - €155
Leisteen €30 - €155
Hardsteen €35 - €135
Kalksteen €40 - €140
Kwartsiet €45 - €155
Graniet €55 - €110
Marmer €55 - €135
Portugese keukentegel €60 - €70

De tegelzetter

Naast het soort tegel dat je aanschaft heeft de tegelzetter die je kiest invloed op de prijs. Het gemiddelde loon van een tegelzetter ligt tussen de €30 à €45 per m² of per uur. 

Heb je een kleinschalig of eenvoudig project? Dan kan het zo zijn dat de tegelzetter één totaal bedrag rekent voor het volledige project.

Je kan er altijd voor kiezen om eerst een adviesgesprek te hebben met de tegelzetter. Meestal kost zo een gesprek rond de €50, als je na afloop van het gesprek daadwerkelijk ervoor kiest om met de tegelzetter in zee te gaan.  

Legverband

Het soort legverband heeft ook invloed op de prijs. Maar ook heeft het invloed op de sfeer in je huis. 

De meest gebruikte legverbanden voor wandtegels zijn: 

 • Volsteensverband;
 • Halfsteensverband;
 • Diagonaal verband.

Wil je net dat beetje extra’s in je huis creëren? Kies dan voor een speciaal legverband voor wandtegels: 

 • Wildverband;
 • Romaans verband;
 • Molenwiek.

Hou daarbij wel in je achterhoofd dat het leggen van speciale legverbanden wel meer tijd kost dan een normaal legverband. Daarom kost het leggen van speciale legverbanden meer dan het leggen van normale legverbanden.

Vloerverwarming of niet?

Heb je tijdens het koken altijd koude voeten en ben je dat helemaal beu? Wil je daarnaast je keuken op een aangename manier verwarmen? In beide gevallen is vloerverwarming een hele goede oplossing.

Vloerverwarming verwarmt heerlijk je voeten tijdens het koken, maar daarnaast bespaart het ook veel ruimte: je hebt geen radiatoren meer nodig. Wil je wel vloerverwarming, maar niet als hoofdverwarming? Vloerverwarming kan je ook als bijverwarming gebruiken!

Hou er wel rekening mee dat vloerverwarming in twee verschillende vormen voorkomt. Je kan vloerverwarming infrezen, of het laten plaatsen in de vorm van krimpnetten

Bij infrezen worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer verwerkt. Heb je geen dekvloer (dit is vaak het geval bij veel nieuwbouwwoningen)? Dan wordt de vloerverwarming vaak geplaatst als krimpnetten. De buizen worden dan vastgemaakt aan noppenplaten of staalnetten. Daaroverheen wordt dan de afwerkvloer geplaatst.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

 • Vakbekwaamheid & ervaring;
 • Klanttevredenheid;
 • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor keukentegels

woensdag 08 juni 2022

Tegelvloer zetten

Keuken van 3 meter bij 1.5 meter tegelen visgraat.


Tegelwerk en betegelen Halfweg
maandag 06 juni 2022

Wand en vloertegels leggen badkamer. Vloertegels leggen in woonkamer, keuken en 2 slaapkamers.

Witte wandtegel badkamer 60x30 te plaatsen. Vloertegels 120. X 19 houtmotief te plaatsen in wildverband in badkamer, keuken, woonkamer en 2 slaapkamers.


Tegelwerk en betegelen Scherpenisse
maandag 06 juni 2022

Sanitaire installaties

Op zoek naar 1) Plint close-in boiler voor de keuken 2) elektrische boiler voor de badkamer beide incl. Installatie.


Tegelwerk en betegelen Nieuwerkerk aan den IJssel
zondag 05 juni 2022

Keuken betegelen

3.4m² tegels (13 ×40 cm) in de keuken plaatsen. Ondergrond is nieuw glad stucwerk. Afwerking eindhoeken met RVS-mat strip / 3x 70 cm. Met voorstrijk en afvoegen.


Tegelwerk en betegelen Maarssen
donderdag 26 mei 2022

Badkamer verplaatsen en toilet 1e verdieping

ik wil iemand laten komen om te kijken naar hoeveel de verbouwing van mijn huis gaat kosten. ik heb nog geen huissleutel, maar er moet in de toekomst een wc geplaatst worden, een bijkeuken en een badkamer. er missen een aantal muren en alles moet nog betegeld worden.


Tegelwerk en betegelen Oosterhout
woensdag 18 mei 2022

Tegels zetten (~20m2)

Ik zoek een goede tegelzetter voor de wc, keukentje en schouw. De oppervlakte wil ik graag laten opmeten door de vakman. Ik schat de oppervlakte op een 20m2. Gelieve in juni uitvoeren.


Tegelwerk en betegelen Hilversum
woensdag 11 mei 2022

Vervangen en plaatsen van meer tegels in de hondenkeuken

Oude tegels op de wand vervangen door keramische tegels en meer tegels plaatsen dan er nu zijn. Tevens de vloertegels vervangen of nieuwe eroverheen leggen. De ruimte is 2,5 bij 4 meter.


Tegelwerk en betegelen Dreumel
zaterdag 07 mei 2022

Keramische tegels leggen 90x90 150 m2

Woonkamer en keuken en entree leggen van tegelvloer


Tegelwerk en betegelen Tegelen
maandag 02 mei 2022

Tegels leggen in visgraat-patroon

Wij willen graag een visgraat-patroon laten leggen met relatief grote (lange) tegels (1,20x20). Deze komt te liggen op een ondergrond van cement (beton + 70mm cementdekvloer). Het gaat over een woonkamer + keuken met een oppervlak van zo'n 57m2. Het is nieuwbouw, dus daar zal egalisatie bij komen kijken als ik het goed begrijp. Tegels zijn al gekozen en we halen daar waarschijnlijk ook de lijm vandaan. Dit is van het merk Schönox. (Leverancier zei dat het nuttig kan zijn om dat te vermelden).


Tegelwerk en betegelen Nieuwegein
maandag 25 april 2022

50m2 keramische tegelvloer plaatsen ( SPOED)

Voor onze nieuwe woning in Koewacht zoeken wij een vakman om een keramische tegelvloer te leggen De ruimtes zijn; een hal, een woonkamer En een slaapkamer allemaal leeg en Op de begane grond. Tegels zijn stroken Van 22cm bij 85 Voegmortel inbegrepen 5 kg. voor 17 mei zouden we het mei af willen hebben ivm de keuken die word gebouwd.


Tegelwerk en betegelen Koewacht
maandag 25 april 2022

Wandje in de keuken betegelen ~5m2

Ik zoek een vakman die een wandje in de keuken kan betegelen. Dit gaat om ~5m2. De tegeltjes heb ik zelf al besteld. wanden Vierkante meter: 5 Huidige ondergrond: Beton Gewenste afwerking: Glad pleisterwerk (strak)


Tegelwerk en betegelen Alkmaar
maandag 11 april 2022

Ongeveer 1m2 tegelwerk in keuken

Door vernieuwing keuken en andere afzuigkap oud tegelwerk verwijderen en opnieuw tegelen. Ongeveer 2m2.


Tegelwerk en betegelen Voorhout
woensdag 06 april 2022

Tegelen wanden keuken

Tegelen van grote en kleine keukenwand. Ik heb zelf al tegels. Deze zijn 7,5. X 30 cm. Het gaat om ca 12M2 in totaal.


Tegelwerk en betegelen Amsterdam
dinsdag 22 maart 2022

Achterwand keuken betegelen (2m2)

Voor mijn achterwand in de keuken zoek ik een tegelzetten. Het gaat om ongeveer 2 vierkante meter. Verder hoeft er niks verwijderd te worden, ik denk namelijk dat eroverheen betegeld kan worden.


Tegelwerk en betegelen Purmerend
woensdag 16 maart 2022

Keukenwand deels betegelen

Het plaatsen van tegels van 15cm bij 5 cm als achterwand in de keuken. De tegels dienen recht onder elkaar te worden geplaatst (max hoogte +/- 20 cm). De achterwand is ongeveer 240 cm lang. Plint voor bovenkant en kleine gedeelte zijkant is aanwezig. Verder afkitten van de tegels ter hoogte van keukenblad (transparant? Ik heb geen kit). Zo ook voegen van de tegels in een passende kleur. Contactdozen/ lichtknop in overleg op de tegels of als uitsparing. Graag offerte op basis van bovenstaande info.


Tegelwerk en betegelen Amersfoort
maandag 14 maart 2022

35m2 tegelvloer leggen

Ik zoek een ervaren tegellegger die in onze nieuwe keuken 35m2 tegels kan leggen.


Tegelwerk en betegelen Winschoten
woensdag 09 maart 2022

Vloertegels leggen

Ik wil 13 m2 vloertegels laten leggen in wildverband (48x48 48,32 en 32x32) De tegels komen in de keuken, hal en wc (zie foto's)


Tegelwerk en betegelen Dalfsen
dinsdag 01 maart 2022

Mozaïek tegels in keuken zetten (~4m2)

Ik ben op zoek naar iemand die mozaïek tegeltjes in mijn keuken zou kunnen plaatsen. Het gaat om Hexagon tegeltjes brons om 2 plekken in de keuken. - boven het lage aanrecht zoals op het voorbeeld te zien is. gewenste hoogte is ongeveer 40 cm. lengte van het aanrecht is 3,70 meter + klein stukje het hoekje om t.p.v. de kookplaat. - In het 'inhammetje' in het hoge stuk van de keuken. Dit stuk is 1,2m bij 45 cm


Tegelwerk en betegelen Meerstad
zondag 27 februari 2022

Tegels zetten in badkamer en keuken (tot. ~7m2)

Ik zoek een tegelzetter die voor mij in de badkamer en keuken wandtegels kan zetten. In de badkamer moeten er wel een aantal tegels weggehaald worden. In totaal gaat het om ongeveer 7m2.


Tegelwerk en betegelen IJsselstein
zaterdag 26 februari 2022

Tegels aanbrengen 3 vierkante meter achterwand keuken

Tegelzetten er is nu een gewoon stuk muur met geverfde achterwand


Tegelwerk en betegelen Deventer
maandag 14 februari 2022

Tegelvloer leggen in nieuwbouwhuis

Ons nieuwbouwhuis wordt in 1e a 2e kwartaal van 2023 opgeleverd. Hiervoor willen wij een tegelvloer in de gang en woonkamer/keuken en aangrenzende tuinkamer. Het totaal oppervlak van al die ruimten komt op 72m2.


Tegelwerk en betegelen Waddinxveen
maandag 07 februari 2022

Betegelen keuken wandtegels (3.35 m²)

Ik wil 4 m² laten betegelen. De ondergrond bestaat uit gipsplaat. De tegels schaf ik zelf aan.


Tegelwerk en betegelen Wissenkerke
dinsdag 01 februari 2022

Een kleine wand voorzien van tegels

Ik zoek een tegelzetter voor het plaatsen van tegels in de keuken. Het betreft 4 m2 over een betonnen vlakke ondergrond. De tegels halen we zelf.


Tegelwerk en betegelen Amsterdam
zaterdag 29 januari 2022

Tegelsleggen in bijkeuken (~7m2)

Ik zoek een vakman om tegels te zetten in onze bijkeuken. We hebben al tegels op het oog, die moeten we alleen nog aanschaffen. In overleg mag de vakman de huidige tegels voor mij verwijderen. Lengte 2m90 Breedte 2m50


Tegelwerk en betegelen Vlissingen
donderdag 27 januari 2022

Wanden in de keuken betegelen 5 a 6m2

Wij zoeken een vakman voor het betegelen van wat wanden in de keuken. Het gaat om 5 a 6m2. De aanschaf van de tegels doen wij zelf. Het huis waar het werk uitgevoerd moet worden is net over de grens van België.


Tegelwerk en betegelen Ossendrecht
maandag 17 januari 2022

Wand betegelen

Ik wil een muur, rechte muur van 395 breed en ca 235 hoog. In de woonkamer. Laten tegelen met Natuursteen. Zijn tegels van 10 x 40 cm. Geen voegen. Ook in de keuken een strook tegels boven de aanrecht. Ca 240 breed en 60 hoog. Deze tegels zijn 7,5 x 15 cm. Deze moeten wel gevoegd worden. Is een nieuwbouwwoning. Materiaal wordt door ons geleverd. Gaat in totaal ongeveer om 10 m2.


Tegelwerk en betegelen Naaldwijk
vrijdag 14 januari 2022

3m2 wanden in de keuken betegelen

Ik zoek een tegelzetter voor de wanden in onze keuken. De oppervlakte is 3 m2 en de wandtegels zijn al gekocht.


Tegelwerk en betegelen Den Haag
maandag 03 januari 2022

Betegelen van keukenwand

Ik wil graag de keukenwand betegelen. Het gaat om ongeveer 4.5 m2


Tegelwerk en betegelen Bentveld
maandag 03 januari 2022

Wandtegels in badkamer vervangen en nakijken van tegelwerk in gehele woning

Douche: De oude wandtegels moeten worden verwijderd. En er moeten nieuwe worden aangebracht. De vloertegels zijn ok. Maar er moet wel gekeken worden of de douchevloer nog goed is. Wanden zijn ca 8m2, de voer ca 1 m2. De gehele woonkamer en keuken zijn ook betegeld en er zit vloerverwarming onder. De tegels klinken hol dus hier moet ook naar gekeken worden. Keuken: na inspectie en overleg. De nieuwe tegels graag aanschaffen via de vakman.


Tegelwerk en betegelen Bennekom
donderdag 30 december 2021

Woning betegelen

Zoek een vakman voor het betegelen van de badkamer, overloop, toilet, gang en keuken. De tegels zijn al besteld bij Brabant b.v. Gaat om 20 m2


Tegelwerk en betegelen Veldhoven
Offertes aanvragen