Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
256 Tegelzetter

Keukentegels

Keukentegels

Zoek je een tegelzetter voor het betegelen van je keuken? Hier vind je informatie, prijzen en opmaat gemaakte offertes.

Wil je jouw keuken laten betegelen? Dit is een klus die vaak bij verbouwingen of opknapbeurten van het huis worden gedaan. Elke handige doe-het-zelver kan dit in principe zelf, maar voor het beste resultaat besteed je dit uit aan een erkende tegelzetter. De erkende tegelzetters via Casius staan voor je klaar voor zowel kleine als grote klussen. Gaat het bijvoorbeeld alleen om de vloertegels van de keuken die gelegd moeten worden? Dat is voor onze vakmannen geen probleem. Of gaat het alleen om de tegels van de keukenwand? Ook dat is geen probleem. Wil je de wandtegels van de keuken én de vloertegels laten leggen? Ook dan zit je bij ons goed.

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je het tegelwerk in je keuken wil laten uitvoeren? Wil je graag dat een tegelzetter bij je langskomt om alle vakkundige normen te bespreken rondom de klus? Vul dan het offerte formulier in!

Hoeveel kost een keuken betegelen?

Keukentegels laten plaatsen of vervangen, wat kost dat nou? De exacte kosten voor het plaatsen van de tegels in de keuken hangen af van een aantal zaken. Zo heeft de totale oppervlakte wat aan keukentegels geplaatst moet worden, invloed op de uiteindelijk prijs. Daarnaast hebben ook het soort tegel, of er lastige patronen gelegd moeten worden en de kosten voor de vakman invloed op de uiteindelijke kosten. 

Om je een idee te geven met welke kosten je rekening moet houden voor het tegelwerk in je keuken, hebben wij hieronder een prijzenoverzicht gemaakt. 

Let op: de keukenspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van je klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Type Gemiddelde prijs per m²
Tegels €10 - €150
Wandtegels €10 - €75
- Keramisch €9 - €40
- Natuursteen €20 - €70
Vloertegels €15 - €160
Loon tegelzetter €30 - €45
Materiaal (lijm, voegmiddel, etc) €10 - €20

De totale gemiddelde kosten voor de keukentegels laten leggen, liggen dus tussen de €45 en €225. Daar moeten we wel bij zeggen dat dit slechts het puntje van de ijsberg is. Om je een beter beeld te geven van de uiteindelijke kosten voor het tegelwerk van je keuken, zetten we drie prijsvoorbeelden voor je op een rij: 

Let op: de keukenspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van je klus afwijken van de prijzen die hieronder worden genoemd.

  • Voordeligste optie keukentegels laten zetten: Wil je alleen de tegelwand (ongeveer 2 m²) boven het aanrecht laten betegelen met voordelige keramische tegels? Hou dan rekening met een gemiddelde eindprijs van rond de €140. 
  • Gemiddelde optie keukentegels laten zetten: Wil je de complete keukenmuur laten betegelen? Wil je deze laten betegelen met luxe keramische keukentegels? Hou dan rekening met een gemiddelde eindprijs van rond de €835 à €850. 
  • Grootste en meest luxueuze optie keukentegels laten zetten: Wil je de keukenwand én de keukenvloer laten betegelen dat samen een gemiddeld oppervlak heeft van 35 m²? Wil je dit oppervlak laten betegelen met kwalitatieve tegels? Hou in dat geval rekening met een gemiddelde kostprijs van rond de €3.550.

Wil je graag advies speciaal gericht op jouw situatie en een offerte op maat? Vraag dan een offerte aan.

Prijsbepalende keuzes

Ga je de prijs voor het laten betegelen van je keuken in detail bekijken, dan zie je dat de prijs voor het grootste gedeelte bestaat uit de kosten voor de tegels. Deze kunnen heel erg uiteenlopen. Daarnaast zijn er nog andere zaken die van invloed zijn op het totale kostenplaatje. Hieronder zetten wij deze voor je op een rij. 

De tegels

Je kan kiezen voor ofwel keramische tegels, ofwel natuurstenen tegels. Voor in de keuken wordt het meest gekozen voor geglazuurde keramische tegels. Dit komt omdat dit soort tegels water-, vlek- en hittebestendig zijn. 

Kies je voor een ander soort tegel? Dan raden wij aan om deze tegels te laten impregneren. Handig om te weten is dat 1 liter impregneermiddel gemiddeld tussen de €30 à €35 kost. Met zo een fles kan je rond de 20 à 35 m² tegels impregneren. De impregneerlaag zorgt ervoor dat je tegels, net als de geglazuurde keramische tegels, water-, vlek- en hittebestendig zijn, zodat je er heel wat jaren van kan genieten. 

Hieronder geven wij een kostenoverzicht van de gemiddelde prijs per type tegel. De prijs is per m². 

Let op: de kosten van de tegels kunnen verschillen afhankelijk waar je (of de vakman) ze aanschaft. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van jouw tegels afwijken van de prijzen die in de tabel genoemd worden.

Tegelsoort Prijs per m²
Keramisch €10 - €80
Faience €10 - €45
Gres €15 - €65
Terracotta €17 - €41
Cement €60 - €85
Natuursteen €30 - €155
Leisteen €30 - €155
Hardsteen €35 - €135
Kalksteen €40 - €140
Kwartsiet €45 - €155
Graniet €55 - €110
Marmer €55 - €135
Portugese keukentegel €60 - €70

De tegelzetter

Naast het soort tegel dat je aanschaft heeft de tegelzetter die je kiest invloed op de prijs. Het gemiddelde loon van een tegelzetter ligt tussen de €30 à €45 per m² of per uur. 

Heb je een kleinschalig of eenvoudig project? Dan kan het zo zijn dat de tegelzetter één totaal bedrag rekent voor het volledige project.
Je kan er altijd voor kiezen om eerst een adviesgesprek te hebben met de tegelzetter. Meestal kost zo een gesprek rond de €50, als je na afloop van het gesprek daadwerkelijk ervoor kiest om met de tegelzetter in zee te gaan.  

Legverband

Het soort legverband heeft ook invloed op de prijs. Maar ook heeft het invloed op de sfeer in je huis. 

De meest gebruikte legverbanden voor wandtegels zijn: 

  • Volsteensverband
  • Halfsteensverband
  • Diagonaal verband

Wil je net dat beetje extra’s in je huis creëren? Kies dan voor een speciaal legverband voor wandtegels: 

  • Wildverband
  • Romaans verband
  • Molenwiek

Hou daarbij wel in je achterhoofd dat het leggen van speciale legverbanden wel meer tijd kost dan een normaal legverband. Daarom kost het leggen van speciale legverbanden meer dan het leggen van normale legverbanden.

Vloerverwarming of niet?

Heb je tijdens het koken altijd koude voeten en ben je dat helemaal beu? Wil je daarnaast je keuken op een aangename manier verwarmen? In beide gevallen is vloerverwarming een hele goede oplossing.

Vloerverwarming verwarmt heerlijk je voeten tijdens het koken, maar daarnaast bespaart het ook veel ruimte: je hebt geen radiatoren meer nodig. Wil je wel vloerverwarming, maar niet als hoofdverwarming? Vloerverwarming kan je ook als bijverwarming gebruiken!

Hou er wel rekening mee dat vloerverwarming in twee verschillende vormen voorkomt. Je kan vloerverwarming infrezen, of het laten plaatsen in de vorm van krimpnetten. 

Bij infrezen worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer verwerkt. Heb je geen dekvloer (dit is vaak het geval bij veel nieuwbouwwoningen)? Dan wordt de vloerverwarming vaak geplaatst als krimpnetten. De buizen worden dan vastgemaakt aan noppenplaten of staalnetten. Daaroverheen wordt dan de afwerkvloer geplaatst. 

Vraag een offerte aan

Offertes aanvragen