Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
256 Tegelzetter

Keukentegels

Keukentegels

Zoek je een tegelzetter voor het betegelen van je keuken? Hier vind je informatie, prijzen en opmaat gemaakte offertes.

Wil je jouw keuken laten betegelen? Dit is een klus die vaak bij verbouwingen of opknapbeurten van het huis wordt gedaan. Elke handige doe-het-zelver kan dit in principe zelf, maar voor het beste resultaat besteed je dit uit aan een erkende tegelzetter. De erkende tegelzetters via Casius staan voor je klaar voor zowel kleine als grote klussen. Gaat het bijvoorbeeld alleen om de vloertegels van de keuken die gelegd moeten worden? Dat is voor onze vakmannen geen probleem. Of gaat het alleen om de tegels van de keukenwand? Ook dat is geen probleem. Wil je de wandtegels van de keuken én de vloertegels laten leggen? Ook dan zit je bij ons goed.

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je het tegelwerk in je keuken wil laten uitvoeren? Wil je graag dat een tegelzetter bij je langskomt om alle vakkundige normen te bespreken rondom de klus? Vul dan het offerte formulier in!

Hoeveel kost een keuken betegelen?

Keukentegels laten plaatsen of vervangen, wat kost dat nou? De exacte kosten voor het plaatsen van de tegels in de keuken hangen af van een aantal zaken. Zo heeft de totale oppervlakte wat aan keukentegels geplaatst moet worden, invloed op de uiteindelijk prijs. Daarnaast hebben ook het soort tegel, of er lastige patronen gelegd moeten worden en de kosten voor de vakman invloed op de uiteindelijke kosten. 

Om je een idee te geven met welke kosten je rekening moet houden voor het tegelwerk in je keuken, hebben wij hieronder een prijzenoverzicht gemaakt. 

Let op: de keukenspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van je klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Type Gemiddelde prijs per m²
Tegels €10 - €150
Wandtegels €10 - €75
- Keramisch €9 - €40
- Natuursteen €20 - €70
Vloertegels €15 - €160
Loon tegelzetter €30 - €45
Materiaal (lijm, voegmiddel, etc) €10 - €20

De totale gemiddelde kosten voor de keukentegels laten leggen, liggen dus tussen de €45 en €225. Daar moeten we wel bij zeggen dat dit slechts het puntje van de ijsberg is. Om je een beter beeld te geven van de uiteindelijke kosten voor het tegelwerk van je keuken, zetten we drie prijsvoorbeelden voor je op een rij. 

Let op: de keukenspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van je klus afwijken van de prijzen die hieronder worden genoemd.

 • Voordeligste optie keukentegels laten zetten: Wil je alleen de tegelwand (ongeveer 2 m²) boven het aanrecht laten betegelen met voordelige keramische tegels? Hou dan rekening met een gemiddelde eindprijs van rond de €140. 
 • Gemiddelde optie keukentegels laten zetten: Wil je de complete keukenmuur laten betegelen? Wil je deze laten betegelen met luxe keramische keukentegels? Hou dan rekening met een gemiddelde eindprijs van rond de €835 à €850. 
 • Grootste en meest luxueuze optie keukentegels laten zetten: Wil je de keukenwand én de keukenvloer laten betegelen dat samen een gemiddeld oppervlak heeft van 35 m²? Wil je dit oppervlak laten betegelen met kwalitatieve tegels? Hou in dat geval rekening met een gemiddelde kostprijs van rond de €3.550.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Tegelzetter

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Keuzes die de prijs van de klus bepalen

Ga je de prijs voor het laten betegelen van je keuken in detail bekijken, dan zie je dat de prijs voor het grootste gedeelte bestaat uit de kosten voor de tegels. Deze kunnen heel erg uiteenlopen. Daarnaast zijn er nog andere zaken die van invloed zijn op het totale kostenplaatje. Hieronder zetten wij deze voor je op een rij. 

De tegels

Je kan kiezen voor ofwel keramische tegels, ofwel natuurstenen tegels. Voor in de keuken wordt het meest gekozen voor geglazuurde keramische tegels. Dit komt omdat dit soort tegels water-, vlek- en hittebestendig zijn. 

Kies je voor een ander soort tegel? Dan raden wij aan om deze tegels te laten impregneren. Handig om te weten is dat 1 liter impregneermiddel gemiddeld tussen de €30 à €35 kost. Met zo een fles kan je rond de 20 à 35 m² tegels impregneren. De impregneerlaag zorgt ervoor dat je tegels, net als de geglazuurde keramische tegels, water-, vlek- en hittebestendig zijn, zodat je er heel wat jaren van kan genieten. 

Hieronder geven wij een kostenoverzicht van de gemiddelde prijs per type tegel. De prijs is per m². 

Let op: de kosten van de tegels kunnen verschillen afhankelijk van waar je (of de vakman) ze aanschaft. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van jouw tegels afwijken van de prijzen die in de tabel genoemd worden.

Tegelsoort Prijs per m²
Keramisch €10 - €80
Faience €10 - €45
Gres €15 - €65
Terracotta €17 - €41
Cement €60 - €85
Natuursteen €30 - €155
Leisteen €30 - €155
Hardsteen €35 - €135
Kalksteen €40 - €140
Kwartsiet €45 - €155
Graniet €55 - €110
Marmer €55 - €135
Portugese keukentegel €60 - €70

De tegelzetter

Naast het soort tegel dat je aanschaft heeft de tegelzetter die je kiest invloed op de prijs. Het gemiddelde loon van een tegelzetter ligt tussen de €30 à €45 per m² of per uur. 

Heb je een kleinschalig of eenvoudig project? Dan kan het zo zijn dat de tegelzetter één totaal bedrag rekent voor het volledige project.

Je kan er altijd voor kiezen om eerst een adviesgesprek te hebben met de tegelzetter. Meestal kost zo een gesprek rond de €50, als je na afloop van het gesprek daadwerkelijk ervoor kiest om met de tegelzetter in zee te gaan.  

Legverband

Het soort legverband heeft ook invloed op de prijs. Maar ook heeft het invloed op de sfeer in je huis. 

De meest gebruikte legverbanden voor wandtegels zijn: 

 • Volsteensverband;
 • Halfsteensverband;
 • Diagonaal verband.

Wil je net dat beetje extra’s in je huis creëren? Kies dan voor een speciaal legverband voor wandtegels: 

 • Wildverband;
 • Romaans verband;
 • Molenwiek.

Hou daarbij wel in je achterhoofd dat het leggen van speciale legverbanden wel meer tijd kost dan een normaal legverband. Daarom kost het leggen van speciale legverbanden meer dan het leggen van normale legverbanden.

Vloerverwarming of niet?

Heb je tijdens het koken altijd koude voeten en ben je dat helemaal beu? Wil je daarnaast je keuken op een aangename manier verwarmen? In beide gevallen is vloerverwarming een hele goede oplossing.

Vloerverwarming verwarmt heerlijk je voeten tijdens het koken, maar daarnaast bespaart het ook veel ruimte: je hebt geen radiatoren meer nodig. Wil je wel vloerverwarming, maar niet als hoofdverwarming? Vloerverwarming kan je ook als bijverwarming gebruiken!

Hou er wel rekening mee dat vloerverwarming in twee verschillende vormen voorkomt. Je kan vloerverwarming infrezen, of het laten plaatsen in de vorm van krimpnetten

Bij infrezen worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer verwerkt. Heb je geen dekvloer (dit is vaak het geval bij veel nieuwbouwwoningen)? Dan wordt de vloerverwarming vaak geplaatst als krimpnetten. De buizen worden dan vastgemaakt aan noppenplaten of staalnetten. Daaroverheen wordt dan de afwerkvloer geplaatst.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

 • Vakbekwaamheid & ervaring;
 • Klanttevredenheid;
 • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor keukentegels

maandag 17 januari 2022

Wand betegelen

Ik wil een muur, rechte muur van 395 breed en ca 235 hoog. In de woonkamer. Laten tegelen met Natuursteen. Zijn tegels van 10 x 40 cm. Geen voegen. Ook in de keuken een strook tegels boven de aanrecht. Ca 240 breed en 60 hoog. Deze tegels zijn 7,5 x 15 cm. Deze moeten wel gevoegd worden. Is een nieuwbouwwoning. Materiaal wordt door ons geleverd. Gaat in totaal ongeveer om 10 m2.


Tegelwerk en betegelen Naaldwijk
vrijdag 14 januari 2022

3m2 wanden in de keuken betegelen

Ik zoek een tegelzetter voor de wanden in onze keuken. De oppervlakte is 3 m2 en de wandtegels zijn al gekocht.


Tegelwerk en betegelen Den Haag
maandag 03 januari 2022

Betegelen van keukenwand

Ik wil graag de keukenwand betegelen. Het gaat om ongeveer 4.5 m2


Tegelwerk en betegelen Bentveld
maandag 03 januari 2022

Wandtegels in badkamer vervangen en nakijken van tegelwerk in gehele woning

Douche: De oude wandtegels moeten worden verwijderd. En er moeten nieuwe worden aangebracht. De vloertegels zijn ok. Maar er moet wel gekeken worden of de douchevloer nog goed is. Wanden zijn ca 8m2, de voer ca 1 m2. De gehele woonkamer en keuken zijn ook betegeld en er zit vloerverwarming onder. De tegels klinken hol dus hier moet ook naar gekeken worden. Keuken: na inspectie en overleg. De nieuwe tegels graag aanschaffen via de vakman.


Tegelwerk en betegelen Bennekom
donderdag 30 december 2021

Woning betegelen

Zoek een vakman voor het betegelen van de badkamer, overloop, toilet, gang en keuken. De tegels zijn al besteld bij Brabant b.v. Gaat om 20 m2


Tegelwerk en betegelen Veldhoven
zondag 19 december 2021

2,6m2 betegelen keuken en 3,6m2 betegelen toilet

Wij zoeken iemand die tegels kan plaatsen in het toilet en de keuken. Tegels van 10x10cm. De ondergrond is glad stucwerk uit 2017. In de keuken gaat het om 2,6m2 en bij de toilet 3,6m2.


Tegelwerk en betegelen Weesp
dinsdag 14 december 2021

84m2 aan vloer en ~40m2 aan wanden betegelen

Ik ben op zoek naar een tegelzetten die 84m2 vloertegels kan betegelen, een 8m2 toilet wand betegelen, badkamer van 30m2 wanden betegelen en een betgelen van een keuken wand(3m2) In toilet hebben wij 2 nissen van afmeting 600mmx300mm hoog ( diep 10 - 15 cm ) In badkamer hebben wij 3 nissen van hetzelfde afmeting als de toilet ( diepte 20 - 25 cm ) In douche hoek 4 nissen 400mm x 300mm ( diepte ( 10 - 15 cm )


Tegelwerk en betegelen Purmerend
maandag 13 december 2021

Achterwand keuken betegelen 535cmx70cm

Ik wil graag de achterwand van mijn keuken laten betegelen met keramische tegels. Ik heb de tegels nog niet aangeschaft en zou dit graag in overleg met de vakman willen doen. De lengte van de achterwand is 335cmx50 cm Met daarbij nog een extra stuk van 200cmx20cm


Tegelwerk en betegelen Heerewaarden
donderdag 09 december 2021

Keuken betegelen (4m2)

Ik ben op zoek naar een tegelzetter die mijn keuken kan betegelen. Het gaat om een klein wandje van ongeveer 4m2. Verder mag de vakman ook de huidige tegels verwijderen, maar dit nog even in overleg.


Tegelwerk en betegelen Coevorden
donderdag 09 december 2021

Wandtegels vervangen + inspectie tegelwerk woning

Douche: De oude wandtegels moeten worden verwijderd. En er moeten nieuwe worden aangebracht. De vloertegels zijn ok. Maar er moet wel gekeken worden of de douchevloer nog goed is. Wanden zijn ca 8m2, de voer ca 1 m2. De gehele woonkamer en keuken zijn ook betegeld en er zit vloerverwarming onder. De tegels klinken hol dus hier moet ook naar gekeken worden. Keuken: na inspectie en overleg. De nieuwe tegels graag aanschaffen via de vakman.


Tegelwerk en betegelen Bennekom
maandag 06 december 2021

Keukenmuur betegelen (5m2)

Ik ben op zoek naar een vakman die mijn muurtje in de keuken kan betegelen, het heeft een oppervlakte van 2,4m bij 2,2m. De tegels heb ik al en die zijn 120x60 cm.


Tegelwerk en betegelen Amsterdam
vrijdag 03 december 2021

Tegels in de keuken vervangen 4m2

De tegels in mijn keuken moeten worden vervangen; het gaat om 4 m2, boven het werkblad tot aan de keukenkastjes. Er zitten 4 stopcontacten in de muur.


Tegelwerk en betegelen Almere
dinsdag 23 november 2021

Tegelen in huis

Ik wil graag tegels laten zetten in de woonkamer en in de gang het heeft ongeveer 45 vierkante meter het heeft ook een open keuken en dat hoort erbij we hebben nog geen materialen alleen de tegels hebben we wel


Tegelwerk en betegelen Zoetermeer
dinsdag 23 november 2021

Tegels plaatsen in keuken

Voor een kleinere keuken wil ik graag de kosten weten voor het plaatsen van tegels tegen een strakke gestucte muur. De globale m2 zijn 3,09 maar er zitten wel een paar stopcontacten bij.


Tegelwerk en betegelen Zevenaar
maandag 22 november 2021

Tegels leggen in de keuken

In de keuken Tegels laten leggen oppervlakte is 3,20 m x 2,35m


Tegelwerk en betegelen Wateringen
maandag 22 november 2021

100 m2 tegelwerk nieuwbouw Delft

Voor mijn nieuwbouwhuis ben ik op zoek naar een tegelzetter. – 68 m2 vloer totaal (keuken + hal, 2 badkamers met afschot voor douche en 2 toiletten); 1 type tegel (Emil Ceramica Tracce Denim 60×60 & 60×30 cm) – 25 m2 diagonaal visgraat op enkele muren in badkamers en toiletten; 1 type tegel (Marazzi Lume 6x24cm Porcellanato) – 10 m2 witte tegels op enkele muren in de badkamers (30×60 cm)


Tegelwerk en betegelen Delft
maandag 08 november 2021

Keukenachterwand betegelen

Onze keuken is net nieuw geplaatst en we willen graag de achterwanden voorzien van nieuwe bijpassende tegels, inclusief de vensterbank ook voorzien van dezelfde tegels met formaat 40x120 cm. Er bevinden op de wand vier inbouwstopcontacten deze moeten netjes weer terugkomen. Tegels circa 5 m2 is reeds aangeschaft en beschikbaar.


Tegelwerk en betegelen Almere
maandag 08 november 2021

De keukenwand egaliseren en betegelen

Graag vragen wij bij u een offerte aan voor het tegelen van onze keukenwand van circa 6 m2. De ondergrond hiervan bestaat uit cement. Dit moet eerst glad gemaakt worden. De tegels zijn aanwezig en zijn 10 bij 10 cm


Tegelwerk en betegelen Doetinchem
maandag 08 november 2021

Geiser vervangen voor een boiler

De boiler dient een geiser te vervangen voor sanitair (douche en wastafel) en keuken gebruik.


Tegelwerk en betegelen Rotterdam
woensdag 03 november 2021

Schade aan vloertegels herstellen

Totaal hebben 8 tegels schade. Het gaat om tegels van 60x60 cm. De tegels zijn gekrast of gestreept. De tegels moeten vervangen worden denk ik. Als jullie de tegels niet hebben, kan ik de tegels bij een bedrijf regelen. Op de drie tegels staat een grote keukenkast waarin koelkast en magnetron zetten. Zie foto. Als de tegels vervangen moet worden, moet de kast weg. Dat wil ik ook door jullie laten doen.


Tegelwerk en betegelen Spijkenisse
woensdag 27 oktober 2021

Keukenwand 120 cm2 + wc vloer en wand

Ik zoek een tegelzetter voor 2 kleine keukenwanden van elk 60 cm2 voor het plaatsen van Marrokkaanse zelliges tegels. Op beide wanden zit een stopcontact. Voor de wc (ca 1 m2) zoeken we een stukadoor voor de wanden en een tegelzetter voor de vloer en achterwand (koofje). We hebben hiervoor mozaïektegeltjes in huis (zie bijgevoegd bestand). Naast het opvragen van een offerte hoor ik graag of uw tegelzetter zowel ervaring heeft met het plaatsen van zelliges tegels als het plaatsen van mozaïektegels.


Tegelwerk en betegelen Utrecht
maandag 25 oktober 2021

Keuken en toilet stucen 35m2

Ik ben op zoek naar een stukadoor die een keukenruimte en toilet kan stucen. wanden Vierkante meter: 35 Huidige ondergrond: Beton Gewenste afwerking: Glad pleisterwerk (strak)


Tegelwerk en betegelen Eindhoven
donderdag 21 oktober 2021

7m achterwand keuken

Ik zoek een tegelzetter om tegels tegen de achterwand van de keuken te plaatsen. Het gaat om ongeveer 7 vierkante meter.


Tegelwerk en betegelen Nijmegen
donderdag 23 september 2021

Keukenmuur tegelen

Ik ben opzoek naar een tegelzetter die onze keukenmuren kan tegelen. Het gaat om 8 m2 met vrij veel snijwerk.


Tegelwerk en betegelen Utrecht
maandag 20 september 2021

Keukenwand opnieuw betegelen

Ik zoek een tegelzetter die in mijn keuken de wand kan betegelen. Het betreft de achterwand achter het aanrecht en een zijwand naast het fornuis. Tegen die wanden wil ik graag Zellige tegels ipv de huidige witte tegels. De ondergrond van de muur betreft steen. Bijgevoegd een foto van mijn huidige keuken. De nieuwe tegels hoeven slechts tot de onderkant van de bovenkasten te komen. Het zal dan gaan om ongeveer 4 m2. De tegels schaf ik zelf aan.


Tegelwerk en betegelen Utrecht
maandag 20 september 2021

Vloertegels leggen 50m2

Ik wil vloertegels laten leggen in de woonkamer, keuken en gang in totaal is dit 50m2 ongeveer


Tegelwerk en betegelen Amsterdam
zondag 19 september 2021

Huidige boiler vervangen door plint boiler

We hebben nu een Boiler die vanuit ons toilet de warm water voorziening verzorgd in onze keuken. We willen een plint boiler onder de keuken plaatsen en aan laten sluiten, zodat de boiler in de toilet verwijderd kan worden. Welke werken moeten uitgevoerd worden?: elektrische boiler plaatsen


Tegelwerk en betegelen Heenvliet
maandag 13 september 2021

2 toiletten en achterwand keuken betegelen

Er moeten 2 toiletten en de achterwand van de keuken betegeld worden. Het gaat om 4 wanden en 1 vloer per toilet en de achterwand van de keuken. Het is in totaal ongeveer 22m2. Ik heb zelf al de nieuwe tegels in bezit. De oude tegels haal ik er ook zelf af.


Tegelwerk en betegelen IJsselstein
zondag 05 september 2021

Tegelvloer leggen keuken

Wij hebben nieuwe keuken besteld nu willen we nieuwe tegels op de vloer in de keuken en gaat om ongeveer 7 m2 de vloer gaat over in een houten beuken vloer. Bestaande bar gaat er uit


Tegelwerk en betegelen Oudewater
donderdag 02 september 2021

De wand van onze keuken voorzien van spachtelputz

In verband met een nieuw te plaatsen keuken moet er een deel van de wand aangevuld of als geheel van spachtelputz worden voorzien. De nieuwe keuken heeft nauwelijks bovenkastjes. Achter de huidige keukenkasten zit geen spachtelputz. Er zitten nog tegels op, maar het verwijderen daarvan bespreek met de vakman.


Tegelwerk en betegelen Deventer
Offertes aanvragen