Casius logo
Offerte aanvragen Aanmelden als vakman
Bestrating aanleggen

Bestraten? Kosten per m2 tuin of oprit bestrating

Iemand nodig voor het laten bestraten van je tuin of oprit? Kom in contact met de beste hoveniers en vraag gratis offertes aan.

Bestrating aanleggen bij jou in de buurt

Wil je je tuin bestraten voor een onderhoudsvrije tuin? Misschien wil je wel je oprit bestraten.

Een hovenier kan je terras bestraten of paden of sierbestrating aanleggen. Of je hebt een oprit die moet worden betegeld. Twijfel je nog tussen welke tegels je wilt hebben? Een hovenier via Casius kan je adviseren welke tuintegels het beste bij jouw tuin en wensen passen. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je de tuin wilt laten bestraten? Wil je graag dat een stratemaker bij je langs komt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in!

Kosten bestrating

Hieronder in de tabel geven wij een prijsindicatie van de verschillende prijzen van straatwerk.

Let op: de stratenmaker via Casius bepaalt zelf zijn prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Werkzaamheid Prijs
Arbeid stratenmaker €30 - €60 per uur of €10 - €20 per m²
Grind/split aanleggen €10 - €12 per m²
Stenen plaatsen €15 - €65 per m²
Ophoog- en voegzand €50 - €70 per m³
Opsluitbanden plaatsen €2 - €5 per meter

Wat bepaalt de prijs van tuinbestrating?

Kies je voor tegels of ander materiaal?

Als je tegels te duur vindt voor het bestraten van je tuin, kun je kiezen voor andere materialen.

Grind

Grind zijn kleine ronde kiezelsteentjes die door de natuur zijn afgesleten in de stroming van rivieren. Grind is verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten. Het kost gemiddeld €10 per m² en dit is het goedkoopste alternatief voor tuintegels.

Split

Split lijkt erg op grind, maar het verschil tussen deze twee is dat grind door de natuur is gemaakt en split geforceerd in zijn vorm is gemaakt. Split wordt door machines gebroken en gezeefd, daardoor heeft split breuken en scherpere randen dan grind. Split kost gemiddeld €12 per m².

Het soort tegel

Soort tegel Prijs per m² Eigenschappen
Koppelstones €15 - €25 Worden getrommeld zodat scherpe randen afsplijten. Ze hebben daardoor een nostalgische en natuurlijke uitstraling.
Betonbestrating €15 - €35 Erg stevige tegels die lang mee gaan. Verkrijgbaar in verschillende vormen, maten en kleuren.
Flagstones €25 - €40 Platte natuurstenen in de vorm van een plaat of tegel. Verschillen in vorm, grootte, dikte en structuur.
Waaltjes €30 - €45 Waaltjes zijn bakstenen met een vaste maat van 214 x 102 x 55 mm. Zijn te verkrijgen in verschillende kleuren.
Hout €20 - €65 Houten tegels hebben weinig onderhoud nodig en ze kunnen goed tegen temperatuurverschillen.
Natuursteen €30 - €65 Natuurstenen hebben een natuurlijke en luxe uitstraling en hebben allemaal verschillende kleuren en structuren.

Extra's

Product Prijs Eigenschappen
Sierkeien €7 - €35 per m² Zorgt voor een extra mooie uitstraling.
Afscheidingsbanden €10 - €30 per meter Voor niveauverschil in je tuin of perken.
Opsluitbanden €2 - €5 per meter De bestrating blijft extra stevig op zijn plek liggen.
Grindplaten €12 - €16 per m² Platen zodat het grind goed op zijn plek blijft liggen.

Bestrating aanleggen bij jou in de buurt

Recente aanvragen voor bestrating aanleggen

maandag 25 september 2023

Leggen van een bestrating

Graag bestrating leggen. Tuin is leeg en klaar met zand(en aangetrillt). Gaat om 35 m² aan keramische tegels + voegen daarvan.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Haarlem
dinsdag 11 juli 2023

Herbestrating achtertuin

Beste heer / mevrouw, Vorig jaar hebben wij onze achtertuin laten bestraten. Het ligt echter niet helemaal goed en strak, de tegels zijn stukjes verzakt. We willen dit graag laten corrigeren. Het herleggen van de huidige tegels dus, geen nieuwe tegels. Kunnen jullie hier een offerte voor maken? Het gaat om ca. 50m2. Met vriendelijke groet, Itamar Baron


Tuinaanleg en tuinonderhoud Heemstede
zondag 02 juli 2023

Bestaande bestrating Renoveren.

In de achtertuin heb ik een tuinhuisje. De bestrating aan de rechter en achterkant moet gerenoveerd worden. Dat is ongeveer 8 vierkante meter en bestaat uit Cobblestones 14x14x5,8 Tegels 30x30x4 Opsluitbanden 5x15x100 Het pad rechts van het tuinhuisje moet deels opnieuw gelegd worden.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Harderwijk
zaterdag 17 juni 2023

renoveren bestrating in tuin 100m2

Wij hebben een groot terras (100m2) wat wij willen laten renoveren. wij denken aan geoceramica 90x90 tegels voor het terras. en stapelblokken voor de border op het terras. De tuin heeft verder ook paden waarvan de betontegels ook vervangen moeten worden. Huidige tegels hebben veel kalkuitbloei wat elk jaar erger wordt. Kan er een afspraak gemaakt worden zodat een juiste offerte gemaakt kan worden?


Tuinaanleg en tuinonderhoud Purmerend
dinsdag 13 juni 2023

Ophogen bestrating

Goedendag, Een concullega heeft vorig jaar onze tuin opgehoogd echter niet naar onze genoegen. Nu maanden later is er een overeenstemming en kan ik anderen benaderen om het werk op een juiste manier uit te gaan voeren. Tuin was te weinig opgehoogd en er zijn ook tegels verdwenen, maar genoeg daarover. Het gaat over 45m2 wat opnieuw moet worden opgehoogd en strak gelegd moet worden onder een mindere afschot dan dat het nu ligt. Ook moet de zandlaag veel steviger worden getrild zodat er geen verzakking kunnen ontstaan op kort en middel lang termijn. Wat zou hiervoor de prijs zijn?


Tuinaanleg en tuinonderhoud Almere
vrijdag 09 juni 2023

Bestrating in de tuin ophogen

Ophogen van de tuin met behoud van de eigen tegels. De tuin is 54 m2.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Bergschenhoek

Bestrating aanleggen bij jou in de buurt

Offertes aanvragen