Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Bestrating voor terras of oprit

Bestrating

Is je tuin toe aan nieuwe bestrating, maar heb je zelf de expertise niet in huis? Schakel dan een stratenmaker in. Hieronder vind je de mogelijkheden en de kosten op een rijtje.

Wil je je tuin bestraten voor een onderhoudsvrije tuin? Misschien wil je wel je oprit bestraten.

Een hovenier kan je terras bestraten of paden of sierbestrating aanleggen. Of je hebt een oprit die moet worden betegeld. Twijfel je nog tussen welke tegels je wilt hebben? Een hovenier via Casius kan je adviseren welke tuintegels het beste bij jouw tuin en wensen passen. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je de tuin wilt laten bestraten? Wil je graag dat een stratemaker bij je langs komt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in!

Kosten bestrating

Hieronder in de tabel geven wij een prijsindicatie van de verschillende prijzen van straatwerk.

Let op: de stratenmaker via Casius bepaalt zelf zijn prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Werkzaamheid Prijs
Arbeid stratenmaker €30 - €60 per uur of €10 - €20 per m²
Grind/split aanleggen €10 - €12 per m²
Stenen plaatsen €15 - €65 per m²
Ophoog- en voegzand €50 - €70 per m³
Opsluitbanden plaatsen €2 - €5 per meter

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

186 Terras Bestrating

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Wat bepaalt de prijs van tuin bestrating?

Kies je voor tegels of ander materiaal?

Als je tegels te duur vindt voor het bestraten van je tuin, kun je kiezen voor andere materialen.

Grind

Grind zijn kleine ronde kiezelsteentjes die door de natuur zijn afgesleten in de stroming van rivieren. Grind is verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten. Het kost gemiddeld €10 per m² en dit is het goedkoopste alternatief voor tuintegels.

Split

Split lijkt erg op grind, maar het verschil tussen deze twee is dat grind door de natuur is gemaakt en split geforceerd in zijn vorm is gemaakt. Split wordt door machines gebroken en gezeefd, daardoor heeft split breuken en scherpere randen dan grind. Split kost gemiddeld €12 per m².

Het soort tegel

Soort tegel Prijs per m² Eigenschappen
Koppelstones €15 - €25 Worden getrommeld zodat scherpe randen afsplijten. Ze hebben daardoor een nostalgische en natuurlijke uitstraling.
Betonbestrating €15 - €35 Erg stevige tegels die lang mee gaan. Verkrijgbaar in verschillende vormen, maten en kleuren.
Flagstones €25 - €40 Platte natuurstenen in de vorm van een plaat of tegel. Verschillen in vorm, grootte, dikte en structuur.
Waaltjes €30 - €45 Waaltjes zijn bakstenen met een vaste maat van 214 x 102 x 55 mm. Zijn te verkrijgen in verschillende kleuren.
Hout €20 - €65 Houten tegels hebben weinig onderhoud nodig en ze kunnen goed tegen temperatuurverschillen.
Natuursteen €30 - €65 Natuurstenen hebben een natuurlijke en luxe uitstraling en hebben allemaal verschillende kleuren en structuren.

Extra's

Product Prijs Eigenschappen
Sierkeien €7 - €35 per m² Zorgt voor een extra mooie uitstraling.
Afscheidingsbanden €10 - €30 per meter Voor niveauverschil in je tuin of perken.
Opsluitbanden €2 - €5 per meter De bestrating blijft extra stevig op zijn plek liggen.
Grindplaten €12 - €16 per m² Platen zodat het grind goed op zijn plek blijft liggen.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente tuinbestrating aanvragen

woensdag 11 mei 2022

Tuin van 110m2 aanleggen

Wij hebben een tuin van 110m2 en willen deze laten aanleggen(bestraten + leggen van gras). Wij willen 45m2 laten bestraten met gewone tegels en de rest willen wij gras en ook wat planten. De vakman hoeft niks meer te verwijderen uit de huidige situatie.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Eindhoven
zaterdag 07 mei 2022

Tuin aanleggen

Zoek een vakman voor het aanleggen van mijn tuin. Alles afgraven daarna hele tuin bestraten (strak gelegd) en verhoogde vlonder halverwege. Oppervlakte niet bekend


Tuinaanleg en tuinonderhoud Veldhoven
vrijdag 06 mei 2022

Helft van de tuin bestraten ~7m2

Wij hebben ons gerenoveerde huis opgeleverd gekregen. Daarbij hebben wij ook een tuin die gerenoveerd is. Het enige probleem is dat de tuin voor de helft betegeld is en de andere helft nog niet. Voor de helft dat niet betegeld is wil ik graag een vrijblijvend offerte aanvragen. Het is een tuin van een totale oppervlakte van 14,73 m2 waarvan de onbestrate gedeelte een oppervlakte heeft van ongeveer 7 m2. De lengte van het onbestrate gedeelte is 3,85 meter en de breedte is 1,90 meter. Dit willen wij dus laten bestraten met beton tegels. Het liefst willen wij dan tegels die lijken op die er al op de andere helft liggen. De aanschaf willen wij door de vakman laten gebeuren. In de bijlage vindt u de plattegrond van de tuin. U vindt in de bijlage ook een foto van een tuin zoals die eruit te ziet. Met vriendelijke groet Karima M


Tuinaanleg en tuinonderhoud Amsterdam
vrijdag 06 mei 2022

Bestaande tuin opnieuw bestraten

Wij willen de huidige tuin opnieuw laten bestraten. De vakman moet nog wel een paar planten verwijderen. We willen de tuin laten bestraten met tegels. De tuin is ~6m breed x 12m lang. Om welke werken gaat het?: nieuwe tuin aanleggen Ben je eigenaar?: Nee, ik huur Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Tuinaanleg en tuinonderhoud Almere
donderdag 21 april 2022

Tuin bestraten

wij zijn aan het overwegen om een stuk tuin te laten bestraten. Graag zou ik de kosten willen weten van een stuk 6 meter breed en 8 meter lang. Gewoon de goedkoopste optie. We horen graag van u. In de bijlage een foto. De vlinderstruiken zullen we voor die tijd snoeien


Tuinaanleg en tuinonderhoud Goor
woensdag 20 april 2022

150 m2 gras en gedeelte stenen laten betegelen

Ik zoek een specialist voor mijn tuin bestraten. Gras en gedeelte stenen laten verwijderen en betegelen met grotere tegels. Betreft 150 m2. Graag 60 bij 60 of 100 100 tegels. Verdere zaken bespreek ik graag in onderling overleg.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Groesbeek
woensdag 20 april 2022

Het renoveren van mijn achtertuin

Ik wil mijn plaatsjes en pad ophogen met zand. plaatsje 1 3,6x3,3 (10cm) pad 9,4x0,6 (10 cm) plaatsje 2 5,0x3,5 (5 cm) en grasveldje met aarde 2,4 x 8,4 (5 cm) Betreft dus het ophogen, egaliseren, opnieuw bestraten en netjes maken. Overige bezigheden bespreek ik graag met de vakman.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Amsterdam
dinsdag 19 april 2022

Oprit en tuin bestraten met keramische tegels ~175m2

Wij willen onze oprit opnieuw laten bestraten en onze tuin ook gedeeltelijk laten bestraten. Alles bij elkaar is dit ongeveer 150/175m2 De tuin is reeds uitgegraven, ontworteld en van nieuw straatzand voorzien. Materiaal: keramische tegels 60x60 (nog aan te schaffen). De vakman hoeft niks meer te verwijderen.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Barendrecht
maandag 11 april 2022

Schutting plaatsen en bestraten

Wij willen een schutting van 34 mtr (zit een hoek in na 17 mtr). De kavel is ongelijk dus moet er aan de onderkant betondelen zitten met een hoogte van 70 cm om de grond tegen te houden. De totale hoogte inclusief betondelen moet 220 cm zijn. Afhankelijk van de prijs komt er ook nog bestrating bij. Het gaat om 46m2 in de tuin en 28m2 in de serre. Het liefst 9 juni beginnen met deze klus.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Wanssum
vrijdag 08 april 2022

Oprit en tuin bestraten

Graag zouden we willen weten wat de kosten zijn voor het bestraten van onze oprit en tuin/Terras. Het gaat om +/- 150 M2 wat er bestraat moet worden.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Wognum
vrijdag 08 april 2022

tuin bestraten/hekwerk

Wij willen graag onze tuin van 24m2 laten betegelen met keramiek tegels en een schuttingdelen laten plaatsen (van totaal 10 meter), inclusief poort van minstens 1 meter


Tuinaanleg en tuinonderhoud Amsterdam
maandag 04 april 2022

7,2m schutting vervangen + 35m2 bestrating vervangen

Ik wil de huidige schutting vervangen door een beton-houten schutting van 7,2 meter. Ook wil ik totaal 35m2 in de tuin opnieuw bestraten met 60*60 betontegels incl. egaliseren. Ik verzorg zelf de materialen.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Zoetermeer
zaterdag 02 april 2022

Tuin renoveren

Graag zouden wij in onze tuin lange donkere keramische tegels willen, bijvoorbeeld: https://www.slimbestraten.nl/product/gavdos-anthracite-r11-8529/ Het liefste ongeveer deze prijs per m2. Wij hebben een boom midden in de tuin, en aan de zijkant een olijfboom en een vijgenboom die wij graag willen laten staan. De rest is nog onkruid/ zand. Om de boom heen zouden wij graag kunstgras willen, en aan de linkerkant van de tuin een strook voor planten/groen met een hoge rand. De rest van de tuin willen wij graag betegeld hebben. Aan de zijkant bij de schutting zouden wij de onderkant graag dicht willen laten maken zodat onze kat de tuin niet uit kan. Bijvoorbeeld door een opsluitband. Via onderstaande WeTransfer link hebben wij de volgende foto's toegevoegd: - 2 foto's van tuin - Panorama van tuin - Voorbeeld boomrand (om deze boomrand heen kunstgras) - Ingang tuin via poort - Tekening van onze tuin met onze wensen. https://we.tl/t-S06HCVZqIH


Tuinaanleg en tuinonderhoud Amsterdam
dinsdag 29 maart 2022

Tuin leeghalen, ophogen en bestraten ( 30 m2)

Tegels in tuin verwijderen, ophogen, border aanleggen, opnieuw bestraten met nieuwe tegels Gaat om 30m2.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Utrecht
dinsdag 22 maart 2022

Tuin bestraten (~94m2)

Ik ben op zoek naar een vakman voor het volgende: 1. nieuw terras aanleggen tbv sauna. Groot 30m2. 2. nieuw terras aanleggen tbv bbq. Groot 32m2. 3. bestaand terras onder zonnepanelen met nieuwe tegels bestraten. Groot 11,2 m2. 4. bestaand terras bijgebouw opnieuw bestraten met huidige tegels + nieuwe draingoot. Groot ongeveer 21 m2. Er hoeft verder niks verwijderd te worden, wel moet de grond gelijk gemaakt worden.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Hoenderloo
maandag 21 maart 2022

Tuin tegels plaatsen

Ik zou graag een offerte willen hebben van het opnieuw bestraten van mijn achtertuin. Breedte: 5 meter Diepte: 6.50 meter Minus schuur 3 bij 2 meter. Gang voor graafmachine is 123 cm breed. Poortdeur is 97 cm breed Oude stenen eruit en afvoeren. Bij de achterdeur weer een plateau maken vanwege hoogte verschil. Tegels erin 60*60 cm


Tuinaanleg en tuinonderhoud Hilversum
maandag 21 maart 2022

Tuin renoveren

Zoek een vakman om een nieuwe schutting te plaatsen. Gaat om 1 stuk van 7 m tussen onze tuin en van de buren. En 1 stuk van 4,1 m aan de straat kant. Hier moet ook een afsluitbare deur inkomen. Houten schutting van 1,8m hoog, met betonen palen. Eventueel verwijderen oude schutting. Verder 20m2 ophogen en opnieuw bestraten.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Hoek van Holland
zaterdag 19 maart 2022

Tuintegels vervangen

Wij willen de voortuin graag laten bestraten met 60x60 tegels aan de voorkant en aan 1 zijkant willen wij een border hebben. De buren doen ook mee en dan zou het dus om 2 van zulke tuinen gaan . Het gaat in totaal om 20 m2, oude tegels verwijderen is optioneel.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Rotterdam
vrijdag 18 maart 2022

Herindeling tuin, bestraten, en begroeing plaatsen

Ik zoek een hovenier die een mooi stadstuin kan aanleggen. Het gaat hier om plaasten van planten/bomen en aftegelen van de tuin.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Amsterdam
woensdag 16 maart 2022

Bestraten circa 30m2 en aanleggen afvoer.

Onder de overkapping die geplaatst wordt op maandag 4 april ongeveer 20 m2 keramische tegels leggen en de afwatering die voor de overkapping komt plaatsen (ongeveer 8 meter lang) en aansluiten op de bestaande regenpijp die circa meter verderop ligt. Hiervoor dienen wel een aantal al liggende tegels (50x50) er even uitgehaald te worden. Tevens in het tuinhuis ongeveer 8m2 betontegels plaatsen.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Wijchen
maandag 14 maart 2022

Tuin egaliseren en bestraten

wij willen graag onze tuin laten leeghalen, egaliseren en bestraten. rechthoekig, recht toe recht aan, 55m2, geen bijzonderheden, tegels 50x50 zijn aanwezig.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Apeldoorn
vrijdag 11 maart 2022

Oprit opnieuw bestraten en +/- 30 meter composiet schutting plaatsen (met 2 deuren)

Graag zou ik aan de zijkant van de woning een nieuwe composiet schutting geplaatst willen hebben. Er dient wel een "verhoging" gemaakt te worden, anders staat de schutting te laag. Blokken voor de "verhoging" zijn aanwezig, maar de composiet schutting (en 2 deuren) moeten geleverd worden. Op de palen van de schutting dient een lamp geplaatst te worden. De lampen zijn aanwezig, de bekabeling dient geleverd te worden. Daarnaast willen wij de oprit ook opnieuw bestraat worden, hiervoor dienen +/- 20 nieuwe (80x80) tegels geleverd te worden, waarin een LED lamp gemonteerd dient te worden. De overige tegels dienen opnieuw gebruikt te worden. De oprit is +/- 60 m2 groot. Daarnaast dient er in de achtertuin nog wat kleine zaken te gebeuren. Mocht je geïnteresseerd zijn, dan kunnen we dit doornemen.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Zoetermeer
donderdag 10 maart 2022

Tuin egaliseren + bestraten + gazon planten

Gedeelte van de tuin egaliseren, dan stukje bestraten en stukje gazon planten. Totaal oppervlak ongeveer 6x4 meter.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Rotterdam
woensdag 09 maart 2022

Tuin aanleggen

Ik wil opnieuw laten bestraten. Voor ongeveer 45m2. Ik wil graag ook iemand die dit in zijn geheel voor mij kan designen wil naast bestrating ook voor de kids stukje kunstgras.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Amsterdam
maandag 07 maart 2022

Tuinrenovatie ~70m2

Wij willen graag onze gehele tuin compleet laten renoveren (ophogen, bestraten, nieuwe schutting, trap naar steiger, nieuwe houten schuur + fundering en misschien een overkapping). De tuin is in totaal ongeveer 70m2. Ik zou de aanschaf van alle nieuwe spullen graag door de vakman laten gebeuren.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Almere
zondag 06 maart 2022

Tuin renoveren ~44m2

Wij willen graag de tuin renoveren, dit betreft: tuin opnieuw bestraten , verlichting herstellen , schuttingen plaatsen op 1 kant. Er zijn twee bakken gemaakt , dit moest een vijver worden . Dat wordt het niet , maar we missen ideeën met wat het wel zou kunnen worden. 1 bak moet wel dicht. De tuin is ongeveer 44m2


Tuinaanleg en tuinonderhoud Schiedam
zaterdag 05 maart 2022

Tuin bestraten/ terras aanleggen

Terras afmetingen 60 cm hoog 4 bij 5, er moet een terras van composiet hard hout gelegd worden.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Arcen
zaterdag 05 maart 2022

Tuin renoveren

- Bouwgrond uitgraven, afvoeren en zand/grond lev+ verwerken - 90 m2 bestraten. - kunstgras 35m2 - tuinhuisje in elkaar zetten. Gaat om nieuwbouw dus er hoeft niks verwijderd te worden.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Rhoon
donderdag 03 maart 2022

Tuin aanleggen 165m2

Ik wil opnieuw laten bestraten. Voor ongeveer 165m2. Ik wil graag ook iemand die dit in zijn geheel voor mij kan designen.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Brielle
donderdag 03 maart 2022

Tuin leeghalen en bestraten (~48m2)

Wij willen graag de tuin laten renoveren: is nu overwoekerd en er zit een boomstronk, alles mag eruit. Daarna bestraten met 60x60 betontegels o.i.d. met een kleine rand grond voor wat plantjes. De tuin is ongeveer 48 m2.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Delft
Offertes aanvragen