Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Bestrating aanleggen

Bestraten? Kosten per m2 tuin of oprit bestrating

Iemand nodig voor het laten bestraten van je tuin of oprit? Kom in contact met de beste hoveniers en vraag gratis offertes aan.

Bestrating aanleggen bij jou in de buurt

Wil je je tuin bestraten voor een onderhoudsvrije tuin? Misschien wil je wel je oprit bestraten.

Een hovenier kan je terras bestraten of paden of sierbestrating aanleggen. Of je hebt een oprit die moet worden betegeld. Twijfel je nog tussen welke tegels je wilt hebben? Een hovenier via Casius kan je adviseren welke tuintegels het beste bij jouw tuin en wensen passen. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je de tuin wilt laten bestraten? Wil je graag dat een stratemaker bij je langs komt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in!

Kosten bestrating

Hieronder in de tabel geven wij een prijsindicatie van de verschillende prijzen van straatwerk.

Let op: de stratenmaker via Casius bepaalt zelf zijn prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Werkzaamheid Prijs
Arbeid stratenmaker €30 - €60 per uur of €10 - €20 per m²
Grind/split aanleggen €10 - €12 per m²
Stenen plaatsen €15 - €65 per m²
Ophoog- en voegzand €50 - €70 per m³
Opsluitbanden plaatsen €2 - €5 per meter

Wat bepaalt de prijs van tuinbestrating?

Kies je voor tegels of ander materiaal?

Als je tegels te duur vindt voor het bestraten van je tuin, kun je kiezen voor andere materialen.

Grind

Grind zijn kleine ronde kiezelsteentjes die door de natuur zijn afgesleten in de stroming van rivieren. Grind is verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten. Het kost gemiddeld €10 per m² en dit is het goedkoopste alternatief voor tuintegels.

Split

Split lijkt erg op grind, maar het verschil tussen deze twee is dat grind door de natuur is gemaakt en split geforceerd in zijn vorm is gemaakt. Split wordt door machines gebroken en gezeefd, daardoor heeft split breuken en scherpere randen dan grind. Split kost gemiddeld €12 per m².

Het soort tegel

Soort tegel Prijs per m² Eigenschappen
Koppelstones €15 - €25 Worden getrommeld zodat scherpe randen afsplijten. Ze hebben daardoor een nostalgische en natuurlijke uitstraling.
Betonbestrating €15 - €35 Erg stevige tegels die lang mee gaan. Verkrijgbaar in verschillende vormen, maten en kleuren.
Flagstones €25 - €40 Platte natuurstenen in de vorm van een plaat of tegel. Verschillen in vorm, grootte, dikte en structuur.
Waaltjes €30 - €45 Waaltjes zijn bakstenen met een vaste maat van 214 x 102 x 55 mm. Zijn te verkrijgen in verschillende kleuren.
Hout €20 - €65 Houten tegels hebben weinig onderhoud nodig en ze kunnen goed tegen temperatuurverschillen.
Natuursteen €30 - €65 Natuurstenen hebben een natuurlijke en luxe uitstraling en hebben allemaal verschillende kleuren en structuren.

Extra's

Product Prijs Eigenschappen
Sierkeien €7 - €35 per m² Zorgt voor een extra mooie uitstraling.
Afscheidingsbanden €10 - €30 per meter Voor niveauverschil in je tuin of perken.
Opsluitbanden €2 - €5 per meter De bestrating blijft extra stevig op zijn plek liggen.
Grindplaten €12 - €16 per m² Platen zodat het grind goed op zijn plek blijft liggen.

Bestrating aanleggen bij jou in de buurt

Recente aanvragen voor bestrating aanleggen

dinsdag 24 januari 2023

Tuin aanleggen (bestrating) 30m2

We hebben een vrijstaande en nieuw gebouwde Schuurwoning. Langs de zijkant vh huis richting de slootzijde willen wij de oprit in 2 delen realiseren van gelijke breedte. Totale breedte vanaf huis tot erfpad is 360cm Vanaf de schuur 10m x 3m Hollands schellevis grijs en vervolgens nog 10m x 3 met grasdellen beton.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Rotterdam
maandag 02 januari 2023

Bestrating & schutting plaatsen

Wij zijn op zoek naar iemand die onze tuin kan bestraten en een schutting kan plaatsen. De tuin is 25m. Wij halen de tuin zelf leeg. Graag zou ik contact hebben om eventuele mogelijkheden te bespreken. Bestrating willen we in overleg aanschaffen.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Haarlem
maandag 02 januari 2023

Schutting, bestrating en kleine vijver aanleggen

Het plaatsen van schuttingen, bestrating en aanleg van kleine vijver. Betreft een tuin van ongeveer 70 m2.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Wijk bij Duurstede
maandag 21 november 2022

Boom rooien + tuinbestrating herstellen

De opdracht omvat het rooien van een boom met stamomtrek 110cm ongeveer 12meter hoog. Boom tot stukken zagen voor opslag in de tuin (dus geen afvoer nodig). Herstel tuinbestrating door verwijderen tweetal dikke wortels. De boom hangt tot over de garage, waarbij de aanliggende straat breed genoeg is voor een hoogwerker om erbij te kunnen. Er hoeft niet voorzichtig met de overige begroeiing om te gaan.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Enschede
zaterdag 03 september 2022

Bestratingswerk + borders plaatsen

Borders en bestrating in bestaande tuin. Het is in totaal 125m2. Wij zaten qua bestrating te denken aan grote tegels. De aanschaf van de tegels willen wij door de vakman laten gebeuren.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Hulst
zondag 21 augustus 2022

Bestrating vervangen door roosters met Dolomiet er tussen (75m2)

Op dit moment is de oprit tot de voordeur bestraat . Dit wil ik laten vervangen door Dolomiet. De ondergrond is reeds goed aangestampt en zonder onkruid maar zou wel graag werken Vlgs methode 2 met gebruik van matten die de steentjes goed op hun plaats houden en onkruid werende doek eronder. Het is ongeveer 70-80 m2 (grove inschatting) Hoeveel vierkante meter moet er geplaatst worden?: tussen 10 en 50 m² Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Tuinaanleg en tuinonderhoud Overveen

Bestrating aanleggen bij jou in de buurt

Offertes aanvragen