Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Haarden Gas 1

Gaskachel

Naast warmte creëert een gaskachel, en voornamelijk een gashaard, een sfeer van gezelligheid in de ruimte. Hieronder vind je meer over de verschillende soorten en kun je gratis en vrijblijvend een offerte aanvragen.

Wil je een gaskachel plaatsen? Dan moet je met een aantal dingen rekening houden. Het is belangrijk dat je weet welk vermogen past bij je huis. Kijk ook goed waar je de gaskachel binnen in je woning wil plaatsen en welke plek daar het meest geschikt voor is.

Dit alles kan best lastig zijn. Bij Casius begrijpen wij dit en de verwarmingsspecialisten via Casius staan dan ook voor je klaar om je hierbij te helpen. Wil je naast een gaskachel bijvoorbeeld ook vloerverwarming? Geen probleem, daar helpen ze je ook graag bij.

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je een gaskachel wilt laten plaatsen? Wil je graag dat een verwarmingsspecialist bij je langs komt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in!

Gaskachel aanschaffen

Op dit moment kun je nog verschillende gaskachels of gashaarden kopen. Over het algemeen verwarmen die je hele huis minder efficiënt dan een verwarmingssysteem met een cv-ketel. Maar als je slechts één ruimte wilt verwarmen, dan is een gaskachel geschikter.

Ook omdat we het liefst met z'n allen van fossiele brandstof af willen, raden we aan om er goed over na te denken voor je er een aanschaft.

Als je dan voor een gaskacheltje kiest, kun je kiezen voor een open gashaard, of voor een gesloten gaskachel. De gesloten kachels hebben een hoger rendement, omdat er minder warmte verloren gaat en ze zijn veiliger. Als je een gashaard als hoofdverwarming wilt, dan is een gesloten systeem een goede optie. Wel is het maken van een rookkanaal ingewikkelder dan voor een open gashaard.
Kies je een gashaard voor de sfeer? Kies dan voor een open systeem.

Het aansluiten van je gaskachel is het veiligst als je dat door een vakman laat doen. Sluit je de kachel verkeerd aan dan heb je (meer) kans op koolmonoxide vergiftiging en gasexplosies.

Wat kost een gaskachel?

De prijs van een gaskachel of gashaard is allereerst afhankelijk van of je een rookkanaal of een schoorsteen hebt. Is dit niet het geval? Dan moet dit nog aangelegd worden. Het soort gaskachel dat je wilt hebben en of deze makkelijk kan worden aangesloten op het gas, maakt ook uit voor de prijs. De installatiekosten van je gaskachel kunnen dus oplopen. De plaatsing van je kachel heeft daarom direct invloed op de prijs. In het tabel hieronder hebben we per onderdeel een prijsindicatie gemaakt.

Let op: de verwarming specialisten via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Kostenpost Kosten materialen Kosten installatie
Vrijstaande gaskachel €1.500 - €3.000 €700 - €1.500
Inzet gaskachel of -haard €1.500 - €4.000 €700 - €1.500
Inbouw gaskachel of -haard €2.000 - €5.500 €1.000 - €1.500

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Haarden Gas

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Prijsvoorbeelden gaskachel

Vrijstaande gaskachel

Een vrijstaande gaskachel of gashaard is de goedkoopste haard in aanschaf en installatiekosten. De kachel is los te plaatsen in bijna elke kamer die jij wilt. De vrijstaande kachel sluit je aan op de schoorsteen of op een rookkanaal.
De prijs kan oplopen bij een grotere kachel, de hoeveelheid vermogen dat je nodig hebt, de bekleding en het zicht op het vuur. Een vrijstaande gaskachel of gashaard heb je vanaf €1.500.

Inzethaard

Heb je al een schoorsteen? Dan kan je kiezen voor een zogenoemde inzetgaskachel of -gashaard. Deze zijn er in verschillende soort en maten. Zo heb je bijvoorbeeld een inzethaard voor in een hoek of een driezijdige haard, maar ook een fronthaard waar alleen het vooraanzicht zichtbaar is. Een inzetkachel is makkelijk te plaatsen. Het wordt in jouw kamer in de bestaande situatie voor- of in de schoorsteen geïnstalleerd. Het voordeel is dat een rookkanaal niet aangelegd hoeft te worden, of de haard aangepast moet worden. De installatiekosten bespaar je hiermee. Een inzetgaskachel of -gashaard kun je laten monteren en aanschaffen vanaf €1.500.

Gaskachel inbouw

Een inbouwhaard gebruik je als er nog geen schoorsteen aanwezig is. Een gas inbouwhaard is een losse kachel die vaak wordt ingebouwd in een schouw, of het wordt verwerkt in een compleet meubel. Is de inbouwhaard geplaatst? Dan wordt er een haardombouw omheen gemaakt met brandwerende gipsvezelplaat of met gasbeton blokken. Inbouwhaarden zijn duurder om te laten installeren, door de aanpassingen die gemaakt moeten worden in je woning. Je kunt er ook een extra haardplateau bij bestellen, dit doet de prijs ook stijgen. De kosten van een inbouwhaard hangt af van de grootte, of je kiest voor een draaideur of een lift en de uitvoering die je wilt. Wil je veel glas, dan gaan de kosten omhoog. De gemiddelde prijs ligt tussen de €3.000 en de €7.000.

Wat bepaalt de prijs van een gaskachel of -haard?

De kosten zijn, naast het soort gaskachel, afhankelijk van de onderstaande dingen: 

De plaatsing

Hoe verder je de gaskachel van de schoorsteen, het rookkanaal of de gasaansluiting plaatst, hoe meer je moet betalen voor de installatie van de kachel. Ook ben je meer geld kwijt als er veiligheidsmaatregelen genomen moeten worden, zoals een nieuw rookkanaal of een haardombouw.  

Zelf doen of laten doen

Als je op kosten wilt besparen, kan je overwegen de gaskachel zelf te installeren. Je kan het zelf plaatsen als je alle voorzieningen bij de hand hebt, of een inzetkachel wil plaatsen. Beschik je over enige doe-het-zelf kennis en vind je het niet erg om bepaald gereedschap aan te schaffen? Dan kan je de kachel zelf plaatsen. Heb je nog geen rookkanaal? Een rookkanaal aanleggen kan ingewikkelder zijn dan je denkt. Heb je hier geen ervaring in? Dan raden we je aan om een vakman in te schakelen.
Bij Casius zijn erkende vakmannen aangesloten die je hier graag mee helpen.

Het type gaskachel

Je kunt een gaskachel vanaf €500 aanschaffen. De kwaliteit van deze kachels is wel minder en het zijn vaak B-merken. Als je de gaskachel ook voor uiterlijk aanschaft, dan lever je daar met een goedkope kachel vaak op in.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor een gaskachel

vrijdag 09 september 2022

Infraroodverwarming plaatsen

We zoeken naar infrarood verwarming voor onze grote woonkamer, en de gaskachel ombouwen naar elektrisch/infrarood


CV en verwarming Oostwold gem. Leek
woensdag 31 augustus 2022

Gaskachel aansluiten op gasrookkanaal

Ik zoek een gashaardenspecialist die mijn gashaard, thermocet rose c, kan aansluiten op het gasrookkanaal in de schouw in de woonkamer. Het harthoogte van de kachel is 10 cm hoger dat het harthoogte van het rookkanaal in de schouw. Ik kan dit fixen voordat de aansluiting plaats zal vinden evt. Daarnaast werkt de vlamontsteker niet, en wil dit graag na laten kijken. LET OP: Het is niet het aansluiten op de gasaansluiting. De haard werkt nml op butaan/propaangas.


CV en verwarming Breda
dinsdag 30 augustus 2022

Verwijderen oude gaskachel

Het gaat om het verwijderen van een oude gaskachel. Het deels verwijderen van het afvoerkanaal en Het controleren van gasleiding en die vakkundig inkorten en afdoppen zodat de opening mooi afgewerkt kan worden.


CV en verwarming Utrecht
donderdag 25 augustus 2022

Gaskachel verwijderen

Ik wil graag een gaskachel laten verwijderen.


CV en verwarming Den Bosch
woensdag 24 augustus 2022

Nieuwe CV installatie

Nu is er een oude gaskachel en een warmtapwater boiler voor keuken en badkamer. Graag een prijsindicatie voor een geheel CV systeem incl. radiatoren met HR ketel voor zowel warmtap water als verwarming. Woning is 100 m2 groot ongeveer.


CV en verwarming Den Haag
woensdag 20 juli 2022

Watergedragen vloerverwarming installeren

De huidige vloer moet eruit. Appartement is 80m2, 1e en tevens bovenste woonlaag. Er zit nu een gaskachel en geiser in, die willen we eruit en dan een elektrische cv ketel om van gas af te gaan. We hebben geen idee wat de ondervloer is. In welk type vloerverwarming heb je interesse?: Traditionele vloerverwarming (watervoerend) Wat is de oppervlakte van de vloer?: Tussen 10 en 50 m²


CV en verwarming Groningen
dinsdag 19 juli 2022

Elektrische vloerverwarming installeren

Vloer moet eruit en we willen graag vloerverwarming. Oppervlakte appartement is 80m2. Momenteel zit er een gaskachel in, en die willen we dus graag eruit hebben. Ik weet niet zeker of elektrische of infrarood beter zou zijn, dus we horen hier graag advies over (+ verschil in kosten bij aanschaf/installatie en ook in het kader van stroomverbruik als dat kan). We zouden ook graag horen hoe lang het zou duren voordat de werkzaamheden kunnen beginnen, en of er, na het leggen van de verwarming, een wachttijd is voordat we verder kunnen renoveren en zo ja, hoe lang dit is. Als er nog vragen zijn om de offerte goed op te stellen hoor ik het graag.


CV en verwarming Groningen
donderdag 14 juli 2022

Nieuwe CV installatie aanleggen

Ik wil de huidige gaskachels laten vervangen voor een complete cv installatie, met 6 radiatoren + CV-ketel met warm water. De woning betreft een appartement. Woonkamer, 3 slaapkamers, hal, badkamer en toilet.


CV en verwarming Doetinchem
dinsdag 21 juni 2022

2 gaskachels onderhouden, waarvan 1 repareren

Ik zoek een vakman voor de onderhoud aan 2 van onze bambino pelgrim gaskachels, daarnaast is daarvan 1 gaskachel kapot. Hierbij krijg ik wel een waakvlam maar als ik de ontstekingsknop loslaat springt de gaskachel niet aan. Dit zouden wij graag gerepareerd willen hebben.


CV en verwarming Den Bosch
maandag 30 mei 2022

Warmtepomp installeren (lucht-lucht)

Ik woon in een appartement uit 1905, en verwarm nog met gaskachels. Daar wil ik nu van af. Ik denk dat een lucht-lucht warmtepomp daarvoor de beste methode is, omdat ik die dan aan kan sluiten op de vloerverwarming. Mijn appartement is 52 m2 op de 1e etage en er hoort een studio bij op de 4e etage, die denk ik dan een aparte warmtepomp zal moeten hebben. Ik wil graag een offerte voor de 1e etage en als het mogelijk is ook een die gecombineerd is met de 4e etage.


CV en verwarming Amsterdam
maandag 21 februari 2022

Cv ketel (cw3) installeren en leidingen omleggen naar de keuken.

Ik wil graag een cv ketel installeren in de keuken waarbij de gaskachel in de woonkamer verwijderd moet worden. De (hoofd)leidingen vanuit de woonkamer moeten naar de keuken worden getrokken. Ik wil graag een cw3 model, deze zal ik zelf aanschaffen.


CV en verwarming Dordrecht
dinsdag 12 oktober 2021

Warmtepomp installeren

Wij zijn een wijkboerderij met een educatieve binnenruimte waarvoor wij een verwarmingsoplossing zoeken (lucht lucht warmtepomp en warmtewisselaar). De gaskachel moet verwijderd worden. Kunt u ons een offerte hiervoor geven?


CV en verwarming Zaandam
vrijdag 08 oktober 2021

completer cv installatie

Maisonnette. nu nog verwarmd met gaskachels. 5-7 radiotoren nodig.


CV en verwarming Amsterdam
dinsdag 07 september 2021

Hele cv-installatie aanleggen

Ik zoek iemand voor het aanleggen van een CV-installatie in de gehele woning. Gaskachel eruit (dit word gedaan). De woning bevat; 4 slaapkamers, badkamer, woonkamer, keuken, bijkeuken.


CV en verwarming Zwolle
maandag 28 juni 2021

Cv installatie aanleggen

Ik wil een cv installatie laten aanleggen. Hebben nu een gaskachel, willen 5 radiatoren en een cv in de kelder. Gezin bestaat uit 2 personen.


CV en verwarming Haarlem
maandag 14 juni 2021

Radiatoren in klein huisje plaatsen

We zoeken iemand om in een klein huisje verwarming aan te leggen. Het huisje is ongeveer 40 m2. Op dit moment zitten er gaskachels in. Dit wil ik door radiatoren laten vervangen.


CV en verwarming Oldenzaal
donderdag 25 maart 2021

Gaskachel vervangen

Ons huis komt uit 1919 en de aanbouw uit 1970. We willen het aanpakken. Er is momenteel alleen een gas kachel op de begane grond. Ik zou graag weten wat de mogelijkheden zijn om deze te verwijderen en ons huis op een andere manier te gaan verwarmen.


CV en verwarming Tilburg
zaterdag 06 maart 2021

Gaskachel vervangen door CV

Het appartement is 100 jaar oud en heeft een houten vloer. Oppervlakte is 70 m2, 3 kamers en badkamer en keuken. Ik wil een zeer zuinige ketel en mooie radiatoren.


CV en verwarming Den Haag
woensdag 13 januari 2021

Open (houtgestookte) haard realiseren

Bij willen graag in ons nieuwe huis een open haard laten realiseren (vuur gestookt) daar waar nu een schouw met gaskachel aangesloten bevindt. We zouden graag een moderne, wit gestukte open haard willen. Op de 1e etage is ook een schouw met gaskachel ervoor, deze willen we helemaal laten verwijderen en sluiten (dicht stuken). De gaskachel op de begane grond is voor zover wij weten 6 of 7 jaar niet gebruikt.


CV en verwarming Den Haag
zondag 13 december 2020

Gaskachel aansluiting omzetten in houtkachel aansluiting

Betreft huis van circa 20 jaar oud waar nu gasaansluiting zit. Gaskachel aansluiting omzetten in houtkachel aansluiting.


CV en verwarming Zwolle
vrijdag 04 december 2020

Compleet nieuwe CV installatie

Op dit moment maak ik gebruik van een gaskachel. Dit wil ik door een CV ketel laten vervangen. Ook wil ik nieuwe radiatoren laten plaatsen. Graag ontvang ik een offerte.


CV en verwarming IJmuiden
dinsdag 01 december 2020

Gaskachel controle

De gaskachel krijgt wel gas, maar de waakvlam blijft niet branden. Het thermokoppel is vervangen, maar daar zat het probleem niet. Graag laat ik dit door u onderzoeken en herstellen.


CV en verwarming IJmuiden
woensdag 25 november 2020

Gaskachel door heteluchtverwarming vervangen

Ik wil graag mijn gaskachel vervangen voor heteluchtverwarming. Het gaat om een appartement op derde (bovenste) verdieping. Verwarming en warmwater nu gaskachel en geiser. Aanleg volledige installatie inclusief luchtzuivering. Buizen in vloer zijn geen optie. Als aanvulling een plattegrond van het appartement (zie bijlage). De CV kast is in werkelijkheid groter en de badkamer kleiner, een CV installatie past hier prima in. Mijn voorkeur gaat dus uit naar heteluchtverwarming, maar als dit moeilijk blijkt, laat ik me graag adviseren voor de specialist over de mogelijkheden.


CV en verwarming Leiden
dinsdag 03 november 2020

Schoonmaak en onderhoud inbouw gaskachel

Ik zoek een specialist in (inbouw)gashaarden die onze gashaard kan schoonmaken en controleren.


CV en verwarming Den Haag
maandag 02 november 2020

Open haard en nieuw rookkanaal plaatsen

Ik zou graag in ons huis een open haard willen laten plaatsen. De situatie is als volgt: We starten in januari met een grote verbouwing, hierbij slopen wij onder andere de bestaande mantel en schouw (stond een oude gaskachel op aangesloten) alsook het oude gemetselde rookkanaal. De schoorsteen op het dak blijft wel zitten. Wij hebben inmiddels een oude (1900) tweedehands marmeren schouw aangeschaft die wij graag willen laten installeren. Hierbij moet ook een nieuw rookkanaal komen aangesloten op de oude schoorsteen. Wij hebben begrepen dat de werkzaamheden als volgt kunnen worden opgesomd: - Aangeleverde marmeren schouw schoon maken, in elkaar zetten en plaatsen in woonkamer - Inbouwhaard met stookbodem plaatsen van chamottestenen - Verloopkam met klepbediening aansluiten met RVS-pijp op het rookkanaal - Gehele openhaard isoleren met perlite korrels en keramische wol - Instaleren van een dubbelwandig rookkanaal diameter 2000 mm vanaf de openhaard met versleping tot aan de bestaande schoorsteen op zolder - Openhaardmantel opmetselen tot aan het plafond Graag zouden wij van u een offerte ontvangen inzake de hierboven opgesomde werkzaamheden. Een foto van de marmeren schouw is bijgevoegd. Het werk aan de schouw zouden wij graag eind januari laten uitvoeren. Alvast bedankt.


CV en verwarming Leiden
maandag 02 november 2020

Schouw ombouwen tot openhaard

Graag een offerte voor volgende: Wij willen graag de schouw en het rookkanaal laten ombouwen tot openhaard, was vroeger gaskachel. De vorige bewoner heeft de schoorsteen op het dak afgekapt, dus ook offerte voor opbouw stenen schoorsteen of dubbelwandige pijp.


CV en verwarming Voorburg
woensdag 21 oktober 2020

Gaskachel door heteluchtverwarming vervangen

Ik wil graag mijn gaskachel vervangen voor heteluchtverwarming. Het gaat om een appartement op derde (bovenste) verdieping. Verwarming en warmwater nu gaskachel en geiser. Aanleg volledige installatie inclusief luchtzuivering. Buizen in vloer zijn geen optie. Als aanvulling een plattegrond van het appartement (zie bijlage). De CV kast is in werkelijkheid groter en de badkamer kleiner, een CV installatie past hier prima in. Mijn voorkeur gaat dus uit naar heteluchtverwarming, maar als dit moeilijk blijkt, laat ik me graag adviseren voor de specialist over de mogelijkheden.


CV en verwarming Leiden
woensdag 21 oktober 2020

Nieuwe cv ketel plaatsen in chalet

Het plaatsen van een cv ketel in chalet. Nu zit er een gaskachel in.


CV en verwarming Putten
woensdag 21 oktober 2020

Infra rood panelen plaatsen

Ik zou graag het huis willen verwarmen met infra rood panelen, icm zonnepanelen. We hebben nu een aantal gaskachels en daar willen we vanaf. Het is een dubbel huis. Graag zou ik uw advies willen over de mogelijkheden. Zal naar schatting in ongeveer 10 ruimtes een verwarmingspaneel moeten komen In welk type infraroodverwarming heb je interesse? Stralingspanelen voor muren, stralingspanelen voor het plafond Hoeveel ruimtes / locaties moeten verwarmd worden? Meer dan 5 ruimtes Waar moet de infraroodverwarming geplaatst worden? Afgewerkte ruimtes / gebouw in gebruik


CV en verwarming Wissenkerke
woensdag 14 oktober 2020

Maken doorvoer voor pijp gaskachel

We hebben een zwaardere gaskachel gekocht en daarvoor moet er een nieuwe afvoerpijp met een nieuwe doorvoer door het dak komen. De klus kan ik zelf niet uitvoeren. Het gaat om de doorvoer, en de rest kan ik zelf.


CV en verwarming Muntendam
Offertes aanvragen