Casius logo
Offerte aanvragen Aanmelden als vakman
Haarden Gas 1

Gaskachel

Naast warmte creëert een gaskachel, en voornamelijk een gashaard, een sfeer van gezelligheid in de ruimte. Hieronder vind je meer over de verschillende soorten en kun je gratis en vrijblijvend een offerte aanvragen.

Wil je een gaskachel plaatsen? Dan moet je met een aantal dingen rekening houden. Het is belangrijk dat je weet welk vermogen past bij je huis. Kijk ook goed waar je de gaskachel binnen in je woning wil plaatsen en welke plek daar het meest geschikt voor is.

Dit alles kan best lastig zijn. Bij Casius begrijpen wij dit en de verwarmingsspecialisten via Casius staan dan ook voor je klaar om je hierbij te helpen. Wil je naast een gaskachel bijvoorbeeld ook vloerverwarming? Geen probleem, daar helpen ze je ook graag bij.

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je een gaskachel wilt laten plaatsen? Wil je graag dat een verwarmingsspecialist bij je langs komt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in!

Gaskachel aanschaffen

Op dit moment kun je nog verschillende gaskachels of gashaarden kopen. Over het algemeen verwarmen die je hele huis minder efficiënt dan een verwarmingssysteem met een cv-ketel. Maar als je slechts één ruimte wilt verwarmen, dan is een gaskachel geschikter.

Ook omdat we het liefst met z'n allen van fossiele brandstof af willen, raden we aan om er goed over na te denken voor je er een aanschaft.

Als je dan voor een gaskacheltje kiest, kun je kiezen voor een open gashaard, of voor een gesloten gaskachel. De gesloten kachels hebben een hoger rendement, omdat er minder warmte verloren gaat en ze zijn veiliger. Als je een gashaard als hoofdverwarming wilt, dan is een gesloten systeem een goede optie. Wel is het maken van een rookkanaal ingewikkelder dan voor een open gashaard.
Kies je een gashaard voor de sfeer? Kies dan voor een open systeem.

Het aansluiten van je gaskachel is het veiligst als je dat door een vakman laat doen. Sluit je de kachel verkeerd aan dan heb je (meer) kans op koolmonoxide vergiftiging en gasexplosies.

Wat kost een gaskachel?

De prijs van een gaskachel of gashaard is allereerst afhankelijk van of je een rookkanaal of een schoorsteen hebt. Is dit niet het geval? Dan moet dit nog aangelegd worden. Het soort gaskachel dat je wilt hebben en of deze makkelijk kan worden aangesloten op het gas, maakt ook uit voor de prijs. De installatiekosten van je gaskachel kunnen dus oplopen. De plaatsing van je kachel heeft daarom direct invloed op de prijs. In het tabel hieronder hebben we per onderdeel een prijsindicatie gemaakt.

Let op: de verwarming specialisten via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Kostenpost Kosten materialen Kosten installatie
Vrijstaande gaskachel €1.500 - €3.000 €700 - €1.500
Inzet gaskachel of -haard €1.500 - €4.000 €700 - €1.500
Inbouw gaskachel of -haard €2.000 - €5.500 €1.000 - €1.500

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Haarden Gas

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Prijsvoorbeelden gaskachel

Vrijstaande gaskachel

Een vrijstaande gaskachel of gashaard is de goedkoopste haard in aanschaf en installatiekosten. De kachel is los te plaatsen in bijna elke kamer die jij wilt. De vrijstaande kachel sluit je aan op de schoorsteen of op een rookkanaal.
De prijs kan oplopen bij een grotere kachel, de hoeveelheid vermogen dat je nodig hebt, de bekleding en het zicht op het vuur. Een vrijstaande gaskachel of gashaard heb je vanaf €1.500.

Inzethaard

Heb je al een schoorsteen? Dan kan je kiezen voor een zogenoemde inzetgaskachel of -gashaard. Deze zijn er in verschillende soort en maten. Zo heb je bijvoorbeeld een inzethaard voor in een hoek of een driezijdige haard, maar ook een fronthaard waar alleen het vooraanzicht zichtbaar is. Een inzetkachel is makkelijk te plaatsen. Het wordt in jouw kamer in de bestaande situatie voor- of in de schoorsteen geïnstalleerd. Het voordeel is dat een rookkanaal niet aangelegd hoeft te worden, of de haard aangepast moet worden. De installatiekosten bespaar je hiermee. Een inzetgaskachel of -gashaard kun je laten monteren en aanschaffen vanaf €1.500.

Gaskachel inbouw

Een inbouwhaard gebruik je als er nog geen schoorsteen aanwezig is. Een gas inbouwhaard is een losse kachel die vaak wordt ingebouwd in een schouw, of het wordt verwerkt in een compleet meubel. Is de inbouwhaard geplaatst? Dan wordt er een haardombouw omheen gemaakt met brandwerende gipsvezelplaat of met gasbeton blokken. Inbouwhaarden zijn duurder om te laten installeren, door de aanpassingen die gemaakt moeten worden in je woning. Je kunt er ook een extra haardplateau bij bestellen, dit doet de prijs ook stijgen. De kosten van een inbouwhaard hangt af van de grootte, of je kiest voor een draaideur of een lift en de uitvoering die je wilt. Wil je veel glas, dan gaan de kosten omhoog. De gemiddelde prijs ligt tussen de €3.000 en de €7.000.

Wat bepaalt de prijs van een gaskachel of -haard?

De kosten zijn, naast het soort gaskachel, afhankelijk van de onderstaande dingen: 

De plaatsing

Hoe verder je de gaskachel van de schoorsteen, het rookkanaal of de gasaansluiting plaatst, hoe meer je moet betalen voor de installatie van de kachel. Ook ben je meer geld kwijt als er veiligheidsmaatregelen genomen moeten worden, zoals een nieuw rookkanaal of een haardombouw.  

Zelf doen of laten doen

Als je op kosten wilt besparen, kan je overwegen de gaskachel zelf te installeren. Je kan het zelf plaatsen als je alle voorzieningen bij de hand hebt, of een inzetkachel wil plaatsen. Beschik je over enige doe-het-zelf kennis en vind je het niet erg om bepaald gereedschap aan te schaffen? Dan kan je de kachel zelf plaatsen. Heb je nog geen rookkanaal? Een rookkanaal aanleggen kan ingewikkelder zijn dan je denkt. Heb je hier geen ervaring in? Dan raden we je aan om een vakman in te schakelen.
Bij Casius zijn erkende vakmannen aangesloten die je hier graag mee helpen.

Het type gaskachel

Je kunt een gaskachel vanaf €500 aanschaffen. De kwaliteit van deze kachels is wel minder en het zijn vaak B-merken. Als je de gaskachel ook voor uiterlijk aanschaft, dan lever je daar met een goedkope kachel vaak op in.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor een gaskachel

dinsdag 18 juli 2023

Gaskachel vervangen voor cv ketel

Complete aanleg cv ketel inclusief leidingen en radiatoren. Ook aansluiting voor de douche. Er is nu sprake van gaskachel en douchen via geiser.


CV en verwarming Sappemeer
zondag 09 juli 2023

CV ketel en radiatoren vernieuwen (woning van 48m2)

Woning is 48m2 totaal, en heeft 2 kamers (slaapkamer, woonkamer, keuken badkamer). Wij willen graag de CV en de radiatoren vernieuwen. Momenteel een gaskachel in de woonkamer en geiser in de keuken.


CV en verwarming Utrecht
maandag 12 juni 2023

volledige cv aanleggen

Goede avond, bij deze wil ik een offerte aan vragen voor het volgende. Ik probeer het zo kort, maar duidelijk mogelijk uit te leggen. Het betreft een 2 slaapkamer appartement á 57m2 uit 1954. Verwarming vindt plaats middels een gaskachel in de woonkamer. Huidig warm water voorziening betreft een geiser in de wc. Wij zouden graag een gehele cv installatie willen laten aanleggen voor warm water en verwarming. Graag vernemen wij de opties. We zien graag dat de leidingen worden weggewerkt.


CV en verwarming Dordrecht
woensdag 17 mei 2023

Compleet nieuwe CV installatie in jaren 30 woning.

Wij zoeken iemand die een complete CV installatie kan aanleggen inclusief CV ketel, leidingwerk en radiatoren door het gehele huis (80m2). Huis maakt nu gebruik van gaskachels voor verwarming en een geiser voor warm water.


CV en verwarming Utrecht
zaterdag 22 april 2023

Nieuwe cv plaatsen

Bestaande maar gedateerde woning heeft nu gaskachels, maar moet een cv installatie krijgen. Met ongeveer 8 radiatoren en evt met Hybride warmtepomp en zonnepanelen. Het betreft indicatie voor extra kosten bij aankoop woning.


CV en verwarming Dokkum
dinsdag 14 maart 2023

Onderhoud gaskachel

Ik ben op zoek naar een installateur die mijn gaskachel kan bekijken. Ik vertrouw hem niet helemaal.


CV en verwarming Deventer
zondag 19 februari 2023

bestaande gaskachel opnieuw koppelen

Ik zoek een gaskachel specialist die veilig de gaskachel weer kan aansluiten nadat de mannen van het leggen van de vloer, het tijdelijk afgekoppeld hebben, en die een gat naar de schoorsteen groter kunnen maken. Doordat er een vloer gelegd wordt, komt de kachel iets hoger te staan en zal de aansluiting te laag zitten. Graag op 9, 10, of 11 maart, als de vloer gelegd is, in overleg. Eventueel wil ik een kleine gaskachel in de badkamer laten verwijderen.


CV en verwarming Utrecht
donderdag 16 februari 2023

Gaskachel vervangen (mogelijkheden centrale verwarming doornemen)

Momenteel beschikt de woning over een gaskachel als verwarmingselement. Graag wil ik de mogelijkheden weten voor centrale verwarming en een prijsopgave.


CV en verwarming Deventer
donderdag 26 januari 2023

Nieuwe CV + leidingen + vloerverwarming

Wij zoeken een loodgieter voor het aanleggen van CV in een oude woning waar alleen gaskachels staan en dus geen CV aanwezig is. Optionele wens is vloerververwarming laten aanleggen.


CV en verwarming Amsterdam
maandag 02 januari 2023

Rook kanaal plaatsen

ik wil een rook kanaal in mijn schoorsteen laten maken voor paletkachel. Er zit een buis in vroeger is het een gaskachel geweest. Weet niet of deze goed is en of het überhaupt mogelijk is


CV en verwarming Schijndel
vrijdag 30 december 2022

Airconditioning installeren

Ik wil graag mijn gaskachel vervangen door airco's die kunnen verwarmen en koelen. Ik wil graag dat het ergens binnen de aankomende twee maanden gerealiseerd wordt.


CV en verwarming Onstwedde
maandag 19 december 2022

CV-ketel onderhouden

Wij zoeken iemand voor het onderhoud van de CV ketel in de woning in Renesse. De gaskachel is in 2010 geplaatst en is een Intergas combi compact HR 22/28. We willen graag een serviceafspraak maken voor begin 2023. Doe jij dit werk en hoeveel kost het?


CV en verwarming Renesse
maandag 21 november 2022

Inspectie oude gaskachel

Ik heb een oude gaskachel. Ik heb het nu sinds kort weleens aanstaan en ruik dan een gaslucht. Graag zou ik een keuring/reparatie willen zodat ik veilig kan verwarmen.


CV en verwarming Ede
zondag 20 november 2022

Gehele nieuwe verwarming in woning (incl. CV) 90m2

Ik heb een huis gekocht en deze heeft alleen maar gaskachels, dus hier moet een complete nieuwe verwarming in geplaatst worden. Het gaat om een huis van 90m2. In eerste instantie denken we eraan om gewoon radiatoren te plaatsen. Er moet ook een nieuwe CV ketel geplaatst worden. Eventueel een hybride, graag advies hierover.


CV en verwarming Den Helder
vrijdag 09 september 2022

Infraroodverwarming plaatsen

We zoeken naar infrarood verwarming voor onze grote woonkamer, en de gaskachel ombouwen naar elektrisch/infrarood


CV en verwarming Oostwold gem. Leek
woensdag 31 augustus 2022

Gaskachel aansluiten op gasrookkanaal

Ik zoek een gashaardenspecialist die mijn gashaard, thermocet rose c, kan aansluiten op het gasrookkanaal in de schouw in de woonkamer. Het harthoogte van de kachel is 10 cm hoger dat het harthoogte van het rookkanaal in de schouw. Ik kan dit fixen voordat de aansluiting plaats zal vinden evt. Daarnaast werkt de vlamontsteker niet, en wil dit graag na laten kijken. LET OP: Het is niet het aansluiten op de gasaansluiting. De haard werkt nml op butaan/propaangas.


CV en verwarming Breda
dinsdag 30 augustus 2022

Verwijderen oude gaskachel

Het gaat om het verwijderen van een oude gaskachel. Het deels verwijderen van het afvoerkanaal en Het controleren van gasleiding en die vakkundig inkorten en afdoppen zodat de opening mooi afgewerkt kan worden.


CV en verwarming Utrecht
donderdag 25 augustus 2022

Gaskachel verwijderen

Ik wil graag een gaskachel laten verwijderen.


CV en verwarming Den Bosch
woensdag 24 augustus 2022

Nieuwe CV installatie

Nu is er een oude gaskachel en een warmtapwater boiler voor keuken en badkamer. Graag een prijsindicatie voor een geheel CV systeem incl. radiatoren met HR ketel voor zowel warmtap water als verwarming. Woning is 100 m2 groot ongeveer.


CV en verwarming Den Haag
woensdag 20 juli 2022

Watergedragen vloerverwarming installeren

De huidige vloer moet eruit. Appartement is 80m2, 1e en tevens bovenste woonlaag. Er zit nu een gaskachel en geiser in, die willen we eruit en dan een elektrische cv ketel om van gas af te gaan. We hebben geen idee wat de ondervloer is. In welk type vloerverwarming heb je interesse?: Traditionele vloerverwarming (watervoerend) Wat is de oppervlakte van de vloer?: Tussen 10 en 50 m²


CV en verwarming Groningen
dinsdag 19 juli 2022

Elektrische vloerverwarming installeren

Vloer moet eruit en we willen graag vloerverwarming. Oppervlakte appartement is 80m2. Momenteel zit er een gaskachel in, en die willen we dus graag eruit hebben. Ik weet niet zeker of elektrische of infrarood beter zou zijn, dus we horen hier graag advies over (+ verschil in kosten bij aanschaf/installatie en ook in het kader van stroomverbruik als dat kan). We zouden ook graag horen hoe lang het zou duren voordat de werkzaamheden kunnen beginnen, en of er, na het leggen van de verwarming, een wachttijd is voordat we verder kunnen renoveren en zo ja, hoe lang dit is. Als er nog vragen zijn om de offerte goed op te stellen hoor ik het graag.


CV en verwarming Groningen
donderdag 14 juli 2022

Nieuwe CV installatie aanleggen

Ik wil de huidige gaskachels laten vervangen voor een complete cv installatie, met 6 radiatoren + CV-ketel met warm water. De woning betreft een appartement. Woonkamer, 3 slaapkamers, hal, badkamer en toilet.


CV en verwarming Doetinchem
dinsdag 21 juni 2022

2 gaskachels onderhouden, waarvan 1 repareren

Ik zoek een vakman voor de onderhoud aan 2 van onze bambino pelgrim gaskachels, daarnaast is daarvan 1 gaskachel kapot. Hierbij krijg ik wel een waakvlam maar als ik de ontstekingsknop loslaat springt de gaskachel niet aan. Dit zouden wij graag gerepareerd willen hebben.


CV en verwarming Den Bosch
maandag 30 mei 2022

Warmtepomp installeren (lucht-lucht)

Ik woon in een appartement uit 1905, en verwarm nog met gaskachels. Daar wil ik nu van af. Ik denk dat een lucht-lucht warmtepomp daarvoor de beste methode is, omdat ik die dan aan kan sluiten op de vloerverwarming. Mijn appartement is 52 m2 op de 1e etage en er hoort een studio bij op de 4e etage, die denk ik dan een aparte warmtepomp zal moeten hebben. Ik wil graag een offerte voor de 1e etage en als het mogelijk is ook een die gecombineerd is met de 4e etage.


CV en verwarming Amsterdam
maandag 21 februari 2022

Cv ketel (cw3) installeren en leidingen omleggen naar de keuken.

Ik wil graag een cv ketel installeren in de keuken waarbij de gaskachel in de woonkamer verwijderd moet worden. De (hoofd)leidingen vanuit de woonkamer moeten naar de keuken worden getrokken. Ik wil graag een cw3 model, deze zal ik zelf aanschaffen.


CV en verwarming Dordrecht
dinsdag 12 oktober 2021

Warmtepomp installeren

Wij zijn een wijkboerderij met een educatieve binnenruimte waarvoor wij een verwarmingsoplossing zoeken (lucht lucht warmtepomp en warmtewisselaar). De gaskachel moet verwijderd worden. Kunt u ons een offerte hiervoor geven?


CV en verwarming Zaandam
vrijdag 08 oktober 2021

completer cv installatie

Maisonnette. nu nog verwarmd met gaskachels. 5-7 radiotoren nodig.


CV en verwarming Amsterdam
dinsdag 07 september 2021

Hele cv-installatie aanleggen

Ik zoek iemand voor het aanleggen van een CV-installatie in de gehele woning. Gaskachel eruit (dit word gedaan). De woning bevat; 4 slaapkamers, badkamer, woonkamer, keuken, bijkeuken.


CV en verwarming Zwolle
maandag 28 juni 2021

Cv installatie aanleggen

Ik wil een cv installatie laten aanleggen. Hebben nu een gaskachel, willen 5 radiatoren en een cv in de kelder. Gezin bestaat uit 2 personen.


CV en verwarming Haarlem
maandag 14 juni 2021

Radiatoren in klein huisje plaatsen

We zoeken iemand om in een klein huisje verwarming aan te leggen. Het huisje is ongeveer 40 m2. Op dit moment zitten er gaskachels in. Dit wil ik door radiatoren laten vervangen.


CV en verwarming Oldenzaal
Offertes aanvragen