Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Haarden Gas 1

Gaskachel

Gaskachel

Naast warmte creëert een gaskachel, en voornamelijk een gashaard, een sfeer van gezelligheid in de ruimte. Hieronder vind je meer over de verschillende soorten en kun je gratis en vrijblijvend een offerte aanvragen.

Wil je een gaskachel plaatsen? Dan moet je met een aantal dingen rekening houden. Het is belangrijk dat je weet welk vermogen past bij je huis. Kijk ook goed waar je de gaskachel binnen in je woning wil plaatsen en welke plek daar het meest geschikt voor is.

Dit alles kan best lastig zijn. Bij Casius begrijpen wij dit en de verwarmingsspecialisten via Casius staan dan ook voor je klaar om je hierbij te helpen. Wil je naast een gaskachel bijvoorbeeld ook vloerverwarming? Geen probleem, daar helpen ze je ook graag bij.

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je een gaskachel wilt laten plaatsen? Wil je graag dat een verwarmingsspecialist bij je langs komt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in!

Gaskachel aanschaffen

Op dit moment kun je nog verschillende gaskachels of gashaarden kopen. Over het algemeen verwarmen die je hele huis minder efficiënt dan een verwarmingssysteem met een cv-ketel. Maar als je slechts één ruimte wilt verwarmen, dan is een gaskachel geschikter.

Ook omdat we het liefst met z'n allen van fossiele brandstof af willen, raden we aan om er goed over na te denken voor je er een aanschaft.

Als je dan voor een gaskacheltje kiest, kun je kiezen voor een open gashaard, of voor een gesloten gaskachel. De gesloten kachels hebben een hoger rendement, omdat er minder warmte verloren gaat en ze zijn veiliger. Als je een gashaard als hoofdverwarming wilt, dan is een gesloten systeem een goede optie. Wel is het maken van een rookkanaal ingewikkelder dan voor een open gashaard.
Kies je een gashaard voor de sfeer? Kies dan voor een open systeem.

Het aansluiten van je gaskachel is het veiligst als je dat door een vakman laat doen. Sluit je de kachel verkeerd aan dan heb je (meer) kans op koolmonoxide vergiftiging en gasexplosies.

Wat kost een gaskachel?

De prijs van een gaskachel of gashaard is allereerst afhankelijk van of je een rookkanaal of een schoorsteen hebt. Is dit niet het geval? Dan moet dit nog aangelegd worden. Het soort gaskachel dat je wilt hebben en of deze makkelijk kan worden aangesloten op het gas, maakt ook uit voor de prijs. De installatiekosten van je gaskachel kunnen dus oplopen. De plaatsing van je kachel heeft daarom direct invloed op de prijs. In het tabel hieronder hebben we per onderdeel een prijsindicatie gemaakt.

Let wel: de verwarming specialisten via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Kostenpost Kosten materialen Kosten installatie
Vrijstaande gaskachel €1.500 - €3.000 €700 - €1.500
Inzet gaskachel of -haard €1.500 - €4.000 €700 - €1.500
Inbouw gaskachel of -haard €2.000 - €5.500 €1.000 - €1.500

Wil je graag advies speciaal gericht op jouw situatie en een offerte op maat? Vraag dan een offerte aan.

Prijsvoorbeelden

Vrijstaande gaskachel

Een vrijstaande gaskachel of gashaard is de goedkoopste haard in aanschaf en installatiekosten. De kachel is los te plaatsen in bijna elke kamer die jij wilt. De vrijstaande kachel sluit je aan op de schoorsteen of op een rookkanaal.
De prijs kan oplopen bij een grotere kachel, de hoeveelheid vermogen dat je nodig hebt, de bekleding en het zicht op het vuur. Een vrijstaande gaskachel of gashaard heb je vanaf €1.500.

Inzethaard

Heb je al een schoorsteen? Dan kan je kiezen voor een zogenoemde inzetgaskachel of -gashaard. Deze zijn er in verschillende soort en maten. Zo heb je bijvoorbeeld een inzethaard voor in een hoek of een driezijdige haard, maar ook een fronthaard waar alleen het vooraanzicht zichtbaar is. Een inzetkachel is makkelijk te plaatsen. Het wordt in jouw kamer in de bestaande situatie voor- of in de schoorsteen geïnstalleerd. Het voordeel is dat een rookkanaal niet aangelegd hoeft te worden, of de haard aangepast moet worden. De installatiekosten bespaar je hiermee. Een inzetgaskachel of -gashaard kun je laten monteren en aanschaffen vanaf €1.500.

Gaskachel inbouw

Een inbouwhaard gebruik je als er nog geen schoorsteen aanwezig is. Een gas inbouwhaard is een losse kachel die vaak wordt ingebouwd in een schouw, of het wordt verwerkt in een compleet meubel. Is de inbouwhaard geplaatst? Dan wordt er een haardombouw omheen gemaakt met brandwerende gipsvezelplaat of met gasbeton blokken. Inbouwhaarden zijn duurder om te laten installeren, door de aanpassingen die gemaakt moeten worden in je woning. Je kunt er ook een extra haardplateau bij bestellen, dit doet de prijs ook stijgen. De kosten van een inbouwhaard hangt af van de grootte, of je kiest voor een draaideur of een lift en de uitvoering die je wilt. Wil je veel glas, dan gaan de kosten omhoog. De gemiddelde prijs ligt tussen de €3.000 en de €7.000.

Wat bepaalt de prijs van een gaskachel of -haard?

De kosten zijn, naast het soort gaskachel, afhankelijk van de onderstaande dingen: 

  • De plaatsing: hoe verder je de gaskachel van de schoorsteen, het rookkanaal of de gasaansluiting plaatst, hoe meer je moet betalen voor de installatie van de kachel. Ook ben je meer geld kwijt als er veiligheidsmaatregelen genomen moeten worden, zoals een nieuw rookkanaal of een haardombouw.  
  • Zelf doen of laten doen: als je op kosten wilt besparen, kan je overwegen de gaskachel zelf te installeren. Je kan het zelf plaatsen als je alle voorzieningen bij de hand hebt, of een inzetkachel wil plaatsen. Beschik je over enige doe-het-zelf kennis en vind je het niet erg om bepaald gereedschap aan te schaffen? Dan kan je de kachel zelf plaatsen. Heb je nog geen rookkanaal? Een rookkanaal aanleggen kan ingewikkelder zijn dan je denkt. Heb je hier geen ervaring in? Dan raden we je aan om een vakman in te schakelen.
    Bij Casius zijn alleen erkende vakmannen aangesloten die je hier graag mee helpen.
  • Het type gaskachel: Je kunt een gaskachel vanaf €500 aanschaffen. De kwaliteit van deze kachels is wel minder en het zijn vaak B-merken. Als je de gaskachel ook voor uiterlijk aanschaft, dan lever je daar met een goedkope kachel vaak op in.

Vraag een offerte aan

Offertes aanvragen