Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Steenkorven 3

Steenkorven schutting

Steenkorven schutting

Wil je een stevige en unieke erfafscheiding? Steenkorven zijn dan misschien iets voor jou. Hier vind je meer informatie en een prijsindicatie.

Ben je opzoek naar een veelzijdig, uniek en stijlvol hekwerk wat ook nog eens ongewenst bezoek buiten de deur houdt? Of wil je misschien hoogteverschillen in de tuin op een stijlvolle manier oplossen? Dan kan een steenkorf schutting misschien iets voor je zijn. Een steenkorven schutting wordt ook wel schanskorf schutting genoemd. Wil je graag iets met hout? Dat kan, je hebt ook een schanskorf schutting met hout. 

De hoveniers via Casius helpen je graag bij het plaatsen van een steenkorven schutting. Ze staan voor je klaar voor zowel grote als kleine klussen. Ze helpen je niet alleen bij een steenkorven schutting plaatsen, maar ook bij het aanleggen van een terras. Ze helpen je ook graag bij het timmeren van een tuinhuis of een terrasoverkapping
Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je een steenkorf schutting wilt plaatsen? Wil je graag dat een hovenier bij je langs komt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in!

Wat kost een steenkorven schutting?

Wat kost een steenkorf schutting? Een eenduidig antwoord kunnen wij hier helaas niet op geven. Omdat alle steenkorven maatwerk zijn lopen de prijzen heel erg uiteen.

Welke factoren spelen mee in de prijs? De kwaliteit van de staalmatten speelt mee, net als het soort vulling dat je kiest en het formaat van de steenkorven. De vulling van de steenkorven, zogeheten breukstenen, kan je in verschillende groottes en kleuren verkrijgen. Elke breuksteen valt in een eigen prijsklasse.

Hieronder zie je een overzicht van prijsvoorbeelden, waarbij we uitgegaan zijn van een maaswijdte (ruimte tussen het gaas) van 5 bij 5 cm.

Let op: de hoveniers via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Afmeting (lengte x hoogte x diepte in meters) Gemiddelde prijs
1 x 2 x 0,5 €100
1 x 2 x 0,2 €70
1,5 x 0,5 x 0,5 €65
1,20 x 0,3 x 0,2 €40

De vulling brengt uiteraard ook kosten met zich mee. Hieronder zie je de gemiddelde prijs van verschillende soorten vullingen.

Vullingsoort Kosten per kg
Beton €0,03 - €0,05
Basalt breuksteen €0,10
Grauwacke breuksteen €0,10
Doornik breuksteen €0,10
Yellow Sun breuksteen €0,11
Ardenner Rood €0,12
Icy Blue €0,27
Lava krotzen €0,18 - €0,20
Glasbrokken €0,75

Wil je een prijsopgave op maat, passend bij jouw wensen en situatie? Vraag dan vrijblijvend een gratis offerte aan.

Vraag een offerte aan

Offertes aanvragen