Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Steenkorven 3

Steenkorven schutting

Steenkorven schutting

Wil je een stevige en unieke erfafscheiding? Steenkorven zijn dan misschien iets voor jou. Hier vind je meer informatie en een prijsindicatie.

Ben je opzoek naar een veelzijdig, uniek en stijlvol hekwerk wat ook nog eens ongewenst bezoek buiten de deur houdt? Of wil je misschien hoogteverschillen in de tuin op een stijlvolle manier oplossen? Dan kan een steenkorf schutting misschien iets voor je zijn. Een steenkorven schutting wordt ook wel schanskorf schutting genoemd. Wil je graag iets met hout? Dat kan, je hebt ook een schanskorf schutting met hout. 

De hoveniers via Casius helpen je graag bij het plaatsen van een steenkorven schutting. Ze staan voor je klaar voor zowel grote als kleine klussen. Ze helpen je niet alleen bij een steenkorven schutting plaatsen, maar ook bij het aanleggen van een terras. Ze helpen je ook graag bij het timmeren van een tuinhuis of een terrasoverkapping. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je een steenkorf schutting wilt plaatsen? Wil je graag dat een hovenier bij je langs komt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in!

Wat kost een steenkorven schutting?

Wat kost een steenkorf schutting? Een eenduidig antwoord kunnen wij hier niet op geven. Omdat alle steenkorven maatwerk zijn lopen de prijzen heel erg uiteen.

Welke factoren spelen mee in de prijs? De kwaliteit van de staalmatten speelt mee, net als het soort vulling dat je kiest en het formaat van de steenkorven. De vulling van de steenkorven, zogeheten breukstenen, kan je in verschillende groottes en kleuren verkrijgen. Elke breuksteen valt in een eigen prijsklasse.

Hieronder zie je een overzicht van prijsvoorbeelden, waarbij we uitgegaan zijn van een maaswijdte (ruimte tussen het gaas) van 5 bij 5 cm.

Let op: de hoveniers via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Afmeting (lengte x hoogte x diepte in meters) Gemiddelde prijs
1 x 2 x 0,5 €100
1 x 2 x 0,2 €70
1,5 x 0,5 x 0,5 €65
1,20 x 0,3 x 0,2 €40

De vulling brengt uiteraard ook kosten met zich mee. Hieronder zie je de gemiddelde prijs van verschillende soorten vullingen.

Vullingsoort Kosten per kg
Beton €0,03 - €0,05
Basalt breuksteen €0,10
Grauwacke breuksteen €0,10
Doornik breuksteen €0,10
Yellow Sun breuksteen €0,11
Ardenner Rood €0,12
Icy Blue €0,27
Lava krotzen €0,18 - €0,20
Glasbrokken €0,75

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor een steenkorven schutting

woensdag 29 september 2021

Steenkorven plaatsen voortuin.

Ik wil graag in mijn voortuin steenkorven geplaatst hebben de ene kant is 11,5 meter andere kant is 6,5 meter. De 1ste kant is langs mijn garage en de 2de kant is tussen mij en de buren. Er hoeft aan de kant van mijn garage niks verwijderd te worden, alleen staat er aan de kant tussen mij en de buren een schutting.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Lelystad
maandag 24 mei 2021

Steenkorven op een muurtje plaatsen

Het gaat om het plaatsen van steenkorven boven op een muurtje. De maten zijn: 1x 2.35 2x 2.50 2x 1.86 En dan 85 cm


Tuinaanleg en tuinonderhoud Hendrik Ido Ambacht
maandag 12 april 2021

Betonnen schutting breuksteen 10 meter lang

Vervangen van een betonnen schutting voor een steenkorven schutting. Plaatsen nieuwe poort. Het gaat om 10 meter ongeveer. Graag breuksteen en een metaalkleurige constructie. Aanschaf en plaatsing door de vakman.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Eindhoven
Offertes aanvragen