Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Steenkorven 3

Steenkorven schutting

Steenkorven schutting

Wil je een stevige en unieke erfafscheiding? Steenkorven zijn dan misschien iets voor jou. Hier vind je meer informatie en een prijsindicatie.

Mensen kiezen steeds vaker voor een steenkorven schutting, ook wel schanskorven genoemd. Van particulieren tot (semi)overheden, deze bijzondere erfafscheiding kiezen ze steeds vaker. Met steenkorven geef je de erfafscheiding op een unieke en stijlvolle wijze vorm en houd je ongewenste bezoekers buiten de deur. Steenkorven zijn heel veelzijdig. Ze kunnen niet alleen als schutting gebruikt worden, maar ook prima gebruikt worden om hoogteverschillen in de tuin op een stijlvolle manier op te lossen. Je hebt verschillende uitvoeringen: van de afmeting van de steenkorven tot de vulling, alles kan je zelf bepalen.

Wat kost een steenkorven schutting?

Wil je een prijsopgave op maat, passend bij jouw wensen en situatie? Vraag dan vrijblijvend een gratis offerte aan.

Wat kost een steenkorf schutting? Een eenduidig antwoord kunnen wij hier helaas niet op geven. Omdat alle steenkorven maatwerk zijn lopen de prijzen heel erg uiteen.

Welke factoren spelen mee in de prijs? De kwaliteit van de staalmatten speelt mee, net als het soort vulling dat je kiest en het formaat van de steenkorven. De vulling van de steenkorven, zogeheten breukstenen, kan je in verschillende groottes en kleuren verkrijgen. Elke breuksteen valt in een eigen prijsklasse.

Hieronder zie je een overzicht van prijsvoorbeelden, waarbij we uitgegaan zijn van een maaswijdte (ruimte tussen het gaas) van 5 bij 5 cm.

Afmeting (lengte x hoogte x diepte in meters) Gemiddelde prijs
1 x 2 x 0,5 €100
1 x 2 x 0,2 €70
1,5 x 0,5 x 0,5 €65
1,20 x 0,3 x 0,2 €40

De vulling brengt uiteraard ook kosten met zich mee. Hieronder zie je de gemiddelde prijs van verschillende soorten vullingen.

Vullingsoort Kosten per kg
Beton €0,03 - €0,05
Basalt breuksteen €0,10
Grauwacke breuksteen €0,10
Doornik breuksteen €0,10
Yellow Sun breuksteen €0,11
Ardenner Rood €0,12
Icy Blue €0,27
Lava krotzen €0,18 - €0,20
Glasbrokken €0,75

Vraag een offerte aan

Offertes aanvragen