Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Moderne badkamer

Badkamer schilderen

Badkamer schilderen

Wil je jouw badkamer laten schilderen? Casius brengt je in contact met erkende schilders in jouw regio.

De badkamer betegelen, het is razend populair. Maar tegenwoordig is je badkamer verven nóg populairder. Zo ook je badkamertegels verven.

Wil je ook je badkamer laten verven? De schilders via Casius staan voor je klaar, zowel voor grote als kleine klussen. Zo helpen ze je niet alleen bij het verven van je badkamer, maar ook bij het schilderen van je muren. Is je trap toe aan een nieuwe laag verf? Of je kozijnen? Ook dat is geen probleem voor onze schilders.

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je jouw badkamer wil laten verven? Wil je graag dat een schilder bij je langskomt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in en ontvang tot 3 gratis en vrijblijvende offertes!

Badkamer schilderen kosten

Als je je badkamer laat schilderen wil je natuurlijk vooral weten wat dat kost. Het is lastig om een gerichte prijs vooraf te geven, omdat de kosten van de badkamer schilderen afhankelijk zijn van een aantal zaken. De omvang van je project is er één van: wil je bijvoorbeeld je muren én je plafond laten verven, of alleen je muren? De prijs is ook afhankelijk van het soort verf dat je wil en het uurtarief van de binnenschilder

Om je toch een idee te geven van de kosten van de badkamer verven, hebben wij hieronder een prijzenoverzicht gemaakt. 

Let op: de schildersbedrijven via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van je schilderklus afwijken van de prijzen in de tabel.

Schildertechniek Gemiddelde prijs per m²
Spuitwerk €6 - €10
Sauswerk €10 - €15

Wil je graag advies speciaal gericht op jouw situatie en een offerte op maat? Vraag dan snel een offerte aan.

Tips voor het schilderen van je badkamer

Je badkamer is dé plek in huis om te ontspannen. Het is dan ook niet gek dat het resultaat optimaal moet zijn als je je badkamer laat verven. Hieronder lees je handige tips om bij stil te staan wanneer je je badkamer laat schilderen. 

Gebruik niet alleen donkere kleuren

Antraciet en zwart geven je badkamer een moderne look, maar het is belangrijk dat je niet alleen voor donkere kleuren kiest. Donkere kleuren laten je badkamer optisch kleiner lijken en veel badkamers hebben al een kleine oppervlakte. Als je dan alleen maar donkere kleuren gebruikt, lijkt je badkamer nog kleiner. Om dit te voorkomen wissel je donkere kleuren af met lichte kleuren. Dat kan je bijvoorbeeld doen door het plafond een lichtere kleur te laten geven dan de wanden. Zo lijkt je plafond ook nog eens hoger. 

Laat je adviseren door de schilder

Wil je je badkamer laten schilderen, maar vind je het lastig om je ideeën goed uit te denken? Schroom dan niet om je te laten adviseren door de schilder. Door de jarenlange ervaring van onze schilders kunnen ze je goed adviseren over de beste kleurkeuze voor jouw badkamer en over de combinatie met andere materialen. 

Zorg voor goede ventilatie

Het is belangrijk dat er niet alleen tijdens het drogen van de verf goede ventilatie is, maar ook in het algemeen. De verf in de badkamer is wel vochtbestendig, maar zonder goede ventilatie gaat schilderwerk minder lang mee. Dat is natuurlijk zonde. Zorg dus voor goede ventilatie. 

Vraag meerdere offertes aan

Hoewel je badkamer schilderen goedkoper is dan je badkamer betegelen, het betekent niet dat je met de eerste de beste schilder in zee moet gaan. Er zijn veel schildersbedrijven en ieder schildersbedrijf heeft zijn eigen prijzen. Deze lopen sterk uiteen. Kijk daarom goed naar de prijs-kwaliteitsverhouding van het schildersbedrijf. Kijk bijvoorbeeld naar wat wel en niet inbegrepen is in de prijs, denk aan voorrijkosten, btw en materialen. Je hebt er zeker wat aan om meerdere offertes aan te vragen en te vergelijken.

Tip van de vakman: profiteer van het lage btw-tarief op schilderwerk in je badkamer

Heb je een woning ouder dan 2 jaar? Maak dan aanspraak op het verlaagde btw-tarief op schilderwerk. Je betaalt dan maar 9% btw in plaats van 21% btw. Dat maakt je schilderproject een stuk aantrekkelijker. 

Onder het btw tarief van 9% valt niet alleen het schilderen zelf, maar ook de voorbereiding, de voorbehandelingen en de materialen. Kijk voor meer informatie over de voorwaarden van het verlaagde btw-tarief op de website van de Belastingdienst.

Vraag een offerte aan

Offertes aanvragen