Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Moderne badkamer

Badkamer schilderen

Badkamer schilderen

Wil je jouw badkamer laten schilderen? Casius brengt je in contact met erkende schilders in jouw regio.

De badkamer betegelen, het is razend populair. Maar tegenwoordig is je badkamer verven nóg populairder.

Wil je ook je badkamer laten verven? De schilders via Casius staan voor je klaar, zowel voor grote als kleine klussen. Zo helpen ze je niet alleen bij het verven van je badkamer, maar ook bij het schilderen van je muren. Is je trap toe aan een nieuwe laag verf? Of je kozijnen? Ook dat is geen probleem voor onze schilders.

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je jouw badkamer wil laten verven? Wil je graag dat een schilder bij je langskomt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in en ontvang tot 3 gratis en vrijblijvende offertes!

Badkamer schilderen kosten

Als je je badkamer laat schilderen wil je natuurlijk vooral weten wat dat kost. Het is lastig om een gerichte prijs vooraf te geven, omdat de kosten van de badkamer schilderen afhankelijk zijn van een aantal zaken. De omvang van je project is er één van: wil je bijvoorbeeld je muren én je plafond laten verven, of alleen je muren? De prijs is ook afhankelijk van het soort verf dat je wil en het uurtarief van de binnenschilder

Om je toch een idee te geven van de kosten van de badkamer verven, hebben wij hieronder een prijzenoverzicht gemaakt. 

Let op: de schildersbedrijven via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van je schilderklus afwijken van de prijzen in de tabel.

Schildertechniek Gemiddelde prijs per m²
Spuitwerk €6 - €10
Sauswerk €10 - €15

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

195 Schilder Binnen

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Tips voor het schilderen van je badkamer

Je badkamer is dé plek in huis om te ontspannen. Het is dan ook niet gek dat het resultaat optimaal moet zijn als je je badkamer laat verven. Hieronder lees je handige tips om bij stil te staan wanneer je je badkamer laat schilderen. 

Gebruik niet alleen donkere kleuren

Antraciet en zwart geven je badkamer een moderne look, maar het is belangrijk dat je niet alleen voor donkere kleuren kiest. Donkere kleuren laten je badkamer optisch kleiner lijken en veel badkamers hebben al een kleine oppervlakte. Als je dan alleen maar donkere kleuren gebruikt, lijkt je badkamer nog kleiner. Om dit te voorkomen wissel je donkere kleuren af met lichte kleuren. Dat kan je bijvoorbeeld doen door het plafond een lichtere kleur te laten geven dan de wanden. Zo lijkt je plafond ook nog eens hoger. 

Laat je adviseren door de schilder

Wil je je badkamer laten schilderen, maar vind je het lastig om je ideeën goed uit te denken? Schroom dan niet om je te laten adviseren door de schilder. Door de jarenlange ervaring van onze schilders kunnen ze je goed adviseren over de beste kleurkeuze voor jouw badkamer en over de combinatie met andere materialen. 

Zorg voor goede ventilatie

Het is belangrijk dat er niet alleen tijdens het drogen van de verf goede ventilatie is, maar ook in het algemeen. De verf in de badkamer is wel vochtbestendig, maar zonder goede ventilatie gaat schilderwerk minder lang mee. Dat is natuurlijk zonde. Zorg dus voor goede ventilatie. 

Vraag meerdere offertes aan

Hoewel je badkamer schilderen goedkoper is dan je badkamer betegelen, het betekent niet dat je met de eerste de beste schilder in zee moet gaan. Er zijn veel schildersbedrijven en ieder schildersbedrijf heeft zijn eigen prijzen. Deze lopen sterk uiteen. Kijk daarom goed naar de prijs-kwaliteitsverhouding van het schildersbedrijf. Kijk bijvoorbeeld naar wat wel en niet inbegrepen is in de prijs, denk aan voorrijkosten, btw en materialen. Je hebt er zeker wat aan om meerdere offertes aan te vragen en te vergelijken.

Tip van de vakman

Heb je een woning ouder dan 2 jaar? Maak dan aanspraak op het verlaagde btw-tarief op schilderwerk. Je betaalt dan maar 9% btw in plaats van 21% btw. Dat maakt je schilderproject een stuk aantrekkelijker. 

Onder het btw tarief van 9% valt niet alleen het schilderen zelf, maar ook de voorbereiding, de voorbehandelingen en de materialen. Kijk voor meer informatie over de voorwaarden van het verlaagde btw-tarief op de website van de Belastingdienst.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente badkamer schilderen aanvragen

woensdag 22 december 2021

Badkamer schilderen ~9m2

Muren en plafond van badkamer(~9m2) schilderen (wit); 2. Deuren schilderen (gebroken wit). Mogelijke tijdstippen: - 29 december 2021 (12:00 - 18:00) - 30 december 2021 (12:00 - 18:00) - 7 januari 2022 (12:00 - 18:00)


Behang- en schilderwerk Den Haag
maandag 22 november 2021

Behangen badkamer 8m2

Graag behangen van gestucte, geschilderde strook boven de tegels van de badkamer. Rondom, 8 m x 1 m. Wordt een bont motief dat moet doorlopen over de verschillende banen. Ondergrond moet op enkele plaatsen worden geëgaliseerd/gevuld. Twee schakelaars, een ventilatieopening en zes verticaal lopende leidingen moeten worden omzeild. Werkzaamheden kunnen starten vanaf 2 december, doordeweeks of in het weekend.


Behang- en schilderwerk Amsterdam
dinsdag 09 november 2021

Behangwerken

Ongeveer 15m2, gaat om badkamer (natte hoek) en het toilet. Ik weet nog niet welke ondergrond het best is. Op welke ondergrond moet het behang geplaatst worden?: andere ondergrond Welk type behang wil je laten plaatsen?: afwasbaar behang Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Behang- en schilderwerk Rotterdam
maandag 08 november 2021

Behangen muur bij de trap (~12m2)

Wegens lekkage in de badkamer dient het behang op de muur bij de trap te worden vervangen. De muur is bij elkaar ongeveer 12 m2 (loopt schuin af ivm trap naar boven) en we willen weer een behang met een printje. Het behang dient er ook nog afgehaald te worden. Hoor graag wat de kosten zijn van het behangen en met het materiaal (behang per rol +/- 21 euro).


Behang- en schilderwerk Dordrecht
zaterdag 06 november 2021

Binnenschilderwerk 200m2

Wij willen graag onze wanden en plafonds van de huiskamer, slaapkamer, badkamer en trappenhuis laten schilderen. Het gaat om een totale oppervlakte van ongeveer 200m2.


Behang- en schilderwerk Schijndel
vrijdag 24 september 2021

Stucen en verven nieuwbouw begane grond en 1e verdieping

Voor onze nieuwbouw woning zouden we de begane grond (incl berging en trap opgang naar 1e en 2e verdieping) en 1e verdieping willen laten glad maken en spuiten. De keuken en badkamer zullen al wel zijn geplaatst, deze dienen te worden afgeplakt, even als de trap. Bijgaande de bestek tekening, let op aan het huis is een uitbouw van 2,4m opgenomen, staat niet op tekening. Bij alle wanden totaal gaat het om ongeveer 360m2. Bij het plafond gaat het om 145m2


Behang- en schilderwerk Oosterhout
maandag 30 augustus 2021

Plafonds witten en muren schilderen met fijne korreltjes structuur

De plafonds witten, gaatjes in de muren opvullen muren schilderen met fijne korreltjes structuur, badkamer kitten, houten kozijnen schilderen. Vloeroppervlakte is 90 m2, van de wanden niet bekend.


Behang- en schilderwerk Lelystad
woensdag 25 augustus 2021

9m2 badkamer plafond schilderen & 4m kitranden rondom badkuip vernieuwen

Heel graag ontvang ik eerst een officiële offerte per e-mail (communicatie per e-mail) voor de onderstaande werkzaamheden puntsgewijs opgesomd per werkzaamheid met de betreffende prijs inclusief en exclusief btw met vermelde aantal jaren garantie… 1. +/- 9 m2 badkamer plafond schilderen met kwalitatieve & professionele en duurzame & schimmelwerende verf… Eventueel eerst schoonmaken/verwijderen/voorbehandelen van bestaande schimmelvorming… 2. +/- 4 m kitranden rondom badkuip opnieuw kitten met kwalitatieve & professionele en duurzame & schimmelwerende kit of eventueel bestaande kitranden ontdoen van bestaande schimmelvorming…


Behang- en schilderwerk Amsterdam
zondag 22 augustus 2021

Binnenschilderwerk 75m²

Woning exclusief badkamer en wc moet geschilderd worden, ongeveer 75m2. Vrijwel alle muren zijn gestuct. Plafonds moeten opnieuw beschildert worden.


Behang- en schilderwerk Den Haag
Offertes aanvragen