Casius logo
Offerte aanvragen Aanmelden als vakman
Moderne badkamer

Badkamer schilderen: kosten verven

Je badkamer schilderen: het is razend populair tegenwoordig. Zelfs populairder dan het betegelen van je badkamer muren. Op deze pagina geven we de kosten weer, geven we je handige tips mee over het verven van een badkamer en tenslotte vraag je gratis offertes aan. Casius brengt je vervolgens in contact met erkende schilders in jouw regio.

Badkamer laten schilderen in jouw buurt

Kosten badkamer laten schilderen

Aan welke kosten moet je denken als je je badkamer wil laten schilderen? De gemiddelde prijs van schilders ligt hiervoor rond de €10 tot €15 per m².

Als je je badkamer laat schilderen wil je natuurlijk vooral weten wat dat kost. Het is lastig om een gerichte prijs vooraf te geven, omdat de kosten van de badkamer schilderen afhankelijk zijn van een aantal zaken. De omvang van je project is er één van: wil je bijvoorbeeld je muren én je plafond laten verven, of alleen je muren? De prijs is ook afhankelijk van het soort verf dat je wil, wil je het laten latex spuiten of sausen? Het uurtarief van de binnenschilder speelt ook een rol in de uiteindelijke prijs. 

Om je toch een idee te geven van de kosten van de badkamer verven, hebben wij hieronder een prijzenoverzicht gemaakt. 

Let op: de schildersbedrijven via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van je schilderklus afwijken van de prijzen in de tabel

Schildertechniek Gemiddelde prijs per m²
Spuitwerk €6 - €10
Sauswerk €10 - €15

Prijsopbouw badkamer schilderen

Prijsopbouw badkamer schilderen

De kosten voor een schilder om een badkamer te schilderen zijn gemiddeld opgebouwd uit 70% arbeidskosten van de totale prijs en de overige 30% is voor de materiaalkosten.
Zoals je ziet zijn de arbeidskosten voor je badkamer schilderen het hoogst. Dit komt doordat het tijd kost om de badkamer wanden en plafond kwalitatief goed te schilderen. 

Iedere schilder hanteer zijn eigen prijzen. Is het een ervaren schilder? Of iemand die nog niet zoveel ervaring heeft? Ook dit speelt mee in de uiteindelijke prijs. 

Het verschil in prijzen tussen schilders gaat vaak samen met de materiaalkosten. Schilders verdienen er vrijwel niets op, maar het gaat dan om de verborgen kosten op de offerte. Ook is het afhankelijk van de kwaliteit van de verf. Kwaliteitsverf is vaak hoger in prijs, maar het hoeft niet te betekenen dat materiaalkosten duur zijn. 

Overleg met de schilder welk materiaal, waaronder het soort verf, het meest geschikt is voor jouw situatie om het beste resultaat te garanderen.

Prijsvoorbeeld schilderen badkamer

Het laten schilderen van je badkamer brengt natuurlijk kosten met zich mee. In de volgende tabel vind je de kosten voor de soorten verf waaruit je kan kiezen per m².

Let op: de schildersbedrijven via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van jouw badkamer schilderen afwijken van de prijzen in de tabel.

Grootte badkamer Gemiddelde prijs per m²
7 m²
Spuitwerk €56
Sauswerk €87,50
8 m²
Spuitwerk €64
Sauswerk €100
9 m²
Spuitwerk €72
Sauswerk €112,50
10 m²
Spuitwerk €80
Sauswerk €125
11 m²
Spuitwerk €88
Sauswerk €137,50

Welk materiaal is geschikt voor jouw badkamer?

Zoals je in de tabel ziet is er een groot verschil qua prijs van de materialen.
Uiteindelijk kom je voor de keuze te staan: kies ik voor verf uit de spuitbus, of voor rollen met de stok? De eerste is een stuk prijziger. Als je let op de kwaliteit zijn beide verfsoorten even goed, het is dus meer een kwestie van smaak voor welke soort je uiteindelijk kiest. 

Wil je bijvoorbeeld een glad resultaat? Dan is verf uit een spuitbus beter. 

Daarnaast moet je nog rekening houden met kosten voor grondverf, ook wel primer genoemd, en lak. Het is aan te raden om je uiteindelijke verfkeuze te bespreken met de schilder. Dit omdat hij de expertise heeft die nodig is om de klus goed af te ronden.

Verminder de arbeidskosten

De andere grote kostenpost van het schilderen van je badkamer bestaat uit de arbeidskosten. Wel 80% van de kosten gaat om arbeidskosten, dat is dus behoorlijk. Maar hier valt flink in te besparen. 

Ga op zoek naar een voordelige schilder. Doe voordat de klus begint goed vooronderzoek en kijk welke schilders het meest geschikt zijn voor jouw klus. Vergelijk offertes om een goed beeld te krijgen van de mogelijkheden en ga met de meest voordelige schilder in zee. Ben jij op zoek naar een schilder die je badkamer muren, of kozijnen schildert?

Badkamer schilderen versus badkamer betegelen

Badkamer schilderen

De badkamer betegelen of schilderen? Een waar dilemma. Je weet inmiddels dat de badkamer schilderen steeds populairder wordt ten opzichte van de badkamer betegelen. Maar wat zijn de voor- en nadelen van beide opties? 

Schilderen is goedkoper dan betegelen

Het laten schilderen van je badkamer is vele malen goedkoper dan het laten betegelen. Betegelen kost namelijk een aantal dagen, schilderen is binnen een dag geklaard. Dit merk je dan ook in de uiteindelijke kosten. Daarbij liggen de materiaalkosten een stuk lager bij schilderen.

Makkelijk te veranderen

Stel je voor: je hebt je muren geschilderd en je bent inmiddels een aantal jaar verder. Dan ben je misschien wel weer eens toe aan iets nieuws. Het voordeel van schilderen is in dat geval dat je makkelijk een ander kleurtje over de huidige kleur aanbrengt. Bij een betegelde badkamer is dit uitdagender en kost het meer tijd. 

Makkelijk bij te werken

Is er onverhoopt een beschadiging aan het schilderwerk van je badkamer gekomen? Geen zorgen, dit is makkelijk bij te werken met een nieuw laagje verf. Heb je tegels en is hier een beschadiging in gekomen? Dan is dit wederom een stuk uitdagender.

Bespaartips badkamer schilderen

Heb je een woning die ouder is dan 2 jaar? Dan werkt dit in je voordeel op het moment dat jij je badkamer muren wilt laten schilderen. Je maakt namelijk aanspraak op het verlaagde btw-tarief op schilderwerk. Je betaalt daardoor geen 21% btw, maar 9%. Dit scheelt wel 12%. 

Onder het tarief valt naast het schilderen zelf ook het voorbereidende werk van het schilderen, de materiaalkosten en de voorbehandeling. Wil je meer weten over het aangepaste btw-tarief? De website van de Belastingdienst vertelt je er alles over.

Type verf voor badkamer

Je gaat de badkamer schilderen maar welke verf heb je nodig? De badkamer is natuurlijk een vochtige ruimte. Hiervoor moet de verf bestand zijn. Zijdeglans verf is een goede verftype voor in badkamers, omdat het vocht bestendig is en goed hecht. Daardoor krijgen schimmels geen kans om op te duiken.
Wat je daarnaast kan doen om schimmel te voorkomen in de badkamer: heel goed ventileren. 

Naast zijdeglans verf heb je keuze uit de volgende soorten typen verf die geschikt zijn voor gebruik in de badkamer:

Betonverf 

Wil je een mooie betonlook in je badkamer creëren? De badkamer verven met betonverf of laten stucen is een goede optie. Naast dat betonverf de ruimte een unieke betonlook geeft, is het ook nog eens vochtwerend.  

Voegenverf

Heb je tegels en wil je de voegen in een andere kleur hebben? Het is mogelijk om de voegen te laten verven. Daarvoor is een speciale verf nodig: voegenverf. Met deze verftype kan je de voegen accentueren. 

Echter, de meesten kiezen er voor om de voegen in dezelfde kleur als de tegels te laten schilderen. Op die manier sluiten ze mooi op elkaar aan.

Stappen badkamer verven

Wanneer je een badkamer muur gaat verven, de tegelvloer wil verven, of de hele badkamer onder handen wil nemen, en je durft het om deze uitdaging zelf aan te gaan, dan is het belangrijk om een aantal stappen te doorlopen. Daarmee zorg je namelijk dat het schilderen van je badkamer zo soepel mogelijk gaat en voorkom je schade. 

We geven je een aantal handige tips en informatie over de belangrijke stappen van het verven van je badkamer. 

Afbladderende verf?

Heb je afbladderende verf in de badkamer? Verwijder deze dan eerst met bijvoorbeeld een plamuurmes of staalborstel, voordat je de nieuwe verflaag gaat aanbrengen. Zo voorkom je namelijk lelijke plekken en de nieuwe verflaag gaat langer mee. 

Stap 1: Schakel de elektriciteit uit

Voordat je begint met het verwijderen van alle afdekplaatjes van de stopcontacten in je badkamer is het belangrijk dat de stroom uitgeschakeld wordt. Heel belangrijk: zorg dat je 100% zeker bent dat de elektriciteit is afgesloten. 

Stap 2: Verwijder schimmel in de badkamer

Heb je last van schimmelvorming in de badkamer? Zoals aan het plafond? Schimmel aan het plafond van de badkamer verven is niet verstandig om te doen. Schimmel is namelijk slecht voor je gezondheid. Het is dan ook belangrijk dat dit eerst verwijderd wordt voordat je begint met het daadwerkelijk verven van de badkamer. 

Hoe verwijder je schimmel in de badkamer? Gebruik bijvoorbeeld HG schimmel verwijderaar, of als dit niet voldoende werkt kan je schuurpapier gebruiken. 

Stap 3: Plak delen af die niet geschilderd mogen worden

Om te voorkomen dat de delen die niet geschilderd moeten worden, toch geschilderd worden of spatten krijgen, plak je deze delen af.

Stap 4: Strijk de badkamer voor

Wordt de badkamer voor het eerst geschilderd? Dan is het noodzakelijk om een voorstrijk, ook wel primer genoemd, aan te brengen. Het zorgt ervoor dat de verf beter aan de muur hecht. 

Gebruik een sneldrogende voorstrijk om binnen een paar uur al te kunnen overschilderen. 

Stap 5: Begin met de randen en hoeken verven

Het is aan te raden om niet met het makkelijkste deel te beginnen, maar met het meest uitdagende. Dit zijn bijvoorbeeld de hoeken en randen van de badkamer. Verf deze plekken door een kwast te gebruiken. 

Stap 6: Schilder de rest van de badkamer

Heb je de lastige plekken geschilderd? Dan is het tijd om de rest van de badkamer, zoals het plafond van de badkamer, te schilderen. Voor de ruwe oppervlaktes raden we aan om een langharige verfroller te gebruiken, voor egale oppervlaktes geeft een kortharige roller het beste resultaat. 

Stap 7: Breng een tweede verflaag aan (optioneel)

Soms komt het voor dat de eerste verflaag niet genoeg dekt. Dit komt vooral voor als je geen voorstrijk hebt gebruik. In dat geval breng je het beste nog een tweede verflaag aan.

Stap 8: Verwijder de verftape!

Tevreden met het resultaat? Verwijder dan de verftape en geniet van je nieuwe badkamer! 

Het is wel aan te raden de tape direct na het verven te verwijderen. Zo voorkom je dat je de net geverfde badkamer beschadigt.

Tips badkamer verven

Een gouden tip van ons is om voor het schilderen begint al wat voorbereidende werkzaamheden uit te laten voeren. Dit zijn: 

  • Ontvet de badkamer goed en maak het schoon. Dit doe je onder andere met ontvetter, warm water, soda en bleekwater;
  • Maak vervolgens de badkamer goed droog. Het is namelijk niet goed om een vochtige ondergrond te beschilderen;
  • Zorg dat je de juiste materialen in huis hebt. Voor een gladde muur gebruik je een roller met korte haren, voor een ruwere muren een langharige roller;
  • Plak alle delen zorgvuldig af die niet geschilderd moeten worden. Dus ook de badkamermeubels, wasbak, vloer et cetera;
  • Gooi de verf nooit weg! Bewaar altijd deel, want misschien moet er later nog iets bijgewerkt worden.

Zelf je badkamer schilderen?

Alvast een paar handige tips mocht je het zelf wagen om de badkamer te schilderen: 

1. Gebruik de juiste verf

De badkamer is een vochtige plek, de verf moet dus bestand zijn tegen water en condens. Gelukkig bestaat er waterbestendige verf.

2. Ventileer je badkamer

Goede ventilatie met het schilderen is nog belangrijker dan gewoonlijk om te zorgen dat het klimaat in de badkamer goed blijft.

3. Kijk goed naar het totaalplaatje

Hoe wil je dat de badkamer eruit komt te zien? Welke kleuren geven daarvoor de beste uitstraling? Wens je bijvoorbeeld dat het plafond hoger lijkt, dan maak je het plafond het beste lichter dan de muren. 

Ben je bezig met het verbouwen van de hele badkamer? Bij Casius zijn erkende badkamerspecialisten aangesloten die je helpen bij het realiseren van je nieuwe droombadkamer.

Vind een badkamer schilder in jouw buurt

Recente aanvragen voor een badkamer schilderklus

donderdag 07 september 2023

Badkamer plafond opnieuw schilderen

Badkamer plafond (160x190cm). Oude verf verwijderen & verven (+antischimmel).


Behang- en schilderwerk Zoetermeer
dinsdag 09 augustus 2022

Badkamer muren + plafond schilderen

Specialist in badkamers schilderen. Badkamer muren en plafond opnieuw schilderen, bladdert nu af. Muren zijn buiten de douchecel; die is betegeld, dit is nog helemaal goed. Huidige verf eraf halen, opnieuw muren en plafond goed bewerken en verven, zodat dit niet meer bladdert. Ventilatie in badkamer is goed/nieuw. Ook de muren vd aparte wc meenemen (uniform houden). Plafond vd wc hoeft niet. Liefst geen glansverf, wel speciaal voor badkamer/wc. Kleur wit (RAL ntb). Denken ook aan betonverf op deel vd muren (2 wandjes). Ntb of dit een optie is. Badkamer en wc samen ca 16-20 m2.


Behang- en schilderwerk Amsterdam
zaterdag 25 juni 2022

Badkamer schilderen en vochtplekken in woon kamer overschilderen

verwijderen van afbladderende verf in badkamer (plafond, 5 m2, muur, 2-3 m2), evt behandelen van de ondergrond (er zijn schimmel plekken), voorstrijken en schilderen. Voorstrijken vochtplekken in woonkamer en overschilderen (~2 m2)


Behang- en schilderwerk Delft
woensdag 25 augustus 2021

9m2 badkamer plafond schilderen & 4m kitranden rondom badkuip vernieuwen

Heel graag ontvang ik eerst een officiële offerte per e-mail (communicatie per e-mail) voor de onderstaande werkzaamheden puntsgewijs opgesomd per werkzaamheid met de betreffende prijs inclusief en exclusief btw met vermelde aantal jaren garantie… 1. +/- 9 m2 badkamer plafond schilderen met kwalitatieve & professionele en duurzame & schimmelwerende verf… Eventueel eerst schoonmaken/verwijderen/voorbehandelen van bestaande schimmelvorming… 2. +/- 4 m kitranden rondom badkuip opnieuw kitten met kwalitatieve & professionele en duurzame & schimmelwerende kit of eventueel bestaande kitranden ontdoen van bestaande schimmelvorming…


Behang- en schilderwerk Amsterdam
woensdag 02 september 2020

Plafon badkamer en overloop schilderen

De badkamer en overloop heeft waterschade gehad. Vochtvlekken behandelen, oneffenheden repareren en afschilderen. Totale oppervlakte is 15 m2. Gaat om een verzekeringskwestie.


Behang- en schilderwerk Amsterdam
zaterdag 14 maart 2020

Zwart matte badkamer vloer-tegels schilderen

Mijn badkamer vloer, onder andere in de douche heeft grote zwarte matte tegels. Ze zijn zeer vlekgevoelig en dus lelijk geworden. Ik wil ze graag een andere kleur geven. Een soort beton-look(lichtgrijs). Zou dit mogelijk zijn? En zo ja, wat zijn de kosten? Het gaat om ongeveer 6 of 7m2. Alvast bedankt!


Behang- en schilderwerk Amsterdam

Offertes aanvragen voor badkamer schilders

Offertes aanvragen