Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Groen dak aanleggen

Groen dak aanleggen? Kosten en subsidie

Groen dak aanleggen? Lees hier alles over de kosten, kom in contact met de beste dakspecalisten en lees over mogelijke subsidie regelingen!

Vind groen dak specialist bij jou in de buurt

Is je huidige dakbedekking aan vervanging toe? Wil je een steentje bijdragen aan het milieu en een groendak aanleggen? De dakdekkers via Casius staan voor je klaar voor zowel grote als voor kleine klussen.

Moet het dak van je huis eerst een goede ondergrond hebben voor het groendak gelegd kan worden? Geen probleem, onze dakdekkers staan voor je klaar. 

Ben je voor een ander dak opzoek naar een ander soort dakbedekking? Onze dakdekkers zijn ook zeer ervaren met het leggen van bitumen dakbedekking, EPDM dakbedekking en PVC dakbedekking.

Heb je een hellend dak en heb je bijvoorbeeld nieuwe dakpannen nodig? Kijk dan op de pagina hellend dak.  

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Wat is een groen dak?

Een groendak is bedekt met verschillende soorten vegetatie. Denk hierbij aan grassen, kruiden, vetplanten en/of zelfs bomen en struiken. Heideplanten en duinplanten worden ook veel gebruikt. Een groendak is meestal een sedumdak. Waarom dit zo is, leggen we verder uitgebreid uit.

Wil je ook graag zonnepanelen of windmolens op je dak? Dat kan. In dat geval gaat het om een energiedak.

Groene daken aanleggen is mogelijk voor daken met een hellingsgraad van 1 tot 45 graden. Voor daken met een grotere hellingsgraad dan 35 graden zijn wel speciale technieken nodig om de diverse lagen op hun plaats te kunnen houden. Een drainagelaag dat op een plat dak wel nodig is, is op een hellend dak niet altijd noodzakelijk. Het water kan namelijk door de helling van het dak zelf afvloeien.

Welke soorten groene daken zijn er?

Er zijn twee verschillende soorten groendaken, namelijk de intensieve en de extensieve groendaken.

Intensieve groendaken zijn groene daken waar een soort tuin op geplaatst is, zoals je die normaal gesproken op de begane grond hebt. Op het dak kunnen dan struiken, kruiden, grassen en zelfs bepaalde soorten bomen geplaatst zijn. Kies je voor een intensief groendak dan is het belangrijk dat je dakconstructie sterk genoeg is, want zo een begroeiing kan vanaf 200 kg/m² wegen. Een intensief groendak kan je gebruiken als een normale tuin en vergt veel onderhoud. De gemiddelde prijs ligt tussen de €120 - €200 per m² inclusief montage en btw. Let op: de dakdekkers via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van je klus afwijken van de bovengenoemde prijs.

 • Toepasbaar op daken met een helling van 1-4 graden;
 • Laagdikte: groter dan 20 cm;
 • Belasting van het dak vanaf: 200 kg/m². Een aangepaste dakconstructie is nodig;
 • Vergunning en controle draagkracht door een bouwkundige is vereist;
 • Dak is beloopbaar;
 • Veel onderhoud (zoals een tuin).

Bij een extensief groendak wordt het dak vooral bedekt met mossen, vetplanten (sedum) en kruiden waarbij het onderhoud beperkt is. Op dit type dak kun je lastig lopen, maar het is wel een stuk lichter en eenvoudiger om te realiseren dan een intensief groendak. De gemiddelde prijs ligt tussen de €45 - €100 per m² inclusief montage en btw. Let op: de dakdekkers via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van je klus afwijken van de bovengenoemde prijs.

 • Toepasbaar op daken met een helling van 1 tot 45 graden;
 • Laagdikte: kleiner dan 20 cm;
 • Belasting van het dak: 40 tot 110 kg/m²;
 • Vergunning niet nodig. Controle draagkracht door bouwkundige is wel vereist;
 • Dak is niet beloopbaar;
 • Weinig onderhoud.

Sedumdak

Sedum is een vetplant. Deze vetplanten zijn goed bestand tegen de verschillende weersomstandigheden. Dat komt omdat deze plant een beschermlaag op het blad heeft, die de plant tegen de verschillende weersomstandigheden beschermt. Sedum is mogelijk op zowel platte daken als hellende daken. Een sedumdak aanleggen wordt vaak gedaan in de vorm van sedummatten. 

Vind groen dak specialist bij jou in de buurt

Recente aanvragen voor een groen dak

woensdag 29 juni 2022

Groendak aanleggen op het platte dak ~22m2

Aanleggen van een groendak op een platdak van de bijkeuken/schuur van +- 22 m2. Dak zonder grind, moet nog klaargemaakt worden voor beplanting


Dakdekken en dakreparaties Harlingen
dinsdag 28 juni 2022

Groendak aanleggen op het garage dak ~50m2

Zoek een vakman die een groendak kan aanleggen op het garage dak. Het gaat in totaal om ~50m2.


Dakdekken en dakreparaties Goes
dinsdag 28 juni 2022

Groendak aanleggen 63m²

Ik ben op zoek naar een partij die voor mij een groendak kan aanleggen, op dit moment staat er een epdm dakbedekking, geen openstaande rand. Het dak is 5.75m bij 11m.


Dakdekken en dakreparaties Axel
maandag 27 juni 2022

Groen dak aanleggen

Wij willen graag een groen dak aanleggen op onze uitbouw van grofweg 5,5 bij 2,5 m (nieuwbouwhuis) en op ons houten schuurtje. Mogelijk dat meer buren mee willen doen, maar we willen eerst wat prijzen weten voordat we hen willen overhalen.


Dakdekken en dakreparaties Middenbeemster
maandag 27 juni 2022

Groendak/sedum aanleggen 30m2

Oude bitumen met grinddek dient vervangen te worden. We denken aan een EMPD dak met sedum/groendek, of met isolatielaag. L-vormig dak, ca 30 mtr2


Dakdekken en dakreparaties Almere
zondag 26 juni 2022

Groendak aanleggen ~25m2

Wij hebben aan de achterkant van de tuin een overkapping met een plat dak en bitumen dakbedekking. Nu willen wij hier groene dakbedekking op hebben. Op dit dat zit een schoorsteen en een regenpijp. Belangrijkste is dat de overkapping van hout is en er naar de overkapping gekeken moet worden qua sterkte of het überhaupt wel kan. Het gaat om ~25m2.


Dakdekken en dakreparaties Tilburg

Vind groen dak specialist bij jou in de buurt

Offertes aanvragen