Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Sedum Dakbedekking

Groendak

Groendak

Wil je een groendak of een sedumdak? Hier lees je meer informatie en kan je gratis en vrijblijvende offertes aanvragen bij vakmannen bij jou uit de buurt.

Is je huidige dakbedekking aan vervanging toe? Wil je een steentje bijdragen aan het milieu en een groendak aanleggen? De dakdekkers via Casius staan voor je klaar voor zowel grote als voor kleine klussen.

Moet het dak van je huis eerst een goede ondergrond hebben voor het groendak gelegd kan worden? Geen probleem, onze dakdekkers staan voor je klaar. 

Ben je voor een ander dak opzoek naar een ander soort dakbedekking? Onze dakdekkers zijn ook zeer ervaren met het leggen van bitumen dakbedekking, EPDM dakbedekking en PVC dakbedekking.

Heb je een hellend dak en heb je bijvoorbeeld nieuwe dakpannen nodig? Kijk dan op de pagina hellend dak.  

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Wat is een groendak?

Een groendak is bedekt met verschillende soorten vegetatie. Denk hierbij aan grassen, kruiden, vetplanten en/of zelfs bomen en struiken. Heideplanten en duinplanten worden ook veel gebruikt. Een groendak is meestal een sedumdak. Waarom dit zo is, leggen we verder uitgebreid uit.

Wil je ook graag zonnepanelen of windmolens op je dak? Dat kan. In dat geval gaat het om een energiedak.

Groene daken aanleggen is mogelijk voor daken met een hellingsgraad van 1 tot 45 graden. Voor daken met een grotere hellingsgraad dan 35 graden zijn wel speciale technieken nodig om de diverse lagen op hun plaats te kunnen houden. Een drainagelaag dat op een plat dak wel nodig is, is op een hellend dak niet altijd noodzakelijk. Het water kan namelijk door de helling van het dak zelf afvloeien.

Sedum Dakbedekking 2

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Welke soorten groendak zijn er?

Er zijn twee verschillende soorten groendaken, namelijk de intensieve en de extensieve groendaken.

Intensieve groendaken zijn groene daken waar een soort tuin op geplaatst is, zoals je die normaal gesproken op de begane grond hebt. Op het dak kunnen dan struiken, kruiden, grassen en zelfs bepaalde soorten bomen geplaatst zijn. Kies je voor een intensief groendak dan is het belangrijk dat je dakconstructie sterk genoeg is, want zo een begroeiing kan vanaf 200 kg/m² wegen. Een intensief groendak kan je gebruiken als een normale tuin en vergt veel onderhoud. De gemiddelde prijs ligt tussen de €120 - €200 per m² inclusief montage en btw. Let op: de dakdekkers via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van je klus afwijken van de bovengenoemde prijs.

 • Toepasbaar op daken met een helling van 1-4 graden;
 • Laagdikte: groter dan 20 cm;
 • Belasting van het dak vanaf: 200 kg/m². Een aangepaste dakconstructie is nodig;
 • Vergunning en controle draagkracht door een bouwkundige is vereist;
 • Dak is beloopbaar;
 • Veel onderhoud (zoals een tuin).

Bij een extensief groendak wordt het dak vooral bedekt met mossen, vetplanten (sedum) en kruiden waarbij het onderhoud beperkt is. Op dit type dak kun je lastig lopen, maar het is wel een stuk lichter en eenvoudiger om te realiseren dan een intensief groendak. De gemiddelde prijs ligt tussen de €45 - €100 per m² inclusief montage en btw. Let op: de dakdekkers via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van je klus afwijken van de bovengenoemde prijs.

 • Toepasbaar op daken met een helling van 1 tot 45 graden;
 • Laagdikte: kleiner dan 20 cm;
 • Belasting van het dak: 40 tot 110 kg/m²;
 • Vergunning niet nodig. Controle draagkracht door bouwkundige is wel vereist;
 • Dak is niet beloopbaar;
 • Weinig onderhoud.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Sedumdak

Sedum is een vetplant. Deze vetplanten zijn goed bestand tegen de verschillende weersomstandigheden. Dat komt omdat deze plant een beschermlaag op het blad heeft, die de plant tegen de verschillende weersomstandigheden beschermt. Sedum is mogelijk op zowel platte daken als hellende daken. Een sedumdak aanleggen wordt vaak gedaan in de vorm van sedummatten. 

Wil je een sedumdak aanleggen? Vraag dan gratis en vrijblijvende offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

 • Vakbekwaamheid & ervaring;
 • Klanttevredenheid;
 • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor een groendak

dinsdag 04 januari 2022

Groendak aanleggen

Externe sedum dakbedekking voor een plat dak boven de serre. Oppervlakte ca 6oox300cm. Er zijn 2 lichtstraten in het dak van de serre geplaatst van 200x100cm. Wat is de huidige situatie?: bestaand dak klaar voor beplanting Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?:


Dakdekken en dakreparaties Beuningen
vrijdag 24 december 2021

Groendak aanleggen (~10m2)

We hebben een uitbouw van 2.20 m diep en zo'n 5 m breed, met een plat dak. In dat dak zijn wel dakramen geplaatst, samen zo'n 2 m2. We willen graag de mogelijkheden onderzoeken of hier een sedumdak op kan worden gelegd.


Dakdekken en dakreparaties Haarlem
zaterdag 11 december 2021

Groendak aanleggen

Sedum op plat dak van schuur, veranda en carport. Totaal ongeveer 100 vierkante meter. Wat is de huidige situatie?: bestaand dak klaar voor beplanting Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?:


Dakdekken en dakreparaties Sint Oedenrode
zondag 05 december 2021

Groendak aanleggen

6 maanden geleden is er een blokhut in onze tuin geplaatst met een epdm bekleed dak. Graag willen we hier een sedumdak van maken met behulp van de subsidie verstrekt door de gemeente Ede. Wat is de huidige situatie?: bestaand dak klaar voor beplanting Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?:


Dakdekken en dakreparaties Ede
vrijdag 03 december 2021

Groendak aanleggen

Zoek een vakman voor het leggen van sedum dakbedekking, gaat ongeveer om 20 m2.


Dakdekken en dakreparaties Dalen
maandag 22 november 2021

Groendak aanleggen

Huidige bitumen dakbedekking is aan vervanging toe. Ik wil graag een sedum dakbedekking, heb bitumen in de vorm van een leiendak (shingles). Gaat ongeveer om 60 m2


Dakdekken en dakreparaties Diever
vrijdag 19 november 2021

Groendak aanleggen 46m2

Het gaat om het dak van de schuur van mij en mijn buren. Totale oppervlakte: 46m2. Liefst heuvelachtig sedum met veel aantrekkelijke planten voor insecten. Wat is de huidige situatie?: bestaand dak klaar voor beplanting Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?:


Dakdekken en dakreparaties Amsterdam Zuidoost
maandag 15 november 2021

Groendak aanleggen

Wij zijn een een buitenverblijf aan het bouwen, dit wordt opgeleverd met EPDM dakbedekking wat geschikt is voor een sedum dak. Het betreft ca 40 m2. Mogelijke uitvoering voor de kerst 2021 Wat is de huidige situatie?: bestaand dak klaar voor beplanting Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?:


Dakdekken en dakreparaties Huizen
vrijdag 05 november 2021

Groendak incl. dakvernieuwing

Wij willen zowel op onze gedeelde schuur (18m2) als op onze eigen uitbouw (12,5 m2) een sedumdak light. Omdat het dak van de schuur 25 jaar oud is, zal deze vervangen moeten worden. De uitbouw is van 2007 en zal vermoedelijk ook vervangen moeten worden. Daarnaast zouden graag een dakinspectie willen. We hebben een lessenaarsdak met dakkapel en zonnenpanelen.


Dakdekken en dakreparaties Almere
Offertes aanvragen