Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Sedum Dakbedekking

Groendak

Groendak

Wil je een groendak of een sedumdak? Hier lees je meer informatie en kan je gratis en vrijblijvende offertes aanvragen bij vakmannen bij jou uit de buurt.

Is je huidige dakbedekking aan vervanging toe? Wil je een steentje bijdragen aan het milieu een groendak aanleggen? De dakdekkers via Casius staan voor je klaar zowel voor grote als voor kleine klussen.

Moet het dak van je huis eerst een goede ondergrond hebben voor het groenedak gelegd kan worden? Geen probleem, onze dakdekkers staan voor je klaar. 

Ben je voor een ander dak opzoek naar een ander soort dakbedekking? Onze dakdekkers zijn ook zeer ervaren met het leggen van bitumen dakbedekking, EPDM dakbedekking en PVC dakbedekking.

Heb je een hellend dak en heb je bijvoorbeeld nieuwe dakpannen nodig? Kijk dan op de pagina Hellend dak.  

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Wat is een groendak?

Een groendak is meestal een sedumdak. Waarom dit zo is, leggen we verder uitgebreid uit.
Een groendak is bedekt met verschillende soorten vegetatie. Denk hierbij aan grassen, kruiden, vetplanten en/of zelfs bomen en struiken. Heideplanten en duinplanten worden ook veel gebruikt.

Wil je ook graag zonnepanelen of windmolens op je dak? Dat kan. In dat geval gaat het om een energiedak.

Groene daken aanleggen is mogelijk voor daken met een hellingsgraad van 1 tot 45 graden. Voor daken met een grotere hellingsgraad dan 35 graden zijn wel speciale technieken nodig om de diverse lagen op hun plaats te kunnen houden. Een drainagelaag dat op een plat dak wel nodig is, is op een hellend dak niet altijd noodzakelijk. Het water kan namelijk door de helling van het dak zelf afvloeien.

Welke soorten groendak zijn er?

Er zijn twee verschillende soorten groendaken, namelijk de intensieve en de extensieve groendaken.

Intensieve groendaken zijn groene daken waar een soort tuin op geplaatst is, zoals je die normaal gesproken op de begane grond hebt. Op het dak kunnen dan struiken, kruiden, grassen en zelfs bepaalde soorten bomen geplaatst zijn. Kies je voor een intensief groendak dan is het belangrijk dat je dakconstructie sterk genoeg is, want zo een begroeiing kan vanaf 200 kg/m² wegen. Een intensief groendak kan je gebruiken als een normale tuin en vergt veel onderhoud. De gemiddelde prijs ligt tussen de €120 - €200 per m² inclusief montage en btw. Let op: de dakdekkers via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van je klus afwijken van de bovengenoemde prijs.

 • Toepasbaar op daken met een helling van 1-4 graden
 • Laagdikte: groter dan 20 cm
 • Belasting van het dak vanaf: 200 kg/m². Een aangepaste dakconstructie is nodig
 • Vergunning en controle draagkracht door een bouwkundige is vereist
 • Dak is beloopbaar
 • Veel onderhoud (zoals een tuin)

Bij een extensief groendak wordt het dak vooral bedekt met mossen, vetplanten (sedum) en kruiden waarbij het onderhoud beperkt is. Op dit type dak kun je lastig lopen, maar het is wel een stuk lichter en eenvoudiger om te realiseren dan een intensief groendak. De gemiddelde prijs ligt tussen de €45 - €100 per m² inclusief montage en btw. Let op: de dakdekkers via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van je klus afwijken van de bovengenoemde prijs.

 • Toepasbaar op daken met een helling van 1 tot 45 graden
 • Laagdikte: kleiner dan 20 cm
 • Belasting van het dak: 40 tot 110 kg/m²
 • Vergunning niet nodig. Controle draagkracht door bouwkundige is wel vereist
 • Dak is niet beloopbaar
 • Weinig onderhoud

Wil je een groendak laten aanleggen en wil je een prijsopgave op maat, passend bij jouw wensen en situatie? Vraag dan gratis tot 3 vrijblijvende offertes aan.

Sedum dak

Sedum is een vetplant. Deze vetplanten zijn goed bestand tegen de verschillende weersomstandigheden. Dat komt omdat deze plant een beschermlaag op het blad heeft, die de plant tegen de verschillende weersomstandigheden beschermt. Sedum is mogelijk op zowel platte daken als hellende daken. Een sedumdak aanleggen wordt vaak gedaan in de vorm van sedummatten. 

Wil je een sedumdak aanleggen? Vraag dan snel een vrijblijvende offerte aan.

Vraag een offerte aan

Offertes aanvragen