Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Aanbouw

Aanbouw

Aanbouw

Wil je extra woonruimte creëren met een aanbouw? Kijk snel verder voor de mogelijkheden en ontvang tot 3 vrijblijvende offertes van vakmannen uit jouw regio.

Heb je meer ruimte in je woning nodig, maar wil je niet verhuizen? Een aanbouw is dé oplossing!

Een aanbouw is een grote investering waar je goed moet over nadenken. Als je beslist om een aanbouw te laten realiseren wil je natuurlijk wel dat er kwaliteitswerk wordt geleverd. Daarom is het aan te raden om de klus door een erkende vakman te laten uitvoeren

De erkende aannemers via Casius staan voor je klaar om je te helpen bij het realiseren van meer ruimte aan je woning. De aannemers bouwen niet alleen de aanbouw, ze kunnen je ook helpen bij het aanvragen van een bouwvergunning, mocht dit nodig zijn. Wil je liever een uitbouw? Geen probleem, daar helpen ze je ook graag mee. 

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn voor je aanbouw en wat de kosten van het project zijn. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Aanbouw kosten

Voordat je kiest om een aanbouw te laten realiseren, is het belangrijk je bewust te zijn van de verschillende mogelijkheden die er zijn. Denk bijvoorbeeld aan het verschil in gevelindelingen en het soort stenen die er zijn. Maar ook kan je bijvoorbeeld voor een houten aanbouw of glazen aanbouw kiezen. Elke mogelijkheid geeft een ander uiterlijk en een andere unieke uitstraling aan je aanbouw. Iedere mogelijkheid brengt ook weer een ander prijskaartje met zich mee.

De stijlen waaruit je voor een aanbouw kan kiezen zijn:

  • Standaard
  • Klassieke uitstraling: landelijke uitstraling
  • Moderne uitstraling: buitenleven met het comfort van binnen

Verschillende zaken hebben invloed op de kosten voor een aanbouw: de breedte en diepte van de aanbouw, of je voor een prefab (kant-en-klaar) aanbouw kiest, of voor maatwerk. Ook het materiaalsoort speelt een rol in de uiteindelijke kosten: kies je voor bakstenen of aluminium

Maar wat kost een aanbouw? Gemiddeld gezien kost een aanbouw al gauw €25.000. Hieronder geven wij een prijzenoverzicht van de gemiddelde kosten van een aanbouw van 5 meter bij 3 meter diep. Deze prijzen zijn exclusief de kosten van een fundering.

Let op: de aannemers via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van jouw aanbouw afwijken van de prijzen in de tabel.

Stijl Prefab Maatwerk
Standaard aanbouw woning €17.500 - €20.000 €20.000 - €25.000
Klassieke aanbouw woning €18.500 - €22.500 €25.000 - €30.000
Moderne aanbouw woning €18.500 - €22.500 €25.000 - €30.000

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Prijzen aanbouw per m²

Hieronder geven wij een prijsindicatie van een aanbouw per afmeting. Let op: de aannemers via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van jouw uitbouw afwijken van de prijzen in de tabel.

Goed om te weten: tot 4 meter diep kan je in veel gevallen vergunningvrij bouwen. Check dit toch voor de zekerheid bij jouw gemeente voordat je begint met de bouw van de aanbouw.

Standaard Gemiddelde prijs
2x2 meter €10.000
3x2 meter €12.500
4x2 meter €16.500
5x2 meter €17.000
6x2 meter €19.000
Klassiek Gemiddelde prijs
4x2 meter €17.500
5x2 meter €18.500
6x2 meter €20.500
Modern Gemiddelde prijs
4x2 meter €18.500
5x2 meter €19.500
6x2 meter €20.500

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Prijsvoorbeelden aanbouw

In de prijzentabellen hierboven staan de gemiddelde prijzen van een aanbouw op een rij. Natuurlijk is de exacte prijs afhankelijk van jouw wensen. Omdat we ons goed kunnen voorstellen dat je nu nog niet goed weet waar je voorkeur naar uitgaat voor je aanbouw, geven wij hieronder drie concrete prijsvoorbeelden weer van een aanbouw: 

Goedkoopste optie

Onder de goedkoopste optie verstaan we een prefab aanbouw zonder extra’s. De afwerking is minimaal.
Deze optie is voornamelijk geschikt voor mensen die graag een aanbouw willen realiseren, maar een zeer beperkt budget beschikbaar hebben.
Bij deze optie moet je rekening houden met kosten van tussen de €16.000 en €20.000.

Meest praktische optie

Onder de meest praktische optie verstaan we een aanbouw waar je als eigenaar van de woning weinig werk aan hebt. Dit is een aanbouw op maat in moderne stijl. De afwerking en de elektra zijn bij deze optie meegenomen. Bij deze optie moet je rekening houden met kosten van tussen de €21.000 en €25.000.

Meest luxe optie

Onder de meest luxe optie verstaan wij een grote, moderne aanbouw die op maat wordt gemaakt. De afwerking is hierbij inbegrepen. De kosten gaan bij deze optie richting de €50.000. De kozijnen, de elektra, de vloerverwarming en de schuifpui zijn hierbij inbegrepen.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Prefab versus traditionele aanbouw

Voor het bouwen van een aanbouw kan je kiezen uit twee methoden, namelijk: traditioneel of prefab. Hieronder een uitleg over de twee manieren.

Traditionele aanbouw huis

Met een traditionele aanbouw wordt er ter plekke een aanbouw aan het huis opgebouwd. Iedere steen wordt dus afzonderlijk gelegd. Voor het realiseren van een kwalitatief goede traditionele aanbouw is tijd en aandacht voor het werk nodig.

Een aantal voordelen en nadelen van een traditionele aanbouw zijn:

Voordelen

  • De aanbouw kan beter worden gebouwd in een lijn met de stijl van de woning. Hierdoor past de aanbouw dus beter bij de woning;
  • Een traditionele aanbouw is flexibeler omdat je meer eigen inbreng hebt. Er hoeft namelijk geen rekening gehouden te worden met vaste delen. Dit is voor velen een belangrijke reden om voor de traditionele bouw te kiezen.

Nadelen

  • Het nadeel van deze traditionele bouw is dat het meer tijd kost en dus ook prijziger is.

Prefab aanbouw woning

De afkorting prefab staat voor prefabricage. Dat betekent dat een deel van het werk al in de fabriek is gedaan. Die delen hoeven alleen nog op de locatie in elkaar gezet te worden. Dit bespaart tijd en dus geld. Bovendien kan de aanbouw makkelijker gedemonteerd worden, veranderd of verplaatst worden, als het niet naar wens is. Het materiaal is erg duurzaam en energiezuinig, waardoor het makkelijk hergebruikt kan worden. Om deze redenen kan het interessant zijn om voor deze variant te kiezen.

Nieuwbouw Prefab

Een keuze maken

Beide manieren van bouwen hebben hun eigen voordelen en nadelen, zoals je hierboven kunt lezen. In het kort: de traditionele aanbouw is aan te raden als er meer behoefte is aan een flexibele vorm van bouwen, waarbij de stijl van de aanbouw beter bij het huis past en als er eigen ideeën uitgevoerd moeten worden. Prefab is de handigste keuze als de aanbouw in een zo kort mogelijke periode gebouwd moet worden.

Aandachtspunten

Waar moet je rekening mee houden als je een aanbouw laat bouwen? Hieronder lees je er meer over.

Vergunning 

Het is verstandig om vóór de bouw van de aanbouw te informeren of er een vergunning vereist is. Dit is vaak het geval, maar iedere gemeente hanteert een ander beleid en bestemmingsplan. Informeer daarom vooraf bij je gemeente of een vergunning vereist is. Daarnaast kunt je van te voren een online check doen.

Fundering

Voor de bouw van een aanbouw moet in veel gevallen een fundering gelegd worden. Een fundering is belangrijk om het verzakken van de aanbouw te voorkomen en daardoor ook voor het voorkomen van scheuren. Wat voor soort fundering nodig is, hangt af van de type grond waarop jij wil bouwen en het gewicht van de aanbouw. De architect en aannemer kunnen je adviseren over de aanleg van de juiste fundering.

Overlast

De bouw van een aanbouw brengt aardig wat overlast met zich mee, voor jezelf maar ook voor je buren. Denk bijvoorbeeld aan geluidsoverlast bij het bouwen, maar ook na plaatsing van de aanbouw kan er overlast ontstaan: er is minder lichtinval. Daarom is het aan te raden om altijd je buren vooraf in te lichten over jouw plannen en de data en het tijdstip door te geven. Daarnaast is het ook aan te raden om direct je buren te vertellen wat je eraan doet om de overlast zoveel mogelijk te beperken. Het is belangrijk om dit bij je buren te melden, zodat zij de mogelijkheid hebben een bezwaar in te dienen tegen je vergunningsaanvraag.

Heb ik recht op een subsidie?

Het is mogelijk om in sommige gevallen subsidie aan te vragen voor de bouw van een aanbouw. Je zou bijvoorbeeld subsidie kunnen aanvragen wanneer de aanbouw voor een gehandicapt of ouder persoon wordt gebouwd. Ook is er een mogelijkheid voor subsidie wanneer je rekening houdt met duurzaamheid. Hieronder hierover meer uitleg.  

Subsidie aanbouw woning vanuit WMO

Soms is het nodig voor senioren om een aanbouw te realiseren om de verzorging te bieden die zij nodig hebben. Door de aanbouw heeft de persoon in kwestie een plek voor zichzelf, maar kan toch makkelijker verzorgd worden. In sommige gevallen kom je in aanmerking voor een vergoeding vanuit de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning). Het nadeel is dat het niet altijd zeker is dat er subsidie wordt vrijgegeven. Sommige gemeenten hebben niet de vrijheid zelf te bepalen hoe ze de regeling toepassen, waardoor er grote onderlinge verschillen zijn. 

Subsidie vanuit een duurzaam oogpunt

De meeste aanbouwen hebben een plat dak. Het is mogelijk hierop een groendak of sedumdak te realiseren, wat de aanbouw duurzamer maakt. In sommige gemeenten wordt hiervoor subsidie vrijgegeven.
Soms is het ook mogelijk om een lening met een lage rente aan te vragen, wanneer je dubbelglas en goede isolering laat plaatsen. De werkzaamheden voor het isoleren van de woning valt daarnaast ook onder het btw-tarief van 9%. Dit lage btw-tarief geldt voor de materiaalkosten maar ook voor de arbeidskosten.
Wil je meer weten over de regelingen? Vraag dit dan na bij de vakman, hij is op de hoogte van de lokale regelingen en mogelijkheden.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

122 Architect Bouwkundig Adviseur

Interesse?

Benieuwd naar wat Casius voor jou kan betekenen? Vraag geheel gratis en vrijblijvend offertes op en ontdek hoe onze vakmannen jou kunnen helpen!

Offertes aanvragen

Recente aanvragen voor een aanbouw

maandag 24 januari 2022

Aanbouwen achterzijde (12,5m2)

Wij willen een uitbouw realiseren van 2,5 bij 5 meter aan de achterzijde. De gevel zal hiervoor doorbroken moeten worden. De buitenzijde willen we dan afgewerkt hebben in metselwerk, maar de kozijnen van kunststof. De binnenzijde mag sausklaar opgeleverd worden. Ook willen we hierbij de vloerverwarming laten doortrekken. Graag zouden wij hiervoor een richtprijs ontvangen.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Den Haag
maandag 24 januari 2022

Aanbouw zijkant woning realiseren

Wij willen aan de zijkant van onze hoekwoning een aanbouw realiseren. De aanbouw moet ongeveer 15-20 m2 worden en zal gebruikt worden als bijkeuken en atelier ruimte. Qua bouw zitten wij te denken aan een stenen aanbouw met plat dak voorzien van lichtkoepel of lichtstraat. Oplevering willen wij woonklaar. Wij hebben houten kozijnen gewild. Aan de achterzijde moet openslaande deuren naar de tuin komen. De doorgang zal op de plek komen waar nu een raam in de zijgevel zit. Wij zijn bezig met de vergunningen. De aanbouw moet verwarmd worden d.m.v. vloerverwarming.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Leersum
vrijdag 21 januari 2022

Aanbouw achterzijde realiseren (12m2)

Wij willen graag een aanbouw aan de achterzijde van onze woning. Buitenwerkse maat is 5,50mtr x 2,20mtr. Als het goed is is dit vergunningsvrij. De buitenzijde willen we in hout afgewerkt, inclusief de kozijnen, maar dit nog even in overleg. De binnenzijde mag woonklaar opgeleverd worden. De verwarming wordt aan de hand van radiatoren. Graag voorzien van harmonicadeur en lichtstraat.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Beverwijk
vrijdag 21 januari 2022

Serre achterzijde (12m2)

Ik zoek een nette, passende serre-aanbouw van het liefst hout met (veel glas). Openslaande houten deuren en zijdeur. Het is een eenvoudige 50er Jaren hoekwoning (voormalige huurwoning), dus er hoort ook geen ‘protserige’ serre bij. Ik zit in de idee/conceptfase. Hierbij een foto van de achterzijde. De grondafmetingen zijn zouden dan zijn 6mx2m. Vrij ondiep dus, maar dat is mijn huidige idee. De serre zou daarmee wel de gehele begane grond van de achterzijde beslaan. Mag evt. casco worden opgeleverd, bijv. als het te prijzig zou worden. Het loze muurtje aan de linkerkant kan natuurlijk verwijderd worden. Dat kan ikzelf doen. Voldoende restpunten


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Zeist
donderdag 20 januari 2022

Prefab aanbouw realiseren ~18m2

Wij zouden graag een prefab aanbouw 6m x 3m laten plaatsen aan de achterzijde van de woning. afwerking willen wij gemetseld. Wij zouden graag de prijs willen ontvangen van casco en saus klare oplevering. Wij willen kunststof kozijnen. Qua hoe de uitbouw verwarmd moet worden zouden wij graag nog overleggen met de vakman.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Heerlen
donderdag 20 januari 2022

Stalen funderingsplaat 6x2.5m

Voor het plaatsen van een houten aanbouw willen wij graag de kosten hebben voor een stalen funderingsplaat (ongeveer 6 m * 2,5 m).


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Veghel
dinsdag 18 januari 2022

Nieuwe aanbouw en opbouw realiseren

Wij willen een aanbouw realiseren aan de achterkant met twee bouwlagen. De afmetingen zijn 6.0 m bij 3.8 m en 5 meter hoog. Het komt in de plaats van de huidige aanbouw als te zien op de bijgevoegde foto. Voorkeur voor een casco oplevering.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Zwolle
maandag 17 januari 2022

Uitbouw nieuwbouwwoning

Wij willen een aanbouw bouwen aan de achterzijde van de nieuwbouwwoning. Hier is geen vergunning voor nodig. De afmetingen zijn 4 bij 3. Ik wil een traditioneel gemetselde afwerking met kozijnen in overleg. Ik wil een woonklare oplevering. De uitbouw moet worden verwarmd in overleg. Er hoeft geen gevel worden doorbroken.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Oss
maandag 17 januari 2022

Kunststof uitbouw achterzijde

Er staat nu een kleine aanbouw van kunststof en dit zou ik willen laten vervangen door een nieuwe kunststof uitbouw. Afm. 2.5 x 2 mtr. Ik wil een casco oplevering. Ik wil houten kozijnen. De oude uitbouw moet worden verwijderd en afgevoerd.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Volendam
maandag 17 januari 2022

Uitbouw achterzijde vervangen ~5m2

Goedenavond, de aanbouw (1.90x2.50) op de foto willen we graag compleet vervangen. We willen heel graag een lichtkoepel op het dak van ongeveer 90x120. Het kraantje wat nu binnen is willen we graag naar buiten verplaatsen. De buitenkant willen we graag bekleden met Keralit artikelnummer 281981. Elektra die er nu al zit willen we graag op dezelfde manier weer hebben. Voor de rest willen wij alles hetzelfde als de huidige aanbouw.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Volendam
maandag 17 januari 2022

Uitbouw(2x5m) achterzijde realiseren

Uitbouw aan de achterzijde realiseren. Grootte van 2m diep, 5m breed. Aluminium schuifpui (zwart), plat dak. Afwerking gemetseld. Casco opleveren, alle elektra/leidingwerk en afwerking doe ik zelf. Wel graag de dekvloer aanbrengen. Van tevoren zal ik in de woning sleuven maken voor de vloerverwarming zodat de slangen mee gestort kunnen worden. Bouwjaar van de woning is 1982. Beide buren hebben al een aanbouw. Uitbouw rechts op de foto (met schuin dak) staat strak tegen de kavel grens. De uitbouw links, welke later is gebouwd, niet. Alvast dank!


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Vlaardingen
zaterdag 15 januari 2022

Uitbouw casco 5,5mx4,5m

Wij willen een aanbouw realiseren van ca 5,5 meter breed en ca 4,5 meter lang. De wens is de achterzijde van glas/schuifpui of vouwwand, en ook het dak van glas. Hij moet zoveel mogelijk van glas zijn, het dak wellicht een lichtstraat in. De oplevering van de binnenzijde casco, de rest doet de timmerman.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Surhuisterveen
zaterdag 15 januari 2022

Erker vervangen door een uitbouw van circa 28m2

Onze wensen zijn zoals je op de foto's kunt zien als volgt: Op de plaats van de erker een uitbouw van +- 7 meter X 4 meter Aan de voorkant gelijke raampartijen zoals in de woonkamer of een alternatief (hout) Aan de achterkant vooral glas (hoeft niet open te kunnen) In het dak van de aanbouw voldoende lichtinval In de aanbouw willen we een nieuwe keuken plaatsen (hebben we reeds uitgezocht) Kunnen jullie iets met bovenstaande? Ik wil graag overleggen over de materiaalkeuze en het nivo van afwerking. Sowieso casco maar als het vakbedrijf ook de afbouw kan aanbieden dan zo dat fijn zijn. Graag komen wij in contact met een ervaren vakbedrijf die ons ook kan helpen met een eventueel vergunningtraject. Woning is overigens gebouwd in 2001.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Venray
vrijdag 14 januari 2022

Uitbouw 10m2 sausklaar

Wij zoeken de juiste oplossing voor een verlenging van de woonkamer. Ook gezien de huidige vloerverwarming. De maten zijn ongeveer 4,8m x 2m met 2 schuifdeuren. De oplevering van de binnenzijde mag sausklaar, afhankelijk van de prijs. De afwerking van de buitenzijde ligt ook aan de prijs. We willen de vloerverwarming laten doortrekken naar de aanbouw. De kozijnen mogen van kunststof zijn.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Spijkenisse
donderdag 13 januari 2022

Aanbouw plaatsen

Wij willen graag een uitbouw van 3 x 3 met daaraan nog een serre met veel glas en een lichtkoepel. Graag willen we aan de voorzijde van het huis een erker laten plaatsen van 3 bij 1,5


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Waalwijk
donderdag 13 januari 2022

Traditioneel gemetselde uitbouw garage

Het gaat om het realiseren van een aanbouw van 13 bij 3,5 meter aan onze nieuwbouwwoning. Het is aan de rechterzijde aan de bestaande garage (verlening garage). Ik heb voor de gemeente aangevraagd om zeker te zijn dat dit vergunningsvrij is. Ik wil een traditioneel gemetselde afwerking met houten kozijnen en een casco oplevering. De garage hoeft niet verwarmd te worden. Er moet een gevel worden doorbroken. De woning krijgen we begin 2023 en hier willen we dan gelijk mee beginnen.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Vianen
woensdag 12 januari 2022

Aanbouw begane grond achterkant

Wij hebben een nieuwbouwhuis gekocht in Lent die eind 2022 klaar is. Helaas is onze begane grond te klein en deze zouden wij graag willen vergroten. We zouden een aanbouw willen doen van 5.1 meter breed bij 1.20/2.00 meter diep. We zouden graag een glazen achtergevel willen die helemaal open kan. Zo betrek je de tuin mooi bij het huis. De buren hebben beide een aanbouw van 1.20 dus we kunnen die muren gebruiken. Graag horen we wat jullie een goede optie lijkt! En wat hiervan de kosten zijn. Voorkeur voor een complete oplevering met een stalen constructie. Willen ook de vloerverwarming .


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Nijmegen
woensdag 12 januari 2022

Aanbouw aan zijkant van huis

Aanbouw zij kant van het huis 1e verdieping. Daaronder komt de auto dus brandvertragend plafond. Op de aanbouw 1 open deur vanuit onze slaapkamer. Daar willen we een bad kamer en inloop kast. 1 raam achter 1 raam voor 1 tussen wand met deur. Evt extra kijken voor verduurzaming extra zonnepanelen en kijken voor meer opties 8x3


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Roosendaal
dinsdag 11 januari 2022

Uitbouw 12.5m2 casco

Ik ben aan het oriënteren wat de mogelijkheden zijn mbt een uitbouw aan de achterzijde van mijn woning. Er zit van origine een klein aanbouwtje (circa één meter) met daarop een balkon (deze is echter al niet meer toegankelijk omdat er een raam geplaatst is IPv een deur). Het is dan ook niet perse noodzakelijk dat het balkon op deze manier blijft bestaan. Ik wil graag circa 2 tot 2,5 meter uitbouwen met openslaande deuren. (Breedte 535). De oplevering van de binnenzijde mag casco. De manier van uitbouwen maakt me niet uit, ik wil gewoon kijken naar de mogelijkheden.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Zaandam
dinsdag 11 januari 2022

Uitbouw 7,5m2 tbv. badkamer (woonklaar)

Wij willen een aanbouw van 5 meter lang en 160 breed, aan bestaande woning en dus vanuit binnen toegankelijk. In de aanbouw een kunststof hout look draai kiep raam van 100x50cm. Verder een toilet, douche en wastafel. En airco die kan verwarmen (dus geen cv daar nodig). Alles in Hout skelet bouw en net als bestaande chalet met Rabat delen afgetimmerd. De oplevering van de binnenzijde wil ik graag woonklaar. Ik koop zelf de meubels, maar die moeten wel geïnstalleerd worden.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Hulshorst
dinsdag 11 januari 2022

Serre aanbouwen (11m2)

Ik heb de 'gemiddeld prijzenoverzicht' van een serre gezien op uw website en heb interesse. Ik heb een heel klein benedenwoning in Haarlem (woonoppervlakte is maar 62 m2) en wil een serre van 4m x 2.85m Ik heb interesse als de waarde van mijn appartement hoger is met een serre. Graag zou ik willen weten of een serre van 11,4 m2 dan bijgerekend wordt in de woonoppervlakte? Heb ik dan 73 m2 woonoppervlakte en is de waarde per m2 hetzelfde als de binnenruimte? Wensen: - Beton fundering. Ik zal na de bouw zelf laminaat of houtvloer laten plaatsen (sausklare oplevering) - Mooi afgewerkte muren: buitenmuren stucen (de huidige buitenmuren worden dan de binnenmuren van de serre) - Voorkant helemaal glas / modern / een schuifdeur in de midden. - Een deel van de dak zit onder het balkon van mijn buurvrouw en moet dan niet uit glas zijn. Alleen vanaf het eind van het balkon zou dan glas zijn. - Radiatoren


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Haarlem
maandag 10 januari 2022

Sausklare uitbouw achterzijde woning

Ik wil een aanbouw aan de achterzijde van de woning met een afmeting van 4,5 bij 2,75 meter. Hier is geen vergunning voor nodig en er hoeft geen gevel worden doorbroken omdat ik het er aangeplakt wil hebben. Ik wil een nieuwe kamer creëren. Ik wil het traditioneel gemetseld hebben met kunststof kozijnen. Het liefst wil ik een sausklare oplevering. De kamer moet worden verwarmd met vloerverwarming.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Amsterdam Zuidoost
zondag 09 januari 2022

Uitbouw 12,5m2 woonklaar

Wij willen een uitbouw achterzijde van 5,5 x 2 meter. De buitenzijde mag gewoon traditioneel gemetseld worden. Oplevering van de binnenzijde mag woonklaar. Ik wil ook graag vloerverwarming in de aanbouw, dit moet ook doorgetrokken naar de rest van de woning, dit zal dan ongeveer 40m2. De kozijnen mogen van kunststof, dit heb ik in de rest van de woning ook. Ik heb geen vergunning nodig.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Houten
zaterdag 08 januari 2022

Aanbouw(~12m2) + tuinkamer(11.2m2) realiseren aan de achterzijde van het huis

Wij willen ons huidige aanbouw slopen en een nieuwe aanbouw en een tuinkamer laten plaatsen. De aanbouw word 3x4m, met er een tuin kamer naast van 2.8x4m. Allebei in en modern style. Afwerking willen wij gemetseld en een woonklare oplevering. Aan de voorkant van de aanbouw willen wij aluminium schuifdeuren. De aanbouw moet verwarmd worden d.m.v. radiatoren.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Eindhoven
donderdag 06 januari 2022

Fundering voor uitbouw

Het betreft een fundering van een uitbouw. Er mag niet geheid worden. De afmetngen zijn 3,5 bij 6 meter. Daarna zal de betonplaat (onbebouwd) door moeten lopen tot totaal 6 meter. De aanbouw zal worden opgebouwd als houtskelet, waarbij de (toekomstige) glazen achterdeuren het zwaarste zullen zijn.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Dinteloord
dinsdag 04 januari 2022

aanbouw realiseren achterzijde woning ~7,5m2

We willen een kleine (max 2,5m diep en breed 3m) aanbouw maken in de tuin, grenzend aan de bijkeuken (deur) met toegang vanuit de tuin en met de mogelijkheid tot plaatsen van een jacuzzi. Het materiaal is aluminium en glas. De oplevering casco. Wij dus kozijnen van aluminium. Qua verwarming willen wij nog in overleg met de vakman. Het dak moet uit zoveel mogelijk glas bestaan. ik hoor graag wat de andere mogelijkheden zijn.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Abcoude
dinsdag 04 januari 2022

Aanbouw achterzijde realiseren, incl. zwembad (60m2)

Wij zijn op zoek naar een vakman die voor ons een aanbouw kan realiseren, van 6 x 10 meter. Tbv een zwembad. Dit moet dus geen uitbouw maar aanbouw zijn. De binnenzijde willen we zelf inrichten, dus mag casco opgeleverd worden. De huidige gevel hoeft niet doorbroken te worden en de nieuwe buitenzijde willen we deels metselwerk voor zijkanten en aan de achterzijde een kunststof schuifpui. Over de verwarming wil ik nog even overleggen.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Vlissingen
maandag 03 januari 2022

Garage aanbouwen

Aanbouwen aan huis van een stenen garage met een brede deur voor en en deur achter. Er moet nog funderingswerk gedaan worden. De garage komt aan de linkerzijde van de woning. Ik zou graag met de vakman willen kijken qua de afmetingen. De garage wil ik dus gewoon gemetseld. De oplevering mag casco. Er hoeft geen gevel doorbroken te worden.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Heerhugowaard
maandag 03 januari 2022

Aanbouw woning 28m2 woonklaar

Voor een huis dat ik verhuur in Berkel en Rodenrijs wil ik een aanbouw laten maken met 1 verdieping. De aanbouw zal aan de zijkant geplaatst worden en heeft een afmeting van (breed x diep) 4.00 x 7.00 mtr. Als bijlage een voorbeeld van wat er al in de straat gerealiseerd is. Aan de voorkant komen ramen op beide, aan de achterkant een deur op de begane grond en een raampartij op 1 hoog. De zijkanten mogen traditioneel gemetseld zijn. De oplevering van de binnenzijde mag woonklaar.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Berkel en Rodenrijs
zondag 02 januari 2022

Casco uitbouw achterzijde woning

Ik zou graag een aanbouw willen realiseren volgens bijgevoegde tekening. Het betreft een aanbouw voor een tussenwoning op zandgrond. Het betreft alleen ruwbouw. De afmetingen zijn ongeveer 6 bij 4. Het is aan de achterzijde voor de woning en dit is vergunningsvrij. Ik zou een traditioneel gemetselde afwerking met aluminium kozijnen. Verder wil ik een casco oplevering. De uitbouw moet worden verwarmd door vloerverwarming en er hoeft geen gevel worden doorbroken.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Dorst
Offertes aanvragen