Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Behangpapier door een vakman

Behanger

Behanger

Ben je zelf niet zo handig met behangen, maar wil je wel dat leuke printje op de muren? Hier vind je informatie, prijzen en offertes op maat.

Behanger gezocht? Want wil je je muren laten behangen? De behangers via Casius staan voor je klaar.

Het behangen van je muren is een precieze klus, die bekwaam uitgevoerd moet worden voor het mooiste resultaat. Zeker wanneer je duur behangpapier hebt gekocht, wil je dat dit natuurlijk keurig en met een goede aansluiting van de patronen wordt aangebracht, zodat je er nog jaren van kan genieten. Daarom schakel je voor het beste resultaat een erkende behanger in.

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Wat kost een behanger?

Een behanger inhuren, wat kost dat? Gemiddeld kost een behanger €25 per uur. Om een beeld te krijgen een klein rekensommetje: als een behanger ongeveer vier uur doet over een slaapkamer van 50 m2, kost dit gemiddeld €100. Deze berekening is exclusief het materiaal en de overige kosten. 

Hieronder in de tabel geven wij een prijsindicatie voor het laten behangen van je muren. 

Let op: de behangers via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van jouw behangklus afwijken van de prijzen in de tabel.

Kostenpost Gemiddelde kosten
Gemiddeld uurtarief behanger inclusief materiaal €20 – €40 per uur
Kosten behanger exclusief materiaal €2 per m²
Materiaal €4 - €6 per m²

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Behangen

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Waar hangt de prijs van af?

Per behanger verschillen de tarieven die zij hanteren. Ongeveer 80% van de kosten van het behangen bestaat uit het arbeidsloon van de behanger. Wat daarnaast een rol speelt in de uiteindelijke kosten zijn een aantal zaken: 

  • Oppervlakte: als een grotere oppervlak behangen moet worden, is de uiteindelijke prijs per m2 lager;
  • Moeilijkheidsgraad: een muur met veel hoeken is lastiger te behangen dan een rechte muur. Dit eerste kost meer tijd dan een rechte muur, waardoor de prijs oploopt;
  • Materiaal: de gebruikte materialen (niet iedere behanger berekent dit in de uiteindelijke prijs), het behangpapier dat de behanger voor jou koopt en welk behang je wil. De prijs per rol behangpapier loopt bijvoorbeeld uiteen van €5 tot €75;
  • Reiskosten: sommige behangers rekenen reiskosten. Check van te voren met de behanger of hij dat ook doet om niet voor verrassingen te komen staan;
  • Steigerhuur: wanneer de te behangen oppervlakte zich op hoogte bevindt, heeft de behanger een steiger nodig. Deze kan hij zelf regelen, of als je dat prettiger vindt kan je dat zelf doen;
  • Voorbereiding: Zijn de muren klaar om te behangen? Of moet de behanger eerst het behang verwijderen? Zodra de vakman eerst het behang moet verwijderen, lopen de kosten op.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor een behanger

donderdag 21 oktober 2021

Behangen ~35m2

Ik wil de woonkamer laten behangen, de huidige muren zijn schoon. Muur van 5.20 m Muur van 6.25 m 2x Muur van +/- 1 m De hoogte is 2.55 m, dus dat maakt een totaalplaatje van 34,3m2


Klussen Rotterdam
woensdag 20 oktober 2021

Behangen woonkamer + schilderen kozijnen

Ik wil graag de woonkamer laten behangen en de kozijnen en plafond laten schilderen/sauzen. Behang en verf zijn aanwezig. Oppervlakte woonkamer is bijna 27m2.


Klussen Tubbergen
woensdag 20 oktober 2021

Vinyl behangen 15m2

Goede ondergrond (vlak stucwerk, niet nieuw) Vinyl behang circa 15m2


Behang- en schilderwerk Ouderkerk aan de Amstel
woensdag 20 oktober 2021

Behangwerken 200m2

Het gaat om een woonkamer, 3 slaapkamers en een zolder. Het zijn betonnen muren met latex. De totale oppervlakte wat behangen moet worden bedraagt ongeveer 200m2. Dit mag met vinyl.


Behang- en schilderwerk Nieuwegein
dinsdag 19 oktober 2021

Fotobehang aanbrengen

Het behangen van een muur in een slaapkamer met fotobehang. Het gaat om 6,85 m2 en alleen het behang is aanwezig.


Behang- en schilderwerk Ammerzoden
maandag 18 oktober 2021

Behangen woonkamer 29m2

Wat gaat het kosten om twee muren in een woonkamer te laten behangen. 1 muur van 8,15 mtr X 2,65 mtr met een behang met een motief en een muur van 2,8 mtr X 2,65 mtr met fotobehang. De muren zijn behangklaar.


Behang- en schilderwerk 't Harde
maandag 18 oktober 2021

Behangen van 15m2

Ongeveer 15m2 aan muur behangen. Mevrouw Rosa is analfabete, moeilijk aan de telefoon, daarom mijn nummer. Els Buitenweg. Graag de afspraken via mij.


Klussen Almere
zondag 17 oktober 2021

Behangen op 4 muren

Wij zijn met spoed op zoek naar een behanger i.v.m. ziekte van onze behanger. Het gaat om 4 rechte muren in verschillende kamers. Totaal 70m2. Op drie van de muren is Arte behang gepland (twee met een patroon). Voor de vierde muur is Airtex gepland (behang in 1 stuk 4mtr 10 bij 2mtr65). Zowel behang als lijm voor het Arte behang is in huis aanwezig. Lijm voor de Airtex is er niet. Graag zien we uw offerte tegemoet. Uiterste datum voor behangen is 25 oktober i.v.m. de verhuizing. Bij voorbaat dank voor uw moeite!


Klussen Den Haag
zondag 17 oktober 2021

Gang behangen 50m2

Ik wil graag de gang behangen, 6 rol met motief en 5 rol zonder. Het zal ongeveer 50m2 zijn. Het huidige behang hoeft niet verwijderd te worden. Het is een gestucte muur.


Behang- en schilderwerk Amsterdam
Offertes aanvragen