Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Behangpapier door een vakman

Behanger

Behanger

Ben je zelf niet zo handig met behangen, maar wil je wel dat leuke printje op de muren? Hier vind je informatie, prijzen en offertes op maat.

Behangwerken uitvoeren

Behanger gezocht? Want wil je je muren laten behangen? De behangers via Casius staan voor je klaar.

Het behangen van je muren is een precieze klus, die bekwaam uitgevoerd moet worden voor het mooiste resultaat. Zeker wanneer je duur behangpapier hebt gekocht, wil je dat dit natuurlijk keurig en met een goede aansluiting van de patronen wordt aangebracht, zodat je er nog jaren van kan genieten. Daarom schakel je voor het beste resultaat een erkende behanger in.

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Wat kost een behanger?

Een behanger inhuren, wat kost dat? Gemiddeld kost een behanger €25 per uur. Om een beeld te krijgen een klein rekensommetje: als een behanger ongeveer vier uur doet over een slaapkamer van 50 m2, kost dit gemiddeld €100. Deze berekening is exclusief het materiaal en de overige kosten. 

Hieronder in de tabel geven wij een prijsindicatie voor het laten behangen van je muren. 

Let op: de behangers via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van jouw behangklus afwijken van de prijzen in de tabel.

Kostenpost Gemiddelde kosten
Gemiddeld uurtarief behanger inclusief materiaal €20 – €40 per uur
Kosten behanger exclusief materiaal €2 per m²
Materiaal €4 - €6 per m²

Wil je graag advies speciaal gericht op jouw situatie en een offerte op maat? Vraag dan snel een offerte aan.

Waar hangt de prijs van af?

Per behanger verschillen de tarieven die zij hanteren. Ongeveer 80% van de kosten van het behangen bestaat uit het arbeidsloon van de behanger. Wat daarnaast een rol speelt in de uiteindelijke kosten zijn een aantal zaken: 

  • Oppervlakte: als een grotere oppervlak behangen moet worden, is de uiteindelijke prijs per m2 lager;
  • Moeilijkheidsgraad: een muur met veel hoeken is lastiger te behangen dan een rechte muur. Dit eerste kost meer tijd dan een rechte muur, waardoor de prijs oploopt;
  • Materiaal: de gebruikte materialen (niet iedere behanger berekent dit in de uiteindelijke prijs), het behangpapier dat de behanger voor jou koopt en welk behang je wil. De prijs per rol behangpapier loopt bijvoorbeeld uiteen van €5 tot €75;
  • Reiskosten: sommige behangers rekenen reiskosten. Check van te voren met de behanger of hij dat ook doet om niet voor verrassingen te komen staan;
  • Steigerhuur: wanneer de te behangen oppervlakte zich op hoogte bevindt, heeft de behanger een steiger nodig. Deze kan hij zelf regelen, of als je dat prettiger vindt kan je dat zelf doen;
  • Voorbereiding: Zijn de muren klaar om te behangen? Of moet de behanger eerst het behang verwijderen? Zodra de vakman eerst het behang moet verwijderen, lopen de kosten op.  

Vraag een offerte aan

Offertes aanvragen