Casius logo
Offerte aanvragen Aanmelden als vakman
Behanger

Behanger gezocht

Behanger gezocht? Vind hier prijsinformatie en meer. Vraag gratis offertes aan en Casius brengt je in contact met erkende behangers in jouw regio.

Wat kost een behanger?

Een behanger kost gemiddeld tussen de €30,- en €40,- per uur. Dit is exclusief materiaalkosten en BTW. Per m2 kost een behanger tussen de €2,- en €10,- per vierkante meter. Dit is exclusief materiaalkosten.

Huis laten behangen kosten Prijs
Kosten behanger per m2, exclusief materiaal €2 en €10 per m²
Uurloon behanger, exclusief materiaal €20 en €40 per uur
Materiaalkosten €4 tot €6 per m²
Behangklaar stucwerk €8 tot €12 per m²

Over het algemeen berekenen de behangers de prijs per rol of per m2, maar per uur komt ook voor. De prijs komt hoger te liggen op het moment dat de behanger eerst reparaties aan de muur moet uitvoeren, voordat hij of zij kan starten met het behangen. Reparaties die veel voorkomen zijn gaten of putjes.

Wat kost een behanger per rol?

De behang prijs per rol kost gemiddeld tussen de €20,- en €30,-. Met een rol behang kun je meestal 5 m2 muur behangen. Gemiddeld liggen de arbeidskosten om 1 rol behang op te hangen rond de €25,- tot €50,-. Heb je een groot oppervlak dat behangen moet worden? Dan adviseren wij om vooraf met de behanger een totaalprijs af te spreken.

Prijs behangen: bij het berekenen van de prijs is het niet onverstandig om de prijs van stucwerk van de muren in te berekenen. Op het moment dat de muren voor het behangen worden gestuct, ben je ervan verzekerd dat een professioneel behanger het behang zo zorgvuldig en naadloos mogelijk kan aanbrengen.

Behang inclusief behangen

Als je 50 m2 wilt laten behangen kost dat ongeveer €458,- totaalprijs. Er vanuit gaande dat een behanger 3 uur (uurtarief €40,- = €120 euro) doet over 50 vierkante meter behang aanbrengen en je 300 euro per aan het behang kwijt bent. Dit bij elkaar opgeteld kom je neer op €420,- exclusief 9% btw. Tel je de BTW erbij op, kom je uit op een totaalbedrag van €458,-.

Dus wat kost behangen?

Hieronder enkele voorbeeld wat behangen kost in verschillende woonsituaties.

Oppervlakte Prijs Afhankelijkheden
10 m2 €100,- Muur is glad
30 m2 €400,- Muur is glad
50 m2 €1.000,- Muur is glad
70 m2 €1.600,- Muur is glad

De prijzen hierboven zijn exclusief materiaalkosten en BTW maar geven wel een goede schatting van de prijs behangen algemeen.

BTW tarief behanger

Voor een behanger geldt een BTW tarief van 9% als jouw woning ouder dan 2 jaar is. Is jouw huis jonger dan 2 jaar oud, dan moet een behanger 21% rekenen. Hetzelfde geldt wanneer je een schilder inhuurt.

Behanger inhuren in jouw buurt

Goede behanger gezocht?

Bij ons moeten de behanger doen aan het Erkend Vakwerk keurmerk. Een ervaren behanger vind je dan ook gemakkelijk hier. Benieuwd wat dit inhoud? Klik hierboven en zie aan welke eisen een goede behanger moet voldoet. 

Behangbedrijf inhuren voordelen

Heb je wel eens zonder behang ervaring zelf proberen te behangen? Was dit toch meer een uitdaging dan dat je eerst dacht? Dat is niet gek; behangen is namelijk niet makkelijk als je geen ervaring hebt. 

Omdat ieders tijd kostbaar is en je er zeker van wil zijn dat het behang correct aangebracht wordt, is het aan te raden om een professionele behanger in te huren. 

Met het inhuren van een behanger win je niet alleen tijd en ben je gegarandeerd van mooi behangen muren, maar ook beschikt de professional over het nodige materiaal. Denk hierbij aan onder andere een behangtafel, een behangborstel en papborstel.

Zonder deze materialen is behangen haast onmogelijk en het zelf aanschaffen komt natuurlijk ook met een prijskaartje. Niet alleen moet het nodige materiaal aanwezig zijn, het moet ook van voldoende kwaliteit zijn.

Behanger nodig in jouw buurt?

Ik zoek een behanger: waar op letten?

Per behanger verschillen de tarieven die zij hanteren. Ongeveer 80% van de kosten van het behangen bestaat uit het arbeidsloon van de behanger. Wat daarnaast een rol speelt in de uiteindelijke kosten zijn een aantal zaken: 

  • Oppervlakte: als een grotere oppervlak behangen moet worden, is de uiteindelijke prijs per m² lager;
  • Moeilijkheidsgraad: een muur met veel hoeken is lastiger te behangen dan een rechte muur. Dit eerste kost meer tijd dan een rechte muur, waardoor de prijs oploopt;
  • Materiaal: de gebruikte materialen (niet iedere behanger berekent dit in de uiteindelijke prijs), het behangpapier dat de behanger voor jou koopt en welk behang je wil. De prijs per rol behangpapier loopt bijvoorbeeld uiteen van €5 tot €75;
  • Reiskosten: sommige behangers rekenen reiskosten. Check van te voren met de behanger of hij dat ook doet om niet voor verrassingen te komen staan;
  • Steigerhuur: wanneer de te behangen oppervlakte zich op hoogte bevindt, heeft de behanger een steiger nodig. Deze kan hij zelf regelen, of als je dat prettiger vindt kan je dat zelf doen;
  • Voorbereiding: zijn de muren klaar om te behangen? Of moet de behanger eerst het behang verwijderen? Zodra de vakman eerst het behang moet verwijderen, lopen de kosten op.

Taken behangbedrijf

Een behangbedrijf kan de volgende taken uitvoeren:

Taak 1: Behang verwijderen

In sommige situaties is een behanger verantwoordelijk voor bijkomende werkzaamheden, zoals het oude behang verwijderen. Dit doen ze op verschillende methoden zoals: met behulp van een plamuurmes, behangstomer of warm water en een spons..

Taak 2: Muren en wanden repareren

Voordat de behanger aan de behangklus zelf begint, verwijdert hij of zij eerst alle oneffenheden in de muur. Wanneer dit niet gebeurt, zijn de oneffenheden later zichtbaar. Is een wand in slechte conditie? Dan is het soms nodig dat eerst een stukadoor komt om de hele muur te repareren. Dit behoort namelijk meestal niet in het takenpakket van een behangbedrijf. 

Taak 3: Aanbrengen van het behang

Een behangbedrijf brengt decoratief behang aan op de wanden. Ze behangen niet alleen met papier, maar ook met andere materialen en zelfs stoffen. Daarnaast komt het voor dat de professional gevraagd wordt het plafond te behangen.

Behangen hoeveel tijd

Een behanger heeft gemiddeld 3 uur nodig voor het behangen van 50 m2. Uiteraard uitzonderingen daar gelaten. Er vanuit gaande dat de behanger €40,- per uur rekent, ben je voor het laten behangen van 50 vierkante meter zo'n €120,- kwijt exclusief materiaalkosten en 9% BTW. 

Is behangen moeilijk?

Behanger behoort tot de categorie binnen schilderwerkzaamheden. Goed behangen is nog niet zo makkelijk. Het is een kunst om het voor elkaar te krijgen dat het lijkt alsof er een grote print tegen de wand is geplaatst. Dit zonder dat je de naden ziet. Daarvoor moeten alle afbeeldingen op het behang perfect in elkaar overlopen. Wat ook belangrijk is, is dat er geen luchtbellen ontstaan achter het behang.

Is behangen dan onmogelijk om zelf te doen? Nee, met de juiste voorbereiding en een goed stappenplan is het zelf ook te doen. Wij zetten een paar tips voor je op een rij:

Behangen begint bij een goede voorbereiding

Zoals je van veel dingen misschien al weet, is voorbereiding het halve werk. De start van het zelf behangen begint bij het schoonmaken van de muur die je wil behangen. Belangrijk is dat je ervoor zorgt dat er geen oude behangresten op de muur zitten. Zit dit er nog wel op? Krab of stoom dit er dan af. 

Is de muur die je gaat behangen poreus? Strijk hem dan eerst voor. Doe dit minimaal een dag van tevoren. Zo weet je zeker dat de muur droog is van de start van het behangen. 

Is de muur schoon en droog? Trek dan eerst een loodlijn met potlood. Trek deze lijn rond de 50 cm horizontaal vanuit de hoek van je muur. Zo weet je zeker dat de eerste baan recht op je muur komt. Begin het beste aan de linkerkant en werk zo naar de andere kant van de muur toe. 

De laatste stap ter voorbereiding van het behangen: was je handen. Doe dit grondig en vóórdat je de behangrollen uitpakt! Hoe zonde zou het zijn als er al vieze plekken op het behang komt nog voordat het nog op je muur zit? 

Aan het werk

Check, voordat je de rollen behang uit het plastic haalt, of alle batchnummers hetzelfde zijn. Zit er verschil in? Grote kans dat er dan kleurverschil in de rollen zit. In dat geval raden we aan terug naar de winkel te gaan en de rollen om te ruilen voor twee met hetzelfde batchnummer. 

Vliesbehang behangen

Het kenmerk van vliesbehang is dat de behanglijm op de muur wordt gesmeerd, in plaats van dat je het behang insmeert op een behangtafel. Bij het insmeren van de muur is het aan te raden dat je de muur breder insmeert dan het behang breed is. Zo weet je zeker dat je geen plekken vergeet.

Dan snij je de eerste baan af met een stanleymesje en plak je het tegen de muur. Let goed op dat de naden naadloos op elkaar aansluiten om te voorkomen dat er witte strepen zichtbaar worden. Als laatste strijk je de baan glad om overtollige lijm te verwijderen.

Vinyl- en papierbehang behangen

In tegenstelling tot Vliesbehang, smeer je Vinyl- en papierbehang wel in op een behangtafel. Hoe doe je dit? Eerst snij je een baan behang af op de gewenste lengte plus 5 cm extra. Dan begin je met lijmen. Belangrijk is dat je ook de hoeken en randen goed insmeert. Zo voorkom je namelijk dat ze later gaan krullen.

Vervolgens vouw je beide uiteinden naar binnen, zodat de lijm goed kan intrekken. Hoe lang dit moet, vertelt het etiket van het behang je.

Afwerking

Heb je de baan op de muur geplakt? Dan is het tijd om te kijken of er luchtbellen ontstaan zijn tijdens het plakken. Dit check je door met een behangspatel over het behang te strijken. Je haalt er ook gelijk overtollige lijm mee weg. Doe dit bij elke baan. Snijd direct overtollig behang aan de boven- of onderkant eraf. Het mooiste is als je de onderkant van het behang onder de plint laat vallen.

Zit de baan op de muur en is de onderkant en bovenkant eraf geknipt? Kom er dan zo min mogelijk aan. Het behang zuigt het vocht van de lijm op en is op dat moment kwetsbaar.

Renovlies behanger inhuren?

Een renovlies behanger is een behanger die de muren behangt met renovlies behang. Wat is renovlies behang? De eigenlijke naam soort van dit type behangsoort is renovatievlies en vertelt daarmee waarvoor het eigenlijk gebruikt wordt: bij renovaties of wandafwerking.
Dit om (krimp)scheuren, en oneffenheden van de muur te verbergen. 

Tip: Renovlies behang is een mooi alternatief voor stucwerk en nog goedkoper ook.

Kosten renovlies behang

Renovlies behang kost gemiddeld rond de €8,- per m2. Met een rol kun je meestal 5 vierkante meter behangen. De kosten voor een renovlies behang rol liggen dus rond de €40,-. De prijs is natuurlijk afhankelijk van welke kwaliteit fleecebehang je kiest.

Renovlies Behang

Verschil glasvlies en glasvezel behang

Glasvezelbehang herken je aan de patronen van het behang. Dit kan bijvoorbeeld een visgraatpatroon zijn met blokjespatroon. Glasvliesbehang heeft geen patroon en is dus glad. Je kan het behang verven, maar ook kan je er ander behang overheen plakken.  

Glasvezelbehang heeft een groot voordeel ten opzichte van vliesbehang: het is ook geschikt voor niet egale muren.

Behang laten doen bespaartips

Het laten doen van je behang kent vele voordelen. Je kunt op verschillende manier besparen op het behangen van je woning. Denk bijvoorbeeld aan het schilderwerk te combineren met het laten doen van de deuren, gevels, plafonds, trappen of kozijnen. Door het werk te combineren wordt de klus groter en is het interessanter voor een schilder om de prijs te verlagen.

Behanger gezocht in jouw buurt

Offerte behangen

Een offerte voor behangen vraag je gemakkelijk en geheel vrijblijvend aan. Je kunt maximaal drie aanvragen doen en de beste offerte eruit kiezen. Wij brengen je in contact met enkel erkende behangers!

Recente aanvragen behanger gezocht

vrijdag 02 juni 2023

Behanger gezocht voor meerdere nieuwbouw appartementen

Als vertegenwoordiger van een in jan/feb 2024 op te leveren appartementengebouw zoek ik een behangservice voor meerdere appartementen. Er zal gebruik moeten worden gemaakt van Renovlies en bewoners moeten in staat gesteld worden om materiaalkeuzes en kleurkeuzes te doen


Behang- en schilderwerk Zoetermeer
zondag 14 mei 2023

Behanger gezocht

Woonkamer gang slaapkamer behangen nieuwbouw appartement in Rosmalen


Klussen Rosmalen
zaterdag 06 mei 2023

Behanger gezocht

Ik ben op zoek naar een behanger die tussen 14 en 28 mei een huiskamer kan behangen. Oppervlakte vloer is ongeveer 46m2. De muren zijn al kaal, maar niet heel glad. Het is een wat oudere woning. Behang is al aanwezig.


Klussen Amsterdam
zondag 09 april 2023

Vinyl behangers gezocht 64m2

Ik ben op zoek naar een behanger die een nieuwbouw appartement van 64 m2 kan komen behangen. Het behang zelf heb ik al aangeschaft.


Behang- en schilderwerk Amsterdam
maandag 22 augustus 2022

Behanger gezocht

Voor de huiskamer hal keuken en slaapkamer zoeken wij een behanger. Met spoed.


Klussen Horst
donderdag 21 juli 2022

Professionele behanger gezocht

Woonkamer behangen met vliesbehang ongeveer 75m2 Of 16 rollen van 10 mtr en het moet voor 13 augustus gedaan worden daar 14 augustus de verhuiswagen komt . Wegens teleurstellend werk van vorige behanger zoek ik nu met spoed een nieuwe behanger .WIE HELP MIJN UIT DE BRAND .mag ook in het weekend gewerkt worden


Behang- en schilderwerk Hendrik Ido Ambacht
vrijdag 03 december 2021

Spoed: behanger gezocht

Ca 60m2 .eenvoudig bouwbehang


Klussen Amsterdam
woensdag 23 december 2020

Vinyl behanger gezocht

1 rol van 10 meter lang, 1 meter breed behangen op willekeurige muren of meerdere kleinere oppervlakte. Ligt aan de hoeveelheid behang


Behang- en schilderwerk Wageningen
maandag 18 november 2019

Glasvliesbehanger gezocht

Ik wil graag de wanden van mijn toekomstige woning laten behangen met glasvlies behang. Ik beschik zelf over het behang. De wanden van ongeveer 100 m2 worden behangklaar opgeleverd.


Behang- en schilderwerk Blankenham
donderdag 21 maart 2019

Goede behanger / schilder gezocht voor nieuwbouwwoning begin april

Wij zoeken voor een groot deel van onze woning een bekwame partij die tegen een goede prijs de klus uit kan voeren. Het gaat om een deel van de woning. Overige deel wordt gestuct. De complete zolderverdieping, incl schuine daken, trapgat, hal als ook een deel van de 1e verdieping, te weten hal, trapgat ditzelfde geldt voor de begane grond. We willen er glasvlies/renovlies behang op hebben zonder structuur of ruitjes, liefst dikker zodat het niet snel beschadigd. Tevens hebben wij al kleuren uitgezocht welke op de muren mogen komen. zon 50% met een wat donkere tint. De zolder is afgewerkt met plafondplaten conform nieuwbouw standaard. Hier zit nog wat kit/voegwerk om het egaal te krijgen. Wanden op de overloop en het trapgat zijn behoorlijk glas opgeleverd. Uiteraard ga ik er vanuit dat het voor strijken hierin ook meegenomen wordt. De klus dienst +- 3 april uitgevoerd te worden, hier zit nog wel iets speelruimte in. Zie de foto voor de exacte afmetingen aangevuld met wat wensen. Graag op korte termijn reactie. Aangezien het nieuwbouw betreft is kijken geen optie. Ontvangen graag een marktconforme compleet prijs dan zou er over 2 weken al gestart kunnen worden.


Behang- en schilderwerk Apeldoorn
maandag 03 december 2012

Met spoed behanger gezocht voor 17 december as

Daar onze behanger op het laatste moment heeft afgezegd wegens een operatie zijn wij op zoek naar een behanger die op 17 december in Amsterdam wil behangen. Het gaat om 14 rollen. Alles is al opgemeten. Een gedeelte is recht toe recht aan, het andere gedeelte is bij trappen met uitsparingen van ramen. Vanzelfsprekend hebben we al een offerte van de vorige behanger. Behang is al aangeschaft. Het gaat om behang waarbij de muur ingesmeerd dient te worden ipv het behang.


Behang- en schilderwerk Amsterdam
maandag 28 mei 2012

behanger van woning

Behanger gezocht voor het behangen van woonkamer en twee slaapkamers de muren zijn behang klaar. Voor de woonkamer gaat het om een muur van 6 meter en van 3 meter Slaapkamer 1 is 3,5 bij 4.5 meter Slaapkamer 2 is 2.5 bij 3.5 meter Daarnaast zou eventueel de zolder van 20 vierkante meter gestuukt moeten worden.


Behang- en schilderwerk Hardinxveld Giessendam

Behanger gezocht in jouw buurt?

Offertes aanvragen