Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Het milieu een handje helpen en op energiekosten besparen? Neem dan zonnepanelen. Bovendien verhogen ze ook de waarde van je woning. Meer informatie en een kostenoverzicht vind je hieronder.

Wil je besparen op je energierekening en tegelijkertijd een handje helpen met het verduurzamen van Nederland? Dan bieden zonnepanelen een mooie uitkomst. In Nederland is het aantal zonuren ruim voldoende om genoeg kilowatturen op te wekken en je kan het teveel aan opgewekte energie verkopen aan jouw energieleverancier. 

De elektriciens via Casius staan voor je klaar om je te helpen en van informatie te voorzien. Zo word je niet alleen geholpen bij het installeren van zonnepanelen, maar ook bij het aanleggen van elektra in je woning en het aansluiten van elektrische verwarming. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt. 

Weet je al zeker dat je zonnepanelen wilt laten installeren? Wil je graag dat een erkende elektricien bij je langskomt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in en ontvang tot 3 gratis en vrijblijvende offertes!

Kosten zonnepanelen

Wil je graag zonnepanelen kopen? Zonnepanelen lijken op het eerste gezicht een dure investering, maar ze verdienen zichzelf binnen 7 tot 10 jaar terug. En dan hebben we het nog niet over de subsidies en andere financiële mogelijkheden gehad.
De prijzen verschillen per situatie, net als de opbrengst. Daardoor is het lastig om een exacte prijs te geven. Hieronder is een overzicht waarmee je ongeveer kunt bepalen hoeveel panelen je nodig hebt en welke kosten daar ongeveer bij horen.

Let wel: de elektriciens via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Personen in huishouden Verbruik in kWh per jaar Panelen benodigd Prijs (incl. omvormer en plaatsing) Besparing per jaar
1 2.300 11 €5.100 €527
2 3.400 16 €7.600 €782
3 4.100 20 €9.100 €938
4 4.600 22 €10.200 €1.055
5 5.300 25 €11.700 €1.212
6 5.400 26 €12.000 €1.241

Wil je graag advies speciaal gericht op jouw situatie en een offerte op maat? Vraag dan snel een offerte aan.

Zonnepanelen plaatsen

Zonnepanelen kun je plaatsen op een hellend dak en op een plat dak. Afhankelijk van de hellingshoek en de dakligging is het ene dak geschikter dan het andere. Er zijn veel verschillende soorten zonnepalen, met diverse capaciteiten, verkrijgbaar. Hoe meer elektriciteit je verbruikt, hoe meer zonnepanelen je nodig hebt om jezelf geheel te voorzien van groene stroom.

Tegenwoordig heb je ook zonnedakpannen en zonnedakpanelen. De dakpannen zijn zeer geschikt voor monumentale panden, waar grote panelen niet toegestaan zijn, of als je veel waarde hecht aan esthetiek. Het nadeel is, dat ze hoger in de aanschaf zijn en minder rendement opbrengen dan zonnepanelen.
Dakpanelen zijn kleine platen die voornamelijk voor nieuwbouw geschikt zijn en vastgeschroefd worden aan de daklatten. 

Zonnepanelen maken je stroom duurzamer en je energielabel van je huis gaat omhoog. Mocht je in de toekomst je woning verkopen, dan is de waarde ervan hoger met zonnepanelen.
Zonnepanelen gaan gemiddeld zo’n 25 tot 30 jaar mee. 
Een zonnepaneel kopen kan dus een hoop voordelen opleveren. 

Heb je nog een asbesthoudend dak en vervang je deze voor een nieuwe? Dan kan je dat goed combineren met zonnepanelen.

Besparingstips

BTW op aankoop terugvorderen

Als particulier kan je de btw (21 %) van de investering aan zonnepanelen terugvragen bij de Belastingdienst. Je moet je dan aanmelden bij de Belastingdienst als ondernemer. De teruggave kan je honderden euro’s besparen.

Houd wel met een aantal dingen rekening:

  • De btw moet je binnen 6 maanden na afloop van het kalenderjaar terugvragen.
  • Let goed op het stappenplan waar je als particulier, of als zzp’er/ ondernemer rekening mee moet houden
  • Zorg ervoor dat dezelfde naam staat op de factuur van de zonnepanelen en van de energierekening. Is dit niet het geval, dan mag je geen btw terugvragen.

Betere kwaliteit zonnepaneel zorgt voor hoger rendement

De kwaliteit van de zonnepanelen is tegenwoordig hoog en de levensduur en energieopbrengst is goed. In vergelijking met vijf jaar geleden is het verschil echt groot. De lange levensduur van de panelen zorgt ervoor dat je de investering over meer jaren kan verspreiden dan vroeger.  

Groene leningen vanuit de gemeente

Het is mogelijk om een groene lening af te sluiten. Dit soort lening heeft vaak een lager rendement.

Gemeentes mogen per jaar of periode maar een beperkt aantal lenigingen verstrekken, dus wees erop tijd bij. Voor informatie kan je bij landelijk – door de overheid ondersteunde – duurzaamheidsfondsen kijken, zoals bij het Nationaal Energiebespaarfonds  en SVn Stimuleringsfonds Volkshuisvesting.

Sommige gemeentes geven nog wel subsidies, maar dan in de vorm van een groene lening. Kijk voor een actueel overzicht op: energiesubsidiewijzer.nl.

Lokale subsidies

Landelijke subsidies zijn al geruime tijd niet meer beschikbaar. Het goede nieuws is, dat bepaalde gemeentes lokale subsidies verstrekken, omdat ze lokale initiatieven willen stimuleren, zoals groepsaankopen.
Informeer bij je gemeente wat de mogelijkheden zijn en welke eisen ze stellen.

Vraag een offerte aan

Offertes aanvragen