Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Het milieu een handje helpen en op energiekosten besparen? Neem dan zonnepanelen. Bovendien verhogen ze ook de waarde van je woning. Meer informatie en een kostenoverzicht vind je hieronder.

Kosten zonnepanelen

Zonnepanelen lijken op het eerste gezicht een dure investering, maar verdienen zichzelf binnen 10 jaar terug. Hoe meer elektriciteit je verbruikt, hoe meer zonnepanelen je nodig hebt. Hieronder zie je een handig overzicht waarin jij kunt bepalen hoeveel panelen je - gemiddeld genomen - nodig hebt en met wat voor kosten je rekening kunt houden.

Personen in huishouden Verbruik in kWh per jaar Panelen benodigd Prijs (incl. omvormer en plaatsing) Besparing per jaar
1 2.300 11 €5.100 €527
2 3.400 16 €7.600 €782
3 4.100 20 €9.100 €938
4 4.600 22 €10.200 €1.055
5 5.300 25 €11.700 €1.212
6 5.400 26 €12.000 €1.241

Wil je graag advies speciaal gericht op jouw situatie en een offerte op maat? Vraag dan hier een offerte aan.

Besparingstips

BTW op aankoop terugvorderen

De landelijke subsidie voor een investering in zonnepanelen is afgeschaft. De overheid geeft je nog wel de mogelijkheid om het volledige btw-bedrag van je aankoop terug te krijgen. Het enige dat je daarvoor moet doen is je bij de Belastingdienst aan te melden als ondernemer. Dat gaat heel eenvoudig via de website van de Belastingdienst. Mis die kans op teruggave van 21% van de aankoopprijs niet. Het kan je honderden euro’s voordeel opleveren!

Betere kwaliteit zonnepanelen zorgen voor hoger rendement

De zonnepanelen die vandaag de dag worden verkocht zijn van topkwaliteit en hebben een prima levensduur en energie-opbrengst. Zeker als je het vergelijkt met de opbrengsten van de zonnepanelen met dezelfde oppervlakte van nog geen vijf jaar geleden! Door de lange levensduur kun je je investering in zonnepanelen over vele jaren uitsmeren. En als de energieprijzen in de toekomst gaan stijgen, is je financiële voordeel nog groter.

Groene leningen vanuit de gemeente

Het kan zijn dat jouw gemeente nog wel subsidie geeft in de vorm van een zogenaamde groene lening. Ga voor een actueel overzicht naar de website: energiesubsidiewijzer.nl.

Gemeentes hebben een beperkt aantal leningen die ze per jaar of periode mogen verstrekken. Dus wees er tijdig bij. Je kunt ook informeren bij de landelijke – door de overheid gesteunde – duurzaamheidsfondsen, zoals het Nationaal Energiebespaarfonds  en SVn Stimuleringsfonds Volkshuisvesting.

Lokale subsidies

Het kan zijn dat jouw gemeente besloten heeft om lokale initiatieven te stimuleren zoals groepsaankopen. Of wie weet is er een andere soort subsidie die je lokaal kunt aanvragen. Informeer hier dus altijd naar bij je gemeente. Check altijd de website van de gemeente waar je in woont.

Vraag een offerte aan

Offertes aanvragen