Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Het milieu een handje helpen en op energiekosten besparen? Neem dan zonnepanelen. Bovendien verhogen ze ook de waarde van je woning. Meer informatie en een kostenoverzicht vind je hieronder.

Wil je besparen op je energierekening en tegelijkertijd een handje helpen met het verduurzamen van Nederland? Dan bieden zonnepanelen een mooie uitkomst. In Nederland is het aantal zonuren ruim voldoende om genoeg kilowatturen op te wekken en je kan het teveel aan opgewekte energie verkopen aan jouw energieleverancier. 

De elektriciens via Casius staan voor je klaar om je te helpen en van informatie te voorzien. Zo word je niet alleen geholpen bij het installeren van zonnepanelen, maar ook bij het aanleggen van elektra in je woning en het aansluiten van elektrische verwarming. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt. 

Weet je al zeker dat je zonnepanelen wilt laten installeren? Wil je graag dat een erkende elektricien bij je langskomt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in en ontvang tot 3 gratis en vrijblijvende offertes!

Kosten zonnepanelen

Wil je graag zonnepanelen kopen? Zonnepanelen lijken op het eerste gezicht een dure investering, maar ze verdienen zichzelf binnen 7 tot 10 jaar terug. En dan hebben we het nog niet over de subsidies en andere financiële mogelijkheden gehad.
De prijzen verschillen per situatie, net als de opbrengst. Daardoor is het lastig om een exacte prijs te geven. Hieronder geven we een overzicht waarmee je ongeveer kunt bepalen hoeveel panelen je nodig hebt en welke kosten daar ongeveer bij horen.

Let op: de elektriciens via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Personen in huishouden Verbruik in kWh per jaar Benodigde panelen Prijs (incl. omvormer en plaatsing) Besparing per jaar
1 2.300 11 €5.100 €527
2 3.400 16 €7.600 €782
3 4.100 20 €9.100 €938
4 4.600 22 €10.200 €1.055
5 5.300 25 €11.700 €1.212
6 5.400 26 €12.000 €1.241

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Zonneboiler Installeren

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Zonnepanelen plaatsen

Zonnepanelen kun je plaatsen op een hellend dak en op een plat dak. Afhankelijk van de hellingshoek en de dakligging is het ene dak geschikter dan het andere. Er zijn veel verschillende soorten zonnepalen met diverse capaciteiten verkrijgbaar. Hoe meer elektriciteit je verbruikt, hoe meer zonnepanelen je nodig hebt om jezelf geheel te voorzien van groene stroom.

Tegenwoordig heb je ook zonnedakpannen en zonnedakpanelen. De dakpannen zijn zeer geschikt voor monumentale panden, waar grote panelen niet toegestaan zijn, of als je veel waarde hecht aan esthetiek. Het nadeel is, dat ze hoger in de aanschaf zijn en minder rendement opbrengen dan zonnepanelen.
Dakpanelen zijn kleine platen die voornamelijk voor nieuwbouw geschikt zijn en vastgeschroefd worden aan de daklatten. 

Zonnepanelen maken je stroom duurzamer en het energielabel van je huis gaat omhoog. Mocht je in de toekomst je woning verkopen, dan is de waarde ervan hoger met zonnepanelen.
En wist je dat zonnepanelen gemiddeld wel zo’n 25 tot 30 jaar mee gaan? 
Een zonnepaneel kopen kan dus een hoop voordelen opleveren. 

Heb je nog een asbesthoudend dak en vervang je deze voor een nieuwe? Dan kan je dat goed combineren met zonnepanelen.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Besparingstips

BTW op aankoop terugvorderen

Als particulier kan je de btw (21%) van de investering aan zonnepanelen terugvragen bij de Belastingdienst. Je moet je dan aanmelden bij de Belastingdienst als ondernemer. De teruggave kan je honderden euro’s besparen.

Houd wel met een aantal dingen rekening:

  • De btw moet je binnen 6 maanden na afloop van het kalenderjaar terugvragen.
  • Let goed op het stappenplan waar je als particulier, of als zzp’er/ ondernemer rekening mee moet houden.
  • Zorg ervoor dat dezelfde naam op de factuur staat van de zonnepanelen en van de energierekening. Is dit niet het geval, dan mag je geen btw terugvragen.

Betere kwaliteit zonnepaneel zorgt voor hoger rendement

De kwaliteit van de zonnepanelen is tegenwoordig hoog en de levensduur en energieopbrengst is goed. In vergelijking met vijf jaar geleden is het verschil echt groot. De lange levensduur van de panelen zorgt ervoor dat je de investering over meer jaren kan verspreiden dan vroeger.  

Groene leningen vanuit de gemeente

Het is mogelijk om een groene lening af te sluiten. Dit soort lening heeft vaak een lager rendement.

Gemeentes mogen per jaar of periode maar een beperkt aantal lenigingen verstrekken, dus wees erop tijd bij. Voor informatie kan je bij landelijk – door de overheid ondersteunde – duurzaamheidsfondsen kijken, zoals bij het Nationaal Energiebespaarfonds  en SVn Stimuleringsfonds Volkshuisvesting.

Sommige gemeenten geven nog wel subsidies, maar dan in de vorm van een groene lening. Kijk voor een actueel overzicht op: energiesubsidiewijzer.nl.

Lokale subsidies

Landelijke subsidies zijn al ruime tijd niet meer beschikbaar. Het goede nieuws is, dat bepaalde gemeentes lokale subsidies verstrekken, omdat ze lokale initiatieven willen stimuleren, zoals groepsaankopen.
Informeer bij je gemeente wat de mogelijkheden zijn en welke eisen ze stellen.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor zonnepanelen

vrijdag 22 oktober 2021

Vervanging groepenkasten

Vervangen oude kast en samenvoegen met nieuwe kast. ophoging groept.b.v inductiekoken (fornuis aansluitwaarde ca. 15Kw.) Zit nu een kleinere groep voor alleen 2 elektrische ovens. Dit zou nodig zijn: -1st ABB Hoofdschakelaar 4-polig -3st ABB Aardlekschakelaars 2-polig -11st ABB Eindgroepen B16 2-polig -1st ABB Aardlekautomaat B20 2-polig (zonnepanelen) -1st ABB Aardlekautomaat B25 4-polig (fornuis) STEDIN gaat kast aanpassen naar 3 x 25A


Elektra en groepenkast Soest
woensdag 20 oktober 2021

Nieuwe groepenkast plaatsen

Meterkast moet worden vervangen voor een gasloos huis waar zonnepanelen, warmtepomp en voldoende groepen in zitten voor de keuken met inductiekookplaat etc.


Elektra en groepenkast Son
maandag 18 oktober 2021

Vervangen groepenkast

3x25A gewenst : 6 groepen (nb zonnepanelen aanwezig) Bekabeling kookplaat is al aanwezig. Laatste voorbereiding voor aansluiten inductiekookplaat gewenst (stopcontact aanleggen)


Elektra en groepenkast Wapenveld
zaterdag 16 oktober 2021

Vervangen van meterkast

Nieuwe meterkast plaatsen waarbij we in de toekomst ook zonnepanelen, waterpomp en inductie/elektrisch kookplaat op kunnen aansluiten.


Elektra en groepenkast Zwolle
zaterdag 16 oktober 2021

Aanbouw op dakterras van 6m x 5m ,

Wij zoeken een aannemer die mogelijk een aanbouw op bestaand dakterras kan realiseren. Ons huis heeft een halfrond dak maar wij willen een plat dak op de aanbouw met mogelijkheid voor zonnepanelen . Wij hebben dit gezien bij een vergelijkende woning met hetzelfde halfronde dak. Vergunning moet ik nog aanvragen. Afwerking van de buitenzijde graag met kunststof. De binnenzijde graag woon klaar opgeleverd hebben. Wij hebben op dit moment een lichtkoepel en deze willen wij graag verplaatsten naar de opbouw. De opbouw verwarmen graag in overleg met de vakman.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Almere
donderdag 14 oktober 2021

Pannen controleren (55m2) en platdak bitumen vervangen (20m2)

Wij willen zonnepanelen op het dak plaatsen, hiervoor wil ik dat de pannen gecontroleerd worden en indien nodig vervangen. Het schuine dak is ongeveer 55m2. Voor het platte dak willen wij de bitumen vervangen, inclusief die van onze buren. Dit gaat om ongeveer 20m2.


Dakdekken en dakreparaties Nieuwegein
donderdag 14 oktober 2021

Behangen en verven 11,5m2

Ik zou graag een offerte willen ontvangen voor het vervangen van behangwerk in 2 kamers en het overschilderen van een muur op de overloop op de zolderverdieping. Totaal behangwerk is ca 6,5 m2 en schilderwerk is ca 5 m2. in het trapgat. Hier is waterschade ontstaan tijdens het plaatsen van zonnepanelen. Hoop graag van u te horen en bij voorbaat dank, Stefan vd Bogert


Behang- en schilderwerk Maassluis
woensdag 13 oktober 2021

Plat (bitumen) dak vervangen voor groen dak

We willen ons platte dak vervangen voor een groen dak. Het dak is al aan vervanging toe (27 jaar oud). We willen er ook graag zonnepanelen later opzetten.


Dakdekken en dakreparaties Apeldoorn
woensdag 13 oktober 2021

32 m² sedumdak + zonnepanelen leggen

We hebben een uitbouw van 8 bij 4 meter met een plat dak. We willen hierop groen laten leggen en eventueel 2 zonnepanelen. Er moet wel op gelopen kunnen worden. Op dit moment ligt er dakbedekking waar dit overheen kan worden gelegd. Ik ben al in bezit van de zonnepanelen.


Dakdekken en dakreparaties Hoorn
Offertes aanvragen