Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Badkamer Douche Waterpas

Douche installeren

Douche installeren

Nieuwe douche nodig? Kijk snel verder voor de mogelijkheden en ontvang tot 3 gratis en vrijblijvende offertes van vakmannen uit jouw regio!

Op zoek naar iemand die jouw douche kan plaatsen? Het maakt niet uit of je van plan was jouw badkamer te verbouwen of dat je enkel een renovatie van je douche wil doen, de juiste douche vinden waarbij je je fijn voelt is belangrijk. De vakmannen van Casius helpen je hier graag bij.

Ben je bijvoorbeeld bezig met een badkamer verbouwing en wil je een hele nieuwe badkamer in je nieuwbouwwoning? Of zoek je een specialist die je helpt bij het zetten van tegels in je huidige badkamer? Ook dat is geen probleem voor onze vakmannen. 

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat de kosten van de badkamerspecialist zijn. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker welke nieuwe douchecabine je wil laten plaatsen en weet je al welke? Vraag dan snel een offerte aan!

Wat kost het plaatsen van een douche?

Het laten plaatsen van een nieuwe douche kost gemiddeld rond de €1.300. Afhankelijk van de maten en luxe die je wil, kan je een goedkopere of een wat duurdere douche laten plaatsen. De meest voorkomende varianten van een douche zijn de inloopdouche, de douchecabine en de douchebak.

In onderstaande tabel staan de gemiddelde prijzen voor een nieuwe douche, inclusief montage en materiaal.

Let op: de badkamerspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Soort douche Gemiddelde prijs
Douchebak €450
Inloopdouche €1.290
Douchecabine €1.800

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Casius Badkamerspecialist

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Waarvan is de prijs van een nieuwe douche afhankelijk?

De prijs van een nieuwe douche is afhankelijk van een aantal zaken. Hieronder vind je de zaken uitgewerkt.

Type douche

Er zijn verschillende soorten typen douches, waarin forse prijsverschillen zitten. Zo is douchecabine een stuk prijziger dan bijvoorbeeld een douchebak met een douchegordijn. Daar staat tegenover dat een douchecabine in de meeste gevallen een luxere uitstraling heeft en je het spetteren van water meer voorkomt.
Het verschil in prijs, afhankelijk van je eigen smaak voor de type douche, het materiaal en het merk, loopt op tot wel € 1.500.

Bestaande aansluitingen

Het laten aanleggen van een nieuwe douche betekent meestal dat de oude douche uit de badkamer moet worden verwijderd. Wanneer je de nieuwe douche op dezelfde plek wilt als de huidige hoeft de aansluiting niet te worden verplaatst. Dit scheelt veel werk voor de badkamer installateur bij het plaatsen van de nieuwe douche en kan deze, na een paar kleine aanpassingen, gemakkelijk worden geplaatst. In de totaalprijs merk je dit zeker. Wanneer het mogelijk is om de bestaande aansluiting te hergebruiken scheelt je dit tot wel €200 aan extra arbeidskosten.

Extra opties

Als je een nieuwe douche laat aanleggen heb je keuze uit extra opties. In het overzicht hieronder zie je de meest gekozen extra opties met een gemiddelde prijs weergegeven. De prijzen zijn inclusief het plaatsen en de btw.

Optie Gemiddelde prijs Toelichting
Regendoucheset €325 Brede platte douchekop waarbij het water in verticale stralen als regen naar beneden valt.
Geïntegreerd licht- en muzieksysteem €460 LED verlichting- en muzieksysteem voor extra sfeer tijdens het douchen. Deze opties zijn vaak enkel van toepassing op een douchecabine.
Vuilwaterpomp €150 Zorgt dat het vuile water afgevoerd wordt en dat haren worden vermalen. Dit maakt de kans op verstopping kleiner.

Prijsvoorbeelden nieuwe douche

Hieronder zijn drie voorbeelden van verschillende soorten douches en wat deze kosten.

Douchebak

Een douche met douchebak is de eenvoudigste van de drie type douches. Dit type douche bestaat uit een douchebak met douchestang en een douchegordijn. De kosten van een douchebak zijn afhankelijk van onder andere het merk en de afmeting. Een douchebak plaatsen kost gemiddeld €85 tot €740, dit is inclusief het plaatsen en de btw.

Inloopdouche

Een inloopdouche is vaak een onderdeel van de badkamer zelf en niet een los item. De tegelvloer wordt namelijk doorgetrokken tot in de inloopdouche. Hierbij is de optie om een gemetselde muur als afscheiding aan de zijkant te maken, of je kunt glazen wanden laten plaatsen als afscheiding. De inloopdouche wordt vaak meegenomen in het ontwerp van de badkamer.
Een inloopdouche is makkelijk in gebruik. De kosten ervan zijn volledig afhankelijk van het type tegels en het type afscheidingswand. Gemiddeld liggen deze rond de €430 tot €4.000, inclusief de inloopdouche plaatsen en de btw.

Douchecabine

Als laatste kan je kiezen voor een douchecabine. Een douchecabine is een afgesloten ruimte, waarbij je kan kiezen voor extra luxe snufjes. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld massagestralen, een optie tot stomen, led verlichting en een geïntegreerd muziek- en lichtsysteem. Hoewel de prijs sterk varieert, is een douchecabine door de luxe snufjes meestal prijziger dan een inloopdouche, of een douche met douchebak en douchegordijn. Gemiddeld kost het laten plaatsen van een douchecabine tussen de €430 tot €5.200. Dit is inclusief montage en btw.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor een douche installeren

dinsdag 12 oktober 2021

Complete renovatie badkamer 6,3m2

Oude badkamer compleet verwijderen: badkuip, douche en wasmeubel eruit. Oude toiletpot en tegels ook eruit. Vervolgens een nieuwe dubbele wastafel laten plaatsen, nieuwe doucheschuifdeur installeren en een muurtje aanbouwen. Radiator en nieuwe toiletpot laten plaatsen. Electriciteit door de muur laten trekken voor een nieuwe wandaansluiting, en stopcontact, wandverlichting aansluiten, nieuwe tegels aanbrengen op de wand en vloer en tenslotte een hangende kast aanbrengen. De badkamer heeft een oppervlak van 2,910 x 2,150 meter.


Badkamer en toilet Barendrecht
woensdag 06 oktober 2021

2 Badkamers renoveren

Twee badkamers van 3 bij 2 meter en 1 toilet van 1,5 bij 2 meter volledig tegelen, in totaal 3 toiletpotten plaatsen, 2 douches installeren, 3 wastafels installeren. Voor het loodgieterswerk komt een loodgieter. In welke stijl heb je interesse?: modern Welke werken moeten gebeuren?: complete badkamerrenovatie / nieuwe badkamer plaatsen Ben je eigenaar?: Nee, ik huur Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Badkamer en toilet Roosendaal
zaterdag 11 september 2021

Badkamer renovatie (~8m2)

Gedeelte uitbouwen, intern, vloer vernieuwen met vloerverwarming en gelijk maken met de gang dus geen drempel meer, opnieuw betegelen wanden, hangend toilet installeren en een enkelvoudig wasbak installeren. Tot slot ook het installeren van een inloopdouche. De vakman moet voor mij dus ook de huidige badkamer leeghalen.


Badkamer en toilet Kudelstaart
dinsdag 24 augustus 2021

Douche cabine installeren

Zoek een vakman voor het installeren van een nieuwe douchecabine, de oude graag verwijderen en afvoeren.


Badkamer en toilet Rotterdam
donderdag 19 augustus 2021

Badkamer en toiletten nieuwbouwhuis

Voor ons nieuwbouw huis hebben wij een nieuwe badkamer en toiletten nodig. Denk aan: betegelen, installeren douche cabine en meubels. Alleen het bad en de wcs zijn al geïnstalleerd. We hebben een dure offerte gekregen van onze projectleverancier, dus ik ben op zoek naar een goed alternatief. Hopelijk ben jij dat. De badkamer is 5,8 m2. We hebben een grote lijst gemaakt bij Maxaro met alle spullen die erin zouden moeten. In principe gaat het dus alleen om het installeren. Die offerte heb ik als bijlage toegevoegd. Het nieuwe adres bestaat nog niet maar het is in Weesp. De opleverdatum zal rond september 2022 zijn.


Badkamer en toilet Amsterdam
vrijdag 06 augustus 2021

Badmeubilair monteren in nieuwe ruimte ~8m2

Het sanitair wat ik bij Saniweb heb gekocht moet worden geplaatst in een nieuwe badkamerruimte. Werkzaamheden Doucheput maken en afvoer aansluiten op de bestaande afvoer in naastgelegen huidige badkamer, regendouche/kraan van Grohe installeren, waterleiding aansluiten op de bestaande waterleiding in de naast gelegen huidige badkamer. Whirlpool plaatsen: waterleiding, afvoer en elektrisch. Sunshower installeren. Toilet plaatsen, waterleiding, riolering aansluiten op de bestaande riolering. Badkamermeubel aansluiten op water en afvoer. Graag met enige spoed ivm toenemende invaliditeit is onze huidige badkamer niet meer te gebruiken omdat deze niet rolstoel toegankelijk is.


Badkamer en toilet Brouwershaven
maandag 12 juli 2021

Badkamer renoveren

Oude sanitair, tegels verwijderen. Leidingen/elektro verleggen, aansluitingen maken, elektro vloerverwarming installeren, nieuw sanitair ( inloopdouche, ligbad, wastafel, wc) installeren, betegelen. Afmetingen badkamer 2.5 bij 2.5 m


Badkamer en toilet Roermond
woensdag 16 juni 2021

Badkamer verbouwen

Complete badkamerverbouwing ca 2,40 m x 2,10m . Slopen en afvoeren van de oude badkamer en dan geheel installeren badkamermeubel, toilet, opbouwstortdouche, vloerverwarming en een muurtje van 1.20 x 2.00 m. plafond niet! wordt spanplafond. inclusief betegelen van de ruimte.


Badkamer en toilet Deventer
maandag 07 juni 2021

Badkamer renovatie

Badkamer betegelen wanden en vloer lbh 2.75 X 2.25 X 2.30. Installeren thermostaat kraan, douchecabine, radiator, wandmeubel, 2 kranen, hangend toilet ipv staand toilet. Alles blijft op dezelfde plek dus er hoeft niets verlegd te worden.


Badkamer en toilet Helmond
Offertes aanvragen