Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Afmeten douche

Douche installeren

Nieuwe douche nodig? Kijk snel verder voor de mogelijkheden en ontvang tot 3 gratis en vrijblijvende offertes van vakmannen uit jouw regio!

Op zoek naar iemand die jouw douche kan plaatsen? Het maakt niet uit of je van plan was jouw badkamer te verbouwen of dat je enkel een renovatie van je douche wil doen, de juiste douche vinden waarbij je je fijn voelt is belangrijk. De vakmannen van Casius helpen je hier graag bij.

Ben je bijvoorbeeld bezig met een badkamer verbouwing en wil je een ligbad laten plaatsen, of een hele nieuwe badkamer in je nieuwbouwwoning? Of zoek je een specialist die je helpt bij het zetten van tegels in je huidige badkamer? Ook dat is geen probleem voor onze vakmannen. 

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat de kosten van de badkamerspecialist zijn. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker welke nieuwe douchecabine je wil laten plaatsen en weet je al welke? Vraag dan snel een offerte aan!

Vind een badkamerspecialist in jouw buurt

Wat kost het plaatsen van een douche?

Het laten plaatsen van een nieuwe douche kost gemiddeld rond de €1.300. Afhankelijk van de maten en luxe die je wil, kan je een goedkopere of een wat duurdere douche laten plaatsen. De meest voorkomende varianten van een douche zijn de inloopdouche, de douchecabine en de douchebak.

In onderstaande tabel staan de gemiddelde prijzen voor een nieuwe douche, inclusief montage en materiaal.

Let op: de badkamerspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Soort douche Gemiddelde prijs
Douchebak €450
Inloopdouche €1.290
Douchecabine €1.800

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Moderne badkamer

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Waarvan is de prijs van een nieuwe douche afhankelijk?

De prijs van een nieuwe douche is afhankelijk van een aantal zaken. Hieronder vind je de zaken uitgewerkt.

Type douche

Er zijn verschillende soorten typen douches, waarin forse prijsverschillen zitten. Zo is douchecabine een stuk prijziger dan bijvoorbeeld een douchebak met een douchegordijn. Daar staat tegenover dat een douchecabine in de meeste gevallen een luxere uitstraling heeft en je het spetteren van water meer voorkomt.
Het verschil in prijs, afhankelijk van je eigen smaak voor de type douche, het materiaal en het merk, loopt op tot wel € 1.500.

Bestaande aansluitingen

Het laten aanleggen van een nieuwe douche betekent meestal dat de oude douche uit de badkamer moet worden verwijderd. Wanneer je de nieuwe douche op dezelfde plek wilt als de huidige hoeft de aansluiting niet te worden verplaatst. Dit scheelt veel werk voor de badkamer installateur bij het plaatsen van de nieuwe douche en kan deze, na een paar kleine aanpassingen, gemakkelijk worden geplaatst. In de totaalprijs merk je dit zeker. Wanneer het mogelijk is om de bestaande aansluiting te hergebruiken scheelt je dit tot wel €200 aan extra arbeidskosten.

Extra opties

Als je een nieuwe douche laat aanleggen heb je keuze uit extra opties. In het overzicht hieronder zie je de meest gekozen extra opties met een gemiddelde prijs weergegeven. De prijzen zijn inclusief het plaatsen en de btw.

Optie Gemiddelde prijs Toelichting
Regendoucheset €325 Brede platte douchekop waarbij het water in verticale stralen als regen naar beneden valt.
Geïntegreerd licht- en muzieksysteem €460 LED verlichting- en muzieksysteem voor extra sfeer tijdens het douchen. Deze opties zijn vaak enkel van toepassing op een douchecabine.
Vuilwaterpomp €150 Zorgt dat het vuile water afgevoerd wordt en dat haren worden vermalen. Dit maakt de kans op verstopping kleiner.

Prijsvoorbeelden nieuwe douche

Hieronder zijn drie voorbeelden van verschillende soorten douches en wat deze kosten.

Douchebak

Een douche met douchebak is de eenvoudigste van de drie type douches. Dit type douche bestaat uit een douchebak met douchestang en een douchegordijn. De kosten van een douchebak zijn afhankelijk van onder andere het merk en de afmeting. Een douchebak plaatsen kost gemiddeld €85 tot €740, dit is inclusief het plaatsen en de btw.

Inloopdouche

Een inloopdouche is vaak een onderdeel van de badkamer zelf en niet een los item. De tegelvloer wordt namelijk doorgetrokken tot in de inloopdouche. Hierbij is de optie om een gemetselde muur als afscheiding aan de zijkant te maken, of je kunt glazen wanden laten plaatsen als afscheiding. De inloopdouche wordt vaak meegenomen in het ontwerp van de badkamer.
Een inloopdouche is makkelijk in gebruik. De kosten ervan zijn volledig afhankelijk van het type tegels en het type afscheidingswand. Gemiddeld liggen deze rond de €430 tot €4.000, inclusief de inloopdouche plaatsen en de btw.

Douchecabine

Als laatste kan je kiezen voor een douchecabine. Een douchecabine is een afgesloten ruimte, waarbij je kan kiezen voor extra luxe snufjes. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld massagestralen, een optie tot stomen, led verlichting en een geïntegreerd muziek- en lichtsysteem. Hoewel de prijs sterk varieert, is een douchecabine door de luxe snufjes meestal prijziger dan een inloopdouche, of een douche met douchebak en douchegordijn. Gemiddeld kost het laten plaatsen van een douchecabine tussen de €430 tot €5.200. Dit is inclusief montage en btw.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Badkamer hout

Interesse?

Benieuwd naar wat Casius voor jou kan betekenen? Vraag geheel gratis en vrijblijvend offertes op en ontdek hoe onze vakmannen jou kunnen helpen!

Offertes aanvragen

Vind een badkamerspecialist in jouw buurt

Recente aanvragen voor een douche installeren

donderdag 06 oktober 2022

Thermosstaatkraan vervangen

Ik heb een douche systeem (thermosstraatkraan) waarbij de temperatuur niet meer aanpasbaar is. Deze moet vanwege een oplevering snel gerepareerd worden. Zelf kan ik niet achterhalen wat het probleem is, maar ik heb vernomen dat het het beste is om het geheel systeem te vervangen. Dat heeft ook mijn persoonlijke voorkeur. Ik ben opzoek naar een iemand die zowel dit systeem zelfstandig kan aanschaffen en installeren! Liefst iemand met ervaring in het installeren en verhelpen van problemen met douchesystemen. Het appartement bevindt zich in een complex, waarbij meerdere mensen problemen ervaarde met dit systeem.


Badkamer en toilet Tilburg
woensdag 05 oktober 2022

Douchecabine monteren

Ik zoek iemand die mijn nieuwe douche cabine kan installeren, het is van glas en kan rechtstreeks op de grond geplaatst worden.


Badkamer en toilet Ede
maandag 03 oktober 2022

Kleine badkamer renoveren

De badkamer in onze nieuwe woning is nog van de originele woning en toe aan vervanging (6,5m2). Er is in de afgelopen jaren wel een WC bijgeplaatst. We willen de badkamer voorzien van nieuwe tegels, een douche op dezelfde plek (nu een inloop, wordt een cabine), een aansluiting van een nieuw bad, radiator en het installeren van een nieuw wastafelmeubel met een dubbele kraan. Er zit dus ook wat loodgieterwerk bij verbonden, maar we willen zoveel mogelijk de huidige indeling aanhouden. Bij beschikbaarheid willen we de badkamer het liefst zo snel mogelijk doen wegens ook een grote verbouwing op de benedenverdieping, in de tweede helft van januari.


Badkamer en toilet Delft
zaterdag 01 oktober 2022

Douchecabine plaatsen

We willen graag een douchecabine laten installeren. Het gaat om de douche in de bijlage. We hebben al alles binnen. De douche heeft een glas zijwand en een glas deur. We hebben alle schroeven, scharnieren en de stang binnen. Het is een nieuwbouw woning, er hoeft niks verwijderd te worden. We horen graag mochten jullie de tijd hebben voor zo'n klusje.


Badkamer en toilet Zuidhorn
dinsdag 27 september 2022

Douchcabine maken en regen douch installeren

Ik wil graag een regen douche installeren en vijf hoekige douche cabine zonder bak Wat wil je in de badkamer laten doen?: Een bestaande badkamer verbouwen


Badkamer en toilet Avenhorn
maandag 26 september 2022

Badkamer plaatsen of vervangen

Oude badkamer slopen. Nieuwe badkamer installeren. Sanitair en tegels al besteld. Betreft douche met schuifdeur, bad, wastafel, radiator. Leidingen moeten verplaatst worden de wastafel en de douch komen op een anderen plek. Het gaat om een badkamer van 4,6 m2


Badkamer en toilet Valkenswaard
Offertes aanvragen