Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Zwevende Trap Beton

Betonnen trap

Wil je een betonnen trap laten plaatsen? Hier vind je de benodigde informatie en kan je tot wel 3 op maat gemaakte offertes aanvragen van vakmannen bij jou uit de regio.

Ben je opzoek naar een moderne en onderhoudsvriendelijke trap? Een betontrap kan dan wat voor je zijn. 

Het plaatsen van een betonnen binnentrap of een betonnen trap buiten is een specialistische klus en vereist meestal een aantal ingewikkelde constructieve ingrepen. Deze moeten secuur en met kennis van zaken gebeuren. Het is dus aan te raden dit door een gespecialiseerde vakman uit te laten voeren. 

Maar dat is geen probleem voor de trapspecialisten via Casius. Zij staan voor je klaar om je hierbij te helpen. Ook helpen ze je graag bij een (open) traprenovatie of helpen je bij het plaatsen van een vaste zoldertrap. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je een betonnen trap wil laten plaatsen? Wil je graag dat een trappenspecialist bij je langskomt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in!

Prijs betonnen trap

De afwerkingsgraad, bereikbaarheid en moeilijkheid van de betonnen trap bepaalt de prijs. Een draaitrap of hoektrap duurt langer om te maken dan een rechte steektrap. Traptreden van beton die niet gepolierd zijn, kosten gemiddeld €100 per traptrede. Wil je de trap wel polieren, zodat deze mooi glad en strak is afgewerkt? Dan ben je rond de €200 per traptrede kwijt.
Hieronder in de tabel geven wij een prijsindicatie van de verschillende prijzen. 

Let op: de trapspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Product Gemiddelde prijs
Trapgat maken in betonnen vloer prijs €1.300 - €1.500
Niet-gepolierde treden €100 per traptrede
Gepolierde traptreden €200 per traptrede

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Trap in beton installeren

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Hoe wordt een betontrap gemaakt?

Bij het maken van een betonnen trap, maakt de vakman eerst een mal of bekisting waarin het beton gestort zal worden. Dit is een klus dat vrijwel onmogelijk is om zelf te doen wanneer je geen ervaring hierin hebt. Wil je liever een prefab trap, die van te voren al gemaakt wordt en waar alleen lichte aanpassingen aan mogelijk zijn? Ook dat is mogelijk.

Afwerkingsmaterialen

Misschien ben je een beetje huiverig om voor een betontrap te kiezen, omdat je gelijk het beeld van standaard beton voor je ziet. Beton hoeft er zo niet uit te zien, met een afwerking kan je het omtoveren tot een mooie eyecatcher in je woning.
De meest gebruikte materialen om een betontrap mee te bekleden vind je hieronder.  

Kale betontrap

Wanneer het beton storten perfect gelukt is, kan je ervoor kiezen om geen verdere afwerking te nemen. Je zou dan het beton kunnen laten polijsten. Op deze manier ontstaat er een glanzend oppervlak. Wanneer je dan nog kleurpigment en kwarts toevoegt, dan kan het beton afgewerkt worden met een uithardende finish. Hierdoor krijg je een keramische uitstraling.
Betonnen trappen vind je veel in loften en bedrijven. 

Voordelen: Geeft een industriële look, heel onderhoudsvriendelijk, je kan het bekleden of verven, het is verkrijgbaar in veel kleuren en het is slipbestendig. 

Hout

Een betontrap kan een wat kille en industriële uitstraling geven en hout heeft juist een warme en natuurlijke uitstraling. Een betonnen trap kan je op twee manieren afwerken met hout. De eerste mogelijkheid is om hout op de betonnen trap te bevestigen. De tweede optie is om een complete houtentrap over de betonnen trap te plaatsen. Wanneer er nog geen trap geplaatst is, dan is het makkelijker om direct een houten trap te laten plaatsen wanneer je graag een houtentrap wil.

Voordelen: Het heeft een warme en natuurlijke uitstraling, het is makkelijk om te overschilderen, relatief goedkoop, te verkrijgen in veel kleuren en variaties en makkelijk te bewerken.   

Natuurstenen trap

Een natuurstenentrap kan er heel mooi uitzien, maar omdat een massieve natuurstenen trap duur is, kan je de betonnen trap laten bekleden met natuursteen. Natuursteen is slijtvast, maar het kan zijn dat na enige tijd het steen iets donkerder wordt op de plekken waar het meest gelopen wordt. Je kan eventueel ook stenen tegels gebruiken als afwerking van de trap, maar dan moeten de tegels wel minimaal 3 mm dik zijn.
Een nadeel is dat het door de voegen wat druk kan ogen. 

Voordelen: Elegant en rijkelijk, te krijgen in veel verschillende variaties, het is onderhoudsvriendelijk. 

Tapijt

Tapijt is nog altijd een veel gebruikt materiaal voor de afwerking van trappen. Een tip is om voor tapijt te kiezen met een hoge slijtvastheid. Controleer ook altijd even of de onderlaag te zien is wanneer je het tapijt buigt. Zie je de onderlaag? Dit zorgt ervoor dat het straks bij de neuzen van de traptreden er niet zo netjes uitziet. 

Voordelen: Warmer aan je voeten, blootvoets lopen is fijner, het vormt een geheel met de vloeren, het is eenvoudig te onderhouden en te krijgen in veel verschillende kleuren. 

Steentapijt 

Bij steentapijt worden er miljoenen kleine steentjes gemengd met epoxyhars. Vervolgens wordt het mengsel op de trap gesmeerd en vormt zo een naadloos geheel. Je kan kiezen uit verschillende kleuren en het is zelfs mogelijk om het te combineren met LED-verlichting. Steentapijt geeft een warme uitstraling en is eenvoudig in onderhoud. 

Voordelen: Het is origineel, eenvoudig aan te leggen op maat, het is slipbestendig en het is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren, vormen en formaten. 

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor een betonnen trap

maandag 16 mei 2022

Vaste trap naar zolder incl. gat maken

Wij willen graag een vaste trap naar zolder, hier moet een gat voor worden gemaakt in de betonnen zoldervloer.


Trappenbouw en traprenovatie Almelo
donderdag 05 mei 2022

Trapgat maken naar zolder en vaste trap maken.

Ik ben op zoek naar een aannemer die een trapgat kan uitzagen uit een betonnen plafond en ook een vaste trap kunnen maken.


Trappenbouw en traprenovatie Eindhoven
maandag 14 maart 2022

Betonnen trap bekleden

In een nieuwbouw appartementengebouw willen we graag een rechte betonnen trap van 16 treden laten bekleden met een duurzaam slijtvast materiaal, liefst ook geluiddempend. Wij zouden ook graag willen kijken naar de andere opties die er zijn.


Trappenbouw en traprenovatie Heelsum
dinsdag 01 maart 2022

2 trappen verplaatsen

Onlangs hebben wij een huis gekocht en nu willen we de trappen omzetten naar een andere locatie in het huis. Het zijn betonnen vloeren. Graag ontvang ik offertes met het maken van de trapsparing en zonder. Er zijn verder geen bijzonderheden. De situatie is recht toe recht aan met alle ruimte om te kunnen werken. Het huis staat helemaal leeg. De afmetingen van de sparingen worden 2m. bij 1m en de hoogte tot het plafond is 2,5m. Het gaat om 2 trappen en sparingen.


Trappenbouw en traprenovatie Leiden
zaterdag 22 januari 2022

Vlizotrap vervangen door een vaste trap

Graag wil ik de huidige vlizotrap laten vervangen door een vaste, dichte houten trap naar zolder. Hiervoor moet ook een nieuw gat (betonnen vloer) gezaagd worden. Mijn wens is wel dat het oude gat dan weer netjes dichtgemaakt wordt. Welke vakman zou deze klus kunnen aanpakken en wat kost zoiets eigenlijk?


Trappenbouw en traprenovatie Lelystad
maandag 10 januari 2022

Betonnen trap plaatsen

Bestaand pand, waarbij er een nieuwe trap moet komen voor de toegang naar 2 appartementen op de 1e verdieping. Hoogte is plusminus 2,90 meter. Op- en aantrede moeten voldoen aan bouwbesluit. Breedte van de trap is ca 1 meter, minimum aantrede moet 22 cm zijn, maximum hoogte van een optrede dient 18,8 cm zijn.


Trappenbouw en traprenovatie Zundert
zondag 12 december 2021

Nieuwe houten trap plaatsen

zwevende trap tegen betonnen muur leveren en eventueel monteren verdieping hoogte is ca. 2.90 m breed 800 mm in hout of betonlook Waar moet de trap geplaatst worden?: binnen Naar welk type trap ben je op zoek?: design / moderne maatwerk trap Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Trappenbouw en traprenovatie Utrecht
dinsdag 02 november 2021

Vaste trap naar zolder

Ik zoek een bedrijf voor het opmeten en bouwen van een vaste trap naar de zolder in een betonnen sokkel


Trappenbouw en traprenovatie Venlo
dinsdag 21 september 2021

Trap in de tuin realiseren

Ik heb een buitentrap nodig voor de tuin..van onze balkon naar de tuin. Het liefst zo snel mogelijk. Ik dacht aan een betonnen trap, hout of staal. Aantal treden:: 13 (één trap) Soort trap:: Dicht Model trap:: 2 Kwart draai


Trappenbouw en traprenovatie Lijnden
maandag 09 augustus 2021

Betonnen trap plaatsen

Ik wil een betonnen trap met onderkwart laten plaatsen. De hoogt is ongeveer 2.75 en de diepte en het trapgat zijn nog te bepalen. Het gaat om de begane grond naar de eerste verdieping waar nu geen trap aanwezig is. Ik hoor graag wat de kosten hiervan zijn en de snelheid waarmee het geplaatst kan worden.


Trappenbouw en traprenovatie Heemskerk
vrijdag 16 juli 2021

Vaste trap maken incl. trapgat en oude verwijderen

Ik zoek iemand die een vaste (open) trap van vuren hout naar zolder kan inmeten, leveren en plaatsen. Dit is inclusief het maken van een nieuw trapgat in een betonnen vloer + het dichtmaken van het oude trapgat (vlizotrap) en afvoeren materiaal etc.


Trappenbouw en traprenovatie Groningen
woensdag 23 juni 2021

Nieuwe houten trap plaatsen + gat uitzagen

Betonnen vloer van de zolder moet open gezaagd worden om een nieuwe trap te plaatsen. Ik zie graag een trap van de tweede verdieping naar de zolder. Een dichte trap zou nog mooier zijn. Afhankelijk van prijs wil ik de trap ook nog bekleden, maar hierover wil ik nog wel overleggen.


Trappenbouw en traprenovatie Vroomshoop
woensdag 09 juni 2021

Nieuwe houten trap plaatsen

De bedoeling is dat er een trap naar zolder komt. Daarvoor moet er een gat worden gezaagd in de betonnen vloer. De trap gaat omhoog waar zich nu een kast met CV-ketel en het laatste stuk van de centraal koker voor ventilatie bevindt. De ketel moet naar de zolder worden verplaatst.


Trappenbouw en traprenovatie IJsselstein
maandag 24 mei 2021

Nieuwe houten trap plaatsen ter vervanging van een vlizo

De vlizotrap naar zolder vervangen door een vaste trap naar zolder. De zolder heeft een betonnen vloer.


Trappenbouw en traprenovatie Maasbracht
dinsdag 18 mei 2021

Betonnen trap plaatsen

Wij zouden graag een zwevende beton trede trap willen hebben met 17 treden en deze kan gemonteerd worden tegen een gestorte betonmuur. Deze is al aanwezig. Dit allemaal te maken in een buiten kelder bak. De huidige trap halen we zelf weg.


Trappenbouw en traprenovatie Asten
vrijdag 16 april 2021

Betonnen trappen renoveren

Wij krijgen in november de sleutel van onze prefab woning. Hierin zitten 2 betonnen trappen die we graag willen laten behandelen met behoud van de betonlook uitstraling. We weten niet wat de mogelijkheden zijn.


Trappenbouw en traprenovatie Nuenen
maandag 11 januari 2021

Trapgat maken, dichten en nieuwe trap leveren en plaatsen

Ik zoek een bedrijf die een nieuwtrap gaat maakt in een betonnenvloer, het oude dicht en een nieuwe trap levert en plaatst. Model: onderkwart steek , open, vuren


Trappenbouw en traprenovatie Avenhorn
vrijdag 27 november 2020

Vaste trap naar zolder maken

Ik wil graag een houten trap naar zolder laten plaatsen + trapgat in betonnen vloer 21 cm. Ik ontvang hier graag een offerte voor.


Trappenbouw en traprenovatie Geleen
donderdag 26 november 2020

Vaste trap naar zolder inclusief nieuw trapgat in een betonnen vloer

Ik zoek iemand die een vaste trap naar zolder kan inmeten, leveren en plaatsen. Dit is inclusief het maken van een nieuw trapgat in een betonnen vloer + het dichtmaken van het oude trapgat (vlizotrap).


Trappenbouw en traprenovatie Winsum
woensdag 11 november 2020

Vlizotrap vervangen door vaste trap

Wil graag vlizotrap vervangen door een vaste trap naar zolder. Bovenste verdieping heeft een betonnen vloer en zal waarschijnlijk gezaagd moeten worden. Ik laat mij graag adviseren naar de mogelijkheden.


Trappenbouw en traprenovatie Almere
zondag 08 november 2020

Opentrap naar zolder vervangen

Open trap naar zolder vervangen. Er staat nu een vaste smalle dichte trap naar zolder, maar die moet vervangen worden door een bredere open trap. Het trappe gat zit er dus al in alleen moet die worden vergroot. Het trappengat bevindt zich in een betonnenvloer.


Trappenbouw en traprenovatie Wanroij
Offertes aanvragen