Casius logo
Offerte aanvragen Aanmelden als vakman
Zwevende Trap Beton

Betonnen trap

Wil je een betonnen trap laten plaatsen? Hier vind je de benodigde informatie en kan je tot wel 3 op maat gemaakte offertes aanvragen van vakmannen bij jou uit de regio.

Ben je opzoek naar een moderne en onderhoudsvriendelijke trap? Een betontrap kan dan wat voor je zijn. 

Het plaatsen van een betonnen binnentrap of een betonnen trap buiten is een specialistische klus en vereist meestal een aantal ingewikkelde constructieve ingrepen. Deze moeten secuur en met kennis van zaken gebeuren. Het is dus aan te raden dit door een gespecialiseerde vakman uit te laten voeren. 

Maar dat is geen probleem voor de trapspecialisten via Casius. Zij staan voor je klaar om je hierbij te helpen. Ook helpen ze je graag bij een (open) traprenovatie of helpen je bij het plaatsen van een vaste zoldertrap. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je een betonnen trap wil laten plaatsen? Wil je graag dat een trappenspecialist bij je langskomt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in!

Prijs betonnen trap

De afwerkingsgraad, bereikbaarheid en moeilijkheid van de betonnen trap bepaalt de prijs. Een draaitrap of hoektrap duurt langer om te maken dan een rechte steektrap. Traptreden van beton die niet gepolierd zijn, kosten gemiddeld €100 per traptrede. Wil je de trap wel polieren, zodat deze mooi glad en strak is afgewerkt? Dan ben je rond de €200 per traptrede kwijt.
Hieronder in de tabel geven wij een prijsindicatie van de verschillende prijzen. 

Let op: de trapspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Product Gemiddelde prijs
Trapgat maken in betonnen vloer prijs €1.300 - €1.500
Niet-gepolierde treden €100 per traptrede
Gepolierde traptreden €200 per traptrede

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Trap in beton installeren

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Hoe wordt een betontrap gemaakt?

Bij het maken van een betonnen trap, maakt de vakman eerst een mal of bekisting waarin het beton gestort zal worden. Dit is een klus dat vrijwel onmogelijk is om zelf te doen wanneer je geen ervaring hierin hebt. Wil je liever een prefab trap, die van te voren al gemaakt wordt en waar alleen lichte aanpassingen aan mogelijk zijn? Ook dat is mogelijk.

Afwerkingsmaterialen

Misschien ben je een beetje huiverig om voor een betontrap te kiezen, omdat je gelijk het beeld van standaard beton voor je ziet. Beton hoeft er zo niet uit te zien, met een afwerking kan je het omtoveren tot een mooie eyecatcher in je woning.
De meest gebruikte materialen om een betontrap mee te bekleden vind je hieronder.  

Kale betontrap

Wanneer het beton storten perfect gelukt is, kan je ervoor kiezen om geen verdere afwerking te nemen. Je zou dan het beton kunnen laten polijsten. Op deze manier ontstaat er een glanzend oppervlak. Wanneer je dan nog kleurpigment en kwarts toevoegt, dan kan het beton afgewerkt worden met een uithardende finish. Hierdoor krijg je een keramische uitstraling.
Betonnen trappen vind je veel in loften en bedrijven. 

Voordelen: Geeft een industriële look, heel onderhoudsvriendelijk, je kan het bekleden of verven, het is verkrijgbaar in veel kleuren en het is slipbestendig. 

Hout

Een betontrap kan een wat kille en industriële uitstraling geven en hout heeft juist een warme en natuurlijke uitstraling. Een betonnen trap kan je op twee manieren afwerken met hout. De eerste mogelijkheid is om hout op de betonnen trap te bevestigen. De tweede optie is om een complete houtentrap over de betonnen trap te plaatsen. Wanneer er nog geen trap geplaatst is, dan is het makkelijker om direct een houten trap te laten plaatsen wanneer je graag een houtentrap wil.

Voordelen: Het heeft een warme en natuurlijke uitstraling, het is makkelijk om te overschilderen, relatief goedkoop, te verkrijgen in veel kleuren en variaties en makkelijk te bewerken.   

Natuurstenen trap

Een natuurstenentrap kan er heel mooi uitzien, maar omdat een massieve natuurstenen trap duur is, kan je de betonnen trap laten bekleden met natuursteen. Natuursteen is slijtvast, maar het kan zijn dat na enige tijd het steen iets donkerder wordt op de plekken waar het meest gelopen wordt. Je kan eventueel ook stenen tegels gebruiken als afwerking van de trap, maar dan moeten de tegels wel minimaal 3 mm dik zijn.
Een nadeel is dat het door de voegen wat druk kan ogen. 

Voordelen: Elegant en rijkelijk, te krijgen in veel verschillende variaties, het is onderhoudsvriendelijk. 

Tapijt

Tapijt is nog altijd een veel gebruikt materiaal voor de afwerking van trappen. Een tip is om voor tapijt te kiezen met een hoge slijtvastheid. Controleer ook altijd even of de onderlaag te zien is wanneer je het tapijt buigt. Zie je de onderlaag? Dit zorgt ervoor dat het straks bij de neuzen van de traptreden er niet zo netjes uitziet. 

Voordelen: Warmer aan je voeten, blootvoets lopen is fijner, het vormt een geheel met de vloeren, het is eenvoudig te onderhouden en te krijgen in veel verschillende kleuren. 

Steentapijt 

Bij steentapijt worden er miljoenen kleine steentjes gemengd met epoxyhars. Vervolgens wordt het mengsel op de trap gesmeerd en vormt zo een naadloos geheel. Je kan kiezen uit verschillende kleuren en het is zelfs mogelijk om het te combineren met LED-verlichting. Steentapijt geeft een warme uitstraling en is eenvoudig in onderhoud. 

Voordelen: Het is origineel, eenvoudig aan te leggen op maat, het is slipbestendig en het is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren, vormen en formaten. 

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor een betonnen trap

maandag 25 september 2023

Betonnen trap schuren en lakken

Wij willen een oude betonnen schooltrap laten schuren en lakken. De trap is moeilijk schoon te krijgen en is toe aan een opknapbeurt. De trap heeft 18 treden a 14.5cmx28.5cm, waarvan de onderste en bovenste trede in de vloer verzonken zijn. De trap heeft twee knikken.


Trappenbouw en traprenovatie Amsterdam
zaterdag 16 september 2023

Betonnen trap buiten

Wij zoeken een vakman die een betonnen buitentrap voor ons kan realiseren. Zie de bijgesloten bouwtekeningen zoals deze is ingetekend tussen straathoogte en terras/voordeur. De afmetingen zijn: Breedte 1400. Hoogte 1120. Lengte maximaal 6750


Trappenbouw en traprenovatie Ouderkerk aan de Amstel
woensdag 26 juli 2023

Vaste trap naar Zolder

Een vaste trap plaatsen. En een groter gat maken in de betonnen vloer.


Trappenbouw en traprenovatie Zwijndrecht
maandag 19 juni 2023

2 betonnen Z trappen plaatsen (niet gepolierd)

Ik ben op zoek naar iemand die 2 betonnen Z-trappen kan plaatsen op korte termijn.


Trappenbouw en traprenovatie Veldhoven
donderdag 25 mei 2023

Trapgat maken en oude trapgat dichten

Wij hebben een andere bedrijf gevonden die een trap voor ons gaat plaatsen voor naar de zolder. Voor de trap dient er een nieuwe trapgat te komen in een betonnen vloer met broodjesbalken. Daarnaast dient de oude vlizo-trapgat gedicht te worden.


Trappenbouw en traprenovatie Ede
vrijdag 28 april 2023

Betontrap plaatsen

Ik wil een trap laten plaatsen. Ik wil een betonnen trap met een kwart draai naar rechts. Ik wil dat het volledig wordt afgewerkt.


Trappenbouw en traprenovatie Waspik
dinsdag 18 april 2023

Ter plaatse betonnen trappen gieten na oplevering nieuwbouwwoning

Na oplevering van de nieuwbouwwoning (eind 2023) 3 dubbele kwartslag trappen ter plaatse gieten in beton.


Trappenbouw en traprenovatie Utrecht
vrijdag 17 maart 2023

Vaste trap naar zolder

Ik zoek iemand die een vaste trap kan plaatsen en leveren naar zolder die bovenop de trap naar de 1e verdieping kan. De trap moet van hout worden en de zolder heeft een betonnen vloer. Er moeten 2 bochten in de trap dus hetzelfde als de trap op de 1e verdieping.


Trappenbouw en traprenovatie Maastricht
zaterdag 04 februari 2023

3 x betontrap voor nieuwbouw

In een bestaande nieuwbouw moeten de trappen geplaatst worden. Betreft drie stuks betonnen trappen.


Trappenbouw en traprenovatie Oostvoorne
donderdag 29 december 2022

Vlizotrap verwijderen + gat verplaatsen + houten trap plaatsen

Ik zoek een trappenspecialist die een vaste trap naar de zolder kan maken. Deze mag van hout. Dit inclusief gat dichten/verplaatsen in betonnen vloer/plafond. Ook zal de vlizotrap verwijderd moeten worden. Daarna mag de trap ook voorzien worden van schilderwerk. Graag zie ik een offerte tegemoet.


Trappenbouw en traprenovatie Hoorn
zondag 06 november 2022

Houten vaste trap plaatsen en het trapgat maken in beton

Graag zouden wij een houten vaste trap naar zolder willen laten inbouwen. Er zal wel door de betonnen vloer een trapgat moeten worden gezaagd. Ik zoek een specialist die dit kan realiseren. Er zit momenteel een houten vlizotrap. Het trapgat hiervan moet verplaatst worden.


Trappenbouw en traprenovatie Hoorn
vrijdag 14 oktober 2022

2 betonnen trappen realiseren

Mijn aanvraag betreft een nieuwbouw woning. Het dak is al geplaatst. We willen graag 2 betonnen trappen laten realiseren. Graag horen we wat mogelijk is.


Trappenbouw en traprenovatie Dordrecht
vrijdag 14 oktober 2022

Betonnen steektrap realiseren

Voor ons nieuwe huis hebben we een betonnen steektrap op het oog. Maten zijn nog niet in detail bekend, hoogte is in ieder geval rond de 290. Breedte en lengte is nog flexibel. Graag een offerte voor een prefab en een op locatie gegoten trap.


Trappenbouw en traprenovatie Steijl
donderdag 13 oktober 2022

Betonnen trap realiseren

Wij willen graag een betonnen trap laten realiseren, met 2 kwarten. Hoogte ca 3010mm breedte ca 900mm Dagmaat trapgat ca 4000x1500. Het is nieuwbouw, dus er zit nog niks.


Trappenbouw en traprenovatie Oud Beijerland
donderdag 06 oktober 2022

Betonnen trap plaatsen + bekleden met hout

Wij zoeken een partij die voor ons een betonnen trap kan plaatsen. Dit kan niet prefab gedaan worden, het zal ter plekke gemaakt moeten worden. Momenteel is er een vlizotrap, het zal ter vervanging hiervan komen. Optioneel: het bekleden van de trap met hout, graag in overleg.


Trappenbouw en traprenovatie Maastricht
donderdag 06 oktober 2022

Betonnen trap realiseren

Wij willen een gepolijste betonnen trap in een nieuw te bouwen woning laten realiseren. De trap moet een onderkwart hebben.


Trappenbouw en traprenovatie Nooitgedacht
donderdag 06 oktober 2022

Betonnen trap plaatsen 17 treden

Ik zoek iemand die een betonnen trap kan plaatsen op een betonnen vloer. de ruimte waar de trap mag komen is een opgesloten ruimte. Naar welk materiaal gaat je voorkeur uit?: Beton Het gaat om 17 streden


Trappenbouw en traprenovatie Maasbracht
donderdag 06 oktober 2022

Betonnen trap realiseren

Ik zoek iemand die een betonnen trap kan plaatsen op een betonnen vloer. De ruimte waar de trap mag komen is een opgesloten ruimte.


Trappenbouw en traprenovatie Maasbracht
woensdag 05 oktober 2022

Plaatsen van betonnen trap

Ik zoek een specialist die voor mij een betonnen trap buiten kan realiseren. Momenteel staat er niks.


Trappenbouw en traprenovatie Roosendaal
dinsdag 04 oktober 2022

Nieuwe betonnen trap plaatsen

We renoveren ons huis en hebben een nieuwe trap nodig in de hal. We verwachten 1 plateau in het midden en 1 90 graden draai. Verwachte aantal optredes zijn 18 en te overbruggen hoogte van 3.39m. Graag een betonnen trap, het liefst met een houten afwerking. Dit nog even in overleg.


Trappenbouw en traprenovatie Westbroek
dinsdag 04 oktober 2022

Houten zoldertrap plaatsen + trapgat maken + trapgat dichten

Er moet een trapgat gemaakt worden in een betonnen vloer en de houten trap moet ook geplaatst worden daar. Ook het oude trapgat, vlizotrap, moet gedicht worden.


Trappenbouw en traprenovatie Hoogeveen
Offertes aanvragen