Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Een zonneboiler als verwarming

Zonneboiler

Je huis en je water verwarmen met de warmte van de zon? Dat kan met de zonneboiler! Wat het precies inhoudt en waar je rekening mee moet houden, vind je hieronder.

Ben je opzoek naar een milieuvriendelijke manier om je water te verwarmen? Met een zonneboiler verwarm je water met behulp van de zon. Bij de installatie van een zonneboiler komt het een en ander kijken. De verwarmingsspecialisten bij Casius kunnen je hierbij helpen en advies geven. Wil je daarnaast ook zonnepanelen installeren? Of een warmtepomp? Ook daar helpen de vakmannen via Casius je graag bij.

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt. 

Weet je al zeker dat je een zonneboiler wilt laten installeren? Wil je graag dat een verwarmingsspecialist bij je langs komt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in!

Zonneboiler kosten

De prijs van een zonneboiler hangt af van de situatie. Om voor jezelf een idee te krijgen met welke prijzen je rekening moet houden, hebben we hieronder een overzicht gemaakt van de gemiddelde prijzen van verschillende soorten zonneboilers.

Let op: de verwarmingsspecialisten via Casius bepalen zelf hun tarieven, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Soort zonneboiler Gemiddelde prijs Jaarlijkse besparing in m³ gas Jaarlijke besparing (1 m³ = €0,65)
1 collector, boiler 100 liter €2.200 100 €65
2 collectoren, boiler 100 liter €3.000 135 €85
2 collectoren, boiler 200 liter €3.500 185 €120
3 collectoren, boiler 300 liter €5.000 285 €185

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Zonneboiler installeren

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Wat is een zonneboiler?

Een zonneboiler verwarmt het water dat door buizen stroomt met de warmte van de zon. Het warme water wordt opgeslagen in een groot vat en wanneer het nodig is stroomt het uit het vat naar de cv-ketel. Als het water niet warm genoeg is, dan warmt de cv-ketel het water verder op.

Een zonneboiler bestaat uit 3 belangrijke onderdelen: de zonnecollector, het voorraadvat en de naverwarmer.

Zonnecollector

Een zonnecollector is een plaat met een buizensysteem erin, die de warmte van de zon opvangt en afgeeft aan het water in het voorraadvat. De zonnecollector wordt geplaatst op het dak en heb je in verschillende maten. De gemiddelde afmeting ligt tussen de 2 en 6 m² groot, en dit kan de prijs van de zonneboiler beïnvloeden.

Voorraadvat

Het voorraadvat wordt ook wel de boiler genoemd. Deze is gevuld met leidingwater dat de zonnecollector opwarmt. De grootte van de boiler heeft invloed op de prijs. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een boiler van 80 liter, of voor een grotere van 300 liter. Die keuze is afhankelijk van je behoefte aan water. Je kan ervan uitgaan dat je ongeveer 50 liter per persoon nodig hebt, dus een groot huishouden heeft een grote boiler nodig. Ben je met 4 personen? Dan kan je het beste kiezen voor een voorraadvat van 200 liter.

Naverwarmer

Een naverwarmer verwarmt het water tot de gewenste temperatuur, als het water in de zonneboiler nog niet warm genoeg is. Zo ben je niet afhankelijk van warmte die de zon al dan niet afgeeft. In veel gevallen kun je de huidige cv-ketel als naverwarmer gebruiken, mits deze hier natuurlijk geschikt voor is. Dit kan je zien aan het Gaskeur NZ-label (Naverwarming Zonneboiler) dat op je cv-ketel zit, als deze er geschikt voor is.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Subsidie?

Om de prijs van een zonneboiler nog meer te drukken, kun je kijken naar de mogelijkheden voor een subsidie. Op dit moment zijn er geen landelijke subsidieregelingen actief voor de aanschaf van zonneboilers, maar het kan zo zijn dat jouw gemeente wel een subsidie verstrekt. Om te zien of er een subsidieregeling actief is in jouw gemeente kun je de Energiesubsidiewijzer raadplegen.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor een zonneboiler

zondag 19 maart 2023

Zonneboiler laten verwijderen

Ik wil graag een zonneboiler laten verwijderen. Doen jullie dit ook en wat kost dat?


Installatie- en leidingwerk IJsselstein
maandag 06 maart 2023

Watergedragen vloerverwarming installeren of vervangen

Ook wil ik graag een zonneboiler geplaatst krijgen die gekoppeld wordt aan mijn vloerverwarming. Zodanig dat mijn CV er uit kan. In welk type vloerverwarming heb je interesse?: Traditionele vloerverwarming (watervoerend) Wat is de oppervlakte van de vloer?: Tussen 10 en 50 m²


CV en verwarming Biddinghuizen
dinsdag 10 januari 2023

Zonneboiler verwijderen

Goedendag, wij willen graag onze (kapotte) zonneboiler laten verwijderen zodat er op ons dak ruimte komt voor zonnepanelen. Kunt u ons een offerte hiervoor sturen?


CV en verwarming Ede
maandag 19 december 2022

Elektrische boiler installeren (~10L)

Ik zou graag een elektrische boiler (~10L) willen laten installeren, maar als een zonneboiler ook mogelijk is dan wil ik die optie ook bekijken. Graag zie ik voor beide opties een offerte tegemoet.


Installatie- en leidingwerk Houten
donderdag 15 december 2022

Zonneboiler van dak verwijderen + evt. zonnepanelen installeren

Een oude zonneboiler dient van het dak verwijderd te worden om later plaats te maken voor de zonnepanelen. Graag de zonneboiler meteen afvoeren. Graag bespreek ik ook de mogelijkheden om zonnepanelen te laten plaatsen. Ik heb hiervoor een schuin dak beschikbaar. Hoeveel zal dit mij gaan kosten?


CV en verwarming Den Haag
dinsdag 13 december 2022

Cv-ketel onderhoudsbeurt

Vanwege de verhuizing ben ik op zoek naar iemand die mijn cv-ketel kan voorzien van een onderhoudsbeurt en eventueel abonnement met goede prijs-kwaliteit verhouding. Toesteltype: Topline HRC 25/CW6 BO3 ii. Werkt samen met een AGPO zonneboiler. Laatste onderhoud: 21 april 2021. Toestel gemonteerd op: 10 april 2015 Uitvoerdatum liefst zo vlot mogelijk. Graag zie ik een offerte tegemoet.


CV en verwarming Apeldoorn
maandag 12 december 2022

Slimme elektrische boiler installeren

Na het plaatsen van zonnepanelen (april 2023) wil ik een slimme elektrische boiler laten installeren. Deze kan geplaatst worden in de cv-ruimte, waar het oude zonneboilervat verwijderd kan worden.


Installatie- en leidingwerk Twello
dinsdag 15 november 2022

Elektrische boilers plaatsen

Voor 1-persoons huishouden gezocht (douche en wastafelkraan); 50 liter boiler met anti-kalk en elec.magn.anode. Evt.zonnepanelen/zonneboiler ready. Er zijn 2 boilers benodigd. Ook een voor een andere locatie dichtbij.


CV en verwarming Enschede
maandag 14 november 2022

Stroom, CV en zonneboiler plaatsen

Wegens het laten afwezen van onze installateur, zoeken wij met spoed iemand die de stroom, cv en zonneboiler plaatsing af kan maken. Het zijn allemaal restantpunten, maar zonder dat kan er niets afgemaakt worden in huis.


CV en verwarming Noordbergum
maandag 07 november 2022

2 panelen en zonneboiler verwijderen

2 warmwater panelen en de zonneboiler (inclusief alle aansluitingen) dienen verwijderd te worden. Daarna wel alles graag netjes afwerken. De klus kan per direct uitgevoerd worden, uiterlijk maart 2023.


CV en verwarming Oegstgeest
maandag 07 november 2022

Boiler plaatsen

Zoek een vakman voor het plaatsen van een zonneboiler van 80 ltr. graag wat advies en info.


Installatie- en leidingwerk Ouddorp
donderdag 03 november 2022

Zonneboiler verwijderen tbv nieuwe zonnepanelen

I.v.m. de aanleg van nieuwe zonnepanelen, willen we graag onze zonneboiler laten verwijderen.


CV en verwarming Venlo
woensdag 26 oktober 2022

Demontage zonneboiler en bijbehorende zonnepaneel

De bestaande zonneboiler alsmede het bijbehorende paneel op het platte dak dient verwijderd te worden. Ik zoek een partij die mij hiervoor een offerte kan bieden.


Dakdekken en dakreparaties Apeldoorn
vrijdag 21 oktober 2022

Grote klus: woning verduurzamen + plaatsen bijgebouw

Eigenlijk ben ik op zoek naar een aannemer voor 2 projecten. Omschrijving project 1: Graag zou ik mijn huis willen verduurzamen op de plekken waar dat nog kan, dan denk ik aan het (beter) isoleren, zonneboiler, gevel opnieuw voegen, beneden kozijnen vervangen met trippel glas. Omschrijving project 2: In de achtertuin wil ik graag een bijgebouw wat gebruikt kan worden voor een gastenverblijf. In dit bijgebouw wil ik ook graag opslagruimte voor de fietsen en gereedschap en een overkapt buiten zitgedeelte. De grote van het totale bijgebouw zou rond de 9 x 4,5 = 40,5 m2 worden. Dit gebouw wil ik graag zo duurzaam mogelijk gebouwd hebben. Elektra is al aanwezig op de plek waar het gebouw moet komen te staan en waterleiding heb ik al naar de tuin doorgetrokken en zal niet lastig zijn om door te trekken. Dit is vergunningsvrij. Ik wil een traditioneel gemetselde afwerking met kunststof kozijnen. Oplevering in overleg.


Verbouwing Zwanenburg
vrijdag 21 oktober 2022

Zonnepanelen zonneboiler en warmtepomp plaatsen

Ik zoek een oplossing op maat voor ons pand bestaande uit twee wooneenheden en totale opp van 200m2. De wens is minimaal gebruik van gas en elektra. Zonnepanelen, zonneboiler en warmtepomp plaatsen liggen voor de hand, maar graag passend bij deze woning. Dus graag weer een passend advies, offerte en uitvoering vd klus.


CV en verwarming Nijmegen
dinsdag 18 oktober 2022

Zonneboiler plaatsen + 2 dakpanelen

Het plaatsen van een zon boiler systeem met 2 opbouw dakpanelen schuin dak en een boiler naast calenta op zolder. bij voorkeur remaSol 150SE met 2 DB200 collectoren


CV en verwarming Berkel-Enschot
donderdag 13 oktober 2022

Zonneboiler onderhoud

Onderhoud zonneboiler, mogelijk defect: lijkt of water niet gebruikt wordt. Teller op display staat op 68 maar na drie douchen beurten nog steeds op 66-68.


CV en verwarming Krimpen aan den IJssel
woensdag 12 oktober 2022

Zonneboiler plaatsen

Ik zoek een bedrijf die mij van informatie kan voorzien en indien een boiler rendabel is alles kan plaatsen en installeren.


CV en verwarming Haren
dinsdag 11 oktober 2022

Zonneboiler onderhoud

Ik wil graag service beurt controle voor mijn zonneboiler. Hij is al ongeveer 2 jaar in gebruik en hij maakt aardig wat lawaai. We denken dus dat er even wat aan gedaan moet worden.


CV en verwarming Vries
maandag 10 oktober 2022

Zonneboiler plaatsen met bijhorend paneel.

Ik wil graag een zonneboiler plaatjes met bijbehorend paneel plaatsen. We hebben 16 zonnepanelen, willen met de zonneboiler het warm water regelen en met stroom vd zonnepanelen het water kunnen bijverwarmen.


CV en verwarming Etten-Leur
maandag 10 oktober 2022

Zonneboiler plaatsen

Zoek een vakman die een zonneboiler kan plaatsen, bekijk graag nog de mogelijkheden met de vakman.


CV en verwarming Alkmaar
maandag 10 oktober 2022

Kapotte cv vervangen

Vervangen van het cv deel van een Daalderop combinatie zonneboiler/cv. Cv gedeelte is kapot volgens onze cv onderhoudsman kun je volstaan met het vervangen het cv gedeelte want de zonneboiler werkt goed. Hij doet dit niet helaas


CV en verwarming Tiel
maandag 10 oktober 2022

Zonneboiler plaatsen (150L)

Ik ben op zoek naar een installateur die mij een offerte kan bieden voor het plaatsen van zonneboiler. Ik dacht aan een 150L. Graag ontvang ik eerst informatie en advies.


CV en verwarming Heerenveen
maandag 10 oktober 2022

Zonneboiler installeren

We hebben reeds 9 zonnepanelen en willen daarnaast graag een zonneboiler voor het verwarmen van het tapwater en evt verwarming. Mogelijk zelfs een hybride warmtepomp maar dat ligt aan de combinatie kosten-opbrengst-mogelijkheden op het dak. het dak is oost-west gepositioneerd. We zaten te denken aan een zonneboiler van 120 liter. Maar ik word graag verder geïnformeerd over de mogelijkheden


CV en verwarming Amstelveen
maandag 10 oktober 2022

Zonneboiler plaatsen

Ik wil graag een zonneboiler die geschikt is in combinatie met de cv ketel. Wij krijgen binnenkort een nieuwe cv ketel geplaats die geschikt is in combinatie met een zonneboiler. Graag willen we hierom dit combineren. Waarvoor wil je de zonneboiler gebruiken?: Verwarmen van water Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


CV en verwarming Ede
maandag 10 oktober 2022

Zonneboiler plaatsen

Er hangt nu een agpo 100 liter zonneboiler incl. 2 collectoren. De boiler moet vervangen worden, dus demontage van de oude en montage van de nieuwe. Het is mij niet bekend of een nieuw te leveren boiler op de oude collectoren aangesloten kunnen worden, dan zouden deze ook verwijderd moeten worden en vernieuwd


CV en verwarming Dronten
maandag 10 oktober 2022

Zonneboiler plaatsen

Ik wil een zonneboiler plaatsen Waarvoor wil je de zonneboiler gebruiken?: Verwarmen van water, Verwarmen van water & verwarmen van mijn woning Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


CV en verwarming Wapserveen
maandag 10 oktober 2022

Zonneboiler plaatsen

Plaatsen 100 liter aansluiten op bestaand waternet. We hebben een een huishouden van 2 personen.


CV en verwarming Gorssel
maandag 10 oktober 2022

Zonneboiler plaatsen

Ik zoek een installateur voor de plaatsing en installatie van een zonneboiler. Er is eerder dit jaar een nieuwe cv ketel geplaatst (ATAG). De zonneboiler is voor het tapwater en verwarming. Huishouden van 3 personen.


CV en verwarming Spijkenisse
maandag 10 oktober 2022

Zonneboiler plaatsen

Zoek een vakman die een zonneboiler kan plaatsen, bekijk graag met de vakman naar alle mogelijkheden.


CV en verwarming Valthe
Offertes aanvragen