Casius logo
Offerte aanvragen Aanmelden als vakman
Een zonneboiler als verwarming

Zonneboiler

Je huis en je water verwarmen met de warmte van de zon? Dat kan met de zonneboiler! Wat het precies inhoudt en waar je rekening mee moet houden, vind je hieronder.

Ben je opzoek naar een milieuvriendelijke manier om je water te verwarmen? Met een zonneboiler verwarm je water met behulp van de zon. Bij de installatie van een zonneboiler komt het een en ander kijken. De verwarmingsspecialisten bij Casius kunnen je hierbij helpen en advies geven. Wil je daarnaast ook zonnepanelen installeren? Of een warmtepomp? Ook daar helpen de vakmannen via Casius je graag bij.

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt. 

Weet je al zeker dat je een zonneboiler wilt laten installeren? Wil je graag dat een verwarmingsspecialist bij je langs komt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in!

Zonneboiler kosten

De prijs van een zonneboiler hangt af van de situatie. Om voor jezelf een idee te krijgen met welke prijzen je rekening moet houden, hebben we hieronder een overzicht gemaakt van de gemiddelde prijzen van verschillende soorten zonneboilers.

Let op: de verwarmingsspecialisten via Casius bepalen zelf hun tarieven, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Soort zonneboiler Gemiddelde prijs Jaarlijkse besparing in m³ gas Jaarlijke besparing (1 m³ = €0,65)
1 collector, boiler 100 liter €2.200 100 €65
2 collectoren, boiler 100 liter €3.000 135 €85
2 collectoren, boiler 200 liter €3.500 185 €120
3 collectoren, boiler 300 liter €5.000 285 €185

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Zonneboiler installeren

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Wat is een zonneboiler?

Een zonneboiler verwarmt het water dat door buizen stroomt met de warmte van de zon. Het warme water wordt opgeslagen in een groot vat en wanneer het nodig is stroomt het uit het vat naar de cv-ketel. Als het water niet warm genoeg is, dan warmt de cv-ketel het water verder op.

Een zonneboiler bestaat uit 3 belangrijke onderdelen: de zonnecollector, het voorraadvat en de naverwarmer.

Zonnecollector

Een zonnecollector is een plaat met een buizensysteem erin, die de warmte van de zon opvangt en afgeeft aan het water in het voorraadvat. De zonnecollector wordt geplaatst op het dak en heb je in verschillende maten. De gemiddelde afmeting ligt tussen de 2 en 6 m² groot, en dit kan de prijs van de zonneboiler beïnvloeden.

Voorraadvat

Het voorraadvat wordt ook wel de boiler genoemd. Deze is gevuld met leidingwater dat de zonnecollector opwarmt. De grootte van de boiler heeft invloed op de prijs. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een boiler van 80 liter, of voor een grotere van 300 liter. Die keuze is afhankelijk van je behoefte aan water. Je kan ervan uitgaan dat je ongeveer 50 liter per persoon nodig hebt, dus een groot huishouden heeft een grote boiler nodig. Ben je met 4 personen? Dan kan je het beste kiezen voor een voorraadvat van 200 liter.

Naverwarmer

Een naverwarmer verwarmt het water tot de gewenste temperatuur, als het water in de zonneboiler nog niet warm genoeg is. Zo ben je niet afhankelijk van warmte die de zon al dan niet afgeeft. In veel gevallen kun je de huidige cv-ketel als naverwarmer gebruiken, mits deze hier natuurlijk geschikt voor is. Dit kan je zien aan het Gaskeur NZ-label (Naverwarming Zonneboiler) dat op je cv-ketel zit, als deze er geschikt voor is.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Subsidie?

Om de prijs van een zonneboiler nog meer te drukken, kun je kijken naar de mogelijkheden voor een subsidie. Op dit moment zijn er geen landelijke subsidieregelingen actief voor de aanschaf van zonneboilers, maar het kan zo zijn dat jouw gemeente wel een subsidie verstrekt. Om te zien of er een subsidieregeling actief is in jouw gemeente kun je de Energiesubsidiewijzer raadplegen.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor een zonneboiler

zondag 17 september 2023

Sanitaire installaties

We willen wellicht een boiler naast onze combi cv ketel plaatsen, die we met onze zonnepanelen kunnen opwarmen Huidige brandstof voor warmwaterproductie:: gas Waarvoor wil je de zonneboiler gebruiken?: sanitair warm water Welke werken moeten uitgevoerd worden?: elektrische boiler plaatsen In welk type gebouw moeten de werken uitgevoerd worden?: afgewerkte ruimtes / gebouw in gebruik Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Installatie- en leidingwerk Austerlitz
woensdag 13 september 2023

Keukenboiler plaatsen

Wil in de keuken een kleine boiler voor snel warm water Huidige brandstof voor warmwaterproductie:: gas Waarvoor wil je de zonneboiler gebruiken?: sanitair warm water Welke werken moeten uitgevoerd worden?: elektrische boiler plaatsen In welk type gebouw moeten de werken uitgevoerd worden?: afgewerkte ruimtes / gebouw in gebruik Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Installatie- en leidingwerk Amsterdam Zuidoost
zondag 03 september 2023

Sanitaire installaties

Huidige brandstof voor warmwaterproductie:: gas Waarvoor wil je de zonneboiler gebruiken?: sanitair warm water Welke werken moeten uitgevoerd worden?: elektrische boiler plaatsen In welk type gebouw moeten de werken uitgevoerd worden?: afgewerkte ruimtes / gebouw in gebruik Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Installatie- en leidingwerk Landgraaf
vrijdag 25 augustus 2023

Zonneboiler Combi

Wij willen graag een zonneboiler comBeste , Wij willen graag een zonneboiler combi plaatsen. Het dak is 30 graden en ligt op het zuiden, en is nog helemaal leeg (uiteindelijk komen er zonnepanelen, maar eerst een zonneboiler). We hebben nu een REMEHA ketel van 17 jaar oud, die is dan ook aan vervanging toe. Heeft u hieraan genoeg informatie? Ivm met een hypotheek-bouwdepot aanvraag zouden we de offerte graag z.s.m. ontvangen.


Badkamer en toilet Nijmegen
donderdag 24 augustus 2023

Cv-ketel installeren of vervangen (kopen)

Wat wil je met zonne-energie verwarmen?: Verwarming & warm water (zonneboilercombi) Welke werkzaamheden moeten worden uitgevoerd?: Nieuwe cv-installatie plaatsen Welk type verwarming wil je aansluiten op je cv-ketel?: Vloerverwarming, Radiatoren Op welke brandstof moet de cv-ketel werken?: Aardgas (condensatieketel), Zonne-energie Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


CV en verwarming Hengelo
zondag 13 augustus 2023

Verwijderen zonneboiler + panelen

Ik zoek iemand die kan helpen met het verwijderen van de zonneboiler en de panelen op het dak en het terugplaatsen van dakpannen.


Dakdekken en dakreparaties Zwijndrecht
zondag 06 augustus 2023

Badgeiser vervangen

We maken nu gebruik van 1 grote badgeiser, die aan vervanging toe is. We denken aan een kleine keuken boiler beneden en een elektrische boiler of zonneboiler voor de douche en wastafel boven in de badkamer. Huidige brandstof voor warmwaterproductie:: gas Waarvoor wil je de zonneboiler gebruiken?: sanitair warm water Welke werken moeten uitgevoerd worden?: elektrische boiler plaatsen In welk type gebouw moeten de werken uitgevoerd worden?: afgewerkte ruimtes / gebouw in gebruik Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Installatie- en leidingwerk Hengelo
dinsdag 01 augustus 2023

Verwijderen zonneboiler

Op het dak ligt een zonneboiler (sinds 2010 geschat). De boiler binnen is inmiddels verwijderd, maar op het dak ligt nog dat deel van de installatie


Installatie- en leidingwerk Den Haag
vrijdag 28 juli 2023

Sanitaire installaties

We hebben momenteel een 400L gasboiler en willen over op een duurzamer en hopelijk ook kleiner alternatief maar weten niet wat onze opties zijn. Daarover zoeken we advies. Huidige brandstof voor warmwaterproductie:: gas Waarvoor wil je de zonneboiler gebruiken?: sanitair warm water Om welk type gebouw gaat het?: 2-onder-1 kap Waarvoor wenst u de warmtepompboiler te gebruiken?: sanitair water verwarmen Welke werken moeten uitgevoerd worden?: elektrische boiler plaatsen In welk type gebouw moeten de werken uitgevoerd worden?: afgewerkte ruimtes / gebouw in gebruik Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Installatie- en leidingwerk Oosterhout
dinsdag 11 juli 2023

Warmwater boiler plaatsen

Heb op korte termijn electrische, doorstroom of zonneboiler nodig met groot verbruikhuishouden. CV ketel is overleden. Wil tzt ook hybride of elektrische warmtepomp maar nu vooral warm water.


CV en verwarming Zwolle
donderdag 29 juni 2023

Meubels op maat

Ik wil voor in de bijkeuken in kast op maat hebben. De totale breedte van de kast zal rond de 328 cm bedragen waarbij ik een tweetal hoge kasten wil, een om spullen op te bergen en een om de wasmachine en wasdroger bovenelkaar te plaatsen. Hiernaast wil ik kastombouw in dezelfde stijl welke rondom het 500 liter vat van de zonneboiler, de CV-ketel en bijhorend leidingwerk kan worden geplaatst. Ik heb de voorkeur voor het werken met schuifdeuren. In welke stijl heb je interesse?: modern In welk materiaal wil je de kasten / meubels laten maken?: Ik weet het nog niet, graag advies op maat Welke kasten / meubels wil je laten maken?: wandkast Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Timmerwerk Beltrum
vrijdag 23 juni 2023

Sanitaire installaties

Inventarisatie om te kijken of een boiler de geiser voor warm water kan vervangen. Wat gaat het kosten aanschaf en installatie. Huidige brandstof voor warmwaterproductie:: gas Waarvoor wil je de zonneboiler gebruiken?: sanitair warm water Om welk type gebouw gaat het?: 2-onder-1 kap Waarvoor wenst u de warmtepompboiler te gebruiken?: sanitair water verwarmen Welke werken moeten uitgevoerd worden?: elektrische boiler plaatsen In welk type gebouw moeten de werken uitgevoerd worden?: afgewerkte ruimtes / gebouw in gebruik Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Installatie- en leidingwerk Hengelo
woensdag 14 juni 2023

Oude Zonneboiler verwijderen

Zonneboiler op de eerste etage verwijderen, zonnepaneel op het dak verwijderen en de boiler loskoppelen van de cv ketel plus overtallige leidingen weghalen.


Dakdekken en dakreparaties Apeldoorn
zaterdag 10 juni 2023

Elektrische boiler installeren

Ik heb 15 zonnepanelen ,hierbij heb ik veel stroom over ...Ik gebruik 1/4 van mijn capaciteit tot nu toe. Dus om gas te besparen heb ik een elektrische boiler nodig voor het warme water. Een zonneboiler is een extra investering die ik niet nodig heb... Welke werken moeten uitgevoerd worden?: elektrische boiler plaatsen In welk type gebouw moeten de werken uitgevoerd worden?: afgewerkte ruimtes / gebouw in gebruik Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Installatie- en leidingwerk Drachten
donderdag 08 juni 2023

Watergedragen vloerverwarming installeren of vervangen

We willen graag vloerverwarming laten infrezen op de begane grond. Deze is zo’n 40-45 m2. Daarnaast beschikt ons huis over een zonneboiler. Het zou ideaal zijn als de vloerverwarming (deels) verwarmd wordt door de zonneboiler. De zonneboiler willen we wel graag laten nakijken. Ook zouden we het op prijs stellen als de vloer, na infrezen van de vloerverwarming, geëgaliseerd wordt opgeleverd. In welk type vloerverwarming heb je interesse?: Vloerverwarming infrezen Wat is de oppervlakte van de vloer?: Tussen 10 en 50 m²


CV en verwarming Groningen
woensdag 07 juni 2023

Watergedragen vloerverwarming installeren of vervangen

2 onder 1 kap woning heeft betonnen vloeren (bouwjaar 1989). De benedenverdieping willen we volledig voorzien van vloerverwarming i.c.m. een zonneboiler (heatpipes). De ruimten bestaan uit (entree/gang + woonkamer incl. open keuken + bijkeuken). Huidige gasgestookte cv installatie (bj 2022) staat op zolder. Voorkeur gaat uit naar ruime capaciteit aan zonneboiler gezien we gebruik (gaan) maken van een ligbad in de doucheruimte In welk type vloerverwarming heb je interesse?: Traditionele vloerverwarming (watervoerend), Vloerverwarming infrezen Wat is de oppervlakte van de vloer?: Tussen 50 en 100 m²


CV en verwarming Middelburg
maandag 29 mei 2023

Nieuwe cv ketel

Cv ketel vervangen en zonneboiler afkoppelen


CV en verwarming Heino
maandag 15 mei 2023

Sanitaire installaties

Wij hebben nu een ketel voor het warm water en we willen van het gas af en willen graag advies voor het plaatsen van een boiler Huidige brandstof voor warmwaterproductie:: gas Waarvoor wil je de zonneboiler gebruiken?: sanitair warm water Welke werken moeten uitgevoerd worden?: elektrische boiler plaatsen In welk type gebouw moeten de werken uitgevoerd worden?: afgewerkte ruimtes / gebouw in gebruik Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Installatie- en leidingwerk Breda
donderdag 11 mei 2023

Oude zonneboiler installatie verwijderen

Het gaat om collector op het dak, het opslagvat op zolder (2e verdieping) , de verbindingen daartussen en die met de Cv ketel. Op het dak moeten pannen worden teruggelegd en de doorvoer gaten worden gedicht. Opslagvat, collector en leidingen afvoeren.


CV en verwarming Wageningen
dinsdag 02 mei 2023

300 liter vat plaatsen

300 liter vat, zowel voor cv en warm water, slimme regeling via app, minimaal aa+ Huidige brandstof voor warmwaterproductie:: gas Waarvoor wil je de zonneboiler gebruiken?: sanitair warm water Welke werken moeten uitgevoerd worden?: elektrische boiler plaatsen In welk type gebouw moeten de werken uitgevoerd worden?: afgewerkte ruimtes / gebouw in gebruik Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Installatie- en leidingwerk Merselo
maandag 01 mei 2023

Watergedragen vloerverwarming installeren of vervangen

Goedemiddag, Wij zijn bezig met een nieuwbouwwoning waar geen gas-aansluiting aanwezig is en zoeken daarom naar een goede en goedkope oplossing voor verwarming van tapwater en ca 200m2 vloerverwarming. Hierbij denken wij aan een Combi-zonneboiler. Aangezien dit een nieuwbouwwoning is zullen wij hierop geen subsidie krijgen en willen indien mogelijk zelf e.e.a. voor-installeren waarbij u de levering en aansluitingen verzorgt. De woning is gelijkvloers en heeft een plat dak. Het gaat hierbij om een Combi-zonneboiler met een boiler van ca 300-400L en een vloerverwarming van ca 200m2. Kunt u hiervan een offerte maken en een indicatie van de levertijd. Wij willen graag weten of dit in ons budget past en moeten op korte termijn beslissen of we electrisch- of waterslang vloerverwarming gaan installeren. Hoeveel vierkante meter moet er geplaatst worden?: meer dan 100 m² In welk type gebouw moeten de werken uitgevoerd worden?: nieuwbouwproject Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


CV en verwarming Vlissingen
maandag 01 mei 2023

Plat dak isoleren of renoveren

Er zit net een nieuw dak op . Dus ik wil weten wat isolatie aan de buitenkant kost en of daar ook zonnepanelen/zonneboiler op geplaatst kunnen worden Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ik weet het nog niet, afhankelijk van advies & informatie Soort dak: Plat dak In welke isolatievorm(en) heb je interesse?: Dakisolatie Wanneer is je woning gebouwd?: Voor 1920 Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Dakdekken en dakreparaties IJmuiden
dinsdag 28 maart 2023

Zonneboiler laten verwijderen

Ik wil mijn zonneboiler van het dak laten verwijderen. Doen jullie dit ook en wat kost me dat?


Dakdekken en dakreparaties IJsselstein
maandag 27 maart 2023

Watergedragen vloerverwarming installeren of vervangen

Op twee verdiepingen wil ik vloerverwarming aanleggen in een oud pand. Het pand heeft houten tussenvloeren. Uiteindelijk wil ik de vloer weer bedekken met een PVC vloer en aansluiten op een zonneboiler. Graag hoor ik wat er mogelijk is In welk type vloerverwarming heb je interesse?: Vloerverwarming infrezen Wat is de oppervlakte van de vloer?: Meer dan 100 m²


CV en verwarming Haarlem
zondag 19 maart 2023

Zonneboiler laten verwijderen

Ik wil graag een zonneboiler laten verwijderen. Doen jullie dit ook en wat kost dat?


Installatie- en leidingwerk IJsselstein
maandag 06 maart 2023

Watergedragen vloerverwarming installeren of vervangen

Ook wil ik graag een zonneboiler geplaatst krijgen die gekoppeld wordt aan mijn vloerverwarming. Zodanig dat mijn CV er uit kan. In welk type vloerverwarming heb je interesse?: Traditionele vloerverwarming (watervoerend) Wat is de oppervlakte van de vloer?: Tussen 10 en 50 m²


CV en verwarming Biddinghuizen
dinsdag 10 januari 2023

Zonneboiler verwijderen

Goedendag, wij willen graag onze (kapotte) zonneboiler laten verwijderen zodat er op ons dak ruimte komt voor zonnepanelen. Kunt u ons een offerte hiervoor sturen?


CV en verwarming Ede
maandag 19 december 2022

Elektrische boiler installeren (~10L)

Ik zou graag een elektrische boiler (~10L) willen laten installeren, maar als een zonneboiler ook mogelijk is dan wil ik die optie ook bekijken. Graag zie ik voor beide opties een offerte tegemoet.


Installatie- en leidingwerk Houten
donderdag 15 december 2022

Zonneboiler van dak verwijderen + evt. zonnepanelen installeren

Een oude zonneboiler dient van het dak verwijderd te worden om later plaats te maken voor de zonnepanelen. Graag de zonneboiler meteen afvoeren. Graag bespreek ik ook de mogelijkheden om zonnepanelen te laten plaatsen. Ik heb hiervoor een schuin dak beschikbaar. Hoeveel zal dit mij gaan kosten?


CV en verwarming Den Haag
dinsdag 13 december 2022

Cv-ketel onderhoudsbeurt

Vanwege de verhuizing ben ik op zoek naar iemand die mijn cv-ketel kan voorzien van een onderhoudsbeurt en eventueel abonnement met goede prijs-kwaliteit verhouding. Toesteltype: Topline HRC 25/CW6 BO3 ii. Werkt samen met een AGPO zonneboiler. Laatste onderhoud: 21 april 2021. Toestel gemonteerd op: 10 april 2015 Uitvoerdatum liefst zo vlot mogelijk. Graag zie ik een offerte tegemoet.


CV en verwarming Apeldoorn
Offertes aanvragen