Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Een zonneboiler als verwarming

Zonneboiler

Zonneboiler

Je huis en je water verwarmen met de warmte van de zon? Dat kan met de zonneboiler! Wat het precies inhoudt en waar je rekening mee moet houden, vind je hieronder.

Ben je opzoek naar een milieuvriendelijke manier om je water te verwarmen? Met een zonneboiler verwarm je water met behulp van de zon. Bij de installatie van een zonneboiler komt het een en ander kijken. De verwarming specialisten bij Casius kunnen je hierbij helpen en advies geven. Wil je daarnaast ook zonnepanelen installeren? Of een warmtepomp? Ook daar helpen de vakmannen via Casius je graag bij.

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt. 

Weet je al zeker dat je een zonneboiler wilt laten installeren? Wil je graag dat een verwarmingsspecialist bij je langs komt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in!

Zonneboiler kosten

De prijs van een zonneboiler hangt af van de situatie. Om voor jezelf een idee te krijgen met welke prijzen je rekening moet houden, hebben we hieronder een overzicht gemaakt van de gemiddelde prijzen van verschillende soorten zonneboilers.

Let op: de verwarmingsspecialisten via Casius bepalen zelf hun tarieven, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Soort zonneboiler Gemiddelde prijs Jaarlijkse besparing in m³ gas Jaarlijke besparing (1 m³ = €0,65)
1 collector, boiler 100 liter €2.200 100 €65
2 collectoren, boiler 100 liter €3.000 135 €85
2 collectoren, boiler 200 liter €3.500 185 €120
3 collectoren, boiler 300 liter €5.000 285 €185

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Zonneboiler Installeren

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Wat is een zonneboiler?

Een zonneboiler verwarmt het water dat door buizen stroomt met de warmte van de zon. Het warme water wordt opgeslagen in een groot vat en wanneer het nodig is stroomt het uit het vat naar de cv-ketel. Als het water niet warm genoeg is, dan warmt de cv-ketel het water verder op.

Een zonneboiler bestaat uit 3 belangrijke onderdelen: de zonnecollector, het voorraadvat en de naverwarmer.

Zonnecollector

Een zonnecollector is een plaat met een buizensysteem erin, die de warmte van de zon opvangt en afgeeft aan het water in het voorraadvat. De zonnecollector wordt geplaatst op het dak en heb je in verschillende maten. De gemiddelde afmeting ligt tussen de 2 en 6 m² groot, en dit kan de prijs van de zonneboiler beïnvloeden.

Voorraadvat

Het voorraadvat wordt ook wel de boiler genoemd. Deze is gevuld met leidingwater dat de zonnecollector opwarmt. De grootte van de boiler heeft invloed op de prijs. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een boiler van 80 liter, of voor een grotere van 300 liter. Die keuze is afhankelijk van je behoefte aan water. Je kan ervan uitgaan dat je ongeveer 50 liter per persoon nodig hebt, dus een groot huishouden heeft een grote boiler nodig. Ben je met 4 personen? Dan kan je het beste kiezen voor een voorraadvat van 200 liter.

Naverwarmer

Een naverwarmer verwarmt het water tot de gewenste temperatuur, als het water in de zonneboiler nog niet warm genoeg is. Zo ben je niet afhankelijk van warmte die de zon al dan niet afgeeft. In veel gevallen kun je de huidige cv-ketel als naverwarmer gebruiken, mits deze hier natuurlijk geschikt voor is. Dit kan je zien aan het Gaskeur NZ-label (Naverwarming Zonneboiler) dat op je cv-ketel zit, als deze er geschikt voor is.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Subsidie?

Om de prijs van een zonneboiler nog meer te drukken, kun je kijken naar de mogelijkheden voor een subsidie. Op dit moment zijn er geen landelijke subsidieregelingen actief voor de aanschaf van zonneboilers, maar het kan zo zijn dat jouw gemeente wel een subsidie verstrekt. Om te zien of er een subsidieregeling actief is in jouw gemeente kun je de Energiesubsidiewijzer raadplegen.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor een zonneboiler

maandag 17 januari 2022

Warmtepomp installeren

Op dit moment gebruiken wij een systeem met een zonneboiler uit 2008. De ketel is ook uit 2008. Wij zouden graag naar een systeem willen waarbij wij zowel een zonneboiler gebruiken alsmede een warmtepomp. Waarvoor wordt de zonneboiler gebruikt?: sanitair warm water Om welk type gebouw gaat het?: rijtjeswoning Waar moet de warmtepomp geïnstalleerd worden?: gebouw in gebruik / afgewerkte kamers Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


CV en verwarming Alkmaar
dinsdag 11 januari 2022

Gasverbruik reduceren

We hebben een groot huis en energieverbruik (ca 19.000 kWh/jaar, ca. 4000m3 gas/jaar). Hebben net zonnepanelen gekocht die in februari geplaatst zullen worden. Nu zijn we geïnteresseerd in opties ons gasverbruik te reduceren. Bieden jullie daarvoor misschien (hybride) warmtepompen en/of zonnecollectoren en zonneboilers aan? We willen graag weten welk systeem voor onze situatie meest geschikt is en wat voor een oplossing jullie zouden adviseren.


CV en verwarming Goirle
dinsdag 04 januari 2022

Installatie zonneboiler

Wij overwegen om een zonneboiler aan te schaffen. Wij willen graag advies hierover. We willen iemand ernaar laten kijken of het in onze situatie goed is. We hebben al 14 jaar een CV ketel die mogelijk aan vervanging toe is.


CV en verwarming Haren
maandag 03 januari 2022

Warmtepomp installeren

Ik zoek een vakman die een warmtepomp kan installeren. Bouwjaar woning 1974 Plat dak met ruimte voor buitenunit (en zonnecollector) Aanwezige zonnepanelen: 3x 250 Wp 12x 370 Wp CV-ketel Intergas Kompakt HR Installatieruimte warmtepomp (en zonneboiler) 0,98x1,16 m2 Glas HR+ 1.3 uniplus 5-15-4 Dakisolatie Rc=2,50 m2K/W Ik zou ook nog graag advies willen krijgen van de vakman naar alle mogelijkheden.


CV en verwarming Hoogland
maandag 20 december 2021

Warmtepomp installeren 300m2

Het is de wens om de warmtepomp in een geïsoleerde loods te plaatsen en middels slangen ook de vloerverwarming van ons huis er op aan te sluiten dit kan eventueel in combinatie met zonnepanelen en een zonneboiler. Er is een mogelijkheid om dit zakelijk of particulier te doen, afhankelijk wat voordeliger is. Het zal gaan om een loods van ongeveer 300m2, deze is al wel goed geïsoleerd. Eventueel daarbij dus ook het huis.


CV en verwarming Aarlanderveen
dinsdag 16 november 2021

Leveren en installeren zonneboiler installatie

Ik zoek een bedrijf wat een zonneboiler installatie kan leveren en installeren. De boiler dient op de begane grond te komen (bijkeuken), de collector op een schuin dak +-35gr ZW georiënteerd. E.e.a. dient uitgerekend te worden op 4 personen en CV ondersteuning. De voorkeur heeft een vacuüm buis collector i.v.m. de hogere temperatuur in de winter (voor de CV). Leidingen kunnen weggewerkt worden in het knieschot op zolder of de koof (overstek). Het schuine dak ligt direct bovenop de begane grond en is goed bereikbaar (bungalow, dus BG en 1e verdieping is zolder)


CV en verwarming Hoek van Holland
dinsdag 16 november 2021

Dak isoleren

Huidige sneldekkers vervangen door geïsoleerde panelen op een 1975 bungalow met tentdak in ongelijke lengte (links met goot op 180cm rechts op 280cm met rechts kajuit en links en zonnepanelen en zonneboiler die verlegd moeten worden. Gaat om een trapezium dak met in totaal 130 m2 ongeveer.


Dakdekken en dakreparaties Appelscha
woensdag 10 november 2021

Zonnepanelen/zonneboiler plaaten

Ik wil zonnepanelen om het elektraverbruik vh net naar 0 te brengen. Daarnaast een oplossing om het gasverbruik te verlagen wat gebruikt wordt voor CV en warm water.


CV en verwarming Venray
maandag 08 november 2021

vervangen groepenkast

Wij gaan binnenkort naar een andere woning, het is een oudere woning en de groepenkast moet vervangen worden. We hebben een kast in gedachten met 3 fase en 12 groepen. als u anders adviseert dan horen we dit graag. De apparaten in huis: 2 grote combimagnetrons, wasdroger en wasmachine, vaatwasser, keramische kookplaat, verder tv, audio apparatuur, er komen zonnepanelen, een zonneboiler, en in de toekomst willen we een laadpaal voor elektrische auto. we willen graag een offerte en de merken die u voert.en binnen welke termijn zoiets gerealiseerd kan worden. We horen het graag van u


Elektra en groepenkast Eindhoven
maandag 18 oktober 2021

Warmtepomp insatelleren 100m2

Wij willen graag een nieuwe warmtepomp laten plaatsen. Er komt vloerverwarming en hier moet hij op aangesloten worden. Er moet ook een zonneboiler op. De oppervlakte van het huis is ongeveer 100m2.


CV en verwarming Lutten
dinsdag 12 oktober 2021

Nieuwe HR CV ketel cw5 +zonneboilers installeren

Wij zijn op zoek naar offertes voor de installatie van een nieuwe CV ketel CW5 met zonneboilers voor onze aangekochte woning waarin een verouderde ketel hangt.


CV en verwarming Vlijmen
maandag 28 juni 2021

Warmtepompboiler installeren

Ik wil graag geïnformeerd worden over het alternatief van mijn huidige HR combi ketel Remeha Tzerra 2014 (werkt overigens nog gewoon goed). Het doel van mij is om de vaste hoge kosten voor mijn gasgebruik terug te dringen. We hebben in onze situatie vloerverwarming op de begane grond, en in de overige vertrekken hangen radiatoren. Ons huis beschikt over zonnepanelen (jaarlijkse opbrengst 4400 kWh) Mij is verteld dat evt. het plaatsen van een boiler (voor warm water en vloerverwarming) een oplossing zou kunnen zijn. Graag verneem ik van u wat de mogelijkheden hierin kunnen zijn. Huidige brandstof voor warmwaterproductie:: gas Waarvoor wil je de zonneboiler gebruiken?: sanitair warm water Om welk type gebouw gaat het?: vrijstaand gebouw Waar moet de warmtepompboiler geplaatst worden?: gebouw in gebruik / afgewerkte kamers Waarvoor wenst u de warmtepompboiler te gebruiken?: sanitair water verwarmen Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


CV en verwarming Venray
maandag 14 juni 2021

Vervangen geiser

Huis bijna gesloopt. Binnenkort zonnepanelen. Heb alleen nog oude geiser voor douchen Huidige brandstof voor warmwaterproductie:: gas Waarvoor wil je de zonneboiler gebruiken?: sanitair warm water Welke werken moeten uitgevoerd worden?: elektrische boiler plaatsen In welk type gebouw moeten de werken uitgevoerd worden?: afgewerkte ruimtes / gebouw in gebruik Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Installatie- en leidingwerk Wierden
maandag 14 juni 2021

Warmtepompboiler aanschaffen en installeren

plaatsing warmtepompboiler of zonneboiler Om welk type gebouw gaat het?: vrijstaand gebouw Waarvoor wenst u de warmtepompboiler te gebruiken?: sanitair water verwarmen Waar moet de warmtepompboiler geplaatst worden?: gebouw in gebruik / afgewerkte kamers Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


CV en verwarming Midwolda
woensdag 09 juni 2021

Warmtepompboiler installeren voor sanitair water

Ik gebruik alleen gas voor warm water en wil daar vanaf (want zonnepanelen). Eenpersoonshuishouden met bad. Een warmtepompboiler, of zonneboiler oid. Het gaat om het verwarmen van sanitair water.


CV en verwarming Luttenberg
dinsdag 25 mei 2021

CV vervangen door warmtepompboiler

Wij willen een 2e CV ketel vervangen door een warmtepomp boiler. Verwarmingsfunctie is grotendeels al vervangen door een elektrische radiator. De wp boiler moet de warm tapwater functie vervangen (douche + kraan). Wij hebben 5 MWh/jaar overcapaciteit op de zonnepanelen, die we hiervoor willen inzetten. Er is geen plaats meer op het dak voor een zonneboiler. De oude CV ketel moet worden verwijderd en afgevoerd. De warmteboiler moet op dezelfde plek als de oude CV ketel geïnstalleerd/


CV en verwarming Helmond
maandag 24 mei 2021

Warmtepomp installeren

We hebben interesse in een warmtepomp. Ik heb al een zonneboiler (voor tabwater en cv ondersteuning) zonnepanelen en een nieuwe HR ketel. Allen eind 2020/begin 2021 geplaatst. Ik zoek vooral koeling in de zomer op een milieuvriendelijke manier.


CV en verwarming Zoetermeer
dinsdag 11 mei 2021

Warmtepompboiler

Warmtepomp boiler kan naast de cv ketel staan op de 2e verdieping. We zijn ook in het bezit van een zonneboiler met een vat van 500 liter. Om welk type gebouw gaat het?: 2-onder-1 kap Waarvoor wenst u de warmtepompboiler te gebruiken?: sanitair water verwarmen Waar moet de warmtepompboiler geplaatst worden?: gebouw in gebruik / afgewerkte kamers Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


CV en verwarming Wapenveld
zondag 25 april 2021

Huis renovatie

We hebben net een huis gekocht en zoeken een aannemer die voor ons het volgende wil doen: 150m2 stucen, 70m2 vloerverwarming plaatsen + tegelen (1ste, 2de verdieping), badkamer verbouwen > nieuwe douche, wc, gootsteen + tegelen (3m2), wc paar meter verplaatsen naar hal + verbouwen (trapkast doortrekken ivm plaatsing zonneboiler > dit doen wij) + verbouwen > nieuwe wc, gootsteen + tegelen (1,5m2), kozijnen vervangen (8 kozijnen, 2de verdieping), serre + schuipui plaatsen Meer info en foto's: https://www.funda.nl/koop/purmerend/huis-41374240-schiestraat-16/ En hierbij mijn planning, vriendelijke verzoek deze niet verder te delen. Indien nodig kan ik deze in Excel formaat delen. https://docs.google.com/spreadsheets/d/1IfYf-AkU0f-_zw7Cem_BA74UIuL6qvHBirK3cpQgwtg/edit#gid=1991350777


Renovatie Amsterdam
donderdag 08 april 2021

Warmtepomp boiler en zonnecollectoren plaatsen

plaatsen van zonnecollectoren met hygienevat en warmtepompboiler Om welk type gebouw gaat het?: rijwoning Waar moet de warmtepomp geïnstalleerd worden?: gebouw in gebruik / afgewerkte kamers Waarvoor wil je de zonneboiler gebruiken?: sanitair warm water Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


CV en verwarming Zoetermeer
maandag 22 maart 2021

Groene daken aanleggen

Het betreft 2 platte daken van een woonhuis uit 2014 waar ik een groendak op wil laten leggen: Op het huis zelf; op circa 9 meter hoogte; met nog eens 1,5 m hoog muurtje er om heen (lijkt dus op een soort van toren); 5,7 bij 9,4 meter; bitumen; er staan 9 zonnepanelen en 2 zonneboilers op, inclusief de bijbehorende kabels en buizen. Op aanbouw; op circa 3 meter hoogte; 6,6 bij 6,4 meter; nu bitumen met grind. Graag een aparte opgave voor de twee daken.


Dakdekken en dakreparaties Deventer
maandag 15 maart 2021

Warmtepomp installeren en zonnepanelen

We willen onze bestaande geiser vervangen en daarvoor een zonneboilerwarmtepomp of een warmtepomp boiler. Deze willen we dan in combinatie met 1 of 2 zonnepanelen.


CV en verwarming Alkmaar
maandag 08 maart 2021

Warmtepomp installeren

Ik heb een huis uit 1987 ( Rijswijk) wat redelijk tot goed is geïsoleerd. Advies zou zijn alleen de vloer iets bij te isoleren ivm vloerverwarming. Wij hebben een Bosch HR ketel uit 2013/2014 ergens en een Solesta Zonneboiler. Tevens hebben wij 10 panelen op het dak liggen. Wij willen graag advies over welke mogelijkheden er zijn mbt een warmtepomp. Wat is wijsheid is onze situatie, wat kan wel en wat kan niet. En het belangrijkste is het ook slim om te doen. Er kan van alles geïnstalleerd worden maar het moet wel nut hebben dat vinden wij belangrijk. Zelf zaten wij te denken aan een hybryde oplossing want van het gas af zal wel lastig worden denk ik. Er is binnen ruimte voor een apparaat ongeveer even groot of iets groter als een ketel, geen plek voor een extra boiler! Gezinssamenstelling bestaat uit 4 personen. Alvast dank voor het advies


CV en verwarming Rijswijk
zaterdag 06 maart 2021

Onderhoud aan zonneboiler

Bij aanschaf van de woning zat er al een bestaande zonneboiler. Geen idee uit welk jaar en of hij het nog doet zoals de bedoeling is. Vandaar graag de check up.


CV en verwarming Culemborg
dinsdag 02 maart 2021

Aanleggen zonneboiler, warmtepomp en zonnepanelen

Ik wil op de eerste verdieping van mijn woning (rijtjeshuis) een zonneboiler en een warmtepomp laten plaatsen. Op de benedenverdieping wil ik ook een warmtepomp laten plaatsen. Ook wil ik eventueel airconditioning of vloerverwarming laten leggen. Het betreft 140 m². Op dit moment ligt er een volledig afgewerkte betonvloer. Naast deze werkzaamheden wil ik zonnepanelen laten plaatsen. Het dak is een hellend dak en betreft ongeveer 25 m².


CV en verwarming Rhenen
maandag 01 maart 2021

Controleren zonneboiler

Graag iemand die weet hoe het systeem van een zonneboiler Agro uit 1998 werkt en deze volledig kan doorlopen op functionatliteit gezien wij het idee hebben dat deze zijn werk niet meer optimaal verricht. Temperatuurmeter schommelt enorm. Ligt het aan de panelen, het systeem of de boiler zelf?


CV en verwarming Amersfoort
woensdag 24 februari 2021

Warmtepomp installeren

Ik heb gisteren een onderhoudsbeurt gehad aan mijn cv-ketel en de onderhoudspersoon zei dat ik mijn cv-ketel moet vervangen omdat deze nu oud is. Terwijl ik op internet aan het zoeken was, kwam ik uw website tegen en vond ik informatie over cv-ketel. Afgelopen oktober 2020 heb ik ook spouwmuurisolatie gedaan, dus ik zat te denken, terwijl ik mijn cv-ketel vervang is er dan alles waar ik voor kan gaan, dat zou mijn cv-ketel vervangen en ook kan ik in aanmerking komen voor de subsidie. Zoals zonneboilers of warmtepompen of zoiets. Ofcouse ben ik op zoek naar economisch advies, aangezien ik een vervanger nodig heb, ga dan voor een oplossing waarbij ik in aanmerking kan komen voor subsidie. Als u mij een oplossing kunt geven om dit te bereiken, zou het geweldig zijn en kan ik doorgaan met een goed bod van u. Bedankt.


CV en verwarming Leidschendam
woensdag 17 februari 2021

CV ketel vervangen

Bestaande nefit ketel (welke op de vliering onder het pannendak staat) vervangen voor condensatieketel met doorstoom warmwater voorziening. Naast huidige cv-ketel staat de zonneboiler welke warmwater levert aan deze ketel.


CV en verwarming Heesch
dinsdag 02 februari 2021

Het reinigen van een pannendak

Ik wil graag mijn dak laten reinigen. Het betreft een dak van meer dan 100 m2 met zowel een zonneboiler als panelen. Dit mag wel blijven zitten, maar dient ook gereinigd te worden.


Dakdekken en dakreparaties Gasselte
donderdag 28 januari 2021

Aanbouw plaatsen

Wij willen onze woning levensloopbestendig maken door een houtskelet aanbouw met slaapkamer + badkamer (inloopdouche en wastafel). Met een zelfstandige warmwater en verwarmingsinstallatie: zonneboiler/warmtepomp. Totaal ongeveer 25 m2. Sleutelklaar.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Weert
Offertes aanvragen