Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Een zonneboiler als verwarming

Zonneboiler

Je huis en je water verwarmen met de warmte van de zon? Dat kan met de zonneboiler! Wat het precies inhoudt en waar je rekening mee moet houden, vind je hieronder.

Ben je opzoek naar een milieuvriendelijke manier om je water te verwarmen? Met een zonneboiler verwarm je water met behulp van de zon. Bij de installatie van een zonneboiler komt het een en ander kijken. De verwarmingsspecialisten bij Casius kunnen je hierbij helpen en advies geven. Wil je daarnaast ook zonnepanelen installeren? Of een warmtepomp? Ook daar helpen de vakmannen via Casius je graag bij.

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt. 

Weet je al zeker dat je een zonneboiler wilt laten installeren? Wil je graag dat een verwarmingsspecialist bij je langs komt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in!

Zonneboiler kosten

De prijs van een zonneboiler hangt af van de situatie. Om voor jezelf een idee te krijgen met welke prijzen je rekening moet houden, hebben we hieronder een overzicht gemaakt van de gemiddelde prijzen van verschillende soorten zonneboilers.

Let op: de verwarmingsspecialisten via Casius bepalen zelf hun tarieven, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Soort zonneboiler Gemiddelde prijs Jaarlijkse besparing in m³ gas Jaarlijke besparing (1 m³ = €0,65)
1 collector, boiler 100 liter €2.200 100 €65
2 collectoren, boiler 100 liter €3.000 135 €85
2 collectoren, boiler 200 liter €3.500 185 €120
3 collectoren, boiler 300 liter €5.000 285 €185

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Zonneboiler installeren

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Wat is een zonneboiler?

Een zonneboiler verwarmt het water dat door buizen stroomt met de warmte van de zon. Het warme water wordt opgeslagen in een groot vat en wanneer het nodig is stroomt het uit het vat naar de cv-ketel. Als het water niet warm genoeg is, dan warmt de cv-ketel het water verder op.

Een zonneboiler bestaat uit 3 belangrijke onderdelen: de zonnecollector, het voorraadvat en de naverwarmer.

Zonnecollector

Een zonnecollector is een plaat met een buizensysteem erin, die de warmte van de zon opvangt en afgeeft aan het water in het voorraadvat. De zonnecollector wordt geplaatst op het dak en heb je in verschillende maten. De gemiddelde afmeting ligt tussen de 2 en 6 m² groot, en dit kan de prijs van de zonneboiler beïnvloeden.

Voorraadvat

Het voorraadvat wordt ook wel de boiler genoemd. Deze is gevuld met leidingwater dat de zonnecollector opwarmt. De grootte van de boiler heeft invloed op de prijs. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een boiler van 80 liter, of voor een grotere van 300 liter. Die keuze is afhankelijk van je behoefte aan water. Je kan ervan uitgaan dat je ongeveer 50 liter per persoon nodig hebt, dus een groot huishouden heeft een grote boiler nodig. Ben je met 4 personen? Dan kan je het beste kiezen voor een voorraadvat van 200 liter.

Naverwarmer

Een naverwarmer verwarmt het water tot de gewenste temperatuur, als het water in de zonneboiler nog niet warm genoeg is. Zo ben je niet afhankelijk van warmte die de zon al dan niet afgeeft. In veel gevallen kun je de huidige cv-ketel als naverwarmer gebruiken, mits deze hier natuurlijk geschikt voor is. Dit kan je zien aan het Gaskeur NZ-label (Naverwarming Zonneboiler) dat op je cv-ketel zit, als deze er geschikt voor is.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Subsidie?

Om de prijs van een zonneboiler nog meer te drukken, kun je kijken naar de mogelijkheden voor een subsidie. Op dit moment zijn er geen landelijke subsidieregelingen actief voor de aanschaf van zonneboilers, maar het kan zo zijn dat jouw gemeente wel een subsidie verstrekt. Om te zien of er een subsidieregeling actief is in jouw gemeente kun je de Energiesubsidiewijzer raadplegen.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor een zonneboiler

dinsdag 15 november 2022

Elektrische boilers plaatsen

Voor 1-persoons huishouden gezocht (douche en wastafelkraan); 50 liter boiler met anti-kalk en elec.magn.anode. Evt.zonnepanelen/zonneboiler ready. Er zijn 2 boilers benodigd. Ook een voor een andere locatie dichtbij.


CV en verwarming Enschede
maandag 14 november 2022

Stroom, CV en zonneboiler plaatsen

Wegens het laten afwezen van onze installateur, zoeken wij met spoed iemand die de stroom, cv en zonneboiler plaatsing af kan maken. Het zijn allemaal restantpunten, maar zonder dat kan er niets afgemaakt worden in huis.


CV en verwarming Noordbergum
maandag 07 november 2022

2 panelen en zonneboiler verwijderen

2 warmwater panelen en de zonneboiler (inclusief alle aansluitingen) dienen verwijderd te worden. Daarna wel alles graag netjes afwerken. De klus kan per direct uitgevoerd worden, uiterlijk maart 2023.


CV en verwarming Oegstgeest
maandag 07 november 2022

Boiler plaatsen

Zoek een vakman voor het plaatsen van een zonneboiler van 80 ltr. graag wat advies en info.


Installatie- en leidingwerk Ouddorp
donderdag 03 november 2022

Zonneboiler verwijderen tbv nieuwe zonnepanelen

I.v.m. de aanleg van nieuwe zonnepanelen, willen we graag onze zonneboiler laten verwijderen.


CV en verwarming Venlo
woensdag 26 oktober 2022

Demontage zonneboiler en bijbehorende zonnepaneel

De bestaande zonneboiler alsmede het bijbehorende paneel op het platte dak dient verwijderd te worden. Ik zoek een partij die mij hiervoor een offerte kan bieden.


Dakdekken en dakreparaties Apeldoorn
vrijdag 21 oktober 2022

Grote klus: woning verduurzamen + plaatsen bijgebouw

Eigenlijk ben ik op zoek naar een aannemer voor 2 projecten. Omschrijving project 1: Graag zou ik mijn huis willen verduurzamen op de plekken waar dat nog kan, dan denk ik aan het (beter) isoleren, zonneboiler, gevel opnieuw voegen, beneden kozijnen vervangen met trippel glas. Omschrijving project 2: In de achtertuin wil ik graag een bijgebouw wat gebruikt kan worden voor een gastenverblijf. In dit bijgebouw wil ik ook graag opslagruimte voor de fietsen en gereedschap en een overkapt buiten zitgedeelte. De grote van het totale bijgebouw zou rond de 9 x 4,5 = 40,5 m2 worden. Dit gebouw wil ik graag zo duurzaam mogelijk gebouwd hebben. Elektra is al aanwezig op de plek waar het gebouw moet komen te staan en waterleiding heb ik al naar de tuin doorgetrokken en zal niet lastig zijn om door te trekken. Dit is vergunningsvrij. Ik wil een traditioneel gemetselde afwerking met kunststof kozijnen. Oplevering in overleg.


Verbouwing Zwanenburg
vrijdag 21 oktober 2022

Zonnepanelen zonneboiler en warmtepomp plaatsen

Ik zoek een oplossing op maat voor ons pand bestaande uit twee wooneenheden en totale opp van 200m2. De wens is minimaal gebruik van gas en elektra. Zonnepanelen, zonneboiler en warmtepomp plaatsen liggen voor de hand, maar graag passend bij deze woning. Dus graag weer een passend advies, offerte en uitvoering vd klus.


CV en verwarming Nijmegen
dinsdag 18 oktober 2022

Zonneboiler plaatsen + 2 dakpanelen

Het plaatsen van een zon boiler systeem met 2 opbouw dakpanelen schuin dak en een boiler naast calenta op zolder. bij voorkeur remaSol 150SE met 2 DB200 collectoren


CV en verwarming Berkel-Enschot
donderdag 13 oktober 2022

Zonneboiler onderhoud

Onderhoud zonneboiler, mogelijk defect: lijkt of water niet gebruikt wordt. Teller op display staat op 68 maar na drie douchen beurten nog steeds op 66-68.


CV en verwarming Krimpen aan den IJssel
woensdag 12 oktober 2022

Zonneboiler plaatsen

Ik zoek een bedrijf die mij van informatie kan voorzien en indien een boiler rendabel is alles kan plaatsen en installeren.


CV en verwarming Haren
dinsdag 11 oktober 2022

Zonneboiler onderhoud

Ik wil graag service beurt controle voor mijn zonneboiler. Hij is al ongeveer 2 jaar in gebruik en hij maakt aardig wat lawaai. We denken dus dat er even wat aan gedaan moet worden.


CV en verwarming Vries
maandag 10 oktober 2022

Zonneboiler plaatsen met bijhorend paneel.

Ik wil graag een zonneboiler plaatjes met bijbehorend paneel plaatsen. We hebben 16 zonnepanelen, willen met de zonneboiler het warm water regelen en met stroom vd zonnepanelen het water kunnen bijverwarmen.


CV en verwarming Etten-Leur
maandag 10 oktober 2022

Zonneboiler plaatsen

Zoek een vakman die een zonneboiler kan plaatsen, bekijk graag nog de mogelijkheden met de vakman.


CV en verwarming Alkmaar
maandag 10 oktober 2022

Kapotte cv vervangen

Vervangen van het cv deel van een Daalderop combinatie zonneboiler/cv. Cv gedeelte is kapot volgens onze cv onderhoudsman kun je volstaan met het vervangen het cv gedeelte want de zonneboiler werkt goed. Hij doet dit niet helaas


CV en verwarming Tiel
maandag 10 oktober 2022

Zonneboiler plaatsen (150L)

Ik ben op zoek naar een installateur die mij een offerte kan bieden voor het plaatsen van zonneboiler. Ik dacht aan een 150L. Graag ontvang ik eerst informatie en advies.


CV en verwarming Heerenveen
maandag 10 oktober 2022

Zonneboiler installeren

We hebben reeds 9 zonnepanelen en willen daarnaast graag een zonneboiler voor het verwarmen van het tapwater en evt verwarming. Mogelijk zelfs een hybride warmtepomp maar dat ligt aan de combinatie kosten-opbrengst-mogelijkheden op het dak. het dak is oost-west gepositioneerd. We zaten te denken aan een zonneboiler van 120 liter. Maar ik word graag verder geïnformeerd over de mogelijkheden


CV en verwarming Amstelveen
maandag 10 oktober 2022

Zonneboiler plaatsen

Ik wil graag een zonneboiler die geschikt is in combinatie met de cv ketel. Wij krijgen binnenkort een nieuwe cv ketel geplaats die geschikt is in combinatie met een zonneboiler. Graag willen we hierom dit combineren. Waarvoor wil je de zonneboiler gebruiken?: Verwarmen van water Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


CV en verwarming Ede
maandag 10 oktober 2022

Zonneboiler plaatsen

Er hangt nu een agpo 100 liter zonneboiler incl. 2 collectoren. De boiler moet vervangen worden, dus demontage van de oude en montage van de nieuwe. Het is mij niet bekend of een nieuw te leveren boiler op de oude collectoren aangesloten kunnen worden, dan zouden deze ook verwijderd moeten worden en vernieuwd


CV en verwarming Dronten
maandag 10 oktober 2022

Zonneboiler plaatsen

Ik wil een zonneboiler plaatsen Waarvoor wil je de zonneboiler gebruiken?: Verwarmen van water, Verwarmen van water & verwarmen van mijn woning Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


CV en verwarming Wapserveen
maandag 10 oktober 2022

Zonneboiler plaatsen

Plaatsen 100 liter aansluiten op bestaand waternet. We hebben een een huishouden van 2 personen.


CV en verwarming Gorssel
maandag 10 oktober 2022

Zonneboiler plaatsen

Ik zoek een installateur voor de plaatsing en installatie van een zonneboiler. Er is eerder dit jaar een nieuwe cv ketel geplaatst (ATAG). De zonneboiler is voor het tapwater en verwarming. Huishouden van 3 personen.


CV en verwarming Spijkenisse
maandag 10 oktober 2022

Zonneboiler plaatsen

Zoek een vakman die een zonneboiler kan plaatsen, bekijk graag met de vakman naar alle mogelijkheden.


CV en verwarming Valthe
maandag 10 oktober 2022

Advies/offerte voor het plaatsen van een zonneboiler

Ons huis is reeds voorzien van 19 zonnepanelen, er is nog plaats voor zonneboiler panelen. Nu las ik ook dat deze gebruikt kunnen worden voor verwarming van de cv. Graag advies over deze vorm van warm water en cv opwekking. Graag wat info om mijzelf in deze materie te kunnen verdiepen.


CV en verwarming Goirle
donderdag 06 oktober 2022

Zonneboiler onderhoud en reparatie

Ik wil graag mijn zonneboiler laten repareren. Wellicht Glycol vernieuwen ?? Gaat om een zonnecollector/boiler van Nefit Naar welke diensten ben je op zoek?: Zonneboiler reparatie en onderhoud Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


CV en verwarming Abbenbroek
donderdag 06 oktober 2022

Zonneboiler + zonnepanelen plaatsen

Ik zoek een specialist die bij mij zonnepanelen met zonneboiler kan plaatsen. Ik heb een plat en schuin dak, graag hier advies over op welk dak de zonnepanelen moeten komen.


CV en verwarming Velden
woensdag 05 oktober 2022

Installatie en aanschaffen zonneboiler.

Ik wil graag een zonneboiler voor 2 persoons huishouden. Plaatsing mogelijk zowel op plat als schuin dak. CV ketel is geschikt om zonneboiler op aan te sluiten.


CV en verwarming Dordrecht
dinsdag 04 oktober 2022

Installatie zonneboiler (~50L)

Ik wil een graag een boiler met zonnecollectoren (zonneboiler) voor het warme water in de badkamer en de keuken. We zijn met zijn 2en, dus ik denk een inhoud van ongeveer 50L. Verwarmen doe ik met een airco. Cv ketel gaat er dan uit.


Installatie- en leidingwerk Nieuwleusen
dinsdag 04 oktober 2022

Zonneboiler plaatsen

Wij zijn geïnteresseerd in een slimme boiler. Gezin 5 personen. Eventueel in combinatie met collectoren, maar kan misschien ook met stroom van de pv panelen. We laten ons graag adviseren.


Installatie- en leidingwerk Assen
maandag 03 oktober 2022

Zonneboiler onderhoud/eventueel vervanging

Ik wil graag een zonneboiler laten plaatsen. Ik heb er al een maar ik weet niet goed of die nog werkt. We willen nu dus de cv ketel vervangen, maar daarvoor zouden we ook graag het zonneboiler systeem goed afstellen/ instellen, zodat alles goed op elkaar aansluit. Ook willen we vanaf nu een onderhoudscontract afsluiten zodat de zonneboiler goed blijft functioneren. Naar welke diensten ben je op zoek?: Zonneboiler reparatie en onderhoud Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


CV en verwarming Amsterdam
Offertes aanvragen