Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Een zonneboiler als verwarming

Zonneboiler

Je huis en je water verwarmen met de warmte van de zon? Dat kan met de zonneboiler! Wat het precies inhoudt en waar je rekening mee moet houden, vind je hieronder.

Ben je opzoek naar een milieuvriendelijke manier om je water te verwarmen? Met een zonneboiler verwarm je water met behulp van de zon. Bij de installatie van een zonneboiler komt het een en ander kijken. De verwarmingsspecialisten bij Casius kunnen je hierbij helpen en advies geven. Wil je daarnaast ook zonnepanelen installeren? Of een warmtepomp? Ook daar helpen de vakmannen via Casius je graag bij.

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt. 

Weet je al zeker dat je een zonneboiler wilt laten installeren? Wil je graag dat een verwarmingsspecialist bij je langs komt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in!

Zonneboiler kosten

De prijs van een zonneboiler hangt af van de situatie. Om voor jezelf een idee te krijgen met welke prijzen je rekening moet houden, hebben we hieronder een overzicht gemaakt van de gemiddelde prijzen van verschillende soorten zonneboilers.

Let op: de verwarmingsspecialisten via Casius bepalen zelf hun tarieven, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Soort zonneboiler Gemiddelde prijs Jaarlijkse besparing in m³ gas Jaarlijke besparing (1 m³ = €0,65)
1 collector, boiler 100 liter €2.200 100 €65
2 collectoren, boiler 100 liter €3.000 135 €85
2 collectoren, boiler 200 liter €3.500 185 €120
3 collectoren, boiler 300 liter €5.000 285 €185

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Zonneboiler Installeren

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Wat is een zonneboiler?

Een zonneboiler verwarmt het water dat door buizen stroomt met de warmte van de zon. Het warme water wordt opgeslagen in een groot vat en wanneer het nodig is stroomt het uit het vat naar de cv-ketel. Als het water niet warm genoeg is, dan warmt de cv-ketel het water verder op.

Een zonneboiler bestaat uit 3 belangrijke onderdelen: de zonnecollector, het voorraadvat en de naverwarmer.

Zonnecollector

Een zonnecollector is een plaat met een buizensysteem erin, die de warmte van de zon opvangt en afgeeft aan het water in het voorraadvat. De zonnecollector wordt geplaatst op het dak en heb je in verschillende maten. De gemiddelde afmeting ligt tussen de 2 en 6 m² groot, en dit kan de prijs van de zonneboiler beïnvloeden.

Voorraadvat

Het voorraadvat wordt ook wel de boiler genoemd. Deze is gevuld met leidingwater dat de zonnecollector opwarmt. De grootte van de boiler heeft invloed op de prijs. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een boiler van 80 liter, of voor een grotere van 300 liter. Die keuze is afhankelijk van je behoefte aan water. Je kan ervan uitgaan dat je ongeveer 50 liter per persoon nodig hebt, dus een groot huishouden heeft een grote boiler nodig. Ben je met 4 personen? Dan kan je het beste kiezen voor een voorraadvat van 200 liter.

Naverwarmer

Een naverwarmer verwarmt het water tot de gewenste temperatuur, als het water in de zonneboiler nog niet warm genoeg is. Zo ben je niet afhankelijk van warmte die de zon al dan niet afgeeft. In veel gevallen kun je de huidige cv-ketel als naverwarmer gebruiken, mits deze hier natuurlijk geschikt voor is. Dit kan je zien aan het Gaskeur NZ-label (Naverwarming Zonneboiler) dat op je cv-ketel zit, als deze er geschikt voor is.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Subsidie?

Om de prijs van een zonneboiler nog meer te drukken, kun je kijken naar de mogelijkheden voor een subsidie. Op dit moment zijn er geen landelijke subsidieregelingen actief voor de aanschaf van zonneboilers, maar het kan zo zijn dat jouw gemeente wel een subsidie verstrekt. Om te zien of er een subsidieregeling actief is in jouw gemeente kun je de Energiesubsidiewijzer raadplegen.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor een zonneboiler

dinsdag 21 juni 2022

Zonneboiler aanschaffen en plaatsen

Zoek een vakman voor het plaatsen en aanschaffen van een zonneboiler van 200 liter. Graag wat advies en info.


CV en verwarming Hoofddorp
maandag 20 juni 2022

Plaatsing hybride warmtepomp (lucht-lucht)

Ik wil graag een hybride warmtepomp installeren (lucht-lucht). Ik ben op zoek naar een erkend vakman die deze klus kan uitvoeren. Systeem moet worden aangesloten op bestaande cv + vloerverwarmingsinstallatie. Installatie in en op aanbouw met plat dak dus deze is makkelijk bereikbaar. Ik wil ook weten of het mogelijk is om nog een zonneboiler te koppelen.


CV en verwarming Drachten
zondag 19 juni 2022

Uitbreiden groepen/extra aardlekschakelaars

Huis uit 2005 gekocht, tijdens bouwtechnische keuring kwamen wij erachter dat er teveel groepen per aardlekschakelaar zijn (niet conform Bouwbesluit). Waarschijnlijk omdat in 2020 de zonnepanelen op dezelfde groep als wasmachine/droger zijn gezet. We willen graag het aantal groepen per aardlekschakelaar weer conform de regels en tevens ruimte hebben voor minimaal twee extra groepen (voor toekomstige warmtepomp & zonneboiler).


Elektra en groepenkast Abcoude
vrijdag 17 juni 2022

Waterontharder onderhouden of repareren

We hebben een waterontharder van Waterontharding Oost-Nederland (model iq soft) maar deze werkt totaal niet. Deze zat reeds in onze woning en ik weet niet wat er mis mee is. De ontharder is geplaatst in de ruimte bij de cv ketel en zonneboiler boven. We weten niet of die dus ook zou moeten werken voor de gehele woning. We hebben de laatste tijd zeer veel kalk aanslag in de badkamer en toiletten dus er is in ieder geval iets mis. We zijn er over aan het nadenken om de ontharder te laten vervangen mits dat dan ook voor de gehele woning werkt. (Als de huidige ontharder niet aan deze eis voldoet tenminste)


Installatie- en leidingwerk Enschede
maandag 13 juni 2022

Warmtepomp installeren (lucht-lucht)

Zoek een vakman voor het plaatsen van een warmtepomp. Wil de stookkosten verlagen. We hebben zonnepanelen en een zonneboiler Graag wat advies en info.


CV en verwarming Sint Michielsgestel
dinsdag 07 juni 2022

Warmtepomp installeren

Hoekhuis, met carport 1975. C.V ketel Intergas Kombi /Kompakt .HRE 36/30 Cw 5 is van juni 2011. werkt samen met Daikin. (WTW) ? Mechanisch ventilatiesysteem, keuken, douche , toilet, met ventilator box Itho Daalderop Type CHE-S-ECO mogelijk voor (Ventilatie Luchtwater/waterwarmtepomp). Dak voorzien van 12 zonnepanelen 370Wp x12 = 4.440Wp. Nog plaats voor 2 collectoren, zonneboiler.(Warm tapwater voorziening)? Vloerverwarming uit 1992 in gefreesd, kuststof leiding met Flevo beton Isolatie. Woon kamer voorzien van plafond aansluiting , open haard (nooit gebruikt). Misschien aansluit kanaal voor toevoer aansluiting ventilatiewarmte terugwinsysteem.? Is van gas los mogelijk? Of alle radiatoren er uit, en alleen op vloerverwarming, boven Lucht/lucht systeem. Nog elektrisch koken, Ramen beneden dubbel glas, houten kozijnen, 200x153cm en achter schuifdeur 148x153 cm raam 304x153 cm. Vervangen met HR+++ Kunststof. Ben76 jaar, graag advies


CV en verwarming Maarssen
maandag 06 juni 2022

Zonneboiler, HT warmtepomp en zonnepanelen installeren

Mijn gehele woning moet verduurzaamd worden en het liefst gasloos. Ik zoek naar een zonneboiler systeem aangevuld met een HT warmtepomp en voldoende zonnepanelen om een zo veel mogelijk zelf te laten draaien.


CV en verwarming Hoofddorp
donderdag 02 juni 2022

Zonneboiler plaatsen

Ik zoek een specialist die een zonneboiler kan plaatsen, op mijn pannendak of op mijn platte dak, wat beter uitkomt. Het gaat om een eenpersoonshuishouden in Haarlem.


CV en verwarming Haarlem
dinsdag 31 mei 2022

Elektrische boiler of zonneboiler installeren

Ik zoek een vakman voor advies en montage van een elektrische boiler (eventueel met warmtewisselaar en aansluiting van bestaande leidingen) of een zonneboiler. Het zou fijn zijn als de vakman even langskomt.


CV en verwarming Ens
maandag 30 mei 2022

Woning voorzien van zonnepanelen

Ik zou ons huis willen verduurzamen en zowel de elektriciteit als de gasrekening willen reduceren. Wij verbruiken momenteel vrij veel gas (2000 m3 per jaar), de gasrekening draagt het meest bij aan de energierekening. Echter, met oog op de toekomst zou ik ook graag zonnepanelen willen. Ik ben geïnteresseerd in zowel zonnepanelen als een zonneboiler.


CV en verwarming Groningen
maandag 30 mei 2022

CV ketel vervangen

Wij hebben een agpo cv uit 1998 en willen deze vervangen voor een nieuwe hr cv voorbereid op toekomst ander gasbrandstof EN daarnaast een horizontale zonneboiler ( 3 a 4 personen) achter de schuine wand geplaatst welke middels zonnecollectoren opgewarmd kan worden en in winter evt over kan op elektrisch voorverwarmen als er weinig tot geen zon is. Kunnen jullie zowel de cv vervangen en plaatsen van een boiler als gewenst? En evt adviseren als het anders beter kan. ( budget staat al klaar, dus opdracht kan snel gegeven worden)


CV en verwarming Nijkerk
zaterdag 28 mei 2022

Zonneboiler installeren

Zonneboiler installeren, 4 persoons huishouden, dakkapel op het zuiden


CV en verwarming Etten-Leur
maandag 23 mei 2022

Installatiewerkzaamheden

Ik zou graag met jou in contact komen voor een aantal loodgieters werkzaamheden in ons nieuwe huis in Heerhugowaard waar wij 31 mei de sleutel krijgen. Ben jij de eerste dagen van juni beschikbaar en heb je interesse? Het gaat om de volgende werkzaamheden: * Verplaatsen toilet en wastafel badkamer met het nodige leidingwerk * Verplaatsen reservoir toilet beneden * Verwijderen cv ketel, radiatoren en leidingwerk en dichtmaken ltv en lav * Verwijderen zonneboiler van zolder en van dak * Installeren warmtepompboiler met ltv en lav * Nog verdere kleine installatie werkzaamheden Hoor graag van je. Groeten Brenda


Installatie- en leidingwerk Heerhugowaard
maandag 23 mei 2022

Zonneboiler + warmtepomp plaatsen

Ik zoek een vakman voor het plaatsen van een zonneboiler en een warmtepomp, daarbij indien noodzakelijk ook het vervangen van de radiatoren, dan wel het installeren van een vloerverwarming, nagaan of huidige zonnepanelen toereikend zijn of dat we daar buispanelen nog bij moeten plaatsen voor de zonneboiler. adviseren v.w.b. de duur van de werkzaamheden, levertijd, etc


CV en verwarming Nieuw Lekkerland
maandag 23 mei 2022

Warmtepomp/zonneboiler en zonnepanelen realiseren

Om onze woning te verduurzamen willen we een combinatie van dingen laten uitvoeren. Momenteel zijn we aangesloten op het netwerk van de stadsverwarming en willen daar vanaf. We willen het liefst een combinatie van zonnepanelen en zonneboiler voor de opwekking van energie en warm water. Daarnaast moet er voldoende capaciteit zijn qua warm water. De verwarmingscapaciteit moet voldoende zijn om vloerverwarming aan te kunnen in de toekomst. We willen ons graag laten voorlichten over wat de opties zijn voor onze woning.


CV en verwarming Tilburg
donderdag 19 mei 2022

Zonneboiler

Ik zoek naar een bedrijf voor een zonneboiler monteren in Helmond. Offerte plus montage.


CV en verwarming Helmond
woensdag 18 mei 2022

Zonnepanelen installeren

Wij willen graag zonnepanelen wellicht gecombineerd met een warmtepomp en/of airco's. (Evt zonneboiler). Graag horen we eerst advies voordat het geplaatst kan worden. Wij hebben een plat dak hiervoor.


CV en verwarming Amsterdam Zuidoost
maandag 16 mei 2022

Warmtepomp installeren

We willen graag van het gas af en weer een warmtepomp. We hebben al zonnepanelen en een zonneboiler, welke warmtepomp past daar bij?


CV en verwarming Dokkum
donderdag 05 mei 2022

Zonneboiler of electrische cv ketel.

ik twijfel over een zonneboiler of electrische cv ketel. Willen 100% van het gas af. Reeds in bezit van zonnepanelen. We willen geheel van het gas af we gebruiken het alleen om te douchen.


CV en verwarming Almere
donderdag 05 mei 2022

Warmtepomp installeren

We willen advies in een deugdelijke vervanger voor de huidige oude boiler. Met een elektrische auto, thuiskantoor en 2 volwassen kinderen verbruiken we momenteel tussen de 5000 en 6000 kWh. Afhankelijk vd warmtepomp of zonneboiler zal dit hoger worden. Ivm met zonnepanelen wil ik weten wat de beste mogelijkheden zijn.


CV en verwarming Nederweert
woensdag 04 mei 2022

Zonneboiler en elektrische warmtepomp installeren

Wij hebben reeds 11 zonnepanelen op platte dak. NU willen we 100% van gas af. En daarom een zonneboiler die gekopppeld is aan een elektrische cv ketel.


CV en verwarming Almere
dinsdag 03 mei 2022

Zonneboiler Plaatsen

Ik zoek een specialist die ons kan helpen met het plaatsen van een zonneboiler op een plat dak van onze hockeyvereniging. Ik zou graag nog met de specialist kijken naar de mogelijkheden.


CV en verwarming Groningen
woensdag 27 april 2022

Cv-ketel vervangen

Vervangen van de oude Hr ketel voor nieuwe Hr- ketel i.c.m. zonneboiler. Graag wat advies en info.


CV en verwarming Zuidhorn
maandag 25 april 2022

Zonneboiler plaatsen

Informatie over zonneboiler en offerte voor plaatsen van zonneboiler (3 panelen en 200 liter) maar is op vlieringzolder, verstevigde houtenvloer, maar maximale hoogte is 1.40m puntdak. Er hangt net een nieuwe HR Nefit ketel


CV en verwarming Prinsenbeek
maandag 25 april 2022

Warmtepompboiler/zonneboiler installeren

Ik zoek een vakman die een warmtepompboiler of een zonneboiler kan installeren. Ik zou graag met de vakman willen kijken welke beter is voor mijn situatie. Om welk type gebouw gaat het?: vrijstaand gebouw Waar moet de warmtepompboiler geplaatst worden?: gebouw in gebruik / afgewerkte kamers Waarvoor wenst u de warmtepompboiler te gebruiken?: sanitair water verwarmen Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


CV en verwarming Wijchen
woensdag 20 april 2022

7 zonnepanelen installeren

Ik zoek een vakman die voor mij 7 zonnepanelen kan installeren en kan aansluiten op een andere fase dan mijn eerste aanschaf solarwatt zonnepanelen. Ik ben ook erg benieuwd naar de mogelijkheden om de zonnepanelen van warmte te voorzien voor warm water via een zonneboiler.


CV en verwarming Vogelenzang
zaterdag 09 april 2022

Zonneboiler leveren en plaatsen.

Ik zoek een bedrijf wat een zonneboiler voor 3 personen kan leveren en plaatsen en de kosten hiervan zonder subsidie en met subsidie.


CV en verwarming Veenendaal
maandag 04 april 2022

Vloerverwarming installeren (~50m2)

Ik zoek een vakman voor het aanleggen vloerverwarming over de hele begane grond, dat is ongeveer 50m2. Hiervoor zullen wel de vloer en radiatoren verwijderd moeten worden. Er is tevens een zonneboiler aanwezig naast de cv ketel. De vraag is ook kan de zonneboiler gekoppeld worden met de vloerverwarming? Wat is er dan voor nodig?


CV en verwarming Wateringen
woensdag 30 maart 2022

Installeren zonneboiler (100 L) + collectoren

Ik zoek een vakman voor het verwijderen van de oude boiler en vervolgens het plaatsen van een zonneboiler(100 L) en collectoren. De collectoren komen op het platte dak.


CV en verwarming Nieuw Vennep
maandag 28 maart 2022

CV vervangen door warmtepompboiler

Ik wil graag de cv vervangen voor een warmtepompboiler. Ik gebruik de cv alleen maar voor warm water, en nooit voor verwarming. Ik heb een gas gebruik van 300 m3 per jaar, dit is alleen voor sanitair water. Ik heb al een zonneboiler met 200 liter vat. Ik wil graag een 2de vat incl. warmtepompboiler. Ik heb nog geen centrale afzuiging. Ik wil het gas helemaal afsluiten.


CV en verwarming Renkum
Offertes aanvragen