Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Centrale verwarming onderhoud ketel

CV-ketel

Nieuwe cv nodig? Ontdek hier de mogelijkheden en ontvang maximaal 3 gratis en vrijblijvende offertes van vakmannen uit jouw regio!

Heb je een nieuwe cv-ketel nodig voor in de badkamer en/of keuken? De installateurs via Casius staan voor je klaar, zowel voor grote als kleine klussen. Zo kun je niet alleen bij de cv-installateur terecht voor een cv-installatie of een cv-ketel vervangen, maar ook voor het laten plaatsen van ventilatiesystemen, warmtepompen en meterkasten

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Wat kost een CV-ketel?

De gemiddelde kosten van een cv laten installeren zijn €1.500, inclusief plaatsing. Dit is voor een cv-ketel van klasse CW4 die 13 liter per minuut geeft. 

Er zijn een paar zaken die invloed hebben op de prijs van de verwarmingsketel: de CW-waarde, aantal liters per minuut, het type cv-ketel en het merk. Hierdoor lopen de prijzen uiteen van ongeveer €900 tot gemiddeld €3.000. 

Om je een idee te geven van de kosten van de cv-ketel, geven wij hieronder een overzicht van de gemiddelde kosten van de verschillende soorten cv-ketels. Deze kosten zijn inclusief installatiekosten.

Let op: de cv installateurs via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Klasse (CW waarde) Gemiddelde prijs Liter per minuut Geschikt voor
CW1 €900 - €1.400 4 liter Keuken
CW2 €1.100 - €1.600 6 liter Keuken of douche
CW3 €1.200 - €1.800 10 liter Keuken of douche of bad; niet tegelijk
CW4 €1.400 - €2.000 13 liter Keuken of douche of bad; niet volledig tegelijk
CW5 €1.800 - €2.600 17 liter Keuken of douche of bad; beperkt tegelijk
CW6 €2.400 - €3.000 20 liter Keuken en douche of keuken en bad

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Installatiebedrijf

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Welke keuzes hebben invloed op de prijs van de CV-ketel?

Door de volgende keuzes heb je zelf invloed op de prijs:

Keuze 1: Soort ketel

Er zijn 3 soorten verwarmingsketels: de vr-ketel (Verbeterd Rendement), de hr-ketel (Hoog Rendement) en de HRe ketel. 

  • De Vr en hr ketels zijn verdeeld over 2 soorten ketels: de soloketel en de combiketel. Wat is de beste cv ketel? Dat ligt aan je situatie. Wil je alleen je huis verwarmen? Dan kies je voor een soloketel. Wil je je huis verwarmen én warm water hebben? Dan kies je een combiketel. De combiketel is de meest gekozen ketel;
  • De HRe ketel is in opkomst, want naast het opwekken van warmte en warm water, levert de ketel ook elektriciteit. De HRe ketel verbruikt hierdoor wel iets meer gas, maar het rendement is veel hoger. 

Hieronder geven we een prijzenoverzicht van de gemiddelde prijzen per soort ketel.

Let op: de CV-installateurs via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Soort ketel Gemiddelde prijs Rendement
VR Solo €800 - €1.200 Combi €1.000 - €1.400 Tot 90% van energie omgezet in warmte
HR Solo €1.500 - €2.500 Combi €1.800 - €3.000 Meer dan 100% energie omgezet door hergebruik van warmte
HRe €8.000 - €12.000 140% omgezet in warmte, warm water en elektriciteit

Keuze 2: Welk merk cv-ketel?

Wanneer je een nieuwe cv-ketel gaat kopen, heb je keuze uit veel merken. Heb je een laag budget? Kies dan bijvoorbeeld voor een Intergas cv ketel. Deze vallen in de laagste prijscategorie, maar zijn een betrouwbare warmtebron voor je huis.

Om je een overzicht te geven van welke merken er zijn, hebben wij bij Casius deze verschillende merken voor je ingedeeld in 3 prijsklassen. Dit hebben wij gedaan op basis van de prijs voor een CW4 ketel. Dit is exclusief installatie. 

Let op: de CV-installateurs via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Prijsklasse Merk Gemiddelde prijzen
Laag AWB, Ferroli, Intergas, Remeha €800 - €1.100
Midden Bosch, Daalderop, Vaillant €1.000 - €1.300
Hoog Atag, Nefit €1.300 - €1.700

Keuze 3: Welke klasse cv-ketel?

Je hebt keuze uit 6 klassen cv-ketels als het gaat om effectiviteit en capaciteit. Dit zijn CW1 tot en met CW6. Hoe hoger de klasse van de verwarmingsketel is, hoe hoger de prijs wordt. 

Keuze 4: Extra opties voor je cv-ketel

Alle noodzakelijke keuzes heb je gehad. Nu heb je nog de keuze voor extra opties:

Extra optie Gemiddelde prijs Opmerking
Complete CV installatie, incl. radiatoren en thermostaat €6.000 Efficiënter energieverbruik
Radiator €250 - €400 Snelle manier van ruimte verwarmen
Boiler €250 - €350 Noodzakelijk bij solo ketel
Zonneboiler €2.000 - €4.000 Warmte opwekking op zonne-energie
Slimme thermostaat €200 - €300 Thermostaat en energiemeter in één
Onderhoudscontract €70 - €130 Goed onderhoud voorkomt problemen

Let op: de CV-installateurs via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

HR-ketels verdienen zichzelf terug

Het rendement bepaalt voor een deel de prijs van de cv-ketel (zie prijzenoverzicht). Een cv-ketel met een hoog rendement is vaak hoger in de aanschafprijs, maar verdient zichzelf terug. Dit komt doordat ze heel zuinig zijn in gebruik.

Hr-ketels gaan efficiënt om met warmte, waardoor je al snel van 15% tot 20% kan besparen op je stookkosten. Op jaarbasis kan dit oplopen tot wel €300. Daarom kiezen steeds meer mensen om hun huidige cv-ketel te vervangen voor een hr-ketel. 

Wil je graag advies speciaal gericht op jouw situatie en een offerte op maat? Vraag dan een offerte aan.

Offertes aanvragen