Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Centrale verwarming onderhoud ketel

CV-ketel

CV-ketel

Nieuwe cv nodig? Ontdek hier de mogelijkheden en ontvang maximaal 3 gratis en vrijblijvende offertes van vakmannen uit jouw regio!

Heb je een nieuwe cv-ketel nodig voor in de badkamer en/of keuken? De installateurs via Casius staan voor je klaar, zowel voor grote als kleine klussen. Zo kun je niet alleen bij de cv-installateur terecht voor een cv-installatie of een cv-ketel vervangen, maar ook voor het laten plaatsen van ventilatiesystemen, warmtepompen en meterkasten

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Wat kost een CV-ketel?

De gemiddelde kosten van een cv laten installeren zijn €1.500, inclusief plaatsing. Dit is voor een cv-ketel van klasse CW4 die 13 liter per minuut geeft. 

Er zijn een paar zaken die invloed hebben op de prijs van de verwarmingsketel: de CW-waarde, aantal liters per minuut, het type cv-ketel en het merk. Hierdoor lopen de prijzen uiteen van ongeveer €900 tot gemiddeld €3.000. 

Om je een idee te geven van de kosten van de cv-ketel, geven wij hieronder een overzicht van de gemiddelde kosten van de verschillende soorten cv-ketels. Deze kosten zijn inclusief installatiekosten.

Let op: de cv installateurs via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Klasse (CW waarde) Gemiddelde prijs Liter per minuut Geschikt voor
CW1 €900 - €1.400 4 liter Keuken
CW2 €1.100 - €1.600 6 liter Keuken of douche
CW3 €1.200 - €1.800 10 liter Keuken of douche of bad; niet tegelijk
CW4 €1.400 - €2.000 13 liter Keuken of douche of bad; niet volledig tegelijk
CW5 €1.800 - €2.600 17 liter Keuken of douche of bad; beperkt tegelijk
CW6 €2.400 - €3.000 20 liter Keuken en douche of keuken en bad

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Cv Ketel Vervangen

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Welke keuzes hebben invloed op de prijs van de CV-ketel?

Door de volgende keuzes heb je zelf invloed op de prijs:

Keuze 1: Soort ketel

Er zijn 3 soorten verwarmingsketels: de vr-ketel (Verbeterd Rendement), de hr-ketel (Hoog Rendement) en de HRe ketel. 

  • De Vr en hr ketels zijn verdeeld over 2 soorten ketels: de soloketel en de combiketel. Wat is de beste cv ketel? Dat ligt aan je situatie. Wil je alleen je huis verwarmen? Dan kies je voor een soloketel. Wil je je huis verwarmen én warm water hebben? Dan kies je een combiketel. De combiketel is de meest gekozen ketel;
  • De HRe ketel is in opkomst, want naast het opwekken van warmte en warm water, levert de ketel ook elektriciteit. De HRe ketel verbruikt hierdoor wel iets meer gas, maar het rendement is veel hoger. 

Hieronder geven we een prijzenoverzicht van de gemiddelde prijzen per soort ketel.

Let op: de CV-installateurs via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Soort ketel Gemiddelde prijs Rendement
VR Solo €800 - €1.200 Combi €1.000 - €1.400 Tot 90% van energie omgezet in warmte
HR Solo €1.500 - €2.500 Combi €1.800 - €3.000 Meer dan 100% energie omgezet door hergebruik van warmte
HRe €8.000 - €12.00 140% omgezet in warmte, warm water en elektriciteit

Keuze 2: Welk merk cv-ketel?

Wanneer je een nieuwe cv-ketel gaat kopen, heb je keuze uit veel merken. Heb je een laag budget? Kies dan bijvoorbeeld voor een Intergas cv ketel. Deze vallen in de laagste prijscategorie, maar zijn een betrouwbare warmtebron voor je huis.

Om je een overzicht te geven van welke merken er zijn, hebben wij bij Casius deze verschillende merken voor je ingedeeld in 3 prijsklassen. Dit hebben wij gedaan op basis van de prijs voor een CW4 ketel, dit is exclusief installatie. 

Let op: de CV-installateurs via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Prijsklasse Merk Gemiddelde prijzen
Laag AWB, Ferroli, Intergas, Remeha €800 - €1.100
Midden Bosch, Daalderop, Vaillant €1.000 - €1.300
Hoog Atag, Nefit €1.300 - €1.700

Keuze 3: Welke klasse cv-ketel?

Je hebt keuze uit 6 klassen cv-ketels als het gaat om effectiviteit en capaciteit. Dit zijn CW1 tot en met CW6. Hoe hoger de klasse is van de verwarmingsketel is, hoe hoger de prijs wordt. 

Keuze 4: Extra opties voor je cv-ketel

Alle noodzakelijke keuzes heb je gehad. Nu heb je nog de keuze voor extra opties:

Extra optie Gemiddelde prijs Opmerking
Complete CV installatie, incl. radiatoren en thermostaat €6.000 Efficiënter energieverbruik
Radiator €250 - €400 Snelle manier van ruimte verwarmen
Boiler €250 - €350 Noodzakelijk bij solo ketel
Zonneboiler €2.000 - €4.000 Warmte opwekking op zonne-energie
Slimme thermostaat €200 - €300 Thermostaat en energiemeter in één
Onderhoudscontract €70 - €130 Goed onderhoud voorkomt problemen

Let op: de CV-nstallateurs via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

HR-ketels verdienen zichzelf terug

Het rendement bepaalt voor een deel de prijs van de cv-ketel (zie prijzenoverzicht). Een cv-ketel met een hoog rendement is vaak hoger in de aanschafprijs, maar verdienen zichzelf terug. Dit komt doordat ze heel zuinig zijn in gebruik.

Hr-ketels gaan efficiënt om met warmte, waardoor je al snel van 15% tot 20% kan besparen op je stookkosten. Op jaarbasis kan dit oplopen tot wel €300. Daarom kiezen steeds meer mensen om hun huidige cv-ketel te vervangen voor een hr-ketel. 

Wil je graag advies speciaal gericht op jouw situatie en een offerte op maat? Vraag dan hier een offerte aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente CV-ketel aanvragen

woensdag 20 oktober 2021

Gehele cv installatie plaatsen

Plaatsen van gehele cv installatie in jaren 30 woning in Baarn waar nu nog geen cv / radiatoren of leidingen aanwezig zijn. Beneden alleen radiatoren plaatsen/aansluiten. Warm water in de keuken krijgt/heeft een eigen bron.


CV en verwarming Baarn
dinsdag 19 oktober 2021

Bestaande cv ketel aansluiten en radiatoren plaatsen

Cv ketel aansluiten leidingwerk ligt er radiatoren plaatsen leveren door vakman +gasleiding aansluiten op de gasmeter


CV en verwarming Hillegom
zaterdag 16 oktober 2021

Ketel vervangen naar combiketel

Ik wil mijn CV ketel vervangen. Het is nu een ketel van Bosch en ik wil een combiketel. Hij mag wel gewoon op dezelfde plek komen.


CV en verwarming Uithuizen
woensdag 13 oktober 2021

CV en 10 radiatoren aanleggen

Ik zoek een loodgieter om CV ketel en 10 radiatoren aan te sluiten over 3 verdiepingen. Het freeswerk en gaten boren in vloer is al gedaan door een aannemer. Het gaat dus puur om het aansluiten. Kunnen jullie een prijsindicatie geven?


CV en verwarming Hilversum
woensdag 13 oktober 2021

Cv-ketel onderhouden

Jaarlijkse controle en eventuele reparatie inclusief spoedservice van Intergas Kombi Kompact HR 36/30 uit 2008. Laatste onderhoud was op 23/10/2020.


CV en verwarming Den Haag
dinsdag 12 oktober 2021

Nieuwe HR CV ketel cw5 +zonneboilers installeren

Wij zijn op zoek naar offertes voor de installatie van een nieuwe CV ketel CW5 met zonneboilers voor onze aangekochte woning waarin een verouderde ketel hangt.


CV en verwarming Vlijmen
maandag 11 oktober 2021

CV-ketel vervangen door een warmtepomp

Wij hebben een hoekwoning, welke al goed geïsoleerd is. We hebben zonnepanelen en een cv ketel van ongeveer 10 jaar oud. Graag vervangen wij deze voor een warmtepomp. Pomp moet zowel de radiatoren als water uit de douche en in de keuken verwarmen. Graag plaatsen we deze op zolder waar op dit moment de cv ketel hangt.


CV en verwarming Gouda
maandag 11 oktober 2021

Nieuwe cv ketel installeren

Wij zoeken een monteur om nieuwe ketel te installeren


CV en verwarming Eindhoven
zondag 10 oktober 2021

Cv installeren

Wij zoeken een loodgieter die een nieuwe cv installatie kan aanleggen. Radiatoren in 5 kamers en 2 badkamers en het ophangen van de ketel. Eventueel ook aanleggen van vloerverwarming op begane grond.


CV en verwarming Abcoude
Offertes aanvragen