
✔ Snel, gemakkelijk en betrouwbaar
✔ Tot 3 geheel vrijblijvende offertes
✔ Enkel erkende vakbedrijven
Casius is sinds 1999 dé manier om
aan een erkende vakman
te komen.
Ben je opzoek naar een sterke, onderhoudsvriendelijke trap voor binnen? Dan is een ijzeren trap misschien iets voor je. Een buitentrap van staal of een draaitrap van staal is ook mogelijk.
Het plaatsen van een stalen trap is een specialistische klus en vereist meestal een aantal ingewikkelde constructieve ingrepen. Deze moeten secuur en met kennis van zaken gebeuren. Het is dus aan te raden dit door een gespecialiseerde vakman uit te laten voeren.
Maar dat is geen probleem voor de trapspecialisten via Casius. Zij staan voor je klaar om je hierbij te helpen. Ook helpen ze je graag bij een (open) traprenovatie of helpen ze je bij het plaatsen van een vaste zoldertrap. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.
De uiteindelijk prijs voor een metalen trap is afhankelijk van verschillende factoren: de trapvorm, het soort metaal, trapopbouw, aantal traptreden, afmetingen, extra’s zoals een trapleuning of trapverlichting etc.
Om toch een idee te geven van gemiddelde prijzen, geven wij hieronder in de tabel een prijsindicatie van de verschillende prijzen.
Let op: de trapspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.
Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.
Metalen trappen krijg je in verschillende soorten metaalsoorten: inox, ijzer, staal en aluminium. Voor welk materiaal je kiest hangt af van je budget en persoonlijke voorkeur. Hieronder beschrijven we de belangrijkste eigenschappen per metaalsoort.
Samen met een inox trap, heeft staal de meest strakke look. Bijvoorbeeld een zwarte stalen trap. Meestal is staal iets goedkoper dan inox. Een stalen trap heeft weinig last van krassen en andere beschadigingen en het materiaal is heel sterk. Door de grote draagkracht van staal is het geschikt voor inventieve constructies. Dit is handig bij bijvoorbeeld trappen met een grote overspanning of rondingen. Een nadeel is dat staal roest. Daarom is het belangrijk dat het eerst behandelt wordt wanneer je een stalen buitentrap neemt. Het staal zou dan behandelt kunnen worden met poedercoating of je kan het laten galvaniseren.
Inox is gemaakt van roestvrijstaal (RVS) en heeft in vergelijking met andere metaalsoorten de strakste look. Vaak zijn inoxtrappen iets lichter van kleur, maar dit is ook afhankelijk van het soort afwerking. Het grootste voordeel van inox is dat het roestvrij is. Dit maakt het perfect voor buiten. Wel is inox het duurste soort materiaal van alle metalen trappen.
Ben je opzoek naar een metalen trap voor een lager budget? Aluminium is dan misschien een optie. Het is namelijk goedkoper dan inox of staal. Wel oogt een aluminium trap robuuster en ruwer. De gelaste naden zie je bijvoorbeeld beter. Ook is aluminium minder sterk en krassen zijn ook eerder zichtbaar. Om dit op te lossen kan de trap gegalvaniseerd worden. Zo krijgt het materiaal een beschermlaag. Het voordeel van aluminium is dat het niet roest. Zo kan je een aluminium trap ook prima voor buiten gebruiken.
IJzeren trappen worden meestal gegalvaniseerd. Het ijzer krijgt dan een extra beschermlaagje tegen roest en om het mooi te laten glanzen. IJzeren trappen zijn meestal de goedkoopste in vergelijking met andere metalen trappen. Meestal worden ijzeren trappen in een industriële omgeving gebruikt of als buitentrap. Het heeft een iets robuustere look, maar het kan ook prima als huistrap gebruikt worden. Zeker wanneer je juist voor een industriële look gaat.
Elk soort materiaal heeft zijn voor- en nadelen. Voor metaaltrappen geven wij hieronder een lijst met voordelen en nadelen.
Voordelen:
Nadelen:
Er is eigenlijk maar één nadeel: geluidsoverdracht. Dan bedoelen we niet de krakende geluiden die je kan hebben met houtentrappen, maar het geluid van voetstappen op de metalen traptreden. Geluidsoverdracht kan je oplossen door bijvoorbeeld traptreden of een traploper te plaatsen van een ander materiaalsoort.
Mijn aanvraag betreft het plaatsen van een metalen trap, zwart geschilderd en houten railing. De huidige trap heeft 12 tredes, met een kwart draai. De huidige trap wordt al verwijderd door een andere partij.
Onze trap is aan vervanging toe. Is het mogelijk een metalen trap te plaatsen met houten treden? De hoogte is 1,60 m, breedte 90 cm. Ik ben benieuwd naar een redelijke prijs inclusief een exclusief levering en montage. Het gaat om een budgetvriendelijke, recht buitentrap.
Welke vorm moet de trap hebben? Rechte trap Waar moet de trap geplaatst worden? Binnen Naar welk type trap bent u op zoek? Budgetvriendelijke trap Toelichting over de bestaande situatie en gewenste werken Het gaat om een kleine split level trap van 3 treden voor een nieuwbouwhuis oplevering mei 2019. Een zwevende trap lijkt ons mooi.
Plaatsen van een metalen of ijzeren spiltrap tussen de tweede en derde etage. Uitzagen trapgat, 2200 diameter/halfrond, en weer afwerken. De verdiepingsvloer is van de 2e etage is van beton en de 3e etage is van hout. Eventueel in combinatie met het afwerken van de nieuwe geplaatste dubbele dakkapel en het maken van twee kamers op zolder. De zolder is 4.0 x 7.4 meter groot. Inclusief de afwerking van het elektra, het plaatsen van tussenwanden en het stuckwerk.
Het betreft het bekleden van 3 afzonderlijke trappen: - Benenedentrap vanaf beneden kwart draaiend naar rechts = 7 draaiende treden met stootbord + 5 rechte treden met stootbord. - Middentrap: 3 rechte treden. Laatste trede is met stootbord. - Bovenstrap: 8 rechte treden, de laatste met stootbord. Op elke traptreden zit een metalen strip gelijmd, dit zal verwijderd moeten worden. Ik wil de trappen graag laten bekleden met hardhouten delen in een lichte eikenkleur.
Vervanging van de steunbalk waarop de metalen tuintrap van ongeveer 13 treden rust. En nieuwe leuning aan de tuintrap maken.