
✔ Snel, gemakkelijk en betrouwbaar
✔ Tot 3 geheel vrijblijvende offertes
✔ Enkel erkende vakbedrijven
Casius is sinds 1999 dé manier om
aan een erkende vakman
te komen.
Wanneer je een bouwvergunning nodig hebt en de aanvraag bouwvergunning hebt gedaan, neemt de gemeente de vergunningaanvraag in behandeling. Zij berekenen hier kosten voor (ook als de vergunning uiteindelijk niet verleend wordt). Deze kosten heten leges omgevingsvergunning. Op het moment dat er niet binnen 10 jaar na vaststelling van het bestemmingsplan een verlengingsbesluit is genomen, ben je geen leges omgevingsvergunning verschuldigd. Dit geldt ook voor wanneer een nieuw bestemmingsplan is vastgesteld, of wanneer er een verlengingsbesluit is genomen.
Per gemeente verschillen de bedragen die je moet betalen, deze staan in de gemeentelijke legesverordening. Hierin en in het daarbij behorende tarievenblad van jouw gemeente staan de legeskosten omgevingsvergunning.
Om je alvast een idee te geven van de kosten van een omgevingsvergunning hebben wij hieronder een overzicht gemaakt. De kosten kunnen aardig oplopen en verschillen per gemeente en aanvraag van de bouwvergunning.
Let op: de aannemers via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van jouw aanbouw afwijken van de prijzen in de tabel.
Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.
Je hebt een bouwvergunning nodig op het moment dat er constructieve wijzigingen worden doorgevoerd aan jouw woning. Denk aan het verwijderen van een draagmuur bij het bouwen van een aanbouw die dieper is dan 4,0 m, of van een dakterras.
De vergunning vraag je aan via het Omgevingsloket. Je krijgt binnen dit loket jouw eigen aanvraagpagina, waar je alle benodigde gegevens upload. Op het moment dat je dit hebt gedaan is het mogelijk om je vergunningsaanvraag in te dienen. Doorgaans ontvang je dan na 8 weken antwoord van de gemeente.
Wil je zeker weten of je een omgevingsvergunning nodig hebt? Bij het Omgevingsloket kan je een online vergunningscheck doen.
Hierbij informeer ik naar hetgeen u voor ons kunt betekenen wat betreft het volgende: Zowel wij als onze direct aangrenzende buren hebben een schuin dak. De huizen grenzen voor 65% (per woning) aan elkaar waarbij de een aan de ene kant uitsteekt en de andere voor dezelfde lengte aan de andere zijde. De gemeenschappelijke dakgoot raakt beide huizen dus over bedoelde lengte. Wij als buren willen beide een aan elkaar grenzende opbouw realiseren. Hierbij hebben wij de volgende opvolgende vragen: 1. Kan hiervoor een omgevingsvergunning worden gekregen? 2. Onder welke (al dan niet bouwkundige) voorwaarden kan deze bouwvergunning gekregen worden. 3. Hoe zou deze opbouw er uiteindelijk daadwerkelijk uitzien? Navraag bij de gemeente leert: De panden zijn gelegen in het rijks beschermde stadsgezicht, maar hebben verder geen monumentale waarde. De regels uit het bestemmingsplan (www.ruimtelijkeplannen.nl) zijn bepalend. Onze vraag is wat u voor ons kunt betekenen t.a.v.. onze ambitie en vragen. Belangrijkste vraag vooraf is niettemin wat u kunt zeggen over de aannemelijkheid/ kans dat voor een dergelijke verbouwing een omgevingsvergunning (wat betreft de gemeente) zal worden verkregen. Wij kunnen ons, daarbij, voorstellen dat u nog nadere informatie van ons nodig heeft. In dat geval horen wij dat graag.
Hallo, Zou graag hulp willen bij het aanvragen van een lichte bouwvergunning. Het betreft een aanbouw van 6x3.8mtr.