Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Bouwkundige tekening Breda

Bouwvergunning - Breda

Erkend Vakwerk

✔ Snel, gemakkelijk en betrouwbaar
✔ Tot 3 geheel vrijblijvende offertes
✔ Enkel erkende vakbedrijven

Casius is sinds 1999 dé manier om
aan een erkende vakman
te komen.

Bouwvergunning in Breda?

Kosten bouwvergunning

Wanneer je een bouwvergunning nodig hebt en de aanvraag bouwvergunning hebt gedaan, neemt de gemeente de vergunningaanvraag in behandeling. Zij berekenen hier kosten voor (ook als de vergunning uiteindelijk niet verleend wordt). Deze kosten heten leges omgevingsvergunning. Op het moment dat er niet binnen 10 jaar na vaststelling van het bestemmingsplan een verlengingsbesluit is genomen, ben je geen leges omgevingsvergunning verschuldigd. Dit geldt ook voor wanneer een nieuw bestemmingsplan is vastgesteld, of wanneer er een verlengingsbesluit is genomen.

Per gemeente verschillen de bedragen die je moet betalen, deze staan in de gemeentelijke legesverordening. Hierin en in het daarbij behorende tarievenblad van jouw gemeente staan de legeskosten omgevingsvergunning.

Om je alvast een idee te geven van de kosten van een omgevingsvergunning hebben wij hieronder een overzicht gemaakt. De kosten kunnen aardig oplopen en verschillen per gemeente en aanvraag van de bouwvergunning.

Let op: de aannemers via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van jouw aanbouw afwijken van de prijzen in de tabel.

Te bouwen constructie Gemiddelde prijs van vergunning
Dakterras €500 - €1.000
Draagmuur verwijderen €600 - €1.200
Dakopbouw €750 - €2.000
Balkon €400 - €1.000
Aanbouw of uitbouw €750 - €1.500
Dakkapel €450 - €1.000
Nieuwbouwwoning €5.000 - €15.000

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Heb je een omgevingsvergunning nodig?

Je hebt een bouwvergunning nodig op het moment dat er constructieve wijzigingen worden doorgevoerd aan jouw woning. Denk aan het verwijderen van een draagmuur bij het bouwen van een aanbouw die dieper is dan 4,0 m, of van een dakterras. 

De vergunning vraag je aan via het Omgevingsloket. Je krijgt binnen dit loket jouw eigen aanvraagpagina, waar je alle benodigde gegevens upload. Op het moment dat je dit hebt gedaan is het mogelijk om je vergunningsaanvraag in te dienen. Doorgaans ontvang je dan na 8 weken antwoord van de gemeente. 

Wanneer heb je een bouwvergunning nodig?

  • Wanneer je het milieu belast;
  • Als je bomen gaat kappen;
  • Je een inrit of uitrit laat aanleggen;
  • Je een monument gaat verbouwen of slopen;
  • Je wijzigingen van de voorgevel maakt;
  • Je de constructie van je woning of van een (bedrijfs)pand verandert;
  • Je jouw woning vergroot (tenzij het gaat om een vergunningsvrije vergroting zoals een dakkapel of een kleine aanbouw);
  • Je een aantal woningen toevoegt of samenvoegt;
  • Als je afwijkt van het bestemmingsplan (voorbeeld: je maakt van je garage een winkel);
  • Je brandcompartimenten verandert.

Wil je zeker weten of je een omgevingsvergunning nodig hebt? Bij het Omgevingsloket kan je een online vergunningscheck doen. 

Offertes bouwvergunning in Breda vergelijken

Recente opdrachten in Breda

dinsdag 11 februari 2020

Vergunning en tekening dakopbouw realiseren voor dakopbouw

Op onze uitgebouwde keuken willen we een dakopbouw laten zetten. Afmeting ca 2,60 x 5,50 m. Hiervoor hebben we al een aannemer. Voor de dakopbouw willen we een houten skelet bouw met aan de buitenkant keraliet wanden. De raam van een van de slaapkamers moet naar beneden uitgesneden worden om een doorgang te creëren. In de andere slaapkamer zal een raam aan de zijkant gemaakt moeten worden t.b.v. ventilatie. Voor deze verbouwing dienen we een bouwvergunning aan te vragen. Ik zoek een aannemer die dat kan doen en een constructie/bouwkundige tekening kan maken. Graag ontvangen wij informatie over wat jullie exact kunnen doen voor ons, op welke termijn en wat de kosten zijn.


Bouwtekening en ontwerp Rijen
maandag 13 februari 2012

Uitbouwen keuken

Er moet een tekening komen van een keukenuitbouw ten behoeve van de bouwvergunning bij de gemeente.


Bouwtekening en ontwerp Breda
donderdag 25 augustus 2011

Bouwkundige tekeningen schutting/tuin

Bouwkundige tekeningen nodig in het kader van het plaatsen van een tuinomheining voor het verkrijgen van een lichte bouwvergunning (omgevingsvergunning). Bouwkundige tekeningen (schaal 1:100); plattegronden met maatvoering. Situatietekening met situering bouwwerk incl. maatvoering + noordpijl, perceelgrenzen, aangrenzende percelen + bouwwerken. Gevelaanzichten. Globale tekeningen al aanwezig vanuit aankoop woning, tevens algemene tekeningen tuinontwerp al aanwezig. Telefonisch contact mogelijk voor vragen, gedetailleerde offerte uiteindelijk vereist!


Bouwtekening en ontwerp Breda

Bouwvergunning in regio Breda

Andere klussen in Breda

Offertes aanvragen