
✔ Snel, gemakkelijk en betrouwbaar
✔ Tot 3 geheel vrijblijvende offertes
✔ Enkel erkende vakbedrijven
Casius is sinds 1999 dé manier om
aan een erkende vakman
te komen.
Heb je wel eens van infrarood panelen gehoord, maar weet je niet zo goed wat er allemaal mogelijk is? Wil je weten wat er mogelijk is voor jouw woning?
Infrarood panelen kunnen een energiezuinige keuze zijn als bijverwarming in je woning. Het is zuiniger dan een elektrische kachel of radiator, maar wel duurder in de aanschaf. Als hoofdverwarming zijn ze minder geschikt, tenzij je woning heel goed is geïsoleerd. De panelen worden aan de wanden of aan het plafond opgehangen.
De elektriciens via Casius staan voor je klaar om je hierbij te helpen. Zo word je niet alleen geholpen bij het installeren van infrarood panelen, maar ook bij het aanleggen van zonnepanelen en het aansluiten van een brandalarm. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.
Hoeveel panelen je nodig hebt is afhankelijk van de ruimte die je wilt verwarmen. De warmtebehoefte is bijvoorbeeld in de badkamer hoger dan in je slaapkamer. De grootte van de ruimte, waar je de panelen plaatst, het aantal ramen en het oppervlak aan buitenmuren spelen verder ook een rol. Gemiddeld kan je het volgende aanhouden:
Wanneer je kwalitatief goede panelen wil laten installeren, dan is de gemiddelde startprijs vanaf €350 per paneel.
Let op: de verwarmingsspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijs die hierboven zijn genoemd.
Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.
Er zijn verschillende soorten uitvoeringen op de markt. Zo heb je een gelakte infraroodpaneel: meestal worden de panelen namelijk in wit geleverd, maar je kan ze in elke RAL-kleur krijgen die je wilt. Verder heb je een glazen infrarood paneel. Deze kan je zowel horizontaal als verticaal plaatsen en heb je in wit of in zwart. Wil je graag een spiegel aan de muur? Dat kan, er zijn infraroodpanelen met een spiegel verkrijgbaar op de markt.
Als laatste kan je ook nog kiezen voor een design infraroodpaneel. Deze panelen kan je geheel naar eigen wens designen. Wil je een eigen afbeelding, foto of kleurrijk patroon? Dat kan met deze optie. In principe kan elke afbeelding gebruikt worden, dus ook een eigen foto. Dat maakt het nog specialer.
De voordelen
De nadelen
Wanneer je infrarood panelen wil aanschaffen dan is het aan te raden om te kiezen voor een bekend en goed merk en niet voor een goedkoper soort paneel. De goedkopere panelen hebben namelijk meestal een lage oppervlaktetemperatuur. Ze geven wel voldoende warmte af, maar de elektriciteit kan veel efficiënter omgezet worden wat wel het geval is bij duurdere panelen. Het komt erop neer dat de aanschafprijs lager is, maar de energiekosten zijn hoger en de levensduur van de panelen is korter. Daarom raden we aan om te investeren in panelen van betere kwaliteit.
Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.
Omdat we zonnepanelen gaan aanschaffen en we onze netbeheerder Stedin hebben gevraagd onze 1-fase 35 Ampère aansluiting om te zetten naar een 3 fase 25 Ampère aansluiting, moet de groepenkast hierop voorbereid worden. We hebben bijvoorbeeld geen hoofdschakelaar. Het lijkt er ook op dat onze huidige groepenkast niet geschikt is hier voor (ik hoop op een eerlijke analyse) en we dus een geheel nieuwe groepenkast nodig hebben. Ik zou graag een offerte willen ontvangen van erkende elektriciens die op basis van een aantal foto's van onze huidige kast een offerte kan uitbrengen. In de huidige kast zit: Een aansluiting voor het inductiekolen, daarnaast heb ik 9 andere groepen, er zit een beltrafo bij, er moet een hoofdschakelaar komen (die zit er nu niet). Ik wil ook graag totaal 3 aardlekschakelaars. In de toekomst komen er zonnepanelen, mogelijk komt er een elektrische auto in de toekomst, wellicht dat hier al voorbereiding voor nodig is. Ook ben ik aan het kijken of een warmtepomp interessant kan zijn. Op 2 plekken in het huis wil ik waarschijnlijk een infrarood verwarmingen aan laten leggen, hier zal dan ook rekening mee gehouden moeten worden.