
✔ Snel, gemakkelijk en betrouwbaar
✔ Tot 3 geheel vrijblijvende offertes
✔ Enkel erkende vakbedrijven
Casius is sinds 1999 dé manier om
aan een erkende vakman
te komen.
Heb je weinig licht in een ruimte van je woning en zijn alleen lampen niet genoeg om het lichter te maken? Een lichtkoepel is de oplossing!
Lichtkoepels zijn ideaal om extra licht in woningen met platte daken te krijgen. Een lichtkoepel is een dakraam voor een plat dak. Een donkere kamer krijgt daardoor een aangename sfeer waar je graag wil zitten. Daarbij laat het de ruimte ook groter lijken.
Natuurlijk daglicht wordt door de meeste mensen nog steeds als het fijnste licht beschouwt. Ook is er een mogelijkheid om te ventileren, waarmee je de luchtkwaliteit in je huis verbetert.
Lichtkoepels zijn er in verschillende soorten en maten. Het is mogelijk om de koepel elektrisch aan te sluiten, zodat je deze op afstand kan besturen of deze zelfs binnen bepaalde ingestelde tijden automatisch open kan laten gaan. Hou in dit geval rekening met ongeveer €600 extra kosten.
Hieronder in de tabel geven wij een prijsindicatie van de verschillende prijzen.
Let op: de dakraamspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.
Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.
Je kan kiezen uit drie soorten materiaal: glas, polycarbonaat of acrylaat. Elk met zijn eigenschappen. Misschien wil je wel een zonwerende lichtkoepel of een van Velux, ook dat is mogelijk.
Misschien zegt je de term acrylaat niet zo heel veel, maar plexiglas misschien wel. Acrylaat is een zeer veelzijdige kunststof. Het is transparant en doorzichtig, UV-bestendig en weersbestendig. Deze kunststof heeft goede optische eigenschappen en een glad oppervlak. Acrylaat is een ideale vervanger van glas: het is goedkoper, lichter en tien keer meer slagvast dan glas.
Er zijn zowel transparante als opalen versies van de koepel te krijgen. De transparante versie is volledig doorschijnend en transparant. De opalen koepel is juist melkachtig wit en ondoorzichtig, wat zorgt voor meer privacy. De opalen variant laat verspreid licht door, is warmte-absorberend en zorgt ervoor dat er geen schaduwen zijn.
Polycarbonaat combineert optische zuiverheid met een extreem hoge slagvastheid. Dit plastic is heel sterk: 250 keer sterker dan glas van dezelfde dikte. Het is geen toeval dat lichtkoepels van polycarbonaat gepantserde koepels worden genoemd. Polycarbonaat heeft, net als Acrylaat lichtkoepels, UV-bescherming dankzij de speciale toplaag, dus blijvende transparantie en weersbestendigheid. In tegenstelling tot de meeste andere kunststoffen is polycarbonaat ook bestand tegen hoge temperaturen. De unieke combinatie van hardheid, goede lichttransmissie, slagvastheid, transparantie en weersbestendigheid maakt polycarbonaat bijzonder geschikt voor vandalisme gevoelige onderdelen zoals: brandveilig glas, reclamecabines, bushaltes, fietsenstallingen, etc.
Lichtkoepels van polycarbonaat zijn dan ook goed bestand tegen hevige weersomstandigheden.
Er zijn zowel transparante als opalen versies van de koepel te krijgen. De transparante versie is volledig doorschijnend en transparant. De opalen koepel is juist melkachtig wit en ondoorzichtig, wat zorgt voor meer privacy. De opalen variant laat verspreid licht door, is warmte-absorberend en zorgt ervoor dat er geen schaduwen zijn.
De glazen lichtkoepel is eigenlijk van het minst sterke materiaal. Toch is deze optie duurder dan polycarbonaat. Qua prijs is het glazen dakraam dan ook niet de meest interessante keuze. Waarom dan toch kiezen voor glas? Het heeft een hele elegante uitstraling in vergelijking met andere materialen. Glas is daarnaast meestal isolerend (thermisch) en vlak of licht gebogen.
Wanneer de zon warmteoverlast veroorzaakt, dan is een zonwerende lichtkoepel de ideale oplossing. In tegenstelling tot standaard polycarbonaat heeft de zonwerende koepel een warmtewering en tegelijkertijd laat het veel daglicht de kamer naar binnen. Door de combinatie van lichtdoorlating en warmtewering bespaar je op beide energiekosten tegelijk.
Wil je een Velux lichtkoepel? Die bestaan ook. Velux heeft verschillende keuzes, waaronder een plat dakraam, een die van gebogen glas is gemaakt, of een lichtkoepel van acrylaat of polycarbonaat.
Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.
De wens is een uitbouw in een L vorm. Goed geisoleerd, voorbereid op voor de helft een groen dak, andere helft voorzien van zonnepanelen. ~9,3 meter breed, ~9,7 meter lang, waarbij een hoek van 3,5 bij 5,5 meter mist. EPDM, + een lichtstraat van 1 bij 3 meter boven de keuken en 2 losse lichtkoepels in de garage Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ik weet het nog niet, afhankelijk van advies & informatie Asbest: wat is de huidige situatie?: Geen dak aanwezig (compleet nieuw dak) Wat voor nieuw dak wil je laten plaatsen?: Plat dak Wil je een volledig nieuw dak laten plaatsen of je dak renoveren?: Nieuw dak plaatsen Wat moet er aan je dak gedaan worden?: Nieuw dak / dak renoveren Wat is de oppervlakte (m2) van het nieuwe dak?: 74 Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar
Ik wil graag mijn lichtkoepel laten vervangen. Betreft een kunststof lichtkoepel van 60 bij 60 cm. Materiaal nieuwe lichtkoepel in overleg.\
Wij willen graag een geïsoleerde serre en de maten zijn 3 meter diep en 5.30 meter breed, inclusief elektra. Kozijnen willen wij van kunststof. De gevel moet doorgebroken worden. Willen ook graag de optie bekijken voor een lichtkoepel.
Wil graag een aanbouw achter thuis van ongeveer 3500 bij 6000 De afwerking willen wij het liefst gemetseld en de oplevering van de binnenzijde behangklaar/sausklaar. Kozijnen graag in overleg met de vakman. De verwarming regel ik zelf. De huidige gevel moet doorbroken maar daar help ik deels mee. Lichtstraat of lichtkoepel wel gewenst, maar dat ook nog even in overleg met de vakman.
Wij willen graag een uitbouw van 5,50 meter breed en 3,00 meter diep. De woning heeft vanaf de originele bouw (2001) een uitbouw (zie tekening) die wij dus nu willen vergroten/verbreden. Daarom willen we de huidige openslaande deuren met beide naastgelegen raamkozijnen hergebruiken. Ook willen we er een lichtkoepel in. Ik heb naast de bijgevoegde tekening ook nog foto's van de originele bouw.
Het plafond in de nieuwe gang (met plat dak) tussen de woning en de aanbouw is niet geisoleerd. Het is een klein plafond van ongeveer 5 m². Er zit een lichtkoepel in en draagbalken van het platte dak. In het plafond zitten dus verschillende 'vakken'. Zou hier cellulose ingespoten kunnen worden ? Of een andere vorm van thermisch isoleren?